فهرست مطالب

Iranian Evolutionary and Educational Psychology Journal
Volume:3 Issue: 2, Jun 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/05/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام فریدونی، حسین بقولی*، مریم کوروش نیا، مجید برزگر صفحات 105-117

    هدف از پژوهش حاضر تبیین تاثیر آموزش مهارت های ارتباطی هیجانی بر تنظیم شناختی هیجان، خودکارآمدی والدینی و پذیرش کودک در مادران دارای کودک اختلال یادگیری خاص می باشد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مادران دانش آموزانی که  دارای اختلال یادگیری خاص می باشند تشکیل می دهند. روش نمونه گیری به صورت در دسترس بود که از مادران کودکان با اختلال یادگیری که به کلینیک های تحت نظارت آموزش و پرورش شهر شیراز مراجعه کردند، انتخاب شد که در نهایت 32 نفر باقی ماندند (15نفر گروه آزمایش و 17نفر گروه کنترل) که به طور تصادفی در گروه 2 گروه کنترل و آزمایش گماشته شدند. پس از انجام پیش آزمون، گروه آزمایش در ده جلسه تحت آموزش مهارت های ارتباطی هیجانی قرار گرفتند و سپس از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گرانفسکی (CERQ)، خودکارآمدی والدینی دومکا (PSAM) و پذیرش والدینی (PPAC) می باشد. به منظور تحلیل اطلاعات جمع آوری شده از دو بخش آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (تحلیل کوواریانس) استفاده شد. نتایج نشان داد گروه ازمایش و کنترل در متغیر تنظیم شناختی هیجان، خودکارآمدی والدینی و پذیرش والدینی دارای تفاوت معنادار می باشد. به گونه ای که در این متغیرها میانگین پس آزمون گروه آزمایش بیشتر از گروه کنترل است.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی-هیجانی، اختلال یادگیری خاص، تنظیم شناختی هیجان، خودکارآمدی والدینی، پذیرش والدینی
  • حسنعلی بیگلو، حسین احمدی*، فرامرز عزیزملایری صفحات 118-137

    هدف این مطالعه بررسی تاثیر دو نوع کلاس معکوس بر کاربرد مناسب کنش های گفتاری امتناع ، عذرخواهی و درخواست در بین فراگیران زبان انگلیسی در سطح فرامتوسط بود. شرکت کنندگان در این مطالعه شامل 60 فراگیر زبان سطح فرامتوسط از یکی از موسسات زبان تهران، ایران می شدند که بر اساس نمونه گیری آسان در قالب سه کلاس دست نخورده انتخاب شدند. سپس، این سه کلاس به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: گروه معکوس سنتی، گروه معکوس بحث محور و گروه غیر معکوس. سه گروه در معرض 14 جلسه تیمار قرار گرفتند. کنش های گفتاری به گروه های معکوس از طریق آموزش معکوس آشکار و به گروه غیرمعکوس از طریق آموزش غیرمعکوس آشکار، آموزش داده شدند. علاوه بر این، یک آزمون تکمیل گفتمان چند گزینه ای (WDCT) از شرکت کنندگان بعمل آمد تا توانایی تولید گفتار آنها در مراحل قبل و بعد از تیمار اندازه گیری شود. نتایج نشان داد که هر دو نوع آموزش معکوس تاثیر معنادار و مثبتی بر استفاده از کنش های گفتاری در بین فراگیران دارد. بر این اساس، به مدرسان زبان توصیه می شود که به منظور استفاده مناسب از کنش های گفتاری توسط فراگیران زبان، از آموزش معکوس در کلاس های خود بهره گیرند.

    کلیدواژگان: آموزش معکوس، کاربردشناسی، کنش های گفتاری
  • وحید همتی ثابت، سعیده السادات حسینی*، کریم افشاری نیا، مختار عارفی صفحات 138-147

    با توجه به نگرانی جامعه نسبت به بیماری HIV و ترس های غیر منطقی برخی مردم جامعه نسبت به آلوده شدن، و راه های انتقال ویروس که می تواند بر ابعاد سرشت و منش و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان این افراد تاثیر بگذارد، بی شک درمان های روان شناختی می تواند آنها را در جهت شناخت بهتر و  کاهش نگرانی نسبت به بیماری یاری دهد. هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثر بخشی طرح واره درمانی و رفتار درمانی دیالکتیک بر ابعاد سرشت و منش و راهبرد های تنظیم شناختی هیجان بیماران مبتلا به HIV  بود. روش پژوهش آزمایشی، به شیوه پیش آزمون-پس آزمون به همراه گروه گواه و از نظر هدف، کاربردی بود. جامعه آماری، تمامی بیماران مبتلا به HIV در سال 99-98 تحت نظر کلینیک های اختلالات رفتاری مراکز معاونت بهداشتی همدان بود که با روش نمونه گیری تصادفی ساده از درمانگاه شهداء همدان تعداد 45 نفر به صورت تصادفی گزینش و در سه گروه 15 نفری متشکل از دو گروه مداخله و یک گروه کنترل قرار گرفتند. برای سنجش متغیرهای مورد مطالعه از پرسشنامه های سرشت و منش کلونینجر TCI  (1994) و  از پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان CERQ (2001) استفاده گردید. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد طرح واره درمانی و رفتاردرمانی دیالکتیک بر ابعاد سرشت و منش و تنظیم شناختی هیجان اثر گذار بود و بین دو گروه، تفاوت معناداری وجود داشت. بنابر این می توان نتیجه گرفت؛ هر چند هر دو درمان در متغیر های موردنظر موثر است، اما طرح واره درمانی اثر بخشی بیشتری نسبت به رفتاردرمانی دیالکتیک دارد.

    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، رفتاردرمانی دیالکتیک، سرشت و منش، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، اچ آی وی
  • مختار ذاکری*، محمود صباحی زاده صفحات 148-164

    در این پژوهش، به دنبال شناسایی چالش های حوزه ی عملکرد و ارایه ی راه کارهای تقویت مراکز یادگیری محلی نهضت سوادآموزی در سطح استان هرمزگان بودیم. روش تحقیق کیفی از نوع تحلیل استقرایی با نظام کدگذاری داده ها استفاده شد. جامعه ی پژوهشی شامل کارشناسان، آموزش گران و سوادآموزان نهضت سوادآموزی استان هرمزگان، به تعداد 1320نفر و نمونه شامل بیست و پنج نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدف مند انتخاب شد. هم چنین ابزار جمع آوری اطلاعات، مصاحبه ی عمیق و روش تجزیه و تحلیل داده ها، تحلیل استقرایی بود. یافته ها و نتایج نشان داد، چالش های عملکردی مراکز یادگیری محلی در استان هرمزگان به سه دسته ی آسیب های سازمانی ازجمله ارتباطات، کیفیت زندگی کاری و فن آوری اطلاعات سازمانی، آسیب های انگیزشی ازجمله ویژگی های انسانی، عدم توانمندسازی، و عدم آموزش کارکنان و آسیب های محیطی شامل عوامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، فناوری اطلاعات خارج سازمانی تقسیم می شوند. چهار مقوله ی کلیدی تقویت سطح شناختی و مهارتی مخاطبان و دست اندرکاران طرح، ارتقای سطح اقتصادی مخاطبان طرح، ارتقای بازه زمانی آموزش نوسوادان و ارتقای سطح حمایت اجتماعی از مقوله ی سوادآموزی، فرصت های پیش روی مراکز یادگیری محلی بودند. در این بین، مولفه ی تقویت سطح شناختی و مهارتی مخاطبان و دست اندرکاران طرح، دارای بیشترین فراوانی بود. شش مقوله ی ارتقای زمینه ی استفاده از تکنولوژی، ارتقای زیرساخت های اجرایی و ارتقای سطح نظارتی راه کارهای تقویت سطح مراکز یادگیری محلی هستند. در این بین، سه مقوله ی تقویت سطح مشارکت افراد و نهادهای مرتبط با طرح، ارتقای سطح انگیزشی افراد و نهادهای زیربط و ارتقای کمیت و کیفیت زمینه های آموزشی دارای بیشترین فراوانی بودند.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، عملکردمراکزیادگیری محلی، نهضت سواد آموزی
  • محمد فتحی، سعید علیزاده*، افسانه زمانی مقدم صفحات 165-177

    محقق با هدف ارایه «طراحی الگوی شایستگی های حرفه ای مدرسان دانشگاه جامع علمی- کاربردی»، اقدام به انجام این تحقیق نمود. روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و به روش اکتشافی و به لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات از نوع کمی است. از روش تحلیل استنباطی و توصیف داده ها و استفاده از تحلیل عاملی (اکتشافی و تاییدی)، برای تحلیل داده های پرسشنامه و ارایه نتایج استفاده شد. روایی محتوای پرسشنامه توسط خبرگان مورد تایید قرار گرفت. جامعه آماری به تعداد 54،000 نفر و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 391 نفر از مدرسان دانشگاه جامع علمی- کاربردی در سطح استان های کشوربودند. ضریب آلفای کرونباخ کل پرسشنامه شایستگی های حرفه ای مدرسان98% می باشد که ابزار استفاده شده از پایایی مطلوبی برخوردار است. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار SPSS 16 و Smart PLS انجام شد. عوامل مورد آزمون عبارتند از: رهبری، ارزشیابی، ادراکی، مدیریت کلاس درس، تکنولوژیک و مجازی، آموزشی، تعهد، کمال گرایی مثبت، اخلاق مداری، ذهنیت جهانی. محقق در پرسشنامه این عوامل، ابعاد و مولفه ها را به ارزیابی گذاشته و با استفاده از تحلیل عاملی، بارهای عاملی را بررسی کرد. با توجه به اینکه کلیه مولفه ها به دلیل آنکه هم بارعاملی و هم ضریب مسیر آن ها از 0.3 بیشتر است، و کل الگو معنادار است، هیچ مولفه از مسیر تحلیل حذف نشد و کلیه مولفه ها و شاخص های آن ها، تحت عنوان مولفه های الگوی شایستگی های حرفه ای مدرسان دانشگاه علمی- کاربردی مورد پذیرش قرار گرفت

    کلیدواژگان: الگوی شایستگی حرفه ای، شایستگی حرفه ای مدرسان، دانشگاه جامع علمی- کاربردی، مدرس دانشگاه جامع علمی- کاربردی
  • فرامرز نرماشیری، ندا فاتحی راد*، مسعود تاج الدینی صفحات 178-197

    پیشبرد اهداف آموزشی تا به امروز با روش های برگرفته از الگوهای همیشگی و سنتی صورت گرفته است. این تحقیق تلاشی برای بررسی نقش مشاوره و الگوی روانشناسی مشاوره ای با تمرکز بر بالابردن سطح انگیزه درونی با رویکرد یادگیری مشارکتی در آموزش زبان بود. روش تحقیق ترکیبی (کیفی و کمی)  مورد استفاده واقع گرفت که اطلاعات و داده ها با ابزارهای آزمون، پرسشنامه و مصاحبه گردآوری شد. 52 زبان آموز ایرانی، یک استاد به عنوان مشاور در حیطه روانشناسی آموزشی به عنوان جهت دهنده در مسایل حوزه روانشناسی، در کنار دو دبیر زبان انگلیسی، شرکت داشتند که به دو گروه 26 نفره کنترل و آزمایش تقسیم گردیدند. آموزش گروه کنترل براساس الگوی سنتی و گروه آزمایش با الگوی مشاوره ای، انجام شد. نتایج نشان داد که از نظر آماری اختلاف معنا داری بین دو گروه پس از اجرای فرایند تحقیق بوجود آمد. علاوه براین، تفاوت چشمگیری در پاسخ های فراگیران در پرسشنامه و نیز چشم انداز مطلوبی نسبت به استفاده از آموزش تیمی در کلاس وجود داشت. شواهد بسیار محکمی از رابطه بین الگوی روانشناسی مشاوره ای و آموزش تیمی، مشارکت پذیری و انگیزه درونی فراگیران وجود داشت. امید آنکه نتایج پژوهش حاضر بتواند مورد استفاده دبیران زبان بطور خاص و سایر مسیولان در وزارت آموزش و پرورش به شکل عام قرار گیرد تا با استفاده از الگوی روانشناسی مشاوره ای  و آموزش تیمی، به اهداف آموزشی در حیطه آموزش خصوصا آموزش زبان های خارجی نایل آیند.

    کلیدواژگان: مهارت زبانی، روانشناسی، معلم انفرادی، آموزش، انگیزه درونی
  • رحیم فرزین، نادره سهرابی شکفتی*، مریم کوروش نیا صفحات 198-206

    این پژوهش با هدف تبیین مدل عضویت گروهی با تحلیل تمییز برای دانش آموزان دارای رفتارهای پرخطر بر اساس شاخص های خانوادگی و فردی در دانش آموزان مقطع متوسطه صورت گرفته است. در این پژوهش از طرح همبستگی برای تفکیک گروه ها استفاده شد و رابطه میان متغیرها بر اساس هدف پژوهش تحلیل گردید. کلیه دانش آموزان پسر و دختر دوره متوسطه  که  در سال تحصیلی 97-98 در مدارس شهر شیراز مشغول به تحصیل بوده اند، به عنوان جامعه آماری پژوهش در نظر گرفته شدند. نمونه گیری این پژوهش به روش در دسترس صورت گرفت. آزمودنی ها شامل 120 نفر از دانش آموزان بودند که از لحاظ سن، پایه تحصیلی، مدرک تحصیلی والدین و وضعیت نسبی اجتماعی - اقتصادی همتاسازی شده به دو گروه تقسیم شدند. ابزارهای اندازه گیری پژوهش و جمع آوری داده ها، مقیاس رفتارهای پرخطر نوجوانان ایرانی (IARS)، مقیاس هیجان خواهی زاکرمن، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی، و پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز بود. برای تحلیل آماری از روش تحلیل تمیز یا افتراقی استفاده شد. یافته ها نشان داد که معادله تحلیل افتراقی دارای قدرت تفکیک دانش آموزان عادی از دانش آموزان دارای رفتار پر خطر بر اساس متغیرهای فردی  (تنظیم شناختی هیجان ، هیجان خواهی، و سرمایه روان شناختی) است. همچنین معادله تحلیل افتراقی دارای قدرت تفکیک دانش آموزان پسر عادی از دانش آموزان پسر دارای رفتار پر خطر را بر اساس متغیرهای فردی بود اما دارای قدرت تفکیک دانش آموزان دختر عادی از دانش آموزان دختر دارای رفتار پر خطر، بر اساس متغیرهای فردی نبود.

    کلیدواژگان: رفتارهای پرخطر، دانش آموزان متوسطه، متغیرهای فردی
  • طاهره السادات طباطبایی، علیرضا چناری*، ضغری افکانه صفحات 207-214

    سرمایه فکری به عنوان یک منبع رسمی، اکتسابی و استنادی در راستای خلق دارایی های معنوی، تخصص و تجربه برای ایجاد و توسعه دانش استفاده شده است. سرمایه فکری، دانش موجود در سازمان ها است که در دو سطح فردی که شامل دانش، مهارت و استعداد است و سطح ساختاری شامل پایگاه داده، فرایند سازمانی و فناوری را شامل می شود. آموزش و پرورش به عنوان جایگاهی که نقش مهمی در توسعه مدارس و تربیت کارکنان و دانش آموزان را بر عهده دارد و مهمترین مکان برای ارزش آفرینی در زمینه های مختلف انسانی، ساختاری و رابطه ای است. بی تردید آموزش و پرورش نقش مهمی در راهبرد و ایجاد زمینه های فکری و ایجاد یک ورودی مشخص از افراد، ساختار و چارچوب ها و ارتباطاتی که در ساختار این بخش وجود دارد باعث افزایش استفاده از خلاقیت و نوآوردی در عرصه آموزش و پرورش خواهد بود. با توجه به اهمیت روز افزون سرمایه فکری و مدل سیستمی، مدیریت این مسئله به یکی از دغدغه های روزمره تمامی سازمان ها بخصوص آموزش و پرورش مبدل گردیده است. در این مقاله مفهوم سرمایه فکری مورد بررسی قرار گرفته است و دلالت های کاربردی آن در آموزش و پرورش مورد بحث قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: سرمایه فکری، آموزش و پرورش، سرمایه ساختاری، سرمایه رابطه ای، سرمایه انسانی
|
  • Elham Friedony, Hosein Bagholi*, Maryam Kouroshnia, Majid Barzegar Pages 105-117

    The aim of this study was to investigate the effect of emotional communication skills training on emotion regulation, parental self-efficacy and child acceptance in mothers of children with special learning disabilities. The statistical population of this study consisted of all mothers of students with special learning disabilities. Sampling method was accessible in that the participants were selected from mothers of children with learning disabilities who referred to clinics under the supervision of education in Shiraz. Of the 32 selected participants, 15 were assigned to the experimental group and 17 to the control group, randomly. After the pretest, the experimental group was trained in emotional communication skills in ten sessions, while the control group did not receive any specific intervention. Then, post-test was performed for both groups. Garnefski Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ), Dumka Parental Self Agency Measure (PSAM) and Parental Acceptance Questionnaire (PAQ) were used to collect data. The results indicated that the experimental and control groups had significant differences in the variables of cognitive emotion regulation, parental self-efficacy and parental acceptance. In general, the findings supported the effectiveness of emotional-communication regulation skills training on parental characteristics and personality of parents.

    Keywords: communication-emotional skills, special learning disorder, cognitive emotion regulation, parental self-efficacy, parental acceptance
  • Hasan Alibeigloo, Hossein Ahmadi*, Faramarz Azizmalayeri Pages 118-137

    This study investigated the effect of two types of flipped classroom on the Iranian upper-intermediate EFL learnerschr('39') appropriate use of refusals, apologies and requests. The participants of the study included 60 upper-intermediate EFL learners from a language institute in Tehran, Iran. The participants were selected based on convenience sampling in the form of three intact classes. Then, the three classes were randomly assigned to three groups namely, traditional flipping group, debate-oriented flipping group and non-flipping group. The three groups were exposed to 14 treatment sessions. Speech act instruction was offered to the flipping groups through explicit flipped instruction and to the non-flipping group through explicit non-flipped instruction. Moreover, a Multiple Choice Discourse Completion Test (WDCT) was administered to the participants to measure their speech act production ability at the pre-treatment and post-treatment, phases of the study. The results revealed that both types of flipped instruction had a significantly positive effect on the EFL learnerschr('39') use of the speech acts (F=10.622, p<.0.05; F=19.358, p<.0.05; F=18.785, p<.0.05). Accordingly, EFL teachers are recommended to use flipping methods in an attempt to enhance EFL learnerschr('39') appropriate use of speech acts.

    Keywords: Flipped instruction, Pragmatics, Speech acts
  • Vahid Hemmati Sabet, Saeedeh Alsadat Hoseini*, Karim Afsharinia, Mokhtar Arefi Pages 138-147

    There are many social concerns towards HIV disease and people feel irrational fears of infection and modes of virus transmission. These factors might affect the temperament and character dimensions, as well as cognitive emotion regulation strategies. Accordingly, psychological therapies can be used as beneficial tools to identify the disease and to mitigate the related concerns. This study aimed at comparing the effectiveness of Schema Therapy (ST) and Dialectical Behavior Therapy (DBT) on temperament and character (TC) dimensions and cognitive emotion regulation (CER) strategies in patients with HIV. In terms of methodology, this was an experimental study based on the pretest-posttest and control group. Also, this was applied research in terms of objective. The statistical population comprised all patients with HIV who were under treatment in behavioral disorders clinics of Health Centers in Hamedan, Iran, during 2019-2020. Of them, 45 subjects were chosen by using simple random sampling then were assigned to three groups (n=15), including two intervention groups and one control group. To assess the considered variables, the Temperament and Character Inventory (TCI) designed by Cloninger (1994), and the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ) (2001) were used. According to ANCOVA results, ST and DBT affected temperament and character dimensions and there was a significant difference between the two groups. Therefore, although both therapies had effectiveness in surveyed variables, ST had higher effectiveness rather than DBT.

    Keywords: Schema Therapy, Dialectical Behavior Therapy, Temperament, Character, Cognitive Emotion Regulation Strategies, HIV
  • Mokhtar Zakeri*, Mahmood Sabahizade Pages 148-164

    In this study, we sought to identify challenges in the field of performance and provide solutions to strengthen the local learning centers of the literacy movement in Hormozgan province. For this purpose, the qualitative research method of inductive analysis with data coding system was used. The research population consisted of experts, educators and literacy students of the literacy movement of Hormozgan province, (1320 people) and a sample of twenty-five people who were selected using purposive sampling method. Data collection tool was in-depth interview and data analysis methods was inductive analysis. Findings indicated that the functional challenges of local learning centers in Hormozgan province fall into three categories: organizational harms including communication, quality of work life and organizational information technology; motivational harms including human characteristics, lack of empowerment and lack of staff training and environmental harms including political, economic, social, environmental, information technology and outside the organization factors. Strengthening the cognitive and skill level of the audience and stakeholders of the project, improving the economic level of the project audience, improving the time period for educating new learners and improving the level of social support for literacy were the four key categories opportunities for advancing local learning centers. The strengthening the cognitive and skill level of the audience and project stakeholders had the highest frequency among them. The upgrading the use of technology, upgrading the executive infrastructure and upgrading the level of supervision are ways to strengthen the level of local learning centers. The strengthening the level of participation of individuals and institutions related to the project, improving the level of motivation of individuals and related institutions and improving the quantity and quality of educational fields had the highest frequency among them.

    Keywords: Pathology, Functional Challenges, Local Learning Centers, Literacy Movement
  • Mohammad Fathi, Saeid Alizadeh*, Afsaneh Zamanimoghadam Pages 165-177

    Considering developments and advances in technology and the future needs of teaching skills based on changes in labor markets and the need to respond, there is a need to design a model of competencies required for effective job performance of instructors. Thus, the present study was conducted with the aim of designing and testing the model of professional competencies of instructors in the comprehensive university of applied-science. The research method was applied in terms of aim, and quantitative in terms of method. Inferential analysis method and data description and factor analysis (exploratory and confirmatory) were used to analyze the questionnaire data and present the results. Due to confirmation of questions by the experts, the content validity of the questionnaire was confirmed. The statistical population of the study included 54000 people and the sample consisted of 391 university instructors. Cochranchr('39')s formula was used to calculate the sample size. Cronbachchr('39')s alpha coefficient of the questionnaire was obtained at .90 and the used instrument showed a good reliability. The collected data were analyzed using SPSS 16 and Smart PLS software. The tested factors included leadership, assessment, perceptual, classroom management, technological and virtual, educational, obligation, positive perfectionism, ethical, and global mindset. These factors were evaluated through a questionnaire and factor loads were assessed using factor analysis. Since in all components, both the factor load and their path coefficient were more than .30, and the whole model was significant, no component was removed from the path analysis and all their components and indicators were accepted as components of the model of professional competencies of instructors.

    Keywords: Model of Professional Competency, Professional Competency of Instructors, Comprehensive University of Applied-Science, Comprehensive University of Applied-Science Instructors
  • Faramarz Narmashiri, Neda Fatehi Rad*, Massoud Tajadini Pages 178-197

    Foreign language instruction has been completed through the traditional approach. This investigation was an attempt to show the effect of team teaching and counseling psychology with focus on students’ Language Proficiency, Collaboration and Inborn Encouragement. Mix method of the research was used for the study, comprised of the tests, questionnaires and interviews to collect the data. 52 Iranian EFL students and two English language teachers besides a teacher as counsellor included in team teaching procedure merely for experimental one, while control group was taught based on the traditional approach. The outcomes revealed there were statistically significant differences between the two groups after the treatment and also the significant differences in the expectations of the questionnaires and learners as well as a favorable outlook towards using team teaching in the classroom. Moreover, there was very strong evidence of a relationship between team teaching plus counseling psychology, collaboration and inborn encouragement. The openings of the current study are assessed to sound so outstanding that the officials and English language teachers in Ministry of Education of Iran attain the educational goals and ELT purposes by means of team teaching and counseling psychology procedures.

    Keywords: Language Proficiency, Psychology, Solitary Teacher, Teaching, Inborn Encouragement
  • Rahim Farzin, Nadereh Sohrabi Shekofti*, Maryam Kouroshnia Pages 198-206

    The aim of this study was to explain the group membership model using discriminant analysis for high school students with high risk behaviors based on individual factors. The research method was correlational because the relationship between individual variables with high-risk behaviors in students was investigated. The statistical population was all high school male and female students who were studying in schools of Shiraz in the 2019 academic year. Sampling of this research was done by accessible method. The participants included 120 students who were matched in terms of age, educational level, parentschr('39') degree and relative socio-economic status and were divided into two groups. The first group included 30 boys and 30 girls with high-risk behaviors and the second group (the control group) included 60 participants (30 males and 30 females). To collect data, the scale of Iranian adolescent risk behaviors (IARS), Zuckerman Sensation Seeking Scale, Garnfsky cognitive emotion regulation questionnaire, and Luthans psychological capital questionnaire were used. For statistical analysis, discriminant analysis method was used. The results indicated that the equation of discriminant analysis has the power to classify normal students and students with high-risk behavior based on individual variables (cognitive regulation of emotion, sensation seeking, and psychological capital). Also, the discriminant analysis equation had the power to classify normal students and students with high-risk behavior male students but in female students did not have any significant power.

    Keywords: High risk behaviors, High school students, Individual variables, Discriminant analysis
  • Tahereh Alsadat Tabatabaee, Alireza Chenari*, Soghra Afkaneh Pages 207-214

    Intellectual capital has been used as a formal, acquired and citation source in order to create spiritual assets, expertise and experience to create and develop knowledge. Intellectual capital is the knowledge available in organizations, which includes three types of the human capital including knowledge, skills and talent, the structural level including the database, organizational process and technology, and relational capital including organization’s relationship with customers. Education is a place that plays an important role in the development of schools and training of staff and students, and is the most important place for value creation in various human, structural and relational fields. Indeed, education plays an important role in strategy and creating intellectual backgrounds and creating a specific input of people, structure and frameworks and connections that exist in the structure of this sector will increase the use of creativity and innovation in education. Due to the growing importance of intellectual capital and systemic model, management of this issue has become one of the routine concerns of all organizations, especially education. In this article, the concept of intellectual capital is examined and its practical implications in education are discussed.

    Keywords: Intellectual capital, Education, Structural capital, Relational capital, Human capital