فهرست مطالب

مدیریت و توسعه ورزش - سال دهم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1400)

نشریه مدیریت و توسعه ورزش
سال دهم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/05/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حمیده بیگی* صفحات 1-20
    هدف

    بهره گیری از سرمایه ها و مواریث بومی محلی استان گیلان به عنوان عامل موثر در تنوع بخشی جاذبه های گردشگری ورزشی، رونق اقتصادی و اشتغال زایی و تعیین اولویت های راهبردی توسعه گردشگری ورزشی است.

    روش شناسی

    در پژوهشی کاربردی و به روش توصیفی تحلیلی، عرضه داشت های ورزشی بومی محلی استان گیلان شناسایی و سپس عوامل تاثیرگذار درونی و بیرونی بر توسعه گردشگری ورزشی جمع آوری گردیدند. ضمن مصاحبه با 10 نفر از متخصصان گردشگری ورزشی و نیز توزیع پرسشنامه در بین 134 نفر از متخصصان و گردشگران ورزشی استان گیلان که بر اساس نمونه گیری هدفمند در دسترس و گلوله برفی انتخاب گردیدند، مهم ترین نقاط قوت، ضعف ، فرصت و تهدید انتخاب شدند و استراتژی ها در چهار گروه ماتریس SWOT تدوین گردید.در نهایت با استفاده از مقایسات زوجی در روش تحلیل سلسله مراتبی AHP، استراتژی ها مقایسه و رتبه بندی شدند.

    یافته ها

    مهم ترین نقاط قوت توسعه گردشگری ورزشی استان، موقعیت جغرافیایی و جاذبه های متنوع طبیعی و ورزش های کهن بومی محلی هستند و کمبود زیرساخت های گردشگری ورزشی و فقدان همکاری لازم میان سازمان های متولی و جامعه محلی مهم ترین نقاط ضعف آن به شمار می روند. اشتغال زایی و احیاء و زنده نگاه داشتن سرمایه ها و مواریث بومی محلی گردشگری ورزشی، مهم ترین فرصت و از بین رفتن و به فراموشی سپردن آداب و رسوم فرهنگی و نیز تخریب تدریجی منابع طبیعی مهم ترین تهدید گردشگری ورزشی استان از منظر جامعه آماری گزارش گردید.

    نتیجه گیری

    عرضه داشت های بومی محلی گردشگری ورزشی استان گیلان به عنوان سرمایه فرهنگی و اجتماعی دارای کارکرد فزاینده و رو به رشد درون گرا و برون گرا در سطح خرد و کلان بوده، لیکن تاکنون بهره گیری درخوری از آنها به عمل نیامده است. به منظور برنامه ریزی و عملیاتی نمودن طرح های آتی توسعه گردشگری ورزشی استان و استفاده از این سرمایه ها، اولویت راهبردی برگزیده اول، راهبرد تدافعی است که در آن بر رفع آسیب پذیری منطقه مورد پژوهش و استفاده از راهکارهای تاثیر گذار تاکید می گردد.

    کلیدواژگان: ورزش بومی محلی، گردشگری ورزشی، برنامه ریزی راهبردی، ماتریسTOWS، مدل A’WOT
  • میثاق حسینی کشتان*، مهدی تقی زاده، محمد ریحانی، شهرام عبدی صفحات 21-38
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدلی برای تحلیل ساز و کار فرهنگ سازی رفتار هواداری در استادیوم های فوتبال ایران بود.

    روش شناسی

    روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی، از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها میدانی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کارکنان معاونت فرهنگی و توسعه اداره کل ورزش و جوانان استان های کشور و همچنین رییس، نایب رییس و دبیران هیات های فوتبال استان های کشور و در نهایت مدیران فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران و سازمان لیگ بودند (169 نفر). ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته 54 گویه ای بود که در بخش کیفی با استفاده از روش دلفی جهت ارزیابی روایی محتوایی و صوری از کارشناسان ورزش فوتبال (5 نفر) و اساتید مدیریت ورزشی (5 نفر) نظرخواهی و تایید شد و پایایی ابزار از طریق آلفای کرونباخ (88/0=ɑ) بدست آمد.

    یافته ها

    در رابطه با ابعاد و اولویت سازه های مدل، نتایج حاکی از آن بود که اولویت سازه ها به ترتیب شامل فرهنگ سازی نظامند، تامین امکانات و خدمات، توسعه فرهنگ استادیوم، تقسیم کار بین سازمانی، نظارت و کنترل سیستمی، رفتارسازی هواداری، ظرفیت سازی فرهنگ رویداد، هماهنگی بین بخشی و فرابخشی و تعیین نقش ذی نفعان بودند.

    نتیجه گیری

    با شناخت مدل فرهنگ سازی رفتار هواداری می توان به نوعی به دسته بندی جدیدی دست یافت که مبتنی بر مطالعات پیشین، تجارب مدیران و ادراک متخصصان حوزه مدیریت ورزشی است. این مدل، چارچوبی مناسب برای مطالعات آتی در حوزه توسعه فرهنگ استادیوم های فوتبال است و می تواند مبنای عمل قرار گیرد، زیرا شناختی جامع بر پایه شناسایی عوامل کلیدی و چگونگی تعامل آن ها با یکدیگر پدید می آورد و قابلیت ارزیابی مستمر را ایجاد می کند و می تواند دیدگاه جامعی را در اختیار مسیولان و برنامه ریزان قرار دهد.

    کلیدواژگان: استادیوم های فوتبال، تماشاگران ورزشی، فرهنگ هواداری، مدیریت فرهنگی
  • محمد گلچین*، مرتضی رضایی صوفی، لقمان کشاورز صفحات 39-54
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش ورزش در تحقق ارزش های استراتژیک اسلامی بود.

    روش شناسی

    پژوهش از نوع کیفی و با رویکردهای هرمنوتیک و پدیدارشناسی انجام شد. داده ها با بررسی آیات قرآن، احادیث معتبر و اسناد استراتژیک ورزش کشور گردآوری شدند. سپس به روش نمونه گیری نظری با 46 نفر از متخصصان حوزه، دانشگاه و مدیران ورزش مصاحبه نیمه ساختار یافته عمیق تا رسیدن به اشباع نظری، به عمل آمد. تحلیل داده ها به صورت استقرایی و با رویکرد کاهش گرایی انجام شد. اعتبار پژوهش از نظر شاخص های باور پذیری، قابل دفاع بودن و اطمینان پذیری مورد تایید واقع گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان دادند؛ ورزش ظرفیت بالایی در تحقق ارزش های استراتژیک اسلامی، در سلسله مراتب ارزش ها، از ارزش های حیات دنیا (اقتصاد و معیشت، سلامت، امنیت)، فردی (تعلیم و تربیت اسلامی)، اجتماعی (حفظ نظام اسلامی، عزت اسلام و مسلمین، عدالت، اصلاح، احسان، توسعه) تا ارتباط با خدا (ایمان) را دارد.

    نتیجه گیری

    معرفی ظرفیت ورزش در ارزش آفرینی در جامعه و تحقق ارزش های استراتژیک اسلامی، می تواند آن را به یکی از پدیده های استراتژیک برای نظام جمهوری اسلامی تبدیل کند؛ تا در برنامه های آینده کشور نظیر برنامه هفتم توسعه و گام دوم انقلاب، ورزش به جایگاه شایسته خود دست یابد.

    کلیدواژگان: نقش ورزش، ارزش های استراتژیک، ارزش های اسلامی، تحقق ارزش ها
  • مدل مدیریت برند منابع انسانی در اماکن ورزشی استان های شمال غرب کشور
    داود صالح نیا*، میرحسن سیدعامری صفحات 41-50
    هدف
    بهبود برند منابع انسانی و تصویر سازمانی ناشی از آن، کارکنان متعهد را شکل خواهد داد و نهایتا بهبود عملکرد سازمان، سهم بازار و جایگاه رقابتی را منجر خواهد شد. برند و شهرت منابع انسانی از جمله عوامل اصلی شکل دهی به مزیت های رقابتی پایدار برای سازمان ها می باشد. پژوهشگر در این تحقیق سعی داشته به تدوین مدل مدیریت برند منابع انسانی در اماکن ورزشی شمالغرب کشور بپردازد.روش شناسی: پژوهش حاضر از منظر هدف، کاربردی محسوب می شود. روش تحقیق مورد نظر توصیفی از نوع مطالعات علی است که بصورت میدانی به مرحله اجرا درآمد. در پایان این مرحله مدل مدیریت برند منابع انسانی در اماکن ورزشی شمال غرب کشور کشور تدوین شد. جامعه آماری شامل 1267 مدیر و کارکنان اماکن ورزشی (سالن، مجموعه ورزشی، استخر، استادیوم و...) استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل می باشد. روش نمونه گیری این تحقیق تصادفی طبقه ای بوده و نمونه آماری با استفاده از جدول مورگان به تعداد 350 تعیین شد. در این تحقیق برای مدل سازی و بررسی آن از روش تحلیل مسیر استفاده شد. تجزیه و تحلیل ها توسط نرم افزار SPSS صورت پذیرفت. همچنین برای مدل سازی مدیریت برند منابع انسانی در اماکن ورزشی شمال غرب کشور از معادلات ساختاری با نرم افزار AMOS استفاده شد.یافته ها: بر اساس نتایج پژوهش سیاست ها، و اقدامات ذیل بر شکل گیری برند منابع انسانی تاثیرگذار است:  ارزش پیشنهادی استخدام، ارتباطات برند،  برند کارکنان، برند سازمان و محصولات.نتیجه گیری: مدیران اماکن ورزشی برای بهبود وضعیت مدیریتی خود باید به مولفه های مدیریت منابع انسانی توجه نمایند.
    کلیدواژگان: مدل، منابع انسانی، اماکن ورزشی
  • مریم رهبر*، فریبا عسکریان، حسین راغفر، مرجان صفاری صفحات 55-73
    هدف

    هدف تحقیق حاضر طراحی مدل سیستم توسعه استعداد ورزشی در ایران بود.

    روش شناسی

    در این پژوهش از روش تحقیق کیفی و مبتنی بر تیوری داده بنیاد استفاده شد. برای گردآوری اطلاعات از نمونه گیری گلوله برفی و مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 16 نفر از نخبگان آگاه به موضوع استفاده شد. داده های به دست آمده، به روش کدگذاری نظریه مبنایی با رویکرد ساخت گرا که توسط چارمز (2006) معرفی شده است، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به این ترتیب کدگذاری در دو مرحله کدگذاری اولیه و متمرکز انجام شد. سپس از کدگذاری نظری برای فرم بخشیدن به کدهای متمرکز استفاده شد. بازرسی ادواری اطلاعات و کدهای به دست آمده به جهت اطمینان از صحت آن ها توسط محقق انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد مدل سیستم توسعه استعداد ورزشی در ایران دارای چهار بخش ورودی (منابع انسانی متخصص، منابع مالی و منابع زیرساختی)، پردازش (چهار فرآیند شامل مدیریت استعداد، رقابت، آموزش، رویکرد علمی و سه دسته الزامات شامل حمایت استعداد، ساختار کارآمد، هماهنگی و ارتباطات نهادی)، خروجی (کسب موفقیت های ملی و بین المللی، توسعه ورزش قهرمانی و حرفه ای، کسب نتایج مالی و تشکیل خزانه استعداد) و بازخور (نظام کنترل و ارزیابی) می باشد.

    نتیجه گیری

    برای پیاده سازی سیستم توسعه استعداد در ورزش کشور 15 فاکتور کلیدی در قالب چهار حلقه سیستم باید مورد نظر قرار گیرد. درک اهمیت هریک از این حلقه ها تا حدی مهم است که با ایجاد کوچکترین مشکل در هر یک از آن ها، حلقه های دیگر هم دچار مشکل خواهد شد.

    کلیدواژگان: توسعه استعداد، محیط استعداد، مدل کیفی
  • سید عبدالمجید جلائی، محمدحسین امجدی* صفحات 75-86
    هدف

    هدف از این تحقیق بررسی جایگاه هزینه های ورزشی در سبد مصرفی خانوارهای ایرانی، برآورد تقاضای ورزش و محاسبه کشش درآمدی است.

    روش شناسی

    برای این منظور با استفاده از اطلاعات هزینه-درآمد خانوار سال 1396، ابتدا وضعیت هزینه های ورزشی بر اساس ویژگی های اقتصادی اجتماعی خانوار بررسی و سپس با استفاده از مدل توبیت، تقاضای ورزش برآورد گردید.

    یافته ها

    نتایج بیانگر سهم بسیار ناچیز 15/0 و 27/0 درصد هزینه های ورزشی از کل هزینه های خانوارهای روستایی و شهری است. نتایج برآورد مدل نشان می دهد افزایش درآمد، باسوادی سرپرست خانوار و  میانگین سنی فرزندان جوان خانوار باعث افزایش هزینه های ورزشی خواهد شد. در حالی که افزایش سن سرپرست خانوار و افزایش اعضای خانوار تاثیر منفی بر هزینه های ورزشی دارد. بر اساس برآورد صورت گرفته کشش درآمدی هزینه های ورزشی برابر 1/1 می باشد که به معنی لوکس بودن ورزش در بین خانوارهاست.

    نتیجه گیری

    با توجه به لوکس بودن ورزش برای خانوارهای ایرانی، نقش نهادهای دولتی در ایجاد زیرساخت ها و افزایش مشارکت ورزشی به منظور ارتقاء سلامت جامعه، تعیین کننده است. بر این اساس خانوارهای کم درآمد، خانوارهای با سرپرست بی سواد، بازنشستگان و روستاییان می بایست مورد توجه جدی برنامه ریزان و سیاست گذاران بخش ورزش کشور قرار بگیرند.

    کلیدواژگان: تقاضای ورزش، کشش درآمدی، مدل توبیت، هزینه-درآمد خانوار
  • رحمان محمدی، شهاب بهرامی*، حسین عیدی صفحات 87-101
    مقدمه

    هدف این پژوهش طراحی مدل دامپینگ و استراتژی ضد دامپینگ در بازار ورزش ایران بود.

    روش شناسی

    روش آن از نظر هدف کاربردی، از نظر ماهیت توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش کلیه مدیران و کارشناسان تولیدکننده ورزشی، واردکنندگان محصولات ورزشی، اساتید اقتصاد، مدیریت و بازاریابی ورزشی بودند که نمونه آماری (229 نفر) به صورت دردسترس انتخاب شدند. روایی پرسشنامه محقق ساخته توسط صاحب نظران (13 نفر)، تایید شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (979/0) و پایایی ترکیبی محاسبه شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها و برازش مدل از مدل سازی معادلات ساختاری و با نرم افزار PLS3 و  SPSS24 استفاده شده است.

    یافته ها 

    نتایج نشان داد که استراتژی دامپینگ بر نتایج دامپینگ برای کسب و کار (786/0) و پیامدهای دامپینگ در بازار ورزش (545/0)  اثر معنی داری دارد. استراتژی قیمت گذاری، تحولات بازار، صادرات و واردات در بازار، عرضه و تقاضا در بازار و رقابت در بازار نیز به ترتیب (415/0)، (355/0)، (225/0)، (198/0) و (768/0) دارای اثر معنی داری بر ظرفیت بازار برای دامپینگ بود. همچنین عامل شبکه اطلاعات بازار، ظرفیت بازار برای دامپینگ، فرهنگ خرید به ترتیب (158/0)، (564/0) و (699/0) اثر معنی داری بر تمایل به کاربرد دامپینگ داشتند. اثر متغیر تمایل به کاربرد دامپینگ نیز بر استراتژی دامپینگ معنی داری بود (716/0).

    نتیجه گیری

    بنابراین بر پایه این مدل، می توان به ارزیابی ابعاد قیمت شکنی در بازار کالاهای ورزشی پرداخت و همچنین اطلاعات علمی در زمینه اقدامات ضد دامپینگ را که باید سازمان برای جلوگیری از ایجاد قیمت شکنی در بازار کالاهای ورزشی از نظر توسعه مدیریتی انجام دهد، فراهم سازد.

    کلیدواژگان: قیمت شکنی، بازار ورزش، استراتژی
  • حمیدرضا گوهررستمی*، مهدی محمدزادگان، سمانه نظری صفحات 101-122
    هدف

    هدف از پژوهش بررسی عوامل اثرگذار بر کیفیت فرایند ساخت استادیوم های فوتبال کشور است.

     روش شناسی

    روش تحقیق؛ توصیفی- پیمایشی با هدف کاربردی بود. جامعه آماری الف) مدیران و کارشناسان شرکت نگهداری و توسعه اماکن و فضاهای ورزشی ب) پیمانکاران و مهندسان پروژه های عمرانی ورزشی، ج) مدیران هیات های فوتبال استان ها و د) مدیران و کارشناسان معاونت مدیریت منابع ادارات کل ورزش و جوانان کشور بودند. نمونه گیری به صورت هدفمند و در دسترس از استان های کشور انتخاب شد (127 نفر). ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته براساس کتابچه راهنمای کیفیت استادیوم یوفا اخذ شد. روایی پرسشنامه با نظر کارشناسان و متخصصان مورد بررسی و  از روش آلفای کرونباخ، پایایی پرسشنامه ها محاسبه و تایید شد (90/0). همچنین از آزمون کالموگراف اسمیرنف، فریدمن و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد.

    یافته ها

    براساس نتایج، عوامل طراحی (95/0)، سایت و مکان (89/0)، استفاده کنندگان (89/0)، استراتژی تدارکات (85/0)، نصب و تجهیزات (80/0) و ساختار (63/0)، به ترتیب در فرایند ساخت استادیوم ها، اثرگذار و دارای اهمیت است. همچنین در آزمون فریدمن، ترتیب اولویت براساس میانگین رتبه برقرار و بین اولویت این عامل ها تفاوت معنی داری بود.

    نتیجه گیری

    به طور کلی، دامنه ای از عوامل مختلف انسانی، ساختاری، برنامه ای و کالبدی در قالب استفاده کنندگان، استراتژی ها، طراحی، تجهیزات و غیره به عنوان عوامل اثرگذار بر کیفیت ساخت استادیوم ها مطرح هستند. ازطرفی، مفهوم کیفیت و مدیریت کیفیت بعنوان رویکردی سیستمی بوده، ازینرو عوامل فوق می توانند در فرایندهای برنامه ریزی تا ساخت، راهنمایی جامع برای طراحی و ایجاد استادیوم های با کیفیت در کشور باشد.

    کلیدواژگان: استادیوم فوتبال، مدیریت کیفیت، کیفیت استادیوم، احداث ورزشگاه
  • پورشات جعفری *، علی فهیمی نژاد، باقر مرسل، سید مصطفی طیبی ثانی صفحات 123-139
    هدف

    تحقیق حاضر با هدف شناسایی و اولویت بندی نیازهای توسعه لجستیک معکوس در رویدادهای ورزشی انجام گرفته است.

    روش‌شناسی

    تحقیق حاضر از نوع، تحقیقات امیخته بود. جامعه آماری تحقیق حاضر در بخش کیفی شامل خبرگان حوزه مدیریت ورزشی بودند که در خصوص موضوع پژوهش تحقیق تجربه و آگاهی لازم مشخص گردیدند. همچنین جامعه آماری در بخش کمی تحقیق شامل برخی مدیران رویدادهای ورزشی کشور، روسای فدراسیون های ورزشی فعال در برگزاری رویدادهای ورزشی و همچنین برخی اساتید دانشگاهی خبره و آگاه به موضوع تحقیق بودند. ابزار تحقیق شامل مصاحبه های نیمه ساختارمند در بخش کیفی و پرسشنامه محقق ساخته در بخش کمی بود که با توجه به اهداف و روش تحقیق، طراحی گردیده بود.

    یافته‌ها

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد که 6 نیاز فرهنگی، فنی، مدیریتی، سیاسی، انسانی و بین المللی به عنوان نیازهای توسعه لجستیک معکوس در رویدادهای ورزشی مشخص می باشد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که نیازهای فرهنگی با نمره نرمال 451/0 مهمترین نیاز توسعه لجستیک معکوس در رویدادهای ورزشی می باشد.

    نتیجه‎‌ گیری

    توجه به مسایل فرهنگی در جهت توسعه لجستیک معکوس یکی از نیازهای مهم در رویدادهای ورزشی می باشد. این مساله توجه به تحول فرهنگی جهت بهره گیری از لجستیک معکوس را بازگو می نماید.

    کلیدواژگان: رویداد ورزشی، زنجیره تامین، محیط زیست، لجستیک معکوس
  • پوریا عنایتی، سعید تابش*، حسین زارعیان صفحات 141-163
    هدف

    هدف از این پژوهش ارایه مدل ارتباط تفکر استراتژیک با پیچیدگی ساختار سازمانی کارشناسان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران در سال 1397 می باشد.

    روش شناسی

    تحقیق حاضر توصیفی از نوع همبستگی است و ازلحاظ هدف کاربردی می باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر کارشناسان وزارت ورزش و جوانان (320=N) بوده که از این تعداد (175=n) نفر بر اساس جدول مورگان و به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند که پس از توزیع و جمع آوری 210 پرسشنامه، تعداد 175 پرسشنامه به صورت صحیح جمع آوری شد. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه استاندارد پیچیدگی رابینز (1987) و پرسشنامه تفکر استراتژیک شاخص های مدل لیدکا (1988) بود. روایی پرسشنامه توسط 10 نفر از اساتید تربیت بدنی و علوم ورزشی تایید شد، جهت بررسی روایی سازه پرسشنامه ها از روش تحلیل عامل تاییدی و جهت آزمون کفایت تعداد نمونه برداری از شاخص KMOو آزمون کرویت بارتلت استفاده شد. پایایی پرسشنامه تفکر استراتژیک با استفاده از آلفای کرونباخ 81/0 و پایایی پرسشنامه پیچیدگی 77/0 محاسبه شد.

    یافته ها

    در سازه تفکر استراتژیک بیشترین بار عاملی (90/0) مربوط به مولفه تفکر در طول زمان و کمترین بار عاملی (55/0) مربوط به مولفه نگرش سیستمی می باشد؛ در سازه پیچیدگی ساختار سازمانی بیشترین بار عاملی (72/0) مربوط به مولفه تفکیک عمودی و کمترین بار عاملی (58/0) مربوط به مولفه تفکیک افقی می باشد. همچنین ضریب استاندارد مسیر تاثیر تفکر استراتژیک بر روی پیچیدگی ساختار سازمانی 41/0 می باشد که مقدار آماره t به دست آمده (33/4) می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های تحقیق کارشناسان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران می توانند با شناخت بهتر مولفه های تفکر استراتژیک و درک ارتباط آن ها با پیچیدگی های ساختار سازمان، پیچیدگی ساختار سازمانی را کاهش دهند و با کاهش پیچیدگی ساختار سازمانی کارایی و انعطاف سازمان را بالا ببرند.

    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، پیچیدگی ساختار سازمانی، وزارت ورزش و جوانان
  • ناهیده جباری کوچمشکی*، سید مهدی آقاپور، رحیم رمضانی نژاد صفحات 163-179
    هدف

     هدف تحقیق حاضر تدوین الگوی معانی ذهنی زنان از زیبایی اندام در باشگاه-های ورزشی بود.

    روش شناسی

    روش تحقیق به صورت کیفی و مبتنی بر نظریه پردازی داده بنیاد بود. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد. با استفاده از نظریه ی داده بنیاد (رویکرد کدگذاری استراوس و کوربین) مورد تحلیل قرار گرفت و در قالب مدل پارادایمی 1998 ارایه شد. نمونه گیری به روش نمونه گیری نظری بود و با بهره مندی از تکنیک های هدفمند (قضاوتی) و گلوله برفی (زنجیره ای) انجام شد. که بر مبنای آن 50 مصاحبه با مشتریان زن باشگاه های ورزشی شهر تهران صورت گرفت.

    یافته ها

    در این پژوهش، افزایش فرصت های ازدواج و ارتباط با جنس مخالف، جبر اجتماعی، جلب توجه در فضای مجازی، تغییرات فرهنگی درسرمایه جنسی، مدگرایی و اختلاف نسلی به عنوان شرایط علی، فشار نقش، مقایسه اجتماعی، هراس برچسب های اجتماعی و آگاهی از نگاه دیگران نسبت به خود به عنوان شرایط مداخله گرکشف شد .همچنین سرکوبی احساسات، رسانه و اثرات آن و شبیه سازی خود با دیگران به عنوان شرایط زمینه ای در نظر گرفته شد. مدیریت پوشش زنان، تلاش بر استخراج نظرات دیگران در مورد تاثیر ورزش بر زیبایی و اظهارات و نمودهای رفتاری در زمینه زیبایی به عنوان استراتژی ها و پیامدهای فرهنگی و اخلاقی، روانی، پیامدهای اقتصادی و پیامدهای اجتماعی نیز به عنوان پیامدها یافت شد. در نهایت موفقیت فردی در اجتماع، زیبایی ظاهری و جلب توجه در محیط های اجتماعی به عنوان هسته مرکزی الگوی استخراج شد.

    نتیجه گیری

    فرهنگ حاکم بر تصویر بدنی جامعه زنان حاکی از بازنمایی مد و رسانه در اشکال بدنی است که در آن تجاری سازی و مصرف گرایی هسته مرکزی توجه به جسم است. با توجه به نتایج پژوهش پیشنهاد می شود به مولفه های شکل دهی الگوی معانی ذهنی زنان از زیبایی اندام به منظور طراحی الگوی متناسب با فرهنگ سلامت توجه شود.

    کلیدواژگان: ورزش زنان، زیبایی بدن، مصرف گرایی، رسانه
  • محمدرضا برومند، محمد پورکیانی، علی افروزه* صفحات 181-197
    هدف

    هدف این پژوهش شناسایی اثر تکنولوژی واقعیت مجازی بر خلق دورحضوری و تجربه غرقه و اثر آنان بر نگرش به برند و قصد خرید مشتریان محصولات ورزشی بود.

    روش تحقیق

    پژوهش حاضر کاربردی و از نوع پژوهش های نیمه تجربی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری بود. حجم نمونه با نرم افزار جی پاور، 36 نمونه تعیین شد که به صورت در دسترس و تصادفی از دانشجویان دانشگاه تهران که با این برند نورث فیس آشنایی داشتند، انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه شفافیت تصویر کلر و بلاک (1997) تجربه غرقه کیم و کو (2019)، پرسشنامه نگرش به برند هومر (1990) و همچنین پرسشنامه قصد خرید کانگ، لی و نامکونگ (2018) بود. همچنین برای ایجاد تجربه واقعیت مجازی از دستگاه عینک واقعیت مجازی برند کویلو استفاده شد. از طرفی پس از جستجو در فیلم های تبلیغاتی سه بعدی، کلیپ سه بعدی تبلیغ پوشاک کوهنوردی برند ماموت انتخاب شد. روش اجرا بدین صورت بود که نمونه ها پس از مشاهده تبلیغ به صورت واقعیت مجازی، پرسشنامه های مذکور را تکمیل کردند. در نهایت برای تحلیل داده های پژوهش از معادلات ساختاری در نرم افزار پی ال اس 3 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، واقعیت مجازی در صورتی که شفافیت و غنای تصویر مناسب باشد منجر به دورحضوری و خلق تجربه غرقه می شود. تجربه غرقه منجر به تغیرر نگرش و در نهایت بر قصد خرید مشتریان اثر می گذارد.

    بحث و نتیجه گیری

    طور کلی نتایج نشان داد تکنولوژی واقعیت مجازی ابزار مناسبی برای بازاریابان است تا بتوانند تجربه ای غرقه و نزدیک به واقعیت را برای مشتریان ممکن سازند. امروزه تکنولوژی واقعیت مجازی به خانه ها راه پیدا کرده اند، بنابراین فرصت ارزشمندی برای بازاریابان است تا تجربه را از خانه برای مشتریان فراهم کنند. همچنین فروشگاه های ورزشی نیز می توانند با تجهیز فروشگاه به واقعیت مجازی و همچنین اضافه کردن محرک های حسی، غنا و شفافیت محتوای واقعیت مجازی، اثربخشی آن را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: واقعیت مجازی، تجربه غرقه، دورحضوری، قصد خرید، مشتریان محصولات ورزشی
|
  • Hamideh Beigi * Pages 1-20
    Objective

    The utilization of Guilan's indigenous-local capital and heritages is considered as an effective factor in diversifying sport tourism attractions, promoting economic prosperity and employment, and defining strategic priorities for sport tourism development.

    Methodology

    In a applied and descriptive-analytical study, the supply of indigenous sports sports in Gilan province was identified and then the internal and external influencing factors on the development of tourism and sports were collected.By interviewing 10 sport tourism specialists and distributing the questionnaire among 132 sport and tourism professionals in Guilan and provincial sport tourists, who were selected based on purposive, convenience and snowball sampling, the most important factors were identified as strengths, weaknesses, opportunities and threats. Then, strategies were formulated into four groups of SWOT matrices using these factors and SWOT analysis. Finally, strategies were compared and ranked using paired comparisons in the AHP hierarchical analysis.

    Results

    Geographical location, diverse natural attractions and indigenous-local ancient sports were the most important strengths for developing sports tourism in the province and lack of sport tourism infrastructure and lack of necessary cooperation between trustee organizations and local community were the most important weaknesses.Emploing and revitalizing and preserving the local capital and heritage of the local-indigenous sport tourism were the most important opportunity; and the elimination and neglect ion of cultural customs as well as the gradual degradation of natural resources were reported as the most important threats to provincial sport tourism from the statistical population perspective.

    Conclusion

    Indigenous-Local Sport Tourism Offerings in Guilan, as a cultural and social capital have a growingfunction of introverts and extroverts at the micro and macro levels, but so far they have not been properly exploited. In order to plan and implement future programes for the sport tourism development and use these capitals, the first strategic priority is the defensive strategy in which the vulnerability removal of the study area and the use of effective strategies are emphasized.

    Keywords: Indigenous-Local sport, Sport tourism, Strategic planning, TOWS Matris, A’WOT Model
  • Misaq Hosseini Keshtan *, Mahdi Taghizadeh, Mohammad Reihani, Shahram Abdi Pages 21-38
    Objective

    The purpose of this study was to present a model for analysis of culturalization mechanism of fan behavior in Iran football stadiums.

    Methodology

    The research method was descriptive-correlative, in terms of purpose, it was functional and in terms of the data collection method, it was a field. The statistical population of the present study was all employees of the department of culture and development of sports of the general directorate of sports and youth of the provinces of the country, as well as the chairman, vice chairman and secretary of the football association of the provinces of the country and finally the managers of the Islamic Republic of Iran football federation and the league organization (169 people). The research tool was a researcher-made questionnaire composed of 54 items that were evaluated in qualitative section by Delphi method for validity, content, and formality validation of the soccer sports experts (5 people) and sports management professors (5 people). By applying experts' opinion and by calculating the importance of each item in the questionnaire, and the reliability of the tool was obtained by Cronbach's alpha coefficient α = 0.88.

    Results

    Regarding the dimensions and priority of the model structures, the results indicated that the priority of the structures included the systematic culturalization, provision of facilities and services, the development of the stadium culture, the division of inter-organizational work, system monitoring and control, the behavior building of the sponsor, capacity building of the event culture, Inter-sectoral coordination, and cross-sectoral coordination and determine the role of stakeholders.

    Conclusion

    By understanding of culturalization mechanism of fan behavior we can received a new category based on previous studies, managers' experiences, and the perception of sports management experts. This model is appropriate framework for future studies in the field of culture development in the football stadiums, and can be the basis of action. Because comprehensive cognition based on identifying key factors and how they interact with each other and provides continuous evaluation capability, and it can take a comprehensive view for officials and planners.

    Keywords: Football Stadiums, Sport Spectators, Fan Culture, Culture Management
  • Mohammad Golchin *, Morteza Rezayi Soofi, Loghman Keshavarz Pages 39-54
    Objective

    The aim of this study was to investigate the role of sport in the realization of Islamic strategic values.

    Methodology

    Qualitative research was conducted with hermeneutic and phenomenological approaches. Data were collected by searching Quran verses, authentic hadiths and strategic documents of the Iran's sports. Then, by theoretical sampling method depth semi-structured interview was conducted with 46 religious experts, university and sports managers an aimed at achieving theoretical saturation. Data analysis was done with Inductive and reductionism approach. The validity of the research has been confirmed in terms of plausible, defensible and trustworthiness.

    Results

    The research findings showed that sport has a high potential in realizing Islamic strategic values ​​in the hierarchy of world life values (Economics and livelihood, health, security) Individual (Islamic education), social (maintaining the Islamic system, dignity of Islam and Muslims, justice, reform, kindness, development) to communication with God (faith).

    Conclusion

    Introducing the potential of sports to create value in society and the realization of Islamic strategic values, can turn it into one of the strategic phenomena for the Islamic Republic. And sport to achieve its appropriate position in the future plans of the country, such as the seventh development plan and the second step of the Revolution.

    Keywords: The role of sport, Strategic values, Islamic values, values realization
  • The Model of Human Resource Management in Sports Organizations of Northwest of the country
    Davood Salehnia *, Mirhasan Seyedameri Pages 41-50
    Improving the brand of human resource and the organizational image resulting, will shape the committed employees. The brand and reputation of human resource are among the main factors in shaping the competitive advantages. The researcher has tried to develop a human resources management model in Northwest sports facilities.The study is an applied and descriptive research. The statistical society consists of all managers and staff of sports places(halls, sport complexes, swimming pools, stadiums and etc.) across the cities of East Azerbaijan, West Azerbaijan and Ardabil, which are 1267 people, according to the inquiry from the relevant support from the sports and youth organization of these provinces and physical education assistance of the Northwest of country. The sampling method of this research was randomized, categorical and the sample was determined 350 according to the Morgan table. In this research, a path analytic method was used to establish the model and review it. According to this analysis, a complied pattern was developed based on experimental data. All analyzes were performed using SPSS22 software. Structural equations were used for modeling. According to the results of the research, the following policies and actions affect the formation of human resource branding: The proposed value of employment, brand communication, brand of staff, organization brand and products brand.
    Keywords: Modeling, Human Resource, Sports places
  • Maryam Raahbar *, Fariba Askarian, Hosin Raghfar, Marjan Saffari Pages 55-73
    Objective

    The purpose of this study was designing the model of  sports talent development system in Iran.

    Methodology

    In the present research, qualitative research method based on Grounded theory was used. Also, for data collection, snowball sampling and semi-structured interviews with 16 elites, who aware of the subject, were used. The collected data were analyzed by coding the Grounded Theory with the constructivist approach by Charms (2006). coding was done in two phases: initial coding and focused coding. Then theoretical coding was used to form focused codes. Also the data has been verified periodically by the researcher.

    Results

    The Results shows that the model of sports talent development system in Iran has four parts which include: input (specialist human sources, financial sources and infrastructure sources)  processes (talent management, competition, education, scientific approach and also three necessities like talent support, efficient structure, institutional coordination and communication) output (national and international successes, the development of championship and professional sport, gaining financial results and having enough talent) and  feedback (Control and evaluation system).

    Conclusion

    to implement a talent development system in the country, 15 key factors classified in 4 major modules should be considered.  It is crucial to understand the importance of each module, since any minor problem in any of these modules, will generate problems for other modules.

    Keywords: Talent Development, talent environment, qualitative model
  • S A Jalaee, Mohammad Hossein Amjadi * Pages 75-86
    Objective

    The purpose of this study was to investigate the position of sport spending in Iranian households' consumption basket, to estimate sport demand and to calculate income elasticity.

    Methodology

    In order to achieve this goal, using the cost and income data of the household in 2017, first, the status of sports expenses was assessed based on the household economic characteristics and then the sport demand was estimated using the Tobit model.

    Results

    The results show a very small contribution of 0.15 and 0.27% of sports expenses to the total cost of rural and urban households. The results of the model estimation show that the increase in income, the literate of household's supervisor and the average age of youngest child in the household will increase the cost of sports. While increasing the age of the head of household and raising household members has a negative effect on sports expenses. Based on estimates, income elasticity of sports expenditure are equal to 1.1, which means the Sports is a luxury goods.

    Conclusion

    Given the luxury of sport for Iranian households, the role of government institutions in building infrastructure and enhancing sports participation to promote community health is crucial. Accordingly, low-income households, Households with illiterate supervisor, retirees and villagers should be considered by the planners and policymakers of the country's sports sector.

    Keywords: Household Income, Expenditure, Income Elasticity, Luxury Good, Sport Demand, Tobit Model
  • Rahman Mohammadi, Shahab Bahrami *, Hossein Eydi Pages 87-101
    Objective

    The purpose of this study was to design a dumping model and an anti-dumping strategy in the Iranian sports market.

    Methodology

    Its method was applied-descriptive in terms of descriptive-correlation nature. The statistical population of the study was all managers and experts in sport production, importers of sport products, economics professors, sport management and marketing who were selected as the statistical sample (n = 229). The validity of the researcher-made questionnaire was confirmed by experts (n = 14). Its reliability was calculated using Cronbach's alpha test (0.979) and combined reliability. Structural equation modeling with PLS3 and SPSS24 software was used for data analysis and model fitting.

    Results

    The results showed that dumping strategy had significant effect on dumping results for business (0.786) and dumping outcomes in sport market (0.545). Pricing strategy, market developments, export and import market, supply and demand in the market and competition in the market are also (0.415), (0.355), (0.222), (0.198) and (0.768) had a significant effect on market capacity for dumping. Also market information network factor, market capacity for dumping, purchase culture (0.158), (0.556) and (0.699) had a significant effect on tendency to use dumping. The variable effect of tendency to use dumping on dumping strategy was also significant (0.716).

    Conclusion

    Therefore, based on this model, one can assess the dimensions of the price breakdown in the sporting goods market, as well as the scientific information on anti-dumping measures that the organization must take to prevent managerial development in the sporting goods market, Provide.

    Keywords: Dumping, Sports Market, Strategy
  • Hamid Reza Goharrostami *, Mehdi Mohamadzadegan, Samaneh Nazari Pages 101-122
    Objective

    The study investigated the factors affecting the quality of construction process of Iranian football stadiums.

    Methodology

    The research method was descriptive-survey with an objective purpose. The statistical population includes: a)directors and experts of the company for the maintenance and development of places and sports spaces; b)contractors and engineers of sport projects; c)administrators of sport soccer provinces; and d)directors and experts of the department of resource management in the department of sports and youth of the country. Statistical samples were available sampling selected provinces of the country (N=127). It used a researcher-made questionnaire, based on the UFA manual. The validity of the questionnaire was evaluated by experts and experts, and it`s Reliability validated through Cronbach's alpha (α=0.90). Statistical methods included K-S test, Friedman test, and confirmatory factor analysis

    Results

    In order of priority, Design factor (0.95), site and place (0.89), users(0.89), procurement strategy(0.85), equipment and installation(0.80), and structure(0.63) was effective and important. Friedman’s test also showed the same priority was based on the average rating and there significantly.

    Conclusion

    In general, a variety of human, structural, programmatic and physical factors in terms of users, strategies, design, equipment and etc. are considered as influencing factors on the quality of stadium construction. On the one hand, the concept of quality and quality management are as a systematic approach, the factors mentioned can be considered a systematic approach as influential aspects of planning processes up to construction, also a comprehensive guide for designing and creating quality stadiums in the country.

    Keywords: football stadium, quality management, stadium quality, stadium construction
  • Porshat Gafari *, Ali Fahimeinejad, Bagher Morsal, Sayed Mostafa Taybi Sanei Pages 123-139
    Objective

    The present study aimed to identify and prioritize the needs of reverse logistics development in sporting events.

    Methodology

    The present study was of a mixed Method. The statistical population of the present study in the qualitative section consisted of experts in the field of sport management who were identified with the necessary research experience and knowledge about the subject of the research. The statistical population in the quantitative research section included some sport event managers in the country, heads of sport federations active in sport events, as well as some expert and knowledgeable academic professors. The research tool consisted of semi-structured interviews in the qualitative section and a researcher-made questionnaire in the quantitative section that designed according to the aims and method of the research.

    Results

    The results of the present study showed that 6 cultural, technical, managerial, political, human and international needs were identified as the needs of reverse logistics development in sport events. The results of this study showed that cultural needs with 0.451 normal score are the most important requirement for reverse logistics development in sporting events.

    Conclusion

    Consideration of cultural issues in the development of reverse logistics is one of the most important needs in sporting events. This reflects the cultural shift in the use of reverse logistics.

    Keywords: Environment, Reverse Logistics, Sports event, Supply Chain
  • Pouria Enayati, Saeid Tabesh *, Hossein Zareian Pages 141-163
    Objective

    The purpose of this research is to present a model of strategic thinking relationship with the complexity of the organizational structure of experts of the Ministry of Sports and Youth of the Islamic Republic of Iran.

    Methodology

    This research is descriptive of correlation type and is in terms of its purpose. The statistical population of the study was experts from the Ministry of Sport and Youth (N = 320), of which (n = 175) were selected according to the Morgan table and simple random sampling method. After distributing and collecting 210 questionnaires, 175 the questionnaire was collected correctly. Gathering Instrument, Robbins (1987) standard questionnaire and Strategic thinking questionnaire for Lidka and Goldman (1988) models. The validity of the questionnaire was verified by 10 faculty members of physical education and sports sciences. To verify the validity of the questionnaire, the confirmatory factor analysis method was applied to determine the adequacy of the KMO and Bartlett's Test. The reliability of the strategic thinking questionnaire using Cronbach's alpha was 0.81 and the reliability of the questionnaire was 0.77. SPSS and LISREL software was used to analyze the data.

    Results

    The findings suggest that strategic thinking is related to the complexity of organizational structure and the proposed model has a favorable fit.

    Conclusion

    According to the findings of the research, the managers of the Ministry of Sports and Youth of the Islamic Republic of Iran can reduce the complexity of organizational structure by knowing the components of strategic thinking and understanding their relationship with the complexity of the organization's structure and strive to select managers with a strategic vision.

    Keywords: Strategic Thinking, Ministry of Sports, Youth, Complexity of Organizational Structure
  • Nahideh Jabbari *, Seyyed Mehdi Aghapour, Rahim Ramzaninejad Pages 163-179
    Objective

    The purpose of current study was to develop a pattern of women’s conceptual thinking about corporal aesthetic in sport clubs.

    Methodology

    It was qualitative research based on Grounded Theory. To collect data, semi-structured interview was used. Data was analyzed through Grounded Theory (Strauss and Corbin 1998 Approach) and presented in term of paradigm. Sampling was based on theoretical one and purposive (judgment) and snowball (chain) techniques were considered. To this end, we interviewed with 50 customers of sport clubs in Tehran.

    Results

    Results showed that marriage opportunity, relationship with opposite sex, determinism, attracting attention in virtual space, social changes in erotic capital, fashionism and generation gap were recognized as causal conditions. Intervention conditions were role strain, social comparison, social tagging phobia and awareness of others’ judgment. Emotion suppression, media and simulation of others were found as context conditions. Women’s covering management, extracting people’s opinion and behavioral expression were strategies. Ethical and cultural consequences, mental aspect, and socioeconomic consequences were all the consequences. Finally, individual achievement, appearance beauty, attracting attention in social environments were the main phenomena.

    Conclusion

    Among women, the dominant culture of body image is based on fashion and media where the commercializing and consumerism are the core of body concept. According to results, it is proposed to reconsider the components to develop women’s conceptual thinking about corporal aesthetic through view of health orientation.

    Keywords: Women Sport, Body Aesthetic, Consumerism, media
  • Mohammad Reza Boroumand, Mohammad Pourkiani, Ali Afrouzeh * Pages 181-197
    Objective

    The purpose of this study was to investigate the impact of virtual reality (VR) technology on creating telepresence and flow experience and their impact on brand attitude and purchase intention of sports products.

    Methodology

    The present study was quasi-experimental research based on structural equation modeling. The sample size was determined to be 36 using G*Power, which was selected from students of Tehran University who were familiar with this brand. The sampling method was convenience and by accident. Measurement tools included the Keller and Block Vividness Questionnaire (1997), Kim and Ko’s flow experience Questionnaire (2019), the Homer’s Brand Attitude Questionnaire (1990), and the Kang, Lee, and Namkung Purchase Intention Questionnaire (2018). Virtual reality experience was created by the Quilo Virtual Reality Headset. On the other hand, after searching for 3D promotional videos, the 3D promotional video clip of the Mammut mountaineering apparel was selected. The method of implementation was completing the questionnaires by the samples after watching the VR advertisements. Finally, the research data was analyzed by structural equations in PLS 3 software.

    Results

    The results showed that virtual reality leads to telepresence and flow experience if the image Vividness is appropriate and rich. The flow experience leads to a change of attitude that ultimately effects on the purchase intention.

    Conclusion

    Overall, the results show that virtual reality technology is an appropriate tool for marketers to deliver a close flow experience to their customers. Nowadays, virtual reality technology has entered to the homes. So, it would be a valuable opportunity for marketers to provide the flow experience to customers at their homes. In addition, it’s suggested for sport stores to be equipped with VR technology. they can also increase effectiveness of this technology by enhancing sensory stimuli, richness and vividness of virtual reality’s containt.

    Keywords: Virtual Reality, Flow Experience, Telepresence, Purchase Intention, Sports Products Costumers