فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:19 Issue: 6, Jun 2021

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:19 Issue: 6, Jun 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/04/27
  • تعداد عناوین: 11
|
  • صفحات 493-504

    فعالسازی کاسپاز، خارج سازی فسفاتیدیل سرین، تغییر پتانسیل غشای میتوکندری و قطعه قطعه شدن DNA از نشانه های آپوپتوز در اسپرماتوزوای انسانی است. همچنین گونه های واکنشی اکسیژن (ROS) در ایجاد بخش عمده ای از ناباروری مردان نقش دارند. این بررسی نقش آپوپتوز و ROS در تولیدمثل و باروری مردان را نشان می دهد. این پژوهش یک مقاله مروری است و منابع مختلف از جمله مقالات منتشر شده در Google Scholar، PubMed و Science Direct بدون محدودیت زمانی خاص مورد بررسی قرار گرفتند تا بتوانند دیدگاه جامع و کاملی از جستجوهای انجام شده در مورد این موضوع بدست آورند. آپوپتوز عملکرد صحیح و رشد سلول های زایای نر را از مراحل اولیه جنینی تمایز غدد جنسی تا لقاح تنظیم می کند. آپوپتوز علاوه بر حفظ نسبت مناسب بین   سلول های زایا و سلول های سرتولی یکی از مکانیسم های شناخته شده کنترل کیفیت در بیضه است و از طرفی مقادیر بالای ROS باعث افزایش آپوپتوز می شود.آپوپتوز یکی از مکانیسم های معروف کنترل کیفیت در بیضه است. با این وجود، افزایش آپوپتوز ممکن است اثرات سویی بر تولید اسپرم داشته باشد. مطالعات اخیر نشان داده است که ROS و استرس اکسیداتیو متعاقب آن نقش مهمی در آپوپتوز دارند. هدف از این بررسی جمع آوری و جمع بندی یافته های اخیر در مورد آپوپتوز در تولید مثل و باروری مردان است. همچنین، در این بررسی به روزرسانی در مورد نقش ROS در عملکرد طبیعی اسپرم برای هدایت تحقیقات آینده در این زمینه انجام شده است.

    کلیدواژگان: باروری، اسپرماتوگونی، آپوپتوز، تولید مثل، قطعه قطعه شدن DNA، حفظ تمامیت DNA
  • صفحات 505-514
    مقدمه

    رشد جنین با تعامل بین مادر و جنین با رابطه جفت در طول بارداری تعیین می شود.

    هدف

    بررسی آپوپتوز و ظهور فاکتور رشد سلول های کبدی (HGF) در جفت در سنین مختلف حاملگی و توصیف شاخص های تن سنجی و بالینی مادران و نوزادان.

    مواد و روش ها

    این مطالعه بر روی 53 زن باردار که از نظر ویروس نقص ایمنی انسانی منفی بوده و در سن قانونی و بدون بیماری های سیستمیک بودند انجام شد. رنگ آمیزی سلول های آپوپتوز جفت توسط یک کیت تشخیص مرگ سلولی درجا انجام شد. تشخیص HGF توسط پروتکل سیستم ImmunoCruz بز با رنگ آمیزی ABC sc-2023 انجام شد. توزیع نسبی ساختارهای مثبت با استفاده از روش شمارش نیمه کمی ارزیابی شد.

    نتایج

    میانگین رتبه بندی مقدار سلول های حاوی HGF (سیتوتروفوبلاست ها، سین سیتوتروفوبلاست ها، اکسترا ویلوس استروفوبلاست ها، سلول های Höfbauer و سلول های مزودرم خارج جنینی) 94/0 ± 61/1 بود. سلول های آپوپتوتیک (سیتوتروفوبلاست ها، سین سیتوتروفوبلاست ها، اکسترا ویلوس تروفوبلاست ها و سلول های مزودرم خارج جنینی) در تمام نمونه های جفتی در سنین مختلف حاملگی (ترم 05/13 ± 13 و زودرس 25/18 ± 27) یافت شدند و به طور کلی، میزان آنها با افزایش سن حاملگی جفت کاهش می یابد (01/0 > p).

    نتیجه گیری

    وزن جفت مستقیما به سن حاملگی بستگی داشته و با پارامترهای اصلی تن سنجی جنین (وزن، قد و محیط سر و قفسه سینه) ارتباط دارد. کاهش سلول های حاوی HGF و آپوپتوتیک با پیشرفت حاملگی بستگی به پتانسیل انطباق جفت داشته و روش های دیگر وضعیت سلول را اثبات می کند.

    کلیدواژگان: بارداری، جفت، سن حاملگی، آپوپتوز، ایمونوهیستوشیمی
  • صفحات 515-524
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال اندوکرینی و متابولیکی پیچیده است که با عدم تخمک گذاری، تغییرات هورمونی و بیوشیمیایی سرم و تغییرات بافتی تخمدان همراه است. ژل رویال دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است.

    هدف

    بررسی اثر درمانی ژل رویال (RJ) بر اختلالات هورمونی و بیوشیمیایی ناشی از PCOS در مدل موش صحرایی.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 42 سر موش صحرایی ماده نژاد ویستار (با وزن200-180 گرم) و سن 12-10 هفته به 6 گروه 7 تایی شامل گروه های: کنترل، PCOS، mg/kg 100RJ ، mg/kg 200RJ ، PCOS + mg/kg 100 RJ  وPCOS  +  mg/kg200 RJ تقسیم شدند. بعد از 21 روز، حیوانات توزین و تشریح شده، سرم به منظور بررسی بیوشیمیایی ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (FRAP)، نیتریک اکساید (NO) و هورمون های استروژن و پروژسترون جدا گردید. همچنین تخمدان حیوانات جهت بررسی بافت شناسی استفاده شد.

    نتایج

    PCOS، استرادیول و NO را افزایش و پروژسترون و مقدار FRAP را کاهش داد. در گروه های PCOS + RJ، پروژسترون (01/0 = p) و FRAP (001/0 ≤ p) افزایش و استرادیول و NO (001/0 ≤ p) به طور معنی داری کاهش یافت. علاوه بر این، تعداد فولیکول های بالغ (01/0 = p) و جسم زرد افزایش یافته و وزن تخمدان و رحم به طور معنی داری (001/0≤  p) کاهش یافت.

    نتیجه گیری

    RJ  مقادیر استرادیول، پروژسترون، NO و FRAP و تغییر ساختار تخمدان در مدل PCOS موش صحرایی را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: ژل رویال، سندرم تخمدان پلی کیستیک، تخمدان، هورمون جنسی
  • صفحات 525-536
    مقدمه

    مصرف زیاد الکل باعث افزایش تولید استرس اکسیداتیو می شود و می تواند منجر به اثرات مضر در سیستم تولید مثل مردان شود.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثرات احتمالی محافظتی مصرف همزمان ویتامین E، به عنوان یک آنتی اکسیدان شناخته شده، بر تغییرات مخرب پارامترهای اسپرم در موش های دریافت کننده اتانول.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، پنجاه و چهار موش سوری نژاد BALB/c در 9 گروه (هر گروه 6 سر) قرار گرفتند. گروه آزمایش شامل (الکل 10% و 20%، الکل 10% و ویتامین 100 و 200 میلی گرم، الکل 20% و mg 100vit.E  و mg 200 و 100vit.E  و mg 200). بعد از 35 روز، اپیدیدیم تجزیه و تحلیل پارامترهای اسپرم شامل تحرک اسپرم، مورفولوژی و حیات اسپرم بود. کروماتین اسپرم با رنگ آمیزی آنیلین آبی (AB) و تولویدین آبی (TB) مورد بررسی قرار گرفت، و سنجش TUNEL برای ارزیابی میزان آسیب DNA در اسپرم ها انجام شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که کاهش معنی داری در میزان تحرک، میزان مورفولوژی طبیعی، میزان حیات، ساختار و بسته بندی غیر طبیعی DNA (رنگ آمیزی TB) و آسیب (DNA (TUNEL در گروه های مصرف کننده اتانول نسبت به شاهد نشان داد. علاوه بر این، یافته ها افزایش معنی داری در پارامترهای ذکر شده در گروه مصرف کننده اتانول و ویتامین E را در مقایسه با گروه های مصرف کننده اتانول نشان داد. با این وجود، میزان کمبود پروتامین (AB) در هیچ گروه آزمایشی نسبت به شاهد تفاوت ندارد.

    نتیجه گیری

    یافته های ما در مطالعه حاضر نشان داد که مصرف همزمان ویتامین E و اتانول می تواند از تغییرات مخرب پارامترهای اسپرم، ساختار DNA و آسیب به آن محافظت کند.

    کلیدواژگان: ویتامین E، اتانول، پارامترهای اسپرم
  • صفحات 537-544
    مقدمه

    راهکارهای مختلفی برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) ارایه شده است.

    هدف

    یک کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی با هدف بررسی و مقایسه تعداد و اندازه فولیکول های تخمدان، ضخامت آندومتر و میزان تخمک گذاری در دو پروتکل سنتی (TP) و پلکانی (SSP) انجام شد.

    مواد و روش ها

    از می تا اکتبر سال 2019، تعداد 60 زن نابارور مبتلا به PCOS به طور تصادفی به دو گروه 30 نفری SSP و TP تقسیم شدند. در گروه SSP، کلومیفن سیترات به میزان 50 میلی گرم /روزانه به مدت 5 روز تجویز شد و در صورت عدم پاسخ، دوز به 100 میلی گرم/ روزانه به مدت 5 روز در همان چرخه افزایش یافت. حداکثر دوز (150 میلی گرم) تا زمان تخمک گذاری تجویز شد. در گروه کنترل، افزایش دوز در صورت عدم پاسخ بیماران در چرخه بعدی انجام شد. از سونوگرافی برای پیگیری تشخیص تخمک گذاری استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد در پروتکل TP، تغییرات ضخامت آندومتر در دوزهای مختلف کلومیفن سیترات تفاوت معنی داری با هم داشتند. مقایسه دو پروتکل نشان داد تفاوت ضخامت آندومتر فقط در دوز 50 میلی گرم کلومیفن سیترات معنی دار بود. تفاوت تعداد فولیکول ها فقط در دوز 150 میلی گرم در تخمدان چپ در دو پروتکل معنی دار بود. تفاوت اندازه فولیکول ها در تخمدان چپ در دوز 100 میلی گرم بین دو پروتکل معنی دار بود. میزان تخمک گذاری در دو پروتکل، در دوزهای 100 و 150 میلی گرم کلومیفن سیترات تفاوت معنی داری با هم داشتند. در پروتکل,SSP  86% تخمک گذاری ها در دوز 100 میلی گرم اتفاق افتاد در حالی که در پروتکل TP این میزان 73 % بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این مطالعه، دوز 100 میلی گرم کلومیفن سیترات در بیماران مبتلا به PCOS مناسب ترین دوز برای تخمک گذاری است.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، کلومیفن سیترات، پروتکل پلکانی، پروتکل سنتی
  • صفحات 545-558
    مقدمه

    عدم تعادل بین تولید و پاک سازی گونه های واکنشی اکسیژن (ROS) منجر به استرس اکسیداتیو می گردد که مسیول 30 تا 40 % از ناباروری در مردان است. اثر مثبت DDP بر بهبود پارامترهای اسپرم در مدل های حیوانی به اثبات رسیده است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی اثر DPP بر پارامترهای اسپرم، سطح ROS، بیان ژن های آنتی اکسیدان و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در مردان نابارور بود.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی با گروه شاهد، 60 مرد نابارور و 20 مرد با اسپرم طبیعی شرکت کردند. قبل و بعد از درمان با DPP به میزان 400 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن از کپسول های ژلاتینی روزانه به مدت 30 روز متوالی، سطح 8-ایزوپروستان، فعالیت سوپراکسید دسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز مورد بررسی قرار گرفت. PCR کمی real-time برای ارزیابی بیان m-RNA ژن های NRF2، SOD2، GPX4 و CAT مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

    میزان بیان mRNA ژن های NRF2، SOD2، GPX4 و (001/0 <p)CAT  برای هر 4 مورد و فعالیت آنزیمی سوپراکسید دسموتاز (030/0 = p)، گلوتاتیون پراکسیداز و کاتالاز (هر دو 001/0  <p) به طور معناداری بعد از درمان با DPP افزایش یافت. افزایش بیان تمام ژن های آنتی اکسیدان ارتباط معناداری با بهبود پارامتر های اسپرم از جمله تعداد (001/0 = p)، تحرک (05/0 <p) و مورفولوژی (01/0 <p) داشت. ارتباط معناداری بین تغییر بیان ژن SOD2 و فعالیت سوپراکسید دسموتاز و بین GPX4 و گلوتاتیون پراکسیداز، بین CAT و کاتالاز دیده شد (05/0 <p).

    نتیجه گیری

    DPP می تواند منجر به افزایش بیان ژن های NRF2، SOD2، GPX4 و CAT و بهبود کیفیت اسپرم در مردان نابارور گردد.

    کلیدواژگان: DPP، ناباروری مردان، SOD2، NRF2، GPX4 و CAT، گونه های واکنشی اکسیژن، پارامترهای اسپرم
  • صفحات 559-568
    مقدمه

    سقط مکرر (RPL) به شیوع 2 یا بیشتر سقط جنین قبل از نیمه اول بارداری اطلاق می شود. فرضیه بر این است که استرس اکسیداتیو نقش اساسی در RPL دارد.

    هدف

    در این مطالعه ارتباط بین پلی مورفیسم های Q192R و L55M آنزیم PON1 به عنوان آنتی اکسیدانت و خطر RPL بررسی شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد شاهدی 110 فرد RPL و 110 بارور سالم وارد مطالعه شدند. DNA محیطی از خون محیطی در تمام افراد استخراج شد. پلی مورفیسم ها به روش RFLP-PCR ژنوتیپ شدند. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS v16 انجام شد. و محاسبات معنی داری بین ژنوتیپ ها و فراوانی آن ها بوسیله تست کای اسکوار انجام شد.

    نتایج

    آنالیز آماری پلی مورفیسم Q192R اختلاف معنی داری را برای ژنوتیپ RR بین گروه مورد و شاهد نشان داد (005/0 =p ، 87/86-39/1 = CI،   11 =OR) اما برای ژنوتیپ QR و QQ ارتباط معنی دار دیده نشد. همچنین هیچ ارتباط معنی داری بین فراوانی آلل های R و Q مشاهده نگردید (53/0 = p). آنالیز آماری پلی مورفیسم L55M برای ژنوتیپ MM در گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد ارتباط معنی داری نشان داد (042/0 =p ، 30/13-97/0 = CI، 59/3 =OR) اما درمورد LM و LL این ارتباط دیده نشد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه ارتباط معنی دار بین پلی مورفیسم های Q192R و L55M آنزیم PON1 با RPL نشان داد.

    کلیدواژگان: بارداری، سقط، آنزیم پارااکساناز 1، پلی مورفیسم، سقط مکرر
  • صفحات 569-574
    مقدمه

    برخی از بیماران به تجویز گونادوتروپین ها در طی پروسه لقاح خارج از رحمی به روش IVF و یا میکرواینجکشن پاسخ نمی دهند. بلوغ آزمایشگاهی تخمک می تواند در این بیماران کمک کننده باشد.

    مورد: 

    در این سری از موارد، حاملگی هایی گزارش می شوند که در ابتدای سیکل برای روش معمول لقاح خارج از رحمی (IVF) برنامه ریزی شده بودند ولی به دلیل سندرم تخمدان مقاوم، رشد تخمک ها در آنها متوقف شد. پس از آن تریگر زودرس تخمک ها برای 15 زن که پس از دریافت دوز بالای گونادوتروپین همچنان فولیکول هایی با سایز کوچکتر از 12 میلی متر داشتند جایگزین کنسل کردن سیکل گردید. اووسیت های نارس در فاز GV و MI از فولیکول ها استخراج و به روش بلوغ آزمایشگاهی بالغ (IVM) شدند و سپس با استفاده از میکرواینجکشن بارور گردیدند. تعداد 20 جنین بدست آمده در روز سوم پس از تخمک کشی به رحم منتقل شدند. در نتیجه 76/30% حاملگی شیمیایی بدون هیچ موردی از سقط و همچنین 76/30% حاملگی تک قلویی رو به رشد گزارش شد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد تریگر زودرس تخمک ها و بلوغ آنها در آزمایشگاه می تواند به عنوان یک روش موثر در زنانی که فولیکول های مقاوم به تجویز گونادوتروپین دارند، در نظر گرفته شود. این روش می تواند به عنوان جایگزینی برای کنسل شدن سیکل های لقاح آزمایشگاهی در این بیماران با نتایج کلینیکی قابل قبول باشد.

    کلیدواژگان: سیکل های تحریک تخمک گذاری متوقف شده، تریگر زودرس اووسیت، بلوغ آزمایشگاهی تخمک، نتایج کلینیکی
|
  • Asadollah Asadi, Rozita Ghahremani, Arash Abdolmaleki*, Farzad Rajaei Pages 493-504

    Activation of caspase, externalization of phosphatidyl serine, change in the mitochondrial membrane potential, and DNA fragmentation are apoptosis markers found in human ejaculated spermatozoa. Also, reactive oxygen species (ROS) play a vital role in the different types of male infertility. In this review, data sources including Google Scholar, Scopus, PubMed, and Science Direct were searched for publications with no particular time restriction to get a holistic and comprehensive view of the research. Apoptosis regulates the male germ cells, correct function and development from the early embryonic stages of gonadal differentiation to fertilization. In addition to maintaining a reasonable ratio between the Sertoli and germ cells, apoptosis is one of the well-known quality control mechanisms in the testis. Also, high ROS levels cause a heightened and dysregulated apoptotic response. Apoptosis is one of the well-known mechanisms of quality control in the testis. Nevertheless, increased apoptosis may have adverse effects on sperm production. Recent studies have shown that ROS and the consequent oxidative stress play a crucial role in apoptosis. This review aims to assimilate and summarize recent findings on the apoptosis in male reproduction and fertility. Also, this review discusses the update on the role of ROS in normal sperm function to guide future research in this area.

    Keywords: Fertility, Spermatogonia, Apoptosis, Reproduction, DNA fragmentation, DNA integrity, ROS
  • Ilze Kreicberga, Anna Junga*, Māra Pilmane Pages 505-514
    Background

    Fetal growth is determined by the interaction between mother and fetus using the placental interface throughout the pregnancy.

    Objective

    To research apoptosis and appearance of hepatocyte growth factor (HGF) in placentas of different gestational ages and to describe the anthropometrical and clinical indices of mothers and newborns.

    Materials and Methods

    The study material was obtained from 53 human immunodeficiency virus negative pregnant women of legal age without systemic diseases. The staining of placental apoptotic cells was processed by a standard in situ cell death detection kit. The detection of HGF was provided by the ImmunoCruz goat ABC Staining System protocol sc-2023. Relative distribution of positive structures was evaluated using the semiquantitative counting method.

    Results

    The mean rank value of the amount of HGF-containing cells (cytotrophoblasts, syncytiotrophoblasts, extravillous trophoblasts, Höfbauer cells, and cells of extraembryonic mesoderm) was 1.61 ± 0.94. Apoptotic cells (cytotrophoblasts, syncytiotrophoblasts, extravillous trophoblasts, and cells of extraembryonic mesoderm) were found in all placental samples of various gestational ages (term 13.00 ± 13.05 and preterm 27.00 ± 18.25); in general, their amount decreased with advancing gestational age of the placenta (p < 0.01).

    Conclusion

    Weight of a placenta directly depends on the gestational age and correlates with the main fetal anthropometrical parameters (weight, length, and head and chest circumferences). The decrease in HGF-containing and apoptotic cells with advancing gestation depends on the adaptation potential of the placenta, proving the other ways of cellular disposition.

    Keywords: Pregnancy, Placenta, Gestational age, Apoptosis, Immunohistochemistry
  • Fatemeh Khazaei, Elham Ghanbari, Mozafar Khazaei* Pages 515-524
    Background

    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) is an endocrine and complex metabolic disorder, associated with anovulation, changes in sex hormone, biochemical factors, and ovarian tissue. Royal jelly (RJ) has antioxidant and anti-inflammatory properties.

    Objective

    To examine the therapeutic effect of RJ on PCOS-related hormonal and biochemical changes in a rat model of PCOS.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 42 female Wistar rats (weighing 180-200 gr, aged 10-12 week) were divided into six groups (n = 7/each): control; PCOS; RJ 100 mg/kg; RJ 200 mg/kg; PCOS + RJ 100 mg/kg; and PCOS + RJ 200 mg/kg. After 21 days, the animals were weighed and dissected. The serums were used for nitric oxide (NO) and ferric-reducing antioxidant power (FRAP) assay and estradiol and progesterone measurements. The ovaries were assessed for histological changes.

    Results

    PCOS increased estradiol and NO levels, and decreased progesterone and FRAP levels. In PCOS+ RJ groups, the progesterone (p  =0.01) and FRAP levels (p ≤ 0.001) increased and the estradiol and NO (p ≤ 0.001) levels decreased significantly. Moreover, the number of mature follicles (p = 0.01) and corpus luteum increased (p ≤ 0.001), and ovarian and uterus weight deceased significantly (p ≤ 0.001).

    Conclusion

    RJ improved estradiol, progesterone, FRAP, and NO levels, and ovarian structure in the rat model of PCOS.

    Keywords: Royal jelly, Polycystic ovary syndrome, Ovary, Sex hormone
  • Mohamadreza Doostabadi, Mohammadmehdi Hassanzadeh Taheri, Mahmoud Asgharzadeh*, Masoomeh Mohammadzadeh Pages 525-536
    Background

    Excessive consumption of alcohol induces an increase in oxidative stress production and can lead to detrimental effects on the male reproductive system.

    Objective

    To evaluate the possible protective effects of co-administration of vitamin (vit) E on the detrimental changes in the sperm quality of mice administered ethanol.

    Materials and Methods

    Fifty-four BALB/c mice were categorized into nine groups (n = 6/each). The control group received a basal diet while the eight experimental groups received ethanol 10%; ethanol 20%; vit. E 100 mg; vit. E 200 mg; ethanol 10% + vit. E 100 mg; ethanol 10% + vit. E 200 mg; ethanol 20% + vit. E 100 mg; ethanol 20% + vit. E 200 mg. After 35 days, the sperm parameters and sperm chromatin were assessed.

    Results

    The results demonstrated a significant reduction in the motility rate, normal morphology rate, viability rate, increase in abnormal DNA structure and packaging (TB staining), and DNA damage (TUNEL) in ethanol consumer groups. In addition, the findings showed a significant increase in the aforementioned parameters in ethanol- and vit. E-consumer groups compared to the ethanol-only consumer groups. The ethanol group received 20% of the most damage among the groups. The group receiving vit. E 100 mg and those receiving ethanol 10% + vit. E 200 mg gained the highest benefit among the groups.

    Conclusion

    Sperm forward progressive motility, normal morphology rate, and viability decreased in the ethanol groups. Also, the rates of spermatozoa with abnormal DNA structure and DNA fragmentation increased in the ethanol groups. Our findings revealed that the co-administration of vit. E and ethanol can protect destructive changes in DNA structure and damage.

    Keywords: Ethanol, Sperm parameters, Vitamin E
  • Sholeh Shahgheibi, Fariba Seyedoshohadaei, Danial Khezri, Solmaz Ghasemi* Pages 537-544
    Background

    Various strategies have been proposed for polycystic ovary syndrome (PCOS) treatment.

    Objective

    To investigate and compare the number and size of ovarian follicles, endometrial thickness, and ovulation rate by traditional protocol (TP) and stair-step protocol (SSP).

    Materials and Methods

    Sixty infertile PCOS women were allocated into two groups (SSP = 30 and control TP = 30) between May and October 2019 in the Besat Hospital, Sanandaj, Iran. In the SSP group, the infertile women were treated with 50 mg/daily clomiphene citrate (CC) for five days, while the nonresponsive women were prescribed 100 mg daily CC for five days in the same cycle. The maximum dose (150 mg) was administered until ovulation occurred. In the control group, in non-ovulatory cases, the dose was increased in the next cycle. Ultrasound was used to detect ovulation.

    Results

    Endometrial thickness changes with various doses of CC were significantly different in the TP. The comparison of both protocols showed a significant difference in endometrial thickness only at 50 mg CC. The number of follicles in the left ovary was significantly different in both protocols at 150-mg CC. The size of ovarian follicles in the left ovary was significantly different between the two protocols at 100-mg CC. The ovulation rate was significantly different in the SSP at 100- and 150-mg doses of CC. Moreover, 86% of ovulation occurred at 100-mg CC in the SSP, while this rate was 73% in the TP.

    Conclusion

    The most appropriate dose for ovulation in patients with PCOS is 100 mg CC.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Clomiphene, Infertility, Ovulation induction
  • Soghra Fallahi, Minoo Rajaei, MohammadJavad Hesam, Mohsen Koolivand, Kianoosh Malekzadeh* Pages 545-558
    Background

    Oxidative stress is caused by the imbalance occurring between the creation and clearance of the reactive oxygen species (ROS), which is responsible for 30-40% of male infertility. The positive impact of phoenix dactylifera pollen (Date palm pollen, DPP) on the improvement of sperm parameters has been well documented in animal models.

    Objective

    For evaluating the effect(s) of DPP on sperm parameters, ROS levels, expression of antioxidant genes, and activity of antioxidant enzymes of infertile men.

    Materials and Methods

    In this controlled clinical trial, a total of 60 male case with infertility and 20 normospermic fertile men were recruited. Before and after the treatment with DPP, the case were administered 400 mg/kg of gelatinous capsules daily for 30 consecutive days and semen samples were taken. Quantitative real-time polymerase chain reaction was applied for the evaluation of the mRNA expression levels of Nuclear factor erythroid 2-related factor 2 (NRF2), superoxide dismutase (SOD2), glutathione peroxidase 4 (GPX4), and catalase (CAT) genes.

    Results

    The mRNA expression levels of NRF2, SOD2, GPX4, and CAT (p < 0.05 for all) and significantly increased after treatment with DPP. The increased expressions of all antioxidant genes and enzymes significantly correlated with improvement in semen parameters including count (p = 0.01), motility (p = 0.05), and morphology (p = 0.01) of sperm. A significant correlation between the alteration of SOD2 gene expression and SOD activity, GPX4 and GPX, and CAT were also observed (p = 0.05).

    Conclusion

    DPP can increase the expressions of NRF2, GPX4, SOD2, and CAT genes and also improve the semen quality in infertile men.

    Keywords: DPP, Male infertility, SOD2, NRF2, GPX4, CAT, ROS, Spermatozoa
  • Mehdi Alizadeh, Mahboobeh Nasiri, Morteza Samadi, Nasrin Ghasemi, Ali Moradi* Pages 559-568
    Background

    Recurrent pregnancy loss (RPL) refers to the incidence of two or more abortions before the first half of pregnancy. Oxidative stress has been hypothesized to play a central role in RPL.

    Objective

    To investigate the relationship between Q192R and L55M polymorphisms of PON1 as antioxidant enzyme and the risk of RPL.

    Materials and Methods

    In this case-control study, 110 women with RPL (case) and 110 healthy fertile women (control) referred to the Research and Clinical Center for Infertility, Shiraz, Iran were enrolled. Genomic DNA was extracted from the peripheral blood in all participants. Polymorphisms were genotyped by polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism method.

    Results

    Statistical analysis of Q192R polymorphism showed a significant difference for the RR genotype between the case and control group (OR = 11, CI = 1.39-86.87, p = 0.005) but none for the QR and QQ genotypes. No significant association was observed between the R and Q allelic frequency in the RPL participants compared to the control group (p = 0.53). Also, statistical analysis of the L55M polymorphism for MM genotype in the case group compared with the control group showed a significant difference (OR = 3.59, CI = 0.97-13.30, p = 0.042), but none for the LM and LL genotypes.

    Conclusion

    The findings showed a significant correlation between the Q192R polymorphisms and the L55M PON1 enzyme and RPL in this study population.

    Keywords: Pregnancy, Abortion, PON1, Polymorphism, Recurrent pregnancy loss
  • Maryam Eftekhar, Banafsheh Mohammadi*, Nasim Tabibnejad, MohammadHossein Razi Pages 569-574
    Background

    Some women represent the inability to respond to endogenous and exogenous gonadotropins during in vitro fertilization/intracytoplasmic sperm injection cycles leading to the follicular developmental arrest. The women with resistant ovaries could benefit from in vitro maturation.

    Case report: 

    This case-series presents pregnancies resulting from initially scheduled conventional in vitro fertilization which led to arrested cycles because of resistant ovary syndrome. The protocol was changed to early oocyte triggering for 15 women due to the small follicles ≤ 12 mm in diameter on day 15 after stimulation with high doses of exogenous gonadotrophins instead of cycle cancellation. Germinal vesicle and metaphaseI oocytes that were retrieved from follicles were matured in vitro and inseminated by intracytoplasmic sperm injection. Twenty formed embryos were transferred on day 3 after oocyte retrieval. This resulted in a 30.76% chemical pregnancy out of which no abortion occurred. Therefore, we reported a 30.76% singleton ongoing pregnancy.

    Conclusion

    It seems that early oocyte triggering followed by in vitro maturation may be considered as a good modality in women experiencing follicular resistance to gonadotropins. These cycles can be rescued from cancellation with satisfactory clinical outcomes.

    Keywords: Arrested stimulation cycle, Early oocyte triggering, In vitro maturation, Clinical outcome
  • Mohsen Akbaribazm, Mozafar Khazaei* Pages 575-576
  • Risikat Eniola Kadir, Abdulmumin Ibrahim*, Balkis Abimbola Ibrahim, Sadiya Musa Gwadabe, Rukayat Sulaiman Jaji, Munirat Foyeke Adigun, Adeoye Oyetunji Oyewopo Pages 577-578
  • Maryam Eftekhar, Masrooreh Hoseini*, Lida Saeed Page 579

    The authors regret that the start date of the study was published incorrectly (Pages 671 and 672). The start date must be changed from August 2018 to May 2018. The authors would like to apologize for any inconvenience caused. The online version of article has been updated on July 14, 2021.