فهرست مطالب

Annals of Applied Sport Science
Volume:1 Issue: 4, Winter 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عباس قنبری نیاکی* صفحات 1-4

    آپولیپوپروتیین جدیدی بنام آپو-M در پلاسما و HDL انسانی کشف شده که به عنوان یک همراه و ناظر بر عمل اسفنگوزین-1- فسفات، تهییج کننده تحرک کلسترول سلولی و یک زیست شاخص در مسمومیت ها و همچنین برای شکل گیری پری-بتا HDL ساختار اولیه HDL مهم است. در کبد و کلیه به میزان بالا و در بافت های دیگر بسیار اندک بیان می شود. سطح آپو-M تحت شرایط مختلف مثل قند خون بالا، لپتین بالا، چاقی و انسولین بالاو فعالیت های مختلف بدنی و ورزشی متاثر می گردد. در مطالعه ای مقایسه ای سطح آپو-M پلاسمایی در وزرشکاران پایین تر از افراد بی تحرک بوده است. در پژوهش حاضر سطوح آپوM به طور معنی داری کاهش نشان داد که در گروه شیر این تغییر پس از 4 هفته تمرین مقاومتی دایره ای معنی دار بود که می تواند به دلیل تقلیل بیان آن در کبد و کلیه و یا بدلیل پالایش، تجزیه و دفع آن از طریق ادرار باشد.

    کلیدواژگان: آپو-M، ورزش دایره ای، تمرین مقاومتی
  • مارسیو دومینگوئز* صفحات 5-16

    ورزش ها و بطور خاص فوتبال در زندگی جوانان یک دارایی مهم محسوب می شود. بطور گسترده ای ملاحظه شده که بلوغ بیولوژیک بر اجرای بدنی اثر می گذارد. ارتباط میان اندازه بدن و اجرا بطور جزیی توسط سن مورد مداخله قرار می گیرد. در حقیقت، سن بطور مثبتی با قدرت و اجرای حرکتی همبسته است حتی زمانی که قد و وزن کنترل شوند. مطالعات بر روی فوتبالیست های جوان شروع شد تا تاثیر بالقوه تغییرات در سن و وضعیت بلوغ بیولوژیک به مجرد مهارت های ویژه فوتبال مورد ملاحظه قرار گیرد. برخی نویسندگان پیشنهاد می کنند که تمرین بدنی باید غلبه کمی تا اواخر دوران بلوغ داشته باشد، و از این پس می توان به انواع دیگر تمرین مانند تمرکز بر وجوه تکنیکی زمان اختصاص داد. با اینحال، این سوال باقی است که آیا این مساله در نتیجه قابلیت تمرینی پایین، یا عدم کفایت برنامه های تمرینی است؟ بدین منظور مروری کوتاه بر ادبیات پیشینه با سه معیار خاص خروج از مطالعه شامل سن فوتبالیست ها، ارتباط سن و اجرا، و مطالعات فوتبالی صورت گرفت. دوره های حیاتی در زندگی افراد جوان وجود دارد که در آن اثرات تمرین می تواند بیشینه شود. از این رو، توجه ویژه ای برای توسعه مهارت های فوتبال با عنایت به اجرا و توجه کامل به نمو جوانان باید نمود. مطالعات زیادی بر ابعاد و ظرفیت های عملکردی در دوره پیش- نوجوانی و نوجوانی صورت گرفتند، اما اطلاعات کمتری در رابطه با سنین 6 تا 10 سال موجود است. بنابراین، این مطالعه قصد دارد برخی وجوه این دوره سنی را روشن کند و درکی از وجوه مهم رشد، نمو، و بالیدگی را مهیا کند که بطور ویژه اهمیت دارد، بطوریکه اجرای فوتبال یک نونهال احتمالا بستگی بسیار زیادی به جنسیت، و سن و وضعیت بیولوژیک داشته باشد.

    کلیدواژگان: نوجوان، فوتبال، رشد، نمو، عملکردی
  • علیرضا قنبری*، سید مرتضی طیبی صفحات 17-26

    گزارش شده که ورزش مقاومتی سبب افزایش گلبولهای سفید WBC و پارامترهای آن نظیر نوتروفیلها NUT و لنفوسیتها LYM میگردد؛ اما توافق کلی در خصوص تاثیر حاد جزء برونگرای فعالیتهای بدنی وجود ندارد؛ از این رو، هدف تحقیق، بررسی اثر یک جلسه تمرین مقاومتی برونگرا بر برخی پارامترهای گلوبول سفید خون میباشد. بدین منظور 12 دانشجوی پسر داوطلب غیرفعال از میان دانشجویان تربیتبدنی عمومی دانشگاه مازندران به طور تصادفی انتخاب و به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی تمرین بازگشت کنترل شده اکستنشن از حرکت فلکشن آرنج را با میله هالتر 80 %یک تکرار بیشینه، 6 دور، هر دور با 8 تا 10 تکرار اجرا کردند. زمانهای خونگیری به منظور اندازه گیری عوامل انعقادی شامل 30 دقیقه پیش، بلافاصله، 2 و24 ساعت پس از آزمون بود. شمارش افتراقی WBC برای NUT، LYM ،ایوزینوفیلها EOS ،و مونوسیتها MON با استفاده از دستگاه خودکار هماتولوژی آنالایزر 21-kx Sysmex انجام شد.(LYM و، p < 0/001 ،F = 9/6 NUT ،p = 0/001 ،F = 9/611 WBC)شد مشاهده. گردید محاسبه نیز NUT: LYM نسبت 28/3 = F ،001/0 < p ،در پاسخ به ورزش برونگرا افزایش معناداری یافتند و تا 2 ساعت پس از اتمام ورزش به افزایش خود ادامه دادند؛ اما 24 ساعت پس از اتمام ورزش فقط NUT به سطح اولیه بازگشت، و WBC ،و LYM در سطح بالایی باقی ماندند. با توجه به یافته ها، جزء برونگرای تمرین مقاومتی سبب افزایش WBC شد که احتمالا ناشی از نوتروسیتوزیس و لنفوسیتوزیس بود. اما امکان دارد بالا بودن آن در دوره ریکاوری 24 ساعت پس از ورزش دوره ریکاوری تنها ناشی از لنفوسیتوز بود.

    کلیدواژگان: ورزش برونگرا، لنفوسیت ها، نوتروفیل ها
  • سهیلا مجلسی ارده جانی*، پونه مختاری، فرانک طیاری صفحات 27-36

    هدف این تحقیق تعیین تاثیر تصویرسازی ذهنی بر خودکفایی و اجرای اسپک دختران والیبالیست شهرستان تفرش با در نظر گرفتن نقش میانجی گر گفتار درونی مثبت بود. به این منظور، در یک طرح گروه کنترلی ناهمسان با پیش آزمون و پس آزمون، 45 دختر والیبالیست با سن 25-17 و سابقه ورزشی 6 ماه تا 2 سال از بین دبیرستان ها و دانشگاه های شهرستان تفرش انتخاب و بر اساس سطح مهارت اسپک، توانایی تصویرسازی و سطح خودکفایی به صورت همسان در سه گروه توزیع شدند. گروه اول برنامه تصویرسازی ذهنی و تمرینات بدنی، گروه دوم تصویرسازی ذهنی و گفتار درونی مثبت و تمرینات بدنی، و گروه سوم بدون هیچ برنامه ای، به مدت 4 هفته و 12 جلسه (سه روز در هفته) در دوره آزمایشی شرکت کردند. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه تصویرسازی ورزشی (هال، و همکاران، 1998)، مقیاس احساس خودکفایی (بندورا، 1998) و آزمون استاندارد شده اسپک والیبال (ایفرد) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که تصویرسازی ذهنی به همراه تمرین بدنی باعث بهبود اجرای اسپک و خودکفایی می شود، اما اگر تصویرسازی ذهنی با گفتاردرونی مثبت همراه شود میزان اثر بخشی تصویرسازی بیشتر خواهد شد.

    کلیدواژگان: خودکفایی، تصویرسازی ذهنی، گفتار درونی مثبت، اسپک والیبال
  • مهرعلی همتی نژاد، سید محمدحسین رضوی، فاروق فتحی کجل* صفحات 37-44

    هدف از این مطالعه بررسی سبک‏های رهبری تحول گرا، عمل گرا و بی خاصیت روسای ادارات ورزش وجوانان استان اردبیل می‏باشد. تعداد 180 نفر از روسای هییت های ورزشی پرسشنامه چند عاملی رهبری (MLQ) را پاسخ‏ دادند. پرسشنامه چند عاملی رهبری شامل 41 سوال است که 3 سبک رهبری تحول‏گرا، عمل‏گرا و بی‏خاصیت را شامل می‏شود. روایی پرسشنامه با بهره‏گیری از نظرات اصلاحی‏ اساتید مدیریت و برنامه‏ریزی رشته تربیت بدنی بررسی و تایید گردید و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 86% تعیین گردید. نتایج نشان داد که تفاوت معنی‏داری بین سبک‏های رهبری عمل‏گرا، تحول‏گرا و بی‏خاصیت مسیولین ادارات تربیت بدنی وجود دارد. همچنین بین اولویت سبک های رهبری روسای ادارات تربیت بدنی تفاوت معنی داری وجود دارد و سبک رهبری تحول گرا در اولویت اول و سبک های رهبری عمل گرا و بی خاصیت در اولویت های بعدی بودند. بین اولویت خرده مقیاس های سبک رهبری تحول گرا و عمل گرای مدیران تربیت بدنی، تفاوت معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سبک رهبری تحول‏گرا، سبک رهبری عمل‏گرا، ادارات تربیت بدنی
  • مرضیه علیجانپور*، مرتضی دوستی پاشا، محبوبه علیجانپور صفحات 45-52

    هدف اصلی پژوهش، بررسی رابطه اعتماد سازمانی با تعهد سازمانی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران است. از میان 101 کارمند، 84 نفر بر اساس جدول مورگان به صورت تصادفی انتخاب شدند. داده های پژوهش از طریق دو پرسشنامه های اعتماد سازمانی شاکلی- زالاباک، الیس و وینوگراد (2000) و تعهد سازمانی آلن و می یر (1990) جمع آوری شد که پس از تحلیل ضریب پایایی پرسشنامه ها، میزان ضریب پایایی آلفای کرونباخ برای پرسشنامه اعتماد سازمانی 0/92 و پرسشنامه تعهد سازمانی 0/82 گزارش گردید. تحلیل همبستگی پیرسون نشان داد که اعتماد سازمانی کارکنان اداره کل ورزش و جوانان استان مازندران با تعهد سازمانی (0/573 = r و 0/001 = p) و مولفه های تعهد عاطفی (0/54 = r و 0/001 = p) و تعهد تکلیفی (0/345 = r و 0/001 = p) آن رابطه مثبت و معنادار دارد و با مولفه تعهد مستمر تعهد سازمانی رابطه مثبت و معنادار ندارد (0/202 = r و 0/066 = p). بر اساس یافته ها پیشنهاد می کنند که مدیران اداره کل ورزش و جوانان باید اعتماد را در بین کارکنان به وجود آورند تا شاید موجب افزایش تعهد سازمانی آن ها شوند.

    کلیدواژگان: اعتماد سازمانی، تعهد سازمانی، تعهد تکلیفی، تعهد عاطفی، کارکنان
  • نیلوفر یزدانی نیا*، علی محمد صفانیا، مرتضی دوستی صفحات 53-62

    هدف تحقیق حاضر بررسی اقدامات شهرداری در برنامه ریزی اوقات فراغت شهروندان با تاکید بر فعالیت های ورزشی تفریحی بود. تحقیق حاضر توصیفی˗ پیمایش می باشد و اطلاعات با استفاده از شکل تغییر یافته پرسشنامه میچالوپولوس و همکاران (1998) و یک پرسشنامه محقق ساخته جمع آوری شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل شهروندان بالای 15 سال شهر اصفهان (1269758 نفر)، مدیران شهرداری (41 نفر) و مسولان تربیت بدنی (11 نفر) بود. با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر از شهروندان به عنوان نمونه انتخاب شدند. با توجه به این که تعداد مدیران و مسولان شهرداری و تربیت بدنی کم بود از همه آن ها نظرسنجی شد. نتایج نشان می دهد که میانگین نظرات سه گروه در زمینه اقدامات شهرداری، اجرای برنامه ها، کیفیت آموزش و دسترسی به فضاهای ورزشی و تفریحی بالاتر از میانگین و در زمینه خدمات شهرداری پایین تر از میانگین می باشد. میزان رضایت مسولان تربیت بدنی و شهروندان از اقدامات شهرداری در حد متوسط اما میزان رضایت مسولان شهرداری در حد بالایی است که این امر نشان می دهد، مدیران و مسولان شهرداری از کار خودشان راضی هستند. میزان رضایت شهروندان از اقدامات شهرداری در زمینه های مختلف کافی نبوده است. شهرداری باید برای رضایت بیشتر از مربیانی با مهارت کافی استفاده کند، کیفیت وسایل و تجهیزات را بهبود و سالن ها و اماکن ورزشی را توسعه دهد. همچنین با تبلیغات لازم موجب آگاهی شهروندان از اقدامات شود تا انگیزه بیشتری برای شرکت افراد در فعالیت های ورزشی تفریحی در اوقات فراغت ایجا کند.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، ورزش های تفریحی، برنامه ریزی، شهرداری
|
  • Abbass Ghanbari Niaki* Pages 1-4

    Apolipoprotein M (Apo-M) is a human novel protein of apolipoprotein classes and highly expressed in liver and kidney tissues. ApoM is mainly associated with high-density lipoprotein (HDL), and act as a chaperone for sphingosine-1-phosphate (S1P), promotes mobilization of cellular cholesterol, formation of larger-size of pre β-HDL, and a new biomarker in sepsis. The level of apoM in plasma/serum is affected by several factors such as pregnancy, hyperglycemia, plasma leptin concentration, obesity, diabetes, insulin concentration and physical exercise. It has been shown that the level of plasma ApoM was significantly lower in strenuous exercise group when compared with the non-exercise group. In the present study a reduction was observed after the 4 weeks of circuit resistance training program. This reduction might be due to a decrease in ApoM expression in liver and kidney or an increase in ApoM clearance, degradation and excretion in urine.

    Keywords: Apo-M, Circuit Exercise, Resistance Training
  • Marcio Domingues* Pages 5-16

    Sport and more specifically football is an important asset in youth lives. It is widely considered that biological maturity influences physical performance. Relationships between body size and performance are partly confounded by age. In fact, age is positively associated to strength and motor performance, even when height and weight are controlled. Studies on young footballer have been started to consider the potential impact of variation on growth and biological maturity status upon sport-specific football skills. Some authors suggest that physical training should have a low priority until the late puberty and then the time could be devoted to other types of training such as focusing on technical aspects. However, the question remains that is this due to low trainability or inadequacies of training programs? A brief review of the literature was conducted with three specific exclusion criteria including the age of footballers, relation of age with performance, and studies on football. There are critical periods in the life of a young person, in which the effects of training can be maximized. Thus, a special attention should be paid to developing football skills by regarding the performance and full respect to youth development. Many papers have been published on functional capacities and dimensions in pre-adolescence and adolescence, but less information are available concerning the ages between 6 and 10. Hence, this paper aims to highlight some aspects of this age period and provide an understanding of important aspects of growth, development, and maturation is particularly important, as a youngster’s football performance may depend heavily on gender and biological age and state.

    Keywords: Adolescent, Football, Growth, Functional, Development
  • Alireza Ghanbari*, Seyed Morteza Tayebi Pages 17-26

    It is reported that resistance exercise causes an elevation of white blood cells (WBC) and some of its parameters such as neutrophils (NUT) and lymphocytes (LYM) but there isn’t enough study about eccentric exercise (ECC). So, the purpose of this study was to investigate the effect of a single session of eccentric resistance exercise on some parameters of white blood cells. Twelve volunteer male sedentary students were selected to participate in this study. Participants were randomly divided into experimental and control groups. Experimental group performed an eccentric elbow extension (80% of one maximum repetition, 6 sets, 8-10 replicates/sets). Blood sampling implemented at 30 min before the exercise, immediately after the exercise, 2 hours after the exercise, and 24 hours after the exercise. Cell differentiation of WBC for neutrophils (NUT), lymphocytes (LYM), eosinophils (EOS), and monocytes (MON) performed using automated hematology analyzer system [Sysmex (kx-21)]. NUT:LYM ratio was also calculated. It was observed that WBC (F = 9.611, p = 0.001), NUT (F = 9.6, p < 0.001), and LYM (F = 3.28, p < 0.001) increased significantly in response to eccentric exercise, and this elevation continued by 2 hours after the test, while NUT recovered to the initial levels by 24 hours after the exercise, and WBC and LYM remained at a high level at this time. In conclusion, the elevation of WBC immediately after the test is likely due to neutrocytosis and lymphocytosis, but in the recovery period and 24 hours after the exercise is due to lymphocytosis.

    Keywords: Eccentric exercise, Neutrophils, Lymphocytes
  • Soheila Majlesi Ardehjani*, Pouneh Mokhtari, Faranak Tayyari Pages 27-36

    The aim of this study is to determine the impact of imagery on self-efficiency and spike implementation of girl volleyball players in Tafresh, considering the mediating role of positive self-talk. For this purpose, in a non-equivalent pretest-posttest control group design, 45 female football players aged 17-25 with sports record of 6 months to 2 years were selected out of high schools and universities in Tafresh. They were distributed in 3 groups on the basis of spike skill level, imagery ability and the level of Self-efficiency. The first group imagery and physical practices program, the second group imagery and positive self-talk and physical practices and the third group without any programs took part in an experimental course three days a week for 12 sessions. For data collection, sports imagery questionnaire (Hall et al., 1998), feeling of sufficiency scale (Bandura, 1994) and volleyball spike standardized test (AAHPERD) were used. Data analysis was done at a meaningful level of 0.05 through variance analysis with repeated measurements and Tukey posthoc (HSD) test. The results of the research showed that imagery along with physical practice leads to spike improvement and self-efficiency but if imagery is associated with positive self-talk, effectiveness rate of imagery will be increased.

    Keywords: Self-efficiency, Mental imagery, Positive self-talk, Volleyball spike
  • Mehrali Hemmatinezhad, Seyed MohammadHossein Razavi, Farogh Fathi Kajal* Pages 37-44

    The purpose of this survey is to study the change-oriented, pragmatic, and neutered leadership styles of the heads of physical education departments in the province of Ardebil. 180 heads of sports commissions answered a multi-factor leadership questionnaire (MLQ). The multi-factor leadership questionnaire includes 41 questions covering three leadership styles of change-oriented, pragmatic, and neutered. The validity of questionnaire has been studied and verified through the corrective feedbacks by the management and programming teachers of physical education, and the stability of questionnaire was determined 86% using Cronbach's alpha. In order to analyze the data, the statistical tests of chi-square and Friedman and Bonferroni post hoc test were used at a significant level (P ≤ 0 / 05). The Results showed that there was a significant difference between the pragmatic, change-oriented, and neutered leadership styles of the heads of physical education departments. Also, there was a significant difference among the priorities of the leadership styles of heads of physical education department. And, the change-oriented leadership style was placed as the first priority, while the pragmatic and neutered styles were considered as next priorities. There are significant differences among the subscales of the change-oriented and pragmatic leadership styles of physical education administrators.

    Keywords: change-oriented leadership style, pragmatic leadership style, physical education departments
  • Marziyeh Alijanpour*, Morteza Dousti, Mahboubeh Alijanpour Pages 45-52

    The present study aimed at investigating the relationship between organizational trust and organizational commitment in staff. Eighty-four persons from 101 staff of department of Sports and Youth in the province of Mazandaran responded to two questionnaires of “Organizational Trust Inventory (OTI)” developed by Shockley-Zalaba, Ellis, and Winograd (2000) and “Organizational Commitment Questionnaire (OCQ)” developed by Allen and Meyer (1990). The reliability analysis of questionnaires for OTI, and OCQ were reported ɑ = 0.92 and ɑ = 0.82, respectively based on Cronbach's alpha measure. Results revealed that there is a positive and significant relationship between organizational trust and organizational commitment (r = 0.573, p = 0.001), affective commitment (r = 0.54, p = 0.001), task commitment is (r = 0.345, p = 0.001). But the positive relationship between organizational trust and continuous commitment (r = 0.202) wasn’t significant (p = 0.066). In conclusion, it is suggested that managers should create trust of staff in order to increase its organizational commitment.

    Keywords: organizational trust, organizational commitment, affective commitments, task commitments, staff
  • Niloofar Yazdaninia*, Ali Mohammad Safania, Morteza Dousti Pages 53-62

    The purpose of this research was to analyze municipality’s actions and steps towards planning leisure time of the citizenries, with an emphasis on recreational activities. 384 people from 1.269.810 (citizenries over 15 years of age, municipality managers and authorities and physical education authorities of city of Isfahan) were selected as samples by using Cochran formula. The data is collected by using a deformed shape of Michalopoulous et al. (1998) Questionnaire in consideration form. The results show that the viewpoints about municipality activities, executing the plans, instruction quality and accessibility to recreational areas are above average and the viewpoints about the municipality services are lower than average. The satisfaction with physical education authorities and citizenries about the municipality activities is about average, but the satisfaction with municipality authorities is above average. It indicates that the municipality managers and authorities are satisfied with their own actions. The satisfaction of municipality activities was not adequate in different fields. Municipality should use trainers with sufficient skills for higher satisfaction, improve the quality of relevant equipment, and should develop and expand sportive areas and places. Also, it should inform the citizenries about the activities through adequate propaganda in order to provide higher motivation for participation of people in recreational activities in their leisure time.

    Keywords: Leisure Time, Recreational Activities, Planning, Municipality