فهرست مطالب

پژوهشنامه تربیتی
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 64، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه باغ خواستی، کیومرث نیاز آذری*، نگین جباری صفحات 1-26
    هدف کلی پژوهش، ارایه مدل رهبری اصیل در دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی که با رویکرد آمیخته (کیفی و کمی) با طرح اکتشافی انجام شد. جامعه آماری آن را در بخش کیفی، اساتید دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک به تعداد 14نفر با روش نمونه گیری هدفمند و با در نظر گرفتن قانون اشباع انتخاب شدند.جامعه آماری در بخش کمی، مدیران و معاونین واحدها، دانشکده ها، مدیران گروه ها و اساتید هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک به تعداد 1851 نفر تشکیل می دادند که بر اساس فرمول کوکران تعداد 320 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. نمونه گیری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای براساس واحد دانشگاهی انجام شد. برای گردآوری داده ها در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختار یافته جهت شناسایی ابعاد رهبری اصیل استفاده شد. نتیجه بخش کیفی، تولید پرسش نامه خبرگان رهبری اصیل می باشد. برای گردآوری داده ها در بخش کمی پرسش نامه محقق ساخته رهبری اصیل دارای 91 سوال و 2 بعد «فردی و سازمانی» استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. نتایج نشان داد که مدل رهبری اصیل در دانشگاه های علوم پزشکی کلان منطقه یک دارای دو بعد (فردی و سازمانی) است. بعد فردی و سازمانی هر دو دارای سه مولفه می باشند.
    کلیدواژگان: رهبری اصیل، دانشگاه های علوم پزشکی، مدل رهبری اصیل
  • هادی تقی زاده*، امان الله سلطانی، حمدالله منظری توکلی، زهرا زین الدینی میمند صفحات 27-52
    هدف

    هدف از از پژوهش حاضر بررسی نقش کارکرد های اجرایی (انتقال، بازداری، بروزرسانی، عملکرد پیوسته و برنامه ریزی- سازماندهی) در پیش بینی عملکرد یادگیری دانش آموزان ناتوان یادگیری بود.

    روش

    به همین منظور تعداد 116 دانش آموز ناتوان یادگیری مقطع ابتدایی با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده در این پژوهش عبارتند از: آزمون ویسکانسین، تکلیف پیچیده استروپ، آزمون برج لندن، آزمون حافظه فعال و آزمون عملکرد پیوسته. برای بررسی توان پیش بینی عملکرد تحصیلی از طریق متغیرهای مستقل پژوهش و تبیین واریانس عملکرد تحصیلی از مدل ساختاری لیزرل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که از میان کارکردهای اجرایی، متغیر بازداری پاسخ و حافظه فعال سهم بیشتری در پیش بینی عملکرد تحصیلی دانش آموزان ناتوان یادگیری در حوزه خواندن، نوشتن و ریاضی دارند.

    نتیجه گیری

    کارکردهای اجرایی بازداری پاسخ، حافظه فعال به عنوان یک فعالیت شناختی در یادگیری خواندن، نوشتن و ریاضیات ضروری است. بنابراین توجه به ظرفیت و کارایی حافظه فعال و بازداری پاسخ یادگیرندگان بر کارامدی فرآیند آموزش و طراحی و ارایه مواد آموزشی که هدف نهایی همه آنها ایجاد، گسترش یا تسهیل یادگیری است، اثرات مثبت می گذارد.

    کلیدواژگان: انتقال، بازداری پاسخ، بروز رسانی، برنامه ریزی- سازماندهی، عملکرد پیوسته
  • مریم ماهرالنقش*، محمدرضا مرادی، فهیمه ماهرالنقش صفحات 53-66

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر خودگویی های مثبت بر سرزندگی تحصیلی و اضطراب امتحان دانش-آموزان با اختلال یادگیری خاص بود. روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر دارایاختلال یادگیری خاص سوم ابتدایی آموزش و پرورش شهر اصفهان در سال تحصیلی 98- 97 بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. بدین معنا که از 6 ناحیه آموزش و پرورش شهر اصفهان، دو ناحیه و از این دو ناحیه شش مدرسه به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. دانش آموزان پسر دارای اختلال یادگیری با پرسشنامه مشکلات یادگیری کلواردو انتخاب و با آزمون هوش وکسلر چهارم به لحاظ هوشی همگن شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15) و کنترل (15) قرار گرفتند. شرکت کنندگان در پژوهش در دو مرحله ی پیش آزمون و پس آزمون به ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه اضطراب فیلیپس و پرسشنامه سرزندگی تحصیلی پاسخ دادند جلسات آموزشی شامل ده جلسه نوده دقیقه ای بر اساس نظریه ی مایکنبام و با تاکید بر روش شناختی-رفتاریی بود. گروه کنترال تحت هیچ مداخله ای قرار نگرفتند. تجزیه تحلیل آماری با استفاده از آزمون تحلیل کوارایانس انجام شد. نتایج بیان کننده ی این مطلب است که آموزش خودگویی مثبت در کاهش اضطراب و بهبود سرزندگی تحصیلی دانش آموزان پسر تاثیر معنی دار (001/0 > p) داشته است. بر اساس نتایج آموزش خودگویی مثبت به دانش آموزان روش مناسبی برای بهبود سرزندگی تحصیلی، و کاهش اضطراب دانش آموزان پسر با اختلال یادگیری است.

    کلیدواژگان: خودگویی مثبت، اختلال یادگیری، اضطراب، سرزندگی تحصیلی، دانش آموز پسر
  • سید محسن دلبری، ابوطالب سعادتی شامیر*، محسن ایمانی نائینی صفحات 67-86

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل آموزش فلسفه برای کودکان به روش مشارکتی با تاکید بر حل مسئله اجتماعی بر روی دانش آموزان ابتدایی آموزش و پرورش منطقه پنج استفاده شد. جامعه آماری در این بخش از پژوهش، خبرگان جامعه علمی دانشگاهی و متخصصان آموزش و پرورش بود که از سوابق اجرایی در سطوح تصمیم گیری برخوردار بوده و به اصطلاح خبرگان آگاه نام دارند. این گروه برای انجام بخش کیفی پژوهش انتخاب شد و در فرایند مصاحبه با استفاده از روش دلفی شرکت می کنند؛ روش نمونه گیری در بخش کیفی پژوهش حاضر به صورت هدفمند بوداستراوس و کوربین (1990) کدگذاری باز را این گونه توصیف می کنند "بخشی از تحلیل که مشخصا به نام گذاری و دسته بندی پدیده از طریق بررسی دقیق داده ها مربوط می شود". به عبارت بهتر در این نوع کدگذاری مفاهیم درون مصاحبه ها و اسناد و مدارک بر اساس ارتباط با موضوعات مشابه طبقه بندی می شوند. نتیجه این مرحله، تقطیر و خلاصه کردن انبوه اطلاعات کسب شده از مصاحبه ها و اسناد به درون مفاهیم و دسته بندی هایی است که در این سوالات مشابه هستند. نتایج نشان می داد که شناخت انسان ، نسبت مفاهیم با یکدیگر ، حل مسئله اجتماعی ، تعریف مفاهیم ، استدلال در مورد مفاهیم و تفکر انتقادی به ترتیب بالاترین بار عاملی و وزن عاملی را بر روی عامل مرتبه دوم مدل شش عاملی آموزش فلسفه برای کودکان به روش مشارکتی دارند.

    کلیدواژگان: آموزش فلسفه، هوش اجتماعی، کودکان ابتدایی، کودکان فیلسوف، فلسفه ابتدایی
  • محبوبه وهاب، محمدنقی ایمانی*، ابوالقاسم دلخوش کسمایی صفحات 87-106

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی مولفه های فرایند عدالت آموزشی در سازمان بانک مسکن بود. روش پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع داده، کیفی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل 194نفر از خبرگان و صاحبنظران صنعت بانکداری بود که با نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند، انتخاب شدند. تعداد نمونه انتخاب شده، 23 نفر بود. ابزار مورد استفاده در این پژوهش شامل اسناد و مرور کتابخانه ای و مصاحبه های نیمه ساختار یافته بود. برای سنجش روایی، از روش تثلیت (مثلث سازی) برای سنجش روایی استفاده شد و برای محاسبه پایایی از روش باز آزمون استفاده شد که مورد تایید قرار گرفتند. روش تحلیل داده ها، کدگذاری نظری برگرفته از روش نظریه پردازی داده بنیاد بود. نتایج حاصل از پژوهش نشان دادند که مولفه های تشکیل دهنده عدالت آموزشی در بانک مسکن شامل؛ مولفه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اخلاقی، تکنولوژیکی و همچنین، مولفه های تاثیرگذار بر عدالت آموزشی شامل؛ اخلاق مداری، صلاحیت حرفه ای، برنامه ریزی و ساختار سازمانی بودند. علاوه بر این، مولفه های اثرپذیر از واکاوی عدالت آموزشی شامل، مولفه های رضایت شغلی، اشتیاق شغلی و عملکرد شغلی بود.

    کلیدواژگان: عدالت آموزشی، رضایت شغلی، اشتیاق شغلی و عملکرد شغلی
  • مهرداد ابراهیم پور*، مسلم چرابین، احمد اکبری، احمد زنده دل صفحات 127-142
    توسعه حرفه ای مدیران مدارس به دلیل نقش آن در توسعه حرفه ای معلمان، بهبود فرایند یاددهی و یادگیری و موفقیت دانش آموزان ضرورتی اجتناب ناپذیر است. هدف این پژوهش شناسایی مولفه های موثر بر شایستگی حرفه ای مدیران مدارس از دید متخصصان آموزش وپرورش بود. مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجر کیفی بود. جامعه پژوهش خبرگان آموزش وپرورش در سال تحصیلی 98-1397 بودند که تعداد 15 نفر از آنها طبق اصل اشباع نظری با روش های نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده و داده ها طبق رویکرد گراند تیوری با روش های کدگذاری باز، محوری و انتخابی تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که مولفه های موثر بر شایستگی حرفه ای مدیران مدارس شامل پنج مقوله اصلی و هفده مقوله فرعی (زیرمقوله) بود. مقوله های اصلی شامل مهارت های انسانی (یک زیرمقوله شاخص های انسانی)، مهارت های ادراکی (یک زیرمقوله اکتساب مهارت های ادراکی)، شاخص های روانی و ذهنی- اخلاقی (دو زیرمقوله شاخص های شناختی و ذهنی و اخلاقیات)، مهارت های مدیریتی (یازده زیرمقوله مدیریت ارتباطات درون سازمانی، مدیریت ارتباطات برون سازمانی، رهبری فرایندهای یاددهی و یادگیری، برنامه ریزی، رفتار سازمانی، نظارت بر پژوهش، منابع مالی و تجهیزات، توسعه کارکنان، نظارت بر تغییرات و تحولات درون سازمانی، ارزشیابی و کنترل و تخصص و مهارت فناوری) و دانش تخصصی (دو زیرمقوله دانش فنی و دانش عمومی) بودند. با توجه به نتایج، برنامه ریزی برای بهبود شایستگی حرفه ای مدیران مدارس بر اساس مقوله های اصلی و فرعی آن ضروری است، لذا با آموزش مقوله های اصلی و فرعی می توان گام موثری در ارتقای شایستگی حرفه ای آنان برداشت.
    کلیدواژگان: شایستگی حرفه ای، مدیران، مدارس، آموزش وپرورش
  • علی کریمی، حسن احدی*، حسن اسدزاده صفحات 143-164
    اهداف

    هدف از پژوهش حاضر تعیین میزان اثربخشی آموزش مهارت های مثبت اندیشی بر  کاهش اضطراب دانشجویان دختر دانشگاه آزاداسلامی واحد سبزاوربود.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف بنیادی واز لحاظ روش نیمه ازمایشی باطرح پیش ازمون وپس ازمون با گروه کنترل نابرابر ودوره پیگیری 3 ماهه بود. جامعه مورد مطالعه کلیه دانشجویان دختر دانشگاه آزاد واحد سبزوار در سال تحصیلی 97-96 با امارتقریبی 1800 نفر بود ند که با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس30 نفربرای نمونه انتخاب شدند و با روش همتاسازی در دوگروه آزمایش (15 نفر) وکنترل (15 نفر) قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه  اضطراب بک و برای بررسی اثربخشی نیز از بسته آموزش مهارت های مثبت اندیشی که در 9 جلسه یک و نیم ساعته تنظیم شده بود استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج تحلیل های آماری با استفاده از تحلیل کواریانس صورت گرفت ونشان داد که آموزش مهارت های مثبت اندیشی با اندازه اثر 0/331 درصد میزان اضطراب دانشجویان دختر را کاهش می دهد. بنابراین وجود تاثیرآموزش مهارت های مثبت اندیشی برکاهش میزان اضطراب در گروه ازمایش در سطح معناداری (0/05 <p) تایید گردید.

    نتیجه گیری

    در پایان جلسات درمان، دانشجویان در هر دو گروه یاد گرفتند برای دستیابی به خواسته های خود، هر یک از آن ها باید رفتارهای مسیولانه ای را انتخاب کنند که ضمن حفظ اصول اخلاقی و با به کارگیری اقدامات خوش بینانه ، صحیح و مسیولانه به خواسته های خود نیز برسند. آموزش مهارت های مثبت اندیشی باعث بوجود آمدن جو حمایتی و ایمن می شود که دانشجویان احساس پذیرفته شدن و امنیت روانی-عاطفی را می توانند تجربه نمایند که این امر سازگاری بیشتر و تعارض های کمتر را به ارمغان می آورد.

    کلیدواژگان: مهارت های مثبت اندیشی، اضطراب، دانشجویان دختر
  • سودابه سادات موسوی، معصومه اولادیان*، محمدنقی ایمانی صفحات 155-173

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدلی برای افزایش خلاقیت دانش آموزان متوسطه دوره دوم شهر تهران انجام شد. این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا تلفیقی (کیفی و کمی) بود. جامعه پژوهش در بخش کیفی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران و در بخش کمی دانش آموزان متوسطه دوره دوم منطقه 4 شهر تهران به تعداد 1649 نفر بودند. نمونه پژوهش در بخش کیفی 50 نفر بودند که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در بخش کمی 308 نفر بودند که با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با کمک مرور پیشینه، مصاحبه با خبرگان و پرسشنامه محقق ساخته (21 گویه) جمع آوری که پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ 86/0 بدست آمد. داده ها با روش های آزمون تی تک نمونه ای، تحلیل عاملی اکتشافی و مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS و LISREL تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که بر اساس نظرات خبرگان از میان هفت عامل فردی، مدرسه، اجتماعی، محیط فیزیکی، محیط یاددهی- یادگیری، تربیتی و خانوادگی، فقط سه عامل فردی، خانواده و مدرسه بر خلاقیت تاثیرگذار بودند. همچنین، نتایج مدل یابی معادلات ساختاری نشان داد که از میان سه عامل مذکور به ترتیب عامل های فردی و مدرسه بر خلاقیت تاثیرگذار بودند و مدل برازش مناسبی داشت. دیگر یافته ها نشان داد که میزان خلاقیت دانش آموزان پایین تر از حد متوسط است. با توجه به یافته ها از طریق بهبود عوامل فردی و مدرسه و شاخص های مرتبط با آنها می توان میزان خلاقیت دانش آموزان متوسطه دوره دوم را افزایش داد.

    کلیدواژگان: خلاقیت، دانش آموزان، دوره دوم متوسطه
  • رسول جان نثار* صفحات 165-184
    یکی از معیارهای مهم برای ارزیابی میزان موفقیت یا شکست نظام آموزشی، پیشرفت تحصیلی دانش آموزان است و بالا بردن پیشرفت تحصیلی و کاهش میزان افت تحصیلی آنان از مهم ترین اهداف این نظام است. هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه ی نیازهای روان شناختی اساسی (خودمختاری، شایستگی و ارتباط)، راهبردهای یادگیری (عمیق و سطحی) و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در قالب یک الگوی علی بود. دویست و هشتاد و پنج نفر از دانش آموزان دوره متوسطه شهرستان سلماس با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده و به پرسشنامه های راهبردهای یادگیری و نیازهای روان شناختی اساسی پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج تحلیل نشان داد که الگوی آزمون شده از برازش مناسبی برخوردار بوده و 23 درصد از تغییرات پیشرفت تحصیلی، 14 درصد راهبردهای عمیق یادگیری و 13 از واریانس راهبردهای سطحی یادگیری را تبیین نمود. راهبردهای یادگیری عمیق تاثیر مثبت و معنی داری بر پیشرفت تحصیلی داشت. اما اثر راهبردهای سطحی یادگیری بر این متغیر منفی و معنی دار بود. نیاز به خودمختاری و شایستگی اثر مثبت و معنی داری بر راهبردهای عمیق یادگیری داشتند. اما اثر نیاز به ارتباط بر این متغیر معنی دار نبود. همچنین اثر نیاز به ارتباط بر راهبردهای سطحی یادگیری مثبت و معنی دار بود. یافته های پژوهش نشان دادند که هم متغیرهای انگیزشی مانند نیازهای روان شناختی اساسی و هم متغیرهای شناختی مانند راهبردهای یادگیری نقش مهمی در پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارند.
    کلیدواژگان: راهبردهای یادگیری، پیشرفت تحصیلی، نیازهای روان شناختی اساسی، دانش آموزان دوره متوسطه
  • محمدرضا عسکری، بهنام مکوندی*، عبدالکاظم نیسی صفحات 185-204

    هدف پژوهش حاضر، مقایسه اهداف پیشرفت، ادراک از جو مدرسه و عملکرد تحصیلی در دانش آموزان تیزهوش دختر و پسر دوره دوم متوسطه شهر اهواز بود. این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای می باشد. نمونه آماری شامل 300 نفر (140تیزهوش پسر و 160تیزهوش دختر) که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها ازسه پرسشنامه اهداف پیشرفت میدگلی وهمکاران (1998)، پرسشنامه ادراک از جو مدرسه تریکت و موس (1973) و پرسشنامه عملکرد تحصیلی فام وتیلور (1999) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری از جمله تحلیل واریانس چند متغیری و تک متغیری استفاده شد. نتایج مطالعه نشان داد دانش آموزان پسر در مولفه اهداف تبحری و رویکردی اهداف پیشرفت از دانش آموزان دختر میانگین پایینی دارند ودراهداف اجتنابی دانش آموزان دختر از دانش آموزان پسر میانگین پایین تری داشتند، همچنین ادراک از جو مدرسه و عملکرد تحصیلی پسران نسبت به دختران میانگین پایین تری را نشان داد، در نتیجه تمام متغیر های پژوهش (به جزء اهداف اجتنابی) دختران تیزهوش از عملکرد بهتری نسبت به پسران تیزهوش بر خوردار بودند. این تفاوت ها در سطح 05/0 معنی داربود.

    کلیدواژگان: اهداف پیشرفت، ادراک از جو مدرسه، عملکرد تحصیلی، تیزهوش
|
  • Fatemeh Bagh Khasti, Kiyoomars Niaz Azari *, Negin Jabari Pages 1-26
    The overall goal of the study was to provide a genuine leadership model in the major universities of medical sciences in Region One. In terms of purpose, this research is an application that was done with a mixed approach (qualitative and quantitative) with exploratory design. In the qualitative section, the statistical population was selected as 14 professors of the first major universities of medical sciences in the first region by purposeful sampling method and considering the law of saturation. The faculty of the Greater University of Medical Sciences in District One numbered 1,851, of which 320 were selected based on the Cochran's formula. Sampling was performed using stratified random sampling method based on academic unit. To collect data in the qualitative section, a semi-structured interview was used to identify the dimensions of genuine leadership. The qualitative result is the production of a questionnaire of genuine leadership experts. In order to collect the data, in the quantitative part of the questionnaire, the researcher made the original leadership with 91 questions and 2 dimensions of "individual and organizational" were used. Experimental factor analysis and confirmatory factor analysis were used to analyze the data. The results showed that the model of genuine leadership in the universities of macro-medical sciences of region one has two dimensions (individual and organizational). Both individually and organizationally, there are three components.
    Keywords: Genuine Leadership, Universities of Medical Sciences, Genuine Leadership Model
  • Hadi Taghizadeh *, Amanoll Soltani, Hamdolla Manzari, Zahra Zaynodiny Pages 27-52

    cause:

    The aim of the study was to investigate the role of executive functions (transfer, retention, update, continuous operation and Planning Organization) in predicting the performance of students with learning disabilities were learning.

    Methods

    For this study, 116 primary school students with learning disabilities were selected by random sampling. Measuring instruments used in this study include: WCST, Stroop complex task, Tower of London, working memory test and CPT. To be independent variables predicting academic performance through research and variance explanation of academic performance LISREL structural equation modeling was used.

    Results

    The results showed that among the executive functions, variable response inhibition and working memory more contributions in predicting academic performance of students with learning disabilities in reading, writing and math are.

    Conclusion

    executive functions response inhibition, working memory as a cognitive activity in learning reading, writing and mathematics is essential. Thus, according to the capacity of working memory and response inhibition learners efficient process design and provide training and educational materials that the ultimate goal of all of them create, expand or facilitate learning, provide positive effects.

    Keywords: Switching, response inhibition, update, organize Planning, continuous operation
  • Maryam Maheronaghsh *, MohammadReza Moradi, Fahimeh Maheronnaghsh Pages 53-66

    The purpose of this study was to determine the effect of positive self-talk on academic buoyancy and test anxiety among students with specific learning disabilities. The research method was quasi-experimental pretest-posttest with control group. The statistical population consisted of all male students with specific learning disability in primary school of Isfahan in the academic year of 2018-2019. They were selected using multi-stage random sampling method. This means that from six education districts of Isfahan, two districts and from these two regions, six schools were selected randomly. Students with learning disabilities were integrated with Colorado learning disabilities questionnaire and Wechsler intelligence scale for children. They were randomly divided into two experimental (15) and control (15) groups. Participants in the research in two stages of pre-test and post-test responded to the research tools: Philips Anxiety Inventory and Academic Lifelong Learning Questionnaire. The training sessions consisted of ten sessions in minutes, based on the theory of Meichenbaum, with emphasis on cognitive-behavioral approach. The control group did not receive any training. Statistical analysis was performed using Co-variance analysis. The results indicate that positive self-talk training has a significant effect on reducing anxiety and improving academic buoyancy of male students. (p <0.001). Based on the results of positive self-talk training, students had a good way to improve academic buoyancy and reduce the anxiety of male students with specific learning disabilities.

    Keywords: positive self-talk, Learning Disorder, anxiety, Academic buoyancy, Male student
  • Seyed Mohsen Delbari, Aboutaleb Seadatee Shamir *, Mohsen Imani Naeini Pages 67-86

    The purpose of this study was to present a model of teaching philosophy to children in a participatory method with emphasis on social intelligence on elementary students of education in district five. The statistical population in this section of the study was academic community experts and education professionals with executive backgrounds in decision-making levels known as knowledgeable experts. This group was selected to conduct the qualitative part of the research and participate in the interview process using the Delphi method; the qualitative part of the present study purposely describes the open coding of Budastras and Corbin (1990). From the analysis that is specifically related to naming and categorizing the phenomenon through careful examination of the data ". In other words, in this type of coding, the concepts within the interviews and documents are classified according to their relevance to similar topics. The result of this step is to massively distill and summarize information obtained from interviews and documents into concepts and categories that are similar to these questions. The results showed that human cognition, relation of concepts to each other, social intelligence, concept definitions, reasoning about concepts and critical thinking respectively have the highest factor loadings and factor weight on the second-order factor six-factor model of philosophy education for children through participatory method. have.

    Keywords: teaching philosophy, Social intelligence, Elementary children, Children of philosophers, Elementary philosophy
  • Mahbobeh Vahab, Mohamadnaghi Imani *, Abolghasem Delkhosh Kasmaie Pages 87-106

    The purpose of this study was to identify the components of educational justice process in Maskan Bank organization. The research method was applied in terms of purpose and qualitative in terms of data. The statistical population of the study consisted of 194 banking industry experts and experts who were selected by purposive non-random sampling. The sample size was 23. The tools used in this study included library documentation and semi-structured interviews. Validity was measured by triangulation method and validity of the test was confirmed by validation method. The method of data analysis was theoretical coding based on the theory of data base theory. The results showed that the components of educational justice in Maskan Bank include economic, social, cultural, political, moral, and technological as well as the components of educational justice including ethics, professional competence, planning and organizational structure. In addition, the influential components of the analysis of educational justice included the components of job satisfaction, job aspiration, and job performance.

    Keywords: educational justice, Job satisfaction, Job Desire, and Job Performance
  • Mehradad Ebrahimpour *, Moslem Cherabin, Ahmad Akbari, Ahmad Zendehdel Pages 127-142
    Professional competence of schools managers in an inevitable necessity because of its role in the professional development of teachers, improvement teaching and learning process and success of students. The aim of this research was identifying the effective components on professional competence of schools managers from the perspective of education experts. The present study was applied in terms of purpose and was qualitative in terms of implementation. The research community was education experts in 2018-19 academic years which number of 15 people of them were selected according to the principle of theoretical saturation by purposive and snowball sampling methods. In order to collect data was used from semi-constructed interview method and data were analyzed based on the grounded theory approach by open, axial and selective coding methods. The findings showed that effective components on professional competence of schools managers included five main categories and seventeen sub-categories. The main categories include human skills (one category of human indicators), perceptual skills (one category of acquisition of perceptual skills), psychological and mental-moral indicators (two categories of cognitive and mental indicators and ethics), managerial skills (eleven categories of intra-organizational communication management, extra-organizational communication management, leadership of teaching and learning processes, planning, organizational behavior, monitoring on research, financial resources and equipment, employee development, monitoring on intra-organizational changes, evaluation and control and technology specialization and skill) and specialized knowledge (two categories of technical knowledge and public knowledge).
    Keywords: Professional competence, Managers, Schools, education
  • Ali Karimi, Hasan Ahadi *, Hassan Asadzadeh Pages 143-164
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of teaching positive thinking skills on reducing anxiety among female students of Sabzevar University of darzas.

    Method

    The study population consisted of all female students of Azad university of Sabzevar Branch in the academic year of 97-96, including 30 people who were selected using purposeful sampling. They were randomly assigned to experimental group (15) and control group (15 People) was replaced. Beck Anxiety Inventory and Positive Thinking Training Package, which was set up in 9 sessions of one and a half hours, was used to collect data.

    Results

    The results of statistical analysis indicated that teaching positive thinking skills with an effect size of 0.18 would reduce the students' anxiety level. Therefore, there is a significant difference between the effect of teaching positive thinking skills on reducing anxiety level (p <0.05).

    Conclusion

    At the end of the treatment sessions, students learned in both groups to choose their own behaviors in order to attain their demands, each of whom should choose responsible behaviors that while maintaining ethical principles and applying optimistic, correct and responsible actions to Your wishes are also met. Teaching positive thinking skills creates a supportive and safe environment where students can experience the feeling of acceptance and psychosocial security, which brings greater compatibility and less conflicts.

    Keywords: positive thinking skills, anxiety, female students
  • Soodabeh Sadat Moosavi, Masoumeh Oladian *, Mohammadnaghi Imani Pages 155-173

    Present research aim to presenting a model for increase creativity of high school students of Tehran city. This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was mixed (qualitative and quantitative). The research population in qualitative section was faculty members of Islamic Azad University Tehran province and in quantitative section was high school students district 4 of Tehran city with number of 1649 people. The research sample in qualitative section was 50 people who were selected by purposive sampling method and in quantitative section was 308 people who were selected by simple random sampling method. Data were collected with the help of background review, interview with experts and researcher-made questionnaire (21 items), that reliability of the questionnaire was obtained by Cronbach's alpha method 0.86. Data were analyzed by methods of one sample t-test, exploratory factor analysis and structural equation modeling in SPSS and LISREL software. The findings showed that according to the opinions experts, among seven factors of individual, school, social, physical environment, teaching-learning environment, educational and family, only three factors of individual, family and school was influenced on creativity. Also, the results of structural equation modeling showed that among the mentioned three factors, individual and school factors influenced on creativity, respectively and the model had a good fit. Other findings showed that students' creativity is lower than average. Regarded to the findings via improving individual and school factors and related indicators can be increased the creativity of high school students.

    Keywords: Creativity, Students, high school
  • Rasool Jannesar * Pages 165-184
    One of the important criteria for assessing the level of success or failure of educational system is the students’ academic achievement; increasing the academic achievement and reducing the level of their academic failure are among the most important goals of this system. The aim of current research was to investigate the relationship between basic psychological needs (autonomy, competence and relatedness), learning strategies (deep and surface) and students' academic achievement in a form of casual model. 285 high school students in Salmas city were selected using stratified sampling method and answered to learning strategies and basic psychological needs questionnaires. Path analysis was use for data analysis. The findings revealed that tested model had sufficient fit and predicted 23% of changes of academic achievement, 14% deep learning strategies and 13% of variance of surface learning strategies. Deep learning strategies had positive and significant effect on academic achievement. But the effect of surface learning strategies on academic achievement was negative and significant. Need for autonomy and competence had positive and significant effect on Deep learning strategies. But the effect of need for relatedness on this variable wasn't significant. Also, the effect of need for relatedness on surface learning strategies was positive and significant. Research findings showed that both motivational (e.g. basic psychological needs) and cognitive variables (e.g. learning strategies) have important roles in prediction of students' academic achievement.
    Keywords: learning strategies, Academic Achievement, Basic Psychological Needs, high school students
  • MohammadReza Askari, Behnam Makvandi *, Abdolkazem Neisi Pages 185-204

    This study aimed to compare achievement goals, perception of the school atmosphere and educational performance in gifted second-degree high school students (males and females) in Ahwaz city. This research was a causal-comparative study. The sample included 300 gifted students (140 gifted males and 160 gifted females) whom were selected by stratified random sampling. The required data were collected from three educational questionnaires of Development Goals Questionnaire (Midgely et al, 1998), Perception of School Atmosphere Questionnaire (Tricity& Mouse, 1973) and Educational Performance (Pham-Taylor, 2001). The collected data were analyzed using statistical methods such as multivariate analysis of variance and One-variable. The results of the study indicated that gifted male students had a lower average than gifted female students did in achievement goals the female students had lower average than male students did in the avoidance goals. Moreover, the perception of the school atmosphere and the school performance of male students showed lower average in comparison to the female students, as a result, all the research variables (except for avoidance goals) of gifted female students had a better performance than gifted male students. These differences were significant at the level of 0.05.

    Keywords: achievement goals, Perception of school climate, educational performance, gifted