فهرست مطالب

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال دهم شماره 39 (زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/14
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمد مهدی مقدسی*، نگین علی بیگی صفحات 1-16
    هدف

    پژوهش حاضر بررسی ارتباط هوش هیجانی و هوش معنوی در فضاهای آموزشی و مولفه های نظریه خلاقیت گیلفورد(1967) با رویکرد ارتقاء خلاقیت دانشجویان معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه می باشد.

    روش

    این پژوهش از نظر روش شناسی، توصیفی از نوع همبستگی و به لحاظ هدف، کاربردی است که جامعه آماری اولیه آن را کلیه دانشجویان معماری دانشگاه آزاد کرمانشاه تشکیل می دهند با مراجعه به جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 250 نفر از دانشجویان فوق به عنوان جامعه آماری نهایی انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه هوش هیجانی ویزینگر (1998)؛ پرسشنامه هوش معنوی آمرام (2008) و پرسشنامه خلاقیت گلدیبرک و هیلر (1979) استفاده شد. به منظور تجربه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و در سطح آمار استنباطی از آزمونه هایی همچون آزمون کولموگراف اسمیرنوف؛ آزمون همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون چندگانه استفاده گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که در سطح (p≤0/005)؛ بین مولفه های خلاقیت گیلفورد و هوش هیجانی و هوش معنوی در فضاهای معماری با ارتقاء خلاقیت دانشجویان رشته معماری ارتباط معنی دار و مستقیمی وجود دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج تجزیه و تحلیل رگرسیونی آشکار ساخت که هوش هیجانی و هوش معنوی توانسته اند حدود 29 درصد از واریانس تغییرات ارتقاء خلاقیت دانشجویان را پیش بینی کنند. که در این میان هوش معنوی بیشترین سهم را در این پیش بینی بر عهده دارد.

    کلیدواژگان: مولفه های خلاقیت گیلفورد، هوش هیجانی، هوش معنوی، ارتقاء خلاقیت
  • منیره سادات سجادی، مرتضی شاه مرادی*، مهتاب سلیمی صفحات 17-40
    هدف

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش سازه های رباتیک بر تفکر انتقادی و خلاقیت دانش آموزان متوسطه اول در یادگیری درس ریاضی بود.

    روش

    پژوهش حاضر، شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانش آموزان متوسطه اول منطقه 6 شهر تهران در سال تحصیلی 1396-1397 می باشد که با روش نمونه‏گیری خوشه‏ای چندمرحله ای 40 نفر به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های خلاقیت تورنس (1992)، تفکر انتقادی کالیفرنیا (1990) و سوالات درس ریاضی برای سنجش میزان یادگیری دانش آموزان استفاده شد. قبل از شروع آموزش پرسشنامه ها توسط دو گروه آزمایش و گواه تکمیل شد و سپس در گروه آزمایش به این افراد سازه های رباتیک به مدت 12 جلسه آموزش داده شد و پس از پایان آموزش از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. داده ها با بهره گیری از آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل کوواریانس تک متغیره) تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    آموزش با سازه های رباتیک تاثیر معناداری بر ابعاد ابتکار، انعطاف و بسط خلاقیت دانش آموزان متوسطه اول و بر ابعاد ارزشیابی، استنباط و استدلال استقرایی تفکر انتقادی دانش آموزان و همچنین تاثیر معناداری بر یادگیری درس ریاضی دانش آموزان دارد. آموزش سازه های رباتیک تاثیر معناداری بعد سیالی خلاقیت و در ابعاد تحلیل و استدلال قیاسی تفکر انتقادی دانش آموزان ندارد.

    نتیجه گیری:

     آموزش با سازه های رباتیک بر خلاقیت، تفکر انتقادی و یادگیری درس ریاضی دانش آموزان متوسطه اول تاثیر دارد و باعث افزایش خلاقیت، تفکر انتقادی و بهبود یادگیری درس ریاضی آن ها می گردد.

    کلیدواژگان: سازه های رباتیک، خلاقیت، تفکر انتقادی، یادگیری، ریاضی
  • خاطره دانشجووش، پریوش جعفری*، عباس خمسه صفحات 41-68
    زمینه

    تجاری سازی ایده های کارآفرینانه در شرکت های فناوری پیشرفته از طریق خلق محصولات نوآورانه و ارایه ارزش به مشتریان سبب مزیت رقابتی برای شرکت ها و توسعه اقتصادی جوامع می شود. با این حال، شکافی در زمینه چرخه تجاری سازی ایده های کارآفرینانه در شرکت های فناوری پیشرفته وجود دارد.

    هدف

    این پژوهش به منظور ارایه چرخه تجاری سازی ایده های کارآفرینانه در شرکت های فناوری پیشرفته انجام شد.

    روش

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی است و با رویکرد کیفی به گردآوری داده های پژوهش از طریق روش فراترکیب سندلوسکی و بارسو پرداخته است. این روش با بررسی نظام مند 20 مقاله مرتبط با هدف پژوهش از بین 397 مقاله اولیه انجام شده است. مقاله های نهایی براساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. روایی پژوهش برطبق معیارهای ورود به بررسی، برگزاری جلسات با اعضای تیم پژوهش، استفاده از یک کارشناس و ممیزی کل فرایند برای اجماع نظری تایید شد. پایایی نیز از طریق برنامه مهارت های ارزیابی انتقادی مشخص گردید.

    یافته ها: 

    چرخه تجاری سازی ایده های کارآفرینانه در شرکت های فناوری پیشرفته شامل سه مقوله تحت عنوان مراحل تجاری سازی ایده های کارآفرینانه، دستاوردهای هر مرحله و همچنین بازخورد می-باشد. چهار مرحله این چرخه عبارتند از آفرینش و گزینش، تولید کالا/خدمت نوآورانه فناوری پیشرفته، انتشار کالا/خدمت نوآورانه فناوری پیشرفته و در نهایت اصلاح یا توسعه ایده کارآفرینانه. دستاوردهای هر مرحله به ترتیب شامل خلق ایده کارآفرینانه و انتخاب فناوری پیشرفته، ایجاد کالا/خدمت کارآفرینانه فناوری پیشرفته، خلق ارزش و در نهایت خلق ایده کارآفرینانه است. بازخورد نیز شامل تمام مراحل می شود.

    نتیجه گیری: 

    چرخه تجاری سازی ایده های کارآفرینانه در شرکت های فناوری پیشرفته به تبدیل ایده-های کارآفرینانه به کالا/خدمت فناوری پیشرفته و در نهایت خلق ارزش برای ذینفعان کمک می کند.

    کلیدواژگان: ایده های کارآفرینانه، تجاری سازی، شرکت های فناوری پیشرفته، فناوری پیشرفته، فراترکیب
  • کیوان آسا، عزت الله نادری*، مریم سیف نراقی صفحات 69-94
    زمینه

    خلاقیت موهبتی است که در تمام انسان ها بالقوه موجود است اما بروزوگسترش آن مستلزم شرایط مناسب است. تحقیقات انجام شده در زمینه خلاقیت با آموزش نشان می دهد خلاقیت را می توان به کودکان و نوجوانان آموزش داد. از این رو کشورهایی که از آموزش و پروش پویایی برخودارند پرورش خلاقیت را به عنوان یکی از مهمترین هدف ها مورد توجه قرار می دهند.

    هدف

    هدف این پژوهش طراحی و اعتبارسنجی "چهارچوب درس بازی های رایانه ای"به منظورپرورش خلاقیت دانش آموزان پایه ششم است. روش پژوهش: رویکرد محقق حسب ماهیت تحقیق در این مطالعه آمیخته است. وبه لحاظ هدف محقق در این تحقیق از نوع کاربردی می باشد و محقق در انجام آن از تحقیق زمینه ای بهره می گیرد. جامعه اماری تحقیق پیش رو عبارتند از برنامه ریزان درسی، روانشناسان تربیتی، و معلمان پایه ششم و متخصصان بازی های رایانه ای که با بنیاد ملی بازی های رایانه ای همکاری داشتند. حجم نمونه گرفته شده در این تحقیق بر اساس جدول مورگان انتخاب شده است. شیوه جمع اوری دادها با توجه به موضوع تحقیق با مصاحبه با صاحبنظران و افراد متخصص در این حوزه انجام شده است. پرسشنامه ای که بر اساس آن چهارچوب درس بازی های رایانه ای مورد ارزیابی متخصصان ذیربط قرار می گیرد دارای 34گویه است که توسط محقق طراحی شده است. برای تجزیه و تحلیل دادهای فراهم شده از روش امار توصیفی و استنباطی استفاده شده است.

    یافته های بحث و نتیجه گیری: 

    عمده ترین یافته به دست امده نشان می دهد. طراحی چهارچوب درس بازی های رایانه ای مبتنی بر برنامه درسی تابا باعث افزایش عناصر سیالیت، انعطاف پذیری، اصالت و بسط که از عناصر مهم خلاقیت گیلفورد هستند در دانش آموزان پایه ششم می شود.

    کلیدواژگان: برنامه درسی تابا، پرورش خلاقیت، دانش آموزان پایه ششم، درس بازی های رایانه ای
  • معصومه بذول نژاد*، سمیرا وکیلی، لیلا کاشانی وحید، مهدیس یاری پور صفحات 95-116
    هدف

    این پژوهش با هدف شناسایی اثربخشی آموزش خلاقیت با استفاده از لگو بر تنظیم هیجان و تنظیم شناختی هیجان کودکان تیزهوش انجام گرفت.

    روش

    روش تحقیق در این پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس-آزمون با یک گروه آموزشی و یک گروه گواه بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل تمامی کودکان 4 تا 5 سال می باشد که در سال تحصیلی 98 -1397در مرکز لگوی آموزشی شهر تهران بودند. بدین منظور، تعداد 30 نفر از کودکان، به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری قرار داده شدند. ابزار پژوهش شامل سیاهه تنظیم هیجان (شیلد و کیکتی، 1998)، پرسشنامه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان (گراس و جان، 2003) و مقیاس هوش استنفورد بینه (روید، 2003) بود. گروه آزمایش در 12 جلسه 60 دقیقه ای تحت آموزش خلاقیت با استفاده از لگو قرار گرفتند. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس آنکوا تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که آموزش خلاقیت با استفاده از لگو تاثیر معناداری بر خرده مقیاس های تنظیم هیجان (تنظیم هیجان و بی ثباتی هیجانی) کودکان تیزهوش داشت (01/0 <p). اما این تاثیر بر خرده مقیاس های تنظیم شناختی هیجان (منبع بیانی و ارزیابی مجدد شناختی) معنادار نبود (01/0>p).

    نتیجه گیری: 

    بنابراین پیشنهاد می شود مشاوران و درمانگران برای بهبود تنظیم هیجان کودکان تیزهوش از روش آموزشی خلاقیت با استفاده از لگو استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: آموزش خلاقیت با استفاده از لگو، تنظیم هیجان، تنظیم شناختی هیجان، کودکان تیزهوش
  • مرتضی مرادی*، رابعه زندی پاک، شیما السادات میرصفدری صفحات 117-152
    زمینه

    امروزه، سازمان ها برای کسب نوآوری، مزیت رقابتی و مقابله با عوامل خارجی موجود در محیط سازمان از استراتژی های مشارکتی مانند همکاری بین سازمانی، بهره می برند.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش همکاری بین سازمانی در رابطه محیط سازمانی و نوآوری سازمانی است.

    روش

    پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی، از لحاظ ماهیت و روش، توصیفی_ پیمایشی از نوع همبستگی است. برای تست فرضیات، از یک پرسش نامه که مشتمل بر 19 سوال که طبق طیف 5 گزینه ای لیکرت تنظیم شده، استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، شامل مجموعه پرسنل صنایع غذایی سحر همدان و شرکت های وابسته به آن (شرکت نیوشه، الوند یاران سحر و شکوفه الوند) به تعداد 210 نفر است. حجم نمونه 134نفر، که بر اساس جدول کرجسی و مورگان به روش طبقه ای نسبی، انتخاب و با استفاده از نرم افزار Spss، ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و به منظور بررسی اعتبار سازه با استفاده از نرم افزار Lisrel از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد و به منظور تجزیه و تحلیل یافته ها از مدل تحلیل مسیر و برای تحلیل متغیر میانجی از آزمون سوبل استفاده گردید.

    یافته ها و نتیجه گیری: 

    نتایج نشان داد، محیط سازمان می تواند به طور مستقیم بر همکاری بین سازمانی و بر نوآوری سازمان به طور غیرمستقیم (از طریق همکاری بین سازمانی) تاثیر مثبت و معناداری بگذارد؛ همکاری بین سازمانی نیز، تاثیر مثبت و معناداری بر نوآوری سازمان دارد. جهت بررسی نقش متغیر میانجی ، از روش آزمون سبل، استفاده شد که نتایج بیانگر آن بود که همکاری بین سازمانی نقش متغیر میانجی را در ارتباط بین دو متغیر دیگر، ایفا می کند.

    کلیدواژگان: تلاطم محیطی، ناهمگنی بازار، فشار رقابتی، همکاری بین سازمانی، نوآوری سازمانی
  • مصطفی کریمی*، محمدحسن میرزامحمدی، اکبر رهنما صفحات 153-174
    هدف

     پژهش حاضر با هدف تحلیل ابعاد خلاقیت معلم در فلسفه برای معلمان از  منظرتسهیلگران p4c وبه روش پیمایشی صورت گرفت .

    روش

    جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان، مربیان و اساتید فعال در حوزه فلسفه برای کودکان دانشگاه های شهر تهران است که 143نفر از آنها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای و فرمول کوکران انتخاب شدند و دیدگاه های آنها در مورد ابعاد خلاقیت معلم در برنامه فلسفه برای معلمان مورد بررسی قرار گرفت.پرسشنامه محقق ساخته مبتنی برپیشینه ی پژهش از مهم ترین ابزار جمع آوری داده های این پژوهش است که روایی آن با رقم81/0 به تایید اساتید ومتخصصان این حوزه رسید. جهت آزمون پایایی پرسشنامه نیز از آلفای کرونباخ استفاده شد که رقم 91/0بدست آمدکه عدد قابل قبولی بود .البته جهت تکمیل پروسه ی پژوهش از روش مصاحبه هم استفاده شده و به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از تحلیل عاملی بهره گرفته شد.

    یافته ها

     نتایج بدست آمده حاکی از آن بودند که ابعاد خلاقیت معلمان در برنامه ی فلسفه برای معلمان یا (p4T)درپنج بعد دسته بندی می شوند عامل نخست که 90/11درصد از واریانس را به خود اختصاص داده است. بعد انگیزشی خلاقیت معلم بود.

    نتیجه گیری

    در مجموع عامل اول با عوامل دیگری چون شناختی،اجتماعی،عاطفی و شخصیتی نیز 08/51درصد از واریانس را تبیین نمودند.

    کلیدواژگان: فلسفه برای معلم، ابعاد، مهارت های خلاقیت، معلم، تسهیلگران p4c
  • محسن ترابی*، طیبه عباس نژاد، محمدرضا بهبودی، رضوان رجبوند صفحات 175-204
    هدف

    هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی مولفه های موثر بر نظام خلاقیت و نوآوری شرکت گاز استان هرمزگان و ارایه مدل عوامل اثرگذار بر آن است.

    روش

    در این پژوهش ترکیبی، در مرحله اول، مصاحبه های 13 نفر از روسای واحدهای مختلف شرکت گاز استان هرمزگان (تا حد اشباع نظری) با استفاده از نرم افزار MAXQDA و طی مراحل شش گانه برون و کلارک (2006)، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در مرحله دوم، با استفاده از نرم افزار Smart PLS و رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری نحوه تاثیرگذاری متغیرها مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحلیل مضمون حاکی از آن داشت که "متغیرهای استراتژیک فراسازمانی"، "نظام خلاقیت و نوآوری"، "کارکنان" و"متغیرهای سازمانی" 4 عامل موثر در خلاقیت و نوآوری شرکت گاز استان هرمزگان هستند. همچنین بررسی های مرحله کمی نشان داد که سازه استراتژیک فراسازمانی با سه مولفه، بر سازه متغیرهای سازمانی و نظام خلاقیت و نوآوری تاثیر معنادار مستقیم دارد. سازه متغیرهای سازمانی با پنج مولفه، بر نظام خلاقیت و نوآوری تاثیر معنادار دارد و نهایتا تاثیر ویژگی های فردی و گروهی کارمندان بر نظام خلاقیت و نوآوری و همچنین نقش میانجی آن در رابطه بین متغیرهای سازمانی و نظام خلاقیت و نوآوری تایید نگردید.

    نتیجه گیری

    برنامه های بهبود جهت افزایش خلاقیت کارکنان تنها در صورتی اثربخش است که درک درستی از عوامل موثر بر این پدیده در سطوح مختلف فردی، گروهی، سازمانی و فراسازمانی شکل گرفته باشد. این پژوهش با فراهم کردن مدل مفهومی به تفکیک سطوح مختلف و ارزیابی آن می تواند برای تصمیم سازان این حوزه از جمله واحد پژوهش و فناوری شرکت گاز استان هرمزگان راهگشا باشد.

    کلیدواژگان: خلاقیت، نوآوری، شرکت گاز استان هرمزگان، تحلیل مضمون، مدلسازی معادلات ساختاری
  • حسین آق قلعه، محبوبه سلیمان پورعمران* صفحات 205-232
    هدف
    هدف کلی پژوهش حاضر "بررسی رابطه بین مدیریت دانش و کارآفرینی با بهره وری و نوآوری سازمانی در شرکت آب و فاضلاب شهری استان خراسان شمالی" بود.
    روش
    پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع پژوهش و شیوه اجرا توصیفی - پیمایشی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان شرکت آب و فاضلاب شهری استان خراسان شمالی به تعداد 401 نفر که 196 نفر طبق فرمول کوکران و به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده های این پژوهش توسط چهار پرسشنامه مدیریت دانش خامدا (1388)، کارآفرینی کورنوال و پرلمن (1990)، نوآوری سازمانی آمید و همکاران (1386) و بهره وری سازمانی شریفی (1390) جمع آوری شده است که روایی آن ها از نوع صوری و محتوایی بود و مورد تایید اساتید حوزه مدیریت قرار گرفت و پایایی آن ها از طریق آلفای کرونباخ به ترتیب (94/0)، (83/0)، (70/0) و (88/0) برآورد گردید. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی جهت سنجش روابط بین متغیرها از نرم افزار آماری spss21 و معادلات ساختاری از نرم افزار lisrel8/8 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد بین مدیریت دانش و کارآفرینی با بهره وری و نوآوری سازمانی در شرکت آب و فاضلاب شهری استان خراسان شمالی رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج تحلیل مسیر نیز نشان داد که مدیریت دانش 14/0 بر بهره وری و 30/0 بر نوآوری سازمانی تاثیر دارد. همچنین باید گفت مولفه کارآفرینی 15/0- بر بهره وری و 19/0 - بر نوآوری سازمانی تاثیر دارد.
    نتیجه گیری
    در نتیجه گیری کلی می توان گفت که با ارتقاء سطوح مدیریت دانش و کارآفرینی، میزان بهره وری و نوآوری سازمانی نیز افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، کارآفرینی، بهره وری، نوآوری سازمانی
|
  • Mohammadmahdi Moghadasi *, Negin Alibeigi Pages 1-16
    Purpose

    The present study is to investigate the relationship between emotional intelligence and spiritual intelligence in educational spaces and components of the theory of creativity of Gilford (1967) with the approach to promoting the creativity of architecture students of Islamic Azad University of Kermanshah.

    Method

    This research is a methodology, descriptive-correlational and purpose-oriented. The first statistical population is all students of architecture of Kermanshah Azad University. Referring to Morgan table and simple random sampling method, 250 people The students were selected as the final statistical society. The data were collected using Wizinger's Emotional Intelligence Questionnaire (1998); Amram's Spiritual Intelligence Questionnaire (2008) and Gladieberck & Hiller's (1979) Creativity Questionnaire. In order to experience and analyze the data, descriptive statistics and inferential statistics of samples such as Kolmogorov Smirnov test, Pearson correlation test and multiple regression test were used.

    Findings

    The findings of the research show that there is a significant and direct relationship between the components of Gilford's creativity and emotional intelligence and spiritual intelligence in architectural spaces with the level of (p≤0.005).

    Conclusion

    The results of regression analysis revealed that emotional intelligence and spiritual intelligence have been able to predict about 29% of the variance of changes in students' creativity promotion. In the meantime, spiritual intelligence contributes most to this prediction.

    Keywords: Guillard's creativity components, emotional intelligence, spiritual intelligence, creativity promotion
  • Monireh Sadat Sajadi, Morteza Shahmoradi *, Mahtab Salimi Pages 17-40
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of teaching robotic structures on critical thinking and creativity and mathematic learning of Junior High School studnts.

    Method

    The present study was a quasi-experimental design with pretest-posttest design with control group. The statistical population of this study includes all Tehran Junior High School studnts in 6th district of Tehran in the academic year 1396-1397. Using multistage cluster sampling, 40 subjects were randomly assigned to two experimental and control groups. To collect information, Torrance Creativity Questionnaire (1992), California Critical Thinking (1990) and mathematical lesson test were used to measure students' learning. Before the training, the questionnaires were completed by two groups of experimental and control groups. Then, in the experimental group, robotic structures were trained for 12 sessions. After completing the training, both groups were tested. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics (single-variable covariance analysis).

    Findings

    education with robotic structures has a significant effect on the creativity dimensions of initiative, flexibility and expansion of Junior High School studnts and on the dimensions of evaluation, inference and deductive reasoning of 'critical thinking as well as thehas effect on students' mathematic learning. The training of robotic structures does not have a significant effect on the fluidity of creativity and in the dimensions of the analytic and deductive reasoning of critical thinking.

    Conclusion

    education with robotic structures has effect on creativity, critical thinking and mathematic learning of Junior High School studnts and increases creativity, critical thinking, and improving their mathematical learning.

    Keywords: Robotic Structures, Creativity, critical thinking, Learning, Mathematical
  • Khatereh Daneshjoovash, Parivash Jafari *, Abbas Khamseh Pages 41-68
    Background

    Commercialization of entrepreneurial ideas in high-technology firms causes a competitive advantage for companies and the economic development of societies by creating innovative products and delivering value to customers. However, there is a gap in identifying the commercialization cycle of entrepreneurial ideas in high-technology firms.

    Objective

    The study was conducted to present the commercialization cycle of entrepreneurial ideas in high-technology firms.

    Method

    This is an applied study in terms of purpose. The study has collected research data through the meta-synthesis method of Sandelowski and Barroso. This method has been done by a systematic review of 20 articles related to the research purpose among 397 initial articles. The final papers were selected based on the inclusion criteria. The validity of the research was confirmed according to the inclusion criteria, holding meetings by the research team, using an expert, and auditing the whole process for theoretical consensus. Reliability was also determined through Critical Appraisal Skills Program.

    Findings

    The commercialization cycle of entrepreneurial ideas in high-technology firms includes three categories of commercialization stages, achievements of each stage, and feedback. The four stages of the cycle comprise creation and selection, production of high-technology innovative product/service, releasing of high-tech innovative product/service, and Modifying or developing an entrepreneurial idea. Achievements of each stage consist of idea creation and high-technology selection, creating a high-tech product/service, creating value, and the creation of entrepreneurial ideas. Feedback also includes all the steps.

    Conclusion

    The commercialization cycle of entrepreneurial ideas in high-technology firms helps to transform entrepreneurial ideas into high-tech products/services and create value for stakeholders.

    Keywords: Entrepreneurial Ideas, Commercialization, High-technology Firms, High-technology, Meta-synthesis
  • Keivan Assa, Ezatolah Naderi *, Maryam Seifnaraghi Pages 69-94

    The purpose of the research:

     ‌This research entitled as: ‌Designing and Evaluation of "the Framework of Computer Games Lesson" to Nurture the Creativity of 6th Grade Students

    Method

    ‌The researcher`s view has been integrated with the quantity nature of this research. ‌In terms of purpose, this research was applied. ‌Researcher has utilized field studies when conducting it. ‌The statistical population included curriculum providers, educational psychologists, six grade teachers as well as computer games` experts who had cooperated with computer games foundation. ‌The sample volume of this research was selected based on Morgan table. ‌Considering the title of the research, data collection procedure was conducted through interviewing with experts and specialists of this domain. ‌The questionnaire included 34 items designed by the researcher, based on which the framework of computer games` course was evaluated by associated experts. ‌To analyze the obtained data, descriptive-inferential method has been utilized. ‌

    Conclusion

    ‌The prominent result indicated that designing the framework of computer games` course based on Taba curriculum increased the elements of fluidity, flexibility, originality and amplification. ‌

    Keywords: Taba’s curriculum, nurture creative, 6th grade elementary school students, Computer plaing lesson
  • Masoumeh Bazoolnejad *, Samira Vakili, Kashani Vahid, Mahdis Yaripour Pages 95-116
    Aim

    The aim of this study was to the effectiveness of creativity training by using lego on the emotioen regulation and cognitive emotional regulation of gifted children.

    Methods

    The research method was a pretest-posttest test with control group in this study. The statistical society of this study included all children aged 4 to 5 are at lego education center in Tehran in the academic year 1397-98. For this purpose, 30 children were selected by available sampling. The research instrument consisted of emotioen regulation questionnaire (Gross & John, 2003), intelligence scale Stanford binet (Roid, 2003) and emotioen regulation checklist (Shields & Cicchetti, 1998). The experimental group was trained with creativity training by using lego in 12 sessions 60 minute. Data were analyzed by using covariance analysis.

    Results

    The results showed that family-centered structured games using Lego bricks had a significant effect on the emotioen regulation subscale (emotioen regulation & emotional instability) (p < 0.01). But this effect on the cognitive emotioen regulation subscale (expressive source & cognitive reassessment) was not significant (P> 0.01).

    Conclusion

    Therefore, consultants and therapists can benefit from creativity training by using lego method for improve emotioen regulation of gifted children.

    Keywords: Creativity training by using lego, Emotioen regulation, cognitive emotional regulation, Gifted children
  • Morteza Moradi *, Rabeah Zandipak, Shima Mirsafdari Pages 117-152
    Background

    Today, organizations utilize collaborative strategies such as inter-organizational collaboration to gain innovation, competitive advantage and address external factors in the organization environment.

    Objective

    The purpose of the present study is to investigate the role of inter-organizational collaboration in the relationship between organizational environment and organizational innovation.

    Methodology

    The study is purposeful, applied, in terms of nature and method, is a descriptive-correlational survey. To test the hypotheses, a questionnaire consisting of 19 questions adjusted to the 5-point Likert scale was used. The statistical population of the study includes the staff of Sahar Hamadan food industry and its affiliated companies (Niousheh, Alvand Yaran Sahar and Shokoufeh Alvand) 210 persons. Sample size of 134 persons, based on Krejcie and Morgan table by relative stratified sampling, was calculated using Spss software, Cronbach's alpha coefficient and confirmatory factor analysis was used to evaluate construct validity using Lisrel software. The path analysis model was used to analyze the data and the Sobel test was used to analyze the mediator variable. Findings and

    Conclusion

    The results showed that the organizational environment can have a positive and significant effect on inter-organizational cooperation and indirectly (through inter-organizational collaboration); inter-organizational cooperation has a positive and significant effect. Focuses on organizational innovation. To investigate the role of mediator variable, the Sabell test method was used, the results indicate that inter-organizational cooperation plays the role of mediator variable in relation between two other variables.

    Keywords: Environmental Turbulence, Market heterogeneity, Competitive intensity, Interorganizational Collaboration, organizational innovation
  • Mostafa Karimi *, MohammadHassan Mirzamohammadi, Akbar Rahnama Pages 153-174

    The purpose of this study was to analyze the dimensions of teacher creativity in philosophy for teachers from the perspective of p4c implementers, which was done by descriptive-survey method. The statistical population of the study included all students, teachers and professors active in the field of philosophy for children in Tehran universities, 143 of whom were selected using the Cochran's formula and cluster random sampling and their views on the dimensions of teacher creativity in The philosophy program for teachers was reviewed. A researcher-made questionnaire based on research background is one of the most important tools. The data of this research is collected and its validity was confirmed by professors and experts in this field with a figure of 81 Also, in order to check the reliability, this questionnaire was given to some facilitators and the number 91was obtained, which was an acceptable number. However, to complete the research process, the interview method was used and in order to analyze the research data, analysis A factor was exploited. The results showed that the dimensions of teachers' creativity in the philosophy program for teachers or (p4T) are classified into five dimensions. The first factor is 11.90% of the variance. The motivational dimension was teacher creativity and in general the first factor with other factors such as cognitive, social, emotional and personality explained 51.88% of the variance. motivational dimension was teacher creativity and the first factor together with other factors such as cognitive, social, emotional and personality explained 51.08% of the variance.

    Keywords: Philosophy for Teacher, Dimensions, Creativity Skills, teacher, p4c facilitators
  • Mohsen Torabi *, Tayebe Abbasnejad, MohammadReza Behboudi, Rezvan Rajabvand Pages 175-204
    Objective

    The main purpose of this study is to identify the components affecting the creativity and innovation system in Hormozgan Gas Company and present a model of factors affecting it.

    Method

    In this mix method study, in the first stage, 13 heads of Hormozgan Gas Company were interviewed (to the extent of theoretical saturation). The interviews were analyzed by using MAXQDA software based on six stages of Clark & Brown (2006). In the second stage, by using Smart PLS software and structural equation modeling approach, the effect of variables were evaluated.

    Results

    The results of content analysis indicated that "extra-organizational strategic variables", "creativity and innovation system", "employees" and "organizational variables" are 4 effective factors in creativity and innovation system in Hormozgan Gas Company. Quantitative stage also showed that the strategic extra-organizational variable with three components, has a significant direct effect on the organizational variables and creativity and innovation system. Organizational variables with five components, has a significant effect on creativity and innovation system and finally the effect of individual and group characteristics of employees on the creativity system as well as its mediating role in the relationship between organizational variables and the system of creativity and innovation, were not confirmed.

    Conclusion

    Improvement programs to increase creativity are effective only if a proper understanding of the factors affecting this phenomenon is formed at different levels: individual, group, organizational and extra-organizational. By providing a conceptual model at different levels and evaluating it, this research can be useful for decision makers including the research and technology unit of Hormozgan Gas Company.

    Keywords: Creativity, innovation, Gas Company of Hormozgan Province, Theme Analysis, structural equation modeling
  • Hossein Agh Ghale, Mahbobeh Soleymanipour Omran * Pages 205-232
    The general purpose of this research is to analyze the Relationship between Knowledge Management and Entrepreneurship with Organizational Productivity and Innovation in North Khorasan Water and Wastewater Company. The research was practical in terms of purpose, and in terms of research type and manner of execution was descriptive-survey and correlation type. The statistical society consisted of all employees of the city water and waste water company in North Khorasan Province with 401 people, 196 of whom were selected according to Cochran formula and stratified random sampling method Data were collected by four Knowledge Management questionnaires, Khameda (1388), Cornwall and Perlman Entrepreneurship (1990), Ambed Organizational innovation and colleagues (1386), And Sharifi Organizational Productivity (1390) that Their narrative was official and content type and was approved by the professors of the field of management and their sustainability was estimated at 0.94, 0.83, 0.70 and 0.88 respectively, by the Cronbach’s Alpha. The data was analyzed using Descriptive Statisitics section of (frequency distribution tables, Mean, Std Deviation and Calculating central indicators and dispersion) and was analyzed using in the inferential statistics section to measure the relationships between variables SPSS version 21 and the Use of the Structural equation method of LISREL version 8/8. The Results showed that there was a significant relationship between Knowledge Management and Entrepreneurship with Organizational Productivity and Innovation in North Khorasan Water and Wastewater Company. The path analysis chart showed that knowledge management 0/14 on productivity and 0/30 on organizational innovation. It should ahso be said entrepreneurship -0/15 on productivity and -0/19 on organizational innovation. In the general conclusion, it can be said that by increasing the levels of knowledge management and entrepreneurship, the level of productivity and organizational innovation also increases.
    Keywords: Knowledge management, entrepreneurship, Productivity, organizational innovation