فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و نهم شماره 5 (پیاپی 177، امرداد 1400)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و نهم شماره 5 (پیاپی 177، امرداد 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ابراهیم رهبر کرباسدهی* صفحات 3693-3697
    مقدمه

    تعطیلی اضطراری مدارس اغلب به عنوان مداخلات بهداشت عمومی در هنگام شیوع بیماری های عفونی برای به حداقل رساندن شیوع عفونت استفاده می شود. با این حال، آموزش بیش از 80 درصد کودکان در سطح جهان تحت تاثیر کرونا ویروس قرار گرفته است. برای کودکان با نیازهای ویژه که خدمات آموزش ویژه دریافت می کنند، دسترسی به آموزش حضوری و سایر منابع در مدرسه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این خدمات نه تنها بر پیشرفت تحصیلی بلکه بر سلامت و رفاه اجتماعی، عاطفی، روانی و جسمی متمرکز هستند. آکادمی پزشکی اطفال آمریکا از آموزش حضوری دانش آموزان در مدرسه حمایت می کند. دانش آموزان با نیازهای ویژه، به هفت گروه آموزشی آسیب شنوایی، آسیب بینایی، کم توانی جسمی-حرکتی، کم توانی های ذهنی، اختلال های هیجانی-رفتاری، اختلال طیف اوتیسم، اختلال یادگیری خاص و ناتوانی های شدید و چندگانه تقسیم می شوند. هر یک از این گروه ها باید از شیوه تدریس و یادگیری متفاوتی نسبت به گروه های دیگر و هم نسبت به دانش آموزان عادی برخوردار شوند. برای برنامه ریزی مناسب و اسکان کودکان با نیازهای ویژه، باید ایمنی را در اولویت قرار دهیم. برای این که این دانش آموزان بتوانند از خدمات توان بخشی استفاده کنند باید با رعایت پروتکل های بهداشتی شرایط آموزش حضوری برای آن ها فراهم شود.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس، دانش آموزان، آموزش ویژه
  • مریم پرهام فر، مرضیه رضایی* صفحات 3698-3709
    مقدمه

    مکانیسم اپی ژنتیک، تنظیم بیان ژنوم برای تولید انواع مختلف سلول در طی توسعه یا هماهنگی پاسخ های سلولی به محرک های خارجی است. در حالی که اپی ژنتیک از اهمیت اساسی در یوکاریوت ها برخوردار است، نقش متفاوتی نیز در باکتری ها دارد. این مقاله به مهم ترین تحقیقات اخیر در مورد اینکه چگونه باکتری ها می توانند علایم اپی ژنتیک را تغییر دهند و منجر به بیماری های مختلف شوند و یا در ایجاد آن همکاری کنند، می پردازد.در این مطالعه مروری، جهت جستجوی مقالات از پایگاه های اطلاعاتی PubMed, Sciencedirect, Google Scholar  و Scopus استفاده شد.تحقیقات نشان داده اند، باکتری ها می توانند ساختار کروماتین و برنامه رونویسی سلول های میزبان را با نفوذ عوامل اپی ژنتیک متنوع (مانند تغییرات هیستونی، متیلاسیون DNA، کروماتین وابسته به کمپلکس و فاکتور های پیرایش RNA) تحت تاثیر قرار دهند. هم چنین، اختلال تنظیم اپی ژنتیک ناشی از باکتری ها ممکن است بر عملکرد سلول میزبان در دفاع میزبان یا اجازه تداوم پاتوژن، موثر باشد. بنابراین، باکتری های بیماریزا را می توان به عنوان اپی موتاژنز بالقوه که قادر به تغییر شکل اپی ژنوم هستند، در نظر گرفت که اثرات آن ها منجر به اختلال عملکرد سلولی می گردد و احتمالا روی ایمنی و منشا بیماری های مزمن و غیرمنتظره، نقش دارد و باعث بروز یا همکاری در گسترش تغییرات پاتولوژیکی می شود.

    نتیجه گیری:

     تغییرات اپی ژنتیک در طول توسعه و در پاسخ به عوامل محیطی در ایجاد تنوع فنوتیپی و استعداد ابتلا به بعضی از بیماری ها از جمله بیماری های عفونی، سرطآن ها، اختلالات خود ایمنی و متابولیکی، مشارکت می کند.

    کلیدواژگان: عفونت های باکتریایی، متیلاسیون DNA، اپی ژنتیک، تغییرات هیستونی
  • عارفه مختاری ملک آبادی، امیرعلی جعفرنژادگرو* صفحات 3710-3720
    مقدمه

    با ورود فرد به دوران سالمندی، الگوی راه رفتن دچار تغییر شده و توانایی وی برای راه رفتن کاهش می یابد. از ارتوز برای برطرف کردن اختلالات اسکلتی-عضلانی، مشکلات اسکلتی، معلولیت ها و... استفاده می شود. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثر ارتوز بر زمانبندی فعالیت عضلات اندام تحتانی در سالمندان طی راه رفتن می باشد.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی است. 14 زن (میانگین سن 4/40±60/50 سال) و 14 مرد (میانگین سن 5/55±63/35 سال) به صورت در دسترس انتخاب و داوطلبانه در این پژوهش شرکت نمودند. هشت الکترود بر روی عضلات منتخب (درشت نیی قدامی، دوقلو داخلی، پهن داخلی، پهن خارجی، دوسر رانی، نیمه وتری، سرینی میانی و راست کننده ستون فقرات) جهت ثبت فعالیت الکتریکی طی راه رفتن با و بدون ارتوز قرار داده شد. برای تحلیل آماری داده ها از نرم افزارversion 16  SPSS و آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری تکراری استفاده گردید. سطح معناداری در تمامی آزمون ها 0/05 در نظر گرفته شد.

    نتایج

    اثر عامل ارتوز و اثر تعاملی ارتوز و جنسیت بر شروع فعالیت عضلات منتخب اختلاف معناداری را نشان نداد. اثر عامل جنسیت بر آغاز فعالیت عضلات دوقلو داخلی (0/007=P)، پهن داخلی (0/002=P)، پهن خارجی (0/027=P)، نیم وتری (0/004=P)، سرینی میانی (0/030=P) و راست کننده ستون فقرات (0/039=P) معنادار بود، به طوری که شروع فعالیت عضلات در گروه زنان نسبت به گروه مردان زودتر بود.

    نتیجه گیری:

     ارتوز هیچگونه بهبودی را در زمان فعالیت عضلات منتخب نشان نداد، اگرچه اختلاف بین دو گروه زن و مرد قابل مشاهده بود.

    کلیدواژگان: ارتوز، زمانبندی فعالیت الکتریکی، سالمند، راه رفتن
  • وحید فلاحی، محمد نریمانی*، اکبر عطادخت صفحات 3721-3735
    مقدمه

    با توجه به اهمیت مقیاس دشواری در تنظیم هیجان، در سنجش توانایی تنظیم هیجان نوجوانان و بزرگسالان که در تحقیقات و محیط های کلینیکی مورد استفاده گسترده قرار می گیرد، پژوهش حاضر با هدف بررسی خصوصیات روان سنجی فرم کوتاه مقیاس دشواری در تنظیم هیجان ((DERS-16 در گروهی از نوجوانان ایرانی انجام گرفت.

    روش بررسی

    روش پژوهش حاضر پیمایشی بود و جامعه آماری آن را کلیه دانش آموزان 16تا 18 سال پسر دوره دوم متوسطه مدارس دولتی استان اردبیل در سال تحصیلی 99-1398تشکیل داده اند (21756=N). تعداد 409 نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ای از بین جامعه آماری فوق انتخاب و به صورت انفرادی به مقیاس DERS-16  و NEO-FF-R پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از ضریب همسانی درونی، روایی واگرا و تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. داده ها با کمک نرم افزارهای SPSS version 16 و 8. 8 LISREL مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج حاصل از ضریب هسمانی درونی نشان داد که این مقیاس از پایایی مناسبی برخوردار است. شاخص های برازش تحلیل عاملی تاییدی نیز روایی مناسب مقیاس را نشان می دهد (0/99=CFI ، 0/97=RFI، 0/99=NNFI و 0/047=RMSEA).

    نتیجه گیری: 

    یافته های پژوهش بیانگر این است که نسخه فارسی این مقیاس ابزار مناسبی جهت سنجش دشواری در تنظیم هیجان است و می تواند جهت ارزیابی میزان دشواری در تنظیم هیجان نوجوانان و بزرگسالان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: دشواری در تنظیم هیجان، روان سنجی، تحلیل عاملی تاییدی، نوجوانان
  • صفورا روح الامین، زهرا علامه، عرفانه کمالی* صفحات 3736-3745
    مقدمه

    پره اکلامپسی یک اختلال سیستمیک می باشد که منجر به اختلالات تهدید کننده حیات می شود. شواهد نشان می دهد که استرس اکسیداتیو لیپیدها در پاتوژنز پره اکلامپسی موثر می باشد. در این مطالعه حساسیت و ویژگی لیپید پروفایل به عنوان یک فاکتور پیشگویی کننده در بروز پره اکلامپسی بررسی شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک مطالعه کوهورت بود که در سال های 1395 و 1396 در مادران باردار مراجعه کننده به بیمارستان انجام گرفت. در این مطالعه 244 نفر از مادران باردار با اولین بارداری در هفته های 16 تا 18 وارد مطالعه شدند و آزمایش لیپید پروفایل درخواست شد. در نهایت نمونه ها تا پایان بارداری از نظر بروز پره اکلامپسی دنبال شدند. در این مطالعه از نرم افزار آماری SPSS version 16  و آزمون t مستقل و کوواریانس و کای اسکویر و منحنی ROC استفاده شد.

    نتایج

    در طول مطالعه 16 مورد از مادران باردار مبتلا به پره اکلامپسی شدند. در مادران مبتلا به پره اکلامپسی تغییراتی در سطح لیپید پروفایل مشاهده شد از جمله افزایش TC (Total Cholesterol) و LDL (Low Density Lipoprotein) و کاهش HDL (High Density Lipoprotein) که از نظر آماری معنادار بود (P-value کمتر از 0/001) ولی در مورد TG (Triglyceride) اختلاف معناداری بین دو گروه مشاهده نشد (P-value برابر 0/21). هم چنین TC با حساسیت 68/8% و ویژگی 69/6%، LDL با حساسیت 75% و ویژگی 75/8% و HDL با حساسیت 76/2% و ویژگی 75% گزارش شد.

    نتیجه گیری:

     یافته ها در مطالعه اخیر نشان داد کسانی که مبتلا به پره اکلامپسی بودند دارای اختلال در لیپید ها بودند و بهترین پیشگویی کننده ها به ترتیب HDL، LDL و TC بودند.

    کلیدواژگان: لیپید پروفایل، پره اکلامپسی، بارداری
  • منصور مقیمی، پگاه کمال* صفحات 3746-3756
    مقدمه

    هدف از این مطالعه توصیف خصوصیات کلینیکوپاتولوژیک ضایعات لب جهت شناسایی زودرس و درمان مناسب بیماران می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه، یک مطالعه توصیفی و مقطعی بر روی 158 بیمار با ضایعات لب می باشد که اطلاعات آن ها در بیمارستان شهید صدوقی از سال های 1387 تا 1391 ثبت شده است و تحت بیوپسی قرار گرفته اند. سپس داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS version 16 و آزمون مربع کای و آزمون دقیق فیشر Chi- Square و Fisher’s Exact Test  تحلیل شد. در این مطالعه P کمتر 0/05 معنی دار تلقی شد.

    نتایج

    این مطالعه بر روی 158 بیمار (77 مرد و 81 زن) با محدوده سنی 4 تا 93 سال انجام شد. 44 بیمار مبتلا به ضایعات بدخیم و 114 بیمار دارای ضایعه خوش خیم بودند. شایع تر ین بدخیمی در این بیماران اسکواموس سل کارسینوما و در مرحله بعد بازال سل کارسینوما بود. در میان ضایعات خوش خیم، آسیب های واکنشی، تومورهای خوش خیم و ضایعات التهابی به ترتیب شایع تر ین موارد بودند.

    نتیجه گیری:

     شایع تر ین جراحات لب به طور کلی تومورهای خوش خیم با درگیری لب تحتانی بودند. به علاوه، شیوع ضایعات بدخیم با افزایش سن رابطه مستقیم داشت. به این منظور در هر فرد مسن با ضایعه لب، ابتدا باید ضایعات بدخیم به خصوص اسکواموس سل کارسینوما رد شود.

    کلیدواژگان: ضایعات لب، بازال سل کارسینوما، اسکواموس سل کارسینوما، هیستوپاتولوژی
  • زینت محمدی، لیلا پیشکار*، گیتی برزین، لاله بابایی خو صفحات 3757-3764
    مقدمه

    نگرانی هایی در ارتباط با اثرات سمیت گیاهان دارویی به علت افزایش مصرف آن ها به وجود آمده است. از این رو، هدف از پژوهش کنونی، بررسی اثرات سمیت کبدی عصاره آبی گیاه دارویی سنبل الطیب در موش های آزمایشگاهی بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی پس از تهیه مواد گیاهی و آماده سازی عصاره آبی سنبل الطیب غلظت های 10 و 20 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به موش های آزمایشگاهی در مدت زمان 14 روز تزریق شد. در روز 14 نمونه های خونی از قلب موش ها پس از بی هوش کردن آن ها گرفته شد و سطح سرمی آنزیم های آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و گاما گلوتامیل ترانسفراز (GGT) مورد مطالعه قرار گرفت. هم چنین در بازه زمانی 0، 7 و 14 روز وزن حیوانات ثبت گردیده و تغییرات وزنی نیز مورد مطالعه قرار گرفت. از آنالیز واریانس یک راهه (ANOVA) برای تجزیه داده ها استفاده شد و نرم افزار GraphPad Prism 8 برای آنالیز داده ها به کار رفت.

    نتایج

    نتایج مطالعه کنونی حاکی از اثرات وابسته به غلظت عصاره آبی گیاه دارویی سنبل الطیب در افزایش سطوح سرمی آنزیم های کبدی همچون ALT (آلانین آمینوترانسفراز)، AST (آسپارتات آمینوترانسفراز)، ALP (آلکالین فسفاتاز) و GGT (گاما گلوتامیل ترانسفراز) بود و در غلظت mg/kg20 بالاترین سطوح سرمی این آنزیم ها مشاهده شد. هم چنین، غلظت mg/kg20 عصاره آبی سنبل الطیب باعث کاهش شدید وزن در موش ها در بازه زمانی 14 روز شد.

    نتیجه گیری:

     به طور کلی نتیجه گیری شد که غلظت mg/kg20 باعث ایجاد آسیب کبدی می گردد. با این حال، غلظت کم mg/kg10 هیچ گونه اثر سمیتی روی کبد نشان نداد. لذا، در فرمولاسیون های تهیه شده از گیاه سنبل الطیب توجه به غلظت عصاره بسیار مهم بوده و کاربرد غلظت های کمتر جهت جلوگیری از سمیت کبدی بسیار مهم است.

    کلیدواژگان: سمیت کبدی، ALT، AST، سنبل الطیب، عصاره آبی
  • فاطمه امیری سیمکویی، مریم جمشیدی*، مصطفی بهجتی اردکانی، فرزانه طوسی، محمدرضا علیپور، سیده مهدیه نماینده صفحات 3765-3774
    مقدمه

    بیماری های مادرزادی قلب، شایع ترین ناهنجاری مادرزادی است. حدود 50% نوزادان مبتلا به انواع بیماری های مادرزادی قلبی در چند روز اول تولد بدون علامت می باشند و در معاینه اولیه ای که از آن ها به عمل می آید، تشخیص داده نمی شوند. پالس اکسیمتری روشی غیر تهاجمی است که می تواند درصد اشباع اکسیژن خون و بیماری های مادرزادی قلب را نشان دهد.

    روش بررسی

    مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی و روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود. جهت کلیه نوزادان با spo2 کمتر از 95% و هم چنین نوزادانی که در معاینه فیزیکی توسط متخصص قلب مشکل دار تشخیص داده شدند، اکوکاردیوگرافی انجام شد. بعد از جمع آوری نمونه ها نتایج به دست آمده حاصل از پالس اکسیمتری و معاینه فیزیکی و اکو کاردیوگرافی با استفاده از نرم افزارSPSS version16 و آزمون های آماری نرمالیته کولموگروف- اسمیرنوف و همبستگی اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و ارتباط معنادار هر متغیر با بیماری های مادرزادی قلب مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    در ارزیابی به روش پالس اکسیمتری، 1/9% از نوزدان spo2 (اشباع اکسیژن شریانی) کمتر از 95% را داشتند. در روش معاینه فیزیکی 1/7% نوزادان مشکل قلبی داشته و در روش اکوکاردیوگرافی 2/12 % از نوزادان مشکل قلبی داشتند. یشترین همبستگی بین دو روش پالس اکسیمتری و اکوکاردیوگرافی با ضریب 0/917 بود .

    نتیجه گیری: 

    با توجه به اهمیت تشخیصی بیماری های مادرزادی قلب و اثرگذاری آن ها بر زندگی فرد، پیشنهاد می شود که پالس اکسیمتری به عنوان یک روش غربالگری برای بیماری های قلبی، به معاینات فیزیکی بدو تولد اضافه شود.

    کلیدواژگان: اشباع اکسیژنی، بیماری های مادرزادی قلب، پالس اکسیمتری، نوزادان
|
  • Ebrahim Rahbar Karbasdehi* Pages 3693-3697
    Introduction

    Emergency school closures are often used as public health interventions during infectious disease outbreaks to minimize the spread of infection. However, Over 80% of children in the world have had their education impacted by coronavirus. For children with special needs who receive special education services, access to face-to-face education and other resources at school is of particular importance. These services focus not only on academic achievement, but also on social, emotional, psychological and physical health and well-being. The American Academy of Pediatrics advocates for students to attend school in person. Students with special needs are divided into seven educational groups: hearing impairment, visual impairment, physical-motor disorders, intellectual disabilities, behavioral-emotional disorders, autism spectrum disorder, specific learning disorder, and severe and multiple disabilities. Each of these groups should have a different way of teaching and learning than other groups and normal students. For proper planning and accommodation of children with special needs, we must prioritize safety. In order for these students to be able to use rehabilitation services, face-to-face education conditions must be provided for them in accordance with health protocols.

    Keywords: Coronavirus, Students, Education, Special
  • Maryam Parhamfar, Marzieh Rezaei* Pages 3698-3709
    Introduction

    Epigenetic mechanisms regulate expression of the genome to generate various cell types during development or coordinate cellular responses to external stimulus. While epigenetics is of fundamental importance in eukaryotes, it plays a different role in bacteria. This article uncovers the most important recent data on how bacteria can alter epigenetic marks and can also contribute to and/or result to various diseases.In this review article, Sciencedirect, PubMed, Scopus, Google Scholar databases were used for finding the relevant studies.Research has shown that bacteria can affect the chromatin structure and transcriptional program of host cells by influencing diverse epigenetic factors (i.e., histone modifications, DNA methylation, chromatin-associated complexes, and RNA splicing factors). Therefore, bacterial-induced epigenetic deregulations may affect host cell function either to host defense or to allow pathogen persistence. Hence, pathogenic bacteria can be considered as potential epimutagens able to reshape the epigenome that their effects might leading to cellular dysfunctions, which influenced immunity and might be at the origin of unexplained diseases and this caused presentation or contributed to the development of pathological changes.

    Conclusion

    Epigenetic modifications during development and in response to environmental factors contribute to phenotypic variability and susceptibility to a number of diseases, including infectious diseases, cancers, metabolic and autoimmune disorders.

    Keywords: Bacterial infections, DNA methylation, Epigenetic, Histone modifications
  • Arefeh Mokhtari Malekabadi, Amirali Jafarnezhadgero* Pages 3710-3720
    Introduction

    As a person gets older, their gait patterns change and their ability to walk decreases. Orthoses are used to relieve musculoskeletal disorders, skeletal problems, disabilities, etc. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of orthoses on timing of lower limb muscles in the older adults during gait.

    Methods

    The present study was a clinical trial. 14 females (with average age of 60.50±4.40 years) and 14 males (with average age of 63.35±5.55 years) were selected with available sampling, voluntarily participated in this research. Eight electrodes were placed on the selected muscles (tibialis anterior, gastrocnemius medial, vastus medialis, vastus lateralis, biceps femoris, semitendinosus, gluteus medius, erector spinae) to record electrical activity during the gait with and without orthoses. To analyze the data SPSS software (version 16), and a repeated analysis of variance test was used. The significance levels in all tests were considered to be 0.05.

    Results

    The main effects of orthoses and the interaction effects of orthoses and sex for the onset of selected muscles activities did not show any significant differences (P>0.05). The effect of sex for the onset of activities in medial gastrocnemius (P=0.007), vastus medialis (P=0.002), vastus lateralis (P=0.027), semitendinosus (P=0.004), gluteus medius (P=0.030), and erector spinae (P=0.039) muscles was significant, so that the onset of muscle activity in the female group was earlier than in the male group.

    Conclusion

    Orthoses showed no improvement on onset of selected muscles activities, although significant differences were observed between the male and female groups.

    Keywords: Orthoses, Timing of electrical activity, Older adults, Walking
  • Vahid Fallahi, Mohammad Narimani*, Akbar Atadokht Pages 3721-3735
    Introduction

    Given the importance of the scale of difficulty in emotion regulation, in measuring the ability to regulate emotion in adolescents and adults, which is widely used in research and clinical settings, the purpose of this study was to investigate the psychometric properties of short form of difficulty in emotion regulation (DERS-16) in group of Iranian adolescents.

    Methods

    The method of  the present study was a survey in which the statistical population consisted of all 16 to 18 years old male secondary school students in Ardabil City in the 2019-2020 academic year (N = 21756). Among which 409 individuals were selected by cluster random sampling and individually responded to the DERS-16 & NEO-FF-R. To analyze the data internal consistency coefficient, divergent validity and exploratory and confirmatory factor analysis were used. Data were analyzed using SPSS version 16  and LISREL 8.8 software.

    Results

    The results of internal coefficient showed that this scale had a good reliability. Fit indices of confirmatory factor analysis also showed appropriate scale validity (CFI = 0.99, RFI = 0.98, NNFI = 0.99, and RMSEA = 0.048).

    Conclusion

    Findings indicate that the Persian version of this scale is a good tool for measuring the difficulty in regulating emotion and can be used to assess the difficulty in regulating emotion in adolescents and adults.

    Keywords: Difficulty in emotion regulation, Psychometric evaluation, Confirmatory factor analysis, adolescents
  • Safoura Rouholamin, Zahra Allameh, Erfaneh Kamali* Pages 3736-3745
    Introduction

    Preeclampsia is described as a systemic disorder and leads to a potentially life threatening disease. The evidences show that stress oxidative of lipid profile is effective in the pathogenesis of Preeclampsia. In this study, specificity and sensitivity of lipid profile as a predictive factor in the incidence of preeclampsia was studied.

    Methods

    This study was a cohort study that conducted on pregnant women referring to hospitals from 2016 to 2017. In this study, 244 prim gravid women with normal blood pressure in the weeks of 16-18 were included and a lipid profile test wasrequested. Finally, it was followed the cases for the incidence of preeclampsia till the end of pregnancy. In this study, the SPSS 16 software was utilized. Moreover, the Chi-Square, Covariance and independent t tests was run.

    Results

    During this study, 16 cases developed preeclampsia. In preeclamptic cases it was found considerable changes in lipid profile such as significant increase in LDL and TC, and significant decrease in HDL (P-value < 0.001). Likewise, it was not found considerable changes in TG (P-value=0.21). Furthermore, TC with sensitivity of 68.8 % and specificity of 69.6 %, LDL with sensitivity 75 % and specificity of 75.8 % and HDL with sensitivity of 76.2 % and specificity of 75 % were reported.

    Conclusion

    The findings in our study suggested that cases that developed preeclampsia had disturbed lipid profile and the best predictive factors are HDL, LDL and TC, respectively.

    Keywords: Lipid profile, Preeclampsia, Pregnancy
  • Mansour Moghimi, Pegah Kamal* Pages 3746-3756
    Introduction

    The purpose of this study was to describe the clinicopathologic features of lip lesions for early diagnosis and suitable treatment of  patients.

    Methods

    This was a  descriptive cross-sectional study on158 patients with lip lesions whose information was recorded in the Department of Pathology of Shahid Sadoughi Hospital from 2008-2012. Then the data were analyzed bySPSS software ver. 16, Chi- Square and Fisher’s Exact Test. In this study p-value was considered significant (P<0.05).

    Results

    This study was performed on 158 cases (77 male and 81 female) with age ranged of 4-93 years. From those, 44 had malignant and 114 had benign lesions. The most common malignancy in this study was squamous cell carcinoma (SCC) and basal cell carcinomas (BCC), respectively. In benign lesions reactive ones, benign tumors and inflammatory lesions were more common, respectively.

    Conclusion

    The most common lip lesions were generally benign tumors, involving the lower lip. In addition, the incidence of malignant lesions was directly related to aging. For this purpose,  in any elderly person with a lip lesion, specially squamous cell carcinoma, must first be ruled out.

    Keywords: lip lesions, Basal cell carcinoma, Squamous cell carcinoma, Histopathology
  • Zinat Mohammadi, Leila Pishkar*, Giti Barzin, Laleh Babaeekhou Pages 3757-3764
    Introduction

    Concerns have been raised about the toxic effects of medicinal plants due to their increased consumption. Therefore, the aim of the present study was to investigate the hepatotoxic effects of aqueous extract of valerian in laboratory mice.

    Methods

    After preparation of plant materials and aqueous extract of valerian, concentrations of 10 and 20 mg/kg body weight were administered to laboratory mice for 14 days. On the day 14th, blood samples were taken from the hearts of mice after anesthesia and the serum levels of the enzymes alkaline phosphatase (ALP), aspartate aminotransferase (AST), alanine aminotransferase (ALT) and gamma glutamyl transferase (GGT) were studied. Furthermore, the animalschr('39') weight was recorded at 0, 7 and 14 days and weight changes were also studied.

    Results

    The results of the present study showed the concentration-dependent effects of aqueous extract of valerian on increasing serum levels of liver enzymes such as ALT, AST, ALP and GGT and the highest serum levels of these enzymes were observed at a concentration of 20 mg/kg. Moreover, the concentration of 20 mg/kg aqueous extract of valerian caused severe weight loss in mice over a period of 14 days.

    Conclusion

    In general, it was concluded that a concentration of 20 mg/kg causes liver damage. However, low concentrations of 10 mg/kg valerian extract showed no toxic effects on the liver. Therefore, in the formulations prepared from valerian, attention to the concentration of the extract is very important and the use of lower concentrations to prevent hepatotoxicity is very important.

    Keywords: Hepatotoxicity, ALT, AST, Valerian, Aqueous Extract
  • Fatemeh Amiri Simkouii, Maryam Jamshidi*, Mostafa Behjati Ardakani, Farzaneh Toosi, MohammadReza Alipour, Seyedeh Mahdieh Namayandeh Pages 3765-3774
    Introduction

    Congenital heart disease is the most common congenital anomaly. About 50% of Neonates with congenital heart disease are asymptomatic in the first few days of life and are not diagnosed on initial examination. Pulse oximetry is a non-invasive method that can show the percentage of oxygen saturation in the blood and congenital heart disease.

    Methods

    This was a descriptive cross-sectional study and the sampling method was census. Echocardiography was performed for all neonates with spo2 less than 95% and also neonates who were diagnosed with a problem by a cardiologist. After collecting the samples, the results obtained from pulse oximetry, physical examination and echocardiography were analyzed using SPSS software version 16 and statistical tests of Kolmogorov-Smirnov normality and Spearman correlation. Was investigated.

    Results

    In pulse oximetry evaluation, 1.9% of neonates had spo2 (arterial oxygen saturation) less than 95%. 1.7% of neonates had heart problems in physical examination and 2.12% of neonates had heart problems in echocardiography. The highest correlation between pulse oximetry and echocardiography was 0.917.

    Conclusion

    Considering the diagnostic importance of congenital heart diseases and their impact on a personchr('39')s life, it is recommended that pulse oximetry be added to physical examinations at birth as a screening method for heart disease.

    Keywords: Oxygen saturation, Congenital heart disease, Pulse oximetry, Neonates