فهرست مطالب

Annals of Applied Sport Science
Volume:3 Issue: 2, Summer 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس قنبری نیاکی*، ایوب سعیدی، مهدی علی اکبری بیدختی، صادق اردشیری، سرکوت کلاهدوزی، محمدجواد چایچی، بیژن هدایتی منفرد صفحات 1-10

    در مورد تاثیر ترکیب تمرین مقاومتی با مکمل دهی زعفران بر عوامل خطرزای قلبی عروقی مطالعات محدودی انجام شده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات تمرین مقاومتی دایره ای کوتاه مدت با و بدون مکمل زعفران بر ویسکوزیته و فیبرینوژن پلاسما بود. برای این منظور 44 مرد سالم تمرین نکرده بعد از همگن سازی بر اساس ویژگی های فردی به 4 گروه آب-تمرین (11 نفر)، عرق-تمرین (10 نفر)، ته گل-تمرین (11 نفر) و سرگل-تمرین (12 نفر) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل 12 ایستگاه (هر ایستگاه 30 ثانیه با شدت 40% یک تکرار بیشینه) به مدت 2 هفته (5 جلسه در هفته) بود. روزانه 500 میلی گرم زعفران در دو وعده صبح و بلافاصله بعد از تمرین استفاده شد. نمونه خونی قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین گرفته شد و برای آنالیز فیبرینوژن و ویسکوزیته مورد استفاده قرار گرفت. تفاوت معنی داری در سطوح پلاسمایی فیبرینوژن بین گروه ها مشاهده نشد (0/89= p). اما تعامل معنی داری بین زمان و گروه مشاهده شد (0/009= p). آنالیزهای بعدی نشان داد که فیبرینوژن پلاسما در پس آزمون در گروه های آب-تمرین (0/005= p)، عرق-تمرین (0/003= p) و سرگل-تمرین (0/001= p) نسبت به پیش آزمون (تفاوت درون گروهی) کاهش معنی داری داشت. همچنین ویسکوزیته پلاسما بین گروه ها اختلاف معنی داری نداشت (0/4= p). اما تعامل معنی داری بین زمان و گروه مشاهده شد (0/034= p). آنالیزهای بعدی کاهش معنی دار ویسکوزیته پلاسما بعد از تمرین در گروه های آب-تمرین (0/015= p) و سرگل-تمرین (0/001= p) را نسبت به پیش آزمون نشان داد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تمرین مقاومتی دایره ای به همراه مصرف مکمل زعفران می تواند موجب کاهش عوامل خطرزای مستقل قلبی-عروقی (فیبرینوژن و ویسکوزیته پلاسما) شود.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی دایره ای، مکمل زعفران، ویسکوزیته پلاسما، فیبرینوژن
  • پولیکارپ گوتون*، ژان، پل کواسی، کومی ان گوسان، ایسیاکو بیونیگان، بریجیت تونون، باسیل نوتین، لئونس لینتا، ماری فالولا، بارنابا آکپلوگان صفحات 11-22

    این مطالعه مقطعی به تعیین سطح دانش، نگرش و شیوه های مرتبط با تقویت ماهیچه (MR) در میان جودوکاران در جمهوری بنین به عنوان نمونه ای از یک کشور در حال توسعه پرداخت. همچنین روابط بین سطوح دانش، نگرش و شیوه ها در میان این جودوکاران بررسی شده است. نمونه گیری به شکل غیر احتمالی و جامع از 79 جودوکار در شهرستان های کوتونو و پورتو-نوو انجام شد که افراد حداقل دارای کمربند سبز بودند. اهداف تحقیق با استفاده از پرسشنامه ای 43 موردی تحت بررسی قرار گرفت. اطلاعات مربوط به ویژگی های اجتماعی - جمعیت شناختی و شیوه های جودوکاران نیز به دست آمد. سطوح دانش (62؛ 87/5%)، نگرش (49؛ 62%)، و شیوه ها (49؛ 62%) جودوکاران کم بود . سطح دانش به طور معناداری (0/04 = p) با نگرش و شیوه های MR همبسته (0/22 = V کرامر، 3/99 = X2) بود. اما ارتباط بین سطح نگرش و شیوه ها (0/29 = X2) غیرمعنی دار بود (0/59 = p). جودوکاران کشورهای در حال توسعه مانند کسانی که در جنوب بنین هستند از تمرین و مشارکت در بیشتر مسابقات بهره مند شوند تا شیوه های تقویت عضلانی و عملکرد ورزشی خود را بهبود ببخشند.

    کلیدواژگان: دانش، نگرش، شیوه، جودو، تقویت عضلانی، کشورهای در حال توسعه
  • علی منعمی امیری، سید رضا حسینی*، فرهاد رحمانی نیا، حاجی قربان نورالدینی، علی بیژنی صفحات 23-32

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین سطح فعالیت بدنی و تراکم مواد معدنی استخوان در سالمندان شهر امیرکلا در شمال ایران بود. این مطالعه مقطعی بخشی از طرح بررسی وضعیت سالمندان شهر امیرکلا (AHAP) می باشد که بر روی 1113 نفر فرد سالمند (616 نفر مرد و 497 نفر زن) در شهر امیرکلا انجام شد. فعالیت بدنی با استفاده از پرسشنامه استاندارد اندازه گیری فعالیت بدنی در سالمندان جمع آوری گردید. توده مواد معدنی استخوان با روش جذب سنجی اشعه ایکس با انرژی مضاعف در گردن استخوان ران و مهره های کمری و سطح ویتامین D با استفاده از نمونه خون صبحگاهی اندازه گیری شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری تی تست، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی استفاده شد. در این مطالعه میانگین فعالیت بدنی زنان (55/5±118/6) بیشتر از مردان (71/1±110/3) بوده است (0/035= p). در این پژوهش رابطه مثبت و معنی داری بین فعالیت بدنی تام و تراکم مواد معدنی استخوان در ناحیه ران وجود داشته است (0/001= p و 0/101= r) ولی این رابطه در ناحیه کمر معنی دار نبوده است (0/597= p و 0/016=r) گرچه در هر دو ناحیه با افزایش فعالیت بدنی، تراکم مواد معدنی استخوان افزایش یافته است (0/098=p). در این مطالعه، رابطه معکوس و معنی داری بین سن و فعالیت بدنی (0/001=p) و بین سن و تراکم مواد معدنی استخوان وجود داشت (0/001=p). بعد از قرار دادن متغیرهای تاثیر گذار در مدل رگرسیون خطی، متغیرهای فعالیت بدنی، سن و BMI با تراکم مواد معدنی استخوان در ناحیه فمور (ران) ارتباط معناداری داشتند، ولی ویتامینD و کلسیم نقشی نداشتند. با توجه به رابطه مثبت بین تراکم مواد معدنی استخوان با فعالیت بدنی ، می توان چنین نتیجه گیری کرد که احتمالا انجام فعالیت های تحمل وزن با رعایت اصول ایمنی و شدت پایین برای افراد سالمند مناسب می باشد.

    کلیدواژگان: استئوپروز، استئوپنی، پوکی استخوان، گردن استخوان ران، مهره کمر
  • رامین بلوچی* صفحات 33-42

    هدف از تحقیق حاضر مقایسه راستای اندام تحتانی در کارمندان مرد و زن مبتلابه کمردرد و سالم بود. آزمودنی های مبتلابه کمردرد را 43 مرد و زن با میانگین سنی 3/97 ± 36/91 سال تشکیل می داد که از طریق پرسشنامه درد نوردیک به صورت هدفمند انتخاب شده بودند، 43 مرد و زن سالم با میانگین 4/12 ± 37/88 سال که دارای ویژگی های انتروپومتریک مشابه با گروه کمردرد بودند نیز به به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. سپس زاویه پیچش درشت نی و زاویه پیچش استخوان ران با استفاده از گونیامتر، نوع پا توسط شاخص قوس کف پا، فاصله بین دو کندیل و فاصله بین دو قوزک توسط کالیپر اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار spss نسخه 19 و آزمون های آماری t مستقل، خی دو تجزیه وتحلیل شد. تمام داده ها در سطح معنی داری 0/05 تجزیه وتحلیل شد. نتایج تحقیق نشان داد که؛ بین وضعیت کف پای افراد مبتلابه کمردرد با افراد سالم تفاوت معنی داری وجود دارد (0/05 > p). درحالی که بین میزان چرخش درشت نی، میزان آنتی ورژن استخوان ران و وضعیت زانوی افراد سالم و مبتلابه کمردرد تفاوت معنی داری وجود ندارد (0/05< p).

    کلیدواژگان: کمردرد، قوس کف پایی، راستای اندام تحتانی
  • فاطمه خداوردی*، عباس بهرام صفحات 43-50

    در این مطالعه ارتباط بین شایستگی های مهارت حرکتی و فعالیت بدنی در دختران 9-8 سال بررسی شد. شایستگی در مهارت های کنترل شیء و جابجایی با استفاده از آزمون رشد حرکتی درشت-2 ارزیابی و فعالیت بدنی با استفاده از پرسشنامه ی فعالیت بدنی برای کودکان اندازه گیری شد. تحلیل رگرسیون نشان داد که تبحر در مهارت جابجایی موجب 20% تغییرپذیری در فعالیت بدنی متوسط تا شدید دختران شد (p=0/001). یافته های این مطالعه بر نیاز به برنامه های مداخله ای متمرکز بر مهارت های جابجایی به منظور ارتقاء سطح فعالیت بدنی دختران تاکید می کند.

    کلیدواژگان: مهارت جابجایی، مهارت کنترل شی، دختران، فعالیت بدنی
  • سعدی سامی*، صدیق محمودی، سرحد آقایی صفحات 51-56

    هدف از پژوهش حاضر، مقایسه رشد اجتماعی دانش آموزان شرکت کننده در فعالیت های ورزشی و بازی های رایانه ای بود. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی دانش آموزان پسر مقطع راهنمایی شهرستان مریوان (با میانگین 13/5 سال) بود. که از میان آنان 300 نفر بصورت هدف دار انتخاب شدند (150 نفر ورزشکار، 150 نفر بازیکن بازی های رایانه ای). به منظور جمع آوری اطلاعات از مقیاس رشد اجتماعی وایتزمن استفاده شد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که گروه فعالیت ورزشی از رشد اجتماعی بالاتری نسبت به گروه بازی های رایانه ای برخوردارند. لذا درگیری در فعالیت بدنی بیشتر از بازی های رایانه ای می تواند رشد اجتماعی را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: رشد اجتماعی، دانش آموزان، فعالیت های ورزشی، بازی های رایانه ای
  • جواد شهلایی*، فاطمه قربانعلی زاده قاضیانی صفحات 57-68

    امروزه توجه زیادی بر نقش دولت‏ها می ‏شود، مقررات دقیق، آینده نگری و ابتکار عمل بخش دولتی در زمینه اقتصاد می ‏تواند رشد بازارها را موجب شود. اما معمولا به دلیل اینکه فعالیت بخش خصوصی تحت تاثیر روابط تقابلی بازار و دولت است روند توسعه بازارها به کندی پیش می ‏رود و باشگاه ‏های دولتی با عملکرد ناتوان خود به مصرف کننده منابع مالی دولت تبدیل شده ‏اند و به بخش خصوصی اجازه انجام فعالیت ‏های مولد اقتصادی را در فضایی رقابتی نمی ‏دهند، در این شرایط است که خصوصی سازی راه حلی روشن و بدیهی را پیش رو قرار می‏ دهد. این پژوهش از جهت هدف کاربردی و از جهت نحوه گردآوری داده ‏ها، توصیفی از نوع پیمایشی می ‏باشد. جامع آماری تحقیق شامل مدیران ورزش فوتبال؛ اساتید دانشگاهی رشت تربیت بدنی و کارشناسان ورزشی می ‏باشد. جهت تعیین اولویت بندی عوامل از تکنیک رتبه ‏بندی AHP و جهت شناسایی چالش ‏ها از نرم افزار Excel و از نرم افزار Expert choice استفاده شد. براساس یافته ‏های تحقیق حاضر مهمترین چالش ‏ها به ترتیب اولویت بندی؛ چالش‏ های سیاسی- حقوقی، چالش‏ های اجتماعی- فرهنگی، چالش های اقتصادی و چالش ‏های تکنولوژیکی می ‏باشد. خصوصی‏ سازی بدون برنامه و مرحله ‏ای نبودن آن، مهمترین چالش سیاسی- حقوقی؛ اهمیت کم ورزش در مجموعه برنامه ‏های توسعه اقتصادی- اجتماعی، مهمترین چالش اجتماعی- فرهنگی؛ عدم تحقق حق پخش تلویزیونی به عنوان یک منبع درآمد، مهمترین معیار چالش اقتصادی و ناکافی بودن تسهیلات اعطایی ویژه از سوی دولت به بخش خصوصی مثل برق و گاز مهمترین معیار چالش تکنولوژیکی شناخته شد.

    کلیدواژگان: خصوصی سازی، فوتبال، چالش‏ های سیاسی- حقوقی، چالش‏ های اجتماعی- فرهنگی، چالش های اقتصادی و چالش‏ های تکنولوژیکی
  • طاهره رحمتی*، مهرزاد حمیدی، حبیب هنری صفحات 69-76

    هدف از اجرای این تحقیق، اولویت بندی و مقایسه معیارهای مهارت ارتباطی در انتخاب مربیان تیم های ملی تنیس روی میز کشور از نظر نخبگان ورزشی بود. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری نخبگان ورزشی تنیس روی میز قابل دسترس حدود 100 نفر بودند که بر اساس جدول مورگان 80 نفر به صورت تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شده است. معیارهای مهارت ارتباطی انتخاب مربیان تیم های ملی بر اساس مدل مک لین و زاکراجسک انتخاب شده است. که در یک پرسشنامه محقق ساخته با پانزده گویه شناسایی شدند. به منظور تعیین روایی محتوی از دیدگاه ده تن از اساتید مدیریت ورزشی استفاده شد. برای تعیین ضریب پایایی از روش آلفای کرونباخ 0/968 تعیین شد. اطلاعات حاصل در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از تحقیق نشان می دهد که مهمترین اولویت همسان سازی اهداف و منافع مربی با منافع ملی و فدراسیون است. از طرف دیگر در بین نظر آزمودنی ها در مورد اولویت بندی معیارهای مهارت ارتباطی اختلاف معنی داری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: مربیگری، مهارت های ارتباطی، تنیس روی میز
|
  • Abbass Ghanbari Niaki*, Ayoub Saeidi, Mahdi Aliakbari Beydokhti, Sadegh Ardeshiri, Sarkawt Kolahdouzi, MohammadJavad Chaichi, Bijan Hedayati Monfared Pages 1-10

    A limited number of studies has been carried out concerning the combined effects of resistance training and saffron supplementation on cardiovascular risk factors. The aim of this study was to assess the effects of circuit resistance training with Crocus sativus (saffron) supplementation on plasma viscosity and fibrinogen. For this purpose, 44 healthy male subjects, based on individual characteristics and after homogenization, were divided into four groups, including water-training (WT n=11), petal sweat–training (PST n=10), bottom part of flower-training (BFT n=11), and upper part of flower-training (UFT n=12). Resistance training consisted of 12 stations (each station for 30 seconds with 40% of one repetition maximum) for 2 weeks (5 sessions per week). Saffron in the amount of 500 mg was used twice daily, i.e. in the morning and immediately after exercise. Blood samples were taken before and 48 hours after the last exercise session and were analyzed for fibrinogen and plasma viscosity. Significant differences were observed between groups in plasma levels of fibrinogen (P=0.01). The post hoc test showed significant differences between the UFT and PST groups and the UFT and BFT groups (respectively, P=0.04 and P=0.014). In the post-test, plasma fibrinogen had significantly decreased in the WT (P=0.005), PWT (P=0.003), and UFT (P=0.001) groups compared with pre-test data (within group difference). Moreover, plasma viscosity was significantly changed among groups (F3, 37=3.52, P=0.024). The post hoc test showed significant differences between the UFT and WT groups (P=0.037). In post-test data, plasma viscosity had significantly decreased in the WT (P=0.015) and UFT (P<0.001) groups compared with pre-test data. The present results show that circuit resistance training with saffron supplements can reduce cardiovascular risk factors (fibrinogen and plasma viscosity).

    Keywords: Circuit resistance training, Saffron supplementation, Viscosity, Fibrinogen
  • Polycarpe Gouthon*, Jean Paul Kouassi, Kouame N’Guessan, Issiako Bio Nigan, Brigitte Tonon, Basile Nouatin, Léonce Linta, Jean Marie Falola, Barnabé Akplogan Pages 11-22

    This cross-sectional survey determined the level of knowledge, attitude, and practice about muscular reinforcement (MR) among judokas in the Republic of Benin as typical of a developing country. It also examined the relations between the levels of knowledge, attitude, and practice among these judokas. It was undertaken using a non-probabilistic and exhaustive sample of 79 judokas in the cities of Cotonou and Porto-Novo having a minimum rank of green belt. The levels of knowledge, attitude, and practice were assessed by a questionnaire that comprised 43 items. Information relating to the socio-demographic characteristics and judo practice of the participants were also acquired. The levels among the surveyed judokas were low for knowledge (62 78.5%), attitude (49 62.0%), and practice (49 62.0%). The level of knowledge was significantly associated with attitude and practice for MR (x2= 3.99 p = 0.04 Cramer’s V = 0.22). The association between the levels of attitude and that of practice was non-significant (χ2 = 0.29 p = 0.59). The judokas of developing countries like those in southern Benin would benefit from specific training and participation in more competitions to improve their practice regarding MR and their sports performance.

    Keywords: KAP survey, Judo, Muscular reinforcement, Developing country
  • Ali Monemi Amiri, Seyed Reza Hosseini*, Farhad Rahmaninia, Hajighorban Nooreddini, Ali Bijani Pages 23-32

    This study purposed to investigate the relationship between physical activity level and bone mineral density (BMD) in the elderly of Amirkola in northern Iran. This cross-sectional study was part of a proposal to assess the situation of the elderly in Amirkola (AHAP) (Amirkola Health and Ageing Project) conducted on 1113 elderly individuals (616 males and 497 females) in Amirkola city. Physical activity was measured using a standard questionnaire of physical activity in the elderly (Physical Activity Scale for Elderly). Mineral bone mass was measured using dual energy X-ray absorptiometry in the femur neck and lumbar spines, and vitamin D levels were measured in morning blood samples. T-test, ANOVA, Pearson correlation, and linear regression tests were used to analyze data. The mean physical activity of women (118.6±55.5) was higher than that of men (110.3±71.1) (p=0.035). This study found a significant positive relationship between total physical activity and femur bone mineral density (p=0.001 and r=0.101), but this association was not significant in lumbar spines (p=0.597 and r=0.016), though bone mineral density increased in both areas with increased physical activity (p=0.098). A significant inverse relationship between age and physical activity (p=0.001) and between age and bone mineral density (p=0.001) was observed. Analyzing the influencing variables using the linear regression model indicated physical activity, age, and BMI had significant relationships with bone mineral density in the femur, but neither vitamin D nor calcium played a role. Given the positive correlation between bone mineral density and physical activity, it can be concluded that low intensity weight-bearing activities carried out in compliance with safety rules may be suitable for the elderly.

    Keywords: Osteoporosis, Osteopenia, Femur Neck, Lumbar Spine
  • Ramin Balouchy* Pages 33-42

    The objective of the present study was to comparatively analyze the clinical status of the lower limbs in healthy subjects and subjects with back pain. Forty three (43) male and female subjects with average age of 36.91± 3.97 were selected as the statistical sample of the study. This population was recognized intelligently by utilizing the Nordic Musculoskeletal Questionnaire (NMQ). Furthermore, the NMQ was used to designate 43 male and female subjects with average age of 37.88 ± 4.12 and similar anthropometric characteristics with the statistical population as the research control sample. In the next phase, tibial torsion and femoral torsion angles were measured using a goniometer. Foot typicality was designated using a foot arch index while intercondylar and intermalleolar distances were measured using a clinical caliper. The results depict that the size of the foot arch is steeper in people with back pains compared to those with flat foot arch (p<0.05). It also indicates that there is no significant correlation between the tibia, femur torsion, knee condition of the healthy subjects and subjects with back pain. Therefore, it is deduced that steep foot arch can be a key component in the generation of back pains.

    Keywords: Back Pain, Foot Arch, Lower Limp Alignments
  • Fatemah Khodaverdi*, Abbas Bahram Pages 43-50

    This study examined the relationship between motor skill competence, and physical activity in 8–9 years-old girls (N=352). Locomotor and object control skill competence was assessed, using the Test of Gross Motor Development-2, and the Physical Activity Questionnaire for Children was used to assess physical activity. Regression analysis revealed that locomotor proficiency accounted for 20% (P = 0.001) of variance associated with self-reported moderate to vigorous physical activity. The findings warrant future investigations that examine interventions that focus on locomotor skills to promote physical activity in girls.

    Keywords: Locomotor Skill, Physical Activity, Female, Object Control Skill
  • Saadi Sami*, Sadigh Mahmoudi, Sarhad Aghaei Pages 51-56

    The purpose of this study was to compare the participation in physical activity and computer games on the social development of students. The population of this research was made up entirely of male students from secondary schools in the city of Marivan (mean age of 13.5 years). Among them, 300 were selected purposively (150 athletes, 150 computer games players). In order to collect the information, Weitzman’s social development scale was used. For the statistical analysis of data, n independent t-test with a significance level (P < 0.05) was used. Overall, the findings of this study suggest that the physical activity group has a higher social development than computer games group.

    Keywords: Social Development, Students, Physical Activity, Computer Games
  • Javad Shahlaee*, Fatemeh Ghorbanalizadeh Ghaziani Pages 57-68

    Today, the role of government is considered so much precise regulations, foresight and initiative of the public sector in the economy can trigger market growth. But usually because the private sector activity is affected by interactions of the market and government, marketschr('39') development process is slow and governmental clubs have become a consumer of financial resources by their inefficient function and do not allow the private sector to carry out economic productive activities in a competitive environment. Under these conditions, privatization puts forward a clear and obvious solution. The study purpose is applied and data collection method is a descriptive survey. The study population consists of football managers, university professors of physical education and sports’ experts. In order to determine factorschr('39') priority, Mean Rank technique from AHP, TOPSIS, SAW ranking technique was used and software Excel and Expert choice were used to identify the challenges. According to the findings of the present study, the most important challenges are prioritizing, political-legal challenges, economic challenges, socio-cultural challenges and technological challenges. Privatization with no program and step was the most important legal and political challenge, lack of importance of sport in socio-economic development programschr('39') set was the most important socio-cultural challenge, non-realization of television broadcast as a source of income was the most important criterion of economic challenge and lack of facilities granted by the government to the private sector, such as electricity and gas was considered the most important criterion of technological challenge.

    Keywords: Privatization, Football, Political-Legal Challenges, Economic Challenges, Socio-Cultural Challenges, Technological Challenges
  • Tahereh Rahmati*, Mehrzad Hamidi, Habib Honari Pages 69-76

    The purpose of this study was to determine the prioritization and comparison of communication skills as a selection criterion of Iranchr('39')s national table tennis coach from the sport elites perspectives. As this was a descriptive study, survey methodology was employed. The study population consisted of 100 table tennis sport elites of whom 80 subjects were randomly selected using the Morgan table. Questionnaires designed for the study consisted of 15 items. To determine the reliability of the questionnaire, Cronbach’s alpha was used. McLean and Zakrajsk model was used in examining communication skills as a selection criterion of Iran’s national table tennis coach. Results of this study indicate that there is no difference among the participants in prioritizing communication skills as a criterion (P>0.05).

    Keywords: Coaching, Communication Skills, Table Tennis