فهرست مطالب

آینده پژوهی مدیریت - سال سی و یکم شماره 3 (پیاپی 122، پاییز 1399)

نشریه آینده پژوهی مدیریت
سال سی و یکم شماره 3 (پیاپی 122، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • ضیاء رشوند* صفحات 1-11
    زمینه

    توجه به تحولات روزافزون و آینده یکی از ضروری ترین عوامل در هر سازمانی است. شناخت و پیش بینی دقیق آینده موجب ارتقاء و توسعه ای بخش های مختلف هر سازمان به ویژه از بعد کارآفرینی سازمانی می گردد. برمبنای گسترش فضای رقابتی و رشد فزاینده انتظارات جوامع، دگرگونی های و تهدیدات سریع محیطی از این رو استفاده از تکنیک های علمی متغیر آینده نگاری با نگاه نظامندانه و درست به سوی آینده مورد نیازست که امروزه توجه اکثر مدیران و صنایع به این موضوع معطوف گردیده است.

    هدف

    هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر مولفه ای آینده نگاری بر توسعه ای کارآفرینی سازمانی در بنگاه های کوچک و متوسط است. روش ها: تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از بعد تکنیک گرده آوری اطلاعات توصیفی- پیمایشی و از روش مدل یابی معادلات ساختاری با نرم افزار لیرزل برای تحلیل عاملی استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق شامل اعضای هیت علمی متخصصان و مدیران در این حوزه بالغ بر 460 نفر که 210 نفر از آنها با استفاده از جدول مورگان به عنوان نمونه انتخاب شده اند. روش نمونه گیری تصادفی ساده می باشد. برای جمع آوری اطلاعات نیز از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است.

    یافته ها

    تمام خروجی‏های آینده ‏نگاری و فرایندهای آینده‏نگاری بر متغیرکارآفرینی سازمانی تاثیر داشته اند.

    نتیجه گیری

    شاخص آینده ‏نگاری بر متغیر سرمایه گذاری در بنگاه های کوچک و متوسط ایران از بیشترین تاثیر برخوردار می باشد. لذا باید بنگاه ها توجه خاصی به این موضوع مبذول نمایند.

    کلیدواژگان: آینده نگاری، کارآفرینی سازمانی، اشتغال صادرات، سرمایه گذاری، بنگاه های کوچک و متوسط
  • هوشنگ تقی زاده*، ناهیده حیدرزاده، مرتضی هنرمند عظیمی صفحات 13-27
    زمینه

    همکاری بین شرکتها در زنجیره تامین صنایع برای دستیابی به مزیت رقابتی امری مهم و حیاتی بشمار می آید، که این امر نیازمند وجود یک دیدگاه سیستماتیک در زنجیره تامین می باشد.

    هدف

    در این تحقیق هدف شناسایی عوامل موثر بر همکاری استراتژیک زنجیره تامین در صنعت قطعه سازی تبریز است که با رویکرد تحلیلی به تعیین و دسته بندی بندی مولفه ها پرداخته شده است.

    روش ها

    این تحقیق از نوع تحقیقات کاربردی و تحلیلی بوده جامعه آماری تحقیق تولید کنندگان قطعات خودرو به تعداد 150 واحد و حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 108 واحد انتخاب شده است. ابزار تحقیق، پرسشنامه بوده است که روایی آن از طریق روایی محتوایی و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ مورد سنجش و تایید قرار گرفته شده است. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل عاملی اکتشافی با استفاده از نرم افزار spss استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های حاصل از آزمون برازش نمونه بر اساس شاخص بارتلت و کفایت نمونه برابر با 0.879 بوده و ضریب اشتراکات استخراجی برای تمامی ابعاد بیشتر از 0.5 بدست آمده و درصد واریانس تجمیعی تبیین شده عوامل موثر 60.007 درصد بوده که عوامل موثر بر همکاری استراتژیک را در پنج مولفه دسته بندی کرده است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داده است که همکاری استراتژیک در پنج عامل؛ سطح همکاری، زیر ساخت های همکاری، مکانیزم های همکاری، هماهنگی در وظایف و جنس هماهنگی دسته بندی شده اند.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، همکاری استراتژیک، قطعه سازی تبریز
  • مهدی عباسی*، فاطمه خوش کام صفحات 43-56

    برای ادامه حیات سازمانها در بازار جهانی امروز، یافتن راهکارهایی جهت خروج از میدان رقابت راهگشاست. هدف از انجام این پژوهش، ارایه الگوریتمی برای تدوین اقدام های نوآورانه سازمان با استفاده از نیروهای رقابتی پورتر و استراتژی اقیانوس آبی است. این تحقیق توصیفی پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. در این تحقیق با ارایه یک الگوریتم دو مرحله ای، محیط رقابتی و ساختار صنعت مشخص شده و ضمن ارزیابی جذابیت سازمان، راهکار مناسب خروج از محیط رقابتی ارایه می شود. برای پیاده سازی الگوریتم پیشنهادی در شرکت ایرافا، در مرحله اول تیم خبرگان شامل تمامی کارشناسان و مدیران تشکیل شد. در مرحله دوم با انجام یک پیمایش پرسشنامه ای و انجام آزمون های آماری مشخص گردید که از بین پنج نیروی رقابتی پورتر، رقابت در بین سازمان های موجود عامل اصلی تهدید ایرافا بوده است. همچنین جدول چهار اقدام استراتژی اقیانوس آبی با تاکید بر نوآوری در ارزش برای شرکت ایرافا استخراج شد. با تاکید بر نوآوری در ارزش می توان به ادغام و هم افزایی با سازمان های کوچک مشابه موجود؛ ایجاد یک تبلیغات هدفدار؛ ارایه خدمات از طریق اینترنت؛ دقت در عملیات خدمات مشاوره ای رایگان؛ حذف واژگان تخصصی در تبلیغ برای شرکت مزبور اشاره کرد.

    کلیدواژگان: نیروهای رقابتی پورتر، استراتژی اقیانوس آبی، جذابیت سازمان، استراتژی رقابتی، نوآوری
  • ذبیح الله خانی، حسین رجب دری*، نسیم شرفی صفحات 57-70

    هدف مطالعه حاضر، بررسی رابطه استراتژی های تجاری آینده نگر و تدافعی با خوانایی گزارشگری مالی است. شرکت های دارای استراتژی های مختلف، محیط اطلاعاتی متفاوتی دارند که می تواند نشان دهنده رابطه استراتژی تجاری با خوانایی گزارشگری مالی باشد. برای بررسی خوانایی گزارشگری مالی نیز از شاخص فوگ و طول متن استفاده شد. این پژوهش ازلحاظ هدف کاربردی بوده و دوره زمانی آن شامل سال های 1392 تا 1396 و نمونه برگزیده متشکل از 163 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. برای آزمون فرضیه های پژوهش نیز از روش حداقل مربعات معمولی در نرم افزار Eviews استفاده شد. یافته های حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان می دهد که بین استراتژی تجاری آینده نگر و تدافعی با ناخوانایی گزارشگری مالی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد که این رابطه در شرکت های آینده نگر قوی تر است. بررسی جزیی فرضیه های پژوهش نیز نشان دهنده آن است که سطح روابط بین استراتژی تجاری آینده نگر و شاخص فوگ (فرضیه فرعی اول) و طول متن (فرضیه فرعی دوم) به ترتیب 46 و 49 درصد است. همچنین، سطح روابط بین استراتژی تجاری تدافعی و شاخص فوگ (فرضیه فرعی سوم) و طول متن (فرضیه فرعی چهارم) به ترتیب 31 و 29 درصد است. درنتیجه، در راستای شفافیت و خوانایی بیشتر، توجه به استراتژی تجاری شرکت ضروری است.

    کلیدواژگان: استراتژی تجاری، خوانایی گزارشگری مالی، استراتژی آینده نگر، استراتژی تدافعی
  • سید حسن موسوی*، نادرقلی قورچیان، پریوش جعفری صفحات 71-87

    پژوهش حاضر با هدف احصاء و استخراج حوزه ها و شناسایی ابعاد اثرگذار دانشگاهی انجام شد. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی بود و به روش کیفی اجرا شد. در این پژوهش اطلاعات حاصل از مصاحبه با تکنیک تحلیل محتوا تجزیه و تحلیل شد. در این تکنیک، داده های خام حاصل از پیام های گفتاری بر اساس استنباط صورت گرفته، معناسازی و مقوله بندی شد. مشارکت کنندگان به روش هدفمند، از میان متخصصان توسعه پایدار در حوزه آموزش عالی انتخاب و تا رسیدن به اشباع داده ها انجام شد. این مطالعه با مشارکت 10 صاحب نظر انجام شد. انتخاب مشارکت کنندگان با حداکثر تنوع سبب شد که اعتبار داده ها افزایش یابد. حوزه های شناسایی شده در 6 گروه اصلی اعم از آموزش، پژوهش، خدمات، نوآوری های فناورانه، ، فرهنگ سازی و مدیریت طبقه بندی شد. سپس ابعاد اثرگذار دانشگاهی هر کدام از حوزه ها شناسایی گردید که در مجموع حاصل مصاحبه 80 بعد اثرگذار دانشگاهی بود. این ابعاد در گروه حوزه اصلی خود طبقه بندی شدند.

    کلیدواژگان: شناسایی، دانشگاه، حوزه های اثرگذار، توسعه پایدار
  • هانیه شامی زنجانی*، مصطفی نیکنامی، نادرقلی قورچیان، امیرحسین محمد داودی صفحات 89-104

    پژوهش حاضر یک مطالعه موردی است که با هدف بررسی تداوم استفاده از یادگیری الکترونیکی در ستاد سازمان امور مالیاتی کشور انجام شده است. مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر نحوه اجرا توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل کلیه کاربران سیستم یادگیری الکترونیکی در ستاد سازمان امور مالیاتی کشور، اعم از مدیران و کارشناسان بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان و با توجه به حجم 890 نفر جامعه پژوهش، حجم نمونه حدود 300نفر برآورد شد که در ستاد سازمان امور مالیاتی کشور توزیع گردید که از این میزان تعداد 284 پرسشنامه جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. به منظور گردآوری داده ها از روش کتابخانه ای از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. بررسی سوال های پژوهش با استفاده از آزمون های آماری مرتبط شامل تحلیل عاملی اکتشافی برای تعیین عوامل تداوم استفاده از یادگیری الکترونیکی، آزمون t تک نمونه ای برای تعیین وضعیت موجود تداوم استفاده از یادگیری الکترونیکی و ضریب آلفای کرونباخ برای بررسی پرسشنامه انجام شده است. یافته ها نشان دادند که از نظر کاربران سیستم یادگیری الکترونیکی در ستاد سازمان امور مالیاتی کشور عوامل موثر بر تداوم استفاده از یادگیری الکترونیکی شامل عوامل«سیستمی»، «سازمانی»، «انسانی» و «جمعیت شناختی»، بود. میزان مولفه های عوامل «سیستمی»، «انسانی»، «جمعیت شناختی» و همچنین کل عوامل موثر بر تداوم استفاده از یادگیری الکترونیکی از حد متوسط پایین تر است و فقط میزان مولفه ی عوامل «سازمانی» از نظر کارکنان از حد متوسط بالاتر بود.

    کلیدواژگان: تداوم، یادگیری الکترونیکی، فراگیران، ستاد، آینده، سازمان امور مالیاتی کشور
  • غزاله طاهری عطار، نرگس قلی زاده، رضا رستم لو، احسان نامدار جویمی* صفحات 105-120
    هدف

    بر اساس اطلاعات جمع آوری شده، دانش کامل در مورد پیشرفت های گذشته و حال مسئولیت اجتماعی شرکتی وجود دارد، اما این اطلاعات فاقد درک از پتانسیل آینده آن است. هدف از پژوهش حاضر بررسی آینده مسئولیت اجتماعی شرکتی(ازنظر اهمیت، نقش، خط مشی های عمومی و ذی نفعان) در سازمان های دولتی و غیردولتی است.

    روش پژوهش

    در این پژوهش از استراتژی روش کیفی و کمی برای پاسخ به سوالات پژوهش استفاده شده است. در این پژوهش به کمک روش دلفی نظر خبرگان این حوزه گرداوری و جمع بندی شده است. پژوهش با توجه به هدف، از دسته پژوهش های کاربردی و توسعه ای است و ازنظر روش اجرا، توصیفی از نوع پیمایشی است. برای ارزیابی اختلافات منطقه ای و بخشی، پانل دلفی در این پژوهش شامل بیش از 22 متخصص و خبره است که تمام مناطق کلان شهر تهران را تحت پوشش قرار می دهد.

    یافته های پژوهش

    یافته های پژوهش حاکی از آن اند که دلایل گوناگون با توجه به اهمیت فزاینده مسئولیت اجتماعی شرکتی عبارت اند از: افزایش فشار رقابت؛ انتظارات و فشار مشتریان؛ مسایل روبه رشد زیست محیطی و اجتماعی؛ افزایش آگاهی و انتظارات اجتماعی؛ دلایل سیاسی؛ نگرش اخلاقی شرکت ها و خودپنداره؛ انتظارات کارکنان و کارکنان؛ فشار ناشی از چارچوب قانونی؛ و جهانی شدن و جریان سریع اطلاعات. دلایل گوناگون دیگر با توجه به کاهش اهمیت مسئولیت اجتماعی شرکتی عبارت اند از: شرکت های در حال مبارزه با موارد مالی و اقتصادی هستند؛ خط مشی های عمومی تدارکات عمومی در راستای توسعه پایداری سبز- کمک های مالی و مالیاتی- استاندارد گزارشگری مسئولیت اجتماعی شرکتی سرمایه گذاری مسئول اجتماعی- استانداردهای و رویه های بین المللی مسئولیت اجتماعی شرکتی .

    کلیدواژگان: اینده نگاری، مسئولیت اجتماعی، سازمانهای دولتی و غیر دولتی، تکنیک دلفی
  • عباس باقری، رضا صابونچی*، حمید فروغی پور صفحات 121-139
    زمینه

    برون سپاری از ابزارهای توسعه اقتصادی، در راستای انتقال فعالیت های غیر راهبردی به سایر سازمان ها است.

    هدف

    بررسی تاثیر برون سپاری اماکن و تجهیزات بر چابکی سازمانی و توانمند سازی کارکنان در وزارت ورزش و جوانان بود.

    روش ها

    روش پژوهش، از نوع توصیفی و همبستگی با رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری بود. روش نمونه گیری تصادفی ساده و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های برون سپاری (محقق ساخته)، چابکی سازمانی (شریفی و ژانگ، 1999) و توانمند سازی (اسپریتزر، 1997) با ضریب پایایی 81/0، 87/0 و 91/0 بود. جامعه آماری شامل مدیران، کارشناسان و کارکنان ستادی وزارت ورزش و جوانان به تعداد 202 نفر مطابق جدول مورگان بود.

    یافته ها

    روایی واگرا، همگرا و افتراقی پرسشنامه برون سپاری با تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی محاسبه شد. برای تجزیه تحلیل اطلاعات به دلیل نرمال بودن توزیع داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و مدلسازی معادلات ساختاری استفاده گردید. ضریب همبستگی بین برون سپاری با چابکی سازمانی343/0 و توانمند سازی کارکنان 625/0 به دست آمد. در تحلیل معادلات ساختاری نیز شدت تاثیر برون سپاری بر چابکی سازمانی و توانمند سازی کارکنان به ترتیب 54/0 و 87/0 محاسبه شد.

    نتیجه گیری

    مدیران وزارت ورزش می توانند با استفاده از برون سپاری، عملکرد سازمان را بهبود بخشیده و با واگذاری، ورزشگاه ها به مراکز غیر دولتی، ضمن کاهش هزینه های ستادی، از دغدغه های مرتبط به ساخت، تجهیز، تعمیر و اداره ورزشگاه ها کاسته و زمینه توسعه فعالیت های خود را مطابق با اصل 44 قانون اساسی تا افق 1404 بهبود بخشند.

    کلیدواژگان: اماکن و تجهیزات ورزشی، برون سپاری، توانمند سازی کارکنان، چابکی سازمانی
  • مهدی جنیدی جعفری*، فرهاد درویشی، صفر فضلی صفحات 141-162
    هدف

    هدف این مقاله پاسخ به این سوال است که سناریوهای آینده صنعت بانکداری ایران با ترکیب قابلیت های ظرفیت جذب دانش و آینده نگاری شرکتی چیست؟ در مقاله ضمن مرور آینده صنعت بانکداری، ظرفیت جذب دانش و آینده نگاری شرکتی با دو رویکرد فرایندی و محتوایی(به عنوان یک قابلیت و توانایی)، به بررسی مولفه ها و ابعاد آینده نگاری شرکتی از منظر محتوایی پرداخته شده است.

    روش

    پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از حیث زمانی از نوع مقطعی می باشد. ابزار گردآوری داده ها شامل روش های کتابخانه ای و دلفی فازی از خبرگان دانشگاهی و صنعت (15 خبره) بوده و با تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) و نرم افزار میک مک روابط بررسی شده است.

    یافته ها

    نتایج حاکی از آن است که عملکرد را می توان با ترکیب قابلیت های ظرفیت جذب دانش و آینده نگاری شرکتی ارتقاء داد. در پایان نیز از ترکیب دو قابلیت، چهار سناریوی محتمل شامل کعبه آمال، کانون آلام، نزول جلال و عروج بی بال، ترسیم و تحلیل شده است.

    کلیدواژگان: آینده صنعت بانکداری، ظرفیت جذب دانش، آینده نگاری شرکتی
  • امیر تیمورزاده*، افسانه زمانی مقدم، ناصر میرسپاسی صفحات 163-179

    چکیده این پژوهش به منظور ارایه مدلی برای ارتقای شایستگی حرفه‏ای اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران طراحی و تدوین شد. اهمیت مسیله به دلیل ضعف در ویژگی‏های حرفه‏ ای اعضای این دانشگاه و دانشگاه‏های دیگر بوده که توسط تحقیقات قبلی گزارش شده است. جامعه آماری شامل کلیه اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات می‏باشد؛ این دانشگاه به این دلیل برگزیده شد تا در صورت مشخص شدن ویژگی‏ها، معیارهای آن به سایر واحدها تسری یابد. به دلیل بدیع بودن نسبی موضوع، محقق به از شیوه کیفی استفاده نمود. در این شیوه با استفاده از تکنیک دلفی، شاخص‏های مدل شایستگی حرفه ‏ای اعضای هییت علمی این دانشگاه طراحی شد. نمونه آماری شامل 10 عضو هییت علمی بوده که به صورت تصادفی انتخاب شدند. یافته ‏ها نشان دادند که مدل طراحی شده قابلیت استفاده در دانشگاه آزاد اسلامی را دارد؛ این مدل برای استفاده در سایر مکان‏ها با استفاده از شاخص‏های آماری، مورد آزمون نهایی قرار گرفت که یافته ‏ها حاکی از تایید مدل بودند. کلیدواژه‏ها: مدل شایستگی حرفه‏ای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، منابع انسانی، نظام آموزش عالی.

    کلیدواژگان: مدل شایستگی حرفه‏ ای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، منابع انسانی، نظام آموزش عالی
|
  • Zeeya Rashvand * Pages 1-11
    Background

    Considering the increasing and future developments is one of the most important factors in any organization. The accurate knowledge of the future promotes the development and development of the various parts of each organization, especially from the perspective of corporate entrepreneurship. Based on the expansion of competitive space and the growing growth of societies' expectations, rapid environmental transformations and threats, the use of scientific variables of foresight variables with a systematic and correct look to the future is nowadays the focus of attention of most managers and industries. .

    Purpose

    The main purpose of the present research is to investigate the effect of futuristic component on the development of enterprise entrepreneurship in small and medium enterprises.

    Methods

    The present research is applied in terms of the purpose and the method of descriptive-survey information gathering technique and the Structural Equation Modeling Method with Liezel software have been used for factor analysis. The statistical population of the study consisted of 460 members of the scientific community of experts and managers in this field, 210 of whom were selected using the Morgan table. Simple random sampling method. A researcher-made questionnaire was used to collect information.

    Findings

    All foresight outputs and foresight processes affect the variables of organizational entrepreneurship.

    Conclusion

    Forecasting index has the most impact on the investment variable in small and medium companies of Iran. Therefore, firms should pay particular attention to this issue

    Keywords: : foresight, corporate entrepreneurship, Export Employment, investment, Small, Medium company
  • Hooshang Taghizadeh *, Nahideh Heydarzadeh, Morteza Honarmand Azimi Pages 13-27
    Background

    Cooperation between companies in the supply chain industry is critical to achieving competitive advantage, which requires a systematic view of the supply chain.

    Purpose

    In this research, the purpose of identifying the factors affecting the strategic supply chain collaboration in Tabriz Manufacturing Branch is to identify and categorize the components by analytical approach.

    Methods

    This research is an applied and analytical research. The statistical population of the research of automobile parts manufacturers was 150 units. Sample size according to Morgan table is 108 units. The research instrument was a questionnaire whose validity was verified through its content validity and its reliability through the Cronbach's alpha coefficient. For data analysis, the exploratory factor analysis method has been used with SPSS software.

    Results

    The results of the sample fit test were based on the Bartlet index and the adequacy of the sample was 0.879, and the coefficient of aggregate extraction for all dimensions was more than 0.5 and the percentage of variance explained by the effective factors was 60.007%. The factors influencing strategic cooperation It is categorized into five components.

    Conclusion

    The results show that strategic cooperation is classified into five factors: the level of cooperation, cooperation infrastructure, cooperation mechanisms, coordination in terms of tasks and gender coordination.

    Keywords: Supply Chain, Strategic Cooperation, Tabriz Manufacturing Branch
  • Mehdi Abbasi *, Fatemeh Khoshkam Pages 43-56

    To continue the life of organizations in today's global marketplace, finding solutions to the exit from the competition field. The purpose of this research is to provide an algorithm for the development of innovative measures by using Porter's competitive forces and the blue ocean strategy.This research is descriptive survey and in terms of applied purpose. In this research, by presenting a two-step algorithm, the competitive environment and industry structure are identified, while evaluating the attractiveness of the organization, a suitable strategy for leaving the competitive environment is presented. In order to implement the proposed algorithm in the IRAFA company, the first team of experts included all the experts and managers. In the second stage, using a questionnaire scan and performing statistical tests, it was determined that among five of Porter's competitive forces, the competition among existing organizations was the main cause of the threat. Also, Table Four Action of the Blue Ocean Strategy Plan was developed with an emphasis on value innovation for the IRAFA company. Emphasizing value innovation can be integrating and synchronizing with similar small organizations; creating targeted advertising; providing services through the Internet; careful operation of free consulting services; eliminating specialized vocabulary in advertising for the company.

    Keywords: Porter Competitive Forces, Blue Ocean Strategy, Organizational Attraction, Competitive Strategy, innovation
  • Zabiholah Khani, Hossein Rajabdorri *, Nasim Sharafi Pages 57-70

    The purpose of this study is to investigate the relationship between prospective and defenders business strategies and the readability of financial reporting. Companies with different strategies have different information environments that may indicate the relationship between business strategy and financial reporting legibility. The Fog index and the length of the text were used to examine the readability of financial reporting. This research is an applied objective and its period is from 2013 to 2017 and a sample of 163 companies accepted in Tehran Stock Exchange. To test the research hypotheses, the least squares method was used in Eviews software. The findings of the research hypothesis test indicate that there is a positive and significant relationship between prospective and Defenders business with financial reporting scruple, which is stronger in future Prospectors companies. A partial review of the research hypotheses suggests that the level of relationship between the Prospectors business strategy and the Fog (H 1) index and the length of the text (H 2) is 46% and 49%, respectively. Also, the level of relationship between the Defenders business strategy and the Fog index (H 3) and the length of the text (H 4) is 31% and 29%, respectively. Consequently, in the interests of greater transparency and clarity, more attention is needed to the company's business strategy.

    Keywords: Business Strategy, Financial Reporting Readability, Prospectors Strategy, Defenders Strategy
  • Hasan Mousavi *, Nadergholi Ghorchian, Parivash Jaafari Pages 71-87

    The present study was conducted with the aim of studying and extracting the fields and identifying the effective dimensions of the university. This research was descriptive research and was carried out qualitatively. In this research, the data from the interview were analyzed using content analysis technique. In this technique, the raw data derived from spoken messages based on the deduction was categorized and categorized. Participants in the targeted way were selected among sustainable development experts in the field of higher education and were able to achieve data saturation. This study was conducted with the participation of 10 experts. Choosing contributors with the widest variety has increased the credibility of the data. The identified areas were categorized into six main groups: education, research, services, technological innovation, culture management and management. Then, the effective academic dimensions of each of the domains were identified, resulting in a total of 80 academic grade impact interviews. These dimensions were categorized in their core domain.

    Keywords: identification, university, Effective Areas, Sustainable development
  • Hanieh Shami Zanajani *, Mostafa Niknami, Nadergholi Ghorchian, Amirhoseein Mohamad Davoudi Pages 89-104

    The present study is a case study aimed at investigating the continued use of e-learning in the headquarters of the State Tax Administration. The present study is a descriptive survey type in terms of applied purpose. The statistical population consisted of all users of the electronic learning system at the headquarters of the country's tax affairs committee, including managers and experts. According to the Kerjesi and Morgan tables, and according to the volume of 890 people in the research community, the sample size was estimated at 300 people, with a probability 284 questionnaires were collected and analyzed statistically. To collect data, a library method and two researcher-made questionnaires were used. A survey of research questions was performed using relevant statistical tests including exploratory factor analysis to determine the factors of continuity of electronic learning, single sample t test to determine the current status of continuing use of e-learning and Cronbach's alpha coefficient for questionnaire . The results showed that the users of the e-learning system at the headquarters of the State Tax Administration were factors influencing the continued use of e-learning, including system, organizational, human, and demographic factors. The components of the "system", "human", "demographic" factors as well as the factors affecting the continued use of e-learning are lower than the average, and only the components of the "organizational" factors were higher than the average for employees.

    Keywords: Continuity, E-learning, learners, headquarters, future, country tax affairs organization
  • Ghazaleh Taheriattar * Pages 105-120

    Based on the data collected, there is a complete knowledge of the past and current developments of the CSR, but this information lacks the perception of its future potential. The purpose of this research is to investigate the future role of CSR in governmental and non-governmental organizations. In this regard, the following questions are designed: 1. How will CSR be important in future in governmental and non-governmental organizations? 2. What general (general) CSR policies affect the future CSR? 3. Which stakeholders will be involved in the dissemination of CSR in future government and non-governmental organizations? In order to clarify the future of CSR, the use of the Delphi technique, which is based on the prediction of the outcome of the consensus, is being addressed and applied in this research. To assess regional and partial differences, the Delphi panel covers more than 112 experts and experts that cover all areas of Tehran's metropolis. Findings of the research indicate that the reasons for the increasing importance of CSR are: increased competition pressure; customers' expectations and pressure; growing environmental and social issues; increasing social awareness and expectations; political reasons; corporate ethical attitudes; Self-concept; employees and staff expectations; pressure from the legal framework.

    Keywords: intuition, Social responsibility, Governmental, Non-Governmental Organizations, Delphi Technique
  • Abbas Bagheri, Reza Saboonchi *, Hamid Foroghipour Pages 121-139
    Background

    outsourcing is among the economic development device aiming to transfer non-strategic activities to other organizations.

    Aim

    The aim was to review the effect of outsourcing venues and equipment's on organizational agility and staff empowerment in the Ministry of Youth and Sports.

    Methods

    The research method was descriptive and correlational with an approach of structural equation modeling. The sampling method random sampling and the data collection device were outsourcing questionnaire (researcher made), and organizational agility (Sharifi and Zhang, 1999), and in empowerment (Spritzer, 1997) with the final coefficients of 0/81, 0/87 and 0/91 accordingly. The statistician sample was 202 managers, experts and staff in staff section in the Ministry of Youth and Sports according to Morgan table.

    Findings

    The outsourcing questionnaire divergent, convergent, and differential narration was done by exploratory and confirmatory factor analysis. Pierson correlation coefficients and structural equation modeling were used because of the normal data distribution. The rate of outsourcing efficiency related to organizational agility of 0/343 and in relation to staff empowerment of 0/625 was obtained. The intensity of outsourcing effect on organizational agility and staff empowerment was calculated 0/54 and 0/87 accordingly in structural equation analysis.

    Conclusion

    The Ministry of Youth and sports managers can improve organizational performance in accordance using outsourcing and reduce concerns related to stadium construction, repair, and management along with reducing staff costs by assignment of equipment and administration of stadiums and Improve development in its activity field in accordance to the 44 article of constitution bases on 1404 outlook.

    Keywords: sports venues, equipment's, Outsourcing, staff empowerment, Organizational agility
  • Mahdi Joneidi Jafari *, Farhad Darvishi, Safar Fazli Pages 141-162
    Objective

    The purpose of this article is to answer the question: What are future scenarios of the Iranian banking industry by combining the capabilities of knowledge absorptive capacity and corporate foresight? In this article, we have reviewed the future of banking industry, knowledge absorptive capacity and corporate foresight adopting both process and content (as a capability and ability) approaches; in addition, the components and dimensions of corporate foresight have been investigated from a content perspective.

    Methods

    The research is practical in terms of purpose and cross-sectional in time. Using the tools of library and fuzzy Delphi methods data was collected from academic and industry experts (15 experts) and it was analyzed using Interpretive Structural Modeling (ISM) techniques and the Micmack software.

    Finding

    The results suggest that performance can be enhanced by combining the capabilities of knowledge absorptive capacity and corporate foresight. Finally, by combination of the two capabilities, four possible scenarios, including the desired Ka’aba, the center of calmness, the revelation of magnificence and the wingless ascension, are outlined and analyzed.

    Keywords: Future of Banking Industry, Knowledge Absorptive Capacity, Corporate Foresight
  • AMIR TIMORZADE *, AFSANEH ZAMANI MOGHADAM, Naser Mirsepasi Pages 163-179

    This study was designed and developed to provide a model for enhancing the professional competence of faculty members of Islamic Azad University of Science and Research of Tehran. The importance of the issue is due to the weakness in the professional characteristics of its members and other universities as reported by previous research. The statistical population includes all the faculty members of the Azad University of Science and Research Branch; this university was chosen to extend its criteria to other units if the features were identified. Due to the relative novelty of the subject, the researcher used a qualitative method. In this way, using Delphi technique, the indicators of professional competency model of the faculty were designed. The sample consisted of 10 faculty members who were randomly selected. The results showed that the designed model can be used in Islamic Azad University; this model was tested for use elsewhere by statistical indices and the findings confirmed the model. 

    Keywords: Professional Competency Model, Islamic Azad University, Science, Research Branch, Tehran, human resources, Higher Education System