فهرست مطالب

پژوهش های نوین در ریاضی - پیاپی 28 (بهمن و اسفند 1399)

مجله پژوهش های نوین در ریاضی
پیاپی 28 (بهمن و اسفند 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/01
  • تعداد عناوین: 17
|
  • مجید صدیقی حسن کیاده، صابر ساعتی مهتدی*، سهراب کردرستمی صفحات 5-16
    در بسیاری از کاربردهای واقعی تحلیل پوششی داده ها، وضعیت بعضی از شاخص ها به عنوان ورودی یا خروجی کاملا معلوم نیست. یعنی در برخی از موقعیت ها، یک شاخص می تواند برای برخی از واحدهای تصمیم گیری نقش ورودی و برای برخی دیگر نقش خروجی داشته باشد. این نوع شاخص ها را شاخص های انعطاف پذیر می نامند. برای توسعه مدل های تعیین نوع شاخص های انعطاف پذیر، در تحلیل پوششی داده ها، در این مقاله مدلی مطرح می شود که به طور هم زمان فاکتورهای انقباض ورودی ها کمینه و فاکتورهای انبساط خروجی ها در اندازه ی راسل با حضور شاخص های انعطاف پذیر بیشینه شود. اندازه ی مطرح شده در تابع هدف مدل پیشنهادی، خطی است. به عبارت دیگر، رابطه ی بین شاخص ها را به صورت یک تابع جمعی بیان می کند. در واقع این مدل، غیرخطی بودن تابع هدف اندازه ی راسل و اندازه ی بهبود یافته ی راسل را ندارد. در پایان، با ارایه مثال ، مدل پیشنهادی با مدل های موجود مشابه مقایسه شده و مزایای آن به بح گذاشته خواهد شد.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، شاخص های انعطاف پذیر، مساله برنامه ریزی صفر-یک، اندازه ی کارآیی مبتنی بر متغیرهای کمکی (SBM)، اندازه گیری راسل
  • فریده حیدری* صفحات 17-22

    فرض کنید R یک حلقه جابه جایی یکدار و M یک R -مدول یکانی باشد. همچنین فرض کنید *(I(R مجموعه همه ایده آل های غیربدیهی R باشد. مکمل گراف M -اشتراکی ایده آل های R که با (ΓM(R نشان داده می شود، گرافی است با مجموعه ریوس *(I(R و دو راس متمایز I و J مجاورند هرگاه {IM∩JM={0 . در این مقاله، برای هر R -مدول ضربی M ، قطر و کمر (ΓM(R تعیین شده است. همچنین، نشان می دهیم اگر m,n>1 دو عدد صحیح باشند و Zn یک Zm -مدول باشد، مکمل گراف Zn -اشتراکی ایده آل های Zm ، تام ضعیف است.

    کلیدواژگان: قطر، کمر، تام ضعیف، مدول ضربی
  • علی عطابیگی* صفحات 23-30
    نقش ها همه جا در طبیعت وجود دارند و تحقیقات پنجاه سال اخیر فهم ما را نسبت به مکانیسم های تشکیل آنها تا حد زیادی افزایش داده اند. هدف از این مقاله مطالعه سیستم هایی است که در آنها نقش های فضایی پایدار بطور موقتی شکل می گیرند. بطور خاص، تاکید ویژه بر ناپایداری های تورینگ بعنوان متداول ترین مکانیسم تشکیل نقش ها خواهد بود. مدل گیرر-ماینهارت یکی از نمونه های اولیه سیستم های کنش انتشار است که پدیده تشکیل نقش را در فرایندهای طبیعی توصیف میکند. آنالیز انشعاب، بصورت تیوری و عددی، روی این مدل انجام میشود و اثر انتشار بر پایداری حالت تعادل آن بررسی میشود. نشان داده میشود که تحت شرایط خاصی، ناپایداری ناشی از انشعاب یا ناپایداری تورینگ در حالت تعادلی که در غیاب انتشار پایدار است، اتفاق می افتد.
    کلیدواژگان: معادلات کنش-انتشار، تشکیل نقش، ناپایداری تورینگ، مدل گیرر-ماینهارت
  • یحیی طالبی رستمی، سیامک فیروزیان بندپی، علیرضا منیری حمزه کلایی*، مصطفی نوری جویباری صفحات 31-44

    رنگ آمیزی گراف یکی از مسایلی است که از میان مسایل بهینه سازی ترکیبیاتی بیشتر از همه مورد توجه قرار گرفته است. بسیاری از مسایل مفید کاربردی می توانند به عنوان مسایل رنگ آمیزی گراف مدلسازی شوند. شکل کلی این کاربرد شامل تشکیل دادن یک گراف با گره های نشان دهنده قسمت های مورد علاقه مان می باشد. مساله اصلی رنگ آمیزی گراف مربوط به گروه بندی ریوس گراف در گروه های کوچک می باشد به طوری که هیچ دو راس ناهمسانی در گروه یکسان قرار نداشته باشند. بخش مهمی از کاربرد مساله رنگ آمیزی گراف در علم مدیریت می باشد. مساله چراغ های راهنمایی شامل کنترل کردن سیستم یک چراغ راهنمایی است به طوری که سطح مطمینی از ایمنی به دست آید. مدلسازی مساله چراغ های راهنمایی به عنوان یک مساله تخصیص در نظریه ترکیبیات مطرح گردیده است. همین طور این مساله به عنوان یک مساله رنگ آمیزی گراف نیز مدل سازی شده است. در این مقاله سعی شده است این مساله ها را در نمونه های عملی به عنوان مساله رنگ آمیزی گراف فازی مدلسازی نموده و مقایسه ای نیز از روش های مطرح شده داشته باشیم.

    کلیدواژگان: نظریه گراف، مساله برنامه جدول زمانی، بهینه سازی، رنگ آمیزی فازی
  • الهام قیصری، اکرم یوسف زاده، محمدصادق عسگری* صفحات 45-56

    در این مقاله، برای گروه گسسته G=Z*Z_n و یک تابع وزن چند جمله ای ω_α، نشان می دهیم که جبر برلینگ l^1 (G,ω_α) میانگین پذیر ضعیف نیست و گروه دو وجهی D_∞=Z_2*Z_2 میانگین پذیر است اما l^1 (D_∞,ω) میانگین پذیرضعیف نیست. همچنین نشان می دهیم برای یک تابع وزن پیوسته ω روی گروه G، جبر برلینگ l^1 (G,ω)، تحت شرایطی اگر میانگین پذیرضعیف باشد آنگاه ω کراندار است.

    کلیدواژگان: مشتق، میانگین پذیرضعیف، وزن، گروه فشرده موضعی، حاصلضرب آزاد
  • مهرداد آزادی*، ماندانا قانعی صفحات 57-62
    درجه جابجایی یک نیم گروه ناآبلی متناهی S، احتمال انتخاب زوج مرتب (x,y) از اعضای S است،که در آن x با y جابجا می شود. بنابه تعریف درجه جابجایی واضح است که اگر S یک نیم گروه آبلی باشد درجه جابجایی آن یک است. واضح است که آن دسته از نیم گروه هایی مورد بحث هستند که ناآبلی و متناهی باشند. به ازای هر عدد صحیح مثبت و دلخواه n=p^α q^β، که در آن p و q اعداد اول (2≤p
    کلیدواژگان: درجه جابجایی، رده هم ارزی، مرکز ساز، نمایش متناهی نیم گروه ها
  • نازلی بشارتی* صفحات 63-74

    فرض کنید ".G= (V,E)" زیرمجموعه Iاز راس های گراف را یک مجموعه مستقل می نامند، هرگاه هیچ دو راسی از I در G مجاور نباشند. هر مجموعه مستقل ماکزیمم از گراف را یک قطر گراف می نامند. فرض کنید" c" یک"(r+1)" -رنگ آمیزی معتبر برای گراف "r" -منتظم "G" باشد. راس v نسبت به رنگ آمیزی c رنگین کمان است، هرگاه همه ی رنگ ها در همسایگی بسته "N[v] =N (v)∪{v}" ، ظاهر شوند. فرض کنید I یک قطر، برای گراف r-منتظم "G" باشد. یک "(r+1)" -رنگ آمیزی معتبر "c" را رنگ آمیزی نقره ای نسبت بهI می نامند، هرگاه هر راس "v∈I" رنگین کمان باشد. گراف" G" را نقره ای می نامند، اگر دارای یک رنگ آمیزی نقره ای نسبت به I باشد. در مقاله [1]، این مساله مطرح گردیده است: "خانواده گراف های r-منتظم "G" را تعیین کنید که نقره ای باشند." برای پاسخ دادن به این سوال در این مقاله، گراف های پترسن تعمیم یافته را در نظر گرفته ایم. در این مقاله، نشان می دهیم گراف پترسن تعمیم یافته P (n,k) ، به ازای n≡0 (mod4) و k یک عدد فرد، یک گراف کاملا نقره ای است. هم چنین، نشان می دهیم برای هر عدد طبیعیn، یک رنگ آمیزی نقره ای برای گراف های پترسن تعمیم یافته P (n,1)، P (n,2) (n>5) و P (n,3) n≠10,14,26، نسبت به یک مجموعه مستقل ماکزیمم آن وجود دارد. هم چنین، به ازای هر k>2، گراف P (2k+1,k)، به ازای هر k>3 ، گراف P (3k+1,k) و به ازای هرk ≠5,9،k>3 ، گراف P (3k-1,k) نقره ای هستند.

    کلیدواژگان: عدد رنگی، مجموعه ی تعیین کننده، رنگ آمیزی نقره ای، گراف پترسن تعمیم یافته، مجموعه مستقل
  • حمید ترابی*، امیرعلی فاتحی زاده صفحات 75-82

    فرض کنید (σ (n مجموع مقسوم علیه های عدد n باشد. در این مقاله ابتدا با تمرکز بر حدس اردوش- سرپینسکی، که به بیان نامتناهی بودن مجموعه جواب معادله ی (σ (n+1)=σ (n می پردازد، ضمن مرور بر برخی از تحقیقاتی که سعی در حل معادلات شامل σ دارند، به عنوان تعمیمی از معادله ی (σ (n+1)=σ (n به بررسی جواب های معادله ی (σ (n+1)=kσ(n در شرایط مختلف می پردازیم. به عنوان مثال با استفاده از نمایش بدست آمده از اعداد تام نشان می دهیم تنها عدد اول که جوابی از معادله ی (σ (n+1)=2σ (n باشد، 5 است و با استفاده از آن نتیجه می گیریم عدد اول n در صورتیکه مخالف 5 باشد جواب معادله (σ (n+1)=kσ (n است اگر وتنها اگر عدد n+1 عددی کا-تام باشد. همچنین نشان می دهیم تنها جواب معادله ی (σ(n+1)=2^r σ (n که بصورت n=p ,n+1=2q_1 q_2...q_s باشد که در آن s≤r و q_1 ، q_2،...، q_s و p اعدادی فرد و اول هستند، به ازای (n,r) =(5,1) است.

    کلیدواژگان: تابع مجموع مقسوم علیه های یک عدد، تابع ضربی، اعداد تام، اعداد کا-تام
  • علیرضا علی نژاد*، امیر امینی صفحات 83-96
    یکی از چالش های عمده ارزیابی عملکرد در سازمان ها و کلیه سیستم ها، غیرمنطقی بودن و دقیق نبودن روش ها و معیارهای بکار گرفته شده است. روش های سنتی ارزیابی عملکرد عمدتا یک سطحی بوده، لذا فاقد توان لازم بمنظور ارایه بازخورد کافی جهت شناسایی واحدهای ناکارا هستند. تحلیل پوششی داده ها، یک تکنیک برنامه ریزی ریاضی است که کارایی نسبی چندین واحد تصمیم گیرنده را بر مبنای ورودی ها و خروجی های مشاهده شده که ممکن است با انواع مقیاس های مختلف بیان شوند، محاسبه می کند. در عمل، بسیاری از واحدهای تصمیم گیری در درون خود به بخش های کوچک تری تقسیم می شوند و با مدل های استاندارد تحلیل پوششی داده ها که سازمان را به صورت یک بخش کلی در نظر می گیرند، نتایج منطقی حاصل نمی شود. بنابراین لازم است از مدل هایی همچون مدل DEA دومرحله ای متناسب با چنین شرایطی برای ارزیابی دقیق تر واحدهای تحت بررسی استفاده شود. همچنین در شرایطی که تعداد زیادی ورودی و خروجی وجود داشته باشد، این روش چندان کارآمد نمی باشد و تعداد زیادی از واحدها را کارا اعلام می کند لذا برای رفع این مشکل تحقیق حاضر با استفاده از روش PROMETHEE ، ورودی ها و خروجی ها رتبه بندی می کند، سپس با مهم ترین آنها کار ارزیابی ادامه خواهد یافت. از آنجایی که همواره اطلاعات در دسترس کامل و دقیق نیستند این مهم در فضای خاکستری انجام خواهد شد. یافته های به دست آمده نشان دهنده کاهش چشمگیر واحدهای شناسایی شده کاراست که در نتیجه بهبود قدرت تمایز روش DEA را نشان می دهد. در کنار این، استفاده از محیط عدم اطمینان به ارزیابی ها و برآوردهای دقیق تر نسبت به مدل های قطعی انجامیده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، DEA دومرحله ای، MADM، Promethee، اعداد خاکستری
  • سیده سمیرا رضوی، هاشم پروانه مسیحا* صفحات 97-104
    در این مقاله، سعی داریم بر اساس نتایج و قضایای بیان شده در فضای S_b-متریک C^*-جبر مقدار، به حل نوعی از معادله عملگری ماتریسی در L(H) به صورت X-∑_(n=1)^∞▒〖A_n^* XA_n=Q〗 بپردازیم که در آن H یک فضای هیلبرت و L(H) مجموعه عملگرهای خطی و کراندار روی H هستند. هم چنین، ثابت می کنیم نگاشت انقباضی کانان دارای نقطه ثابت منحصربه فردی در فضای S_b-متریک C^*-جبر مقدار است. به علاوه، نشان می دهیم نگاشت انقباضی از نوع کاترجا نیز دارای نقطه ثابت منحصربه فردی در فضای S_b-متریک C^*-جبر مقدار می باشد. و در نهایت، با استفاده از اصل انقباض باناخ در فضای S_b-متریک C^*-جبر مقدار که قبلا توسط نویسندگان این مقاله بررسی شده و هم چنین نتایج به دست آمده از قضایای فوق به حل معادله عملگری ماتریسی فوق در فضای S_b-متریک C^*-جبر مقدار پرداخته و نشان می دهیم که این معادله عملگری ماتریسی دارای جواب منحصربه فردی در L(H) است و جواب به دست آمده نیز یک عملگر هرمیتی می باشد.
    کلیدواژگان: معادلات عملگری، نگاشت نوع کانان، نگاشت نوع کاترجا، نقطه ثابت، فضای S، b-متریک C^*-جبر مقدار
  • نجمه ملک محمدی* صفحات 105-114
    بررسی عملکرد و تخصیص منابع در سازمان های بزرگ مانند: بانک ها، دانشگاه ها و فرودگاه ها، یکی از شاخص های مهم در علم مدیریت سازمانی می باشد. در این مقاله، با کمک تحلیل پوششی داده ها که روشی بسیار قوی در ارزیابی کارایی سازمان ها است، به تحلیل و بررسی عملکرد و تخصیص منابع می پردازیم . تخصیص بهینه ی منابع در سازمان ها، مهمترین ابزار اجرای استراتژی و برنامه ای بلند مدت برای آن ها محسوب می شود و سیاست ها و اهداف برنامه ی سازمان ها، در تخصیص بهینه ی منابع به فعالیت ها انعکاس می یابد. در واقع، با توجه به اهمیت عملکرد آتی سازمان ها، مدیران با در نظر گرفتن کارایی هر واحد، راهبردهایی برای هدف گذاری و چگونگی تخصیص منابعی شامل نیروی انسانی، هزینه های مالی، امکانات تکنولوژیکی و غیره را ارایه می دهند. از طرفی، با توجه به اینکه داده های واقعی در سازمان ها معمولا به صورت تصادفی و نامعین می باشند، در این مقاله به ارایه روش هایی برای تخصیص منابع با داده های تصادفی پرداخته می شود. همچنین در راستای این تحقیق به راهبرد هایی برای تخصیص منابع و همچنین مواجه شدن با منابع محدود در داده های تصادفی خواهیم پرداخت که منجر به ارایه مدلی جدید درتحلیل پوششی داده ها خواهد گردید. در این مدل، داده های تصادفی به علت احتمالی بودن، با یک توزیع احتمال مناسب عنوان می شوند . یکی از دستاوردهای ارزنده در این مقاله، برطرف سازی مشکل تخصیص مناسب و بهینه منابع محدود با داده های تصادفی می باشد. در آخر، با نتایج عددی، مزایای مدل جدید نسبت به مدل های پیشین با داده های تصادفی نشان داده شده است.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده ها، تخصیص منابع، داده های تصادفی
  • سیروس مرادی*، محمد طاعتی صفحات 115-120
    می دانیم که تابع خوشریخت، یک تابع تحلیلی روی دامنه D است که نقاط تکین منفرد آن روی دامنه D، ازنوع قطب می باشد. این دسته از توابع، توابع منظم نیز نامیده می شوند. اخیرا توابع خوشریخت محدب از مرتبه α تعریف شده و خواص آن مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. در این مقاله ابتدا به معرفی توابع خوشریخت محدب از مرتبه معکوس α می پردازیم. در واقع توابع خوشریخت محدب ازمرتبه معکوس α رده خاصی ازتوابع تحلیلی روی قرص باز واحد U میباشند که در شرط زیرصدق می کنند:R(1+(f^' (z))/(zf^'' (z)))
    کلیدواژگان: تحلیلی، خو شریخت، محدب، ستاره گون
  • فریبا ارشاد صفحات 121-126

    در این مقاله، تعریف تابعک های تقریبا ضربی بر جبرهای باناخ جابجایی را ارایه داده و نزدیکی این تابعک ها با تابعک های ضربی را بر این جبرها مورد بررسی قرار خواهیم داد (خاصیت AMNM). برخی از جبرهای باناخ دارای این خاصیت هستند (البته نه تمامی آنها) . به دلیل رابطه موجود بین طیف یک عضو یک جبر باناخ مختلط و تابعکهای خطی ضربی، بررسی نزدیکی تابعکهای خطی- تقریبا ضربی اطلاعات مناسبی در خصوص طیف یک عنصر جبر باناخ به ما میدهد. قضیه ای را در این مقاله بیان خواهیم کرد که به کمک آن، بررسی نزدیکی تابعک های تقریبا ضربی به تابعک های ضربی، بسیار راحت تر انجام خواهد گرفت. همچنین در این مقاله، نشان می دهیم هرگاه در جبرهای باناخ جابجایی A و B، در نزدیکی تابعک های تقریبا ضربی، تابعک های ضربی وجود داشته باشند، آن گاه A×B نیز دارای این خاصیت است و بالعکس. این خاصیت را برای حاصلضرب متناهی از جبرهای باناخ جابجایی نیز بررسی خواهیم کرد. به دسته ای از فضاهای دنباله‌ای هم اشاره ای خواهیم داشت.

    کلیدواژگان: جبرهای باناخ، تابعک خطی ضربی، تابعک تقریبا خطی ضربی، حاصلضرب دکارتی، فضای دنباله ای
  • مرتضی نوروزی صفحات 127-134

    در این مقاله، m-بخش های کامل از یک ابرحلقه تعریف شده، و تفاوت و ارتباط آن ها با بخش های کامل در یک ابرحلقه بررسی می‌شود. علاوه‌براین، با استفاده از رابطه ε_m روی ابرحلقه‌ها، مفهوم ابرحلقه‌های ε_m-کامل معرفی و مشخصه‌ای برای آن‌ها به وسیله m-بخش‌های کامل تعیین خواهد شد. در این مقاله، m-بخش‌های کامل از یک ابرحلقه تعریف شده، و تفاوت و ارتباط آن‌ها با بخش‌های کامل در یک ابرحلقه بررسی می‌شود. علاوه‌براین، با استفاده از رابطه ε_m روی ابرحلقه‌ها، مفهوم ابرحلقه‌های ε_m-کامل معرفی و مشخصه‌ای برای آن‌ها به وسیله m-بخش‌های کامل تعیین خواهد شد. در این مقاله، m-بخش‌های کامل از یک ابرحلقه تعریف شده، و تفاوت و ارتباط آن‌ها با بخش‌های کامل در یک ابرحلقه بررسی می‌شود. علاوه‌براین، با استفاده از رابطه ε_m روی ابرحلقه‌ها، مفهوم ابرحلقه‌های ε_m-کامل معرفی و مشخصه‌ای برای آن‌ها به وسیله m-بخش‌های کامل تعیین خواهد شد. در این مقاله، m-بخش‌های کامل از یک ابرحلقه تعریف شده، و تفاوت و ارتباط آن‌ها با بخش‌های کامل در یک ابرحلقه بررسی می‌شود. علاوه‌براین، با استفاده از رابطه ε_m روی ابرحلقه‌ها، مفهوم ابرحلقه‌های ε_m-کامل معرفی و مشخصه‌ای برای آن‌ها به وسیله m-بخش‌های کامل تعیین خواهد شد.

    کلیدواژگان: ابرحلقه، رابطه منظم قوی، رابطه ε، m، بخش کامل
  • رودین تیموریان، امیرقاسم غضنفری* صفحات 135-144

    فرض کنید (B(H یک*C- جبر متشکل از تمامی عملگرهای خطی و کراندار روی فضای هیلبرت مختلط H همراه با نرم عملگری باشد که دارای یک پایه متعامد یکه است. همچنین فرض کنید A یک *- زیر جبر باناخ از (B(H و Ω یک فضای هاسدرف فشرده همراه با اندازه رادونμ و [α:Ω→[0,1 یک تابع انتگرال‌پذیر باشد. در این صورت ابتدا فضاهای L^P شامل تمام توابع عملگر مقدار انتگرال‌پذیر از Ω به A که نسبت به یک L^p-نرم تعریف شده روی انها دارای نرم متناهی هستند را معرفی می‌کنیم. سپس نشان می دهیم که اگر p و q مزدوج نمایی باشند، برای هر دو عضو واقع در فضای L^P و L^q که دارای خاصیت همنوایی تقریبی برای ضرب هادامارد باشند، یک نامساوی نوع چبیشف عملگری جدید شامل ضرب هادامارد برای این اعضا برقرار خواهد بود. همچنین با استفاده از بعضی خواص تابعک خطی مثبت tr یک نیم- ضرب‌ داخلی برای توابع انتگرال‌پذیر مربعی از عملگرهای واقع در L^2 معرفی و با استفاده از آن نامساوی نوع شوارتس و چبیشف شامل ضرب هادامارد را ثابت خواهیم نمود.

    کلیدواژگان: ضرب هادامارد، نامساوی عملگری، نامساوی چبیشف، نامساوی شوارتس
  • محمدابراهیم ابراهیمی کیاسری، عبدالرسول میرقدری، نصرالله پاک نیت، مجتبی نظری صفحات 145-156

    در یک طرح تسهیم چندراز پیش‌نگر، یک یا چند راز به گونه‌ای بین مجموعه‌ای از شرکت‌کنندگان تسهیم می‌شود که 1) امکان نوسازی سهام در فواصل زمانی مشخص بدون کمک تسهیم‌کننده وجود داشته باشد و 2) در حالی که زیرمجموعه‌هایی مشخص از شرکت‌کنندگان به نام زیرمجموعه‌های مجاز قادر به بازسازی راز(ها) هستند، سایر زیرمجموعه‌ها قادر به کسب اطلاع در مورد راز(ها) نباشند. تنها طرح تسهیم چندراز پیش‌نگر موجود را می‌توان به عنوان ترکیبی از یک طرح تسهیم (تک) راز پیش‌نگر شناخته شده و چندین بار استفاده از سیستم رمزنگاری یک بار مصرف در نظر گرفت. این طرح دارای امنیت ضعیف است. به عبارت دیگر، افشا یا بازسازی یک یا چند راز در این طرح منجر به افشای سایر رازها می‌شود. علاوه‌ براین، در این طرح، امکان بازسازی تدریجی رازها وجود نداشته و در آن تمام رازها به صورت هم‌زمان بازسازی می‌شوند. برای حل این مشکلات، در این مقاله با استفاده از درونیابی لاگرانژ، قضیه باقیمانده چینی و سختی مساله لگاریتم گسسته یک طرح تسهیم چندراز پیش‌نگر جدید ارایه شده که امکان بازسازی تدریجی رازها با ترتیبی از پیش تعیین شده را فراهم می‌کند. همچنین با توجه به سختی مساله لگاریتم گسسته، این طرح ویژگی وارسی‌پذیری را برآورده کرده و دارای امنیت قوی است.

    کلیدواژگان: تسهیم چندراز، امنیت پیش نگر، وارسی پذیری، درونیابی لاگرانژ، قضیه باقیمانده چینی
  • معصومه هزارجریبی دستکی، حمید رسولی صفحات 147-160

    در این مقاله مفهوم C_v-انژکتیوی از S-سیستم های روی تکواره ها را مورد مطالعه قرار می‌دهیم. رفتار این نوع انژکتیوی را نسبت به حاصلضرب، هم حاصلضرب و جمعوند مستقیم بررسی می‌کنیم. همچنین تکواره هایی را مشخص می‌کنیم که در آن همه‌ی S-سیستم ها C_v-انژکتیو هستند و نتیجه می‌گیریم روی چنین تکواره هایی S-سیستم های دوری، وایتال انژکتیو خواهند بود. کلاس S-سیستم هایی که C_v-انژکتیو هستند را مشخص کرده و با استفاده از مفهوم C_v-انژکتیوی شرایطی را بررسی می‌کنیم که در آن همه‌ی S‎‎‏-سیستم های پروژکتیو‏، انژکتیو هستند. همچنین بررسی می‌کنیم که در تکواره های برگشت پذیر چپ S-سیستم های C_v-انژکتیو شامل صفر C-انژکتیو هستند. نشان می‌دهیم اگر هر ‎ S‎‎‏-سیستم ‎C_v ‎‎‏-انژکتیو وایتال انژکتیو باشد آنگاه تکواره S ‎‏تکواره برگشت ‎‎‏پذیر چپ است. در ادامه با استفاده از مفهوم پوشش انژکتیو وایتال، کلاس S‎‎‏-سیستم های ‎C_v ‎‎‏-انژکتیو را مشخص می‌کنیم. علاوه برآن مفهوم M_v-انژکتیوی را تعریف کرده و شرایطی را مطالعه می‌کنیم که تحت آن هر S ‎‎‏-سیستم خارج قسمتی ازS‎‎‏-سیستم ‎ M_v‎‎‏-انژکتیو‏، M_v‎‎‏-انژکتیو است و با توجه به این مطلب نشان می دهیم که هرS‎‎‏-سیستم خارج قسمتی ازS‎‎‏-سیستم ‏وایتال انژکتیو ضعیف‏، ‎وایتال انژکتیو ضعیف است.

    کلیدواژگان: تکواره، S-سیستم، زیر سیستم وایتال، C، v-انژکتیو
|
  • Majid Sedighi Hassan Kiyadeh, Saber Saati Mohtadi *, Sohrab Kordrostami Pages 5-16
    The role of some factors is not completely clear as an input or an output in many real applications of Data Envelopment Analysis (DEA). In other words, some Decision Making Units (DMUs) can use a factor as an input while it may play an output role in other DMUs. This type of factors is called flexible factors. In this paper, a model is proposed to develop models of flexible factors type in the DEA model. This model, at the same time, minimizes the inputs contraction factor and maximizes the outputs expansion factor in the Russell efficiency measure, in presence of flexible factors. The proposed measure in objective function is linear. In the other words, the relation between the factors is suggested as an additive function. In fact, the proposed model, in contrast the Russell measure is not nonlinear. By an illustrated example, the proposed model is compared with the existing models.
    Keywords: Data Envelopment Analysis, flexible factors, Binary Programming, slacks-based measure of efficiency, Russell's measurement
  • Farideh Heydari * Pages 17-22

    Let 𝑅 be a commutative ring with identity and 𝑀 be a unitary 𝑅-module,and let 𝐼(𝑅)* be the set of all nontrivial ideals of 𝑅. The complement ofthe 𝑀-intersection graph of ideals of 𝑅, denoted by Γ𝑀(𝑅), is a graphwith the vertex set 𝐼(𝑅)* , and two distinct vertices 𝐼 and 𝐽 are adjacentif and only if 𝐼𝑀∩𝐽𝑀={0}. In this paper, for every multiplication𝑅-module 𝑀, the diameter and the girth of Γ𝑀(𝑅) are determined. Also,we show that if 𝑚,𝑛>1 are two integers and ℤ𝑛 is a ℤ𝑚-module, thenthe complement of the ℤ𝑛-intersection graph of ideals of ℤ𝑚 is weakly perfect.

    Keywords: Diameter, Girth, Weakly perfect, Multiplication module
  • Ali Atabaigi * Pages 23-30
    Patterns are found everywhere and the past fifty years studies have advanced our understanding of the mechanisms . In this paper, we study those systems that develop temporary patterns. Special emphasis is made on Turing instabilities as one of the most common sources of pattern formation. Gierer-Meinhardt model acts as one of prototypical reaction diffusion systems describing pattern formation phenomena in natural events. Bifurcation analysis, including theoretical and numerical analysis, is carried out on the Gierer-Meinhardt activator-substrate model. The effects of diffusion on the stability of equilibrium points is investigated. It shows that under some conditions, diffusion-driven instability, i.e, the Turing instability, about the equilibrium point will occur, which is stable without diffusion. These diffusion-driven instabilities will lead to the occurrence of spatially nonhomogeneous solutions. Consequently, some pattern formations, like stripe and spots solutions, will appear. To illustrate theoretical analysis, we carry out numerical simulations. These diffusion-driven instabilities will lead to the occurrence of spatially nonhomogeneous solutions. Consequently, some pattern formations, like stripe and spots solutions, will appear. To illustrate theoretical analysis, we carry out numerical simulations.
    Keywords: Reaction-diffusion equations, Pattern formation, Turing instability, Gierer-Meinhatrdt model
  • Yahya Talebi Rostami, Siyamak Firouzian, AliReza Moniri Hamzekolaee *, Mostafa Nouri Jouybari Pages 31-44

    Graph coloring is one of the issues that has been most noticed among combinatorial optimization issues. Many useful utility issues can be modeled as graph coloring issues. The general form of this application is to form a graph with nodes representing our favorite parts. The main problem of coloring the graph is the grouping of vertex graphs in small groups, so that no two heterogeneous vertices are in the same group. An important part of the application of graph coloring problem in management science is. The concept of traffic lights includes controlling the system of a traffic light so that a safe level of safety can be obtained. Modeling the problem of traffic lights has been proposed as a problem of assignment in combinatorial theory. This problem is also modeled as a graph coloring problem. In this paper, we have tried to model these problems in practical examples as the problem of staining the fuzzy graph and compare them with the proposed methods.

    Keywords: Graph theory, Timetabling, Optimization, Fuzzy coloring
  • Elham Gheisari, Akram Yousofzadeh, MohammadSadegh Asagri * Pages 45-56

    ‎In this paper, for a discrete group ‎$G=mathbb{Z}‎astmathbb{Z}_n‎‎‎$‎ and a weight function of polynomial‎$‎‎‎omega_‎alpha‎‎$‎,‎ we show that the Burling algebra ‎$‎ell^1(G‎‎, ‎‎‎omega_‎alpha)‎$‎ is not weakly amenable ‎and ‎dihedral group‎ ‎$D_‎infty=mathbb{Z}_2astmathbb{Z}_2‎‎‎$ ‎is‎ amenable.‏ We also show that for a continuous weight function ‎$‎‎‎‏‎‎omega‎$ ‎under certain conditions ‎on group ‎$‎‎‎‎‎‏‎G‎$‎, if the Burling algebra $‎ell^1(G‎‎, ‎‎‎omega‎)‎$‎ is weakly amenable‎ then ‎$‎‎omega‎‎$‎ is bounded.‎In this paper, for a discrete group ‎$G=mathbb{Z}‎astmathbb{Z}_n‎‎‎$‎ and a weight function of polynomial‎$‎‎‎omega_‎alpha‎‎$‎,‎ we show that the Burling algebra ‎$‎ell^1(G‎‎, ‎‎‎omega_‎alpha)‎$‎ is not weakly amenable ‎and ‎dihedral group‎ ‎$D_‎infty=mathbb{Z}_2astmathbb{Z}_2‎‎‎$ ‎is‎ amenable.‏ We also show that for a continuous weight function ‎$‎‎‎‏‎‎omega‎$ ‎under certain conditions ‎on group ‎$‎‎‎‎‎‏‎G‎$‎, if the Burling algebra $‎ell^1(G‎‎, ‎‎‎omega‎)‎$‎ is weakly amenable‎ then ‎$‎‎omega‎‎$‎ is bounded.‎In this paper, for a discrete group ‎$G=mathbb{Z}‎astmathbb{Z}_n‎‎‎$‎ and a weight function of polynomial‎$‎‎‎omega_‎alpha‎‎$‎,‎ we show that the Burling algebra ‎$‎ell^1(G‎‎, ‎‎‎omega_‎alpha)‎$‎ is not weakly amenable ‎and ‎dihedral group‎ ‎$D_‎infty=mathbb{Z}_2astmathbb{Z}_2‎‎‎$ ‎is‎ amenable.‏ We also show that for a continuous weight function ‎$‎‎‎‏‎‎omega‎$ ‎under certain conditions ‎on group ‎$‎‎‎‎‎‏‎G‎$‎, if the Burling algebra $‎ell^1(G‎‎, ‎‎‎omega‎)‎$‎ is weakly amenable‎ then ‎$‎‎omega‎‎$‎ is bounded.

    Keywords: Derivative, weakly amenable, weight, Locally compact group, free Product
  • Mehrdad Azadi *, Mandana Ghaneei Pages 57-62
    T‎he commutativity‎ degree of a finite non-commutative semigroup S is defined to be the probability‎ of choosing a pair (x,y) of the elements of S such that x commutes with y‎. Obviously if S is a abelian semigroup, then commutativity degree of S is 1. In this study, we consider semigroups are non-commutative and finite. ‎For a given positive integer n=p^α q^β where p and q are primes (2≤p
    Keywords: Commutativity Degree, probability‎, finitely presented‎ semigroups, conjugacy class
  • Nazli Besharati * Pages 63-74

    In a graph G=(V,E), an independent set I(G) is a subset of the vertices of G such that no two vertices in I(G) are adjacent. Any maximum independent set of a graph is called a diagonal of the graph. Let c be a proper (r+1)-coloring of an r-regular graph G. A vertex v in G is said to be rainbow with respect to c if every color appears in the closed neighborhood N[v]=N(v)∪{v}. Given a diagonal I of G, the coloring c is said to be silver with respect to I if every v∈I is rainbow with respect to c. G is called silver if it admits a silver coloring with respect to some diagonal. In [1], the authors introduced silver coloring and the following question is raised “Find classes of r-regular graphs G, that G is a silver graph". This paper is aimed toward study this question for the generalized Petersen graphs. In this paper we show that, if n≡0 (mod4) and k is odd, then P(n,k) is a totally silver graph. Also, for every natural number n, the existence of silver coloring for generalized Petersen graphs P(n,1), P(n,2) except for n=5, this is well-known petersen graph, P(n,3) except for n=10,14 and 26. Also, for any k>2,P(2k+1,k), and for any k>3,P(3k+1,k), and for any k>3, k ≠5,9 P(3k-1,k) are silver graphs.

    Keywords: Chromatic number, Defining set, Silver coloring, Generalized Petersen Graphs, Independent Set
  • Hamid Torabi *, Amirali Fatehizadeh Pages 75-82

    Suppose that σ(n) is the sum of the divisors of n. This paper focuses on the Erdos-Serpinsky conjecture, which expresses the set of solutions of equation σ(n+1)=σ(n) is infinite. In present paper, we review some research on solutions of equations involving σ. As a generalization of equation σ(n+1)=σ(n), we investigate solutions of equation σ(n+1)=σ(n) under various conditions. For example, by using the representation of perfect numbers, we show that for a prime number n, n is a solution of equation σ(n+1)=2σ(n), if and only if n is equals to 5. Consequently, we conclude that for a prime number n≠5, n is a solution of equation σ(n+1)=kσ(n) if and only if n+1 is a k-perfect number. Also, we show that the only solution of equation σ(n+1)=2^r σ(n) which is presented as n=p ,n+1=2q_1 q_2…q_s ,where s≤r and q_1 ، q_2،…، q_s and p are odd and prime numbers, is (n,r)=(5,1)

    Keywords: Sum of divisors function, Multiplicative function, Perfect numbers, k-perfect numbers
  • Alireza Alinezhad *, Amir Amini Pages 83-96
    One of the main challenges of performance evaluation in organizations and all systems is the irrationality and inaccuracy of the methods and criteria used. Traditional performance evaluation methods are mostly one-level, so they usually fail to provide sufficient feedback to identify inefficient units. Data envelopment analysis is a mathematical programming technique that compares the relative efficiency of several decision-making units based on observed inputs and outputs expressed by a variety of different scales. In practice, since many decision-making units are subdivided into smaller parts, with standard data envelopment analysis models that consider the organization as a whole, logical results are not obtained. Therefore, it would be better to use developed models like the two-stage DEA model to more accurately evaluate under investigation units in these conditions. Moreover, in cases that there are a large number of inputs and outputs, traditional DEA is not very efficient and it may consider a large number of units as efficient one. To deal with the problem, this study uses PROMETHEE method to rank criteria. After that, the efficiency evaluation problem is continued with most important inputs and outputs. Since the available information is usually incomplete and inaccurate, the problem is solved in the gray environment. The findings indicate a significant decrease in the number of identified efficient units which shows the improvement in discrimination power of DEA method. Additionally, the use of uncertain environment has led to more accurate estimates than previous definite models.
    Keywords: Performance evaluation, Two-Stage DEA, MADM, Promethee, Gray Numbers
  • S. Samira Razavi, Hashem Parvaneh Masiha * Pages 97-104
    In this paper, based on the results and theorems of C^*-algebra valued S_b-metric spaces, we solve one type of matrix operator equations in L(H) defined by X-∑_(n=1)^∞▒〖A_n^* XA_n=Q〗, in which H is a Hilbert space and L(H) is the set of linear and bounded operators on H. Also, we prove that the Kannan contraction mapping has a unique fixed point in C^*-algebra valued S_b-metric spaces. Furthermore, we prove that the Chatterjea-type contraction mapping has a unique fixed point in C^*-algebra valued S_b-metric spaces. Finally, by using the Banach contraction principle in C^*-algebra valued S_b-metric spaces that has previously been studied by the authors of this article and by using the results of the above theorems, we solve the above matrix operator equation in C^*-algebra valued S_b-metric spaces. As well as, we show that this matrix operator equation has a unique solution in L(H), and this solution is a Hermitian operator.
    Keywords: Operator equation, Kannan-type mapping, Chatterjea-type mapping, fixed point, C*-algebra- valued S, b-metric spaces
  • Najmeh Malekmohammadi * Pages 105-114
    The performance and resources allocation in large organizations such as banks, universities, and airports are one of the most important indicators in organizational management science. In this paper, by data envelopment analysis, which is a very powerful method of evaluating the efficiency of organizations, we analyze and review the performance and resource allocation. The optimal allocation of resources in organizations is considered to be the most important tool for implementing a long-term strategy and program for them, and the policies and objectives of the organization's plan are reflected in resources allocation of the activities. Indeed, given the importance of future organizations' performance, managers, taking into account the efficiency of each unit, provide strategies for target setting and how to allocate resources, including human resources, financial costs, technological facilities, and so on. On the other hand, given that actual data in organizations are usually random and stochastic, this paper addresses methods for allocating resources with stochastic data. Also, in line with this research, we will devise strategies for allocating resources as well as confronting limited resources in stochastic data, which will result in a new model for data envelopment analysis. In this model, stochastic data are presented with probability distribution due to probability. One of the most valuable achievements in this paper is to resolve the problem of allocating appropriate and optimal limited resources with stochastic data. Finally, with numerical results, the advantages of the new model are shown in relation to the previous models with stochastic data.
    Keywords: Data Envelopment Analysis, Resources Allocation, Stochastic Data
  • Sirous Moradi *, Mohammad Taati Pages 115-120
    We know that ameromorphic function, is an analytic function on domain D such that,its single singular points on domain D, are of pole type. These functions are also called regular functions. Recently, meromorphic convex functions of order α have been defined and their properties have been investigated. In this paper, at first we introduce the meromorphic convex functions of inverse order α. In fact, convex functions of order revers α are a special class of analytic functions on unit open disk U that satisfy the following property:R(1+(f^' (z))/(zf^'' (z)))
    Keywords: Analytic, Meromorphic, Convex, Starlike
  • Fariba Ershad Pages 121-126

    In this paper we will give the definition of almost multiplicative linear functionals on commutative Banach algebras and investigate the closeness of these linear functionals with multiplicative linear functionals (AMNM property) . Several Banach algebra has this property, but not all of them. Due to relationship between the spectrum of an element of a complex Banach algebra and multiplicative linear functionals. Thus this investigation about almost multiplicative linear functionals give us some information about the spectrum of an element of a Banach algebra. In this paper We will give a very helpful theorem, for this investigation. Also we will show that, if in two commutative Banach algebras A and B, near any almost multiplicative linear functional, there is a multiplicative linear functional, then A×B also has this property and vice versa. We investigate this property for finite product of commutative Banach algebras. Also we will refer to some of the sequential spaces.

    Keywords: Banach algebras, Multiplicative linear functional, Almost multiplicative linear functional, Cartesian product, Sequential space
  • Morteza Norouzi Pages 127-134

    In this paper, the concepts of m-complete parts in a hyperring are introduced and its connection with complete parts of a hyperring are investigated. Moreover, ε_m-complete hyperrings are defined based on ε_m-relation in hyperrings, and a characterization is obtained by m-complete parts for them. In this paper, the concepts of m-complete parts in a hyperring are introduced and its connection with complete parts of a hyperring are investigated. Moreover, ε_m-complete hyperrings are defined based on ε_m-relation in hyperrings, and a characterization is obtained by m-complete parts for them. In this paper, the concepts of m-complete parts in a hyperring are introduced and its connection with complete parts of a hyperring are investigated. Moreover, ε_m-complete hyperrings are defined based on ε_m-relation in hyperrings, and a characterization is obtained by m-complete parts for them. In this paper, the concepts of m-complete parts in a hyperring are introduced and its connection with complete parts of a hyperring are investigated. Moreover, ε_m-complete hyperrings are defined based on ε_m-relation in hyperrings, and a characterization is obtained by m-complete parts for them.

    Keywords: Hyperring, strongly regular relation, ε, m-relation, m-complete part
  • Rudin Teimourian, Amir ghasem Ghazanfari * Pages 135-144

    Let B(H) denotes the C*-algebra of all bounded linear operators on a complex Hilbert space H together with the operator norm. Suppose A is a Banach *- subalgebra of B(H) , Ω a compact Hausdorff space equipped with a Radon measure μ and α:Ω→[0,1] is an integrable function. We first introduce the space L^p consists of all operator-valued functions from Ω to A which have finite norm related to a L^p-norm. Next, it is proved that if p and q are conjugate exponents, for every two elements belongs to L^p and L^q with almost synchronous property for the Hadamard product, then we will have a new operator Chebyshev type inequality involving the Hadamard product. Also using some properties of positive linear functional "tr", we introduce a semi-inner product for square integrable functions of operators in L^2. Using the obtained results, we prove the Schwarz and Chebyshev type inequalities dealing with the Hadamard product.

    Keywords: Hadamard product, Operator inequality, Chebyshev inequality, Schwarz inequality
  • MohammadEbrahim Ebrahimi Kiasari, Abdolrasoul Mirghadri, Nasrollah Pakniat *, Mojtaba Nazari Pages 145-156

    In a proactive secret sharing scheme, a set of secrets are distributed among a set of participants in such a way that: 1) the participants’ shares could be renewed in certain time periods without the aid of the dealer, and 2) while some specific subsets of the participants, called authorized subsets, are able to reconstruct the secrets, other subsets could not obtain any information about the secrets. To the best of our knowledge, there exists only one proactive multi-secret sharing scheme in the literature. This scheme can be considered as the combination of a well-known proactive (single) secret sharing scheme and the one-time-pad encryption system. This scheme is only weakly secure meaning that the disclosure or reconstruction of one of the secrets in this scheme would be lead to the disclosure of all the secrets. In addition to being weakly secure, this scheme reconstructs all the secrets at once and does not provide gradual reconstruction of the secrets. To solve these problems, we use Lagrange interpolation and the Chinese remainder theorem in this paper and propose a new proactive multi-secret sharing scheme. The proposed scheme is a strongly secure proactive multi-secret sharing scheme. It allows gradual reconstruction of the secrets in a predetermined order and provides verifiability using the intractability of discrete logarithm problem.

    Keywords: Multi-secret sharing, Proactive security, Verifiability, Lagrange interpolation, Chinese remainder theorem
  • Masoome Hezarjaribi Dastaki, Hamid Rasouli Pages 147-160

    In this paper, the notion of C_v-injectivity of monoid acts is studied. The behavior of C_v-injectivity with respect to products, coproducts and direct sums is investigated. We characterize monoids over which all acts are C_v-injective and show that any act over such monoids is vitally injective. The class of acts satisfying C_v-injectivity is determined. By means of the notion of C_v-injectivity, we find conditions over which any projective act is injective. Also, it is shown that on a left reversible monoid, any C_v-injective act with zero is C-injective. We prove that if any C_v-injective act on monoid S is vital injective, then monoid S is left leversible. Using the concept of vitally injective envelope, a class of C_v-injective acts is obtained. Moreover, we consider the notion of M_v-injectivity as a generalization of CC-injectivity and study when the factor act of an M_v-injective act is M_v-injective. As a result, we show that any factor of a principally weakly vital injective act is principally weakly vital injective.

    Keywords: Monoid, S-system, vital subact, C, v-injective