فهرست مطالب

نشریه مکانیزاسیون کشاورزی
سال چهارم شماره 2 (پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/08/01
  • تعداد عناوین: 16
|
  • آرزو لک*، حسین بهفر، شمس الله عبدالله پور صفحات 1-12

    در دهه های گذشته، بدون توجه به تنوع مکانی علف های هرز، علف کش ها در همه جای مزرعه به طور یکسان پخش می شدند. کاربرد یکسان علف کش ها موجب بروز مشکلات زیست محیطی مانند آلودگی خاک و آب های زیرزمینی و مشکلات اقتصادی می شود. نگرانی های عمومی مربوط به عوارض جانبی منفی استفاده از علف کش ها، منجر به توسعه سامانه کاربرد علف کش ها شده است. فناوری سمپاشی نرخ جریان متغیر یکی از فناوری هایی است که امروزه درکشاورزی دقیق به طور گسترده استفاده می شود. لیکن در کشور ما هنوز به طور کامل توسعه نیافته است. در این تحقیق دو نوع سامانه به منظور دست یابی به پاشش نرخ متغیر طراحی و ساخته شد. در سامانه نوع اول، از شیر موتوردار استفاده گردید. تست های آزمایشگاهی روی نازلTeeJet  از نوع مدل 11006 در سه فشار کاری 3،2 و 4 بار و چهار وضعیت چرخش سروو موتور   30، 45، 60 و 80 درجه با سه بار تکرار انجام شد. یکی از معایب این سامانه، تغییرات فشار است که باعث کاهش عملکرد دستگاه پاشش می شود. چرا که تغییرات فشار باعث غیر یک نواخت شدن الگوی پاشش شده و اندازه قطرات را تحت تاثیر قرار می دهد. در سامانه نوع دوم از شیرهای سولونوییدی استفاده شد که از مدولاسیون عرض پالس (PWM) ایجاد شده توسط میکروکنترلر برای کنترل این شیرها بهره گرفته شد. اثر چرخه کار و فشار به عنوان فاکتورهای موثر بر روی زاویه پاشش مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. ترکیب های تیماری در پنج سطح چرخه کار (20% ،30%،50%،70% و 90%) و فشار در سه سطح (3،2 و 4 بار) انجام شد. فاکتور چرخه کار و فشار بر زاویه پاشش و نرخ جریان اثر افزایشی داشتند. میانگین زاویه پاشش بر اساس چرخه کار و فشار به وسیله آزمون دانکن مقایسه شد. مطابق نتایج به دست آمده، زاویه پاشش در چرخه کار%90 و فشار 4باراز چرخه های کار دیگر و سایر فشارها بیش تر می باشد.

    کلیدواژگان: سمپاشی نرخ جریان متغیر، چرخه کار، زاویه پاشش، مدولاسیون عرض پالس
  • مجید رهنما*، محمدحسین آسودار، محمود قاسمی نژاد، محمدعلی هرمزی، فیروزه سلیمانی صفحات 13-26

    سم پاشی یکی از عملیات مهم برای مبارزه با عوامل زنده کاهش تولید در محصولات کشاورزی است. با توجه به بالابودن هزینه های سم پاشی و مسایل زیست محیطی ناشی از آن، مدیریت مناسب در این زمینه ضروری است. در این میان کاهش بادبردگی افشانک می تواند علاوه بر کاهش هدر رفت سموم و یک نواختی مناسب پاشش، از عمده ترین عامل موثر در پیش گیری از خطر ابتلا به آلودگی زیست محیطی با آفت کش ها باشد. برای این منظور، پس از طراحی اولیه، ساخت و ارزیابی افشانک کمک هوا در سم پاش بوم دار، به صورت آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان انجام شد. آزمایش ها با سه نوع افشانک کمک هواشاملافشانک نوع اول: هوا- مایع- هوا (ALA)، افشانک نوع دوم: مایع (LA)، افشانک نوع سوم: مایع- هوا- مایع (LAL)، چهار سطح سرعت جریان کمک هوا (0، 2، 4 و 5/7 متر بر ثانیه) و چهار سطح سرعت باد (0، 2، 3 و 4 متر بر ثانیه) مورد بررسی قرار گرفتند. با استفاده از یک دستگاه اسپکتروفتومتری، نرم افزار MATLAB، SAS 9.1 و EXEL آزمون دانکن در سطح یک درصد و هم چنین آزمون برش دهی، میزان بادبردگی، میزان نشست محلول سم، یک نواختی در پاشش، قطر میانه حجمی 50 و 90 درصد، قطر میانه عددی و شاخص کیفیت پاشش محاسبه شد. نتایج تجزیه واریانس به دست آمده حاکی از آن بودند که اثر نوع افشانک، سرعت کمک هوا و سرعت باد بر میزان نشست محلول سم، میزان بادبردگی، یک نواختی در پاشش، قطر میانه حجمی 50 و 90 درصد و هم چنین شاخص کیفیت در سطح 1 درصد معنی دار بود. نتایج نشان دادند که افشانک سوم  با سرعت کمک هوا و سرعت باد 4 متر بر ثانیه به ترتیب با 87/144 لیتر بر هکتار و 06/0 درصد بیش ترین و کم ترین میزان نشست محلول سم و میزان بادبردگی را به خود اختصاص داد. در حالی که کم ترین و بیش ترین میزان نشست محلول سم و میزان بادبردگی به ترتیب با 16/31 لیتر بر هکتار و 69/0 درصد، مربوط به افشانک سوم  بدون کمک هوا (شاهد) در سرعت باد 2 متر بر ثانیه بود. کم ترین ضریب تغییرات (بیش ترین یک نواختی در پاشش) با 42/0 درصد مربوط به افشانک سوم با کمک هوا و سرعت باد 4 متر بر ثانیه، اما بیش ترین ضریب تغییرات (کم ترین یک نواختی در پاشش) با 08/4 درصد مربوط به افشانک اول با کمک هوای 5/7 متر بر ثانیه ولی بدون سرعت باد به دست آمد.

    کلیدواژگان: افشانک کمک هوا، بادبردگی، نشست، قطر میانه حجمی، یک نواختی در پاشش
  • احمد مرادی، یحیی عجب شیرچی*، علی دلیران صفحات 27-41

    در این پژوهش تجزیه و تحلیل انرژی روی عملکرد گردآورنده حرارتی-فتوولتاییک (PV/T) مجهز به صفحه پره دار با سیال خنک کننده هوا مورد بررسی قرار گرفت. از یک گردآورنده خورشیدی PV با همان مشخصات البته بدون سیال خنک کننده برای مقایسه نتایج به دست آمده بهره گرفته شد. هم چنین از یک فن با دبی033/0 کیلوگرم بر ثانیه برای ایجاد جریان همرفت اجباری استفاده گشت. در قسمت تحتانی مجرای هوا، یک صفحه با پره های ذوزنقه ای شکل به منظور ایجاد جریان آشفته در کانال هوا و افزایش ضریب انتقال حرارت بین صفحه جاذب و سیال هوا نصب شد. برای ثبت دما در مجرای هوا از 6 عدد حس گر حرارتی LM35 که برنامه نویسی آن ها توسط نرم افزار آردینو صورت گرفته بود استفاده گردید. محاسبات تیوری با استفاده از روش کدنویسی در نرم افزار متلب صورت گرفت.  نتایج نشان داد استفاده از سیال هوا، کاهش دمای سلول های خورشیدی و در نتیجه افزایش ولتاژ خروجی گردآورنده PV/T را به میزان حدود 9% در تمامی ساعات آزمایش نسبت به سیستم شاهد (PV) به دنبال داشت. بازدهی حرارتی PV/T در کار تجربی و تیوری به ترتیب47% و 51% محاسبه گشت. هم چنین اختلاف دمای هوای خروجی کار تجربی با تیوری حدود 8% برآورد شد و حداکثر اختلاف دمای هوای خروجی در کار تجربی و تیوری با دمای محیط به ترتیب 06/7 و 25/10 و حداقل دما به ترتیب 4/1 و 97/2 درجه سلسیوس به دست آمد.

    کلیدواژگان: انرژی خورشیدی، بازده گرمایی، گردآورنده فتوولتائیک، جمع کننده حرارتی-فتوولتائیک
  • علی دلیران*، یحیی عجب شیرچی، شمس الله عبدالله پور صفحات 43-56

    یکی از کاربرد های سامانه های خورشیدی در بخش کشاورزی استفاده برای خشک کردن محصولات تولیدی است. خشک کردن محصولات کشاورزی در مرحله پس از برداشت یکی از عملیات مهم با هدف افزایش طول زمان انبارداری و حفظ سلامت محصولات در این دوره است. هدف این پژوهش مدل سازی و طراحی جمع کننده تخت هوایی به منظور تامین انرژی انبار خشک کردن غلات با مساحت 36 مترمربع و با فرض داشتن 5/1 تن ظرفیت ذرت دانه ای برای هر بارگذاری بود. مقدار انرژی لازم برای کاهش رطوبت محصول از 23 به 13 درصد، 1/931 مگاژول بر 5/1 تن دانه محاسبه شد. برای تامین این مقدار انرژی، مدل سازی گردآورنده تخت هوایی در دو نوع A (بدون منحرف کننده) و B (با نصب منحرف کننده در کانال هوا) توسط کدنویسی در متلب انجام شد. به کارگیری منحرف کننده ها در کانال هوا افزایش بازدهگرمایی گردآورنده از 37 به 55 درصد در نوع تک پوشش (پوشش شیشه ای) و از 48 به 62 درصد در نوع دو پوشش را سبب شد. میانگین بهترین زاویه شیب نصب گردآورندهاز طریق کدنویسی در متلب، 5/27 درجه نسبت به افق و به سمت جنوب، محاسبه گشت. زمان تامین انرژی موردنیاز (1/961 مگاژول بر 5/1 تن) برای سامانه خورشیدی با مساحت 30 مترمربع، در گردآورنده نوع A و B، به ترتیب 25/41 و 69/27 ساعت در تک پوشش و 14/31 و 1/24 ساعت در دو پوشش محاسبه شد.

    کلیدواژگان: انرژی خورشیدی، خشک کن خورشیدی، ذرت دانه ای، زاویه شیب، گردآورنده خورشیدی
  • مرضیه فروتن، امین لطفعیان*، بهرام حسین زاده، سجاد رستمی صفحات 57-70

    کاهش ذخایر فسیلی و آلودگی های زیست محیطی نیاز به استفاده از سوخت هایی با کارآیی و کیفیت بالاتر، آلودگی کمتر و قابلیت تجدیدپذیری را افزایش داده است. بیودیزل سوخت زیستی مناسب جایگزینی گازوییل می باشد که از روغن های طبیعی تولید می شود. با توجه به امکان تولید بیودیزل از چربی مرغ در مطالعات پیشین، در این پژوهش چرخه انرژی تولید بیودیزل از چربی مرغ به روش LCA بررسی گردید. در این راستا اطلاعات مقدار نهاده های مصرفی، حامل های انرژی و نیز مقدار محصولات تولید شده تعدادی از واحدهای پرورش مرغ گوشتی استان اصفهان طی فصل بهار از آغاز مرحله ضد عفونی ساختمان مرغداری قبل از جوجه ریزی تا تحویل مرغ به کشتارگاه و سپس از ضدعفونی کشتارگاه تا خروج گوشت مرغ وضایعات آن از کشتارگاه با استفاده از پرسش نامه و مصاحبه حضوری جمع آوری شد و استخراج روغن و تولید بیودیزل در آزمایشگاه انجام گرفت. در این چرخه دو محصول اصلی مرغ خوراکی و بیودیزل به عنوان ستانده در نظر گرفته شد. مجموع انرژی نهاده ها برای تولید بیودیزل از 1000کیلوگرم مرغ زنده برابر09/47486 مگاژول و مجموع انرژی ستانده ها 55/12380 مگاژول بوده است. انرژی خالص در این چرخه عددی بزرگ با علامت منفی است و نسبت انرژی کوچک تر از یک است که نشانگر انرژی مصرفی بالا در تولید این سوخت می باشد. اگرچهشاخص های انرژی بیانگر بهره وری پایین انرژی در شرایط مورد بررسی است، اما ضمن توصیه به بهینه سازی انرژی صنعت طیور، به دلیل استفاده از ضایعات در چرخه مورد بررسی، این شیوه تولید بیودیزل پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: بیودیزل، چرخه زندگی، سوخت تجدید پذیر، چربی یا ضایعات مرغ
  • محسن حیدری*، بهشاد طحانی صفحات 71-80

     استفاده از کودهای حیوانی به دلیل تجزیه پذیربودن و حفظ محیط طبیعی از جمله روش های نیل به اهداف توسعه کشاورزی پایدار می باشد. امروزه کودهای حیوانی مانند کودهای شیمیایی توسط کودپاش های مختلف در سطح مزارع پخش می شود. از جمله عوامل بررسی عملکرد این کودپاش ها می توان به عرض پاشش و یک نواختی طولی و عرضی پخش کود اشاره کرد. در تحقیق حاضر، تاثیر موقعیت تیغه صفحه کودپران در دو حالت زاویه باز و بسته (به عنوان فاکتور اصلی) و فاصله عرضی ترددهای مجاور هم در شش فاصله 8، 10، 12، 14، 16 و 18 متر (به عنوان فاکتور فرعی) بر یک نواختی و میزان کود پاشیده شده، بررسی گردید. آزمایش ها با استفاده از طرح آزمایشی کرت های خرد شده در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار و بر روی یک دستگاه کودپاش دامی دو چرخ با توان مورد نیاز 75 اسب بخار، اجرا شد. پس از انتخاب مناسب ترین حالت تیغه و فاصله عرضی بهینه، ظرفیت واقعی و راندمان مزرعه ای کودپاش و نیز میزان دقت آزمایش ها اندازه گیری شد. نتایج تحقیق نشان دادند که از میان سطوح مورد آزمون، مناسب ترین حالت کاری دستگاه کودپاش در استفاده از تیغه با زاویه بسته و فاصله عرضی ترددها به میزان 12 تا 14 متر به دست می آید. در این حالت ظرفیت مزرعه ای موثر دستگاه در حدود 1/5  هکتار در ساعت، راندمان مزرعه ای در حدود 2/64 درصد و میزان دقت آزمایش ها به میزان 5/94 درصد به دست آمد.

    کلیدواژگان: ظرفیت مزرعه ای، عرض پاشش، کود دامی، کودپاش سانتریفوژ، یک نواختی پاشش
  • سید صادق سیدلو*، حبیبه نعلبندی، سولماز جلالی صفحات 81-90

    پیش سرمایش یک فرآیندی است که برای پیشگیری از فساد و افزایش عمر نگهداری میوه ها انجام می شود. سیب یکی از محصولات مهم است که عملیات پیش سرمایش روی آن صورت نمی گیرد. در این تحقیق با هدف تجاری سازی این عملیات و معرفی جعبه هایی که مبانی مهندسی مربوطه روی آنها پیاده شده است، جعبه های جدیدی طراحی و ساخته شد و تاثیر مشخصه های عملکردی در عملیات پیش سرمایش از قبیل دبی هوای سرد، نوع جعبه بسته بندی روی زمانام سرمایش و افت رطوبت سیب بررسی شد تا بهینه ترین طرح جعبه به صنعت مربوطه معرفی شود. نتایج نشان داد جعبه پلی اتیلنی دارای کمترین زمان ام سرمایش می باشد ولی به دلیل افت رطوبت محصول در حین پیش سرمایش (23 الی 26 درصد) نمی تواند مورد استفاده قرار گیرد. جعبه کارتن پلاست رایج به دلیل طراحی نامناسب منافذ آن، دارای زمان سرمایش طولانی تر و سرمایش غیریکنواخت تری بود. درحالی که زمان لازم سرمایش جعبه کارتن پلاست طرح جدید، نسبت به کارتن پلاست رایج در دبی هوای 5/0 و 5/1 لیتر در ثانیه، به ترتیب 5/30 و 9/25 درصد کاهش یافت و فرآیند سرمایش در این جعبه یک نواخت تر بود. افزایش دبی هوای سرد از 5/0 به 5/1 لیتر در ثانیه، منجر به کاهش زمان سرمایش بین 8/16 و 7/39 درصد در همه جعبه ها شد. ناچیزبودن افت رطوبت در جعبه های کارتن پلاست طرح جدید، یک نواختی سرمایش در جعبه و پایین بودن زمان سرمایش نسبت به طرح های موجود جعبه، مناسب بودن این جعبه ها را برای نگهداری محصول نشان می دهد؛ بنابراین این جعبه به عنوان بهترین جعبه برای فرآیند پیش سرمایش و نگهداری سیب انتخاب و معرفی شد.

    کلیدواژگان: پیش سرمایش سیب، یکنواختی عملیات، طراحی جعبه، منافذ جعبه
  • محمود صفری*، الیاس دهقان صفحات 91-100

    گندم یکی از محصولات استراتژیک کشور است که با پیشرفت مکانیزاسیون کشاورزی در سال های اخیر، توسط کمباین های پیشرفته برداشت می شود. در این تحقیق میزان تلفات کمباینی، تلفات طبیعی،ظرفیت مزرعه ای، درجه خلوص دانه و عملکرد محصول گندم در حین برداشت توسط کمباین های رایج در استان قم مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت  طرح کاملا تصادفی اجرا شد. تعداد کل کمباین های فعال 110 دستگاه و تعداد نمونه های مورد بررسی 20 دستگاه بود. از این کمباین ها، 35 درصد نیوهلند TC5070، 30 درصد جاندیر JD1055، 15 درصد جاندیر JD1165 و 20 درصد باقیمانده مربوط به کمباین های نیوهلند TC5080، جاندیر JD955 و JD1450  و سمپو (3065L) بود. نتایج نشان دادند که متوسط میزان تلفات طبیعی گندم در این منطقه، 66/1 درصد، تلفات کمباینی 41/1 درصد و مجموع کل تلفات طبیعی و کمباینی برداشت گندم در این استان 07/3 درصد است.  06/0 درصد از تلفات، مربوط به انتها و 35/1 درصد آن مربوط به دماغه کمباین بود.  مقایسه سه مدل کمباین غالب TC5070، JD1165 و JD1055 نشان داد که تلفات دانه در کمباین 1055‏JDبا 61/5 درصد به طور معنی داری از دیگر کمباین ها بیشتر است.‏ بین کمباین ها از نظر ظرفیت مزرعه ای، اختلاف معنی داری در سطح 5% وجود داشت. ظرفیت مزرعه ای کمباین های TC5070، JD1165 و JD1055به ترتیب 23/1، 78/0 و 83/0 هکتار بر ساعت بود. با توجه به نتایج به دست آمده، به دلیل پایین بودن تلفات، درصد خلوص قابل قبول و ظرفیت مزرعه ای مناسب، به ترتیب استفاده از کمباین های JD1165 و TC5070 قابل توصیه است.

    کلیدواژگان: تلفات، برداشت، تلفات کمباین، گندم
  • حامد مرادی*، حسین مبلی، علی جعفری، مجید خانعلی صفحات 101-110

    در دسترس نبودن گازطبیعی، قیمت بالای سوخت‏های فسیلی و نیز کمبود جایگاه‏های تامین سوخت در بخش قابل توجهی از مناطق روستایی، موجب مصرف بی رویه زیست توده جامد (هیزم، بوته،چوب و ذغال چوب) جهت تامین انرژی موردنیاز خانوارهای روستایی شده است. استفاده از سوخت‏های فسیلی، عواقب زیست محیطی متعددی را ایجاد خواهد کرد که در این میان، تخریب منابع طبیعی و جنگل‎ها از بارزترین آن ها می باشد. بیوگاز به عنوان یکی از منابع مهم انرژی، از تخمیر بی‏هوازی موادآلی مانند فضولات دامی تولید می شود که به دلیل ارزش حرارتی بالا نسبت به سوزاندن مستقیم زیست‏توده، می تواند به عنوان سوخت جایگزین در مصارف روستایی مورد استفاده قرار گیرد. در این مطالعه، پتانسیل سنجی سالیانه تولید بیوگاز از فضولات گاوی و گوسفندی و هم چنین میزان مصرف انرژی هر خانوار در شهرستان ایوان غرب، استان ایلام، موردمطالعه قرار گرفت. میانگین حجم کل بیوگاز تولیدی سالیانه از فضولات دامی قابل جمع آوری در هر خانوار، برابر 44/9343 مترمکعب (انرژی معادل 07/35505  کیلووات ساعت) برآورد شد. هم چنین میانگین انرژی مصرفی سالیانه هر خانوار در سال ازچوب، نفت سفید و گاز مایع معادل 6/37374 کیلووات ساعت محاسبه شد. بنابراین در صورت تولید بیوگاز،  هر خانوار متوسط (4نفر) می تواند تمام نیازهای حرارتی خود را تامین نماید.

    کلیدواژگان: فضولات گاوی، فضولات گوسفندی، سوخت فسیلی، ارزش حرارتی، بیوگاز
  • رحمت صحرایی، محمدعلی میسمی*، حسین بهفر صفحات 111-119

    در تحقیقات انجام شده در برآورد مصرف انرژی در تولیدات دامی، تعیین معادل انرژی خوراک دام از موارد مشکل و محل بروز اختلاف می باشد. تحقیق حاضر در راستای تعیین معادل انرژی خوراک کنسانتره دام با دیدگاه انرژی های اولیه انجام شد. برای این منظور کارخانه خوراک دام نیرو سهند تبریز انتخاب و داده برداری از آن انجام شد. انرژی های ورودی شامل الکتریسیته، گاز طبیعی، حمل و نقل، مواد اولیه و ماشین آلات بود. خروجی سامانه، خوراک تولیدی تحویل در درب کارخانه تعیین شد. کل انرژی ورودی به ازای هر کیلوگرم خوراک کنسانتره 48/8 مگاژول محاسبه شد. این عدد می تواند به عنوان هم ارز انرژی این نهاده در مطالعات بعدی مورد استفاده گیرد. مقدار انرژی موجود در خوراک کنسانتره 47/17 مگاژول بر کیلوگرم اندازه گیری شد. بیشترین سهم مصرف انرژی در تولید خوراک، مربوط به انرژی غیرمستقیم ورودی از نهاده مواد اولیه است. به نحوی که مقدار 67/7 مگاژول بر کیلوگرم معادل 4/90 درصد از کل انرژی های ورودی را به خود اختصاص داده است. پس از نهاده مواد اولیه انرژی معادل حمل و نقل با 498/0 مگاژول بر کیلوگرم معادل 87/5 درصد از کل انرژی های ورودی بود. انرژی مصرف شده در داخل کارخانه برای فرآوری و آماده سازی خوراک 315/0 مگاژول بر گیلوگرم معادل 7/3 درصد از کل انرژی ورودی برآورد شد. در خط تولید کارخانه سه نهاده الکتریسیته، گاز طبیعی و ماشین آلات انرژی های ورودی را شامل می شدند. انرژی الکتریسیته در خط تولید با 19/0 مگاژول بر کیلوگرم، معادل 3/60 درصد از کل انرژی مصرف شده در کارخانه را به خود اختصاص داده بود.

    کلیدواژگان: خوراک کنسانتره دامی، شاخص های انرژی، کارخانه خوراک دام، هم ارز انرژی
  • منصوره مظفری*، محمدرضا یوسف زاده، جابر سلیمانی صفحات 121-132

    پیاز از عمده ترین محصولات زراعی استان آذربایجان شرقی می باشد. تریپس پیاز یکی از مهم ترین آ‏فات این محصول است که سالانه خسارات زیادی را به کشاورزان وارد می نماید. تریپس ها بیشتر در پایین ترین قسمت گیاه که برگ های پیاز به هم چسبیده اند ساکن می شوند وکنترل موفقیت آمیز این آفت وابسته به پوشش مناسب سم بر روی هدف و استفاده از سمپاش مناسب است. عدم آشنایی کشاورزان با روش های سمپاشی، ادوات مورد استفاده و نحوه پاشش آنها موجب استفاده بی رویه از سموم کشاورزی و مقاوم شدن این آفت به سموم مرسوم شده است. در این بررسی برای حل مشکل مذکور، چهار نوع سمپاش مورد مقایسه قرار گرفت. طرح آماری مورد استفاده، بلوک های کامل تصادفی با 4 تیمارسمپاش و 12 تکرار در آزمون های آزمایشگاهی و 5 تیمار و 4 تکرار در آزمون های مزرعه ای بود.سمپاش های مورد بررسی شامل  سمپاش موتوری پشتی لانس دار، سمپاش موتوری پشتی اتومایزر، سمپاش موتوری پشتی میکرونر و سمپاش موتوری پشتی الکترو استاتیک بودند. پارامترهای اندازه گیری شده شامل اندازه قطره های سم، تراکم قطره ها، الگوی پاشش در عرض کار موثر، کیفیت پاشش، درصد تاثیر بر کنترل تریپس پیاز، عملکرد محصول و حجم سوخ های پیاز بود. نتایج تحقیق نشان داد که بین سمپاش های مورد بررسی از نظر خصوصیات ذرات سمپاشی شده و درصد تاثیر بر کنترل آفت اختلاف معنی دار وجود داشت. سمپاش میکرونر بیشترین درصد تاثیر برکنترل تریپس، کمترین مقدار اندازه قطره ای و بیشترین تراکم و مناسب ترین کیفیت پاشش را به خود اختصاص داد. عدم سمپاشی بر علیه تریپس پیاز موجب افت عملکرد به میزان 10 تن در هکتار شد.

    کلیدواژگان: اندازه قطرات، تریپس، تراکم قطرات، سمپاش، سوخ پیاز
  • رضا محمدی گل*، مجید لشگری، ابوالفضل هدایتی پور صفحات 133-140

    اجزاء درگیر با خاک یک کارنده ، نقش اساسی در عملکرد آن دارند. در این پژوهش، سه آرایش مختلف شیاربازکن های بشقابی (1- لبه صافزاویه دار + لبه صاف زاویه دار، 2- لبه صاف عمودی + لبه صاف زاویه دار و 3- لبه کنگره ای عمودی + لبه صاف زاویه دار) در دو شرایط خاک (با شاخص مخروطی 39/0  و 04/1 مگاپاسکال) از نظر تغییرات رطوبت شیار خاک بلافاصله بعد از ایجاد شیار و بعد از سه فاصله زمانی (48، 96 و 144 ساعت) به روش آماری آزمایش مکرر در شرایط مخزن خاک مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد در هر دو نوع خاک نرم و سفت بین سه نوع شیار باز کن، از نظر تغییر محتوای رطوبت شیار قرارگیری بذر اختلاف معنی دار وجود دارد. مقایسه میانگین  رطوبت در خاک سفت نشان داد که تلفات رطوبت تیمار  لبه صاف عمودی و لبه صاف زاویه دار،  کمترین  مقدار یعنی 07/5 درصد  و در تیمار لبه صافزاویه دار + لبه صاف زاویه دار و تیمار لبه کنگره ای عمودی + لبه صاف زاویه دار به ترتیب 6/8 و 07/11 درصد است.  بر اساس نتایج به دست آمده در شرایط خاک سفت، استفاده از شیاربازکن دو بشقابی لبه صاف عمودی + لبه صاف زاویه دار توصیه می شود.

    کلیدواژگان: خاک ورزی، آرایش بشقاب ها، رطوبت، مخزن خاک، شیار بازکن
  • صادق افضلی نیا*، علی دادکرمی، دادگر محمدی صفحات 141-152

    اثر خاک ورزی حفاظتی بر خصوصیات خاک و عملکرد محصول ممکن است تحت تاثیر شرایط اقلیمی، نوع خاک، نوع محصول و تناوب زراعی تغییر نماید. بنابراین، بررسی اثرات این نوع روش های خاک ورزی در شرایط آب و هوایی مختلف، خاک های با بافت های متفاوت و تناوب های زراعی گوناگون ضروری است. در این تحقیق اثر روش های خاک ورزی حفاظتی بر خصوصیات خاک، عملکرد پنبه و بازده اقتصادی آن در تناوب گندم-پنبه در اقلیم گرم استان فارس بررسی شد. تحقیق در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی داراب به مدت چهار سال اجرا شد. تیمارهای تحقیق شامل کم خاک ورزی، بی خاک ورزی (کشت مستقیم) و خاک ورزی مرسوم (شاهد) بودند. نتایج نشان داد که روش های خاک ورزی اثر معنی داری بر حفظ رطوبت در خاک داشتند به طوری که تیمارهای بی خاک ورزی و کم خاک ورزی نسبت به خاک ورزی مرسوم، مقدار رطوبت خاک را به ترتیب 22/15 و 47/5 درصد افزایش دادند. روش خاک ورزی اثر معنی داری بر نفوذ تجمعی آب در خاک، پایداری خاک دانه ها و عملکرد پنبه نداشت. مقایسه اقتصادی تیمارهای خاک ورزی نیز نشان داد که خاک ورزی مرسوم دارای بیشترین بازده اقتصادی بود و روش های کم خاک ورزی و بی خاک ورزی در رتبه های بعدی قرار داشتند، هر چند تولید تحت همه روش های خاک ورزی اقتصادی (دارای سود) بود. بنابراین، چنان چه در جایگزینی خاک ورزی مرسوم با خاک ورزی حفاظتی در مناطق گرم استان فارس مدیریت مناسب اعمال شود، می توان از مزایای این روش در کشت پنبه استفاده نمود.

    کلیدواژگان: روش های خاک ورزی، عملکرد پنبه، خصوصیات خاک، بازده اقتصادی
  • محسن ثقوری، رضا عبدی، محمدعلی ابراهیمی نیک، عباس روحانی، محمدعلی میسمی* صفحات 151-161

    با توجه به افزایش مصرف سوخت های فسیلی در جهان، همچنین افزایش قیمت و اثرات زیست محیطی آن ها، امروزه نیاز و علاقه به جایگزینی آن ها با منابع جدید و تجدیدپذیر انرژی زیاد شده است. یکی از منابع انرژی تجدیدپذیر بیوگاز است و هضم بی هوازی یکی از روش های تولید بیوگاز از مواد آلی است که روز به روز در حال گسترش می باشد. یکی از تقسیم بندی های هضم بی هوازی حالت مایع و حالت خشک است. برخی از مزایای هضم بی هوازی حالت جامد شامل حجم کمتر مورد نیاز رآکتور، انرژی کمتر برای گرم کردن و جابجایی راحت تر است. در این پژوهش هضم بی هوازی حالت جامد لجن فاضلاب شهری مورد مطالعه قرار گرفت. مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی (حجم 1 لیتر)، دمای مزوفیلیک (37 درجه سانتی گراد) و سهم مواد جامد 20 % انجام گرفت. نتایج ارزیابی خصوصیات لجن فاضلاب شهری نشان داد این مواد از پتانسیل خوبی برای تولید بیوگاز از هضم بی هوازی حالت جامد برخوردارند (سهم مواد جامد کل 7/25 %، سهم مواد جامد فرار 7/50 % و نسبت کربن به ازت 7/11). هم چنین نتایج حاصل از هضم بی هوازی نشان داد مقدار 362 میلی لیتر بیوگاز به ازای هر گرم مواد جامد فرار در شرایط نرمال آزمایشگاهی به دست آمد. از این میزان 213 میلی لیتر متان حاصل شد که معادل 8/58 % است. هم چنین میزان درصد کاهش مواد جامد فرار که یکی از پارامترهای بهره وری آزمایش است 7/63 % به دست آمد.

    کلیدواژگان: انرژی های تجدیدپذیر، بیوگاز، لجن فاضلاب شهری، هضم بی هوازی حالت جامد
  • زهرا یوسفی*، عادل واحدی، پریسا شاهین رخسار احمدی صفحات 153-161

    برداشت زیتون، به دلیل تاثیر مستقیم روی کیفیت روغن زیتون، مهم ترین مرحله از عملیات تولید زیتون است. روش برداشت و زمان برداشت، دو عامل موثر در برداشت زیتون هستند. این تحقیق در باغ زیتون کشت و صنعت مزرعه نوین ایرانیان، واقع در شهر منجیل شهرستان رودبار استان گیلان،  انجام گرفت. در این تحقیق درختان زیتون به روش محور مرکزی هرس شدند و از تکاننده تنه با نام تجاری وردجیجلیو و مدل وی ام آ 95، ساخت کشور ایتالیا، برای برداشت زیتون در دو مرحله کنسروی و روغنی استفاده شد. زمان لرزش به وسیله تکاننده، در چهار سطح (5، 10، 15 و 20 ثانیه) بود. شاخص های درصد برداشت و نرخ برداشت در هر مرحله از برداشت (کنسروی و روغنی)، محاسبه گردیدند. بر اساس نتایج حاصل از انجام پروژه مذکور، درصد برداشت و نرخ  برداشت در زمان های مختلف لرزش، در هر دو مرحله کنسروی و روغنی با یکدیگر اختلاف معنی دار داشتند. حداکثر درصد برداشت برای زیتون کنسروی و روغنی، به ترتیب، 64 و 86 به دست آمد. بیشترین نرخ برداشت نیز برای زیتون کنسروی و روغنی، به ترتیب، 79/102 و 32/127 کیلوگرم در ساعت، اندازه گیری شد. هم چنین، بهترین زمان لرزش درختان زیتون، 10 ثانیه تعیین گردید.

    کلیدواژگان: هرس محور مرکزی، تکاننده تنه، برداشت روغنی، برداشت کنسروی
  • حسن خلیلی*، حسین نوید، حمیدرضا قاسم زاده، جواد ولی دوتپه سفلی، آرمان جلالی صفحات 154-161

     غلات یکی از محصولات راهبردی به شمار می رود و هر ساله مناطق وسیعی از اراضی کشاورزی به کشت این محصول اختصاص می یابد. کشت غلات عمده ترین زراعت در ایران محسوب می شود. گندم نیز به عنوان مهم ترین محصول کشاورزی، چه از نظر ماده غذایی و چه از نظر سیاست استقلال کشاورزی، جایگاه ویژه ای دارد. یکی از حساس ترین و مشکل ترین مراحل تولید غلات، مرحله برداشت آن است و تقریبا بیش تر افت محصول در این مرحله اتفاق می افتد. سرعت پیشروی، سرعت دورانی کوبنده و سرعت دورانی بادزن از جمله پارامترهای کاری مهم بر افت کمباین غلات می باشد. دراین راستا، پژوهشی به منظور بررسی این پارامترها بر میزان تلفات کمباین کلاس مدل توکانو320 و انتخاب و ارایه بهترین سطوح تیماری در مزارع شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در قالب طرح فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی و با سه تکرار انجام گرفت. متغیرهای مستقل مد نظر در این پژوهش عبارت بودند از: سرعت پیشروی (3، 4 و 5 کیلومتر در ساعت)، سرعت دورانی کوبنده (1100، 1200و 1300 دور در دقیقه) و سرعت دورانی بادزن (600، 700 و 800 دور در دقیقه). افت کل کمباین نیز به عنوان متغیر وابسته در نظرگرفته شد. نتایج حاکی از تاثیر معنی دار سرعت پیشروی روی تلفات کمباین بود. به طوری که بیش ترین میزان افت با مقدار 81/2 درصد در سرعت پیشروی 5 کیلومتر در ساعت و کم ترین میزان افت با مقدار 91/1 درصد در سرعت پیشروی 3 کیلومتر در ساعت است. هم چنین نتایج نشان داد که کم ترین میزان تلفات مربوط به سرعت پیشروی 4 کیلومتر بر ساعت ، دور کوبنده 1300 دور در دقیقه و دور دمنده 800 دور در دقیقه است. مقایسه افت کلی نیز نشان داد که اثر سرعت دورانی بادبزن در سرعت های پیشروی پایین کم است چرا که میزان تغذیه پایین است.

    کلیدواژگان: افت کل، سرعت پیشروی، سرعت دورانی کوبنده، سرعت دورانی دمنده، کمباین
|
  • Arezo Lak *, Hossien Behfar, Shamsolah Abdualpour Pages 1-12

      In the past decades, herbicides were generally applied at a uniform rate to the entire field. But uniform application causes environmental problems such as soil and groundwater pollution and economic problems. General concern about the negative effects of using herbicide was resulted to the development of a new herbicide application system. Variable flow rate technology is being used extensively in precision agriculture. But, it is not developed sufficiently in our country. In this study two types of systems were designed to achieve a suitable variable rate spraying system. For the first step, motorized valve was utilized. Laboratory tests were conducted  with TeeJet nozzle at three different operating pressure levels (2 to 4 bar) and four rotational positions of a servo motor ( 30 , 45, 60, 80 degrees). The performance reduction of the machine due to the pressure variations is one of the disadvantages of this system. The pressure variations caused the spray pattern to be non-uniformed and it also affected the droplet size. For the second tests, a solenoid valve was used which was controlled by pulse width modulation. The duty cycle and operating pressure as effective factors were examined on the spraying angel. The experiments were performed in the form of factorial based on completely randomized design in three replications. The spraying angel measured at five levels in the combined treatment of the duty cycle (20%,30%,50%,70%,90%) and operating pressure at three levels (2,3,4 bar).The duty cycle and pressure had a positive effect on spraying angel and flow rate as well. The spraying angle variation was just 3% when the duty cycle was changed from 20% to 90%.

    Keywords: Variable rate spraying system, duty cycle, Spraying angle, Pulse width modulation
  • Majid Rahnoma *, Mohammad Hossein Asodar, Mohmud Ghaseminjad, Mahammad Ali Hormuzi, Firozeh Solemani Pages 13-26

    Spraying is a major operation to control the bio elements that are harmful for farming products. Considering the high costs of chemical spraying and related environmental issues, the proper management is important. In the meantime, reduction in nozzle drift can be considered as one of the main factors in preventing the risk of pesticide environmental pollution, as well as reducing pesticide waste and proper spray uniformity. For this purpose, design, fabrication and evaluation of air assisted nozzle on boom sprayer was conducted using a factorial completely randomized design with three replications. The experiments were performed using three types of air assisted nozzles: air- liquid-air (ALA), liquid (L), liquid-air- liquid (LAL) at four levels of air assisted speed (0, 2, 4 and 7.5 m/s), and also four levels of wind speed (0, 2, 3 and 4 m/s). In the research, the drift, sediment, uniform spraying, volume median diameter of 50 and 90%, numerical median diameter and spraying quality indicators were evaluated. A spectrophotometry device for measurements and MATLAB and SAS 9.1 statistical software were used for analysis. Results showed that the effects of air assisted nozzle and wind speed on the drift, sediment, uniform spraying, volume median diameter of 50 and 90% and spraying quality indicator were significant (). Also results indicated that the third type of nozzle (LAL) at 4 m/s assistant air speed and 4 m/s wind speed had the highest sediment (144.87 l/ha) and the lowest drift (0.06%), while the lowest sediment (31.16 l/ha) and the highest drift (0.69%) were found for the third nozzle (LAL) without assistant air (as control group) and in 2 m/s wind speed. The minimum coefficient of variation (0.42 the most uniformity in spraying) was related to the third nozzle with 4 m/s assistant air speed and 4 m/s wind speed, but the maximum coefficient of variation (4.08) belonged to the first nozzle with 7.5 m/s assistant air speed  but without any blowing wind.

    Keywords: Air assisted nozzle, Drift, Volume median diameter, Sediment, Spraying quality indicator
  • Ahmad Moradi, Yahya Ajabshirchi *, Ali Deliran Pages 27-41

     In this study, the energy analysis of an air-cooled photovoltaic-thermal (PV/T) equipped with fins was investigated. A PV panel with the same characteristics without cooling fluid was used to compare the results as the control system. A fan with air flow rate of 0.033 kg s-1 was used to create forced convection flow. In the lower part of the air channel, a plate with trapezoid fins was mounted to create turbulent flow in the air channel to increase the heat transfer coefficient between the plate and air fluid. Six temperature sensors LM35 were used to record air temperature and a computer program in MATLAB was developed to compute the theoretical performance. The results showed that the use of air flow reduces the temperature of solar cells and thus increases the PV/T output voltage by about 9% over all hours of the experiment compared to the control system (PV). The theoretical and experimental thermal efficiency of the PV/T was calculated as 0.51 and 0.47, respectively. Also, the average difference between theoretical and experimental temperature was about 8%. The maximum difference between air outlet temperature and ambient temperature in measured and predicted were 7.06 and 10.25, respectively, and the minimum differences were 1.40 and 2.97, respectively.

    Keywords: Photovoltaic, Thermal collector, Photovoltaic panel, Solar energy, Thermal efficiency
  • Ali Deliran *, Yahya Ajabshirchi, Shamsolah Abdolahpour Pages 43-56

    One of the applications of solar systems in agriculture is in product dryers. Drying of agricultural products after harvesting stage is one of the major units operations in order to increase the length of storage and maintain its quality. The purpose of this research is to model and design a solar flat plate air collector in order to supply the energy need of a grain drying warehouse with an area of 36 square meters and assumed capacity of 1.5 tons of corn for each loading. The amount of the required energy to reduce the moisture content of corn (from 23% to 13%)  was calculated as 961.1 MJ/1.5 tons. To provide this amount of energy, two types of collectors, type A (without obstacle) and type B (with obstacle installation in the air channel) were analyzed by Matlab code. The use of obstacles in the air channel increased the thermal efficiency of the collector from 37 to 55 percent in the single cover type and from 48 to 62 percent in the double cover type. The average of the best tilt angle of the collector installation was recorded at 27.5 degrees in south direction. The required energy supply time (961/1 MJ/1.5 tons) for a solar system with an area of 30 square meters, for A and B type collectors was calculated as 41.25 and 27.69 hours in single cover and, 31.14 and 24.1 hours in two cover, respectively.

    Keywords: Corn, Energy, Solar collector, Solar dryer, Tilt angle
  • Marzeieh Fortan, Amin Lotalian *, Bahram Hossienzadeh, Sajad Rostami Pages 57-70

    The reduction in fossil reservoirs and the bioenvironmental pollutions entails the use of more efficient higher quality fuels that generate less pollution and are renewable. Biodiesel is an appropriate biofuel to replace gasoil and it is produced from natural oils. The current research investigates the energy of biodiesel production from chicken fat based on LCA method. The information pertaining to the amounts of the consumed inputs and the amount of the output energy in a number of chicken farms in Isfahan. Questionnaires, interviews and experiments were used for the study. In this cycle, two main products, i.e. the edible chicken meat and the biodiesel, were considered as the outputs. The total energy of the inputs for the production of biodiesel out of 1000 kg of live chicken was equal to 47486.09 MJ and the total energy of the outputs was 12380.55 MJ. The net energy in this cycle was a huge figure with a negative sign and the energy ratio was found lower than 1 and this is reflective of the high energy consumed in producing such a fuel. The results indicate that the largest share of the consumed energy pertains to the chicken farming operations. Although the energy indices indicate low energy efficiency in the conditions of the study, due to the use of wastes in the studied cycle, this method of biodiesel production is recommended however with attempts to improve its efficiency.

    Keywords: Biodiesel, Chicken fat or waste, LCA, Renewable energy
  • Mohsein Heidari *, Behshad Tahani Pages 71-80

     Land application of manure due to their degradability and preservation of natural environment is one of the important alternatives for chemicals in the sustainable agricultural. Today's it is possible to spread manures by machines as like as distributing chemical fertilizers on the farm's surface. There are several parameters to assess the performance of these manure spreaders such as the spreading width, the longitudinal and transverse uniformity of fertilizer distribution. In the present research by using a semi integral manure spreader machine, the impact of the position of screen blades in two position of open and closed angles (as the main factor) and adjacent transverse distance of 8, 10, 12, 14, 16 and 18 meters (as a sub factor) were evaluated. Experiments were carried out by using a split plot design in a randomized complete block with three replications. By selecting the appropriate position of screen blades and adjacent transverse distance (work width), real field capacity, field performance and accuracy of the tests were obtained on the manure spreader. The results showed that the most suitable operating mode was the closed angle blade position and 12 to 14 meters distance between two adjacent transverse. In this condition, the actual field capacity and field performance of the machine and accuracy of the tests were about 5.1 ha/hr, 64.2% and 94.5%, respectively.

    Keywords: Centrifugal Spreader, Distribution uniformity, Manure, Work Width, Field Capacity
  • Sadegh Seiiedlou *, Habibeh Nalbandi, Solmaz Jalali Pages 81-90

    Precooling is an important process that carried out on the fruits such as Apple due to extend the shelf life. In this research, the new package was designed and constructed. Then, the effect of various performance parameters during the precooling process such as the airflow rate and types of packages was studied on the 7/8 th cooling time and cooling uniformity to select and introduce the best package. The results indicated that the Polyethylene package had the lowest 7/8 th cooling time; however, it is not suitable for export of apple due to the high moisture loss during the precooling (23-26%). The highest cooling time and lowest cooling uniformity was related to the commercial package because of its unsuitable vents deign. The results showed that the cooling time of fruit in the new designed of package decreased 30.5 and 25.9 % as compere with the commercial package in the airflow rate of 0.5 and L s-1kgp-1, respectively. In addition, the cooling process was uniformity and the standard error between the 7/8 th cooling time of fruit was 19.6 % lower than that one for the commercial package. Increasing the airflow rate from 0.5 to 1.5 L s-1kgp-1 led to decreasing the 7/8 th cooling time in the range of 16.8 to 39.7 % in the all packages. Because of the lowest moisture loss, highest cooling uniformity and lowest cooling time, the new designed package was introduced as the best packages to cooling process of apple and its cold storage.

    Keywords: Apple, Package designing, Precooling, Uniformity, Vent
  • Mahmoud Safari *, Alyas Dehghan Pages 91-100

    Wheat is one of the strategic crops that have been harvested in recent years by advanced combine harvesters. In this study, traditional combines were evaluated in terms of natural losses, head and back losses, field capacity, purity percentage and yield in field conditions in Qom (Iran). The total number of combine harvesters in this area was 110 out of which 20 samples with the experimental design of completely randomized design were selected. 35% of samples were New Holland Combine harvester TC5070, 30% John deer JD1055, 15% JD1165 and the remaining (20%) were New Holland TC5080, John deer JD955, JD1450 and Sampo 3065L. In terms of losses rates in different parts of the harvesters, 0.06% was related to the back of the machine and 1.35% of it was related to the head. The natural losses rates was 1.66% and total losses was 3.07% in this province. Three traditional combine harvesters (TC5070, JD1165 and JD1055) were compared statistically. The results showed that there was a significant difference between the harvesters in terms of field capacity at  5% level. The effective capacity of the TC5070, JD1165 and JD1055 combines was 1.23, 0.88 and 0.83 ha.h-1,respectively. According to the results, it is recommended to use JD1165 and TC5070 combine harvesters due to their low losses, acceptable purity percentage and suitable field capacity.

    Keywords: Combine harvester losses, Harvesting, losses, Wheat
  • Hamed Moradi *, Hosein Mobli, Ali Jafari, Majid Khanali Pages 101-110

    The inaccessibility of natural gas, the high price of fossil fuels and shortage of fuel stations in major part of rural areas caused the huge glut of solid biomass (wood coal) for provision of energy demand by rural households. The consumption of fossil fuels resulted in various environmental impacts, in which, the depletion of natural resources and jungles is the most obvious one. Biogas as an important energy source is produced by anaerobic digestion of organic wastes such as animal waste. Due to the high heating value of biogas than the direct burning of biomass, it can be used as an alternative to energy resource in rural areas. In this study, the potential of average annual biogas production from the accessible livestock waste in each rural houshod at West Eyvan County, Ilam province, was investigated as 9343.44 m3 (energy equivalent of 35505.07 kWh). Also, the average energy consumption from wood, petroleum and liquid gas was calculated as 37374.6 kWh). Therefore, in the case of biogas production, each average household (4 people) 1 can supply all its thermal requirements.

    Keywords: Cattle waste, Sheep waste, Fossil fuel, Heating value, Biogas
  • Rahmat Sahraei, Mohammad Ali Maysami *, Hosein Behfar Pages 111-119

    For energy consumption analysis in animal husbandry, determination of energy equivalent for concentrate feed is a challenge and a point of difference between studies.  This study was conducted for determination of the energy consumption in concentrate feed production. Data was collected from Niroo-Sahand feed factory in Tabriz (in Iran). The primary based energy inputs from electricity, fuels, transportation, machinery and feed materials were intended. The output was concentrate feed (CF) in factory gate in a cradle to gate boundary of the study. The total energy consumption was 8.48 MJ per kg of CF which could be used as its energy intensity in future studies. The energy content of CF was calculated to be 17.47 MJ per kg according to calorimeter experiment. Most of the energy input by 90% was belong to the indirect energy input from ingredient feed materials. Following, 5.8% of the energy input was from transportation of the feed materials from origins to factory. Inside the factory 0.315 MJ per kg of CF was consumed for processing consisted 3.7% of total energy input. Inside of the factory, 60.3% of the energy input was from electricity (primary energy based). To improve the energy intensity of CF, the field operations in feedstuff productions in origins should be considered.

    Keywords: Concentrate cattle feed, Energy intensity, Energy equivalent, Feed factory
  • Mansoureh Mozafari *, Mohammadreza Yousefzadeh, Jaber Soilemani Pages 121-132

    Onion is one of the main crops in East Azarbayjan. Thrips are the most important pests that cause heavy loss in onion yield every year. Thrips mostly inhabit on the lowest part of onion stem where its leaves have been joined together. A successful Thrips control depends on a proper deposition of pesticide using of a suitable sprayer and spraying method. The lack of knowledge of farmers about the spraying methods, equipments and their spraying rate have led to high consumption of agricultural pesticides and increase in resistance of this pest to conventional poisons. In this study in order to solve the above mentioned problems, four types of sprayers were compared with each other. The experimental design was randomized complete block design (RCBD) with 5 treatments and 4 replications in the field tests and 4 treatments and 12 replications in the laboratory tests. The evaluated sprayers included the following, motorized knapsack sprayer with cone nozzle, motorized backpack mist blower (atomizer), motorized backpack micronair sprayer and motorized backpack electrostatic sprayer. The evaluated parameters in this study were droplets size and density of them (No/cm2), spraying quality, spraying pattern in effective width, percentage of effect on Thrips control, yield crop and onion bulb size. The results showed that there is a significant difference among studied sprayers at 1% level in aspect to sprayed droplets characteristics and controlling of onion Thrips. The micronair sprayer was the most effective on controlling Thrips, minimum droplet size, maximum density and spraying quality. Without any spraying, the yield loss of about 10 t/ha was measured.

    Keywords: Density of droplets, Droplet size, Onion bulb, Sprayer, Thrips
  • Reza Mohammadi Gol *, Majid Lashgari, Abolfazel Hedayatipour Pages 133-140

    The soil engaging components of a planter have an important role on its performance. This study was conducted for comparison of the effect of three openers disks arrangment (tilted plain disk + tilted plain disk, tilted plain disk + perpendicular plain disk and tilted plain disk + perpendicular notched disk) on furrow moisture content change. Measurements was directly at openning time and after three time intervals (48, 96 and 144 hours after furrow opening) in two soil conditions (with Cone indexes of 0.39 and 1.04 MPa) with repeated measures design. Variance analysis has been revealed a significant difference between treatments on  the loose and  firm soils moisture content. According to the means comparison, moisture lost was the lowest, equal to 5.07% on tilted plain disk + perpendicular plain disk treatment. On tilted plain disk + tilted plain disk and tilted plain disk + perpendicular notched disk treatments it was 8.6% and 11.07 %, respectively. According to the results, in firm soil conditions it is recommended to use the tilted plain disk + perpendicular plain disk arrangment.

    Keywords: Tillage, Disk arrangment, ­ Moisture, Soilbin, Opener
  • Sadegh Afzalinia *, Ali Dadkarami, Dadgar Mohammadi Pages 141-152

    Effect of conservation tillage on soil properties and crop yield may be influenced by climate condition, soil type, and crop type and rotation. Therefore, evaluation of different tillage methods in different climate conditions, soil textures, and crop rotations is necessary. In this research, the effect of conservation tillage methods on soil properties, cotton yield, and its economic efficiency was evaluated in wheat-cotton cropping system in arid climate condition of Fars province (Iran). The study was conducted in the form of a complete block experimental design with three treatments and four replications in Darab Agricultural Research Station for four years. The treatments were reduced tillage, no-tillage, and conventional tillage (control treatment). The results showed that the tillage method had significant effect on moisture retention in the soil so that the no-till and reduced tillage increased moisture retention in the soil compared to the conventional tillage by 15.22 and 5.47%, respectively. The tillage methods had no significant effect on the soil infiltration, soil aggregates, and cotton yield. Economic evaluation revealed that the conventional tillage had the highest economic efficiency followed by the reduced tillage and no-till. However, the economic returns of all treatments were positive. If a proper management be applied during replacing the conventional tillage with conservation tillage methods, the advantages of conservation tillage could be reached in cotton planting.

    Keywords: Tillage methods, Cotton yield, Soil properties, Economic efficiency
  • Mohsen Saghouri, Reza Abdi, Mohammad Ali Ebrahimi Nik, Abbas Rohani, Mohammad Ali Maysami * Pages 151-161

    Due to the increasing consumption of fossil fuels in the world as well as their increasing cost and environmental impacts, the great need and interest to replace them with renewable energy resources has increased. Anaerobic digestion is a biochemical process that is able to convert almost all kinds of multi-dimensional biodegradable organic matters under anaerobic conditions to biogas. According to water content, anaerobic digestion methods are classified as wet and solid state. The solid-state anaerobic digestion has been claimed to be advantageous over liquid AD for a number of reasons including smaller reactor volume, lower energy requirements for heating and minimal material handling. In this paper, biogas production from solid state anaerobic digestion of municipal sewage sludge was studied. A series of single-stage batch mesophilic (37 ± 1oC) anaerobic digestions were performed at a total solids concentration of 20% in 1 liter reactor volume. The evaluation of municipal sewage sludge characteristics showed that this substrate has a good potential for solid state anaerobic digestion (Total solids, volatile solids and C/N ratio were obtained 25.7%, 50.7% and 11.7, respectively). The biogas yield was achieved 362 ml/g VS, which methane content of biogas was 213 ml (58.8%). The volatile solids reduction, a significant parameter to measure productivity of anaerobic digestion, was obtained to be 63.7%.

    Keywords: Renewable Energies, Biogas, Municipal sewage sludge, Solid State Anaerobic Digestion
  • Zahra Yousefi *, Adel Vahedi, Parisa Shahin Rokhsar Ahmadi Pages 153-161

    Olive harvesting is the most important step in olive cultivation because of its direct impact on the quality of olive oil. Harvesting method and harvesting time are two effective factors in harvesting olive. This research was carried out in the olive orchard of Mazrae Novin Iranian Agro-Industry Farm, located in the cities; Manjil & Roudbar in Guilan province, Iran. In this research, olive trees were pruned in the central leader method. An Italian Verdegiglio VMA 95 trunk shaker was used to harvest the olive fruit for both table olives and oil olives stages. Vibration times by the shaker were at four levels (5, 10, 15 and 20 seconds). The percentage of the harvest and the harvesting rate, in each stage of the harvest (table and oil olives) were calculated. Based on the results of the project, the percentage of the fruit harvest and the harvesting rate in vibration times were significantly different in each stage of the harvest (table and oil olives). The maximum percentage of the fruit harvest for table and oil olives were 64 and 86, respectively. The highest harvesting rate for table and oil olives were 102.79 and 127.32 kg/h, respectively The best duration to shake the olive trees was found to be 10 seconds.

    Keywords: central leader pruning, trunk shaker, oil olive harvesting, table olives harvesting
  • Hassan Khalili *, Hossein Navid, Hamid Reza Ghasemzadeh, Javd Vali Dutapeh Sofla, Arman Jalali Pages 154-161

     Cereals are one of the strategic products and each year a large area of ​​agricultural land is dedicated to their cultivation. Cultivation of cereals is considered to be the main agriculture in Iran. One of the most sensitive and difficult stages of cereal production is the harvesting stage almost more product loss occurs at this stage. Forward speed, cylinder rotation speed and blower rotation speed of Harvester are important operation parameters that affect harvester losses. In order to evaluate the effect of these parameters on total grain loss, this studying was conducted in 3×3×3 factorial pattern with randomized blocks design. The independent variables in the experiments were forward speed (3, 4 and 5 km/h), cylinder rotating speed (1100, 1200 and 1300 rpm) and blower rotating speed (600, 700 and 800 rpm). For a real evaluation, these factors and their levels were chosen based on operators’ experiences. The experiments were done in Moghan Agro-Industrial & Livestock Co. (MAIL) with CLAAS combine harvester (Tucano 320 model).  The results of this study showed that the minimum loss related to the 4 km/h, 1300 rpm and 800 rpm for forward speed, cylinder rotation and blower rotation speed, respectively.

    Keywords: Blower rotation speed, Cylinder rotation speed, Forward speed, Total loss