فهرست مطالب

آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی - سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 56، زمستان 1399)

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال چهاردهم شماره 4 (پیاپی 56، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عبدالواحد معربی*، علیرضا غدیری، بهمن مصلی نژاد، مهسا قدرتی صفحات 323-333

    رادیوگرافی با ماده حاجب، یک روش تصویربرداری تشخیصی با وضوح بالا است که نقش برجسته ای را در نشان دادن زمان عبور مواد از دستگاه گوارش ایفا می نماید. هدف از انجام مطالعه حاضر، ارزیابی رادیوگرافی اثر داروهای دیفنوکسیلات و لوپرامید بر زمان عبور ماده حاجب از دستگاه گوارش گربه بود. مطالعه روی 20 قلاده گربه ماده سالم انجام گرفت. بدین منظور گربه ها به 4 گروه مساوی تقسیم شدند. گربه های گروه اول (کنترل)، 40 دقیقه قبل از تجویز ماده حاجب، داروی کتامین (mg/kg15 داخل عضلانی)،را همراه با دیازپام (mg/kg15/0 داخل عضلانی)، دریافت کردند. به حیوانات گروه دوم هم، داروی دیفنوکسیلات با دوز mg/kg 1/0 و به گربه های گروه های سوم و چهارم، داروی لوپرامید به ترتیب با دوز های mg/kg 1/0 و mg/kg 2/0 ، 30 دقیقه قبل از دادن ماده حاجب، خورانده شد. همچنین داروهای آرامبخش به گربه های تمام گروه ها تجویز شده بود. در ادامه، کار با تهیه رادیوگراف های متعدد در زمان های صفر، 20، 40 و 60 دقیقه و سپس هر یک ساعت تا رسیدن ماده حاجب به کولون دنبال شد. یافته ها نشان داد که تمام گروه های دریافت کننده دارو با گروه شاهد، اختلاف معنی داری در شروع تخلیه از معده داشتند (05/0<p). میانگین زمان تخلیه کامل ماده حاجب از معده برای گروه کنترل، 52 ، گروه دوم، 120، گروه سوم، 156 و گروه چهارم، 204 دقیقه بود. بین گروه کنترل و گروه های دریافت کننده دارو و همچنین بین دو گروه دریافت کننده دیفنوکسیلات و لوپرامید با دوز mg/kg 2/0، در طول زمان تخلیه کامل معده، تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0<p). مشخص گردید که داروی لوپرامید، با دوز mg/kg 2/0، بیشترین اثر تاخیری در تخلیه دستگاه گوارش گربه را داراست.

    کلیدواژگان: گربه، ماده حاجب، دیفنوکسیلات، لوپرامید، رادیوگرافی
  • علی پارسا* صفحات 335-346

    استفاده از فراورده های گیاهی در آبزی پروری از جهات مختلف می تواند برای انسان حایز اهمیت باشد. هدف مطالعه حاضر، شناخت اثرات مصرف خوراکی اسانس شیره گیاه بنه بر بافت کبد و برخی پارامترهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان بود. در این راستا تعداد 60 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان به ظاهر سالم با وزن تقریبی150 گرم در 2 گروه کنترل و تیمار، با 3 تکرار، به طور تصادفی در نظر گرفته شدند. اسانس مذکور به مقدار 10 گرم در کیلوگرم به غذای روزانه ماهیان اضافه شد و بعد از 3 ماه، از همه ماهی ها خونگیری انجام گرفت. پارامترهای خونی شامل شمارش گلبول های سفید و قرمز، هماتوکریت، پروتیین کل، آلبومین، آلانین آمینوترنسفراز، آسپارتات آمینوترنسفراز، اسید اوریک، کلسترول، تری گلیسیرید، گلوکز و کراتینین اندازه گیری شد. همچنین همزمان از کبد ماهی های مذکور، نمونه بافت شناسی تهیه شد. یافته های مطالعه حاضر نشان داد که ماهیان گروه کنترل ضریب تبدیل کمتری نسبت به ماهیان گروه تیمار داشتند (05/0<p). همچنین مصرف اسانس بنه با دوز استفاده شده در مورد ماهی قزل آلا بر عملکرد کبدی تاثیر سوء داشته و نیز آنزیم های کبدی هم افزایش داشتند (05/0<p). اما پروتیین کل، آلبومین و قند خون کاهش پیدا کرده و اسید اوریک و کراتینین افزایش معنی داری داشت (05/0<p). در ارزیابی هماتولوژیک کاهش تعداد سلول های خونی مشهود بود و در بررسی بافت شناسی در اطراف وریدهای مرکزی کبد ماهیان گروه کنترل، دژنرسانس غیرعفونی و نیز آتروفی در هپاتوسیت ها وجود داشت. به نظر می رسد که می توان اعلام کرد، مصرف خوراکی اسانس درخت بنه به مقدار 10 گرم در کیلوگرم غذای روزانه ماهی قزل آلای رنگین کمان، قابل توصیه نبوده و صدمات بافتی ایجاد می نماید.

    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، اسانس بنه، بافت کبد، پارامترهای خون
  • ایوب مهدوی، علی محمد بهرامی*، شهناز یوسفی زاده صفحات 347-364

    کلسترول بالابا تولید رادیکال های آزاد و ایجاد تنش اکسیداتیو باعث ناباروری در جنس نر می شود. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اثرات عصاره گیاه تشنه داری (striata Scrophularia) بر تغییرات هیستومورفومتری بافت بیضه در موش های صحرایی تغذیه شده با رژیم پرکالری بود.بدین منظور، تعداد 32 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به 4 گروه  شاهد (جیره معمول)، هایپرکلسترولمیک (8 هفته جیره پر چرب)، هایپرکلسترولمیک+عصاره تشنه داری (4 هفته جیره پر چرب+ 4 هفته جیره پر چرب همراه با عصاره تشنه داری به میزانmg/kg 400) و گروه عصاره تشنه داری (4 هفته جیره معمول + 4 هفته عصاره تشنه داری به میزانmg/kg 400) تقسیم شدند. در پایان دوره، موش ها با ترکیب کتامین-زایلازین بیهوش شدند و پس اخذ خون از قلب، جهت اندازه گیری سطح کلسترول سرم خون، آسان کشی شده و بیضه راست جهت تهیه لام بافتی و مطالعه هیستومورفومتری به آزمایشگاه بافت شناسی منتقل گردید. یافته ها مشخص نمود که پس از مصرف جیره پرکالری درگروه هایپرکلسترولمیک ، وزن بدن، وزن بیضه و سطح کلسترول خون نسبت به گروه شاهد، افزایش معنی داری پیدا کرده است (05/0<p). همچنین شاخص های فوق در گروه هایپرکلسترولمیک + عصاره تشنه داری ، نسبت به گروه هایپرکلسترولمیک ، کاهش معنی داری را نشان داد (05/0<p). ازطرف دیگر، مصرف جیره پرچرب باعث کاهش تعداد سلول های اسپرماتوگونی، اسپرماتوسیت اولیه، اسپرماتید و اسپرماتوزویید در گروه هایپرکلسترولمیک شد که پس از مصرف عصاره مذکور، افزایش نسبی در تعداد سلول های فوق در گروه هایپرکلسترولمیک+ عصاره تشنه داری مشاهده گردید (05/0<p).نتایج مطالعه حاضر نشان داد که مصرف عصاره گیاه تشنه داری، به دنبال جیره پرکالری، می تواند در بافت بیضه موش صحرایی، اثراتمحافظتی داشته باشد.

    کلیدواژگان: تشنه داری، بیضه، موش صحرائی، هایپرکلسترولمی
  • حسین رضا شهبازی*، خیرالله مرادی صفحات 365-379

    استفاده از مکمل اسید آمینه تریونین در جیره بلدرچین سبب افزایش راندمان تولید می گردد. مطالعهحاضربهمنظور مقایسهاثرمقادیر مختلف تریونین جیره غذاییبر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی و فاکتورهای خونی در بلدرچین ژاپنی تحت تنش گرمایی انجامپذیرفت. بدین منظور از تعداد 300 قطعه جوجه نر یک روزه بلدرچین ژاپنی (Coturnix coturnix japonica) در یک طرح کاملا تصادفی در قالب 6 تیمار و 5 تکرار که هر تکرار حاوی 10 جوجه بود، استفاده شد. مقادیر مختلفبه کارگرفته شدهاز تریونین در جیره های غذایی آزمایشی به ترتیب شامل 1)  82/0 درصد، 2) 92/0 درصد، 3) 02/1 درصد، 4) 12/1 درصد، 5) 22/1 درصد و 6) 32/1 درصد، بود. افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک در تیمارهای 5 و 6، بهبود معنی داری پیدا کرد (001/0>p) و مقادیر 12/1 و 22/1 درصد تریونین در جیره، اثر معنی داری بر بهبود خصوصیات لاشه داشت (001/0>p). اما اختلاف آماری معنی داری در وزن اندام های لنفاوی و تیتر آنتی بادی های تولیدشده علیه SRBC (sheep red blood cells) وجود نداشت (05/0<p). همچنین مقادیر مختلف تریونین جیره اثر معنی داری بر افزایش غلظت اسید اوریک،HDL(high-density lipoprotein)و LDL (low-density lipoprotein) سرم خون بلدرچین ها داشت (05/0>p). غلظت آنزیم های کبدی هیچ کدام از تیمارها اختلاف آماری معنی داری باهم نداشتند (05/0<p).در مطالعه حاضر مشخص گردید کهافزایش مقدار اسید آمینه تریونین در جیره بلدرچین ها تا سطح 22/1 درصد، می تواند بر عملکرد و بهبود خصوصیات لاشه در شرایط تنش گرمایی اثرات مفیدی داشته باشد.

    کلیدواژگان: بلدرچین ژاپنی، ترئونین، خصوصیات لاشه، عمکرد رشد، فاکتورهای خونی، سیستم ایمنی
  • جواد رحیمیان، جلال شایق*، امیرعلی گلزاری صفحات 381-388

    تاثیر آنتی بیوتیک ها بر ورم پستان های ناشی از باکتری اشریشیاکولای یکی از مخاطرات صنعت دامپروری است. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی اثر داروی ماربوفلوکساسین به عنوان یک داروی جدید و مقایسه آن با اثرات داروی انروفلوکساسین در ورم پستان های درجه I و II مربوط به اشریشیاکولای بود. بدین منظور تعداد 90 راس گاو مبتلاء به ورم پستان درجه I و II شناسایی و در سه گروه، "آ" درمان با انروفلوکساسین، "ب" درمان با ماربوفلوکساسین، و "پ" به عنوان گروه شاهد با اعمال دارونما، طبقه بندی گردید. گاوهای مذکور تحت تیمار قرار گرفتند. بر اساس یافته ها، در گروه ماربوفلوکساسین 28، در گروه انروفلوکساسین 24 و در گروه شاهد 2 مورد از گاو ها درمان شدند. گاوهایی هم که در مدت حداکثر 5 روز، درمان نشدند به عنوان گاوهای درمان ناپذیر در نظر گرفته شدند. نتایج تحلیل آماری داده ها، نشان از تاثیر معنی دار داروی ماربوفلوکساسین در مقایسه با دو گروه درمان با انروفلوکساسین و شاهد داشت (001/0p<). به نظر می رسد که برای درمان گاوهای مبتلا به ورم پستان درجه I و II ناشی از اشریشیا کولای، داروی ماربوفلوکساسین می تواند به عنوان یک داروی موثر در مقایسه با انروفلوکساسین مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ورم پستان، اشریشیاکولای، انروفلوکساسین، ماربوفلوکساسین
  • علی رضا قدردان مشهدی*، بهاره سلیمانی، سید رضا فاطمی طباطبایی، مهدی پورمهدی بروجنی صفحات 389-399

    اگرچه در برخی از بیماری ها همچون کولیک اسب تغییری با اهمیت در فشار خون ایجاد می شود، اما اندازه گیری آن در معاینه بالینی دام ها معمول نمی باشد.هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین مقادیر طبیعی فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در اسبان عرب ایرانی بود. این مطالعه روی 50 راس اسب عرب ایرانی به ظاهر سالم با سن بیشتر از 6 ماه و نگه داری شده در شهر اهوازبه انجام رسید.پس از مقید کردن اسبان در باکس و اخذ سابقه، علایم حیاتی، اندازه گیری ارتفاع جدوگاهمحیط دم، ثبت فشارخون با استفاده از دستگاه فشارسنج مخصوص کودکان به انجام می رسید.اینکار با قراردادن کاف در اطراف قاعده دم انجام می شد واندازه گیری فشارخون حداقل با فاصله 2 دقیقه تکرار شده و میانگین اعداد به دست آمده به عنوان فشارخون سیستولیک و دیاستولیک ثبت می گردید.نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و با بهره بردن از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون Tبرای دو نمونه مستقل و همبستگی مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. یافته ها مشخص کرد که میانگین خطای معیار فشارخون سیستولیک و دیاستولیک اسبان مورد بررسی به ترتیب 8/1±123 و 7/1±6/69 میلی متر جیوه بوده است و فقط بین ارتفاع جدوگاه و فشاردیاستولیک اختلاف مستقیم و معنی دار تشخیص داده شد. نتایج نشان داد که اندازه گیری فشارخون به روش سمعی می تواند در شرایط فیلد به راحتی صورت پذیرد.همچنین ارقام به دست آمده با این روش با مقادیر ارایه گردیده به روش های دیگر که به امکانات و ابزارهای بیشتری نیاز دارند قابل مقایسه می باشد.

    کلیدواژگان: فشار سیستولیک، فشار دیاستولیک، اسب عرب ایرانی
  • رسول صادقی، بهرام عمواوغلی تبریزی*، مجید فرتاش وند صفحات 401-410

    سیلدنافیل سیترات یک مهارکننده آنزیم فسفو دی استراز 5، دکسترومتورفان یک ضدسرفه با اثرات اپیوییدی ضعیف و کلرفنیرامین آنتی هیستامین نسل یک می باشد. متابولیسم اصلی هر سه دارو از طریق سیتوکروم P450 کبدی صورت می پذیرد. با توجه به این که عوارض قلبی- عروقی مرتبط با هر سه دارو گزارش شده است، هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی سطح سرمی آنزیم های شاخص آسیب قلبی و تروپوونین I متعاقب تجویز هم زمان سیلدنافیل با دکسترومتورفان و کلرفنیرامین بود. تعداد 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در 8 گروه مورد مطالعه قرار گرفتند که یک گروه شاهد و بقیه گروه های تیمار که داروهای سیلدنافیل سیترات (mg/kg100)، دکسترومتورفان (mg/kg20)، کلرفنیرامین (mg/kg20)، دکسترومتورفان+کلرفنیرامین، سیلدنافیل+دکسترومتورفان، سیلدنافیل+کلرفنیرامین، سیلدنافیل+دکسترومتورفان+کلرفنیرامین را به مدت 30 روز و به روش گاواژ، خوراکی دریافت کردند. یافته ها نشان داد که تجویز سیلدنافیل به موش های صحرایی، موجب تغییرات آماری معنی دار شاخص های سرمی آسیب قلبی در مقایسه با گروه شاهد نشد (05/0<p)، بلکه مقدار CK-MB (creatine phosphokinas MB) نیز نسبت به گروه شاهد کاهش نشان داد. از سویی دیگر، تجویز کلرفنیرامین سبب افزایش معنی دار LDH (lactate dehydrogenase) (01/0 <p) و CK-MB (001/0 <p) نسبت به گروه شاهد شد و نیز تجویز دکسترومتورفان، افزایش فعالیت آنزیم های موردمطالعه را موجب گردید که  AST (افزایشaspartate aminotransferase) (05/0 <p) و CK-MB (001/0 <p) معنی دار بود. همچنین تجویز هم زمان سیلدنافیل با دکسترومتورفان و سیلدنافیل با کلرفنیرامین و یا هر سه باهم، باعث افزایش سطح فعالیت هر سه آنزیم شاخص آسیب قلبی شد.

    کلیدواژگان: سیلدنافیل سیترات، دکسترومتورفان، کلرفنیرامین، تروپونین I قلبی، آسیب قلبی، موش صحرایی
  • داود کاظمی* صفحات 411-418

    شکستگی ها از مهم ترین مشکلات ارتوپدی در پرندگان شکاری است که عمدتا به دلیل ضربه ایجاد می شود. یک بهله عقاب طلایی (Aquila chrysaetos) بالغ ماده در آبان ماه سال 1398 به بخش جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ارجاع داده شد. در معاینه بالینی و ارتوپدی، وارد شدن ضربه و آسیب دیدگی ناحیه فوقانی بال سمت چپ تشخیص داده شد و در عکس رادیوگرافی، شکستگی خردشده قسمت میانی استخوان بازو مشاهده شد. با توجه به نوع و محل شکستگی، از روش تثبیت داخلی با استفاده از پین داخل استخوانی جهت درمان جراحی حیوان استفاده شد. التیام کامل استخوان پس از سپری شدن 71 روز ایجادشده و پین داخل استخوانی از بدن حیوان خارج شد و پرنده به وضعیت عادی خود بدون بروز هیچ گونه عارضه جانبی ناشی از شکستگی و درمان جراحی آن بازگشت. درمان موفقیت آمیز شکستگی در پرندگان شکاری با رعایت اصول جراحی ارتوپدی و در نظر گرفتن ویژگی های خاص این دسته از حیوانات امکان پذیر بوده و می تواند منجر به محافظت از این گونه های ارزشمند حیات وحش کشورمان شود.

    کلیدواژگان: استخوان بازو، درمان جراحی، شکستگی، عقاب طلایی
|
  • Abdolvahed Moarabi *, Alireza Ghadiri, Bahman Mosallanejad, Mahsa Ghodrati Pages 323-333

    Radiography with contrast media is a diagnostic imaging technique with high-resolution that plays a prominent role in showing the transit time of gastrointestinal system. The purpose of the present research was to evaluate the effects of diphenoxylate and loperamide on the transit time of contrast media from the gastrointestinal in cat. The study was performed on twenty healthy female cat. The cats were divided into four equal groups. The first group (control) was received ketamine with diazepam, 40 min before administration of the contrast media. The second group was received diphenoxylate 0.1 mg/kg, the third group loperamide 0.1 mg/kg, and the fourth group loperamide 0.2 mg/kg, 30 min before administration of contrast media. Tranquilizer drugs were administered to all groups. Then the radiography was performed at times zero, 20, 40 and 60 min, and every hour until reaching the contrast media to colon. All groups that were received drug had a significant difference at the beginning of emptying with control group (p < 0.05). The mean total transit time of the stomach was 52 min for the control group, the diphenoxylate 120, the loperamide 0.1 mg/kg 156 and for the loperamide 0.2 mg/kg 204 min respectively. There was a significant difference between the control and the drug-receiving groups as well as the two groups of diphenoxylate and loperamide 0.2 mg/kg at the time of complete stomach emptying (p < 0.05). In conclusion, it was showed that Loperamide with dosage 0.2 mg/kg had the most delay effect in emptying of the gastrointestinal tract in cat.

    Keywords: Cat, contrast media, Diphenoxylate, Loperamide, Radiography
  • Ali Parsa * Pages 335-346

    Some herbs have a wide range of beneficial properties, including stimulating and strengthening the immune system, their use in fish farms improves growth. Sixty healthy rainbow trout were selected with 150 g weight. They were randomly divided into 2 groups of 30 each with 3 replications. The essential oil was added to the daily diet with 10 g / kg feed and after 3 months the fish were assayed and sampled. some blood parameters was performed. The results showed that the control group had lower food conversion ratio (p < 0.05). Also, consumption of essential oil at this dose had negative effect on liver function and liver enzymes significantly increased (p < 0.05). Total protein, albumin, and blood glucose were decreased and uric acid and creatinine were significantly increased (p < 0.05). The blood cells were significantly decreased. In the histological examination around the central veins of liver was severe degeneration. Evaluation of blood biochemical values showed that AST, ALT in the treatment group significantly increased and total protein and albumin in the treatment group decreased significantly (P <0.05). Uric acid was significantly higher in the treated fish than in the control group (P <0.05).oral administration of Pistacia atlantica essential oil at this dose is not recommended in rainbow trout and causes tissue damage.Until it is decided whether or not to consume or conditionally consume these essential oils and to increase the efficiency of production and productivity in the country by increasing the clinical and localization of the country in fish farms.

    Keywords: blood parameters, Pistacia atlantica, liver, performance, Rainbow trout
  • Ayub Mahdavi, Ali Mohammad Bahrami *, Shahnaz Yousefizadeh Pages 347-364

    Hypercholesterolemia can caused infertility with producing side effects such as the production of free radicals.One of these useful herbal remedies Scrophularia striata which native name is Tashnehdari.This study aimed to investigate the effect of Scrophularia striata extracts on histomorphometric changes of testicular tissue in rats fed a high-calorie diet. In this experimental study, 32 male rats were assigned into 4 groups including control, diet induced hypercholesterolemia (DIH), DIH+S. striata (400 mg/kg) and S.striata group: The animals in this group first received a normal diet for 4 weeks and then were fed with the extract of Scrophularia striata (400 mg /kg) for 4 weeks by the above method. At the end of the period, the rats were first anesthetized with a ketamine-xylazine combination, and after taking blood from the heart to measure blood cholesterol levels, it was euthanized and the right testicles of all animals were isolated and transferred to a tissue laboratory for tissue smear preparation and histomorphometric study. Data were analyzed by SPSS16. The results showed that after consuming a high-calorie diet in the DIH group, body weight, testicular weight, and blood cholesterol level increased significantly compared to the control group (p < 0.05). Also consuming a high-fat diet reduces the number of spermatogonia, primary spermatocytes, and spermatozoid in the DIH groups. After consuming Scrophularia striata, a relative increase in the number of the above cells was observed in the DIH + Scrophularia striata group (p < 0.05). Therefore, oral consumption of Scrophularia striata following a high-calorie diet can have a protective effects

    Keywords: Scrophularia striata, Testicle, Rat, Hypercholesterolemia
  • Hosein Reza Shahbazi *, Kheirollah Moradi Pages 365-379

    The present experiment was performed to compare the effect of different levels of dietary threonine on performance, carcass characteristics and immune system and blood factors in Japanese quailunder heat stress. For the experiment, 300 one-day-old Japanese quail chicks (Coturnix coturnix japonica) were used in a completely randomized design with six levels of threonine in 6 treatments and 5 replications, each replication containing 10 chicks. The percentages of threonine in the diet of the experimental treatments were: 1) 0.82 %, 2) 0.92 %, 3) 1.02 %, 4) 1.12 %, 5) 1.22 % and 6) 1.32 %. The results showed that the increase in body weight and feed conversion ratio improved significantly in treatments 5 and 6 (p < 0.001). Levels of 1.12 and 1.22% of threonine in the diet had a significant effect on carcass percentage (p < 0.001). There was no significant difference in the weight of lymphatic organs and the titer of antibodies produced against SRBC (sheep red blood cells) in the treatments (p>0.05). Dietary threonine levels had a significant effect on serum uric acid, HDL (high-density lipoprotein) and LDL (low-density lipoprotein) concentrations (p < 0.05). Liver enzyme levels were not significantly different in any of the treatments (p < 0.05). The results showed that increasing threonine in quail diet up to 1.22% can have beneficial effects on performance and improvement of carcass characteristics under heat stress conditions.

    Keywords: Blood factors, carcass characteristics, Japanese quail, performance, threonine
  • Javad Rahimiyan, Jalal Shayegh *, Amirali Golzari Pages 381-388

    Mastitis is one of the economic diseases of the livestock industry, especially breeding dairy cows around the world. The most important bacterium that causes peripheral mastitis is Escherichia coli which can cause mild to severe mastitis. The Effect of antibiotics on mastitis caused by Escherichia coli is one of the dangers of the livestock industry. The aim of this study was to evaluate the efficacy of marbofloxacin as a new drug and compare it with the effects of enrofloxacin on grade I and II mastitis. In this study, 90 cows with mastitis grade I and II were identified and divided into three groups of control, anrofloxacin and marbofloxacin treatments. The cows were then treated and cows that had not been healed for up to 5 days were considered as untreated cows. In the present study 28 cows were treated with marbofloxacin and 24 cases were treated in the Enrofloxacin group and 2 in the control group. The results of statistical analysis showed that the effect of marbofloxacin was statistically significant compared to the two groups. It is recommended to use marbofloxacin as an effective drug in the treatment of mastitis in cows with mastitis I and II as compared to anrofloxacin.Conflict of interest: None declared.

    Keywords: Mastitis, Escherichia coli, Enrofloxacin, Marbofloxacin
  • AliReza Ghadrdan Mashhadi *, Bahare Soleimani, Seyed Reza Fatemi Tabatbaei, Mahdi Pourmahdiborujeni Pages 389-399

    Although a significant change in the blood pressure may be observed in certain diseases such as equine colic the measuring of blood pressure is not common in clinical examination of animals.This study aimed to determine the normal value of the systolic and diastolic blood pressures of Iranian Arab Horses.The present study was done in fifty apparently health Iranian Arab horses which were older than 6 months in Ahvaz. After restraining of horses and history taking, recording of vital signs measuring of the height of withers and the circumference of the tail, and recording the blood pressure were conducted by child sphygmomanometer.For the recording of the blood pressure the cuff was placed around the base of horsetail. The measuring of blood pressure was repeated with at least two minutes interval and the average of these values were recorded as the systolic and diastolic pressure.The collected data were analyzed by SPSS16 software. One way analysis of variance the independent sample t-test, and the Pearson correlation index were used to analyze the data. The results showed that the Mean±SEM of the systolic and diastolic blood pressures were 123±1.8and 69.6±1.7 mmHg respectively.also the relationship between withers height and the diastolic blood pressure was direct and significant.‌The results of the present study showed that the blood pressure measurement through auscultatory method in the field can be conducted easily. Moreover it was found that the obtained recorded measurements through this method can be compared with values presented by other methods which required more facilities and tools

    Keywords: Systolic pressure, Diastolic pressure, Iranian Arab horse, affecting factors
  • Rasol Sadeghy, B. Amouoghli Tabrizi *, Majid Fartashvand Pages 401-410

    Sildenafil citrate is an inhibitor of the enzyme phosphodiesterase 5, dextromethorphan is an antitussive with weak opioid effects, and chlorpheniramine is a first-generation antihistamine. Since cardiovascular complications related to all three drugs have been reported, the aim of this study was to evaluate the serum levels of cardiac damage index enzymes and tropovinin I following co-administration of sildenafil with dextromethorphan and chlorpheniramine. Forty male Wistar rats were studied in 8 groups, one control group and the rest in the treatment group; Drugs sildenafil citrate (100 mg / kg), dextromethorphan (20 mg / kg), chlorpheniramine (20 mg / kg), dextromethorphan + chlorpheniramine, sildenafil + dextromethorphan, sildenafil + chlorpheniramine, sildenafil + rosemethor + dextrometer , Received food. The results showed that administration of sildenafil to rats did not cause statistically significant changes in serum cardiac injury indices compared with the control group (p < 0.05); The amount of CK-MB also decreased compared to the control group. On the other hand, following administration of chlorpheniramine and dextromethorphan to rats, either alone or in combination, serum levels of AST, LDH and CK-MB increased statistically significantly. Administration of chlorpheniramine caused a significant increase in LDH (p < 0.01) and CK-MB (p < 0.001) compared to the control group and administration of dextromethorphan increased the activity of the studied enzymes which increased AST (p < 0.05). ) And CK-MB (p < 0.001) were significant. Co-administration of sildenafil with dextromethorphan and sildenafil with chlorpheniramine or all three together increased the activity of all three enzymes in the heart damage index.

    Keywords: Sildenafil citrate, dextromethorphan, chlorpheniramine, Cardiac troponin I, heart damage
  • Davoud Kazemi * Pages 411-418

    Fractures are important orthopaedic problems of birds of prey or raptors which are mainly caused by trauma. An adult female golden eagle (Aquila chrysaetos) was referred to the surgery division of the faculty of veterinary medicine, Islamic Azad University of Tabriz in November 2019. Traumatic injury of the upper left wing area was detected in clinical and orthopaedic examination and comminuted fracture of the humeral diaphysis was observed in radiography. Considering the type and anatomic location of the fracture, surgical treatment was conducted by means of internal fixation and intramedullary pinning. Surgical exposure of the humeral diaphysis was achieved by dorsal approach and a suitably sized intramedullary pin was inserted in a retrograde fashion inside the medullary cavity. Bone healing was evaluated post-operatively using serial radiographs. Complete bone healing occurred after 71 days and the intramedullary pin was removed. The bird returned to its normal pre-injury state following treatment and no complications resulting from the fracture or its surgical treatment was observed. Successful treatment of fractures in birds of prey is possible by adherence to principles of orthopaedic surgery and considering the unique features of these animals leading to the protection of these valuable species of wildlife in our country.

    Keywords: Fracture, Golden Eagle, Humerus, Surgical treatment