فهرست مطالب

نشریه ارمغان دانش
سال بیست و ششم شماره 2 (پیاپی 145، خرداد و تیر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/18
  • تعداد عناوین: 12
|
  • معصومه رضایی، فرناز زندوکیلی، شمسی زارع، عرفان دانشی، کاوه رحیمی صفحات 139-147
    زمینه و هدف

     سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک عدم تعادل هورمونی بسیار شایع و پیچیده است که تقریبا 5 تا 10 درصد از زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا هدف از این مطالعه تعیین و تغییرات هیستومورفومتری تخمدان در سندرم تخمدان پلی کیستیک القا شده در موش صحرایی به وسیله لتروزول پس از تجویز روغن گل مغربی (Evening primrose oil) بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی که در سال 1398 انجام شد، 32 سر موش صحرایی سالم با میانگین وزنی200 تا 250 گرم وارد مطالعه شدند، موش ها به صورت تصادفی در4 گروه مساوی تقسیم بندی گردیدند؛ گروه اول: به مدت بیست و هشت روز EPO  با دوز 500 میلی گرم در کیلوگرم به صورت تزریق داخل صفاقی تجویز شد، گروه دوم: PCOS با تجویز خوراکی لتروزول با دوز 1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و به مدت بیست و هشت روز القا شد، گروه سوم: PCOS القا شد و به مدت بیست و هشت روز، EPO  با دوز 500 میلی گرم در کیلوگرم به صورت تزریق داخل صفاقی تجویز شد و گروه چهارم PCOS  القا گردید و به مدت بیست و هشت روز EPO  با دوز 1000 میلی گرم در کیلوگرم به صورت تزریق داخل صفاقی تجویز شد. سرانجام، پس از فیکس کردن بافت های تخمدان، برش های بافت شناسی به صورت سریالی تهیه شد و وضعیت فولیکولوژنزیز بر اساس شمارش انواع مختلف فولیکول ها انجام شد. داده ها با استفاده از  آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و توکی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    داده های هیستومورفومتریک نشان داد که EPO با دوز 500 میلی گرم در کیلوگرم باعث افزایش جسم زرد در گروه  PCOS تحت درمان با EPO در مقایسه با گروه شاهد می شود (05/0<p). هم چنین EPO در هر دو دوز باعث کاهش فولیکول های کیستیک در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0<p).

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتاج به دست آمده مطاله هیستومورفومتریک بافت تخمدان، می توان پیشنهاد کرد که EPO می تواند دارای اثرات سودمندی در سندرم تخمدان پلی کیستیک از طرق بهبود در وضعیت بلوغ فولیکول ها، باشد.

    کلیدواژگان: گل مغربی، تخمدان پلی کیستیک، لتروزول، فولیکولوژنز، موش صحرایی
  • عالیه صفامنش، شهربانو عریان، رامش احمدی*، کاظم پریور صفحات 148-164
    زمینه و هدف

    کاهش توده سلول بتا در پاتوژنز دیابت نوع دو انسانی و در مدل های دیابت جوندگان نقش دارد. بنابراین، بررسی عصاره های گیاهی از این جهت که آیا مانع کاهش توده سلول های بتا و جزایر لانگرهانس می شوند اهمیت می یابد. هدف از این مطالعه تعیین و بررسی اثر عصاره برگ گیاه اسپند (P.harmala) بر آپوپتوز ناشی از استرپتوزوتوسین در بافت پانکراس رت های صحرایی بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی که در سال 1395 انجام شد، تعداد 32 سر موش رت نر 10±250 گرمی از انستیتوپاستور تهران تهیه و به 4 گروه 8 تایی شامل؛ کنترل، دیابتی، دیابتی تحت تیمار با عصاره برگ، تجربی تحت تیمار با عصاره برگ اسپند، به طور تصادفی تقسیم شدند. رت های گروه های دیابتی، دوز 60 میلی گرم بر کیلوگرم استپتوزوتوسین را دریافت نمودند. بعد از اطمینان از القاء دیابت در روز دهم تجویز عصاره متانولی برگ (150 میلی گرم بر کیلوگرم) به روش گاواژ به مدت 28 روز برای گروه های تحت تیمار با عصاره، آغاز گردید. عصاره متانولی برگ اسپند به روش سوکسله استخراج و اجزاء استخراج شده عصاره برگ به وسیله HPLC آنالیز گردید. در طول دوره قندخون رت ها چک گردید و در انتهای آزمایش بافت پانکراس خارج و پس از طی مراحل بافتی و انجام رنگ آمیزی های بافتی عمومی هماتوکسیلین ایوزینوفیل و اختصاصی اگنور، تعداد سلول های بتا شمارش و قطر جزایر اندازه گیری گردید. در نهایت داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و توکی تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها: 

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که عصاره برگ اسپند سرشار از ترکیبات فلاوونوییدی است و اگرچه اختلاف معنی داری در غلظت سرمی گلوکز در روزهای دهم، چهاردهم و بیست و هشتم بین گروه دیابتی و گروه کنترل وجود دارد (001/0<p)، ولی هیچ گونه اختلاف معنی داری بین گروه دیابتی تحت تیمار با این عصاره و گروه دیابتی وجود نداشته است. هم چنین میانگین قطر جزایر در گروه دیابتی نسبت به گروه کنترل با اختلاف معنی دار (01/0<p) کاهش یافته بود، اما اختلاف معنی داری بین گروه دیابتی تحت تیمار با عصاره نسبت به گروه دیابتی وجود نداشت. نتایج در گروه تجربی تحت تیمار هم اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان نداد.

    نتیجه گیری:

     عصاره برگ اسپند اگرچه حاوی فلاوونویید و ترکیبات فنولی بود، اما بر خلاف پژوهش های گذشته، در گروه دیابتی نتوانسته بود عوارض ناشی از تجویز استرپتوزوتوسین را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: ترکیبات فلاوونوئیدی، عصاره برگ اسپند، دیابت، آپوپتوز
  • سیده محبوبه موسوی، نوشین نقش*، محبوبه مدنی صفحات 165-181
    زمینه و هدف

    کاروتنویید ها به دلیل تبدیل شدن به ویتامین A در بدن، کاهش خطر ابتلا به بیماری های تخریبی، خاصیت آنتی اکسیدانی، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و کاربرد آنها به عنوان رنگ های خوراکی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه تعیین و تولید بیوتکنولوژی کاروتنویید ها به وسیله مخمر رودوتورولا گلوتینیس و بررسی عملکرد کبدی آن در موش های سوری نر بود.

    روش بررسی

     در این مطالعه نیمه تجربی که در سال 1397. انجام شد، 24 موش سوری نر نژاد آلبینو وارد مطالعه شدند و به طور تصادفی در 3 گروه 8 تایی تقسیم شدند. دو گروه تیمار 32 میلی گرم بر کیلوگرم و 16 میلی گرم بر کیلوگرم کاروتنویید را به صورت صفاقی دریافت کردند. گروه شاهد 5/0 میلی لیتر آب مقطر به صورت درون صفاقی دریافت نمود، سپس خون گیری از طریق بریدن سر انجام و سلامت کبد در موش ها از طریق سنجش میزان فاکتورهای GGT، ALP، SGOT و SGPT بررسی شد. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس و آنوا تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    در این مطالعه، میزان کاروتنویید جدا شده از مخمر رودوتورولا گلوتنیس برابر با 1/0 میلی گرم در لیتر و نتایج صنایع غذایی مربوط به آن با درصد خلوص: 21/12 میلی گرم در صد، رطوبت 18 میلی گرم در صد، خاکستر کل: 6/9 میلی گرم در صد، مواد فرار: 8/9 میلی گرم در صد، عدد اسیدی 3/7 میلی گرم در صد و 5/5 pH: بیان شد. هم چنین، کاروتنویید رودوتورولا گلوتینیس موجب تغییرات معنی دار غلظت سرمی ALP، SGOT و SGPT در گروه تیمار 32 میلی گرم بر کیلوگرم و 16 میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه شاهد نشده است. فقط فعالیت آنزیم GGT در گروه تزریق شده 32 میلی گرم بر کیلوگرم به طور معنی داری از گروه تزریق 16 میلی گرم بر کیلوگرم کمتر بود.

    بحث:

     با توجه به نتایج این تحقیق، میانگین فعالیت آنزیم های کبدی در دو گروه تیمار نسبت به گروه شاهد، تغییرات معنی داری نداشت، ولی میزان فعالیت آنزیم GGT در گروه تزریق شده 32 میلی گرم بر کیلوگرم به طور معنی داری از گروه دیگر کمتر بود. از طرفی گاماگلوتامیل  ترانسفراز به عنوان یکی از مارکرهای استرس اکسیداتیو می باشد. با توجه به معکوس بودن میزان فعالیت آنزیم GGT و خاصیت آنتی اکسیدانی، احتمالا علت کاهش فعالیت این آنزیم در گروه تزریق شده با دوز 32 میلی گرم بر کیلوگرم کاروتنویید، تاثیرات آنتی اکسیدانی بیشترکارتنویید  به صورت وابسته به دوز می باشد. با توجه به ایمن بودن این کاروتنویید برای کبد، لذا امکان استفاده از آن به عنوان مکمل در صنایع غذایی، پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: مخمر رودوتورولا گلوتینیس، کاروتنوئید، سمیت کبدی، موش سوری
  • بهمن حسنوند*، یعقوب مهری الوار، حسام پارسا، علی حیدریان پور، فهیمه عرفانی آداب صفحات 182-199
    زمینه و هدف

    بافت چربی صرفا یک منبع ذخیره انرژی مازاد نیست، بلکه یک اندام درون ریز است که با آزادسازی آدیپوکاین که مانند هورمون های واقعی عمل می کنند اعمال بیولوژیکی را با نقش اندوکرینی تنظیم می کنند. هدف از این مطالعه تعیین و بررسی تاثیر شدت تمرینات ورزشی و مکمل یاری زعفران بر پاسخ نشانگرهای مقاومت به انسولین آدیپوکاین ها در زنان چاق و دارای اضافه وزن بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه نیمه تجربی که در سال 1398 انجام شد، از میان زنان چاق و دارای اضافه وزن با استفاده از نرم افزار جی پاور، 42 زن چاق با شاخص توده بدنی بالای 25، به صورت هدفمند و در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به شش گروه تمرین تناوبی شدید، تمرین تداومی، کنترل، تمرین تناوبی شدید با مکمل زعفران، تمرین تداومی با مکمل زعفران و گروه مکمل زعفران تقسیم شدند. پس از نمونه گیری اولیه، گروه های مداخله ای به مدت هشت هفته به فعالیت پرداختند. به منظور حذف پاسخ آخرین جلسه تمرینی، نمونه گیری خونی 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین به عمل آمد. داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل کواریانس، شاپیرو ویلک، لون و تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    در متغیرهای وزن، شاخص توده بدنی و درصد چربی بین گروه کنترل و مداخلات تمرینی و زعفران تفاوت معنی داری مشاهده شد (005/0 <p). در متغیر آیریزین نتایج نشان داد که بین تمرین تناوبی+ زعفران، استقامتی+ زعفران با گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0=p)، اما بین گروه تمرین تناوبی+زعفران با گروه استقامتی+ زعفران تفاوت معنی داری مشاهده نشد (9/0=p). در متغیر لیپوکالین نتایج نشان داد که بین مداخلات تمرینی و زعفران (به جز مداخله تمرین استقامتی) با گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد. هم چنین نتایج نشان داد که بین گروه تمرین تناوبی+زعفران با گروه تمرین تناوبی شدید تفاوت معنی داری مشاهده نشد (7/0=p). هم چنین نتایج نشان داد در متغیر LDL در مقایسه با گروه کنترل بین گروه استقامتی(1/0=p) و زعفران (9/0=p) تفاوت معنی داری وجود ندارد. در متغیر HDL تنها گروهی که با گروه کنترل تفاوت معنی دار داشت گروه تمرین تناوبی شدید+ زعفران بود (03/0=p). در متغیر کلسترول تنها گروهی که با گروه کنترل تفاوت معنی دار داشت گروه تمرین تناوبی شدید+ زعفران بود (003/0=p). در متغیر تری گلیسرید گروه تناوبی شدید+زعفران (001/0=p) و هم چنین گروه تناوبی شدید (03/0=p) با گروه کنترل تفاوت معنی دار داشت. در متغیر انسولین و مقاومت به انسولین بین تمامی گروه ها (به جز گروه زعفران) با گروه کنترل تفاوت معنی داری وجود دارد (001/0=p). هم چنین نتایج نشان داد که بین هیچ کدام از مداخلات ورزشی تفاوت معنی داری در تغییرات انسولین و مقاومت به انسولین وجود ندارد (9/0=p). در متغیر گلوکز تفاوت معنی داری بین هیچ کدام از گروه ها مشاهده نشد (9/0=p).

    نتیجه گیری:

     زعفران و فعالیت با شدت بالاتر می تواند اثرات تنظیمی بر تعادل متابولیکی بدن داشته باشد، استفاده از زعفران و تمرینات ورزشی، پروفایل لیپیدی سرم را بهبود بخشیده و در نهایت منجر به بهبود مقاومت به انسولین می شود.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، تمرین استقامتی، مقاومت به انسولین، گلوکز، چاقی
  • نیما بهادر*، محمد کیانی صفحات 200-216
    زمینه و هدف

    بیشترین پژوهش های پزشکی قانونی برای برآورد فاصله زمانی پس از مرگ به ویژگی های فیزیکی شیمیایی تجزیه و اثراتی که عوامل محیطی بر روی فرآیند تجزیه دارند، بستگی دارد، اما میکروارگانیسم ها در میزبان های بزرگتر استقرار می یابند و زمانی که میزبان می میرد به سرعت تغییر یافته و به عنوان جمعیت های میکروبیوم اجساد انسانی در حال فساد شناخته می شوند. لذا هدف از این مطالعه تعیین و بررسی حضور گونه کلستریدیوم پرفریجنز در کبد اجساد بانوان و آقایان به عنوان شاخصی برای اندازه گیری زمان سپری شده از مرگ بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی که در سال 1398 انجام شد، 34 جسد انسانی که به روش های مختلفی نظیر؛ قتل، خودکشی و فوت مشکوک ازبین رفته بودند نمونه تهیه گردید و پس از همگن سازی، نمونه ها بر روی محیط های کشت بلاد آگار و SPS در شرایط بی هوازی با استفاده از گاز پک در کندل جار کشت داده شد. پس از آن تست های اولیه جهت شناسایی جدایه ها شامل؛ رنگ آمیزی گرم، کاتالاز و اکسیداز سایر تست های تشخیصی مانند؛ همولیز، تخمیر طوفانی وآزمون نگلر انجام گردید. سپس جهت اطمینان خاطر از وجود سویه کلستریدیوم، با استفاده از سویه استاندارد انستیتوی رازی ATCC 13124 در مراحل بعد آزمون PCR انجام گردید، در آخر ارتباط بین مرگ و باکتری جداسازی شده مورد مطالعه قرار گرفت

    یافته ها:

     نتایج به دست آمده از آزمون ها بیانگر جداسازی 8 سویه باکتریایی بوده که از بین جدایه ها 2 جدایه باکتری های گرم منفی، 2 جدایه باکتری گرم مثبت، ولی متفاوت با خصوصیات کلستریدیوم و 4 سویه بر اساس تکثیر PCR ژن 16S rRNA با سایز محصول برابر با 722 جفت باز  متعلق به جنس کلستریدیوم شناسایی گردید. در نمونه های اخذ شده، زمان پس از مرگ با توجه به اطلاعات درج شده در پرونده های متوفیان از سوی پزشکی قانونی بین 19 تا 192 ساعت گزارش شده بود که در هر چهار نمونه جدا شده زمان پس از مرگ بیش از 50 ساعت تعیین گردید.

    نتیجه گیری: 

    گرچه در حالت عادی و شرایط یکسان از طریق معاینه ظاهری بدن جسد، بررسی جمود نعشی، کبودی نعشی و میزان سردی بدن می توان مدت زمان گذشته شده از مرگ را محاسبه نمود، اما از نتایج به دست آمده می توان چنین نتیجه گرفت که  احتمالا بین زمان حضور سویه کلستریدیوم در کبد و مدت زمان سپری شده از مرگ ارتباطی وجوددارد.

    کلیدواژگان: کلستریدیوم پرفرینجنز، فاصله زمانی پس از مرگ، واکنش زنجیره ایی پلی مراز
  • روح الله کریمی، سمیه حسام*، رحیم استوار صفحات 217-235
    زمینه و هدف

    سیاست های کلان حوزه گردشگری سلامت باید با در نظر گرفتن امکانات و منابع محیطی طرح و اجرا شوند تا بتوان فرصتی مناسب جهت ارایه خدمات پزشکی با کیفیت به بیماران خارجی مراجعه کننده به کشور و ایجاد رضایت مندی آنان فراهم کرد. هدف از این پژوهش تعیین و شناسایی اولویت بندی عوامل تاثیرگذار بر مدیریت توسعه گردشگری سلامت در استان فارس بود.

    روش بررسی

    این یک مطالعه کیفی اکتشافی می باشد که در سال 1398 انجام شد. تعداد 20 نفر خبره فعال در حوزه گردشگری سلامت بود که به روش نمونه گیری هدفمند و با حداکثر تنوع انتخاب شدند. داده های تحقیق پس از اخذ رضایت آگاهانه از شرکت کنندگان به روش مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته جمع آوری شد و سپس در نرم افزار Maxqda-10 ثبت و با استفاده از روش تحلیل مضمون ترکیبی جهت دار و تلخیصی تجزیه و تحلیل شد. در این روش واحدهای تحلیل در هر گام، پارگراف های ثبت شده به وسیله پژوهشگر در روند مصاحبه با شرکت کنندگان بود که در طی فرآیند تحلیل محتوا ابتدا کدهای متفاوت بازبینی شد، سپس در زیرمقوله ها گروه بندی شد، و در نهایت 70 زیرمقوله و 23 مقوله اصلی در مضامین پنج گانه ساختاری، رفتاری، محیطی، حفاظتی و توسعه ادغام شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون ماتریس مقایسات زوجی با فرآیند تحلیل سلسله مراتبی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    نتایج این مطالعه نشان داد در بین مضامین پنج گانه، "عوامل ساختاری" با وزن نسبی 512/0، "عوامل توسعه و بهینه سازی" با وزن نسبی 276/0 و "عوامل محیطی" با وزن نسبی 128/0، به ترتیب در رتبه اول تا سوم بهترین عوامل اثرگذار بر مدیریت توسعه گردشگری سلامت در استان فارس بودند. پس از آن "عوامل رفتاری" با وزن نسبی 053/0 و "عوامل حفاظتی" با وزن نسبی 032/0 به ترتیب در رتبه های چهارم و پنجم مضامین ارزشمند موثر بر مدیریت گردشگری سلامت بودند. در این بررسی نرخ ناسازگاری محاسبه شده برای مدل کمتر از 01/0 بود.

    نتیجه گیری: 

    عوامل تاثیرگذار ساختاری، توسعه و بهینه سازی، محیطی، رفتاری، و حفاظتی از وزن نسبی و نرخ ناسازگاری قابل توجهی برای مدیریت توسعه گردشگری سلامت برخوردار بودند. بنابراین، نتایج مطالعه حاضر به تصمیم گیرندگان سطح بالا اطلاع می دهد که کجا و چگونه تلاش و منابع خود را متمرکز کنند تا حداکثر تاثیر را در مدیریت توسعه گردشگری سلامت در سطح محلی و ملی داشته باشند.

    کلیدواژگان: مدیریت، توسعه، گردشگری سلامت
  • ساره عیسی خانی، سیروس نعیمی*، بهروز نعیمی، بهرام احمدی صفحات 236-247
    زمینه و هدف

    عفونت واژینیت کاندیدیایی، پس از واژینیت باکتریایی دومین بیماری است که حدود 75 درصد از زنان، حداقل یک بار در طول عمر خود به آن مبتلا می شوند. 85 الی90  درصد  از این عفونت ها به وسیله کاندیدا آلبیکنس ایجاد می گردد. عوامل مختلفی از جمله فاکتورهای ژنتیکی و ایمونولوژی در ایجاد این بیماری نقش مهمی را ایفا می کنند. اینترلوکین 19 از جمله سایتوکاین های مهم در سیستم ایمنی بوده و چندین پلی مورفیسم در ناحیه ی پروموتر دارد. هدف از این مطالعه تعیین و ارتباط بین پلی مورفیسم های ژن 19 IL- (rs2243191 و rs1028181)  و ولوواژینیت کاندیدیایی راجعه بود.

    روش بررسی

    این یک مطالعه مورد شاهدی می باشد که طی سال های 1395 الی 1398، بر روی 100 بیمار مبتلا به کاندیدیازیس واژینال راجعه و 110 فرد سالم انجام شد. 5 میلی لیتر خون سیاهرگی از هرکدام از داوطلبان گرفته شد و به لوله حاوی ضدانعقاد EDTA انتقال یافت.   DNA ژنومی با استفاده از کیت اختصاصی جدا گردید. سپس، واکنش زنجیره ای پلی مراز به روش ARMS انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تست مجذور کای و نرم افزار SPSS نسخه 19 در دو گروه بیمار وکنترل  تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از عدم تفاوت معنی دار در فراوانی ژنوتیپ های GG، AG و AA در موقعیت rs2243191 و rs 1028181 پلی مورفیسم ژن IL-19 بین بیماران مبتلا به کاندیدیازیس واژینال و گروه کنترل می باشد(05/0< p) هم چنین اختلاف معنی داری در فراوانی هر دو آلل G و A درموقعیت های مذکور در بین بیماران و گروه کنترل مشاهده نشد (05/0< p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این تحقیق، ارتباط معنا داری بین پلی مورفیسم ژن IL-19 درجایگاه (rs2243191 T/C  و rs1028181-513T/C)، با  بیماری ولو واژینیت کاندیدیایی راجعه مشاهده نشد  (05/0< p).

    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، واژینیت کاندیدیایی، پلی مورفیسم، ژن IL-19
  • امین حسینی مطلق، علیرضا حیدرزاده، محمدجواد فرح بخش*، زهرا ملاعلی صفحات 248-257
    زمینه و هدف

    تعارضات زناشویی از مشکلات شایع در میان زوج های  جوان است. سالانه بسیاری از مراجعات به مراکز روانشناسی به دلیل تعارضات زناشویی است. عدم آگاهی از مهارت های برقراری ارتباط، سبک های دلبتسگی، اطلاع ناکافی از خصوصیات شخصیتی همسر، از جمله عوامل پدید آورنده تعارضات است. هدف از این پژوهش تعیین و اثر بخشی گروه درمانی مبتنی بر آموزش تیپ های شخصیتی  DSM- 5بر کاهش تعارضات زناشویی بود.

    روش بررسی

     این پژوهش یک پژوهش شبه آزمایشی و طرح آن از نوع پیش آزمون پس آزمون بدون گروه کنترل بود، جامعه آماری مورد مطالعه 16 زوج بودند که در دوره زمانی پاییز 1398 جهت کاهش تعارضات زناشویی به اطلاعیه گروه درمانی مراجعه کردند. شرکت کنندگان از طبقات اجتماعی و اقتصادی بالای جامعه بودند و میزان تحصیلات آن ها کارشناسی و بالاتر بود. ابتدا زوج ها به آزمون تعارضات زناشویی ثنایی پاسخ دادند. سپس تحت آموزش 8 جلسه ای تیپ های شخصیت قرار گرفتند که هر جلسه به مدت 1 ساعت بود. اعضاء قبل و بعد از آموزش با پرسشنامه تعارضات زناشویی ثنایی مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون تی وابسته تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که آموزش گروهی تیپ های شخصیت بر کاهش تعارضات زناشویی موثر است. بین میانگین داده های پیش آزمون با پس آزمون تفاوت معنی داری وجود دارد (002< p و 71/4=) 13 (=t) به این صورت که میانگین کلی تعارضات زناشویی اعضاء به طور معنی داری پس از گروه درمان کمتر از میانگین تعارضات آنها پیش از گروه درمانی بوده است. در تمامی خرده مقیاس های تعارضات زناشویی پس از اجرای آموزش گروهی تفاوت معنی داری دیده می شود (05/0<p) به استثناء زیر مقیاس جلب حمایت فرزند و افزایش رابطه با خویشاوندان خود.

    نتیجه گیری: 

    به این ترتیب می توان چنین نتیجه گرفت که افزایش آگاهی زوجین نسبت به تیپ شخصیتی یکدیگر و شناخت نقاط قوت و ضعف شخصیتی آنها می تواند گام موثری در کاهش تعارضات زناشویی داشته باشد. هم چنین تمایل زوجین پس از آگاهی از تیپ های شناختی برای پیگیری جلسات درمان فردی و حل تعارضات درون روانی افزایش یافت.

    کلیدواژگان: گروه درمانی، تیپ های شخصیت، تعارضات زناشویی
  • سید امیر مرادیان، ارسلان جمشیدی، علیرضا رایگان شیرازی نژاد* صفحات 258-270
    زمینه و هدف

    بهداشت مدارس به خصوص در مدارس ابتدایی از این جنبه حایز اهمیت است که کودکان دوران مهمی از سال های زندگی خود را در مدرسه سپری می کنند. محیط مطلوب مدرسه، سبب تسهیل در عملکرد تحصیلی دانش آموزان می شود. این مطالعه با هدف تعیین و بررسی وضعیت بهداشت محیط و ایمنی مدارس ابتدایی شهر گچساران در سال 1396 انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است که در سال تحصیلی 97-96 انجام شد. در این مطالعه، مدارس به صورت سرشماری بررسی شدند که در این میان از تعداد 42 مدرسه، 37 مدرسه ابتدایی شهر گچساران حاضر به همکاری شدند. ابزار گردآوری داده ها (چک لیست)، فرم ارزیابی آیین نامه بهداشت محیط و ایمنی مدارس بود، داده های گردآوری شده از چک لیست ها استخراج شدند. سپس این داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو و سطح اطمینان 95 درصد تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها:

     بر طبق نتایج این پژوهش تنها 3 مدرسه (1/8 درصد) نوساز (کمتر از 15سال عمر) بود. از لحاظ متناسب بودن تعداد آبخوری ها با دانش آموزان، در 18 مدرسه (6/48 درصد) به ازای هر 45 نفر یک آبخوری وجود داشت. میز و نیمکت های کلاس ها در 26 مدرسه (3/70 درصد) دارای شرایط مناسبی بودند. هم چنین میزان نور کلاس های درس در 7 مدرسه (9/18 درصد) کمتر از 300 لوکس (استاندارد آیین نامه) بود. کلاس های درس نیز در 17 مدرسه (9/45 درصد) فاقد سیستم تهویه و سرمایش مناسب بود. میان مدارس دولتی و غیردولتی با سیستم سرمایشی و تهویه ارتباط معنی داری وجود داشت (04/0=p).

    نتیجه گیری:

     بر اساس نتایج این پژوهش وضعیت بهداشت محیط و ایمنی مدارس ابتدایی شهر گچساران مناسب ارزیابی نشد. این مدارس با کاستی هایی در ارتباط با ساختمان (مانند قدیمی بودن و یا محل نامناسب ساختمان مدارس و عدم تناسب میان مساحت مدارس با تعداد دانش آموزان)، آبخوری ها، توالت ها، نیمکت ها، فضای سبز و سیستم تهویه و سرمایشی کلاس ها روبرو هستند که توجه بیشتر مسیولان امر را برای بهبود وضعیت موجود می طلبد.

    کلیدواژگان: بهداشت محیط، ایمنی مدارس، شاخص های بهداشت
  • رقیه پناهی، حبیب الله رضایی، مهرداد سعیدی، غلامعباس سبز* صفحات 271-278
    زمینه و هدف

    نهفتگی دندان یک آنومالی شایع است که در ایجاد آن عوامل متعددی از جمله عوامل موضعی و سیستمیک نقش دارند. شایع ترین دندان هایی که احتمال نهفتگی دارند دندان های دایمی مولرهای سوم، کانین های ماگزیلا، پرمولرهای ماگزیلا و مندیبل و اینسزورهای سنترال ماگزیلا است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع نهفتگی دندان های مختلف در بیماران مراجعه کننده به کلینیک رادیولوژی فک و صورت در شهر یاسوج طی سال های 1398 1396 بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه گذشته نگر تعداد 2536 رادیوگرافی دیجیتال پانورامیک از میان بیمارانی که بالای 14 سال سن داشتند و طی سال های 1396 تا 1398 به کلنیک رادیولوژی فک و صورت شهر یاسوج مراجعه کرده بودند،  مورد بررسی قرار گرفت. بیماران با سابقه تروما، ناهنجاری تکاملی، مشکلات سندرومیک و پاتولوژیک و بی دندان ها از مطالعه خارج شدند. رادیوگرافی ها با دستگاه دیجیتال پانورامیک VATECH  مدل (pax-i3D) تهیه شده بودند، گرافی ها بررسی شدند و دندانی به عنوان نهفته در نظر گرفته شد که از رویش نرمال آن به وسیله استخوان یا دندان کناری ممانعت شده بود و همچنین دندانی که سطح اکلوزالیش به صورت مشهودی پایین تر از سطح اکلوزال دندان های مجاور خود قرار گرفته بود. از آزمون خی دو نیز جهت بررسی رابطه بین سن و نوع دندان نهفته و وجود تفاوت بین زنان و مردان از لحاظ دندان نهفته استفاده شد.

    یافته ها: 

     نتایج از میان 2536 بیمار به ترتیب دندان های مولر ماگزیلا (تعداد= 57) 2/2 درصد، دندان های مولر مندیبل (تعداد=46)8/1 درصد، کانین ماگزیلا (تعداد=39) 5/1 درصد، پرمولر ماگزیلا (تعداد=8) 30 درصد، کانین (تعداد=7) 3 درصد و اینسزور (تعداد=4) 2/4 درصد بود که بیشترین دندان نهفته مربوط به مولر ماگزیلا بود و دندان نهفته پرمولر مندیبل و اینسزور مندیبل وجود نداشت در این مطالعه تفاوت معنی داری بین سن و جنس از لحاظ نهفتگی وجود نداشت.

    نتیجه گیری:

     نهفتگی دندان در شهر یاسوج از سوی بالایی برخوردار نیست و بیشترین شیوع نهفتگی پس از دندان های مولر ماگزیلا،مولر مندیبل و کانین ماگزیلا است. بنابراین در صورت عدم رویش به موقع دندان کانین تهیه رادیوگرافی به منظور بررسی نهفتگی آنها و به کارگیری درمان مناسب پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: نهفتگی، پانورامیک، ماگزیلا، مندیبل
  • نیما مهدیزادگان، خلود سعیدی، آتوسا رضاخانی، کامبیز کشاورز* صفحات 279-286
    زمینه و هدف

    تترالوژی فالوت (TOF) یکی از شایع ترین بیماری ها در بین ناهنجاری های سیانوتیک قلبی مادرزادی است، 25 درصد این بیماران دارای قوس آیورت سمت راست می باشند. از طرف دیگر، قوس آیورت سمت راست در بسیاری از موارد با سندروم های هتروتاکسی و منشاگیری نابجای شاخه های آیورتی همراه می باشد و دانستن این مطلب برای جراح قبل از عمل جراحی تصحیحی لازم و برای ترسیم نقشه راه برای جراحی کم عارضه تر بسیار کمک کننده و ضروری است. لذا هدف از این مطالعه تعیین و بررسی اختلالات قوس آیورت در بیماران مبتلا به تترالوژی فالوت بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه که به صورت گذشته نگر انجام شده است، 332 پرونده بیمار مبتلا به TOF که از طرف بخش قلب کودکان به منظور انجام آنژیوگرافی تشخیصی قبل از جراحی طی سال های 1385 تا 1397 به بخش های آنژیوگرافی بیمارستان های نمازی و شهید فقیهی شیراز ارجاع شده بودند، تحت بازنگری قرار گرفت. تمامی بیماران قبل از عمل جراحی تحت آنژیوگرافی تشخیصی قرار گرفته و فیلم آنژیوگرافی آنها گزارش و ظبط شده بودند. در این مطالعه مجددا تمام رکوردهای آنژیوگرافی موجود پیش از عمل با دقت مطالعه و بازبینی شده و تمام اطلاعات موجود و نحوه چگونگی جهت گیری قوس آیورت و وجود ابنورمالیاتی های آن در صورت وجود ثبت شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون تی دانشجویی .تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها:

     از تعداد کل 332 نفر وارد شده به مطالعه 312 نفر کودک و 20 نفر بزرگسال بودند. توزیع سنی بیماران از یک ماه تا 36 سال تعیین شد.  مجموعا از تعداد 208 مذکر و 124 مونث، تعداد 77 بیمار (2/23 درصد) دارای قوس آیورت راست بودند. در یکی از این بیماران قوس آیورت منقطع (interupted aortic arch) گزارش شد. از نظر توزیع جنسی ، قوس آیورت راست در 1/22 درصد  از بیماران مذکر و 9/24 درصد از بیماران مونث مشاهده شد که تفاوت آماری واضحی را نشان نداد (5/0=p). در این مطالعه اختلالات شاخه های آیورتی دیده نشد.

    نتیجه گیری :

     درصد قابل توجهی از بیماران مبتلا به TOF دارای قوس آیورت سمت راست بوده (22 درصد) و اختلالات قوس آیورتی مانند قوس آیورت منقطع ممکن است در همراهی با آن دیده شود. دانستن وضعیت قرارگیری آیورت، اختلالات قوس و شاخه های غیرعادی آیورتی قبل از عمل جراحی کمک بزرگی برای جراح برای داشتن یک نقشه راه به منظور کاهش عوارض حین و بعد از عمل و بهبودی سریع تر بیمار خواهد بود.

    کلیدواژگان: تترالوژی فالوت، آنژیوگرافی، قوس آئورت سمت راست، اختلالات قوس آئورتی
  • خلیل خاشعی ورنامخواستی*، مرضیه علیپور صفحات 287-292
    زمینه و هدف

    سندرم هرمانسکی پودلاک (HPS) یک بیماری نادر آتوزومال مغلوب است که در اثر نقایص اساسی در نقل و انتقالات (ترافیکینگ) پروتئین ایجاد می شود. HPS با آلبینیسم پوستی چشمی، فقدان گرانول های متراکم پلاکتی و دیاتز خونریزی ناشی از آن مشخص می گردد. لذا به علت نادر بودن سندرم هرمانسکی پودلاک هدف از این مطالعه گزارش یک موردازاین بیماری بود.

    گزارش مورد:

     بیمار، نوزاد ترم پسر مبتلا به سندرم هرمانسکی پودلاک حاصل زایمان سزارین، از یک مادر 28 ساله است. در معاینه اولیه صورت گرفته به وسیله پزشک اطفال، آلبینیسم پوستی چشمی همراه با نیستاگموس و کبودی گونه مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    درخواست شمارش ترومبوسیت های (پلاکت ها) نوزاد، مبنی بر ترومبوسیتوپنی، ابتلاء وی به این سندروم را تایید نمود. در ادامهتلاش برای آموزش خانواده نوزاد جهت اقدام برای مراقبت های پوستی از طریق مشاوره با متخصصان پوست جهت جلوگیری از عفونت صورت گرفت.

    کلیدواژگان: هرمانسکی پودلاک، آلبینیسم
|
  • M .Rezaei, F. Zandokili, SH. Zare, E .Daneshi, K .Rahimi Pages 139-147
    Background & aim

    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is a very prevalent and complex hormonal imbalance that affects almost 5 to 10% of women. Therefore, the aim of this study was to determine and histomorphometric changes of ovary in polycystic ovary syndrome induced in rats by letrozole after administration of Evening primrose oil.

    Methods

    In this experimental study conducted in 2019, 32 healthy rats with a mean weight of 200 to 250 g were included in the study. The mice were randomly divided into 4 equal groups; Group 1: EPO at dose of 500 mg/kg was injected intraperitoneally for twenty-eight days. Group 2: PCOS was administered orally at letrozole at dose of 1 mg/kg body weight for 28 days. The third group: PCOS was induced and for twenty-eight days, EPO at dose of 500 mg/kg was administered by intraperitoneal injection and the fourth group was induced by PCOS and EPO at a dose of 1000 mg/kg for twenty-eight days. It was administered by intraperitoneal injection. Finally, after fixing the ovarian tissues, histological sections were prepared serially and folliculogenesis was performed based on counting different types of follicles. Data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey tests.

    Results

    Histomorphometric data showed that EPO at dose of 500 mg/kg increased corpus luteum in the PCOS group treated with EPO compared with the control group (p <0.05). EPO also reduced cystic follicles in both doses compared to the control group (p <0.05)

    Conclusion

    According to the results of histomorphometric study of ovarian tissue, it can be suggested that EPO can have beneficial effects on polycystic ovary syndrome by improving the maturation of follicles.

    Keywords: Evening primrose, Polycystic ovary, Letrozole, Folliculogenesis, Rat
  • A, Safamanesh, SH, Aryan, R, Ahmadi*, K, Parivar Pages 148-164
    Background & aim

    Decreased beta-cell mass has a role in the pathogenesis of human type 2 diabetes and in rodent diabetes models. The study of plant extracts is important as they possibly inhibit the reduction of beta cell mass and the islets of Langerhans. The aim of this study was to determine the effect of leaf extract of P. harmala on streptozotocin-induced apoptosis in rat pancreatic tissue.

    Methods

    In this experimental study that was conducted in 2016, a number of 32 male rats (250±10g) were acquired from the Pasteur Institute of Iran and randomly divided into four groups (n= 8), including control, diabetic, diabetic and experimental treated with P. harmala leaf extract. Diabetic groups were given 60 mg/kg streptozotocin. After confirming the induction of diabetes on the tenth day, methanolic leaf extract (150 mg/kg) was administered by gavage for 28 days for the groups treated with the extract. The extracted content of the P. harmala leaf was then analyzed by HPLC. Subsequently, rats’ serum glucose level was assessed, and the pancreatic tissue was removed. Following H&E and AgNOR staining, the number of beta cells and the diameter of the islets were measured. Finally, the collected data were analyzed by SPSS software.

    Results

    the results showed that the P. harmala leaf extract is rich in flavonoid compounds. A significant difference was observed in the serum glucose concentrations on days 10, 14, and 28 between the diabetic and control groups (p≤0.001), but there was no meaningful difference between the diabetic group treated with the leaf extract and the diabetic group. The mean islet diameter reduced significantly in the diabetic group relative to the control group (p≤ 0.01), while the difference was insignificant between the diabetic group treated with the leaf extract and the diabetic group. Besides, the experimental groups under treatment did not show any meaningful difference with the control group.

    Conclusion

    In spite of the fact that the P. harmala leaf extract contains flavonoids and phenolic compounds, unlike previous studies, it could not improve the side effects of streptozotocin in the diabetic group.

    Keywords: Flavonoid compounds, P. harmala Leaf Extraction, Diabetes, Apoptosis
  • M. Mousavi, N .Naghsh*, M.Madani Pages 165-181
    Background & aim

    Carotenoids have received much attention due to their conversion to vitamin A in the body, reducing the risk of destructive diseases, antioxidant activity, improving immune function and their application as edible colors.

    Methods

    In this quasi-experimental study conducted in 2018, 24 male albino mice were included in the study and randomly divided into 3 groups of 8. The two groups received 32 mg/kg and 16 mg/kg carotenoids peritoneally. The control group received 0.5 ml of distilled water intraperitoneally, then blood sampling was performed and liver health in mice was assessed by measuring the GGT, ALP, SGOT and SGPT factors. The obtained results were analyzed using analysis of variance and Anova statistical tests in SPSS21 software.

    Results

    In this study, the amount of carotenoids isolated from the yeast of Rhodoturola glutenis was equal to 0.1 mg/L and the results of the related food industry with a purity of: 12.21 mg%, moisture content of 18 mg/L, ash. Total: 9.6 mg percent, volatiles: 9.8 mg percent, acid number 7.3 mg percent and pH: 5.5 was stated. The mean activity of SGOT, SGPT, ALP in the 32 and 16mg/kg injections was not significantly different with the control group. But the mean of GGT activity in the 32mg/kg treated group was significantly less than the 16mg/kg injection group.

    Conclusion

    According to the results of this study, Rhodotorula glutinis carotenoids was not significantly different in liver enzyme activity in treatment and control group. But, the GGT activity is an important marker of oxidative stress. The mean of GGT activity in the 32mg/kg injection group was significantly less than other group. On the other hand, gammaglutamyl transferase is one of the markers of oxidative stress. Due to the inverse activity of GGT and its antioxidant properties, the reason for the decrease in the activity of this enzyme in the injected group at a dose of 32 mg / kg carotenoid is probably the dose-dependent antioxidant effects of most carotenoids. So, it is recommended to use it as a supplement in the food industry.

    Keywords: Rhodoturola glutenis Yeast, Carotenoid, Liver toxicity, Mice
  • B .Hasanvand*, Y. Mehrialvar, H.Parsa, A .Heydarian, F. Erfani Pages 182-199
    Background & aim

    Adipose tissue is not just a source of excess energy storage, but an endocrine organ that regulates biological functions by endocrine role by releasing adipokines that act like real hormones. The aim of this study was to investigate the effect of exercise intensity and saffron supplementation on the response of adipokines to insulin resistance markers in obese and overweight women.

    Methods

    The present research method is quasi-experimental. Among obese and overweight women using G-Power software, 42 obese women with a body mass index above 25 were selected in a purposeful and accessible manner and randomly divided into six groups of intense intermittent exercise, continuous exercise, control, Intense intermittent exercise with saffron supplement, continuous exercise with saffron supplement and saffron supplement group were divided. After the initial sampling, the intervention groups worked for eight weeks. In order to eliminate the response of the last training session, blood sampling was performed 48 hours after the last training session. All data analysis was performed at a significance level of P≤0.05 with analysis of covariance.

    Results

    There was a significant difference in the variables of weight, body mass index and fat percentage between the control group and training interventions and saffron (P<0.005). In the irizin variable, the results showed that there was a significant difference between periodic exercise + saffron, endurance + saffron with the control group (P=0.001). But there was no significant difference between the periodic training group + saffron and the endurance + saffron group (P= 0.9). In the lipocalin variable, the results showed that there was a significant difference between training interventions and saffron (except endurance training intervention) with the control group. The results also showed that there was no significant difference between the periodic training group + saffron and the intense periodic training group (P=0.7). The results also showed that there was no significant difference between the endurance group (P=0.1) and saffron (P=0.9) in the LDL variable compared to the control group. In the HDL variable, the only group that was significantly different from the control group was the intense periodic exercise group + saffron (P=0.03). In the cholesterol variable, the only group that was significantly different from the control group was the intense periodic exercise group + saffron (P=0.003). There was a significant difference in the triglyceride variable of the severe periodic group + saffron (P=0.001) and also the severe periodic group (P=0.03) with the control group. There is a significant difference in insulin and insulin resistance between all groups (except saffron) and the control group (P=0.001). The results also showed that there was no significant difference between insulin changes and insulin resistance between any of the exercise interventions (P=0.9). There was no significant difference in glucose between any of the groups (P=0.9).

    Conclusion

    Saffron and higher intensity activity can have regulatory effects on the bodychr('39')s metabolic balance: The use of saffron and exercise improves the serum lipid profile and ultimately leads to improved insulin resistance.

    Keywords: High Frequency Intermittent Exercise, Endurance Training, Insulin Resistance, Glucose, Obesity
  • N. Bahador*, M. Keyani Pages 200-216
    Background & aim

    Most medical research to estimate the time interval after death depends on the physicochemical properties of the decomposition and the effects that environmental factors have on the decomposition process, but microorganisms settle in larger hosts and change over time. Found and known as microbial populations of decaying human bodies. Therefore, the aim of this study was to determine the presence of Clostridium perfringens in the liver of male and female corpses as an indicator for measuring the elapsed time of death.

    Methods

    In this experimental study that was conducted in 2019, 34 human bodies were found in different ways such as; Murder, suicide and suspected death. Samples were prepared and after homogenization cultured on blood agar and SPS media under anaerobic conditions using pack gas in Kendel Jar. Afterward they were characterized using gram staining, catalase and oxidase, and other diagnostic tests such as hemolysis, stormy fermentation, and nagler tests. Then for the confirmation of presence of Clostridum PCR was done using standard isolates from Razi Institute with code No: ATCC 13124 and finally relationship between the isolated bacterium and death process were evaluated.

    Results

    The results obtained from the tests indicated that 8 bacterial strains were isolated from which 2 isolates were Gram negative, 2 isolates were Gram positive with different characterization of  Clostridium and 4 strains belonged to Clostridium based on 16SrRNA gene and product size of 722bp. In the samples taken, the time after death was reported to be between 19 and 192 hours according to the information contained in the files of the deceased by forensic medicine. In all four isolated samples, the time after death was determined to be more than 50 hours.

    Conclusion

    Although in normal condition it could be estimated the time of death according to examination of the body, freezing a corpse, cyanosis of the corpse and coldness of the body, but according to the results obtained from this study it could be concluded that There is a relationship between the presence of Clostridium strain in the liver and the time elapsed since death.

    Keywords: Clostridium perfringenes, PMI, Polymerase Chain Reaction
  • R. Karimi, S. Hesam*, R. Ostovar Pages 217-235
    Background & aim

    Macro policies in the field of health tourism should be designed and implemented taking into account the facilities and environmental resources in order to provide a good opportunity to provide quality medical services to foreign patients referring to the country and create their satisfaction. The purpose of the present study was to identify and prioritize the factors affecting the management of health tourism development in Fars province.

    Methods

    The present qualitative-exploratory study was conducted in 2019. 20 experts active in the field of health tourism were selected by purposive sampling method with maximum diversity. After obtaining informed consent from the participants, the research data were collected by semi-structured in-depth interview method and then recorded in Maxqda-10 software and analyzed using directional and summary composite content analysis. In this method, the units of analysis in each step were the paragraphs recorded by the researcher in the process of interviewing the participants. During the content analysis process, different codes were first reviewed, then grouped into subcategories, and finally 70 subcategories and 23 main categories. The five themes of structural, behavioral, environmental, conservation and development were integrated. The collected data were analyzed using paired comparison matrix test with hierarchical analysis process.

    Results

    The results of the present study revealed that the factors affecting the management of health tourism development in Fars province consist of 5 main categories including: structural factors, development and optimization, environmental, behavioral, and protective. The relative weights identified for each of these factors were 0.512, 0.276, 0.128, 0.053 and 0.032, respectively.

    Conclusion

    Structural, developmental and optimization, environmental, behavioral, and conservation factors had relative weight and significant incompatibility rates for health tourism development management. Therefore, the results of the present study inform high-level decision makers where and how to focus their efforts and resources to have the maximum impact on the management of health tourism development at the local and national levels.

    Keywords: Management, Health, Tourism Development
  • S. Isakhani, S. Naeimi*, B.Naeimi, B. Ahmadi Pages 236-247
    Background & aim

    Vaginal candidiasis infection is the second most common disease after bacterial vaginitis, affecting about 75% of women at least once in their lifetime. 85 to 90% of these infections are caused by Candida albicans species. Various factors, including genetic and immunology factors, play an important role in the development of this disease . Interleukin 19 is one of the important cytokines in the immune system and has several polymorphisms in the promoter region. The aim of the present study was to determine the association between IL-19 gene polymorphisms (rs2243191 and rs1028181) and recurrent candidiasis vulvovaginitis.

    Methods

    The present case-control study was performed on 100 patients with recurrent vaginal candidiasis and 110 healthy individuals during 2016-2019. Five mL venous blood was taken from each participant and transferred to a tube containing EDTA anticoagulant. Genomic DNA was isolated using a special kit; the PCR chain reaction was performed by ARMS method and data were analysed in patients and control subjects using Chi square test and SPSS software.

    Results

    The results of the present study revealed that no significant difference was seen in frequency of GG, AG and AA genotypes in the position of both rs2243191 and rs1028181 IL-19 gene in both patients and the control group (P> 0.05). Also, no significant difference was observed in frequency of both A and G alleles in the mentioned positions between patients and the control group (P> 0.05).

    Conclusion

    No significant association between IL-19 gene polymorphism at positions (rs2243191 T / C and rs1028181-513T / C) and recurrent vulvovaginal candidiasis was observed.

    Keywords: Candidia albicans, Vaginal candidiasis, Polymorphisms, IL-19 gene
  • A. Hosseini Motlagh, AR. Heydarzadeh, Z .Mullah Ali*, MJ .Farahbakhsh Pages 248-257
    Background & aim

    Marital conflicts are a common problem among young couples. Many visits to psychological centers are due to marital conflicts each year. Lack of knowledge of communication skills, affectionate styles, insufficient knowledge of the spousechr('39')s personality traits are among the factors that cause conflicts. The aim of the present study was to determine the effectiveness of the treatment group based on the training of DSM- 5 personality types on reducing marital conflicts.

    Methods

    The present study was a quasi-experimental survey with a pre and post-test without control group design. The statistical population of the study was 16 couples who referred to the group therapy announcement in the fall of 2019 to reduce marital conflicts. The participants were from high social and economic classes of the society and their level of education was bachelor and higher. At first, couples answered the test of marital conflict. Then, the personality types were trained in 8 sessions, each session lasting 1 hour. Members were assessed before and after training with the Sanai Marital Conflict Questionnaire. Data were analyzed using dependent t-test.

    Results

    The results indicated that group training of personality types is effective in reducing marital conflicts. A significant difference was seen between the mean of pre-test and post-test data (p <002 and 4.71) (t = 13) so that the overall mean of marital conflicts of members was significantly lower after the treatment group than the mean of their conflicts before the group. Has been therapeutic. There is a significant difference in all subscales of marital conflicts after group training (p <0.05) with the exception of subscale to attract child support and increase relationships with relatives.

    Conclusion

    Thus, it can be concluded that increasing the couplechr('39')s awareness of each otherchr('39')s personality type and recognizing their strengths and weaknesses can be an effective step in reducing marital conflicts. Also, the couplechr('39')s desire increased after learning about cognitive types to follow individual therapy sessions and resolve intra-psychological conflicts.

    Keywords: Therapeutic Group, Personality Types, Marital Conflicts
  • SA .Moradian, AR. Raygan Shirazi Nejad, A. Jamshidi* Pages 258-270
    Background & aim

    School health, especially in primary schools, is important in that children spend an important period of their lives in school. The favorable school environment facilitates the academic performance of students. The aim of this study was to investigate the environmental health and safety status of primary schools in Gachsaran in 2017.

    Methods

    The present descriptive-analytical study was conducted in the 2018-2017 academic year. Schools were surveyed by census, in which out of 42 schools, 37 primary schools in Gachsaran were willing to cooperate. The data collection tool (checklist) was the evaluation form of environmental health and safety regulations of the schools, the collected data were extracted from the checklists. These data were then analyzed using chi-square test and 95% confidence level.

    Results

    According to the results of the present study, only 3 schools (8.1%) were newly built (less than 15 years old). In terms of the proportion of Faucet to students, there was one drinking water for every 45 people in 18 schools (48.6%). Desks in twenty-six schools (70.3%) were in good condition. Thirty schools (81.1%) were not close to environmental and noise pollution sources, factories and cemeteries. Classrooms in seventeen schools (45.9%) did not have proper ventilation and cooling systems. a significant relationship was seen between public and private schools with cooling and ventilation systems (P=0.04).

    Conclusion

    Based on the present results, the environmental health and safety status of primary schools in Gachsaran was not assessed as appropriate. These schools faced with shortcomings related to the building (such as being old or unsuitable location of the school building and the mismatch between the school area and the number of students), drinking fountains, toilets, benches, green space and ventilation and cooling system. These deficiencies require more attention from the authorities to improve the current situation.

    Keywords: Environmental Health, Schools Safety, Indicators of The Health
  • R. Panahi, H. Rezaei, M .Saeedi, GH .Sabz* Pages 271-278
    Background & aim

    Tooth occlusion is a common anomaly that is caused by several factors including local and systemic factors. The most common teeth that may be occluded are tertiary permanent teeth, maxillary canines, maxillary and mandibular premolars, and maxillary central incisors. The aim of the present study was to investigate the prevalence of occlusion of different teeth in patients referred to the Oral and Maxillofacial Radiology Clinic in Yasuj during 2017-2018

    Methods

    In this retrospective study, 2536 digital panoramic radiographs were studied among patients who were over 14 years old and referred to the Oral and Maxillofacial Radiology Clinic in Yasuj during the years 2016 to 2017. Patients with a history of trauma, developmental abnormalities, syndromic, pathological problems, and edentulousness were excluded. Radiographs were taken with the VATECH digital panoramic device (pax-i3D). The graphs were examined and a tooth was considered to be occluded, which was prevented from growing normally by a bone or a lateral tooth, as well as a tooth whose occlusal surface was visibly lower than the occlusal surface of adjacent teeth. Chi-square test was used to examine the relationship between age and type of impacted teeth and the difference between men and women in terms of impacted teeth.

    Results

    Out of 2536 patients, the maxillary molar teeth (number=57) were 2.2%, mandibular molar teeth (number = 46) 1.8%, maxillary canine (number=39), 1.5%, maxillary premolars, respectively. Number=8) 30%, canine (number=7) 3% and incisor (number=4) was 4.2%, which had the most impacted teeth related to the maxillary molars and there were no mandibular premolars and mandibular incisors in this study. There was no significant difference between age and sex in terms of latency.

    Conclusion

    Dental occlusion in Yasuj city is not considered high, and the highest prevalence of occlusion is after maxillary molars, mandibular molars and maxillary canines. Therefore, if the canine teeth do not grow in time, radiography is recommended to examine their occlusion and use appropriate treatment.

    Keywords: Latency, Panoramic, Maxilla, Mandible
  • N .Mehdizadegan, K .Saeedi, A .Rezakhani, K. Keshavarz* Pages 279-286
    Background & aim

    Fallot tetralogy (TOF) is one of the most common diseases among congenital heart cyanotic abnormalities. 25% of these patients have a right aortic arch. On the other hand, the right aortic arch is often associated with syndromes, heterotaxia, and misplaced origins of the aortic branches. Knowing this is necessary for the surgeon before corrective surgery and for drawing a roadmap for less complicated surgery is very helpful and necessary.Therefore, the aim of present study was to determine and evaluate aortic arch disorders in patients with tetralogy of Fallot.

    Methods

    In the present retrospective study, 332 cases of TOF patients were referred by the pediatric cardiology department was reviewed for preoperative angiography during surgery from 2006 to 2016 to the angiography wards of Namazi and Shahid Faghieh hospitals. Had been reviewed. All patients underwent diagnostic angiography before surgery and their angiographic film was reported and recorded. In this study, all existing preoperative angiography records were carefully reviewed and all available information and how to orient the aortic arch and its abnormalities, if any, were recorded. The collected data were analyzed using .chi-squared ... test.

    Results

    Out of 332 people included in the study, 312 were children and 20 were adults. The age distribution of patients was determined from one month to 36 years. A total of 77 patients (23.2%) had right aortic arch among 208 males and 124 females. In one of these patients, an interupted aortic arch was reported. In terms of sex distribution, right aortic arch was observed in 22.1% of male patients and 24.9% of female patients, which did not show a clear statistical difference (p=0.5). No abnormalities of the aortic branches were seen in this study.

    Conclusion

    A significant percentage of patients with TOF have right aortic arch (22%) and aortic arch disorders such as a ruptured aortic arch may be seen with it. Knowing the position of the aorta, arch abnormalities, and abnormal branches of the aorta before surgery will be a great help for the surgeon to have a roadmap to reduce intraoperative and postoperative complications and speed the patientchr('39')s recovery.

    Keywords: Fallot Tetralogy, Angiography, Right Aortic Arch, Aortic Arch Disorders
  • KH .Khashei Varnamkhasti*, M. Alipour Pages 287-292
    Background & aim

    Hermansky-Podlock Syndrome (HPS) is a rare autosomal recessive disease caused by major defects in protein trafficking. HPS is characterized by ocular cutaneous albinism, the absence of dense platelet granules, and the resulting bleeding diathesis. Therefore, due to the rarity of Hermansky-Podlock syndrome, the aim of the present study was to report a case of this disease.

    Case Report: 

    Case was a term male neonate with Hermansky-Pudlak syndrome, born of a 28-year-old mother. On initial examination by a pediatrician, oculo-cutaneous albinism was observed with nystagmus and bruising of the cheek.

    Conclusion

    The request for a thrombocytopenia count of the infant was confirmed to be due to thrombocytopenia. Further efforts were made to educate the infantchr('39')s family to take action for skin care through consultation with dermatologists to prevent infection.

    Keywords: Hermansky-Pudlak, Albinism, HPS