فهرست مطالب

زنان مامائی و نازائی ایران - سال بیست و چهارم شماره 4 (تیر 1400)

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیست و چهارم شماره 4 (تیر 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/25
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زینت قنبری، طاهره افتخار، مریم دلدار پسیخانی، فیروزه ویسی*، آزیتا قنبرپور شیاده، مامک شریعت صفحات 1-9
    مقدمه

    تاکنون درمان پرولاپس رحمی بر پایه هیسترکتومی واژینال و آویزان کردن کاف واژن بنا شده است. اخیرا تمایلی برای حفظ رحم حین جراحی های پرولاپس به وجود آمده است. مطالعه حاضر با بررسی میزان موفقیت و کیفیت زندگی زنان به دنبال یکی از سه نوع روش جراحی پرولاپس با حفظ رحم انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه گذشته نگر در سال 1398 در بیمارستان امام خمینی تهران انجام شد. اطلاعات پرونده 99 بیمار با پرولاپس رحم که در طی 3 سال تحت یکی از سه نوع جراحی پرولاپس با حفظ رحم (منچستر، ساکرواسپاینوس هیستروپکسی، ساکرال هیستروپکسی شکمی) قرار گرفته بودند، بررسی و از نظر موفقیت جراحی و کیفیت زندگی مقایسه شدند. 99 بیمار در فالوآپ 12 ماهه، پرسشنامه معتبر بررسی کیفیت زندگی پس از جراحی پرولاپس (PFDI-20) (شاخص آزردگی های کف لگن) را تکمیل کردند. میزان موفقیت  بعد از 12 ماه به عنوان پیامد اولیه و عوارضی نظیر جراحی مجدد، تعبیه پساری و احساس توده به عنوان پیامدهای ثانویه بررسی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های آنووا، کروسکال والیس و کای اسکویر استفاده شد. میزانp  کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    میزان موفقیت ساکرال هیستروپکسی از دو گروه دیگر بالاتر بود (حدود 94%). بیشترین عود در ساکرواسپاینوس به ترتیب در نقاط Ba (506/0±06/2-) و سپس C (084/1±1/2-) بود (01/0>p). کیفیت زندگی بیماران تحت جراحی منچستر و ساکرال هیستروپکسی مشابه و بالاتر از جراحی ساکرواسپاینوس بود. عوارض زودرس پس از ساکرال هیستروپکسی ایلیوس و اختلال دفع مدفوع بود.

    نتیجه گیری: 

    هر سه روش جراحی پرولاپس با حفظ رحم میزان موفقیت بالای 60% داشتند. هر سه گروه جراحی 12 ماه پس از جراحی کیفیت زندگی خوبی داشتند و از عمل راضی بودند. بالاترین عود پرولاپس در ساکرواسپاینوس و در نقاط Ba و C بود. یافتن عوارض مش به دنبال ساکرال هیستروپکسی نیاز به پیگیری طولانی مدت دارد.

    کلیدواژگان: آویزان کردن آپیکال، پرولاپس رحم، ساکرال هیستروپکسی شکمی، ساکرواسپاینوس هیستروپکسی، منچستر- فادرگیل
  • فریده اخلاقی، سمیه معین درباری*، مونا نجف نجفی صفحات 10-15
    مقدمه

    دیابت بارداری سبب افزایش عوارض مادری و نوزادی می شود، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر تعداد مراقبت دوران بارداری در کاهش عوارض مادری و نوزادی در زنان مبتلا به دیابت بارداری انجام شد.

    روش کار:

     این مطالعه کوهورت آینده نگر در فاصله سال های 99-1397 بر روی 119 مادر با دیابت بارداری در بیمارستان ام البنین (س) مشهد انجام شد. افراد در دو گروه مراقبت های دوران بارداری کمتر از 10 و بیشتر مساوی 10 نوبت از نظر پیامدهای نوزادی از قبیل وزن بالای صدک 90%، دیستوشی و عوارض مادری مانند پره اکلامپسی مقایسه شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 23) و آزمون های تی مستقل، من ویتنی، کای اسکویر و فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    در این مطالعه از 119 زن باردار مبتلا به دیابت حاملگی، 37 نفر (09/31%) در گروه مراقبت بارداری بیشتر یا مساوی 10 نوبت و 82 نفر (90/68%) در گروه کمتر از 10 نوبت قرار گرفتند. تعداد نوزادان دارای وزن بالای صدک 90 در گروه مراقبت بارداری بیش از 10 نوبت، 4 نفر (8/10%) و در گروه کمتر از 10 نوبت، 4 نفر (9/4%) بود که تفاوت آماری معناداری نداشت (2/0=p). میانگین قندخون ناشتای مادران در سه ماهه سوم در گروه مراقبت بیش از 10 نوبت، 14/75±22/91 و در گروه مراقبت کمتر از 10 نوبت، 23/30±65/93 میلی گرم بر دسی لیتر بود که در دو گروه مشابه بود (2/0=p). همچنین بروز پره اکلامپسی در گروه مراقبت بیش از 10 نوبت، 3 نفر (2/6%) و در گروه مراقبت کمتر از 10 نوبت، 5 نفر (1/8%) بود که در دو گروه مشابه بود (8/0=p). از نظر سایر پیامدهای مادری و نوزادی نیز تفاوت معناداری بین دو گروه وجود نداشت.

    نتیجه گیری: 

    افزایش مراقبت های دوران بارداری در زنان مبتلا به دیابت حاملگی، سبب بهبود پیامدهای مادری و نوزادی نمی گردد.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، دیابت بارداری، عوارض مادری، مراقبت بارداری
  • نگین رضاوند، مستانه کامروامنش*، معصومه عیوضی، ژیلا منوچهری، مریم همتی، روژین فعلی، منصور رضایی صفحات 16-24
    مقدمه

    از آنجا که بیماری پریودنتال با التهاب مزمن همراه است، لذا می شود فرض کرد بیماران مبتلا به بیماری پریودنتال ریسک بالاتری برای ابتلاء به پره اکلامپسی دارند، بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بیماری های پریودنتال و خطر بروز پره اکلامپسی در زنان باردار انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه مورد- شاهدی در سال 98-1396 بر روی 100 نفر از زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه در دو گروه مورد (مادران پره اکلامپسی) و گروه شاهد (بارداری نرمال) انجام شد. پرسشنامه ای بر اساس اطلاعات مورد نیاز شامل اطلاعات دموگرافیک، پارامترهای پریودنتال شامل: خونریزی هنگام پروب کردن، پلاک ایندکس، سطح چسبندگی کلینیکی، عمق پاکت برای هر بیمار تکمیل شد و سپس اطلاعات با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آزمون های تی دانشجویی و یومن ویتنی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     در بررسی شاخص های پریودنتال، بین دو گروه مورد مطالعه از نظر شاخص خونریزی در پروب (329/0=p)، شاخص عمق پاکت پروب (05/0<p) و شاخص سطح چسبندگی کلینیکی (733/0=p) اختلاف آماری معناداری وجود نداشت و تنها شاخص پلاک در مادران پره اکلامپسی به طور معناداری پایین تر از مادران با بارداری نرمال بود (007/0=p).

    نتیجه گیری: 

    با وجود این که رابطه معنی داری بین پره اکلامپسی و پارامترهای بیماری پریودنتال مادر مشاهده نشد، اما پیشنهاد می گردد که غربالگری و پیشگیری از بیماری پریودنتال در مراقبت های پیش از بارداری به منظور بهبود بهداشت دهان و دندان مادران و هم بهبود نتایج بارداری از طریق همکاری های بین حرفه ای مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بارداری، بیماری پریودنتال، پره اکلامپسی
  • محمدتقی شاکری، علی تقی پور، داود تنباکوچی، محبوبه شریفی مقدم بجستانی، ریحانه صادقی، علی هادیانفر*، راضیه یوسفی صفحات 25-34
    مقدمه

    مطالعات کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده، از جمله معتبرترین نوع مطالعات هستند که طراحی مناسب و گزارش صحیح آنها در علم پزشکی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی نقادانه مطالعات کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده مجله زنان، مامایی و نازایی ایران انجام شد.

    روش کار: 

    در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، مقالات کارآزمایی بالینی مجله زنان، مامایی و نازایی ایران در بازه سال های 98-1388، بر اساس آخرین ویرایش چک لیست کانسورت، توسط 3 کارشناس آمار زیستی که کفایت آموزش آنها با اندازه گیری ضریب توافق کاپا تایید شد، امتیازدهی شدند. مقالات بر اساس امتیاز کسب شده در 5 دسته بسیار ضعیف تا عالی طبقه بندی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 25) و آمار توصیفی انجام شد.

    یافته ها:

     از مجموع 1318 مقاله منتشر شده در بازه زمانی 11 ساله، 325 مورد را مقالات کارآزمایی بالینی تشکیل داده اند که از بین آنها، تنها 6 مقاله (85/1%) با درجه عالی ارزیابی شدند. کم ترین و بیشترین امتیاز در میان مقالات مورد بررسی به ترتیب 14 و 28 (حداکثر امتیازات 37) به دست آمد و میانگین و انحراف معیار امتیازات کسب شده در تمام مقالات به ترتیب 34/0±05/19 محاسبه گردید. با این حال، به دو مبحث اساسی تصادفی سازی و کورسازی در مطالعات کارآزمایی توجه کمتری شده بود.

    نتیجه گیری:

     با توجه به اهمیت مطالعات کارآزمایی بالینی، توجه به کیفیت مقالات بر اساس چک لیست کانسورت ضروری است، همچنین به نویسندگان این گونه مقالات پیشنهاد می شود به 2 بنیاد اساسی مطالعات بالینی یعنی تصادفی سازی و کورسازی، توجه بیشتری نشان داده تا از این طریق قدرت تعمیم پذیری نتایج افزایش یابد.

    کلیدواژگان: ارزیابی نقادانه، تصادفی سازی، کارآزمایی بالینی
  • فاطمه نجمی نوری، ملوک ترابی* صفحات 35-46
    مقدمه

    توجه به بهداشت دهان و دندان در گروه های آسیب پذیر از جمله زنان باردار برای حفظ سلامت مادر و جنین از اهمیت ویژه ای برخوردار است. مطالعه حاضر با هدف تعیین ابعاد سازه های الگوی اعتقاد بهداشتی در رابطه با رفتارهای بهداشتی دهان و دندان در زنان باردار شهر کرمان انجام شد.

    روش کار:

     این مطالعه توصیفی، تحلیلی و مقطعی در سال 1397 بر روی 138 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر کرمان انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته بر اساس الگوی اعتقاد بهداشتی و متشکل از 4 بخش اطلاعات فردی، وضعیت رعایت بهداشت، الگوی اعتقاد بهداشتی و ارزیابی شاخص پلاک لثه ای به روش سیلنس- لو بود. فراوانی و فراوانی نسبی برای هر کدام از متغیرها محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 19) و آنالیز رگرسیون خطی، آنوا و تی تست انجام گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    میانگین و انحراف معیار شاخص پلاک افراد 62/0±16/1، نمره رعایت بهداشت 04/2±49/13 و نمره کل پرسشنامه مدل اعتقاد بهداشتی 84/11±70/130 بود. شاخص پلاک با منافع درک شده ارتباط آماری معنی داری داشت (05/0>p). بین الگوی اعتقاد بهداشتی افراد با سطح سواد، هفته بارداری و نوع بیمه ارتباط معناداری وجود داشت (05/0>p). همچنین بین سطح سواد و هفته بارداری با وضعیت رعایت بهداشت ارتباط آماری معناداری مشاهده شد (05/0>p).

    نتیجه گیری: 

    عملکرد بهداشتی و شاخص پلاک دندانی زنان باردار در محدوده متوسط قرار دارد که در نتیجه ترس از اقدامات دندان پزشکی می باشد. نمره کلی الگوی اعتقاد بهداشتی افراد نیز در محدوده متوسط قرار دارد. بنابراین توجه به جنبه های اعتقادی و بهداشتی مراقبت در بارداری و آموزش های لازم در این زمینه ضروری بوده و توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: بارداری، بهداشت دهان و دندان، رفتارهای بهداشتی
  • حمیده رئوف پناه، فریده دهقان منشادی*، نسیم شکوهی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحات 47-55
    مقدمه

    بیرون زدگی احشای لگنی، یکی از اختلالات عملکردی عضلات کف لگن به همراه پایین آمدن احشای کف لگن، دیواره واژن، رحم، مثانه و انتهای روده می باشد. با توجه به نقش عضلات کف لگن به عنوان بخشی از عضلات مرکزی بدن در کنترل تعادل، این احتمال مطرح شده که زنان با اختلال عملکردی عضلات کف لگن از تعادل ضعیف تری برخوردار هستند، لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه سطح تعادل پویا در زنان غیر یایسه با و بدون بیرون زدگی احشای لگنی و در دو وضعیت مثانه پر و خالی انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه مقطعی- مقایسه ای در سال 1397 بر روی 30 زن متاهل غیر باردار در دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. افراد در سه گروه 10 نفره با بیرون زدگی با علامت بالینی، با بیرون زدگی بدون علامت بالینی و بدون بیرون زدگی احشای لگنی قرار گرفتند. پس از جمع آوری اطلاعات جمعیت شناختی، زاویه شیب لگن، سطح تعادل پویا در صفحات قدامی- خلفی و داخلی- خارجی و نیز شاخص کلی تعادل ارزیابی شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های کولموگروف اسمیرنوف، آنالیز کوواریانس یک طرفه و آزمون دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    بین شاخص های تعادل پویا، چه با مثانه پر و چه با مثانه خالی، بین سه گروه مورد مطالعه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0<p). همچنین مقادیر زاویه شیب لگن بین سه گروه تفاوت معنی داری را نشان نداد (05/0<p).

    نتیجه گیری:

     ارتباط بیرون زدگی احشای لگنی، به عنوان یکی از اختلالات عملکردی عضلات کف لگن، با ثبات پوسچرال تایید نمی شود. انجام مطالعات بیشتر با استفاده از سیستم آنالیز حرکت و ثبت همزمان فعالیت الکتریکی عضلات توصیه می شود.

    کلیدواژگان: بیرون زدگی احشای لگنی، تعادل پویا، زنان، عضلات کف لگن، زاویه شیب لگن
  • بهناز جعفری، راحله بابازاده*، روشنک سالاری، جمشید جمالی، طاهره صادقی صفحات 56-67
    مقدمه

    رضایت جنسی، عاملی کلیدی در کیفیت زندگی است که به عوامل متعددی از جمله روابط جنسی سالم، خوشایند و بدون درد وابسته می باشد. درمان اختلالات عملکرد جنسی به دلیل تاثیرگذاری بر روابط بین زوجین و پایداری خانواده، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر استنشاق اسانس گل سنجد بر دیسپارونی و رضایت جنسی زنان سنین باروری انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده سه گروهه در سال 99-1398 بر روی 99 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر مشهد انجام شد. واحدهای پژوهش به سه گروه تخصیص یافتند. گروه اول اسانس را به مدت 4 هفته، روزی 3 بار و هر بار 20 دقیقه و گروه دوم یک بار فقط 20 دقیقه قبل از نزدیکی به صورت استنشاقی استفاده کردند و گروه سوم مداخله ای دریافت نکردند. پرسشنامه عملکرد جنسی قبل از مداخله و در انتهای هفته چهارم بعد از مداخله در هر سه گروه تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 21) و آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه، کای اسکویر و کروسکال والیس انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

     میانگین نمره درد جنسی بعد از مداخله در گروه مداخله اول 8/0±3/4، در گروه مداخله دوم 7/0±7/4 و در گروه کنترل 8/0±0/4 بود، بر اساس نتایج آزمون درون گروهی، مداخله مورد نظر تنها در گروه مداخله دوم به صورت معناداری افزایش یافته بود (05/0<p). میانگین نمره رضایت جنسی نیز بعد از مداخله در گروه مداخله اول 7/0±2/4، در گروه مداخله دوم 9/0±7/4 و در گروه کنترل 5/0±8/3 بود که بر اساس نتایج آزمون درون گروهی، مداخله مورد نظر تنها در گروه مداخله دوم به صورت معناداری افزایش یافته بود (001/0<p).

    نتیجه گیری: 

    استنشاق اسانس گل سنجد 20 دقیقه قبل از نزدیکی به طور موثری می تواند از طریق کاهش درد و ناراحتی در رابطه جنسی سبب افزایش رضایت مندی جنسی شود، لذا می توان از آن به عنوان مکمل گیاهی مقرون به صرفه با کمترین عوارض جانبی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: اختلالات عملکرد جنسی، استنشاق، رضایت جنسی، گل سنجد، مقاربت دردناک
  • راضیه شمس مورکانی، فریبا فهامی*، الهام نقشینه صفحات 68-80
    مقدمه

    ناباروری از عواملی است که بر عملکرد جنسی زوجین و به خصوص زنان تاثیر به سزایی دارد. ناباروری می تواند فعالیت جنسی در زوجین نابارور را تحت تاثیر قرار دهد. از طرفی درمان های تحریک تخمک گذاری جهت درمان ناباروری می توانند سبب مهار استروژن و در نتیجه کاهش عملکرد و رضایت جنسی زنان گردد، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه عملکرد و رضایت جنسی زنان تحت درمان با دو نوع داروی تحریک کننده تخمک گذاری کلومیفن و لتروزول انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه تحلیلی دوگروهه در سال 1398 بر روی 80 نفر از زنان نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری استان اصفهان انجام شد. ابزار پژوهش، پرسشنامه های بک، عملکرد جنسی و رضایت جنسی بود که در دو نوبت قبل و بعد از دریافت داروهای مورد نظر تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های تی مستقل، من ویتنی، کای اسکویر، تی زوجی، ویلکاکسون و فریدمن انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

    در مقایسه بین گروهی، تفاوت آماری معنی داری قبل و بعد از تجویز دارو در متغیرهای رضایت جنسی (053/0=p) و عملکرد جنسی (057/0=p) مشاهد نشد، اما در مقایسه درون گروهی، تفاوت آماری معنی داری در عملکرد جنسی گروه کلومیفن وجود داشت (001/0<p) و عملکرد جنسی بعد از دریافت دارو در گروه کلومیفن نسبت به قبل از دریافت، پایین تر گزارش شد، ولی در مورد رضایت جنسی در گروه کلومیفن تفاوت معنی داری بین قبل و بعد از دریافت دارو گزارش نشد (05/0<p). در گروه مصرف کننده لتروزول تفاوت معنی داری قبل و بعد از دریافت دارو در هر دو متغیر عملکرد و رضایت جنسی مشاهده نشد (053/0=p).

    نتیجه گیری: 

    میزان نمره عملکرد جنسی در گروه مصرف کننده کلومیفن کاهش داشت، اما رضایت جنسی هیچ تفاوتی را در هیچ کدام از گروه ها نشان نداد؛ به عبارتی عملکرد جنسی در زنان تحت تاثیر عوامل بسیاری می باشد که یکی از این عوامل، مصرف داروهای کمک باروری از جمله کلومیفن است. کلومیفین با مهار استروژن سبب نقص در رطوبت مهبلی می شود که همین می تواند سبب ایجاد درد برای زنان و به دنبال آن کاهش تهییج جنسی، ارگاسم و میل جنسی گردد. بدین منظور توصیه می گردد افراد فعال در زمینه ناباروری به این مسئله توجه داشته باشند.

    کلیدواژگان: باروری، تحریک کننده تخمک گذاری، رضایت جنسی، عملکرد جنسی، کلومیفن، لتروزول، ناباروری
  • زهره یوسفی، صدیقه یوسف زاده*، سیده حورا موسوی واحد، شکوه سادات حامدی صفحات 81-89
    مقدمه

    تعداد زیادی از زنان از نفخ و اتساع شکم بعد از سزارین رنج می برند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر افشره تخم شوید بر عملکرد روده بعد سزارین انجام شد.

    روش کار: 

    این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور در سال 1398 بر روی 80 زن سزارین شده در بیمارستان های علوم پزشکی مشهد انجام شد. زنان باردار در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. 4 ساعت بعد از سزارین گروه مداخله افشره تخم شوید دریافت کردند. قبل از مداخله تا 12 ساعت بعد از سزارین عملکرد روده با مقیاس دیداری نفخ، متر نواری و چک لیست حاوی زمان اولین سمع صداهای روده، اولین زمان دفع گاز و اولین زمان دفع مدفوع اندازه گیری شد. در گروه کنترل فقط عملکرد روده مشابه گروه مداخله اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 24) و آزمون های من ویتنی، تی مستقل، کای اسکویر و دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    میانگین شدت نفخ بین دو گروه اختلاف آماری معناداری داشت (001/0>p)، ولی میانگین نمره اتساع شکم بین دو گروه اختلاف آماری معناداری نداشت (05/0>p). میانگین زمان سمع اولین صداهای روده، زمان اولین دفع گاز و اولین اجابت مزاج بعد از عمل بین دو گروه اختلاف آماری معناداری داشت (001/0>p).

    نتیجه گیری:

     مصرف قطره افشره تخم شوید باعث بهبود عملکرد روده بعد از سزارین می شود.

    کلیدواژگان: تخم شوید، سزارین، نفخ
  • ملیحه قیاسوند، فاطمه ناهیدی*، صدیقه صدیق مبارک آبادی، نسرین برومندنیا، حمید شریف نیا صفحات 90-99
    مقدمه

    استفاده روتین از اپی زیاتومی برای زنانی که به روش طبیعی زایمان می کنند، توصیه نمی شود. با این حال مطالعات متعدد در خاورمیانه شیوع آن را بالا گزارش کرده اند، ولی برآورد کلی از آن وجود ندارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی مروری شیوع و متانالیز اپی زیاتومی در خاورمیانه بر اساس مطالعات انجام گرفته در این زمینه انجام شد.

    روش کار: 

    جهت جستجوی مقالات، پایگاه های اطلاعاتیSID ، Magiran،Medline ،Science Direct ،Scopus ،Web of Science ، Embase، ProQuest و موتور جستجوی google scholer با استفاده از کلید واژه های شیوع، اپیدمیولوژی، فراوانی، بروز، میزان و اپی زیاتومی به دو زبان فارسی و انگلیسی و تمام ترکیبات ممکن با عملگرهای AND و OR مورد جستجو قرار گرفت. محاسبه ناهمگنی مطالعات با استفاده از شاخص I2 ارزیابی شد و جهت بررسی سوگیری از آزمون بگ استفاده شد.

    یافته ها:

     12 مقاله با حجم نمونه 69171 مورد بررسی قرار گرفتند. شیوع کلی اپی زیاتومی 67% (95% 78-55 :CI) بود. با استفاده از مدل اثر تصادفی، خطر انجام اپی زیاتومی در زنان پرایمی پار 2 برابر زنان مولتی پار بود که از نظر آماری معنی دار بود (01/2=RR، 95%، 63/4-87/0 :CI، 001/0>p، 99/99=I2). همچنین استفاده از اکسی توسین با شیوع 80% (95-60%) اپی زیاتومی همراه بود.

    نتیجه گیری:

     با توجه به میزان بالای اپی زیاتومی در خاورمیانه علی رغم استاندارد تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت، نیاز مبرم به برنامه ریزی در جهت کاهش این میزان می باشد. بنابراین توصیه می شود از روش های موثر در کاهش نیاز به اپی زیاتومی در زنان پرایمی پار استفاده شود و از انجام مداخلات غیرضروری بالینی نظیر استفاده از اکسی توسین اجتناب گردد.

    کلیدواژگان: اپی زیاتومی، خاورمیانه، شیوع، فراوانی، مروری
  • سیده زهره موسوی، ناهید گلمکانی* صفحات 100-107
    مقدمه

    زگیل های تناسلی خارجی ناشی از ویروس پاپیلوم انسانی، شایع ترین عفونت منتقل شونده جنسی هستند. گزینه های درمانی زیادی برای زگیل های تناسلی وجود دارند که می توانند به پزشک کمک کنند، اما بسیاری از بیماران تمایل دارند درمانی را انتخاب کنند که در خانه استفاده شود. عصاره چای سبز (سینکاتچین) یک درمان گیاهی برای زگیل ژنیتال خارجی است که توسط بیمار قابل استفاده است. مطالعه حاضر با هدف مرور نظام مند بر مطالعات مرتبط با چای سبز در درمان زگیل تناسلی انجام شد.

    روش کار: 

    در این مطالعه مروری، مقالات مربوطه در پایگاه های اطلاعاتی Pubmed، Scopus، Siencedirect، Proquest و Google Scholar در بازه زمانی سال 2019-2000 با ترکیبات مختلف کلمات کلیدی چای سبز و زگیل تناسلی انتخاب شدند. از مجموع 21 مقاله، 9 مقاله مرتبط با هدف انتخاب شدند.

    یافته ها:

     از میان مطالعات بررسی شده، 9 مطالعه در دو گروه پلاسبو و پماد سینکاتچین 15% و 10% مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در همه مطالعات در خصوص بهبودی کامل همه زگیل های ژنیتال، اختلاف آماری معنی داری بین پماد 15% و 10% سینکاتچین وجود نداشت، اما این اختلاف در مقایسه با پلاسبو معنی دار بود. شمار کمتری از عود زگیل پس از پایان درمان در گروه سینکاتچین نسبت به پلاسبو مشاهده شد.

    نتیجه گیری: 

    عصاره چای سبز دارویی اثربخش و ایمن، با عوارض جانبی و میزان عود کمتر در درمان زگیل تناسلی شناخته شده است.

    کلیدواژگان: پلی فنول E، زگیل تناسلی، سینکاتچین، عصاره چای سبز
  • مریم نکولعل تک، سید علی آذین، فتانه نظری*، بهزاد قربانی صفحات 108-119
    مقدمه

    گاهی اوقات زوج با شکایت ناباروری طولانی مدت مراجعه می کنند، در حالی که مشکل اصلی آنها واژینیسموس و ناتوانی در نزدیکی است. این مطالعه به گزارش درمان یک بیمار واژینیسموس شدید طولانی مدت با استفاده از رویکرد شناختی رفتاری می پردازد.

    معرفی بیمار:

     زوج با سابقه 18 سال ازدواج، بدون فرزند، درخواست استفاده از تکنیک های کمک باروری برای بچه دار شدن داشتند. در اولین ویزیت با توجه به ناتوانی زن از انجام معاینه واژینال و شرح حال ترس از نزدیکی، جهت درمان واژینیسموس به کلینیک سلامت جنسی ارجاع شدند. زن سابقه هایمنکتومی تحت بیهوشی داشت که در حل مشکل بی نتیجه بوده است. اضطراب و خجالت زن از بیان مشکل، بی رغبتی وی به درمان با پزشک مرد، ترس شوهر از بچه دار شدن به دلیل فوت مادرش در حین زایمان، از عوامل تداوم واژینیسموس در طول این سال ها بودند. با درمان شناختی- رفتاری، واژینیسموس 18 ساله در مدت کمتر از 3 ماه درمان شد. 3 ماه بعد از درمان واژینیسموس نیز بارداری خودبه خودی اتفاق افتاد.

    نتیجه گیری: 

    اخذ شرح حال دقیق جنسی و تشویق زوج به درمان واژینیسموس، از اقدامات تهاجمی کمک باروری جلوگیری می کند. طولانی بودن مشکل واژینیسموس نباید سبب ناامیدی زوج و درمانگر از درمان شود. روحیه شاد و امیدوار درمانگر در جلسه مشاوره، داشتن صبر و آرامش، طراحی درمان منطبق با سبک زندگی زوج، توجه به احساسات شوهر و جلب همراهی وی در درمان و ارتقاء خودباوری و خودمدیریتی در زوج، از عوامل موفقیت درمان واژینیسموس هستند. همچنین پیگیری مداوم و دادن بازخورد مثبت به بیمار در فضای مجازی، سبب سرعت گرفتن و پیوستگی روند درمان می شود.

    کلیدواژگان: بازخورد، درمان شناختی- رفتاری، فضای مجازی، ناباروری، واژینیسموس
|
  • Zinat Ghanbari, Tahereh Eftekhar, Maryam Deldar Pesikhani, Firoozeh Veisi *, Azita Ghanbarpour Shiadeh, Mamak Shariat Pages 1-9
    Introduction

    Uterine prolapse has been traditionally treated with vaginal hysterectomy and cuff suspension. Recently there is renewed interest in uterine conservation during prolapse surgeries. This study was performed with aim to evaluate the success rate and quality of life in women following one of three types of uterine sparing prolapse surgery.

    Methods

    This retrospective study was performed in Tehran Imam Khomeini Hospital in 2019. The data of 99 patients with uterine prolapse who underwent one of three types of uterine sparing surgery (Manchester, Sacrospinus Hysteropexy, Abdominal sacral Hysteropexy) during three years were reviewed and compared in terms of success rate and quality of life. 99 patients completed a valid questionnaire of quality of life after prolapse surgeries (Pelvic Floor Distress Inventory-20). The success rate after 12 months was evaluated as a primary outcome and the complications such as repeat surgery, using pessary  and feeling mass were evaluated as secondary outcomes. Data were analyzed by SPSS software (version 22) and ANOVA, Kruskal-Wallis and Chi-square tests were used. P < 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The success rate of sacral hysteropexy was higher than two other groups (about 94%).The highest recurrence was in sacrospinous, in the Ba point ( -2.06± 0.506) and C point (-2.1±1.084) (p<0.01). The quality of life was similar in the Manchester and sacral hysteropexy group and was higher than sacrospinous group. Early complications after sacral hysteropexy were ileus and defecatory disorder.

    Conclusion

    All three uterine sparing prolapse surgeries had success rate of higher than 60%. All three surgical groups had a good quality of life and satisfaction 12 months after the procedure. The highest recurrence was in sacrospinous in Ba and C points. Finding mesh complications following sacral hysteropexy surgery requires long-term follow-up.

    Keywords: Abdominal sacral hysteropexy, Apical suspension, Manchester-Fothergill, Sacrospinous hysteropexy, Uterine prolapse
  • Farideh Akhlaghi, Somayeh Moeindarbari *, Mona Najaf Najafi Pages 10-15
    Introduction

    Gestational diabetes increases maternal and neonatal complications. Therefore, this study was performed with aim to examine the effect of the number of pregnancy cares on the reduction of maternal and neonatal complications in women with gestational diabetes.

    Methods

    This cohort study was performed in 2018-2020 on 119 mothers with gestational diabetes in Omolbanin hospital. The subjects in the two groups of pregnancy visits < 10 times and ≥10 times were compared in terms of neonatal complications such as overweight 90%, dystocia and maternal complications like preeclampsia. Data were analyzed using SPSS statistical software (version 23) and independent t-test and Mann-Whitney, Chi-square and Fisher tests. P< 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    In this study, among 119 pregnant women with gestational diabetes, 37 (31.09%) were in the group of pregnancy visits ≥ 10 times and 82 (68.90%) in the group of pregnancy visits < 10 times. The number of infants weighing more than 90 percent was 4 (10.8%) in the group of pregnancy visits ≥ 10 times and was 4 (4.9%) in the group of pregnancy visits < 10 times, which had no statistically significant difference (P=0.2). Mean fasting blood sugar of mothers in third trimester was 91.22 ± 75.14 mg/dl in the group of pregnancy visits ≥ 10 times and was 93.65 ± 30.23 mg/dl in the group of pregnancy visits < 10 times, which was similar in both groups (P=0.2). Also, the incidence of preeclampsia was 3 (6.2%) in the group of pregnancy visits ≥ 10 times and 5 (8.1%) in the group of pregnancy visits < 10 times, which was similar in the two groups (P=0.8). There was no significant difference between the two groups in terms of other maternal and neonatal consequences.

    Conclusion

    Increasing the number of pregnancy visits in women with gestational diabetes does not improve the maternal and neonatal outcomes.

    Keywords: Gestational diabetes, Maternal Complications, Preeclampsia, Pregnancy care
  • Negin Rezavand, Mastaneh Kamravamanesh *, Masoumeh Eyvazi, Jila Manouchehri, Maryam Hemati, Rozhin Feali, Mansour Rezaei Pages 16-24
    Introduction

    Since periodontal disease is associated with chronic inflammation, it can be assumed that patients with periodontal disease have a higher risk of developing preeclampsia. Therefore, this study was performed with aim to determine the relationship between periodontal diseases and the risk of preeclampsia in pregnant women.

    Methods

    This case-control study was conducted in 2017-2019 on 100 pregnant women referred to Kermanshah Imam Reza Hospital in two groups of case (preeclamptic women) and control (normal pregnancy). The questionnaire was completed for each patient based on the required information including demographic information, periodontal parameters including bleeding on probing, plaque index, clinical attachment level, probing pocket depth. Data were analyzed using SPSS statistical software (version 20) and Mann–Whitney U and Student's t-tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The study of periodontal indicators showed that there was no significant difference between the two groups in terms of bleeding on probing (P = 0.329), probing pocket depth index (P> 0.05) and clinical attachment level (P = 0.733). Only the plaque index was significantly lower in mothers with preeclampsia than mothers with normal pregnancies (P = 0.007).

    Conclusion

    Although no significant relationship was found between preeclampsia and maternal periodontal disease parameters, however, it is recommended that screening and prevention of periodontal disease in prenatal care be considered in order to improve maternal oral health and improve pregnancy outcomes through inter-professional collaboration.

    Keywords: periodontal disease, Preeclampsia, pregnancy
  • MohammadTaghi Shakeri, Ali Taghipour, Davoud Tanbakouchi, Mahboobe Sharifi Moghadam Bajestani, Reyhane Sadeghi, Ali Hadianfar *, Razieh Yousefi Pages 25-34
    Introduction

    Randomized controlled clinical trial studies are the most valuable types of studies that their proper design and accurate reporting are of particular importance in medical science. This study was performed with aim to critically evaluate the randomized controlled clinical trial studies in the Iranian Journal of Obstetrics, Gynecology and Infertility.

    Methods

    In this cross-sectional analytic study, the clinical trial articles of the Iranian Journal of Obstetrics, Gynecology and Infertility between 2009 and 2019 were collected and scored based on the latest edition of the Consort Checklist (2010) by three biostatisticians that their training's adequacy was confirmed by measuring the kappa agreement coefficient. The articles were scored, and based on the scores, they were classified into five categories: very poor to excellent. Data were analyzed by SPSS software (version 25) and descriptive statistics.

    Results

    Out of a total of 1318 articles published during 11 years, 325 were clinical trials, among them only 6 articles (1.85%) were rated as excellent. The lowest and highest scores among the reviewed articles were 14 and 28 (maximum score was 37). The mean and standard deviation of the scores obtained in all articles was calculated as 19.05± 0.34. However, less attention was paid to the two main issues of randomization and blindness in the clinical trials.

    Conclusion

    Due to the importance of clinical trial studies, it is necessary to pay attention to the articles' quality based on the consort checklist. It is also suggested that authors of such articles pay more attention to the two essential foundations of clinical studies, randomization and blindness, to increase the generalization of the results.

    Keywords: Critical evaluation, Clinical trial, randomization
  • Fatemeh Najminouri, Molook Torabi * Pages 35-46
    Introduction

    Paying attention to dental and oral hygiene in vulnerable groups, including pregnant women, is important for protecting and maintaining maternal and fetal health. This study was performed with aim to determine the dimensions of health belief model Structures related to oral health behaviors among pregnant women in Kerman city.

    Methods

    This descriptive, analytical and cross-sectional study was performed on 138 pregnant women in health centers of Kerman city in 2018. Data collection tool was a researcher-made questionnaire based on health belief model consisting of four sections: demographic information, oral hygiene status, health belief model and assessment of gingival plaque index by Silness and loe Method. Frequency and relative frequency were calculated for each of the variables. Data were analyzed by SPSS software (version 19) and linear regression analysis and t-test. P< 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The mean and standard deviation of participants' plaque index was 1.16±0.62, oral hygiene score was 13.49±2.04 and total score of health belief model questionnaire was 130.70±11.84. 61. The plaque index had significant relationship with perceived benefit (p<0.05). Also, there was a significant relationship between health belief model with education level, pregnancy week and type of insurance (p<0.05). A significant relationship was found between oral hygiene status with education level and pregnancy week (p<0.05)

    Conclusion

    Health performance and dental plaque index of pregnant women are in moderate range which is the result of fear from dental procedures. The total score of people's health belief model is also in the moderate range. So, attention to the beliefs and health aspects of pregnancy care and necessary education in this area is necessary and recommended.

    Keywords: health behaviors, Oral Health, pregnancy
  • Hamideh Raoufpanah, Farideh Dehghan Manshadi *, Nasim Shokouhi, Alireza Akbarzadeh Bagheban Pages 47-55
    Introduction

    Pelvic Organ Prolapse (POP) is one of the dysfunctions of the Pelvic Floor Muscles (PFM), with descending of pelvic viscera, vaginal wall, uterus, bladder and rectum. Regarding the role of PFM as part of the core muscles in body balance, it has been suggested that women with PFM dysfunctions may have a lower level of balance. Therefore, this study was performed with aim to compare the level of dynamic balance in non-postmenopausal women with and without POP in two positions of full and empty bladder.

    Methods

    This cross-sectional comparative study was performed in 2018 on 30 non-pregnant married women in the Rehabilitation School of Shahid Beheshti University of Medical Sciences. The subjects were divided in to three groups (n=10 in each group): with symptomatic POP, asymptomatic POP and without POP. After collecting demographic information, the pelvic inclination angle, and the dynamic balance in Antero-Posterior, Medio-Lateral planes as well as total balance index were assessed. Data were analyzed using SPSS statistical software (version 22) and Kolmogorov-Smirnov, one-way ANCOVA and Fisher's exact test. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    No significant differences were not found among three groups in terms of dynamic balance index with both full and empty bladder (p<0.05). Moreover, there were no significant differences among three groups regarding the pelvic inclination angle (p<0.05).

    Conclusion

    The association of POP as one of the dysfunctions of pelvic floor muscle is not confirmed by postural stability. Further studies using the motion analysis system and simultaneous recording of electrical muscle activity are recommended.

    Keywords: Dynamic Balance, Pelvic inclination angle, Pelvic organ prolapse, Pelvic Floor muscles, Women
  • Behnaz Jafari, Raheleh Babazadeh *, Roshanak Salari, Jamshid Jamali, Tahereh Sadeghi Pages 56-67
    Introduction

    Sexual satisfaction is a key factor in quality of life that depends on several factors including healthy, pleasant and painless sexual relations. Treatment of sexual dysfunction should be given special attention due to the impact on the relationship between couples and family stability. This study was performed with aim to determine the effect of inhalation of Elaeagnus angustifolia flower essence on dyspareunia and sexual satisfaction of women at reproductive age.

    Methods

    This three-group randomized clinical trial study was performed on 99 women referring to health centers in Mashhad in 2019-2020. The study's units were assigned into three groups. The first group used the essence for 4 weeks, 3 times a day for 20 minutes each time and the second group once only 20 minutes before intercourse as inhalation and the third group did not receive any intervention. The Sexual Function Index (FSFI) was completed before the intervention and at the end of the 4th week after the intervention in all three groups. Data were analyzed by SPSS software (version 21) and one-way analysis of variance, Chi-square and Kruskal-Wallis tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The mean score of sexual pain after the intervention in the first intervention group was 4.3±0.8, in the second intervention group was 4.7±0.7 and in the control group was 4.0±0.8. Based on the results of the intra-group test, the intervention was significantly increased only in the second intervention group (p<0.05). The mean score of sexual satisfaction after the intervention in the first intervention group was 4.2±0.7, in the second intervention group was 4.7±0.9 and in the control group was 3.8±0.5. Based on the results of intra-group test, the intervention was significantly increased only in the second intervention group (p<0.001).

    Conclusion

    Inhalation of Elaeagnus angustifolia essence 20 minutes before intercourse can effectively increase sexual satisfaction by reducing pain and discomfort during sexual intercourse. Therefore, it can be used as an affordable herbal supplement with minimal side effects.

    Keywords: Dyspareunia, Elaeagnaceae, Inhalation, Sexual dysfunction, Sexual satisfaction
  • Razieh Shams Mourkani, Fariba Fahami *, Elham Naghshineh Pages 68-80
    Introduction

    Infertility is one of the factors which have a significant effect on the sexual performance of couples, especially women. Infertility can affect sexual activity in infertile couples. On the other hand, ovulation stimulation therapies for infertility treatment can inhibit estrogen and thus reduce women's sexual function and satisfaction. Therefore, this study was performed with aim to determine and compare the sexual performance and satisfaction of women treated with two types of ovulation stimulant drugs: clomiphene and letrozole.

    Methods

    This two-group analytical study was performed on 80 infertile women referred to infertility centers in Isfahan province in 2019. The research tools were the questionnaires of Beck, sexual function and sexual satisfaction, which were completed twice before and after receiving clomiphene and letrozole. Data were analyzed by SPSS software (version 22) and Independent t-test, Mann-Whitney, Chi-square, Paired t-test, Wilcoxon and Friedman tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    In intra-group comparison, there was no statistically significant difference before and after drug administration in the variables of sexual satisfaction (p=0.053) and sexual function (p=0.057), but in inter-group comparison, there was a statistically significant difference in sexual function of the clomiphene group (P <0.001); lower sexual function was reported after clomiphene use than before its use, but in terms of sexual satisfaction in the clomiphene group, no significant difference was reported before and after receiving the drug (p>0.05). There was no significant difference in letrozole group before and after drug administration in both variables of sexual function and satisfaction (p=0.053).

    Conclusion

    The score of sexual performance decreased in the clomiphene group, but sexual satisfaction did not show any difference in any of the groups. In other words, women's sexual function is affected by many factors, one of which is the use of assisted reproductive drugs, including clomiphene. Clomiphene inhibits vaginal moisture by inhibiting estrogen, which can cause pain and reduce sexual arousal, orgasm, and libido in women. For this purpose, it is recommended that active people in the field of infertility pay attention to this issue.

    Keywords: Clomiphene, Fertility, Infertility, Letrozole, ovulation stimulation, Sexual function, Sexual satisfaction
  • Zohreh Yousefi, Sedigheh Yousefzadeh *, Seyede Houra Mousavi Vahed, Shokouh Sadat Hamedi Pages 81-89
    Introduction

    Many women suffer from bloating and abdominal distension after cesarean section. This study was performed with aim to investigate the effect of Anethum graveolenseed extract on intestinal function after cesarean section.

    Methods

    This single-blind clinical trial study was performed on 80 cesarean section women in the hospitals of Mashhad University of Medical Sciences in 2019. Pregnant women were divided into intervention and control groups. The intervention group received Anethum graveolenseed extract 4 hours after cesarean section. Intestinal function was measured before the intervention up to 12 hours after cesarean section. It was measured using visual scale of bloating, tape meter and check list containing the first time of hearing intestinal sounds, flatulence and excretion. For the control group, only the intestinal function was measured as the intervention group. Data were analyzed using SPSS software (version 24) and Mann-Whitney, independent t, Chi-square, and Fisher's exact tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Mean of intensity of bloating was significantly different between the intervention and control groups (p<0.001). There was no statistically significant difference between the two groups in mean scores of abdominal distension (p<0.05). The mean time of hearing first intestinal sounds, flatulence and excretion after the surgery was significantly different between the intervention and control groups (p<0.001).

    Conclusion

    Consumption of dill seed drops improves the intestinal function after cesarean section.

    Keywords: Anethum graveolen, Bloating, Cesarean section
  • Malihe Ghiasvand, Fatemeh Nahidi *, Sedigheh Sedigh Mobarakabadi, Nasrin Broumandnia, Hamid Sharifnia Pages 90-99
    Introduction

    Routine use of episiotomy is not recommended for women giving birth naturally. However, several studies in the Middle East have reported that it has high prevalence, but there is no general estimate. This study was performed with aim to review the prevalence and met-analysis of episiotomy in the Middle East based on studies conducted in this field.

    Methods

    To search for articles, the databases of SID, Magiran, Medline, Science Direct, Scopus, Web of Science, Embase, ProQuest and google scholer search engines using the keywords of prevalence, epidemiology, frequency, incidence, rate and episiotomy in both languages of Persian and English and all possible combinations were searched with AND and OR operators. Calculation of heterogeneity of the studies was evaluated using I2 index and Bag test was used to examine the bias.

    Results

    Twelve articles with a sample size of 69171 were reviewed. The overall prevalence of episiotomy was 67% (95% CI: 55-78). Using the random effect model, the risk of episiotomy in primiparous women was two times than multiparous women, which was statistically significant (RR = 2.01, 95% CI: 0.87-4.63, p <0.001; I2 = 99.99). Oxytocin use was also associated with an 80% (60-95%) prevalence of episiotomy.

    Conclusion

    Due to the high rate of episiotomy in the Middle East, despite the standard set by the World Health Organization, there is an urgent need for planning to reduce this rate. Therefore, it is recommended to use effective methods to reduce the need for episiotomy in primiparous women and to avoid unnecessary clinical interventions such as using oxytocin.

    Keywords: Frequency, Episiotomy, Middle East, Prevalence, Review
  • Zohre Mousavi, Nahid Golmakani * Pages 100-107
    Introduction

    External genital warts caused by human papillomavirus are the most common sexually transmitted infections. There are many treatment options for genital warts that can help the doctor, but many patients tend to use a home-based treatment. Green tea extract (syncatchin) is an herbal remedy for external genital warts that can be used by the patient. This study was performed with aim to systematic review the studies related to green tea in the treatment of genital warts.

    Methods

    In this review study, the relevant articles were selected in the databases of Pubmed, Scopus, Siencedirect, Proquest, and Google Scholar in 2000-2019 with different combinations of "green tea" and "genital wart" keywords. From a total of 21 articles, 9 articles related to the purpose were selected.

    Results

    Among the studied articles, 9 studies were analyzed in two groups of placebo and syncatin ointment 15% and 10%. In all studies about complete recovery of all genital warts, there was no statistically significant difference between 15% and 10% syncatchin ointment, but this difference was significant compared to placebo group. There was less number of warts recurrences at the end of treatment in the Sincatchin group compared to placebo group.

    Conclusion

    Green tea extract is known as an effective and safe drug with less side effects and recurrence rate in the treatment of genital warts.

    Keywords: Genital warts, Green Tea Extract, Polyphenol E, Syncatchin
  • Maryam Nekoolaltak, Seyed Ali Azin, Fataneh Nazari *, Behzad Ghorbani Pages 108-119
    Introduction

    Sometimes couples refer with complaints of long-term infertility, while their main problem is vaginismus and inability to have  intercourse. This study reports the treatment of a patient with severe lifelong vaginismus using a cognitive-behavioral approach.

    Case presentation

    The couple with a history of 18 years of marriage, childless, had requested the use of assisted reproductive techniques for having a child. At first visit, due to the woman's inability to perform the vaginal examination and the history of fear of intercourse, they were referred to the sexual health clinic for treatment of vaginismus. The woman had a history of hymenectomy under anesthesia, which was ineffective in resolving the problem. Woman's anxiety and embarrassment of expressing the problem, her reluctance of treatment with a male doctor, and the husband's fear of having child due to the death of his mother during childbirth were the factors in the persistence of vasinismus during these years. The 18 years vaginismus was resolved with cognitive-behavioral therapy in less than 3 months. Spontaneous pregnancy occurred 3 months after treatment of vaginismus.

    Conclusion

    Taking an accurate sexual history and encouraging the couple to treat vaginismus prevents invasive assisted reproductive techniques. Prolonged vaginismus should not cause the couple and the therapist to be disappointed with the treatment. The happy and hopefull mood of the therapist in the counseling session, having patience and calmness, designing the treatment in accordance with the couple's lifestyle, paying attention to the husband's feelings and gaining his companionship in the treatment and promoting couple's self-confidence and self-management are among the success factors of vaginismus treatment. Also, continuous follow-up and giving positive feedback to the patient in cyberspace will speed up and continue the treatment process.

    Keywords: Cognitive-behavioral therapy, Cyberspace, Feedback, Infertility, Vaginismus