فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و نهم شماره 3 (پیاپی 175، خرداد 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ریحانه فرجی، زهرا خندان خادم الرضا، سهیلا شریفیان، هدی زارع* صفحات 3539-3555
    مقدمه

    بسیاری از نقایص شناختی و اجتماعی در اوتیسم ناشی از اتصالات عملکردی غیرنرمال بین شبکه های مغزی است، که به وسیله اختلال در یکپارچگی ترکت های ماده سفید نشان داده می شود. ترکت های ماده سفید مانند "بزرگراه های" مغز هستند، که امکان برقراری ارتباط سریع و کارآمد در مناطق مختلف مغز را فراهم می کنند. هدف از این مقاله، بررسی نتایج مطالعات اوتیسم بر اساس تصاویر تانسور انتشار است که یک روش تصویربرداری عصبی برای بررسی یکپارچگی ترکت ها است.

    نتیجه گیری

    در این مطالعات نشان داده شده است که به دلیل اختلال در یکپارچگی ماده سفید، ترکت های عصبی در افراد اختلال طیف اوتیسم می تواند غیرعادی باشد که این تغییرات ترکت ها در مغز چنین افرادی برای شناسایی اختلافات فردی کمک کننده است. با وجود اینکه بیشتر مطالعات کاهش  (Fractional Anisotropy) FAو افزایش MD (Mean Diffusivity)، RD (Radial Diffusivity) و AD (Axial Diffusivity) را در ترکت های ماده سفید گزارش نمودند اما در برخی مطالعات که انگشت شمارند افزایش FA و یا فقدان اختلاف چشمگیر بین گروه کنترل و اوتیستیک گزارش شده است.

    کلیدواژگان: اختلال طیف اوتیسم، تصویربرداری تانسور انتشار، ترکت های ماده سفید
  • زهرا عبدالله زاده، اکرم آستانی، احمد مصدق*، سعیده سادات حسینی محمدآبادی، محمود وکیلی صفحات 3556-3565
    مقدمه

    اشریشیاکلی از عوامل اصلی ایجاد کننده عفونت ادراری می باشد. این باکتری برای ایجاد عفونت در دستگاه ادراری به چندین ویرولانس فاکتور ازجمله ادهزین، توکسین ها و فیمبریه احتیاج دارد. در مطالعه حاضر، فراوانی چندین ویرولانس فاکتور انتخابی fimH، papC، aer را در ایزوله های اشریشیاکلی جدا شده از ادرار بیماران مبتلا به عفونت ادراری یزد بررسی کردیم.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی طی سال 95-94، 146 ایزوله اشریشیاکلی جدا شده از ادرار بیماران مبتلا به عفونت ادراری یزد جمع آوری و به وسیله روش های فنوتیپی و ژنوتیپی تایید هویت گردید. فراوانی ژن های fimH، papC،  aerرا با استفاده از پرایمرهای اختصاصی به روش PCR بررسی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها را به روش دیسک دیفیوژن تعیین کردیم.

    نتایج

    در مطالعه حاضر، فراوانی ژن های ویرولانس انتخابی (87%) fimH، (85/6%) aer، (9/6%) papC بود. از بین 146 ایزوله اشریشیاکلی، (57/2%) ایزوله ها به کوتریماکسازول، 54/8% به نالیدیکسیک اسید، 45/9% به سفازولین، 40/4% به سفکسیم، 42/5% به سفالوتین، 41/8% به سفالکسین، 31/5% به نوروفلوکساسین، 30/1% به آفلوکساسین، 28/3% به سیپروفلوکساسین، 24% به جنتامایسین، 19/9% به آمیکاسین، 1/4% به نیتروفورانتویین، 1/4% به فسفومایسین مقاوم بودند. بیشترین مقاومت به کوتریماکسازول وکمترین مقاومت به نیتروفورانتویین و فسفومایسین مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه درصد فراوانی ژن  fimHبالاتر از ژن های دیگر مورد مطالعه بود. هم چنین بر اساس الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، نیتروفورانتویین و فسفومایسین داروهای مناسبی جهت درمان بیماران در منطقه ما می باشند.

    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، فاکتور های ویرولانس، papC، aer، fimH، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • فرح نامنی*، شهرزاد سادات عباس آبادی صفحات 3566-3577
    مقدمه

    برنامه های تمرینی تاباتا می توانند موجب تولید رادیکال های آزاد و کوفتگی عضلانی شوند و مکمل های گیاهی ممکن است به عنوان میانجی در پاسخ به آسیب های اکسیداتیو و استرس عضلانی مفید باشند. لذا هدف از این پژوهش مقایسه اثرات پیپرین و کپسایسین به همراه تمرین تاباتا بر نیتریک اکسید وآنزیم کراتین کیناز بود.

    روش بررسی

    نوع تحقیق حاضر نیمه تجربی و جامعه تحقیق پسران کونگ فوکار 25-19سال بودند. از میان آنان 33 نفر به عنوان نمونه پژوهش با اخذ رضایت نامه کتبی انتخاب و به شکل تصادفی ساده در سه گروه : تمرین تاباتا، تمرین تاباتا+کپسایسین، تمرین تاباتا+ پیپرین) قرار گرفتند. طی هشت هفته مصرف مکمل پیپرین و کپسایسین، هر سه گروه در یک پروتکل تمرینی تاباتا نیز شرکت داشتند. در دو مرحله پایه و بلافاصله پس از آخرین جلسه فعالیت نمونه گیری خون صورت گرفت. با آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون بونفرونی و نرم افزارversion 16  SPSS، در بخش استنباطی نتایج مقایسه شدند.

    نتایج

    فعالیت آنزیم کراتین کیناز در دو گروه تمرین همراه با مصرف مکمل نسبت به گروه تمرین کاهش معنادار (0/004p=) و نیتریک اکسید (0/001p=) در دو گروه تمرین همراه با مصرف مکمل نسبت به گروه تمرین افزایش معنادار داشته اند . این تغییرات در مورد گروه تمرین تاباتا همراه با مصرف مکمل کپسایسین بیشتر شاخص بوده است. این معناداری توسط آزمون بونفرونی تایید شد. بین دو گروه تمرین تاباتا و مصرف کپسایسین و پیپرین تفاوت معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    هر دو مکمل پیپرین و کپسایسین موجب کاهش فعالیت آنزیم کراتین کیناز و افزایش نیتریک اکسید شدند. این دو مکمل توانستند با مکانیسم های متفاوت، بخشی از آسیب اکسیداتیو و استرس عضلانی حاصل از تمرین را کاهش دهند.

    کلیدواژگان: تاباتا، کراتین کیناز، نیتریک اکسید، پیپرین، کپسایسین
  • وحید مشایخی مزار، علی دهقانی*، مسعود میرزایی، محسن عسکری شاهی، محمدرضا شریفی، رضا فاریابی، سعیده بلوچ شهریاری صفحات 3578-3587
    مقدمه

    با توجه به بار جهانی بیماری سرخک، همواره جهت کنترل و ریشه کنی این بیماری اقدامات فراوانی انجام شده است. اما هنوز هم هرازگاهی اپیدمی این بیماری در بعضی مناطق جهان و ایران رخ می دهد. این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک موارد مبتلا به بیماری سرخک در جنوب استان کرمان طی سال های 1394-1393 انجام شده است.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی بوده و با روش سرشماری 326 مورد مشکوک به بیماری سرخک با اسفاده از چک لیست و فرم های بررسی وارد مطالعه شدند. داده ها توسط نرم افزارversion 16  SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    در طی سال های 93 و 94، از کل موارد مشکوک گزارش شده 23 درصد آن ها به تایید آزمایشگاهی رسیدند. بیشترین درصد سرخک به ترتیب در گروه سنی 1 تا 4 سال (45/3 درصد) و بالاتر از 10 سال (30/7درصد) و بیشترین موارد ابتلا به سرخک در جنس مذکر (61/3 درصد) بود. بیشترین موارد سرخک قطعی در افراد بدون سابقه واکسیناسیون (61/3 درصد)، در ایرانی ها (81/3 درصد) و در مناطق روستایی (73/3 درصد) بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه، ضرورت توجه به ایمن سازی تکمیلی در مناطق دور افتاده و در اماکن تجمع اتباع بیگانه وجود دارد. از طرفی با توجه به فراوانی بالای سرخک در بین افرادی که سابقه واکسیناسیون سرخک نداشتند، این به نظر می رسد برنامه واکسیناسیون سرخک در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی چندان موفقیت آمیز نبوده است. پیشنهاد می شود مطالعات تکمیلی جهت تعیین ریسک فاکتورهای ابتلا به سرخک انجام شود.

    کلیدواژگان: بررسی اپیدمیولوژیک، سرخک، واکسیناسیون
  • ایمانه باقری، نیر سلمانی*، زهرا ماندگاری، بهروز پاک چشم، آتنا دادگری صفحات 3588-3598
    مقدمه

    خطای دارویی از شایع ترین خطاهای پزشکی است که این نوع خطاها در بخش مراقبت ویژه به علت آسیب پذیری و ناتوانی بیماران برای شرکت در فرایند دارو درمانی اهمیت مضاعفی دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی، نوع و علل خطاهای دارویی در بخش مراقبت ویژه بوده است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی است. 105 پرستار شاغل در بخش مراقبت ویژه به صورت تمام شماری از بیمارستان های شهر یزد در سال 1396 وارد مطالعه شدند. ابزارهای گردآوری داده ها، پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی و شغلی و پرسش نامه"خطای تجویز دارو"بوده است. که روایی محتوی و پایایی آن (ضریب آلفا کرونباخ) مورد تایید قرار گرفته است برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون آماری کای اسکویر در نرم افزار SPSS version.16 استفاده گردید.

    نتایج

    66/7 % پرستاران مورد مطالعه مرتکب خطای دارویی شده بودند. 40/6% نمونه ها یک خطا داشتند. 58/7% خطاها در نوبت کاری شب رخ داده بود. در دارو های غیر تزریقی: خطای ناشی از دادن دارو بدون تجویز پزشک، اشتباه در محاسبات دارویی، دادن دارو بعد از قطع دستور و در داروهای تزریقی: عدم توجه به تداخل دارویی در تجویز همزمان آن ها، اشتباه در محاسبات دارویی و دادن دارو بدون تجویز پزشک دارای وقوع زیاد بودند. پرستاران، اولین علت اصلی بروز خطاهای دارویی را خستگی پرستاران بیان کردند.

    نتیجه گیری

    با توجه به بالا بودن فراوانی خطاها در مطالعه حاضر (66/7% درطی 6 ماه گذشته) به خصوص در نوبت کاری شب و هم چنین دخیل دانستن خستگی پرستاران به عنوان مهم ترین عامل بروز خطای دارویی، ضروری به نظر می رسد که مسیولین و مدیران پرستاری مداخلاتی را جهت بهبود شرایط کاری پرستاران اعمال نمایند.

    کلیدواژگان: خطاهای دارویی، بخش مراقبت ویژه، پرستاران
  • مهناز علی نژاد، علیرضا براری*، آسیه عباسی دلویی، پروین فرزانگی صفحات 3599-3610
    مقدمه

    هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر تمرینات استقامتی و مصرف سلول‌های بنیادی بر بیان ژن FGF2 و MMP13 در بافتزانو موش‌های مبتلا به استیوآرتریت زانو می‌باشد.

    روش بررسی

    نوع مطالعه از نوع تجربی است. موش‌های صحرایی‌نر ویستار به‌صورت تصادفی به 5 گروه شامل گروهای: کنترل–سالم،کنترل– بیمار، بیمار– سلول بنیادی، بیمار– تمرین و بیمار– ورزش – سلول بنیادی تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل 30 دقیقه دویدن روی تردمیل بدون شیب و با سرعت 16 متر در دقیقه برای هفته اول بود و هر هفته یک متر بر دقیقه اضافه شد. موش‌های صحرایی MSCs را از طریق تزریق داخل سلولی 106*1 سلول/کیلوگرم دریافت کردند. بیان ژن FGF2 و MMP13از طریق روش‌Real Time PCR اندازگیری شد. از روش آنالیز واریانس یک راهه و در صورت مشاهده تفاوت معنی‌دار آماری از آزمون تعقیبی توکی برای تعیین تفاوت بین گروه‌ها استفاده شد.کلیه عملیات آماری با استفاده از نرم‌افزار version 16 SPSS انجام شد.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که تمرینات بدنی و درمان با سلول‌های بنیادی بر بیان ژنFGF2 و MMP-13 در موش‌های مبتلا به استیوآرتریت در گروه‌های مختلف افزایش معنی‌داری داشت (0.000<p). هم‌چنین با استفاده از آزمون تعقیبی توکی تفاوت سطح تغییرات FGF2 در گروه‌های تمرین- بنیادی نسبت به گروه تمرین و گروه سالین تفاوت معنی‌داری وجود داشت(0.0001<p). هم‌چنین با استفاده از آزمون تعقیبی توکی تفاوت MMP-13بین گروه کنترل با گروه سالین، گروه تمرین و بنیادی با تمرین- بنیادی و گروه سالین با گروه تمرین تفاوت معنی‌داری وجود داشت (0.0001<p).

    نتیجه‌گیری

    نتایج نشان داد که سطوح FGF2 و MMP13 در بافت غضروف موش‌های مبتلا به استیوارتریت افزایش داشت و تمرینات استقامتی و درمان با سلول‌های بنیادی موجب کاهش در سطح فاکتورهای مورد نظر شد.

    کلیدواژگان: تمرینات استقامتی، سلول بنیادی، FGF2، استئوآرتریت زانو
  • شیوا مصدق منشادی، فاطمه نادعلی، محمدرضا شمس اردکانی* صفحات 3611-3619
    مقدمه

    زردآلو از جمله گیاهان خانواده  Rosaceaمی باشد. فعالیت ضد توموری این خانواده بر روی سرطان های کولون، پروستات، مثانه، سرویکس، ریه و سینه در پژوهش های پیشین به اثبات رسیده است، که این ویژگی به یک ترکیب طبیعی به نام آمیگدالین نسبت داده می شود. بنابراین، در این پژوهش به بررسی تاثیر عصاره هسته زردآلو، بر روی لوسمی های حاد که تا کنون مطالعه ای روی آن ها انجام نشده بود پرداختیم.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، عصاره آبی، اتیل استاتی و هیدروالکلی از هسته زردآلو تهیه شد. در دوز های مختلف بر روی رده های سلولی NALM-6 و KG-1 تاثیر داده شد. میزان زنده مانی سلول ها با آزمون MTT مورد بررسی قرار گرفت و با استفاده از رنگ آمیزی دوگانه فلوروسنت، آپوپتوز سلول ها تشخیص داده شد. در نهایت پیشرفت چرخه سلولی با استفاده از کیت BD Cycle TEST PLUS DNA تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که عصاره های مختلف سبب مهار وابسته به دوز، در هر دو رده Kg1 و  Nalm6می گردد. با توجه به نتایج تستMTT، قوی ترین IC50 مربوط به اثر 48 ساعته عصاره اتیل استاتی هسته زردآلو می باشد. آنالیز سلول ها با میکروسکوپ فلورسنت، نشان دهنده آپوپتوز بود. استفاده از عصاره اتیل استاتی هسته زردآلو در هر دو رده سلولی، تعداد سلول ها را در فاز G0/G1 افزایش داده و سبب کاهش تعداد سلول ها در فاز G2/M شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد عصاره اتیل استاتی هسته زردآلو می تواند منجر به کاهش تکثیر رده های سلولیKg1  و Nalm6 احتمالا از طریق تنظیم چرخه سلولی گردد.

    کلیدواژگان: زردآلو، لوسمی حاد، KG-1، Nalm-6، چرخه سلولی
|
  • Reihane Faraj, Zahra Khandan Khademreza, Soheila Sharifian, Hoda Zare* Pages 3539-3555
    Introduction

    Many cognitive and social deficits in autism are caused by abnormal functional connections between brain networks, which are manifested by impaired integrity of white matter tracts. White matter tracts are like the "highways" of the brain, which allow fast and efficient communication in different areas of the brain. The purpose of this article is to review the results of autism studies that have used diffusion tensor images (DTI). Diffusion tensor images is a neuroimaging technique to examine the integrity of tracts.

    Conclusion

    The results of these studies suggest that neural tracts can be abnormal in people with Autism spectrum disorder (ASD) due to impaired white matter integrity. Thus, changes in these tracts in the brains of people with ASD are helpful in identifying individual differences. Although most studies have reported decreased FA and increased MD, RD, and AD in white matter tracts, some studies have reported increased FA or no significant difference between the control and autistic groups.

    Keywords: Autism spectrum disorder, Diffusion tensor imaging, White matter tracts
  • Zahra Abdolahzadeh, Akram Astani, Ahmad Mosadegh*, Saeede Sadat Hosseini Mohammad Abadi, Mahmoud Vakili Pages 3556-3565
    Introduction

    E. coli is the predominant causes of urinary tract infection. Several virulence factors for bacterial infections in the urinary tract are required. In this study, we have considered several virulence factors in strains isolated from the patients with UTI in Yazd.

    Methods

    In this cross-sectional study in 1394-1395, 146 strains isolated were collected from the patients with urinary tract infection. After confirmation by phenotypic and genotype methods, frequency of gene fimH, pap C, aer was evaluated using specific primers by PCR method. The pattern of antibiotic resistance of isolates was determined by disk diffusion method.

    Results

    In the present study, the prevalence of virulence genes was fimH (87%), aer (85.6%) and papC (9.6%). Among 146 E. coli isolates, resistance rate for various antibiotics were as follows: 57.2% to Cotrimoxazole, 54.8% to Nalidixic acid, 45.9% to Cefazolin, 40.4% to Cefixime, 42.5% to Cefalotin, 41.8% to Cefalexin, 31.5% to Norfloxacin, 30.1% to Ofloxacin, 28.3% to Ciprofloxacin, 24% to Gentamicin, 19.9% to Amikacin, 1.4% to Nitrofurantoin, and 1.4% to  phosphomycin. The results showed that the most and less frequent resistant was seen in Cotrimoxazole and Nitrofurantoin, phosphomycin, respectively.

    Conclusion

    In this study, the frequency of fimH gene was higher than other genes. In addition, according to the pattern of antibiotic resistance nitrofurantoin and phosphomycin are suitable medicines for the treatment of patients in our region.

    Keywords: Escherichia coli, UTI, virulence factor, aer, papC, fimH, Antibiotic Resistance
  • Farah Nameni*, Shahrzad Sadat Abbasabadi Pages 3566-3577
    Introduction

    Tabata exercise programs can produce free radicals and muscle soreness and herbal supplements may be helpful as mediators in response to oxidative damage and muscle stress. Therefore, the purpose of this study was to compare the effects of these two supplements with Tabata exercise activity on nitric oxide and creatine kinase enzyme.

    Methods

    The research was a quasi-experimental one and the participants were boys practicing Kung Fu. Among them, 33 boys (19-25 years old) were selected as a research sample by obtaining written consent and were randomly divided into three groups: Tabata exercise, Tabata exercise + capsaicin, Tabata exercise + piperine). During the eight weeks of piperine and capsaicin supplementation, all three groups participated in a Tabata training protocol. After the last session, blood sampling was taken in two basic stages immediately.The results were compared with one-way analysis of variance and Bonferroni test in the inferential section and SPSS version 16 software.

    Results

    Creatine kinase activity in the two groups of supplement + exercise compared to the exercise group had a significant decrease (p = 0.004) and nitric oxide (p = 0.001) in the two groups of supplement + exercise compared to the exercise group had a significant increase. These changes were more pronounced in the Tabata exercise group with capsaicin supplementation. This significance was confirmed by Bonferroni test. There was no significant difference between the two groups of Tabata exercise and capsaicin and peprin consumption.

    Conclusion

    Both piperine and capsaicin supplements decreased creatine kinase activity and increased nitric oxide. These two supplements were able to reduce some of the oxidative damage and muscle stress resulting from exercise by different mechanisms.

    Keywords: Tabata, Creatine Kinase, Nitric Oxide, Piperine, Capsaicin
  • Vahid Mashayekhi Mazar, Ali Dehghani*, Masaood Mirzaee, Mohsen Askarshahi, Mohammad Reza Sharifi, Reza Faryabi, Saeedeh Baluch Shahriari Pages 3578-3587
    Introduction

    Due to the global burden of measles, many measures have always been taken to control and eradicate this disease. However, epidemics of this disease still sometimes occur in some parts of the world and Iran. The aim of this study was to investigate the epidemiology of measles cases in the south of Kerman Province during 2014-2015.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on 326-suspected cases of measles using a checklist and review forms. Data were analyzed by SPSS software version 16.

    Results

    During the years of 2004 and 2005, out of the total number of suspected cases (n=326), 23% were laboratory confirmed. The highest percentage of measles was in the age group of 1 to 4 years (45.3%) and above 10 years (30.7%) and the highest cases of measles were among males (61.3%). Most cases of definite measles were in people without a history of vaccination (61.3%), in Iranians (81.3%) and in rural areas (73.3%).

    Conclusion

    According to the results of the study, there is a need to pay attention to additional immunization in remote areas and in places of gathering of foreign nationals. The highest prevalence of measles were among people who did not have a history of measles vaccination, it seems that the measles vaccination program has not been very successful in the cities covered by the Jiroft University of Medical Sciences. It is recommended that additional studies be performed to determine the risk factors for measles.

    Keywords: Epidemiological study, Measles, Vaccination
  • Imane Bagheri, Naiire Salmani*, Zahra Mandegari, Behrouz Pakcheshm, Atena Dadgari Pages 3588-3598
    Introduction

    Medication error is one of the most common errors in the medical context which has a great importance in the ICUs due to the patients’ inability and vulnerability in participating in the medication therapy. The aim of this study was to determine frequency, types, and reasons of medication errors in the ICUs.

    Methods

    This was a cross-sectional descriptive study, which was conducted on 105 nurses working in the ICUs located in hospitals of Yazd City in 2017 on the basis of census sampling method. The data were collected by means of the demographic and occupational questionnaire and the medication errors questionnaire whose content validity and reliability (Alpha Cronbachchr('39')s coefficient) have been approved The data were analyzed using descriptive statistics and the Chi-square statistical test through SPSS software V.16.

    Results

    The findings revealed that %66.7 of the nurses had medication errors. %40.6 of the nurses had made medication error only once, and 58.7% of the errors occurred during the night shift. As to the injectable medications, administrating nonprescription medications, making mistakes in dosage calculation, and giving medication after discontinuation were reported with higher frequencies. Regarding the injectable medications, paying no attention to interactions of concomitant drugs, making calculation mistakes, and administrating nonprescription medications were more frequent. Also, the nurses’ fatigue was reported as the first main cause of medication errors in this study.

    Conclusion

    Given the high frequency of medication errors) 66.7% in the last six months( particularly during the night shift as well as the nurses’ fatigue as the most important cause of the error incidences, it appears important that healthcare authorities and nursing managers take account of the approaches that enhance the nurses’ working conditions.

    Keywords: Medication errors, Intensive Care Units, Nurses
  • Mahnaz Alinejad, Alireza Barari*, Asieh Abbasi Daloii, Parvin Farzanegi Pages 3599-3610
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the effect of endurance training and stem cell injection on FGF2 and MMP13 gene expression in knee tissue of rats with knee osteoarthritis.

    Methods

    The type of study was an experimental one.Male Wistar rats were randomly divided into 5 groups: control - healthy, control - patient, patient - stem cell, patient - training, and patient - training - stem cell. The training program consisted of 30 minutes of running on a treadmill with no slope at 16 m / min for the first week, with 1 m / min added weekly. Rats received MSCs through intracellular injection of 1*106 cells / kg. Expression of FGF2 and MMP13 genes was measured by Real Time PCR. One way ANOVA and if there was a significant difference, Tukey post hoc test were used to determine the difference between groups. All statistical analyzes were performed using SPSS version 16.

    Results

    Data analysis showed that training and stem cell therapy have significantly increased in genes expression of FGF2 and MMP-13 in mice with osteoarthritis (p <0.000). Moreover, Tukey post hoc test showed a significant difference in the level of FGF2 changes in the training-stem cell groups compared to the training group and the saline group (p=0.000). There was also a significant difference between the MMP-13 follow-up test with the control group with the saline group, the training group and the stem cell with the train-stem cell, and the saline group with the training group9(P=0.000).

    Conclusion

    The results showed that FGF2 levels and MMP13 in the cartilage tissue of mice with osteoarthritis have increased and endurance training and stem cells therapy caused a decrease in the level of factors.

    Keywords: Endurance Training, Stem Cell, FGF2, Knee Osteoarthritis
  • Shiva Mosadegh Manshadi, Fatemeh Nadali, Mohammad Reza Shams Ardekani* Pages 3611-3619
    Introduction

    Prunus armeniaca is one member of the Rosaceae family. Antitumor activity of this family on the colon, prostate, bladder, cervix, lung and breast cancers has been proven in previous research, which is attributed to a natural compound called amygdalin. Therefore, in this study, we investigated the effect of apricot kernel extract on acute leukemia that has not been studied before.

    Methods

    In this experimental study, Aqueous, ethyl acetate, and hydro alcoholic of the Armeniacae semen extracts were prepared. The NALM-6 and KG-1 cell lines were treated with different doses of extracts; cell viability was investigated with MTT test and using double staining fluorescent, cell apoptosis was detected. Cell cycle progression was analyzed, using a BD Cycle TEST PLUS DNA Kit.

    Results

    The results showed that different extracts of Prunus armeniaca induced dose-dependent inhibition in both Kg1 and Nalm6 cell lines. According to the results of MTT test, the strongest IC50 in Kg1 and Nalm6 cell lines was related to the 48h effect of ethyl acetate extract of Prunus armeniaca. Fluorescent microscopy analysis showed apoptosis. The ethyl acetate extract application in both cell lines increased the number of cells in the G0 / G1 phase and decreased the number of cells in the G2 / M phase.

    Conclusion

    It seems that ethylacetat extract of Prunus armeniaca can reduce the proliferation of Kg1 and Nalm6 cell lines, probably by regulates cell cycle progression.

    Keywords: Apricot kernels (Prunus armeniaca L.), KG-1, Nalm-6, Cell cycle, acute leukemia