فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی پارس
سال نوزدهم شماره 1 (پیاپی 55، بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالرضا ستوده جهرمی، محمد کارگر، ملیحه مرادزاده*، فرشید کفیل زاده، مرضیه جمالی دوست صفحات 1-9
    مقدمه

    با وجود پیشرفت در تشخیص و درمان، سرطان یکی از عوامل مهم مرگ و میر در دنیاست. سیکلوفسفامید به عنوان یکی از داروهای مهم در درمان سرطان می باشد. با این حال، هنوز اثرات ضد لنفومای سیکلوفسفامید به ویژه در لنفوم های سلول B بر روی بیان miRNAها مشخص نیست. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر سیکلوفسفامید بر روی سایتوتوکسیسیتی و بیان miRNA-15a در لنفوم سلولB  آلوده به ویروس اپشتاین بار ویروس (EBV) بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه ، تاثیر سیکلوفسفامید بر رده سلولی  CO 88BV59-1 LCL که نوعی سلولB آلوده به ویروس EBV می باشد، مورد بررسی قرار گرفت. سلولها به مدت 3 روز با سیکلوفسفامید (05/0 تا 50 میکرو مول) تحت درمان قرار گرفتند. میزان زنده مانی سلول و مرگ سلولی به ترتیب با استفاده از تکنیک MTT و فلوسیتومتری مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین، بیان miRNA-15a3p و miRNA-15a5p توسط Real-Time PCR تعیین شد.

    نتایج

    سیکلوفسفامید به طور قابل توجهی باعث مهار تکثیر و آپوپتوز در سلولهای آلوده به EBV به صورت وابسته به دوز و زمان شد(P<0.05). در سلول های تیمار شده با سیکلوفسفامید تغییر معنی داری در میزان بیان miRNA-15a3p و miRNA-15a5p در مقایسه با سلول های تیمار نشده وجود نداشت(P>0.05). 

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تاثیر سایتوتوکسیسیتی سیکلوفسفامید در کاهش زنده مانی و افزایش مرگ سلولی سلول های B ((CO 88BV59-1 LCL مستقل از تاثیر بر روی میزان بیان miRNA-15a3p و miRNA-15a5p می باشد.

    کلیدواژگان: سیکلوفسفامید، سلول B، میکرو آر ان آ- ویروس اپشتاین بار
  • بهشاد منتظری نجف آبادی، عباس دوستی*، جعفر کیانی صفحات 10-20
    مقدمه

    lncRNAها در رشد سلول، رونویسی، ترجمه و آپوپتوز نقش دارند. UCA1 نوعی lncRNA مهم است که با پیشرفت سرطان تخمدان ارتباط دارد. بیش از نیمی از زنان مبتلا به سرطان تخمدان در کمتر از پنج سال بعد از تشخیص، از بین می روند. هدف از این تحقیق حذف ژن UCA1 با استفاده از تکنیک پیشرفته CRISPR /Cas9 در سلول SK-OV-3 و تعیین اثر آن بر پیشرفت سرطان و آپوپتوز است. 

    روش کار

    ابتدا با نرم افزار CHOPCHOP، دو نوع sgRNA برای UCA1 طراحی گردید. این sgRNAها پس از سنتز، در دو وکتور pSCas9 به صورت جداگانه کلون شدند. سلول های SK-OV-3، با دو وکتور حامل sgRNAها، ترانسفکت شدند. پس از تایید عملکرد صحیح CRISPR در این سلول ها، بیان ژن های P53 ، BAK, BAX و FAS  و آنتی آپوپتوزی BCL2 و survivin به روش real time PCR ارزیابی گردید. همچنین میزان تکثیر سلولی و آپوپتوز با MTT و فلوسیتومتری بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان دهنده حذف موفق ژن UCA1 در رده سلولی SK-OV-3 بود. بیان ژن های P53، BAK, BAX و FAS در سلول های دستورزی شده نسبت به سلول های شاهد، به صورت معنی داری افزایش بیان نشان داد (05/0>p). همچنین، کاهش بیان ژن های BCL2 و survivin در سلول های دچار حذف ژن نسبت به گروه شاهد، دیده شد (05/0>p). نتایج MTT و فلوسیتومتری موید کاهش تکثیر سلولی و افزایش آپوپتوز بود. 

    نتیجه گیری

    حذف ژن UCA1 در سلول SK-OV-3، اثرات مثبت در کاهش تکثیر و افزایش آپوپتوز نشان داد، لذا جلوگیری از بیان ژن UCA1، نقش موثر در کنترل رشد سلول های سرطان تخمدان دارد.

    کلیدواژگان: UCA1، سرطان تخمدان، CRISPR، Cas9
  • وحید رحمانیان، راضیه زاهدی*، کیاوش هوشمندی، کرامت الله رحمانیان، لیلا فخرآوری صفحات 21-33
    مقدمه و اهداف

    شرایط بحرانی همه گیری این بیماری ممکن است تاثیرات متفاوتی بر میزان و روند مرگ و میر سایر افراد جامعه داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین روند مرگ و میر قبل و بعد از شروع بحران کرونا در شهرستان جهرم انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه بصورت توصیفی و از طریق آنالیز دوباره ی داده های گواهی فوت طی سال های 1395 تا 1399 انجام شد. متغیر های مورد مطالعه براساس یک چک لیست از میان داده های سیستم ثبت مرگ جمع آوری شد.

    یافته ها

    در مجموع طی سال های مطالعه 3785 مورد مرگ اتفاق افتاده بود که 2250(59.5 درصد) مرگ در مردان و بقیه در زنان بود. میانگین سالیانه تعداد مرگ قبل از اپیدمی کرونا 701 مورد و بعد از رخداد کرونا 981 مورد بود. بیشترین تغییرات میزان مرگ مربوط به گروه سنی بالای 70 سال بود. بیماری های قلبی عروقی، آنفارکتوس مغز و سرطان ها به ترتیب سه علل عمده مرگ و میر قبل از اپیدمی و بیماری های قلبی عروقی، کووید-19و بیماری های عروق مغزی شایع علت مرگ و میر و بعد از اپیدمی بود. بعد از بحران کرونا علت فوت تصادفات جاده ای و سرطان ها به ترتیب 32.60و 48.61 درصد کاهش و بیماری تنفسی شبه آنفلوآنزا 110.25درصد افزایش یافته بود.

    نتیجه گیری

    میانگین تعداد مرگ رخ داده بعد از وقوع اپیدمی کووید-19در مقایسه با قبل از اپیدمی39.9 درصد افزایش داشته است. بیماری های قلبی عروقی نخستین و شایع ترین علل مرگ و میر قبل و بعد از اپیدمی کرونا بود.

    کلیدواژگان: پاندمی، کووید-19، علل مرگ و میر، ایران
  • سهیلا روهانی، فاطمه حاجی قاسمی* صفحات 34-43
    مقدمه

    ایمونوگلوبولینها] immunoglobulins (Igs) [پاتوژنها را به طور اختصاصی شناسایی و منهدم می کنند. ایمونوگلوبولینG  IgG) (فراوانترین Ig سرم بوده و نقش مهمی در دفاع علیه عوامل عفونی دارد. جزء دارای قابلیت کریستالیزاسیون] ([fragment of crystallizable (Fc) مولکولIgG، نقش اساسی در حذف عوامل بیگانه دارد. بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیاییIgG Fc، درشناسایی بهتر اعمال آن و اهداف تشخیصی و درمانی سود مند است. بیوانفورماتیک حوزه علمی کارامدیست که از حجم عظیم اطلاعات زیستی موجود در کامپیوتر جهت حل مسایل زیستی استفاده می کند. هدف این پژوهش شناسایی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی IgG Fc انسان با استفاده از بیوانفورماتیک میباشد.

    روش کار

    توالی و ساختار سوم IgG مرجع انسان در پایگاه داده PDB (Protein Data Bank)، ساختار دوم آن با نرم افزار Phyre2 (Protein Homology/analogY Recognition Engine V 2) و ویژگی های فیزیکوشیمیایی (انعطاف پذیری، دسترسی سطحی و آب دوستی) بخش IgG Fc توسط مرورگرIEDB (Immune Epitope Database) تعیین گردیدند.
     

    یافته ها

    در بخش IgG Fc انسان، مناطق دارای بیشترین دسترسی سطحی، آبدوستی و انعطاف پذیری در توالی حد فاصل اسید آمینه های شماره200-450 واقع شده اند. بعلاوه نواحی مذکور در توالی بین اسید های آمینه شماره 291-300 و 381-405 همپوشانی دارند که محتمل ترین مناطق قرارگیری اپیتوپها هستند.

    نتیجه گیری

    ویژگیهای فیزیکوشیمیایی IgG Fc انسان که در این مطالعه تعیین شدند درشناسایی هرچه بهتر اعمال IgG و پیشگویی اپیتوپهای ایمونوژن آن برای تولید آنتی بادیهای منوکلونال اختصاصی جهت تولید کیتهای تشخیصی، بهینه سازی کیتهای موجود و تولید پروتیینهای مشابه برای تشخیص و درمان و همچنین مطالعات فیلوژنتیکی سود مند هستند.

    کلیدواژگان: IgG انسان، بیوانفورماتیک، فیزیکوشیمیایی
  • سید حسین حکمتی مقدم*، طاهره احمدی، فاطمه پوررجب، علی دهقانی فیروزآبادی، کولان رحمانی صفحات 44-53
    مقدمه

    داروهای امروزی درمان لوسمی لنفوبلاستیک حاد (acute lymphoblastic leukemia, ALL) از جمله مرکاپتوپورین، عوامل مولکولی دخیل در فرآیند ایجاد و پیشرفت این بیماری مثل DNA متیل ترانسفرازها (DNMT) را هدف قرار داده اند زیرا این آنزیم ها در متیلاسیون و در نتیجه تنظیم بیان ژن های مرتبط با تکثیر سلولی دخیلند. در این مطالعه اثر مرکاپتوپورین بر بیان ژن DNMT3A بررسی شد.

    روش کار

    مطالعه به صورت تحلیلی قبل و بعد روی هشت کودک مبتلا به ALL نوع B مراجعه کننده به بیمارستان مرکز طبی کودکان تهران بصورت نمونه گیری در دسترس (convenience) در مرحله قبل از دریافت داروی مرکاپتوپورین و دو ماه پس از دریافت دارو، و 10 کودک سالم مراجعه کرده به آزمایشگاه مرکزی یزد انجام شد. از نمونه خون ها RNA استخراج شده و با روش RT-PCR، اندازه گیری بیان ژن DNMT3A انجام گرفت.

    یافته ها

    بیان ژن DNMT3A در بیماران مبتلا به ALL دریافت کننده مرکاپتوپورین به طور معنی دار نسبت به قبل از دریافت دارو بالاتر بود (0.05 > P).

    نتیجه گیری

    افزایش بیان این ژن در اثر داروی مرکاپتوپرین رخ می دهد. پس احتمالا این دارو از راه فرایندهای اپی ژنتیک ناشی از افزایش متیلاسیون DNA بر سلول های لوسمیک اثر می گذارد.

    کلیدواژگان: DNA متیل ترانسفراز 3A، لوسمی لنفوئید، 6- مرکاپتوپورین، بیان ژن، اپی ژنز
  • فرزانه کاوه، ابراهیم بنی طالبی*، زهرا رئیسی، زهرا همتی فارسانی صفحات 54-62
    مقدمه

    آدیپوکاین آدیپسین یکی از پروتئین های مهم بافت چربی است و نقش مفیدی در حفظ عملکرد سلول های بتا دارد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره تمرین ترکیبی بر سطوح استراحتی آدیپسین و مقاومت به انسولین زنان مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) با سطوح مختلف ناتوانی جسمانی بود.

    روش کار

    در این مطالعه نیمه تجربی، 96 بیمار زن مبتلا به MS بر اساس درجه ناتوانی انتخاب و به سه گروه ناتوانی خفیف (44 نفر)، ناتوانی متوسط (26 نفر) و ناتوانی شدید (26 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل 12 هفته تمرین ترکیبی، سه جلسه در هفته به مدت 45 تا 60 دقیقه بود. 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از دوره تمرین سطوح استراحتی آدیپسین و مقاومت به انسولین اندازه گیری و مقایسه شد.

     یافته ها

    نتایج نشان داد اجرای 12 هفته تمرین ورزشی ترکیبی به کاهش سطح سرمی آدیپسین پلاسما گروه با درجه ناتوانی خفیف منجر شده است (002/0=p) با این وجود، در گروه با درجه ناتوانی متوسط و شدید کاهش معنی داری مشاهده نشد. همچنین، 12 هفته تمرین ورزشی ترکیبی باعث کاهش معنی دار مقاومت به انسولین و در گروه با درجه ناتوانی خفیف و شدید شد، اما در گروه با درجه ناتوانی متوسط کاهش معنی داری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    به طور کلی، به نظر می رسد 12 هفته تمرین ورزشی ترکیبی می تواند به واسطه کاهش توده چربی بدن، محیط دور کمر و باسن، کاهش وزن و بهبود در کاهش آدپسین پلاسما و مقاومت به انسولین در زنان مبتلا به MS موثر باشد

    کلیدواژگان: زنان، تمرینات ترکیبی، آدیپسین، مقاومت به انسولین، مولتیپل اسکلروزیس
  • سعیده عرفانیان، دانش جوشقانی، محسن فرهنگ، اباذر روستازاده* صفحات 63-68
    مقدمه

     اخیرا یک کروناویروس جدید به نام SARS-CoV-2 در ووهان چین در دسامبر 2019 کشف گردید. در حال حاضر روش های مولکولی حساسی برای تشخیص این ویروس وجود دارد. هدف از مطالعه کنونی تشخیص مبتلایان به این ویروس و همچنین بررسی چالش هایی بود که بطور عملی در تشخیص این ویروس با تکنیک Real-time RT-PCR(rRT-PCR) با آن مواجه می گردیم.

    روش کار

     271 نفر شامل 105 زن و 166 مرد به روش سرشماری از 15 فروردین ماه تا تیرماه 99 در این مطالعه نام نویسی شدند.  نمونه های سوآب نازوفارینژیال و اوروفارینژیال از افراد مشکوک جمع آوری و استخراج RNA برای تشخیص ویروس با روش rRT-PCR انجام گرفت.

    یافته ها

    52 نفر از زنان و 82 نفر از مردان از لحاظ کووید 19 مثبت بودند. به هر حال از لحاظ تکنیکی ، نتایج نشان داد که در بازه زمانی 15 فروردین تا 15 اردیبهشت ماه سال 1399 در کیت های دریافتی ، محتوای کیت های rRT-PCR با کنترل مثبت آلودگی داشتند. در 8 % موارد نمونه های قطعی کنترل منفی پس از مرحله استخراج و در فرایند rRT-PCR با مستر میکس واکنش و پیک هایی در دستگاه نشان می دهند. از سویی نتایج نشان داد که در برخی از کیت ها، محتوای مستر میکس بدون اضافه نمودن نمونه به آن خودبخود در 7 % موارد در دستگاه پیک هایی شبیه کنترل  مثبت ایجاد می نمایند.

    نتیجه گیری

     کنترل منفی های متعددی برای تشخیص ویروس کووید 19 در مرحله استخراج و روش rRT-PCR لازم است تا از بروز پاسخ مثبت کاذب جلوگیری نماییم.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس، واکنش زنجیره ای پلیمراز، مطالعه مولکولی، کنترل کیفی
  • علیرضا هاشمی شیری، نوید کلانی*، محمد مظاهر بوجانی صفحات 69-73
    مقدمه

    بیماری کووید- 19 یک بیماری عفونی بشدت مسری است که توسط یک کرونا ویروس جدید ایجاد می شود. از گروه های در معرض خطر این بیماری میتوان زنان باردار را نام برد. با توجه به شیوع این بیماری احتمال ابتلای زنان باردار زیاد میباشد. این مطالعه به بررسی بهبود علایم بالینی خانم باردار مبتلا به کوید 19 با داروی گیاهی ترمینو وان می پردازد.

    معرفی بیمار

    بیمار خانمی 40 ساله و باردار با شکایت از تب، سرفه خشک، تنگی نفس، گلو درد، آبریزش بینی، بدن درد و از دست دادن کامل حس بویایی، به متخصص داخلی در شهرستان لامرد مراجعه میکند. این بیمار دور روز پس از مصرف داروهای پیشنهادی پزشک مربوطه و عدم نتیجه گیری، از ادامه درمان با طب نوین صرف نظر کرده و به استفاده از داروهای گیاهی زیر نظر پزشک طب سنتی روی می آورد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد ترکیب گیاهان داروی گیاهی ترمینو وان توانست باعث بهبودی علایم بالینی بیمار شود. به گفته بیمار این داروی گیاهی بیشترین تاثیر را در بهبود سرفه، گلودرد و تنگی نفس داشته است.

    کلیدواژگان: کرونا، کووید 19، ترمینو وان، هلیله سیاه، مصطکی، شکر سرخ
|
  • Abdolreza Sotoodeh Jahromi, Mohammad Kargar, Maliheh Moradzadeh*, Farshid Kafilzadeh, Marzieh Jamalidoust Pages 1-9
    Background

    Despite advances in diagnosis and therapy of cancer, it is still the main cause of death worldwide. Cyclophosphamide is one of the major drugs for lymphoma treatment. However, the anti-lymphoma effects of cyclophosphamide on micro-RNA expression are still unclear, especially in B cell lymphomas. The aim of the present study was to evaluate the effect of cyclophosphamide on miRNA-15a genes expression in Epstein‐Barr‐Virus (EBV)-infected transformed B cell.

    Material and Methods

    In this study, the effects of cyclophosphamide on CO 88BV59-1 LCL – an EBV infected transformed B cell was evaluated. The cells were treated with cyclophosphamide (0.05-50 µM), for 3 days. The cell viability and cytotoxicity were evaluated using MTT, and flow cytometry techniques, respectively. Also, miRNA-15a genes expression were determined by real-time PCR.

    Results

    Cyclophosphamide significantly inhibited proliferation and induced cell death in the cell-line in a dose and time-dependent manner (P<0.05). There were no significant changes in the expression of miRNA-15a3p and miRNA-15a5p in treated cells compared to untreated cells (P>0.05).

    Conclusions

    The results showed that cytotoxic effects of cyclophosphamide on CO 88BV59-1 LCL is not related to miRNA-15a3p and miRNA-15a5p expressions.

    Keywords: Cyclophosphamide, Micro-RNA, B cell, Epstein Barr virus
  • Behshad Montazeri-Najafabadi, Abbas Doosti*, Jafar Kiani Pages 10-20
    Introduction

    lncRNAs play their roles in cell growth, transcription, translation, and apoptosis. UCA1 is a type of lncRNA has a direct relationship with ovarian cancer. More than half of the women with ovarian cancer die within less than five years from the disease diagnosis. This study aims to knockout of UCA1 gene using the CRISPR/Cas9 technique in SK-OV-3 cell and studying its effect on cell factors involved in cancer progress and apoptosis.

    Materials and Methods

    Two types of sgRNAs for UCA1 gene were designed. sgRNAs were cloned after synthesis in two vectors of PX459. The SK-OV-3 cell was transfected with two vectors carrying sgRNAs. The expression of FAS, BAK, BAX, and P53 pro-apoptosis genes and BCL2 and SURVIVIN anti-apoptosis genes were evaluated using the q-PCR. Besides, the cell proliferation rate and apoptosis induction were studied using MTT and flowcytometry.

    Results

    The result showed the successful knockout of the UCA1 gene in the SK-OV-3 cell line. The expression of FAS, BAK, BAX, and P53 genes showed a meaningful increase related to the expression in manipulated cells compared to control cells (p˂0.05). Also, the expression decrease of BCL2 and SURVIVIN genes was seen (p˂0.05). MTT and flow cytometry results confirmed the cell proliferation decrease and the apoptosis increase.

    Conclusion

    UCA1 gene Knockout in the SK-OV-3 showed some positive effects in decreasing cancer cell proliferation and increasing the apoptosis rate can be said that inhibiting overexpression of the UCA1 gene will play a positive role in controlling the growth of ovarian cancer cells.

    Keywords: UCA1, Ovarian cancer, CRISPR, Cas9
  • Vahid Rahmani, Razieh Zehedi*, Kiavash Hushmandi, Karamatollah Rahmanian, Leila Fakhravar Pages 21-33
    Background & Objectives

    The critical conditions of the epidemic covid-19 may have different effects on the rate of mortality of other people in the community. The aim of this study was to determine the evaluation of mortality trend before and after the onset of Corona crisis in Jahrom County, south of Iran.

    Methods

    This descriptive study was performed by secondary data analysis death certificate during 2016-2020. The studied variables were collected based on a checklist from the data of the death registration system of the health center and also mortality statistics announced by the organization for civil registration.

    Results

    In a total of 3785 deaths occurred during the study period, of which 2250 (59.5%) were in male and the rest were female. The average annual number of deaths before and after the Corona epidemic was 701 and 981, respectively. Cardiovascular disease, cerebral infarction, and cancer were the three leading causes of death before the onset of Corona crisis, respectively, and cardiovascular disease, Covid-19, and cerebrovascular disease were the most common causes of death after the onset of Corona crisis, respectively. After the Corona crisis, the cause of death from road accidents and cancer was reduced by 32.60% to 48.61% and the Influenza-like illness was increased by 110.25%.

    Conclusion

    The average number of deaths occurred after the Corona epidemic has increased by 39% compared to before the epidemic. Cardiovascular diseases are the first and most common causes of death in Jahrom before and after the Corona epidemic.

    Keywords: Pandemic, covid-19, Cause of Death, Iran
  • Soheyla Rohani, Fatemeh Hajighasemi* Pages 34-43
    Introduction

    Immunoglobulins (Igs) are defensive glycoproteins specifically recognize and destroy pathogens. Immunoglobulin G (IgG) is most abundant Ig in serum has important protective role against infections. Fragment of crystallizable (Fc) in IgG has essential role in pathogens destruction. Determination the physicochemical properties of IgG Fc is useful in well recognition of its function, diagnostic and therapeutic purposes. Bioinformatic is an efficient scientific field uses abundant biological information collected in computers for solving biologic problems. Aim of this study is recognition physicochemical features of human IgG Fc by bioinformatic.

    Materials and Methods

    Amino acid sequence and third structure of reference human IgG were found in PDB (Protein Data Bank)  database. Second IgG structure was determined by Protein Homology/analogY Recognition Engine V 2 (Phyre 2) software. Physicochemical properties (felexibility, accessibility and hydrophilicity) of IgG Fc fragment were identified by IEDB (Immune Epitope Database) software.

    Results

    According to results of this study, most accessibe, hydrophilic and felexible sites of IgG Fc fragment were located to 200 – 450 amino acid sequences. Moreover most accessibe, hydrophilic and felexible positions were overlapped in 291- 300 and 381- 405 amino acid sequences and could be most probable locations of epitopes.

    Conclusion

    Physicochemical properties of IgG Fc fragment identified in present study are valuable in more exact recognition of IgG functions and its immunogenic epitopes which could be helpful in producing of specific monoclonal anti IgG antibodies for production IgG diagnostic tools, optimizing existing kits, development of similar proteins for diagnostic and therapeutic purposes and phylogenic studies.

    Keywords: IgG, Bioinformatic, Physicochemical
  • Seyedhossein Hekmatimoghaddam*, Tahereh Ahmadi, Fatemeh Pourrajab, Ali Dehghani Firoozabadi, Kolan Rahmani Pages 44-53
    Introduction

    Current medications used for acute lymphoblastic leukemia (ALL) such as mercaptopurine target molecular factors involved in its onset and progression including DNA methyltransferases (DNMTs) because these enzymes are implicated in methylation and therefore expression of genes which are related to cell proliferation. This study evaluated the effect of mercaptopurine on the DNMT3A gene expression.

    Materials and Methods

    The study was an analytical study of before and after type, performed on 8 children with B-cell ALL referred to children’s medical center of Tehran enrolled by convenience sampling. Their blood samples were taken in pre-treatment phase as well as 2 months after treatment with mercaptopurine. Ten healthy children referred to Yazd central medical laboratory were also sampled. RNA was extracted from the blood samples, and DNMT3A gene expression was measured by reverse transcriptase polymerase chain reaction (RT-PCR).

    Results

    DNMT3A gene expression in patients with B-cell ALL who received mercaptopurine was significantly higher compared with pre-treatment time (P < 0.05).

    Conclusion

    Increased expression of this regulatory gene occurred due to drug mercaptopurine. So, the mechanism of action of this drug may be through epigenetic processes due to higher methylation of DNA in leukemic cells.

    Keywords: DNMT3A, Epigenesis, Gene Expression, Leukemia, lymphoid, 6-Mercaptopurine
  • Farzane Kaveh, Ebrahim Banitalebi*, Zahra Raisi, Zahra Hemati Farsani Pages 54-62
    Backgrounds and Objectives

    Adipokine Adipsin is one of the important adipose tissue proteins and has a beneficial role in maintaining beta cell function. The aim of this study was to examine the effect of 12-week rhythmic combined training on plasma adipsin levels and insulin resistance in Multiple Sclerosis Patients (MS) women.

    Materials and Methods

    In this semi-experimental study, 96 female patients with MS were selected on the basis of disability levels and divided into three groups, low disability (n=44), moderate disability (n=26) and sever disability (n=26). Training program include 12 weeks combined training, three sessions per week and 45 to 60 minute for each session. Resting levels of Adipsin and Insulin Resistance were measured 24 h before and 48 h after training programs

    Results

    The findings showed that after 12 weeks of combine training, plasma adipsin levels in low disability group significantly decrease (p=0.002). Also, 12 weeks of combined exercise significantly decreased insulin resistance in the low and severe disability group, but no significant decrease in the group with moderate disability.

    Conclusions

    Therefore, combine training induce changes in weight, body fat percentage, BMI and waist circumference, lipids profile and decrease the plasma adipsin level in MS women

    Keywords: Women, Combine training, Adipsin, Insulin Resistance, Multiple Sclerosis
  • Saiedeh Erfanian, Danesh Javeshghani, Mohsen Farhang, Abazar Roustazadeh * Pages 63-68
    Introduction

     A novel coronavirus has recently been discovered in Wuhan, China in December 2019 named SARS-COV-2. Sensitive molecular assays are now available for detection of SARS-COV-2. The aims of this study were to detect positive subjects of SARS-COV-2 and to survey some challenges that are encountered practically in detection of the virus by Real-time RT-PCR (rRT-PCR) technique.

    Materials and methods

     271 subjects including 105 women and 166 men were registered by census method from 15 April to 15 Jun of 2020. Nasopharyngeal and oropharyngeal swab samples of suspicious cases were collected for RNA extraction to identify SARS-COV-2 by rRT-PCR amplification.

    Results

     69% of the positive SARS-COV-2 patients over the age 50 were men. However, technically the results showed that in the time period of 15 April to 15 May of 2020 the contents of received rRT - PCR kits were infected with positive control.  8 % of certain negative control samples showed a signal resembling to that of the positive samples in the rRT - PCR process. In addition, the results showed that in some of the rRT - PCR kits the master mix would produce signals like positive control without adding the sample to it automatically in 7 % of the tests.

    Conclusion

     Having different types of negative control for diagnosis of SARS-COV-2 is necessary to reduce the chance of having false positive results.

    Keywords: Coronavirus, Polymerase Chain Reaction, Molecular Study, Quality Control
  • Alireza Hashemi, Navid Kalani *, Mohammad mazaher Bojani Pages 69-73
    Introduction

    Covid-19 is a highly contagious infectious disease caused by a new coronavirus. Pregnant women are among the groups at risk of this disease. Due to the prevalence of this disease, pregnant women are more likely to be infected. This study evaluates the improvement of clinical symptoms in pregnant women with Covid 19 19 with the herbal medicine Termino One.

    Case Report

    The patient is a 40-year-old pregnant woman with a complaint of fever, dry cough, shortness of breath, sore throat, runny nose, body aches and complete loss of sense of smell, referred to an internal medicine specialist in Lamerd. This patient, after taking the drugs recommended by the relevant doctor and not concluding, refuses to continue treatment with modern medicine and starts using herbal medicines under the supervision of a traditional medicine doctor.

    Conclusion

    The results of this study showed that the combination of herbs of Termino One herbal medicine could improve the patientchr('39')s clinical symptoms. According to the patient, this herbal medicine has had the greatest effect in improving cough, sore throat and shortness of breath.

    Keywords: Corona, Covid 19, Termino One, Black Hawthorn, Chewing Gum, Red Sugar