فهرست مطالب

Iranian Journal of English for Academic Purposes - Volume:10 Issue: 1, Winter 2021

Iranian Journal of English for Academic Purposes
Volume:10 Issue: 1, Winter 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/01/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مژده شاهزمانی*، محمدحسن تحریریان صفحات 1-15

    . مطالعه حاضر سواد سنجش درک مطلب دو گروه از معلمان ایرانی دروس زبان انگلیسی برای اهداف ویژه در رشته های پزشکی را از نظر سنجش تکوینی مورد مطالعه و بررسی قرار داد. برای این کار ، 21 مدرس زبان ویژه ، 8 مدرس محتوا و 13 مدرس زبان انگلیسی ، از پنج دانشگاه در این مطالعه شرکت کردند. داده های مورد نیاز ازطریق یک پرسشنامه 40 سوالی ، مصاحبه نیمه ساختار و مشاهدات غیر مشارکتی جمع آوری شد . نتایج توصیفی داده های کمی و کیفی نشان داد که عملکرد سنجش درک مطلب مدرسین زبان انگلیسی و محتوا تقریبا یکسان است. همچنین نتایج نشان داد که معلمان محتوا دانش کمی در مورد سنجش تکوینی کلاس درسی داشتند. اگرچه مربیان زبان انگلیسی در مورد دانش توافق گسترده تری داشتند ، اما در عمل رد و اثر کمی از آن یافت شد. از نظر اصول ، هم مدرسین زبان انگلیسی و هم محتوا توافق داشتند که اصول سنجش برای اندازه گیری پیشرفت دانشجویان ضروری میباشد. برای مقوله مهارت ، برخلاف معلمان محتوا ، مدرسین زبان انگلیسی بر این عقیده بودند که این مقوله بسیار اساسی است.ولی ،آنها این مقوله را در فعالیتهای ارزیابی خود بکار نبردند..

    کلیدواژگان: سنجش تکوینی، زبان انگایسی برای اهداف ویژه برای دانشجویان پزشکی، معلمین زبان، معلمین محتوا، سواد سنجش زبان
  • شیوا عزیزپور، جواد غلامی* صفحات 16-34
    این تحقیق کیفی، دیدگاه های ناظران نسبت به نظارت بر معلمان در آموزشگاه های ایرانی زبان انگلیسی را مورد بررسی قرار داده است. بر اساس پروتکل ساخته شده برای مصاحبه توسط محققان، مصاحبه های نیمه ساختاریافته با هفت ناظر موسسات زبان در ایران، با هدف شناسایی دیدگاه ها، تجربیات و چالش های آنان در زمینه نظارت بر معلمان زبان، انجام شد. نظرات مصاحبه شوندگان به چهار موضوع اصلی از جمله دیدگاه های ناظران نسبت به یک ناظر کیفی، با پنج زیر مجموعه از جمله ویژگی های یک ناظر خوب و ایده آل، تغییر در شیوه ی نظارتی در گذر زمان، دلتنگی برای تدریس، آموزش نظارت و دلایل انتخاب این شغل، وظایف یک ناظر با سه زیرمجموعه ی چالش های مربوط به نظارت ، درگیری های داخل موسسه، و تصمیمات دشوار، پروتکل و روش مشاهده کلاس ها، با یک زیرمجموعه نگهداری گزارش ها و مدارک ، و تفاهم و رابظه ی مثبت با معلمان و کادر اداری ، طبقه بندی شد. بر اساس نتایج ، ناظران اغلب به دلیل سابقه تدریس و تحصیلات دانشگاهی، بدون گذراندن هیچ دوره ی رسمی، به این مقام منصوب شده اند. علاوه براین، آن ها به درگیری های اخلاقی که در این جایگاه با آنها روبرو هستند، اشاره کردند، ازجمله اخراج معلمان و یا انتقاد از عملکرد معلمانی که با آنان رابطه ی دوستی دارند. این ناظران همچنین به حجم کاری بالا و طاقت فرسای شغل خود و بسیاری از مسئولیت های غیر نظارتی دیگر که به عهده آنان گذاشته شده بود نیز اشاره کردند. نتایج گزارش شده در این تحقیق برای معلمان، مربیان، ناظران و مدیران موسسات ایرانی آموزش زبان انگلیسی مفید خواهند بود.
    کلیدواژگان: معلمان آموزش زبان انگلیسی، نظارت بر معلمان زبان، ناظران کیفی معلمان زبان، موسسات زبان، نظارت
  • فرزانه خدابنده* صفحات 35-53

    تحقیق حاصر به بررسی تاثیرتکنیک ترسیم ذهنی در بهبود صحبت کردن در فراگیران ایرانی درونگرا وبرونگرای انگلیسی بعنوان زبان خارجه در کلاسهای سنتی در مقابل کلاسهای مجازی پرداخته است. جمعیت مطالعه شامل 80 زبان آموز از یک موسسه در طیف سنی 15 تا 20 سال و سطح متوسط مهارت زبان انگلیسی بود. شرکت کنندگان به گروه های درونگرا و برون گرا برای کلاس های سنتی و مجازی تقسیم شدند و هر گروه شامل 20 زبان آموز بود. گروه سنتی، آموزش ها را با استفاده از نقشه های ذهنی دستی روی تخته یا کاغذ دریافت کرد درحالیکه گروه مجازی، آموزش را از طریق نرم افزار Mindomo در واتساپ دریافت کرد. طرح تحقیق نیمه تجربی برای گردآوری داده ها با کمک پرسشنامه نوع شخصیت، آزمون توانایی گفتاری و نرم افزار Mindomo مورد استفاده قرار گرفت. تحلیل داده ها با روش آنوای سه طرفه انجام شد و نتایح هیچ تفاوت آماری معنی داری را بین نمرات شرکت کنندگان در پیش آزمون نشان نداد درحالیکه تفاوت آماری معنی داری در پس آزمون مشاهده گردید. بر این اساس، درونگراها عملکرد بهتری را در کلاس های مجازی داشتند، درحالیکه برونگراها عملکرد بهتری را در کلاس های سنتی نشان دادند. بعلاوه، اثرات مثبت ترسیم ذهنی در تمامی گروه ها مشاهده شد. این نتایج می تواند مضامین ارزشمندی را برای معلمین و دانش آموزان در رابطه با کاربرد ترسیم ذهنی در کلاس های مجازی و سنتی در هر دو نوع شخصیت برون گرا و درونگرا به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: کلاس مجازی، کلاس سنتی، درونگرا، برون گرا، ترسیم ذهنی
  • ناصر رنجبر، حسن سودمند افشار* صفحات 54-74
    نیازسنجی می تواند به عنوان سنگ بنای انگلیسی با اهداف آکادمیک (EAP) یا همان زبان انگلیسی تخصصی دانشگاه قلمداد شود. علاوه بر این، توجه دقیق به ارزشیابی انگلیسی با اهداف آکادمیک به طور کلی، و نیازهای ارزشیابی به طور خاص، حیاتی به نظر می رسد. بنابراین، مطالعه ی حاضر به نیازسنجی دانشجویان و اساتید ایرانی در کلاس های انگلیسی با اهداف آکادمیک پرداخت. این مطالعه همچنین محتوای آموزشی و روش های تدریس و ارزشیابی در کلاس های زبان تخصصی را مورد ارزیابی قرار داد. بدین منظور ، 436 دانشجو و 50 استاد زبان تخصصی با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. نتایج حاصل از پرسشنامه ی نیازسنجی و نیز مشاهده ی کلاس های زبان تخصصی نشان داد که در مهارت شنیداری و دستورزبان بین نیاز دانشجویان و اساتید تفاوت معناداری وجود داشت، اگرچه آنها در مهارت های خواندن، گفتاری، و نوشتاری درک تقریبا مشابهی از نیازها داشتند. تقریبا نیمی از دانشجویان از روش های تدریس و مخصوصا ارزشیابی راضی نبودند. همچنین، تحلیل مطالب و محتوای آموزشی نشان داد که 50 درصد دانشجویان در کلاس های زبان تخصصی از کتاب های سمت و 35.7 درصد آنها از جزوه استفاده می کردند. علاوه بر این، 93 درصد از معلمان زبان تخصصی در تدریس خود، اصول روش دستور-ترجمه (GTM) را به کار می گرفتند. یافته های مطالعه حاضر می تواند درک دانشجویان ایرانی زبان تخصصی را از نیازها مورد توجه قرار داده و به اساتید زبان تخصصی کمک کند تا آنها را در برنامه ی درسی خود قرار دهند.
    کلیدواژگان: اساتید زبان تخصصی، دانشجویان زبان تخصصی، نیازها، آموزش انگلیسی با اهداف آکادمیک (زبان تخصصی)، سنجش انگلیسی با اهداف آکادمیک، مواد آموزشی زبان تخصصی
  • رجب اسفندیاری* صفحات 75-87
    نتایج مطالعات پیشین در یادگیری زبان دوم حاکی از این است که همبستگی مثبتی بین ویژگی های شخصیتی و بسندگی، روانی، و موفقیت زبان دوم دارد. نتایج مطالعات تحقیق از این دست کمک شایانی به رشته زبان دوم کرده است و دانش ما را در این زمینه افزایش داه است. اما ماهیت ویژگی های شخصیتی هنوز بر روی نمراتی که مصححان به نوشته های زبان آموزان می دهند هنوز مشخص نیست. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر بررسی قدرت پیش بینی کنندگی ویژگی های شخصیتی بر روی نمراتی است که مصححان به نوشته های زبان آموزان می دهند. به همین منظور، از 150 معلم زبان انگلیسی خواسته شد تا نوشته های پنج پارگرافی زبان آموزان را با استفاده از مقیاس های نمره دهی نمره گذاری کنند. داده ها با استفاده از پرسشنامه پنج عاملی گردآوری شد. تحلیل داه ها از رگرسیون خطی با استفاده از SPPS نسخه 25 بررسی شد. نتیاج تحلیل داده ها مشخص کرد که برون گرایی، روان نژندی، گشودگی به تجربه، با وجدان بودن، و سازگاری به عنوان پنج عامل شخصیتی قدرت پیش بینی نمرات مصححان را ندارند. یافته ها حاکی از این است که متغیر های دیگر ممکن است قدر پیش بینی این عامل های شخصیتی را تحت تاثیر قرار بدهد.
    کلیدواژگان: مقیاس جزئی، پنج عاملی، مقیاس کلی، نمرات، ویژگی ها
  • فرهمن فرخی، محمد ظهرابی*، آیسان بلند نظر صفحات 88-107
    این مطالعه با هدف بررسی استراتژی های فلش کارت و لیست کلمه با واژگان ملموس در مقابل انتزاعی بر توسعه کلمات یادگیرندگان ایرانی زبان خارجی در سطح متوسط صورت گرفته است. طرح این تحقیق شبه تجربی می باشد و از دو گروه تجربی و یک گروه کنترل تشکیل شده است. نود نفر از دانشجویان ایرانی در سطح متوسط در این تحقیق شرکت کردند. شرکت کنندگان براساس آزمون تعیین سطح سریع تعیین شده بودند. حدود هشتاد واژه از لیست کلمه ارایه شده در وب سایت پایول نیشین برای مرحله آزمایش انتخاب شدند و از طریق دو نوع استراتژی متفاوت (فلش کارت/ لیست کلمه) و دو نوع واژگان متفاوت (ملموس/ انتزاعی) بکار گرفته شدند. پیش آزمون، آزمون فوری و پس آزمون اجرا شده بودند. برای تحلیل نتایج از نرم افزار اس پی اس اس استفاده شد. گروه های فلش کارت و لیست کلمه به عنوان گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل بهتر عمل کردند. گرچه هیج گونه تفاوت آماری بین استراتژی های فلش کارت و لیست کلمه وجود نداشت. همچنان، یافته ها نشان دادند که دانشجویان واژگان ملموس را نسبت به واژگان انتزاعی به مدت طولانی تری به حافظه می سپارند. این یافته ها برای معلمان زبان انگلیسی جهت انتخاب مواد آموزشی در تسهیل پروسه آموزش و یادگیری مفید می باشند.
    کلیدواژگان: استراتژی، واژگان، یادگیری، فلش کارت، واژگان ملموس، واژگان انتزاعی
  • الویس نیزی گاما *، فاطمه مهدوی راد صفحات 108-123

    یکی ازویژگیهای متون علمی آن است که نویسنده، دیدگاهی را با یقین، و دیدگاهی دیگررا با تردید بیان می کند. درمتون علمی، نویسنده باید نظرشخصی خود را از واقعیت علمی تفکیک نموده و نقاط قوت اظهاراتش را به گونه ای قابل قبول و مطلوب، ارزیابی و مطرح نماید. برای این منظور، از نشانگرهای کلامی طفره و تشدید استفاده می شود. پژوهش بین فرهنگی حاضر، با استفاده از مدل هایلند (2005 و 1998) ، به مطالعه نوع و فراوانی استراتژیهای طفره و تشدید در مقالات علمی نوشته شده توسط نویسندگان بومی (انگلیسی- آمریکایی) و غیربومی (ایرانی و بروندی)، در رشته زبانشناسی کاربردی می پردازد. دو بخش مقدمه و بحث سی مقاله علمی، ازنظر نوع، فراوانی و الگوی توزیع هریک از دو استراتژی نامبرده، مورد مطالعه قرار گرفت. برای شمارش تعداد استراتژیهای به کاررفته، از نرم افزار انتکنک استفاده شد. آزمون خی مورد استفاده برای مقایسه الگوی کاربرد استراتژیهای مورد استفاده نشان داد، تفاوت معناداری بین نوع و فراوانی کاربرد این دو استراتژی توسط سه گروه نویسنده مورد بررسی وجود دارد. نتایج به دست آمده، در آموزش مهارت نوشتاری کاربرد خواهد داشت.

    کلیدواژگان: متون علمی، تشدید، ساختار بلاغی مقابله ای، بحث، طفره، مقدمه، مقاله پژوهشی
  • لیلا ساجدی، مهناز سعیدی*، توران آهور صفحات 124-138

    چاپ مقالات تحقیق اهمیت زیادی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی سراسر جهان به ویژه دانشجویان ایرانی جهت فارغ التحصیلی دارد. رعایت ضرورت های چاپ مقالات میتواند برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی چالش برانگیز باشد. در این مطالعه، ادراک دانشجویان تحصیلات تکمیلی ایرانی در رابطه با ضرورت های چاپ مقاله از طریق ارایه پرسشنامه به سی نفر دانشجوی دکترا و فارغ التحصیان ارشد مورد بررسی قرار گرفت.همچنین، محققان مصاحبه گروهی کانونی را بین دوازده نفر از شرکت کنندگان انجام دادند تا نگرانی ها و چالش های پیش روی دانشجویان تحصیلات تکمیلی در پروسه چاپ مقالاتشان را بررسی کنند.نتایج تحلیل اطلاعات حاصل از پرسشنامه ادراک نسبتا بالایی را نسبت به ضرورت های چاپ مقاله نشان داد. اگرچه، نتایج آنالیز دیتای مصاحبه به چالش های چندجانبه ای که دانشجویان عملا هنگام چاپ مقالات مواجه هستند پرداخت.این نتایج تلویحات مهمی را برای کارشناسان ارایه می دهد تا به طور موثر تری به چالش های دانشجویان در چاپ مقالات بپردازند.

    کلیدواژگان: ادراک، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، چاپ مقاله تحقیق
|
  • Mozhdeh Shahzamani *, MohammadHassan Tahririan Pages 1-15

    The current study investigated the language assessment literacy of two groups of Iranian medical ESP practitioners while teaching reading comprehension under formative assessment lens. To do so, 21 ESP instructors, 8 content and 13 ELT instructors, from five universities in Iran were recruited to participate in the study. A 40-item questionnaire, semi-structured interview, and non-participatory observations were employed by the researchers to collect the required data. The descriptive results of both quantitative and qualitative data indicated that the ELT and content teachers’ reading assessment performances were almost the same. The results also revealed that the content teachers had limited knowledge about formative classroom assessment (FCA). Although the ELT instructors were in broader agreement on the knowledge category, in practice, little trace of it was found. In terms of the principles, both the ELT and content instructors agreed that assessment principles were necessary for measuring students’ achievement. For the skill category, contrary to the content teachers, the ELT instructors were on the belief that this category was crucial; however, they did not implement it in their assessment activities.

    Keywords: Language Assessment Literacy, ESP Practitioners, Formative Assessment, content teachers, ELT Teachers, Assessment Knowledge
  • Shiva Azizpour, Javad Gholami * Pages 16-34
    This qualitative study explored EFL teacher-supervisors’ attitudes toward supervision in Iranian language schools. Based on a researcher-developed protocol, semi-structured interviews were conducted with seven supervisors from Iranian language schools to identify their attitudes, experiences, and challenges regarding supervision. The interviews drew upon emergent methodology to categorize the interviewees’ value-laden comments into four major attitudinal themes, namely becoming a supervisor, with five subthemes of characteristics of a good and ideal supervisor, change in supervision style over the time, missing their teaching job, supervision training, and supervisors’ reasons to choose this line of work; supervisors’ responsibilities, with three subthemes of challenges regarding teacher supervision, organizational conflicts within the school, and supervisors’ difficult decisions; observation procedure and protocol, with one subtheme of keeping required logs and documentation; and rapport and positive relationship with teachers and administrative staff. The findings revealed that the teacher-supervisors are promoted to supervisory roles most often due to their outstanding teaching performance and academic credentials with no formal training on supervision. They also voiced some ethical conflicts they face in this position such as firing teachers or critically commenting on their friends’ performance. Supervisors highlighted the fact that their workload is too demanding with many other presumably non-supervisory responsibilities. The results of the current study provide some pedagogical implications that can be of benefit for EFL teachers, educators, teacher-supervisors and managers in Iranian language schools.
    Keywords: EFL teachers, Language Teacher Supervision, Language Teacher-supervisors, Language Schools, Supervision
  • Farzaneh Khodabandeh * Pages 35-53

    The use of different types of creative teaching techniques such as mind-mapping has drawn the attention of teachers. In this regard, the present research aimed to investigate the effect of implementing mind mapping technique on the improvement of EFL learners’ speaking skill in traditional and flipped classes. It also took a further step and examined the personality of the learners into account. To this end, 80 homogenous elementary EFL students who were studying English language teaching at Payam-e-Noor University, were divided into four equal groups based on their personality type and were assigned into the traditional and flipped classes. Before the treatment, a speaking pretest was taken and the results indicated that the groups were homogenous in terms of their speaking ability prior to the administration of the treatments. After the pre-test, the groups received treatment. The participants of the traditional groups drew mind maps about each speaking topic, and the participants of the flipped groups used digital mind mapping technique to brainstorm about the topic. After the twelve treatment sessions, the groups participated in a post-test. The findings indicated that in the post-test, there was a significant difference between the participants’ speaking scores in terms of pronunciation, grammar, vocabulary, fluency and comprehension. The findings showed that the introverts had better gains in the flipped classes, while the extroverts benefited from the treatment in the traditional classes. Moreover, the positive effects of mind mapping technique were observed in all four groups. These results can provide both teachers and students with valuable insights into the application of mind mapping technique in flipped and traditional classrooms for both introverted and extroverted personalities.

    Keywords: Flipped classes, Traditional Classroom, Introverted, Extroverted, Mind mapping technique
  • Naser Ranjbar, Hassan Soodmand Afshar * Pages 54-74
    Needs analysis can be regarded as the cornerstone of English for Academic Purposes (EAP) since designing courses based on the wants and wishes of different stakeholders addresses their needs and considers time and resources constraints. Moreover, paying close attention to EAP assessment in general, and EAP assessment needs in particular, sounds vital since they have not been considered sufficiently. The present study, thus, scrutinized Iranian university students’ and teachers’ needs in EAP classes. Additionally, it sought the learners’ satisfaction degree toward EAP teaching and assessment. Moreover, the study investigated the materials and teaching and assessment methods employed in Iranian EAP classes. To this end, 436 university students and 50 EAP teachers were selected according to convenience sampling. Needs analysis questionnaires and observations were used to collect the data. The collected data were subjected to frequency and Chi-square analyses, the results of which showed that there were significant differences between the students’ and the teachers’ needs mostly in listening and grammar and that they had fairly similar perceptions of needs in reading, speaking, and writing. Nearly half of the students were not satisfied with the teaching and assessment methods. Besides, 50% of the students used SAMT (Saazman-e-Motale'e va Tadvin-e-kotob oloum-e-ensani-e-daneshgah ha in Persian) books, while 35.7% of them used handouts. Furthermore, 93% of the EAP teachers employed the principles of the Grammar-Translation Method (GTM) in their instruction. The findings of the present study can bring the Iranian EAP students’ perceptions of needs into focus and help the teachers incorporate them into their syllabus. Moreover, taking students' and teachers' viewpoints of needs into account and considering the results obtained from the observations can help the EAP education improve.
    Keywords: EAP Teachers, EAP students, needs, EAP teaching, EAP assessment, EAP materials
  • Rajab Esfandiari * Pages 75-87
    Results from some previous L2 studies have pointed to the positive correlation between psychological variables and L2 proficiency, fluency, and academic success. Such research findings have contributed considerably to our knowledge of the field. However, the extent of such psychological factors as conscientiousness, and their relation with teacher ratings is still unknown. The ultimate goal of the present study was to examine the predictive power of five psychological variables, known as big five traits, on the ratings Iranian EFL teachers awarded to student essays. To that end, 150 teacher raters were asked to rate ten randomly selected five-paragraph essays (once analytically and once holistically) students of English had written in their essay writing classes using analytic and holistic rating scales. Two separate standard multiple regression procedures, as implemented in SPSS (version 25), were used to analyse the data for the present study. Results from regression analyses showed big five traits, including extroversion, conscientiousness, openness to experience, neuroticism, and agreeability, did not predict analytic and holistic ratings. The findings suggest that such psychological variables do not statistically contribute to the ratings awarded to expository text types.
    Keywords: Analytic Scales, Big Five, Holistic Scales, ratings, Traits
  • Farahman Farrokhi, Mohammad Zohrabi *, Aysan Bolandnazar Pages 88-107
    The aim of the present study was to investigate the effect of flashcard and wordlist strategies with regard to concrete vs. abstract words on vocabulary development of Iranian intermediate EFL learners. The current study had a quasi-experimental design and consisted of two experimental groups and one control group. Ninety Iranian intermediate university students participated in this study. The participants were determined on the basis of Quick Placement Test (QPT). Eighty vocabulary items were selected from the wordlists presented on Paul Nation’s website for the treatment, and they were applied via two different strategies (flashcard/wordlist), and two different kinds of words (concrete/abstract). A pretest, an immediate test and a posttest were administered. To analyze the results, the SPSS software was employed. The experimental groups using flashcards and wordlists were found to outperform the control group. However, no statistically difference was observed between flashcard vs. wordlist strategies. Also, the findings showed that students will probably remember the concrete words for a longer period of time in comparison to abstract words. These findings will probably give insights into language pedagogy by encouraging English teachers to choose the teaching materials which can facilitate the process of teaching and learning.
    Keywords: vocabulary learning strategy, Flashcard, Wordlist, Concrete Words, Abstract Words
  • Elvis Nizigama*, Fatemeh Mahdavirad Pages 108-123

    Expressing doubt and certainty is a significant feature of academic writing where the authors have to distinguish opinion from factual information and evaluate the force of their statements in an acceptable and persuasive way. Hedging and boosting markers are two interactional metadiscourse strategies employed for this purpose. The present cross-cultural study aimed therefore at analysing the type and frequency of hedges and boosters in English research articles by native (AngloAmerican) and non-native (Iranian and Burundi) authors in the field of Applied Linguistics. Based on a corpus of thirty research articles and adopting the taxonomies of Hyland (1998a, 2005a) and Hinkel (2005), the overall rhetorical and categorical distribution of hedges and boosters were analysed across two rhetorical sections (Introduction and Discussion) of the texts under investigation. To calculate their frequencies, AntConc, a concordance programme was used. Moreover, using SPSS version 22, chi-square tests were run to check whether there were statistically significant differences in the use of hedges and boosters in the three sub-corpora. The results of data analysis showed statistically significant differences in the use of both hedges and boosters and their types throughout the two rhetorical sections among the three groups of authors. In the light of the results, pedagogical implications are provided and discussed in detail.

    Keywords: Academic Writing, Boosters, Contrastive Rhetoric, Discussion, Hedges, Introduction, Research Articles
  • Leila Sajedi, Mahnaz Saeidi* Pages 124-138

    Publishing a research article (RA) is highly significant to postgraduate TEFL students worldwide, particularly for doctorate students in Iran in order to graduate. Meeting the demands of publishing can be tremendously challenging to postgraduate students. In this study, Iranian postgraduate TEFL students' perceptions of the essentials of publishing their RAs were investigated through a questionnaire given to 30 Ph.D. students and M.A. graduates. Besides, the researchers conducted a focus group interview among 12 of the participants to seek concerns and challenges they face during the process of publishing their RAs. The results of the data analysis of the questionnaire indicated a rather high perception towards the essentials required for publishing a RA. However, the results of the analysis of the interview revealed multifaceted challenges students practically face while publishing their RAs, which suggests pertinent implications to practitioners to deal effectively with students’ challenges in publication.

    Keywords: Perception, TEFL Postgraduate students, Research article publishing