فهرست مطالب

حقوق و فقه تربیت و کودک - پیاپی 5 (بهار 1400)

نشریه حقوق و فقه تربیت و کودک
پیاپی 5 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهشید میری بالاجورشری*، امیررضا محمودی صفحات 7-19

    یکی از قواعد فقهی که هم در امور مدنی و هم در امور کیفری کاربرد فراوانی دارد، قاعده اضطرار می باشد، به طوری که اعمال این قاعده موجب انطباق احکام شرعی با اوضاع و احوال شده و مسیر اجرای عدالت هموار می گردد. به موجب احکام قرآن و سنت (حدیث رفع) و عقل، در فقه اسلام اضطرار مانعی برای مسئولیت کیفری است و در رابطه با جرایم بر علیه با اشخاص دارای اهمیت زیادی می باشد. اما در مورد تعرضات نسبت به جان بویژه قتل این قاعده محل بحث اندکی بوده است. از آنجایی که در رابطه با اضطرار در قتل قوانین جزایی ایران دارای اجمال می باشد و در رابطه با موضوع با حکم اصل 167 قانون اساسی به فتاوی و منابع معتبر فقهی مراجعه می شود، لذا ناگزیر از مطالعه فقهی موضوع می باشیم، هر چند که موضوع در فقه نیز صرفا در لابلای مباحث فقهی فقها به صورت پراکنده مورد بحث و تدقیق قرار گرفته است و غالب مباحث هم این است که اضطرار مجوزی برای قتل عمدی نمی باشد و دلیل این امر نیز وجود قاعده فقهی لا تقیه فی الدماء می باشد. اما با این وجود نیز استثنایی بر این حکم وارد شده است که هر کدام نیازمند شرایط عمومی می باشد.

    کلیدواژگان: قتل، قتل عمد، قتل عمد اضطراری، حالت تزاحم
  • محمدامین سلگی*، محمدحسن گلی شیردار صفحات 19-39

    قاعده ارشاد جاهل یکی از قواعد عام فقهی است که در فقه کاربرد دارد. براساس این قاعده، ارشاد کسانی که در اصول دین و احکام شریعت جاهل هستند، بر عالمان واجب است. برای اثبات وجوب ارشاد جاهل، ادله دینی و عقلی متعددی وجود دارد که فقهاء به آن استناد کرده اند. ارشاد جاهل به دو قسم تقسیم می شود: ارشاد در احکام و ارشاد در موضوعات. سوال اصلی این پژوهش آن است که قلمرو قاعده ارشاد کجاست و این قاعده در حوزه احکام و موضوعات، چه تکلیفی برای عالمان، نسبت به جاهلان ایجاد می کند و چه نقشی در حکم تربیت فرزندان دارد؟ روش تحقیق این پژوهش براساس نحوه اجرا، توصیفی- تحلیلی می باشد و براساس روش گردآوری اطلاعات، از طریق مراجعه به کتب فقهاء و بررسی آیات و روایات صورت گرفته است. ارشاد جاهل در احکام واجب است اما در وجوب ارشاد در موضوعات نمی توان حکم کلی به وجوب کرد مگر موضوعاتی که در خطابات شرعی توجه ویژه ای به آن ها شده است. امور مهمی مانند جان، آبرو و اموال خطیر که خداوند نسبت به آن ها اهتمام ورزیده است. یکی از کاربرد های مهم قاعده ارشاد جاهل، در موضوع خانواده و تربیت فرزندان می باشد که براساس آن ارشاد فرزندان پس از بلوغ برعهده والدین واجب می باشد. اما استفاده از این قاعده قبل از بلوغ، محل تردید است و صرفا نسبت به احکام و موضوعاتی که برای تادیب و هدایت فرزندان لازم است، می توان حکم وجوب را محقق دانست. همچنین شمولیت قاعده فقط ناظر به والدین نیست بلکه بقیه نهادهای جامعه نسبت به تعلیم کودکان وظیفه دارند.تعلیم بعضی احکام و موضوعاتی که برای تادیب و هدایت فرزندان در سن قبل از بلوغ لازم است، مورد توجه خداوند قرار گرفته است و با توجه به ادله ی فقهی، وجوب ارشاد آن ها فهمیده می گردد.

    کلیدواژگان: قاعده ارشاد، تربیت، فرزند، جاهل، فقه و حقوق
  • علیرضا اسماعیلی*، حیدر باقری اصل صفحات 39-63

    عوامل متعددی نظیر نقش ساختار قضایی، نقش قوانین موضوعه، نقش قاضی رسیدگی کننده، نقش کارمندان دادگستری وضابطان قضایی در افزایش یا کاهش روزانه طرح دعاوی و حجم تعداد پرونده های محاکم و طرح دعاوی موثر است. یکی از عوامل تورم دعاوی، نبود وکیل دادگستری دردعاوی است ودرصورت مشاوره با وکیل قبل از انجام هرگونه عمل حقوقی وبهره گیری ازنظرات تخصصی وکیل در کاهش ورودی پرونده ها ودعاوی تاثیر خواهدگذاشت. بنابراین، راهکارهای مختلفی برای کاهش تورم دعاوی نظیر توجه به نقش وکیل دادگستری در کاهش دعاوی و حل و فصل دعاوی به صورت دوستانه مطرح است. سوال اصلی این است که نقش وکیل در کاهش پرونده های دادگستری چیست. یافته های این تحقیق در ریشه یابی تورم دعاوی در ایران و راهکارهای محلی و منطقه ای مربوط به آن نشان می دهد که وکیل نقش مهمی در کاهش و افزایش پرونده های دادگستری دارد، به طوری که وجود وکیل موجب کاهش و نبود او موجب افزایش پرونده های دادگستری است. از این رو، تحقیق حاضر به عنوان راهکار کاهش تورم دعاوی پیشنهاد داده است که حضور وکیل در پرونده های حقوقی و کیفری اجباری شود و در کنار آن، وکیل خانواده طراحی گردد و نیز جایگاه وکیل در جامعه ارتقاء یابد و حرفه وکالت تخصصی شود که مقاله حاضر به روش توصیفی-تحلیلی و مطالعه کتابخانه ای نگارش شده است.

    کلیدواژگان: وکیل، دادگاه، تورم، دعاوی، دوستانه
  • پیمان حکیم زاده خوئی، آرام رجب زاده، شهلا ستوده* صفحات 63-89

    بدون شک، در جهان امروز یکی از شاخص های مهم توسعه انسانی، میزان حضور زنان و نحوه ایفای نقش آنان در عرصه های گوناگون است و از سوی دیگر، در عصر جهانی شدن علایق و حقوق افراد حتی در محدوده قلمرو سرزمین خودشان نیز با ملاحظات بین المللی گره خورده است. این امر مقوله حقوق زنان را به روابط بین المللی کشانده و ورود حقوق زنان به عرصه بین المللی، سبب شکل گیری روابط پرفراز و نشیب کشورها با سازمان های بین المللی فعال در حوضه حقوق بشر شده است. همچنین، مساله حقوق و آزادی های اساسی نوع بشر در طول قرون و اعصار گذشته، انگیزه اصلی مبارزات علیه ظلم و بی عدالتی را تشکیل داده است که یکی از برجستگی های حقوق بین الملل در نیمه ی اول قرن حاضر توسعه ی فراوان آن در زمینه حقوق بشر و زنان می باشد. اگرچه زنان از قرن ها پیش برای به دست آوردن حقوق خود مبارزه می کرده اند اما مبارزه برای رعایت حقوق بشر زنان توسط جنبش بین المللی، مبارزه ای تازه است. کنوانسیون منع تبعیض علیه زنان از دستاوردهای مهم جهت اعتلای حقوق بشری زنان می باشد حال آنکه به سبب وجود برخی تعارض ها با شرع مقدس اسلام، دولت ایران این کنوانسیون مهم را تصویب نکرده است. لکن به جهت بررسی اعتلای جایگاه حقوق بشری زنان با تاکید بر نظام حقوقی ایران نگارندگان نوشتار حاضر سعی دارند بر اساس روش توصیفی- تحلیلی و مستند به منابع معتبر و تفاسیر اسناد و رویه های حقوق بین الملل موضوع مورد بحث را بررسی نمایند.

    کلیدواژگان: حقوق بشر، حقوق زنان، برابری، کنوانسیون منع تبعیض علیه زنان، نظام حقوقی ایران
  • سید عباس جزایری، امیر قائدی* صفحات 89-113

    جرم شناسی بالینی، یکی از مهم ترین نحله های تفکر جرمشناختی در دوران معاصر است که به ویژه با پیدایش مکتب تحققی، به مباحث و محافل جرم شناسی راه یافت. این گرایش فکری نوظهور، انقلابی در آموزه ها و تعالیم راجع به مسئولیت کیفری بزهکاران پدید آورد به نحوی که معیارهای به کلی متفاوت با گرایش های فکری پیش از خود برای تعیین مسئولیت کیفری بزهکاران پیشنهاد نمود. جرم شناسی بالینی، با تکیه بر مفهوم حالت خطرناک، سعی می کند عناصر تشکیل دهنده مسئولیت کیفری را با جستجو در شخصیت بزهکار تعیین نماید. حالت خطرناک و شخصیت بزهکار، از مهم ترین مولفه های تشکیل دهنده جرم شناسی بالینی هستند و بر این اساس، خطرناکی بزهکار، شخصیت خاصی از وی می سازد. این شخصیت، مهم ترین موضوع راهبردهای تعیین مسئولیت کیفری است که به نحوی، تحت تاثیر آموزه های جرم شناسی بالینی هستند. در پژوهش حاضر، سعی شده است مفهوم و مولفه های جرم شناسی بالینی و نیز تاثیر آموزه های مطرح در این گرایش فکری نوپدید در دانش جرم شناسی بر تعیین مسئولیت کیفری بزهکاران، موردبحث و بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: جرم شناسی بالینی، حالت خطرناک، شخصیت بزهکار، مکتب تحققی، مسئولیت کیفری
  • میثم تارم، فرزانه مددی زاده* صفحات 113-123

    درحقوق ایران ضرورت تشکیل هییت منصفه درجرایم سیاسی و مطبوعاتی در اصل 168 قانون اساسی مورد تصویب قرارگرفته است اما ادبیات حقوقی چندانی درخصوص لزوم تبعیت یا عدم تبعیت دادگاه رسیدگی کننده ازنظراین نهاد یافت نمیشود ازاین رو برآن شده که به اختصار به روش توصیفی-تحلیلی،به بررسی نهاد هییت منصفه در تعامل با  قضات در جرایم مطبوعاتی و جایگاه آن را در نظام حقوقی کشورمان پرداخته شود. نتایج گویای آن است که 1- پیش بینی نهاد هییت منصفه از منظر حقوق اساسی از دو وجه قابل توجیه است:الف.امکان مشارکت مردم درفرایند دادرسی به ویژه در جرایم سیاسی و مطبوعاتی که جنبه عمومی دارند را فراهم مینماید.ب.از آنجا که قوه قضاییه ممکن است تحت تاثیر قوه مجریه قرار گیرد،بیطرفی نهادرسیدگی کننده را تضمین مینماید.2- دادگاه بر برایت ملزم به تبعیت از نظر هییت منصفه است زیرا نظر هییت منصفه براساس اصل برایت است.اما از نظر مجرمیت ملزم به تبعیت از نظر هییت منصفه نیست،زیرا دراینجا دادگاه باید از اصل قانونی بودن جرایم ومجازات ها تبعیت کند.بنابراین،در صورتی که نظرهییت منصفه مبنی بر مجرمیت باشد دادگاه میتواند بنابراصل قانونی بودن جرایم،رای بر برایت دهد،زیرا نسبت به قانون متعهد است.

    کلیدواژگان: هیئت منصفه، جرائم مطبوعاتی، لازم الاتباع بودن، قانون اساسی، آیین دادرسی کیفری
  • مرتضی رحیمی، علی محمودی کاکولی* صفحات 123-144

    تبصره2 ماده 1313ق.م مانند مشهور فقهاء،  شهادت متکدیانی ، که تکدی گری را حرفه خود قرار داده اند ، نپذیرفته است؛ اما برخی از فقهاء شهادت متکدی که کارش با حرام همراه نیست را پذیرفته اند ،  از پژوهش حاضر که با روش توصیفی و تحلیلی انجام شده است ، برمی آید که  ، عوامل چندی موجب اختلاف در پذیرش و عدم پذیرش شهادت متکدی شده است ، از جمله: (1)- اختلاف در تفسیر «السایل الذی بکفه» که در روایات به عدم پذیرش شهادت وی اشاره شده است. (2)- اختلاف در حرام بودن تکدی گری و عدم آن .(3)- بر فرض حرام نبودن تکدی گری ، چرا شهادت متکدی پذیرفته نیست؟ این امر موجب آن شده که برخی از فقهاء و حقوقدانان ، عدم تکدی گری را شرط مستقلی دربرابر عدالت بدانند. (4)- فقدان ضابطه ای که همه موارد «در معرض اتهام بودن شاهد» را شامل شود . شروط «عدالت» و «در مظان اتهام نبودن» موجب عدم پذیرش شهادت متکدی شده است، حال آن که تکدی گری به خودی خود موجب سلب عدالت نمی شود، مگر آن که با کارهای حرامی ، همچون : دروغ ، تدلیس و...همراه باشد. از سویی «در مظان اتهام بودن» در همه جا، موجب عدم پذیرش شهادت نیست.

    کلیدواژگان: شهادت، متکدی، سائل به کف، در مظان اتهام بودن
  • حسین جعفری*، نفیسه حاتم پوری صفحات 144-167

    یکی از مجازات هایی که نام آن در قوانین کشور ایالات متحده آمریکا به چشم می خورد، مجازات اعدام است. در این مقاله  با مطالعه ی توصیفی و تحلیلی به بررسی نظام حقوقی آمریکا در قبال کیفر اعدام پرداخته شده است. مطالعات و  بررسی ها به طور کلی نشان می دهند که جرایم مستوجب اعدام در قوانین ایالتی، فدرال و ارتش مستقل می باشند و نیز این جرایم علاوه بر کثرت آن ها در قوانین، به سه دسته ی جرایم مرتبط با قتل، جرایم غیر مرتبط با قتل، معاونت، شرکت و مشورت در قتل؛ تقسیم می شوند. بر طبق آمار اعدام در ایالات متحده آمریکا، به نظر می رسد که رویکرد قانون گذار در قبال مجازات اعدام با افزودن به موارد مستوجب اعدام، رو به افزایش است. اما تعداد حکم های اعدام از سال 1999 تا سال جاری (2018)  به طور سالانه کاهش چشم گیری داشته است. بنابراین ایالات متحده آمریکا به عنوان یک کشور توسعه یافته صنعتی همچنان به بقای این کیفر در سیستم قضایی خود تمرکز دارد، اما در اعمال و اجرای آن جنبه احتیاط را پیش گرفته است.

    کلیدواژگان: اعدام، آمریکا، ایالات، ارتش، فدرال، کیفر
  • حسین جمعه پور* صفحات 167-184

    جنون، عته و سفه قبل از ارتکاب جرم از منظر قوانین ایران با توجه به «شخصیت و سابقه مجرم» از موجبات تخفیف خواهد شد. اگر مجنون را مجازات کنیم هرگز به هدف عینی کیفر یا اصلاح بزه کار نمی رسیم، به همین علت است که مجازات و اعمال کیفر مفید به فایده نیست. سوال اصلی تحقیق مقاله این است که تاثیر جنون، عته و سفه بر مسئولیت کیفری بزه کار از منظر قوانین ایران چگونه است؟در راستای پاسخ به فرضیه می توان گفت که جنون، عته و سفه قبل از ارتکاب جرم از منظر قوانین ایران بر نقصان مسئولیت کیفری بزه کار موثر است. جنون، عته و سفه هنگام ارتکاب جرم، رافع تام مسئولیت کیفری بزه کار است و از مسئولیت کیفری بزه کار تاثیری بر مسئولیت کیفری بزه کار ندارد؛ ولی دادگاه اختیار دارد که در مجازات شخص مجنون، معتوه و سفیه تخفیف دهد. روش تحقیق در این مقاله، توصیفی-تحلیلی با رویکرد تطبیقی و استفاده از کتابخانه و به طریق فیش برداری می باشد.

    کلیدواژگان: جنون، عته، سفه، مسئولیت کیفری، مستندات قانونی
  • محسن برهانی، محسن بخشی* صفحات 184-209

    هرگونه تبدیل، اصلاح و یا تغییر که در جنسیت فرد به وجود آید و وضعیت فعلی او از نظر زن یا مرد بودن با حالت سابق او، دارای تفاوت و گوناگونی شود، تغییر جنسیت اطلاق می شود و به تعبیر دیگر اختلال در هویت جنسی است. امروزه نسبتا به راحتی مجوز تغییر جنسیت صادر می شود بدون آن که زیر ساختارهای آن مهیا و موارد مورد لزوم فراهم گردند و در کشور ایران نیز قانونی می باشد. تغییر جنسیت نه تنها به لحاظ پزشکی بلکه از نظر فقهی و حقوقی بسیار مورد اهمیت است و مسایل جواز یا عدم جواز آن و یا قانونی بودن و مشروعیت آن بسیار مهم می نماید چراکه تغییر جنسیت بر عقد نکاح، مهریه، نفقه زوجه و فرزندان، ولایت، سرپرستی و حضانت کودکان، عناوین و نسبت های خانوادگی و ارث تاثیر گذار است. لذا سوال اصلی در مقاله حاضر این است که پدیده تغییر جنسیت دارای چه وضعیت فقهی و حقوقی می باشد که به روش توصیفی- تحلیلی و مطالعه کتابخانه ای و جمع آوری منابع سعی شده است مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تغییر جنسیت، شناسایی، مشروعیت، غیرقانونی بودن
|
  • Mahshid Miri Balajorshari *, Amirreza Mahmoudi Pages 7-19

    One of the rules of jurisprudence that is widely used in both civil and criminal matters is the rule of urgency, so that the application of this rule makes the rules of Sharia compatible with the situation and paves the way for the administration of justice. According to the rules of the Qur'an and Sunnah (Hadith Rifa ') and reason, in Islamic jurisprudence, urgency is an obstacle to criminal responsibility and is very important in relation to crimes against individuals. But there has been little discussion about assaults on lives, especially murders. Since there is a brief overview of the urgency of murder in the Iranian penal code, and in relation to the issue with the provision of Article 167 of the Constitution, we refer to fatwas and valid jurisprudential sources, so we have to study the jurisprudence of the issue, although the issue in jurisprudence Only in the context of jurisprudential issues, jurists have been discussed and scrutinized in a scattered manner, and most of the discussions are that urgency is not a license for intentional killing, and the reason for this is the existence of the jurisprudential rule of indifference in the field. However, there is an exception to this rule, each of which requires general conditions.

    Keywords: Murder, Premeditated Murder, State of Aggression
  • MohammadAmin Solgi *, MohammadHasan Goli Shirdar Pages 19-39

    The rule of ignorant guidance is one of the general rules of jurisprudence that is used in jurisprudence. According to this rule, the guidance of those who are ignorant of the principles of religion and the rules of Shari'a is obligatory on the scholars. To prove the necessity of ignorant guidance, there are numerous religious and intellectual arguments that have been cited by jurists. Ignorant guidance is divided into two types: guidance in rulings and guidance in matters. The main question of this research is where is the realm of the rule of guidance and what is the duty of this rule for the scholars towards the ignorant in the field of rules and subjects and what is its role in the rule of raising children? The research method of this research is descriptive-analytical based on the method of implementation and based on the method of collecting information, it has been done by referring to the books of jurists and reviewing verses and hadiths. Ignorant guidance is obligatory in the rulings, but in the necessity of guidance in matters, a general ruling can not be made obligatory, except for the subjects to which special attention has been paid in the religious sermons. Important things like life, honor and serious property that God has taken care of. One of the important applications of the rule of ignorant guidance is in the matter of family and upbringing of children, according to which the guidance of children after puberty is obligatory on parents. However, the use of this rule before puberty is a matter of doubt, and only the rulings and issues that are necessary for disciplining and guiding children can be considered a mandatory ruling. Also, the inclusion of the rule does not only concern the parents, but also other institutions of the society have a duty to educate the children. The necessity of guiding them is understood.

    Keywords: Rule of guidance, upbringing, Child, ignorant, jurisprudence, law
  • Alireza Esmaili *, Heydar Bagheri Asl Pages 39-63

    Numerous factors such as the role of the judicial structure, the role of the case law, the role of the trial judge, the role of judicial staff and judicial officers are effective in increasing or decreasing the daily litigation and the volume of court cases and litigation. One of the causes of litigation is the lack of a lawyer in litigation, and in case of consultation with a lawyer before taking any legal action and using the expert opinions of a lawyer will reduce the input of cases and lawsuits. Therefore, there are various solutions to reduce the inflation of lawsuits, such as paying attention to the role of the lawyer in reducing lawsuits and resolving lawsuits amicably. The main question is what is the role of the lawyer in reducing the number of court cases. The findings of this study on the root cause of litigation in Iran and local and regional strategies show that the lawyer has an important role in reducing and increasing the number of cases, so that the presence of a lawyer reduces or increases the number of cases. Therefore, the present study, as a solution to reduce the inflation of lawsuits, has suggested that the presence of a lawyer in legal and criminal cases be mandatory, and in addition, a family lawyer should be designed and the lawyer's position in society should be promoted and the legal profession should be specialized. It has been written by descriptive-analytical method and library study.

    Keywords: Lawyer, Court, Inflation, lawsuits, friendly
  • Peyman Hakimzade Khoei, Aram Rajabzadeh, Shahla Sotode * Pages 63-89

    Undoubtedly, in today's world, one of the important indicators of human development is the presence of women and how they play their role in various fields. On the other hand, in the age of globalization, the interests and rights of individuals, even within their own territory, are tied to international considerations. has eaten. This has led to the issue of women's rights in international relations, and the entry of women's rights into the international arena has led to the formation of ups and downs in relations between countries and international organizations active in the field of human rights. Also, the issue of fundamental human rights and freedoms over the centuries has been the main motivation for the struggle against oppression and injustice, which is one of the highlights of international law in the first half of this century in the field of human rights and women's development. . Although women have been fighting for their rights for centuries, the struggle for women's human rights by the international movement is a new struggle. The Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women is one of the most important achievements in promoting the human rights of women, but due to some conflicts with the holy Sharia of Islam, the Iranian government has not ratified this important convention. However, in order to study the promotion of the human rights status of women with emphasis on the Iranian legal system, the authors of this article try to examine the issue under discussion based on descriptive-analytical method and documented by reliable sources and interpretations of international law documents and procedures.

    Keywords: human rights, women's rights, Equality, Convention against Discrimination against Women, Iranian Legal System
  • Seyed Abbas Jazayeri, Amir Ghaedi * Pages 89-113
  • Meysam Taram, Farzaneh Madadi Zadeh * Pages 113-123

    In Iranian law, the need to form a jury for political and press crimes is enshrined in Article 168 of the Constitution, but there is little legal literature on the need for compliance or non-compliance with the trial court. The jury should deal with judges in press crimes and its place in the legal system of our country. The results show that 1. The prediction of the jury in terms of constitutional rights can be justified in two ways: a. It enables the participation of the people in the judicial process, especially in political crimes and the press that have a public aspect. The judiciary may be influenced by the executive, ensuring the impartiality of the plaintiff. Here, the court must follow the principle of legality of crimes and punishments. Therefore, if the jury is guilty, the court can acquit on the basis of the legality of the crimes, because it is bound by the law.

    Keywords: Jury, press offenses, compliance, Constitution, Criminal Procedure
  • Morteza Rahimi, Ali M.Kakoli * Pages 123-144

    Note 2 Article 1313 BC, like the famous jurists, has not accepted the testimony of beggars, who have made begging their profession; However, some jurists have accepted the testimony of a beggar whose work is not associated with haram. 1) - Disagreement in the interpretation of "Al-Sa'il al-Dhi Bakfa" which is mentioned in the narrations for not accepting his testimony. (2) - The difference between begging and not being forbidden. (3) - Assuming that begging is not forbidden, why is the begging testimony not accepted? This has led some jurists and jurists to consider non-begging as an independent condition for justice. (4) - Lack of a rule that includes all cases of "being accused of being a witness". The conditions of "justice" and "not being suspected" have led to the rejection of the beggar's testimony, while begging does not in itself deprive of justice, unless it is accompanied by forbidden acts, such as: lying, cheating, etc. . On the other hand, "being under suspicion" does not lead to the non-acceptance of testimony everywhere.

    Keywords: martyrdom, begging, Questioning, being under suspicion
  • Hossien Jafari *, Nafiseh Hatampouri Pages 144-167

    One of the punishments mentioned in the laws of the United States of America is the death penalty. In this article, a descriptive and analytical study examines the US legal system against the death penalty. Studies generally show that death sentences are subject to state, federal, and military law, and in addition to their multiplicity in law, these crimes fall into three categories: murder-related offenses, non-homicide-related offenses, vice, participation, and Consult in murder; Are divided.According to executions statistics in the United States, the legislature's approach to the death penalty appears to be increasing with the addition of those subject to the death penalty. However, the number of death sentences has decreased significantly from 1999 to this year (2018) on an annual basis.Thus, the United States, as an industrially developed country, continues to focus on the survival of this punishment in its judicial system, but has been cautious in enforcing it.

    Keywords: Execution, US, states, army, federal, Punishment
  • Hossein Jomepour * Pages 167-184

    Madness, insanity and stupidity before committing a crime will be reduced from the perspective of Iranian law according to the "personality and background of the offender". If we punish the insane, we will never achieve the objective goal of punishment or correction of the offender, which is why punishment and punishment are not useful. The main research question of the article is what is the effect of insanity, insanity and stupidity on the criminal liability of the offender from the perspective of Iranian law? . Madness, insanity and cowardice at the time of committing a crime are the complete abolition of the criminal responsibility of the offender and the criminal responsibility of the offender has no effect on the criminal responsibility of the offender; But the court has the power to reduce the punishment of the insane, the innocent and the idiot. The research method in this article is descriptive-analytical with a comparative approach and using the library and by taking notes.

    Keywords: madness, Insanity, stupidity, Criminal Liability, legal documents
  • Mohsen Borhani, Mohsen Bakhshi * Pages 184-209

    Any change, correction or change that occurs in a person's gender and his current status in terms of being a woman or a man with his previous state, is different and is called gender reassignment and in other words is a disorder in sexual identity. Today, it is relatively easy to issue a gender reassignment permit without providing its infrastructure and necessary items, and it is legal in Iran. Gender reassignment is very important not only medically but also from a jurisprudential and legal point of view, and the issues of its permission or not, or its legality and legitimacy are very important, because gender reassignment depends on marriage, dowry, alimony of wife and children, province, Guardianship and custody of children, family titles and relationships, and inheritance are influential. Therefore, the main question in the present article is what is the jurisprudential and legal status of the phenomenon of gender reassignment, which has been tried to be discussed by descriptive-analytical method, library study and collection of resources.

    Keywords: Gender Reassignment, recognition, Legitimacy, Illegality