فهرست مطالب

Journal of Medical Education Development
Volume:14 Issue: 41, Spring 2020

  • تاریخ انتشار: 1400/03/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد ملکی پور*، سید محمدعلی میرجلیلی صفحات 11-24
    زمینه و هدف

     امروزه در موسسات علوم پزشکی بخش عظیمی از آموزش کارآفرینی در قالب برگزاری یک سری کارگاه ها به دانشجویان ارایه می شود. هدف پژوهش حاضر تجربه شرکت کنندگان از آسیب های برنامه درسی کارگاه های آموزش کارآفرینی در علوم پزشکی است.

    روش بررسی

     این پژوهش با رویکرد کیفی با استفاده از روش تحلیل محتوا جهت دار انجام شد. جهت تحلیل محتوا مبتنی بر تیوری رالف تایلر در خصوص عناصر چهار گانه برنامه درسی بود. پژوهش حاضر شامل دانشجویان شرکت کننده علوم پزشکی دانشگاه تهران در کارگاه های آموزش کارآفرینی بودند، نمونه گیری آن به شکل هدفمند با روش گلوله برفی صورت گرفت و  با مصاحبه نیمه سازمان یافته با 14 نفر از آنها مصاحبه به حد اشباع رسید. سپس کلیه مصاحبه ها روی کاغذ پیاده شد و استخراج کد ها به صورت دستی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

     یافته ها نشان داد که برنامه درسی کارگاه های آموزش کارآفرینی با آسیب های شامل 18 مقوله در قالب چهار عنصر هدف، محتوا، روش تدریس و ارزشیابی در برنامه درسی مواجه است.

    نتیجه گیری: 

     دست اندرکاران علوم پزشکی و همچنین متولیان برگزاری کارگاه های آموزش کارآفرینی در راستای فضای لازم برای آموزش کارآفرینی باید توجهی بیش از پیش به برنامه درسی کارگاه های آموزش کارآفرینی با توجه به آسیب های تعیین شده داشته باشند.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، کارآفرینی، کارگاه آموزش کارآفرینی، علوم پزشکی
  • زهرا روحی پور، پروانه رحیمی فر، یونس امیری شوکی، مریم دستور پور، نگین مرادی* صفحات 25-32
    زمینه و هدف

     آموزش بالینی بخش بسیار مهم وتاثیرگذار از آموزش دررشته گفتاردرمانی می باشد که بدون آن تربیت افراد توانمند و شایسته بسیارسخت وغیرممکن خواهدبود.بررسی عوامل تسهیل کننده وبازدارنده برکیفیت وکمیت آموزش بالینی دررشته گفتاردرمانی به منظور بررسی مشکلات آموزشی و ارایه ی برنامه های راهگشای آموزشی درآینده ضرورت دارد.

    روش بررسی

     این مطالعه از نوع مقطعی توصیفی-تحلیلی می باشد62دانشجوی کارشناسی و41 اساتید گفتاردرمانی (41نفر) وارد مطالعه شدند.آنها فرم رضایت نامه و پرسش نامه ی62 سوالی عوامل تسهیل کننده و بازدارنده ی آموزش بالینی را تکمیل کردند.داده ها با نرم افزار spss نسخه 22 بررسی گردید.

    یافته ها: 

     62 دانشجو با میانگین سنی 9/1± 53/22و41 مربی با میانگین سنی9/9±29/36مورد مطالعه قرار گرفتند. براساس نظرات هر دو گروه، مهم ترین عوامل تسهیل کننده،حیطه ی"ویژگی های تسهیل کننده مربیان و اساتید"و مهم ترین عوامل بازدارنده،حیطه ی"نارضایتی دانشجواز نحوه ارایه ی دروس عملی و تیوری"بود. براساس نتایج آزمون تی تست مستقل در برخی عوامل تسهیل کننده و بازدارنده میان نظرات استاد و دانشجو تفاوت معناداری وجود داشت (p≤0/001).

    نتیجه گیری: 

     مهم ترین حیطه تسهیل کننده آموزش بالینی استفاده از مربیان با تجربه و با مسئولیت و مجرب که دوره های ضمن خدمت مناسب آموزش بالینی گذرانده باشند.عوامل بازدارنده آموزش بالینی از دیدگاه مربیان و اساتید نشان داد که جهت جلوگیری از خستگی اساتید و تاثیر بر کیفیت آموزش ضروری است تا تصمیماتی اتخاذ گردد همچنین ضروری است تا فضاهای فیزیکی کلینیک ها و امکانات آنها تجهیز گردد و فاصله زمانی مناسب برای ارایه دروس عملی و تیوری برقرار گردد.

    کلیدواژگان: عوامل تسهیل کننده، عوامل بازدارنده، آموزش بالینی، گفتاردرمانی
  • سیاوش مرادی، آرش اخلاقی، رقیه ولی پور خواجه غیاثی، فروزان صادقی محلی، فرشته عرقیان مجرد، بیژن گرایلی، سیده معصومه پاشایی، محسن طهرانی، سید محمد مهدی غفاری همدانی، تورج اسدی، مریم سفید گر نیا، مرتضی تقوی، فتانه عمویی* صفحات 33-41
    سابقه و هدف

    پیچیدگی های پزشکی بالینی، توسعه دانش و کسب تجربه در آموزش پزشکی، پیشرفت فن آوری اطلاعات، تغییر در ارایه خدمات سلامت، ضرورت اعمال تغییرات در برنامه درسی در راستای حصول توانمندی های مورد انتظار از پزشکان عمومی را ناگزیر می نماید. پژوهش حاضر با هدف بررسی محتوای آموزش پایه و بالینی برنامه درسی و همراستایی محتوایی برنامه درسی جدید را با نقش های مورد انتظار از پزشک عمومی انجام گردید.

    مواد و روش ها: 

    این مطالعه به روش کیفی (بحث گروهی متمرکز) در طی سال های 1397 و 1398 انجام گردید. برای جمع آوری داده ها مصاحبه های گروهی عمیق با صاحبنظران آموزش پزشکی و دانشجویان منتخب استعداد درخشان صورت گرفت و با استفاده از رویکرد تحلیل محتوایی گرانهیم و لوندمن طبقات و درون مایه ها استخراج گردید.

    یافته ها: 

    در این مطالعه بر اساس تشابه و تناسب داده ها دو طبقه شامل تعدیل طول دوره علوم پایه و مقدمات بالینی و تغییر محتوای آموزشی علوم پایه و مقدمات بالینی  با 15 کد و در محتوای آموزش بالینی برنامه درسی، سه طبقه شامل غنی نمودن اهداف بالینی دوره پزشکی عمومی،  بهبود محتوا و سازماندهی آن و بهبود اجرای محتوای بالینی با 12 کد شناسایی گردید.

    نتیجه گیری

    بازنگری در واحدهای درسی علوم پایه با رویکرد ادغام طولی با محتوای بالینی، توجه به مبانی استدلال فیزیوپاتولوژیک بیماری‎ها در مقطع مقدمات بالینی، تدوین طرح درس های مبتنی بر استدلال بالینی در دوره کارآموزی و توجه به مهارت آموزی در دوره کارورزی می تواند زمینه ساز آموزش دانشجویان پزشکی متناسب با نقش ها و وظایف مورد انتظار باشد.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، پزشکی عمومی، مطالعه کیفی
  • زهره بادیه پیمای جهرمی، زهرا شادفرد، محمدعلی منتصری، فریده معارفی، ندا پورنوروز، محبوبه تقی زادگان زاده* صفحات 42-51
    زمینه و هدف

    دانشجویان علوم پزشکی به دلیل رویارویی با عوامل استرس زا و لزوم سازگاری مناسب باید از عزت نفس بالایی برخوردار باشند. ازآنجایی که عزت نفس از عوامل درونی و بیرونی تاثیر می پذیرد این مطالعه با هدف بررسی همسویی شادکامی، جو اخلاقی و استرس ادراک شده با میزان عزت نفس دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جهرم انجام گردید.

     روش بررسی:

     این مطالعه ای همبستگی در نیمسال دوم سال تحصیلی 98-1397 به روش تمام شماری انجام شد و 316 نفر از دانشجویان پرستاری و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در آن مشارکت نمودند. ابزار گرداوری داده ها در این پژوهش پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ، پرسشنامه شادکامی آکسفورد، پرسشنامه جو اخلاقی بیمارستان اولسون و مقیاس استرس ادراک شده کوهن بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی، توسط نرم افزار SPSS.v.16 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    میانگین و انحراف معیار نمرات عزت نفس (45/4 ± 06/4)، شادکامی (39/12 ± 87/41)، جو اخلاقی بیمارستان (81/13 ± 28/91) و استرس ادراک شده دانشجویان (33/6 ± 39/26) محاسبه شد. بین شادکامی (001/0p <، 431/0=r) و استرس ادراک شده (001/0p <، 427/0-=r) دانشجویان با میزان عزت نفس آن ها همبستگی معناداری مشاهده گردید اما بین جو اخلاقی بیمارستان با میزان عزت نفس دانشجویان ارتباط معناداری مشاهده نشد. نتایج تحلیل رگرسیون خطی چندگانه نیز نشان داد که دو متغیر شادکامی و میزان استرس ادراک شده دانشجویان توانستند 26% از واریانس عزت نفس آن ها را پیش بینی نمایند.

     نتیجه گیری:

     با توجه به وجود رابطه بین شادکامی و میزان استرس ادراک شده با عزت نفس دانشجویان می توان با تدوین برنامه هایی در راستای افزایش شادکامی و کاهش استرس دانشجویان، به حفظ و ارتقای سطح عزت نفس آنان کمک نمود.

    کلیدواژگان: عزت نفس، استرس ادراک شده، شادکامی، جو اخلاقی
  • زهرا معین، مسعود حجازی*، ذکرالله مروتی، محمدرضا اروجی صفحات 52-62
    زمینه و هدف

     فراشناخت و تفکر انتقادی از عواملی هستند که می توانند دانشجویان را در حل مسایل دشوار یاری نمایند. از این رو بررسی میزان ارتباط این عوامل با حل مسئله خلاق ضروری به نظر می رسد. لذا این مطالعه با هدف تعیین نقش میانجی تفکر انتقادی در رابطه ی بین فراشناخت و حل مسئله خلاق در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال تحصیلی 98-97 انجام گرفت.

    روش بررسی

     مطالعه حاضر از نوع توصیفی-همبستگی بود. جامعه ی آماری کلیه دانشجویان مقطع دکترای حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال تحصیلی 96-97 بودند که حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 311 نفر محاسبه شد و به صورت تصادفی طبقه ای وارد مطالعه گردیدند. از میان 275 نفر، تعداد 167 نفر (7/60 درصد) پسر و 108 نفر معادل 3/39 درصد دختر بودند. داده ها با استفاده از پرسش نامه های استاندارد فراشناخت ولز و کارترایت (2004)، حل مسئله خلاق باسادر (2004) و پرسشنامه تفکر انتقادی ریکتس (2003) جمع آوری گردید. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام در نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام شد. جهت تعیین نقش میانجی نیز از روش چهار مرحله ای بارون و کنی استفاده شد.

    یافته ها: 

     نتایج نشان داد که بین فراشناخت با حل مسئله خلاق رابطه وجود دارد (P<0/05). همچنین فراشناخت توان تبیین معنادار حل مسئله خلاق را در دانشجویان را دارد (P<0/05). نقش میانجی تفکر انتقادی در رابطه بین فراشناخت و حل مسئله خلاق نیز در این مطالعه تایید شد.

    نتیجه گیری:  

    فراشناخت می تواند حل مسئله خلاق را در دانشجویان تبیین نماید. همچنین تفکر انتقادی رابطه دو متغیر فراشناخت و حل مسئله خلاق را در دانشجویان تقویت می نماید.

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، فراشناخت، حل مسئله خلاق، دانشجویان
  • حمیدرضا پیکری*، الهام شکیبا، صدیقه بری فیض آبادی صفحات 63-67
    زمینه و هدف

    رشد فناوری باعث پیشرفت آموزش از طریق آمادگی و پذیرش فناوری جدید آموزشی که به عنوان یادگیری الکترونیکی ، شده است. این پژوهش با هدف بررسی آمادگی فناوری و تاثیر آن بر پذیرش آموزش الکترونیکی در بین پرستاران دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان انجام شد.

    روش بررسی: 

    این مطالعه توصیفی و همبستگی بود. جامعه آماری 248نفر از پرستاران بیمارستانهای علی ابن ابیطالب، مرادی و نیک نفس رفسنجان بود که با استفاده از جدول مورگان و شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر اساس محل خدمت تعیین شده اند. برای جمع آوری اطلاعات از ترکیب دو پرسشنامه آمادگی فناوری Richey و پذیرش فناوری دیویس استفاده شده است. داده ها با نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمون تی مستقل، آزمون رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد از افراد شرکت کننده در پژوهش 56 نفر مرد و 139 نفر زن و 174 نفر کارشناس و 21 نفر کارشناس ارشد بودند. بیشترین و کمترین سابقه کار 29 سال و 1 سال بود. بیشترین تاثیر آمادگی فناوری در پذیرش فناوری برای یادگیری الکترونیکی را ابعاد خوش بینی و نوآوری با مقدار بتا برابر با 374/0 و 332/0 دارند. (R2= 0/331) نشان می دهد حدود 33 درصد از پذیرش الکترونیکی را می توان توسط 4 بعد خوش بینی، نا امنی، نوآوری و ناراحتی پیش بینی کرد.

    نتیجه گیری

    آمادگی پرستاران برای پذیرش یادگیری الکترونیکی به دلیل  نوپا بودن آموزش الکترونیکی متوسط ارزیابی شد.

    کلیدواژگان: آموزش الکترونیکی، آمادگی فناوری، پذیرش فناوری، پرستاران
  • علی خالق خواه*، داود طوسی، سلیم کاظمی، مرتضی جاوید پور صفحات 68-74
    زمینه و هدف

    پژوهش از مهم ترین عوامل توسعه جامعه است و به دلیل لزوم انجام پژوهش در جوامع علمی و فشارهای روحی ناشی از آن پژوهشگران دچار اضطراب پژوهش می شوند. لذا مطالعه حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر اضطراب پژوهش انجام شد.

    روش بررسی

    روش پژوهش حاضر کیفی و از نوع فراترکیب بوده است. جامعه پژوهش شامل کلیه منابع مرتبط با اضطراب پژوهش طی سال های 2005 تا 2020 به تعداد 463 منبع بود که ابتدا تعداد 214 منبع بر اساس چکیده انتخاب شد. سپس 82 منبع بر اساس محتوا گزینش شد که درنهایت 24 منبع به عنوان منابع مرتبط، به روش تحلیل تم موردبررسی قرار گرفت. برای انتخاب مقالات از کلیدواژه های اضطراب، اضطراب پژوهش و از کلید واژگان انگلیسی Anxiety، Research barriers در پایگاه های اطلاعاتی کتابخانه ها، پژوهشکده ها و سایت هایی همچون جهاد دانشگاهی، پایگاه مجلات تخصصی نور، مگیران، مقالات علمی همایش های کشور، پایگاه نشریات کشور، ایران داک، سیویلیکا، علم نت و پایگاه های استنادی و اطلاعاتی معتبر خارجی شامل Science Direct، Google Scholar،Scopus,،Springer، IEEE مورد جستجو قرار گرفت.. منابع انتخاب شده با استفاده از نرم افزار maxqda 2020 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    با توجه به یافته ها درمجموع 103 کد، 13 مفهوم در 2 مولفه کلی استخراج شدند. نتایج نشان داد دو مولفه کلی عوامل درونی و عوامل بیرونی بر اضطراب پژوهش تاثیر دارند. عوامل درونی اضطراب پژوهش در این تحقیق شامل مهارت های روش شناسی، مهارت پژوهشی، سواد اطلاعاتی، عوامل عاطفی، احساسی و مدیریت و عوامل بیرونی شامل مواردی نظیر: قوانین و سیاست های حوزه پژوهش، عوامل مربوط به مراکز تحقیقاتی، نگرش و فرهنگ سازمانی، پشتیبانی سازمانی، تصمیمات و برنامه ریزی سازمانی، جامعه پژوهشی و ویژگی های راهنمای پژوهش و ویژگی های جمعیت شناسی پژوهش بود.

    نتیجه گیری: 

    پژوهشگران به منظور کنترل اضطراب پژوهشی خود می توانند با شناسایی این عوامل، برنامه ها و راهکارهای مناسب را جهت کاهش اضطراب مدنظر قرار دهند. نتایج فوق می تواند به منظور شناسایی عوامل اضطراب پژوهش و کاهش اضطراب به پژوهشگران کمک کند.

    کلیدواژگان: اضطراب، پژوهش، اضطراب پژوهش، فراترکیب
|
  • NILIMA Takhelchangbam*, Naresh Pal Singh, Anamika Singh, Deepanshi Saxena, Prashant Kumar Bajpai, Utkarsh Tripathi, Arushi Kumar Pages 1-10
    Background

    Assessing the undergraduate medical students’ knowledge regarding COVID-19 to determine any gaps in their learning and any misinformation is essential. This study aimed to access the awareness regarding COVID-19 and related myths among undergraduate medical students.

    Methodology

    A cross-sectional survey was conducted on undergraduate medical students in a tertiary healthcare teaching institute in a district of central Uttar Pradesh. Unpaired t-test and one-way ANOVA were applied to determine any differences among the mean scores of awareness and myths among gender and batch years. We used boxplots to represent the overall and section-wise correct percentages.

    Results

    Out of the total 800 students, 494 (61.7%) participated in the study. Most of the participants were first-year MBBS students, 158 (32.0%), and were males (280, 56.7%). The average performance regarding the awareness and myth related to COVID-19 was satisfactory, with a 72.5% overall correct mean score. According to modified Bloom’s cut-off, 406 (82.2%) students performed moderately, followed by 81 (16.4%) students who performed good, and seven (1.4%) performed poorly. Although the majority 489 (99.0%) knew the correct taxonomy of the virus causing COVID-19, 60.0% and 43.0% had difficulty defining the SARS-CoV-2 virus and close contacts, respectively. There was a drastic variation in response to the physical distancing criteria, with only 71 (14.4 %) answered correctly.

    Conclusions

    As the guidelines regarding COVID-19 are dynamic, there is a need for regular training of undergraduate medical students, focusing on infection control and prevention to keep them updated with the latest and upcoming guidelines.

    Keywords: COVID-19, Awareness, Medical students, COVID-19 Myths
  • Ahmad Malekipour*, Seyyed MohammadAli Mirjalili Pages 11-24
    Background & Aim

     Today, a large part of entrepreneurship education is provided to students in medical institutions in the form of a series of workshops. This study aimed to explain the experiences of students of the pathology of the curriculum of entrepreneurship education workshops in the field of medical sciences. 

    Materials and Methods

     This was a qualitative study conducted with a directed content analysis method. Content analysis was carried out based on four components of Ralph Tyler’s model. Subjects were selected from medical students of the University of Tehran attending entrepreneurship education workshops using snowball sampling. Data saturation was reached after semi-structured interviews with 14 individuals. All interviews were transcribed verbatim and manually extracted codes were analyzed.

    Results

     In this study, the issues of entrepreneurship education workshops were classified into 18 categories presented in the form of four main components of objectives, content, teaching method, and evaluation in the curriculum. 

    Conclusion

     Those involved in medical sciences, as well as those in charge of holding entrepreneurship education workshops, should pay more attention to the curriculum of entrepreneurship education workshops according to the identified pathology in order to provide the necessary space for entrepreneurship training.

    Keywords: Curriculum, Entrepreneurship, Entrepreneurship Education Workshop, Medical Sciences
  • Zahra Rouhipour, Parvane Rahimifar, Younes Amiri Shavaki, Maryam Dastourpour, Negin Moradi* Pages 25-32
    Background and Aim

    Clinical education is a very important and effective part in speech therapy training, without that, it will be very difficult and impossible to train capable and qualified people. It is necessary to investigate the facilitators and deterrents to the quality and quantity of clinical education in the field of speech therapy to study educational problems and provide educational programs in the future.

    Methods

    This is a descriptive-analytical cross-sectional study. 62 undergraduate students and 41 speech therapy instructors (41 people) were included in the study. They completed the consent form and a 62-item questionnaire of facilitators and inhibitors for clinical education. Data were analyzed using SPSS software version 22.

    Findings

    62 students with a mean age of 22.53 ± 1.9 and 41 instructors with a mean age of 36.29 ± 9.9 were studied. According to both groups, the most important facilitating factors were the area of ​​"facilitating characteristics of coaches and instructors" and the most important deterrents were the area of ​​"student dissatisfaction with the way practical and theoretical courses are presented". Based on the results of the independent t-test, in some facilitating and inhibiting factors, there was a significant difference between the opinions of the instructor and the student (p≤0.001).

    Conclusion

    The most important area of facilitating clinical education is the use of experienced and responsible instructors who have passed appropriate in-service courses in clinical education. The quality of education is necessary to make decisions. It is also necessary to equip the physical spaces of clinics and their facilities and to establish a suitable time interval for presenting practical and theoretical courses.

    Keywords: Facilitating Factors, Inhibiting Factors, Clinical Education, Speech Therapy
  • Siavash Moradi, Arash Akhlaghi, Roghayeh Valipour Khajegheyasi, Forouzan Sadeghimahalli, Seyedeh Masoumeh Pashaei, Mohsen Tehrani, Seyed MohammadMehdi Ghaffari Hamedani, Touraj Assadi, Maryam Sefidgarnia, Fattane Amuei* Pages 33-41
    Background and aim

    The complexities of clinical medicine, the advancement of knowledge and experience in medical education, advances in information technology, changes in the delivery of health services, Both of these considerations must be addressed, as well as the need to adjust the curriculum in order to meet the expected capabilities of general practitioners. The aim of this study was to look into the quality of basic and clinical curriculum education, as well as the compatibility of the new curriculumchr('39')s content with the general practitionerchr('39')s expected roles.

    Methods

    A qualitative review (focused community discussion) was performed in 2018 and 2019. In-depth group interviews with medical education experts and selected talented students were conducted to gather data, and classes and themes were extracted using the Granheim and Lundman content analysis method.

    Results

    Based on the similarity and appropriateness of the results, two groups of 15 codes were identified in the study: adjusting the length of basic sciences and clinical introductory courses, and changing the educational quality of basic sciences and clinical introductions and three categories in the content of clinical education instruction, namely enriching clinical goals With 12 codes, general medicine, content enhancement and organization, and clinical content implementation improvement were established.

    Conclusion

    Reviewing basic sciences courses with a longitudinal incorporation approach to clinical content, paying attention to the fundamentals of physiopathological reasoning of diseases in clinical planning, and designing an internship strategy focused on clinical reasoning and attending to skills training during the internship course can be beneficial Medical studentschr('39') educational instruments should be suitable for the anticipated plans and tasks.

    Keywords: curriculum, general medicine, qualitative study
  • Zohreh Badiyepeymaiejahromi, Zahra Shadfard, Mohammadali Motaseri, Faride Maarefi, Neda Pournoroz, Mahboobeh Taghizadeganzadeh* Pages 42-51
    Background & Objective

    Medical students should have adequate self-esteem to deal with stressful situations and have proper compatibility. Since self-esteem is affected by internal and external factors, the present study aimed to investigate the relationship between students’ self-esteem with variables of happiness, ethical climate, and perceived stress at Jahrom University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This correlational study was performed in the second semester of 2018-2019 and 316 students were selected by consensus sampling method. Data were collected using the Rosenberg Self-Esteem Scale, Oxford Happiness Questionnaire, Olsonchr('39')s Hospital Ethical Climate Survey, and Cohen’s Perceived Stress Scale. Data analysis was performed in SPSS version 16 using descriptive and analytical statistics.

    Results

     In this study, the mean and standard deviation of self-esteem, happiness, ethical climate, and perceived stress were calculated at 4.06±4.45, 41.87±12.39, 91.28±13.81, and 26.39±6.33, respectively. We found a significant correlation between happiness (r=0.431, P<0.001) and perceived stress (r=-0.427, P<0.001) with the self-esteem of students. On the other hand, there was no significant relationship between ethical climates with the self-esteem of students. According to the multiple linear regression analysis results, happiness and perceived stress of students predicted 26% of the self-esteem variance.

    Conclusion

    Due to the relationship between students’ self-esteem and the variables of happiness and perceived stress, it is recommended that programs be developed to increase happiness and decrease stress in students so that their self-esteem could be improved.

    Keywords: Self-esteem, Perceived Stress, Happiness, Ethical Climate
  • Zahra Moein, Masoud Hejazi*, Zekrollah Morovati, Mohammadreza Oroji Pages 52-62
    Background & Objective

    Metacognition and critical thinking are some of the factors that can help students to solve difficult problems. Therefore, it is necessary to examine the relationship between these factors and creative problem solving. Therefore, this study aimed to determine the mediating role of critical thinking in the relationship between metacognition and creative problem solving among students of Zanjan University of Medical Sciences in 1997-98.

    Materials & Methods

    This was a descriptive-correlational study. The statistical population was all PhD students in Zanjan University of Medical Sciences in the academic year of 1997-96. The sample size was 311 students using Morgan method and were selected by stratified random sampling. Of the 275, 167 (60.7%) were male and 108 (39.3%) female. Data were collected using Wells & Cartwrightchr('39')s Metacognition Questionnaires (2004), Baser Creative Problem Solving (2004) and Rickets Critical Thinking Questionnaire (2003). Data analysis was performed by using Pearson correlation and multiple regression tests in SPSS 24 software. The four-step method of Baron and Kenny was used to determine the mediator role.

    Results

    The results showed that there is a relationship between metacognition and creative problem solving (P<0.05). In addition, metacognition can significantly explain creative problem solving in students (P<0.05). The mediating role of critical thinking in the relationship between metacognition and creative problem solving was also confirmed in this study.

    Conclusion

    Meta-cognition can explain creative problem solving in students. Critical thinking also strengthens the relationship between the two variables of metacognition and creative problem solving in students.

    Keywords: Critical Thinking, Metacognition, Creative Problem Solving, student
  • Hamid Reza Peikari*, Elham Shakiba, Sedighe Bari Feyzabadi Pages 63-67
    Background & Objective

    Technology growth results in the advancement of teaching through new educational technology acceptance and readiness, which is known as e-learning. The present study aimed to evaluate technology readiness and its impact on e-learning acceptance among nurses of Rafsanjan University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This descriptive and correlational study was performed on 248 nurses at Ali Ebn Abi Taleb, Moradi, and Nik Nafs hospitals, who were selected based on Morgan table and random stratified sampling according to the service location. In addition, data were collected using Richey’s technology readiness scale and Davischr('39')s technology acceptance model. Moreover, data analysis was performed in SPSS using descriptive statistics, independent t-test, regression test, and Pearson’s correlation coefficient.

    Results

    In this study, 56 subjects were male and 139 were female. In terms of the level of education, 174 had a BSc while 21 had an MSc. The maximum and minimum work experience was 29 years and 1 year, respectively. According to the results, technology readiness had the highest impact on technology acceptance for e-learning in dimensions of optimism and innovation with a beta value of 0.374 and 0.332, respectively. Furthermore, R2=0.331 showed that about 33% of e-learning acceptance could be predicted by four dimensions of optimism, insecurity, innovativeness, and discomfort.

    Conclusion

    According to the results of the study, nurses’ readiness to accept e-learning was assessed as moderate due to the novelty of e-learning.

    Keywords: E-learning, Technology Preparedness, Technology Acceptance, Nurses
  • Ali Khaleghkhah*, Davood Toosi, Salim Kazemi, Motteza Javidpoor Pages 68-74
    Background & Objective

    Research is one of the most important factors for the advancement of society. Given the necessity of researching scientific communities and associated mental pressures, researchers experience research anxiety. Therefore, the present study aimed to identify the factors affecting research anxiety.

    Materials & Methods

    This is a qualitative research performed with a meta-synthesis method. The statistical population includes all data related to research anxiety published during 2005-2020. In total, we find 463 references, 214 of which are chosen based on their abstracts. Afterwards, 82 references are selected based on content, and a total of 24 references are evaluated by the theme analysis approach as the related resources. Notably, the articles are found from databases of libraries, schools, and websites such as Academic Center for Education, Culture and Research, Noormags, Magiran, scientific articles of national conferences, national journals database, Iran Doc, Civilica, elmnet and valid foreign databases including Science Direct, Google Scholar, Scopus, Springer, and IEEE using the keywords of anxiety, research anxiety, and research barriers. The selected articles are analyzed in MAXQDA 2020 software.

    Results

    In this study, 103 codes and 13 concepts are extracted into two general components. According to the results, the two general components of internal and external factors affect research anxiety. In this regard, internal factors include methodological skills, research skills, information literacy, emotional, emotional, and management factors. On the other hand, external factors are rules and policies in the field of research, factors related to research centers, organizational attitudes and culture, organizational support, organizational decisions and planning, the research community, and research guide features and characteristics of research demographics.

    Conclusion

    In order to control research anxiety, researchers can consider appropriate programs and solutions to reduce anxiety by identifying the mentioned factors. In addition, our findings could contribute to the recognition and reduction of research anxiety in researchers.

    Keywords: Anxiety, research, research anxiety, meta-synthesis