فهرست مطالب

فصلنامه زیست شناسی تکوینی
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 47، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • وحید حمایت خواه جهرمی*، محبوبه پرنیان صفحات 1-10

    مقدمه :

    امواج الکترومغناطیس بر غدد جنسی و باروری اثر دارد. مطالعه حاضر با هدف تاثیر امواج تلفن همراه و مصرف سیر بر هورمون های جنسی در موش صحرایی انجام شد.

    روش کار:

     تعداد 28 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار 90 روزه با میانگین وزن 5/236 گرم انتخاب و در 4 گروه 7 تایی قرار گرفتند. گروه تجربی A: دریافت روزانه امواج مایکروویو با طول موج 900 مگاهرتز. گروه تجربی B: دریافت 20 میلی لیتر محلول عصاره سیر پخته. گروه تجربی C: دریافت 20 میلی لیتر محلول عصاره سیر پخته همراه با پرتو مایکروویو با طول موج 900 مگاهرتز. گروه کنترل: بدون تیمار و با رژیم غذایی عادی. سپس سنجش هورمون های جنسی انجام شد.

    یافته ها

    مقادیر هورمون های استروژن و دی هیدرواپی آندروسترون در مواجهه با امواج تلفن همراه در گروه تجربیA نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشت (0.05>P). هورمون استروژن در گروه تجربی دریافت کننده عصاره سیر کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل داشت (0.05>P). در گروه دریافت همزمان امواج تلفن همراه و مصرف عصاره سیر مقادیر هورمون های استروژن، تستوسترون و دی هیدرواپی آندروسترون افزایش معنی داری داشت (0.05>P).

    بحث و نتیجه گیری:

     در صورتی که موش ها به طور همزمان تحت تابش امواج و مصرف عصاره سیر قرار گیرند، عصاره سیر نمی تواند اثرات تخریبی امواج تلفن همراه بر هورمون های جنسی را جبران کند.

    کلیدواژگان: امواج تلفن همراه، هورمونهای جنسی، سیر، موش صحرایی
  • لاله پارسا یگانه*، مریم صادقی، رضا آذربایجانی، عبدالرضا دانشور آملی، شیوا محمدی مغانجوقی، پروانه فرزانه، سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی، حمیدرضا خالدی صفحات 11-20
    تنوع زیستگاهی در ایران، منجر به تنوع زیستی بی نظیر گیاهی و جانوری در این کشور شده است. حفاظت از تنوع زیستی ایران از 50 سال پیش در کشور آغاز شده است اما با این وجود سرعت انقراض گونه های جانوری در ایران بالاست و هر ساله لیستی از گونه های جانوری و گیاهی در معرض انقراض و یا تهدید ایران در لیست سرخ IUCN منتشر میشود. بارکدینگ DNA ابزاری مولکولی است که با استفاده از آغازگرهای استاندارد و تکثیر توالی 600 تا 800 نوکلیوتیدی از ژن سیتوکروم C اکسیداز I میتوکندریایی به طور گسترده جهت طبقه بندی تاکسونومیک گونه ها استفاده میشود. در سالهای اخیر این روش برای مطالعه و دسته بندی گونه ها جهت الویت بندی فعالیتهای حفاظت تنوع زیستی محبوبیت و عمومیت فزاینده ای یافته است. شتر دوکوهانه ایرانی یکی از گونه های مهم بومی در معرض خطر انقراض ایران با توزیع پراکندگی در شمالغرب ایران است. با توجه به کاهش شدید جمعیت آن، توجه بیشتر به این نژاد از دیدگاه حفاظت تنوع زیستی بسیار حایز اهمیت است. در این تحقیق از 6 نفر شتر دوکوهانه ایران نمونه برداری شده و بعد از استخراج DNA ناحیه مذکور ژنوم میتوکندریایی به طول 650 نوکلیوتید تکثیر و توالی یابی شد. بعد از انجام آنالیزهای استاندارد بیوانفورماتیک توالی بارکد DNA شتر دوکوهانه ایرانی شناسایی و به همراه مشخصات کامل زیستگاهی و مورفولوژیکی نمونه ها در پایگاه داده بارکد DNA تنوع زیستی جهانی (BoldSystem) به نام ایران ثبت شد.
    کلیدواژگان: بارکدینگ DNA، تنوع زیستی، شتر دوکوهانه، کنسرسیوم بارکدینگ DNA
  • شادی دره لو، سیمین محمدی گرجی*، نسیم حیاتی رودباری صفحات 21-30
    زخم ناشی از سوختگی معمولا به کندی بهبود می یابد و این زخم ها مستعد عفونت باکتریایی و تشکیل اسکار هستند. امروزه در کنار روش های قدیمی استریل و پانسمان زخم از لیزر CO2 یا پلاسمای نیتروژن برای تسریع فرآیند انعقاد خون و ترمیم زخم استفاده می شود که هردو روش به دلیل حرارت بالای ایجاد شده در درمان زخم های سوختگی کاملا موفق نیستند و امید می رود استفاده از پلاسمای سرد بتواند در تسریع روند طبیعی ترمیم زخم نسبت به سایر درمان ها مثمرثمر باشد. لذا هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پلاسمای سرد بر روی زخم سوختگی حرارتی بر روی پوست موش بالغ سوری در شرایط in vivo می باشد. 24 سر موش نر بالغ سوری به صورت تصادفی در گروه های کنترل، کنترل سوختگی، شم و گروه تجربی قرار گرفتند. پس از بیهوشی و در شرایط استریل ازطریق تماس  جسم داغ در پشت گردن موش ها یک زخم مدور به قطر 8 میلی متر ایجاد شد و روز ایجاد سوختگی به عنوان روز صفر در نظر گرفته شد. سپس موش ها در گروه های تجربی 1 تا 3 به ترتیب به مدت 30، 60 و 120 ثانیه بوسیله ی تابش پلاسمای سرد گاز هلیوم به مدت یک هفته به صورت روزانه تحت تیمار قرار گرفتند. پس از پایان دوره ی تیمار از بستر زخم نمونه برداری شد. نمونه ها در بوین تثبیت شدند و پس از قالب گیری با پارافین، برش هایی به ضخامت 5 میکرون از آن ها تهیه شد و با هماتوکسیلین و ایوزین رنگ آمیزی شدند. بهبود زخم از طریق بررسی پارامترهایی از قبیل ضخامت لایه شاخی پوست، اپیدرم، درم، هیپودرم، تعداد فولیکول های مو و قطر و تعداد عروق خونی در پوست ارزیابی گردید. مطالعه ماکروسکوپی محل زخم نشان داد که تیمار موش ها با پلاسمای سرد موجب کاهش قطر منطقه سوخته شده است. همچنین بررسی ضخامت لایه های پوستی (لایه های شاخی، اپیدرم، درم و هیپودرم) در گروه های تجربی در مقایسه با گروه کنترل سوختگی بصورت معنی دار (p < 0.001) افزایش یافته است و نیز تعداد (p < 0.001) و قطر عروق پوستی (p < 0.01) نیز در مقایسه با گروه کنترل سوختگی بصورت معنی دار افزایش یافته است. مساحت زخم نیز در مقایسه با گروه کنترل سوختگی در روز هفتم بصورت معنی دار (p < 0.001) کاهش یافته است. نتایج نشان داد که تابش پلاسمای سرد گاز هلیوم در تمامی شاخص های ارزیابی ترمیم زخم موثر بوده و با القای آن در زمان سوختگی می توان به تسریع در بهبود ترمیم زخم کمک کرد.
    کلیدواژگان: پلاسمای سرد - سوختگی، پوست- ترمیم زخم
  • سایه جعفری*، معصومه ماهوت فروشها صفحات 31-42
    گیاه لیف (Luffa) گیاهی علفی، یک ساله با ارزش اقتصادی و دارویی بالا متعلق به تیره کدوییان است. با توجه به معضل شوری در کشور، در این پژوهش تاثیر تنش شوری بر تکوین اندام رویشی گیاه لیف مورد بررسی قرار گرفت. بذور تهیه شده در گلدان (شاهد و 3 تیمار هر کدام با چهار تکرار) کشت شدند و دو هفته قبل از گلدهی تحت تیمارهای 15، 30 و 45 میلی مولار کلرور سدیم با شرایط آبیاری قطره ای قرار گرفتند. به منظور بررسی تکوین اندام های رویشی، ریشه، ساقه، برگ، دمبرگ در فیکساتور گلیسرالدیید تثبیت و از روش های رایج بافت شناسی برای تهیه برش ها استفاده شد. مریستم رویشی، در مراحل مختلف برداشت، در FAA 70 تثبیت و در الکل70 % نگهداری و با میکروتوم برش گیری شد. رنگ آمیزی با PAS و هماتوکسیلین انجام گرفت. نتایج نشان داد افزایش تنش شوری موجب کاهش ارتفاع ، فاصله میان گره و اندازه کلی گیاه شد. با افزایش غلظت نمک وسعت ناحیه پارانشیم پوست کاهش، قطر و تعداد عناصر متاگزایلمی در ریشه افزایش یافت. ساقه با افزایش غلظت نمک زودتر به مرحله ساختمان پسین وارد شد و تعداد لایه های سلولی و فعالیت لایه زاینده افزایش یافت. در برگ در تیمارهای مختلف نمک افزایش تعداد لایه های پارانشیم نردبانی، کاهش فضای بین سلولی، کوچک تر شدن بافت مزوفیل برگ، افزایش تعداد و طول کرک مشاهده شد. در راس رویشی ساقه های تحت تیمار، تغییر شکل مریستم از شکل رویشی به مرحله ای شبیه مریستم زایشی با رنگ پذیری همگن مشاهده شد که نشانه پیری زودرس گیاه است.
    کلیدواژگان: گیاه لیف، تکوین، تنش شوری، اندام رویشی
  • امید سفالیان*، ناصر زارع، سعید لطیفی، سارا مطلبی نیا، کبری حسن پور صفحات 43-52
    درمان سرطان به وسیله گیاهان دارویی، از دیرباز مورد توجه محققان بوده است. دراین میان، برخی گونه های گیاهی دارای موادی هستند که از طریق آپوپتوز و یا نکروز، موجب مهار یا از بین بردن سلول های سرطانی می گردند. خانواده نعناعیان و کاسنیان از جمله گیاهان دارویی هستند که دارای اثرات بیولوژیکی بسیار می باشند. هدف ازاین مطالعه بررسی اثرسمیت عصاره های گیاهان پونه و درمنه بر روی رده ی سلولی سرطانی معده (AGS) می باشد. در این مطالعه از اندام های هوایی گیاهان عصاره گیری شد. سلول های AGS با غلظت های عصاره هیدرواتانولی (g/mlµ 1000- 50) و در فاصله های زمانی 24، 48 و 72 ساعت تیمار شدند. سمیت سلولی با استفاده از روش MTT برآورد شد و میزان القاء آپوپتوز به روش فلوسایتومتری با رنگ آمیزی Annexin-V ارزیابی شد. نتایج حاصل ازتست MTT مهار قوی و وابسته غلظت تکثیر سلول های سرطانی را توسط عصاره های مختلف بومادران و مریم گلی نشان داد. این عصاره ها اثر ضد سرطانی وابسته به دوز و زمان برسلول های AGS دارند. در بررسی رویداد آپوپتوز در سلول های تحت تیمار نیز عصاره پونه تاثیر بیشتری داشت. با توجه به اثرات سیتوتوکسیک عصاره های هیدرواتانولی بر سلول های AGS، این گیاهان می توانند به عنوان یک پتانسیل بالقوه برای مطالعات بیشتر در درمان سرطان مورد استفاده قرار گیرد. بنابرین تخلیص ماده موثره موجود در این عصاره ها و نیز تعیین مکانیسم تاثیر آنها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: بومادران، مریم گلی، رده ی سلولی سرطان معده (AGS)، عصاره اتانولی
  • عاطفه حبیبی رودباری، محدثه لاری پور*، فریبا شریف نیا صفحات 53-60
    مقدمه و هدف

    هدف مقایسه ی محتوی شیمیایی ماده موثره ی جداسازی شده از گیاه زنیان ((Tracheyspermum ammi از سه منطقه ی رویشی ایران به عنوان نگهدارنده مرکبات بر رشد قارچ های Alternaria alternata،Penicillium digitatum، Aspergillus niger است.

    روش کار

    بعد از تهیه اسانس ها به روش تقطیر با آب با دستگاه کلونجر و آنالیز آن با دستگاه GC-MS ،اثرات ضد قارچی اسانس های اکوتیپ های مختلف گیاه زنیان با روش های دیسک دیفیوژن،حداقل غلظت مهار کنندگی،حداقل غلظت کشندگی و 50 % مهار رشد قارچی تعیین گردید و با اثرات ضد قارچی عصاره و عرق این گیاه مقایسه شد.

    یافته ها

    همه اسانس ها در روش دیسک دیفیوژن ،هاله عدم رشد بیشتر از 10 سانتی متر داشتند ولی شاهد رشد قارچ ها با عصاره و عرق زنیان بودیم.از تاثیرگذارترین اکوتیپ اسانس ها روی قارچ های مورد بررسی ،اکوتیپ شیراز و کرمان برای آسپرژیلوس نایجر با MIC و MFC برابر 125 و 250 میکروگرم بر میلی لیتر بود.کم ترین درصد مهار رشد مربوط به اسانس شیرازی برای قارچ آلترناریا آلترناتا و اصفهان برای قارچ آسپرژیلوس نایجر در غلظت های 25/31 تا 2000 میکروگرم در میلی لیتر به ترتیب بین (58/5 تا 100 %) و (3/5 تا 100 %) است.

    نتیجه گیری

    اسانس زنیان در مقایسه با عصاره و عرق این گیاه اثر ضد قارچی قابل ملاحظه ای روی قارچ های مورد بررسی دارد.بنابراین می توان امیدوار بود که درآینده با جایگزینی اسانس گیاه زنیان به جای داروهای ضدقارچی شیمیایی که همواره دارای اثرات جانبی زیادی می باشند به عنوان نگهدارنده مرکبات استفاده کرد.

    کلیدواژگان: میوه گیاه زنیان، اکوتیپ، عصاره، نگهدارنده مرکبات، آلترناریا آلترناتا
  • فرخنده رضانژاد*، نجمه حسینی، الهه زمانی بهرام آبادی صفحات 61-69

    سیستم آوندی اجازه می دهد که گیاهان آب و مواد غذایی را تا فاصله زیادی بین ریشه و بخش های دیگر گیاه شامل ساقه، برگ، میوه و دانه منتقل کنند. همچنین، این سیستم نقش پشتیبانی مکانیکی نیز دارد. در این مطالعه، میزان تخمک های دچار قطع انتقال آوندی و رابطه این میزان با میزان پوکی میوه در ارقام پسته کله قوچی و احمد آقایی در دو نوع بافت خاک (سبک و سنگین) و با دو دور آبیاری (24 و 48 روز)، انجام شد. برای تعیین قطع انتقال آوندی در تخمک، هشت هفته پس از شکوفایی، شاخه های حاوی خوشه درون محلول فلورسیین دی سدیم قرار گرفته و سپس میوه های کوچک برشگیری دستی شده و با میکروسکوپ فلورسنس مطالعه شدند. میزان تخمک های نمو یافته (میوه های سالم) و پوک در زمان برداشت تعیین شد. در دور آبیاری کوتاه تر (24 روز) تعداد میوه های تشکیل شده در مقایسه با دور آبیاری طولانی (48 روز) بالاتر بود. همچنین، قطع انتقال آوندی در تخمک ها و میزان پوکی نیز بالاتر بود. در خاک سنگین که استعداد بالای حفظ آب را دارد، میزان پوکی افزایش یافت. این نتایج می توانند به تعداد بیشتر میوه های تولید شده در آبیاری زیاد و خاک سنگین بعنوان شرایط مناسب، و در نتیجه رقابت شدیدتر بین آن ها برای پر شدن نسبت داده شوند. رقم کله قوچی نسبت به احمدآقایی، برای تولید میوه های پوک بیشتر از قطع انتقال آوندی در بند تخمک (دانه) های در حال رشد استفاده می کند. قطع انتقال آوندی می تواند به طور گذرا اتفاق افتاده و مجددا توسط گیاه ترمیم شود.

    کلیدواژگان: برش گیری، پسته، پوکی، رنگ‏آمیزی فلورسنس، فلورسئین دی سدیم
|
  • Vahid Hemayatkhah Jahromi *, Mahbobe Parnian Pages 1-10
    Introduction

    Electromagnetic waves is effect factor on sexual glands and fertility The present study aimed to determine the effect of mobile phone waves and using garlic on sexual hormones in rats.

    Methods

    28 adult male rats with average weight of 236.5 g were selected. Rats were divided into 4 groups of 7. Experimental group A: Receiving 900 MHz microwave waves, experimental group B: receiving 20 ml the extract of cooked garlic, experimental group C: receiving 20 ml the extract of cooked garlic extract with microwave light at wave length 900 MHz, control group: untreated group with normal diet. Then the concentration of sexualhormones were measured.

    Results

    Estrogen and hydroepiandrosterone levels that were exposured to electromagnetic wave were significantly higher in the experimental group than in the control group (P <0.05). The group with using garlic extract and receiving the wave of mobile phone simultaneously, there was a significant increasing in the concentration of estrogen, testosterone and dehydroepiandrosterone comparing to the control group (P <0.05). Conclusion and

    Discussion

    Garlic extract could not offset the damaging effects of sexual hormones in rats were exposed to radiation and use garlic extract simultaneously.

    Keywords: Mobile phone Waves, Sexual hormones, Garlic, Rats
  • Laleh Parsa Yeganeh *, Maryam Sadeghi, Reza Azarbaijani, Abdolreza Daneshvar Amoli, Shiva Mohamadi Moghanjoghi, Parvaneh Farzaneh, Seyed Abolhassan Shahzdeh Fazeli, Hamidreza Khaledi Pages 11-20
    Because of vast Habitat diversity, Iran harbors a unique plant and animal biodiversity. National conservation programs has begun 50 years ago in Iran, but nonetheless, the rate of extinction of animal species in this country is high and every year a list of Iranian endangered or threatened animal and plant species is published on the IUCN Red List. DNA barcoding is a molecular tool that uses standardized genetic primers, and amplification of a segment of the mitochondrial gene cytochrome c oxidase I, to classify species. In recent years, this technique has become gradually widespread for the study and classification of species to prioritize biodiversity conservation activities.Iranian Bactrian camel (Camelus bactrianus) is an endangered livestock breed with distribution in northwest of Iran. Given its severe population decline, it is important to pay more attention to this breed from a biodiversity conservation perspective. In this study, 6 Iranian Bactrian camel specimens were sampled and after DNA extraction the Barcode segment of mitochondrial COI gene was amplified and sequenced. Following bioinformatics analysis, the DNA barcode of the Iranian Bactrian camel was identified and recorded in the DNA Barcode of life Database (BoldSystem) with all habitat and morphological characteristics of the samples.
    Keywords: DNA barcoding, Biodiversity, Camelus bactrianus, CBOL
  • Shadi Dorehlo, Simin Mohamadi Gorji *, Nasim Hayati Rodbari Pages 21-30
    Burn wounds significantly heal the patient and these wounds are prone to infection with electrical energy and scar formation. The use of CO2 laser or nitrogen plasma along with the old methods of sterilization and whisper dressing to accelerate the process of blood clotting and wound healing. It may repair the natural process and be more effective than other treatments. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of cold plasma on heat burn wound on the skin of adult Syrian mice in vivo. 24 adult male mice were randomly divided into control, fuel control, sham and experimental groups. After anesthesia and under sterile conditions, a circular wound with a diameter of 8 mm was created on the back of the mice's neck through hot body contact and caused burns as a zero day. Mice in experimental groups 1 to 3 were then treated daily for 30, 60 and 120 seconds, respectively, by cold or plasma irradiation of helium gas for one week. At the end of the treatment period, the sample bed was tested. The samples were tagged in Bowen and after molding with paraffin, 5 micron thick sections were prepared and stained with hematoxylin and stained. Wound healing is achieved by examining parameters such as the thickness of the stratum corneum, epidermis, dermis, hypodermis, the number of hair follicles and the diameter and number of blood vessels in the skin. Macroscopic examination of the wound site showed that the team of mice with cold plasma reduced the diameter of the burned area. Also, the thickness of skin layers (horny layers, epidermis, dermis and hypodermis) in experimental groups increased significantly (P <0.001) compared to the control group of fuel, as well as the number (P <0.001) and diameter of vessels. Dermal (P <0.01) was also increased compared to the control group of the fuel group. Wound area also decreased significantly (p <0.001) compared to the control group of fuel on the seventh day. The results showed that cold plasma irradiation of helium gas is effective in all performance indicators and by inducing it during burns can help accelerate wound healing.
    Keywords: Cold plasma, Burned Skin, Wound healing
  • Sayeh Jafari Marandi *, Masoomeh Mahootforoshha Pages 31-42
    Luffa cylindrica L. (Cucurbitaceae family) is an herbal plant with high medicinal and economical usage. Due to the salinity problem in soils of the country, the effect of salinity stress on the development of vegetative organs of luffa was investigated. Seeds were planted in pots (control and 3 treatments with four replications) and treated with 15, 30 and 45 mM NaCl under drip irrigation two weeks before flowering. The root, stem, leaf and petiole of plants were fixed in Glyceraldehide fixator solution. The common methods of cell – histology was used for preparing of section. Vegetative meristem was removed in different stages, fixed in FAA70% and maintained in ethanol70%. The microtome was used for vegetative meristem sections and staining was carried out with PAS (Periodic Acid Schiff) and Hematoxyline. The results showed increasing salinity decreased the height, internode distance and overall size of plant. Increasing salt concentration causes the growth in the thickness of methaxylem elements at the root, leads the stem to go to subsequent structure earlier than normal process, have the cell layers increase in number, and increase the activity of the generative layers. In leaves, findings also showed that different salt concentration lead to increasing of ladder parenchyma layers, number and length of trichomes. Under the treatment meristem vegetative tip of the stem was layered. At the higher concentration vegetative tip became wide and got homogeneous pigment similar to what is seen in generative meristem. This phenomenon can be the sign of premature aging of the plant.
    Keywords: Luffa, ontogeny, Salt stress, vegetative organ
  • Omid Sofalian *, Naser Zare, Saeed Latifi, Sara Motalebinia, Kobra Hasanpour Pages 43-52
    Treatment of cancer by medicinal plants has long been of interest to researchers. In the meantime, some plant species contain substances that, through apoptosis or necrosis, can inhibit or eliminate cancer cells. The family of mint and chicory are among the medicinal plants that have many biological effects.The purpose of this study was to investigate the effect of Pennyroyal and Artemisia extract on gastric cancer cell line (AGS).In this study, aerial parts of plants were extracted. AGS cells were treated with the concentrations of Hydroatanolic extract (50-1000 g / ml) at 24, 48 and 72 hours intervals. Cell motility was estimated using MTT method and the rate of induction of apoptosis by flow cytometry with The Annexin-V .The results of MTT assay showed strong and dependent inhibitors of the concentration of cancer cell proliferation by various extracts of Achillea and Salvia. These extracts have a doseand time dependent anti cancer effect on AGS cells. In the study of apoptosis in treated cells, the extract of the Pennyroyal was more effective. Due to the cytotoxic effects of hydrotanolic extracts on AGS cells, these plants can be used as potential option for further studies on cancer treatment. Therefore, the purification of the active ingredient in these extracts and the determination of their effect mechanism is recommended.
    Keywords: Achillea, salvia, Gastric cancer cells (AGS), ethanolic extract
  • Atefeh Habibi Roodbari, Mohaddeseh Larypoor *, Fariba Sharifnia Pages 53-60

    In this study, we reviewed the comparison the chemical content of active ingredient was isolated from Trachyspermum ammi Plant of three bioclimatic zones of Iran as preserver of Citrous fruits on the growth of Alternaria alternata, Penicillium digitatum, Aspergillus niger essential oil of Trachyspermum ammi fruit from different ecotypes were prepared by hydrodistillation in a Clevengertype apparatus and were quantified and identified by comparison with standard spectra after GC-MS analysis. Antifungal effect of essential oils was evaluated by disk diffusion method, Minimum Inhibitory Concentration (MIC), Minimum Fungicidal Concentration (MFC) and 50% inhibition of fungal growth (IC50). All essential oil ecotypes in the disk fusion method had a growth inhibition zone greater than 10 cm but we saw the growth of fungi with extracts and sweets of essential oil. The most effective ecotype of essential oils on the studied fungi were the Shiraz and Kerman ecotype for Aspergillus niger with MIC and MFC equal 125 and 250 ug/ml. The lowest percentage of growth inhibition is realated to essential oil of Shiraz for Alternaria alternata and Esfahan for Aspergillus niger in concentration 31/25 to 2000 ug/ml between (5/58-100%)-(5/3-100%). The finding of this study indicates that essential oil compared to extract and sweat of this plant has a significant antifungal effect on the fungi studied. So you can hope that in the future, replacing herbal essential oil instead of chemical antifungal drugs that always have a lot of side effects can used as citrus retainers.

    Keywords: Trachyspermum ammi fruit, Ecotype, Essence, Citrus preservative, Alternaria alternata
  • Farkhondeh Rezanejad *, Najmeh Hosseini, Elaheh Zamanibahramabadi Pages 61-69

    The vascular system allows plants to rapidly transport water and nutrients over long distances between roots and other plant parts. It also provides mechanical support for the plant body. In this study, the effect of soil texture (light and heavy) and irrigation periods (24 and 48 days) were assayed on vascular transport defect of ovules and fruits blankness in two pistachio cultivars (Kalehghoochi and Ahmadaghae). Eight weeks after flowering, some branches were kept in disodium fluorescein solution. Then, the small fruits were sectioned by hand and studied with fluorescence microscopy for vascular defect. The rate of fruit blankness was determined at harvest time too. Overall levels of developed ovules (fruits) in each inflorescence as well as fruit blankness were studied. The fruits numbers were higher in shorter irrigation period (24 days) and heavy soil compared with longer irrigation period (48 days) and light soil. Also, the rate of vascular transport defect in ovules as well as fruit blankness were higher too. These results can be attributed to the higher number of fruits produced in high water availability and heavy soil, as optimal condition, and in results, their stronger competition for fruit filling. It was also shown that in comparison with Ahmadaghaee cultivar, the Kaleghoochi cultivar mostly through the vascular transport blocking in developing ovules (seeds) is resulted in blankness of fruits. Vascular transport defects can occur transiently and be repaired by the plant.

    Keywords: Blankness, disodium fluorescein, fluorescence staining, Pistachio, sectioning