فهرست مطالب

Iranian Journal of Ichthyology
Volume:8 Issue: 3, Sep 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/07/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید احمدرضا هاشمی*، مسطوره دوستدار، جواد قاسم زاده، آذر ماه غلامپور صفحات 160-169

     در مطالعه حاضر، ویژگی های جمعیتی ماهی هوور مسقطی pelamis Katsuwonus با نمونه برداری از پنج منطقه تخلیه ماهی در شمال دریای عمان ایران شامل بریس، رمین، پزم، کنارک و جاسک از مارس 2112 تا مارس 2112 ارزیابی شد. بر روی بیش از یازده هزار ماهی تجزیه و تحلیل ریختی انجام شد. 1 -شاخصهای رشد و مرگ و میر شامل طول بی نهایت سانتیمتر 22∞ =L ضریب رشد طبیعی میر و مرگ، Ф = 4/11 رشد عملکرد شاخص، K = 1/3 yr -1 yr 1 -82/1 = M محاسبه شد. مرگ و میر صیادی t0=-0.41 صفر طول زمان همچنین و E = 1/34 بهرهبرداری ضریب و Z = 1/22±1/1 کل میر و مرگ، F = 1/3 yr بهدست آمد. تولید نسبی به ازای بازسازی، زیستتوده نسبی به ازای بازسازی و میزان بهره برداری ماهی pelamis. K به ترتیب 01.0=Rp'/Y ،4.0=Rp'/ B و 22.0=U بود. مطالعه حاضر نشان داد که pelamis. K از شرایط خوبی برخوردار بوده و ذخایر ماهی به وضعیت "بیش از حد" نرسیدهاند. مقدار Pobj بین یک تا دو بوده و Popt و Pmega بزرگتر از صفر، نشان دهنده شرایط مطلوبیت متوسط شیلاتی میباشد. با توجه به وضعیت و شرایط ذکر شده، با در نظر گرفتن الزامات ماهی گیری پایدار، افزایش صید این گونه در جنوب کشور امکانپذیر باشد.

    کلیدواژگان: ضریب بهرهبرداری، ویژگیهای جمعیت، فراوانی طولی
  • پریسا داودی صفحات 170-180

    در این مطالعه ریخت شناسی اتولیت ساژیتا در هفت گونه از گوبی ماهیان، شامل سه گونه از جنس Neogobius و چهار گونه از جنس Ponticola ،ساکن در بخش جنوبی دریای خزر، توصیف و مورد بررسی قرار گرفت. هدف ما بررسی کاربرد و کارایی ساژیتا در شناسایی گونه ها است. تحلیل های ریخت شناسی بر اساس چهار OL2 شاخص شکلی، میزان گردی π/4S ،مستطیل شکل بودن OW×OL/S ،بیضی شکل بودن OW+OL/OW-OL و نسبت تصویر OW/OL بود. نتایج نشان داد ریخت شناسی اتولیت و ریختسنجی میتواند به عنوان ابزاری مفید در شناسایی گوبیه ای دریای خزر مورد استفاده قرار گیرد. درحالیکه شکل کلی اتولیت جنسها را متمایز میسازد، تفاوت در شکل حاشیه پشتی و میزان رشد لوبهای پشتی خلفی و قدامی شکمی در تمایز بین گونهای اهمیت دارد. تحلیل ممیزی گونه های جنس Ponticola و Neogobius را به ترتیب با 66 %و 28 %با موفقیت در گروه های خود طبقه بندی نمود و این ثابت مینماید شاخص های شکلی ابزار کارآمدتری در تمایز گونه های جنس Neogobius نسبت به Ponticola است. تحلیل خوشه ای بر اساس شاخص های شکلی دو خوشه اصلی را نشان میدهد، یک خوشه شامل گونه های جنس Neogobius با مقادیر بالاتر شاخص میزان گردی، دارای اتولیتهای گردتر و خوشه دیگر شامل اعضای جنس Ponticola دارای اتولیتهای کشیده تر و بیضوی، به جز bathybius. P که bathybius. P و melanostomus. N را به عنوان گونه های مشابه در نظر میگیرد. این نتایج با فیلوژنی گونه های مورد بررسی در مطالعات مولکولی قبلی مطابقت دارد و اثبات مینماید بخشی از ویژگی های اتولیت مبنای ژنتیکی داشته و از این رو شواهد فیلوژنتیکی را نمایان میسازند. مطالعه حاضر درجه باالی تنوع ریختی در شکل اتولیت را نشان میدهد و بر کارایی این روش در تاکسونومی و فیلوژنی گاوماهیان تاکید می نماید.

    کلیدواژگان: تاکسونومی، اتولیت، Neogobius، Ponticola
  • مریم شریفی نیا، سید حامد موسوی ثابت، محمدصادق علوی یگانه، مهدی قنبری فردی* صفحات 181-188

    اولین مشاهده ماهی سه باله ellioti Helcogramma (Tripterygiidae: Blenniiformes) بر اساس شش نمونه جمع آوری شده از چابهار، شمال دریای عمان، در بهمن ماه 1331 گزارش شده است. شناسایی این گونه براساس مجموعه ای از ویژگی های ریختی شامل یک تانتاکول کوچک در بالای  چشم، 5-3 منفذ در محل اتصال فکهای چپ و راست، تعداد زیادی فلس در خط جانبی (31-33) و تعداد نسبتا کم فلسهای جانبی (33-33) مبتنی میباشد. نمونه ها در مناطق صخره های مرجانی در اعماق 15-1 متر در دریای عمان از منطقه هند-آرام یافت شدند. در مقایسه با سایر گونه های متعلق به جنس Helcogramma ،گونه ellioti. H دارای جثه متوسط تا بزرگ میباشد  طول استاندارد 25 تا 51 میلیمتر . اگرچه چندین گونه از ماهی های خانواده بلنیهای سه باله از خلیج فارس گزارش شده اند، ولی این اولین گزارش از ماهی های این خانواده از آبهای ایرانی دریای عمان میباشد.

    کلیدواژگان: چابهار، ellioti Helcogramma، شناسایی ریختی
  • عطاءالله محسین علی، محمد عوض الغرابی، بوتاگز موراسونا ناسیبولینا، تاتیانا فدروانا کروچکینا، شیما بخشعلی زاده صفحات 189-203

    در طی بررسیهای ساحل حضرموت، خلیج عدن، پنج گونه ماهی گزارش شد. بررسی تمام مطالعات و مقاالت قبلی نشان میدهد که قبال این گونه های متعلق به خانواده های مختلف در خلیج عدن گزارش نشده بودند.گونه های شناسایی شده شامل (Gempylidae (flavobrunneum Lepidocybium ،cinereus Muraenesox این. بود Brotula multibarbata (Ophidiidae) و Histiopterus typus (Pentacerotidae) ،Conger macrocephalus (Congridae) ،(Muraenesocidae) مقاله ویژگیهای دقیق در مورد هر گونه را توصیف میکند.

    کلیدواژگان: ریخت سنجی، سوف ماهی شکلان، مارماهیان، روده ماهی شکلان، مارماهیان درنده دریایی
  • ناندار آی وین، فیو ساندی، تیدا خینی، کای تی ناینت، نین تیت کیاو، موی سابایی، تو تو نینگ اونگ صفحات 204-222

    این مطالعه به منظور ارزیابی ترکیب گونهای، فراوانی و داده های اندازه شناسی تاثیر گذار بر تنوع گونه های ماهی بر اساس داده های صید از محل دریاچه سانی انجام شد. یافته ها نشان داد که 55 گونه متعلق به 13 خانواده است و کپور ماهی شکلان بیشترین ترکیب جامعه را به خود اختصاص دادند. تنوع و یکنواختی کم بود و فقط تعداد کمی از گونه ها غالب بودند. مقدار تنوع پایین (H)و بالاترین ارزش شاخص غالبیت (D-0) با برآورد تنوع پایینتر برای این جامعه ارزیابی شد. عمده گونه های غالب niloticus Oreochromis با 011 ٪ وقوع در دریاچه پراکنده ترین گونه بود و بیشترین وقوع نیز در طول تابستان ثبت شد. فراوانی فصلی گونه های صید شده گونه بودندکه Notopterus notopterus و Parambassis ranga ،Puntius sophore ،Amblypharyngodon atkinsonii ،O. niloticus به مربوط niloticus. O در اواخر فصل موسم بارندگی و زمستان ثبت شد در حالی که برای دو گونه atkinsonii. A و sophore. P در اوایل پدیده مانسون و تابستان فراوانی بیشتری ثبت شد. یافته های بدست آمده که تفاوت معنیدار در الگوهای تنوع در فصول مختلف نشان نداد (15/1<P) ما روندهای الگوی فصلی مشابه را در طول دو سال مورد بررسی مشاهده کردیم. با این حال، مقادیر متفاوت بود و سهم آنها نیز از نظر فصلی متفاوت بود. درصد شباهت نشان داد که فصول زمستان و تابستان از نظر غنای گونه مشابه هم هستند. تفاوت فصلی در فراوانی نسبی نشان داد که اواخر پدیده مانسون و زمستان بیشترین عدم شباهت را دارند.

    کلیدواژگان: شیلات، کپور ماهی شکلان، تیالپیای نیل، ترکیب گونه ای
  • احمد ا. مصطفی*، اشرف س. محمد، محمود م.س. فراق، آلا ج.م. عثمان صفحات 223-235

    طالعه حاضر با هدف بررسی دوشکلی جنسی در صفات ریخت سنجی و شمارشی سه گونه از گیش ماهیان، Carangoides, ferdau Carangoides malabaricus و speciosus Gnathanodon در دریای سرخ، مصر انجام شد. بررسی های آماری شاخص های ریخت سنجی  بر اساس طولهای استاندارد و سر مستقل از اندازه دو شکلی جنسی در سه گونه ferdau Carangoides ،malabaricus Carangoides و speciosus Gnathanodon را مطرح نمود که ابزار معتبر جهت تفکیک ریختی دو جنس نر و ماده در گونه های مورد بررسی میباشد. نوع آلومتری در جنسهای نر و ماده بین سه گونه مورد مطالعه بر اساس متغیرهای دوگانه تخمین زده شد. دو شکلی جنسی در صفات شمارشی مشاهده نشد. لذا در راستای حفاظت و مدیریت صحیح بایستی صفات بیشتر به منظور تعیین دو شکلی جنسی مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ریخت سنجی، شمارشی، دو شکلی جنسی، دریای سرخ، مصر
  • یاسین آ.آ. عثمان*، محمد سامی کمال، سامیا ام. المهدی صفحات 236-249

    درک بیشتر از پویایی جمعیت گونه های شیالتی نیاز کلیدی برای مدیریت موفق است. سن، رشد و مرگ و میر نمونه های ماهی kanagurta Rastrelliger جمع آوری شده از بخش تجاری ماهیگیری در دریای سرخ مصر بین اکتبر 2119 تا سپتامبر 2121 برآورد شد. به منظور افزایش دقت نتایج، برآورد سنی بر اساس دو خوانش انجام شد. برآوردهای سنی دوره مطالعه، در حداکثر سن برای هر دو جنس (نر/ماده) در 4 سالگی و بیشترین حضور نمونه ها در سن 2 سالگی مشاهده شد. نر جنس برای ونبرتالانفی رشد عملکرد- 0.447 (t+0.474) ماده جنس برای، L∞= 343.83 -0.357 (t+0.767) (ترکیب) دوجنس هر برای و L∞= 367.37 -0.406 L∞= 353.78 تخمین زده شد. میزان مرگ و میر 53/1 ،52/1 و 53/1 و نسبت بهره برداری 413/1 ، 311/1 و 492/1 در سن 1 ساگی به ترتیب برای جنس نر، ماده و ترکیب (595.0+t) نر/ماده تعیین شد. طول در اولین مرگ و میر (L50) به ترتیب برای نرها، ماده ها و ترکیب نر/ماده 9/212 ،22/212 و 42/213 میلیمتر برآورد شد. در این مطالعه برآوردهای بهروز شده پارامترهای زیستی، نشان میدهد که جمعیت kanagurta. R بیشتر از قبل در معرض آسیب بهره برداری قرار دارد.

    کلیدواژگان: برآورد سن، مرگ و میر ماهی، پارامتر رشد، رابطه طول-وزن، ونبرتاالنفی
  • زهره گنجعلی، حمیدرضا اسماعیلی*، سهیل ایگدری، علی غلامحسینی صفحات 250-270

    معرفی گونه ها خارج از محدوده پراکنش بومی آنها، ایجاد جمعیت و تبدیل شدن به یک عامل مهاجم به دنبال آن، یک امر رایج و یک موضوع بحث برانگیزی در قرن گذشته بوده است. گونه parva Pseudorasbora یک ماهی بومی جنوب شرق آسیا با پراکنش وسیع است که تقریبا در طی 50 سال در بسیاری از کشورهای اوراسیا و شمال آفریقا از جمله ایران گسترش یافت. در این مطالعه، ما به سوالات تحقیقی زیر پاسخ میدهیم: 1)ریخت شناسی ماهی در بدنه های آبی مختلف با استفاده از روش های ریخت سنجی سنتی و هندسی چگونه تغییر میکند؟ 2)آیا ریخت شناسی گونه parva. P ،تحقیقات قبلی مولکولی-فیلوژنتیک را بر اساس mtDNA نشان میدهد؟ نتایج نشان داد که خصوصیات ریخت سنجی سنتی تنوع فنوتیپی بالایی را در بین 25 جمعیت parva. P جمع آوری شده از نه حوضه/زهکش رودخانه نشان نمیدهند. نمودار حاصل از تحلیل خوشه ای بر اساس الگوریتم فاصله اقلیدسی بین میانگین گروه ها بر اساس ریخت سنجی هندسی نشان داد که جمعیت parva. P(نه حوضه/زهکش رودخانه ای) در سه خوشه اصلی مجزا از یکدیگر تفکیک شده است: حوضه های هریرود، اصفهان و ماشکید. بر اساس پیشینه ژنتیکی و کلونیزه شدن گونه parva. P با استفاده از ناحیه کنترل DNA میتوکندری (658 جفت باز) و زیر واحد سیتوکروم اکسیداز (c 810 جفت باز)، حضور سه هاپلوتیپ متعلق به دو دودمان مجزا را نشان داد:1)جد پراکنده با یک هاپلوتیپ معمولی که در سراسر کشور یافت میشود و یک هاپلوتیپ منحصر به فرد محدود به حوضه ماشکید، که منشاء آن را میتوان در یک معرفی واحد از تعداد کمی مواد ژاپنی جستجو کرد، و 2)جد چینی نشان داده شده توسط یک هاپلوتیپ واحد در رودخانه شفارود حوضه دریای خزر یافت میشود اما به مرکز ایران منتقل میشود. این خوشه ژنتیکی به نوعی مطابق با نمودار تحلیل خوشه ای ریخت سنجی هندسی جمعیت parva. P بوده که ممکن است به دلیل تغییرات ناشی از زیستگاه یا تغییرات ژنتیکی (به عنوان مثال، منشاء ماهی)، یا ترکیبی از هر دو باشد

    کلیدواژگان: انعطاف پذیری ریختی، گونه های مهاجم، تغییرات ناشی از زیستگاه، تغییرات ناشی از ژنتیک
|
  • Seyed Ahmadreza HASHEMI, Mastooreh DOUSTDAR, Javad GHASEMZADEH, Azarmah GHOLAMPOUR Pages 160-169

    In the present study, population characteristics of Katsuwonus pelamis were evaluated by sampling fish at five fish landing sites in the northern Oman Sea (Iran) including Beris, Ramin, Pozm, Konarak and Jask from March 2017 to March 2018. The biometric analysis was performed on more than eleven thousand fish. Growth and mortality indices were calculated including infinite length (L∞=88cm), growth coefficient (K=0.3 (yr-1 )), growth performance index (Ф=4.19), natural mortality (M= 0.58(yr-1 )), fishing mortality (F=0.3 (yr-1 )), total mortality (Z=0.88±0.1 (yr-1 )) and exploitation coefficient (E = 0.34 (yr-1 )) as well as length time at time zero (-0.41). Relative production per recruitment, relative biomass per recruitment and exploitation rate of K. pelamis were Y'/Rp=0.01, B' /Rp=0.4 and U=0.22, respectively. The present study showed that the K. pelamis had desirable stock conditions and fish stocks have not reached 'overfished' status. The Pobj value is 1<Pobj˂2, and Popt and Pmega>0, the fishery show considered medium desirable. According to the terms and situation mentioned conditions assessed, and considering the sustainable fishing requirements, it is possible to increase the catch of this species in the south of the country.

    Keywords: Exploitation coefficient, Population characteristics, Length frequency
  • Parisa DAVOODI* Pages 170-180

    In this study the sagitta morphology of seven species of Gobiidae including three species of the genera Neogobius and four Ponticola, inhabiting the southern part of the Caspian Sea was described and analysed. The goal was to investigate the usefulness and efficiency of sagitta for species identification. The morphological analysis was based on four shape indices, roundness (4S/πOL2 ), rectangularity (S/OL×OW), ellipticity (OL-OW/OL+OW), and aspect ratio (OL/OW). The results indicated that otolith morphology and morphometry can be used as diagnostic characters distinguishing the Caspian Sea gobies. While the overall shape of otoliths differentiated the genera, the differences in the shape of the dorsal rim and development of posterior dorsal and anterior ventral lobes were particularly important for inter-specific distinction. The discriminant analysis could separate the specimens of genus Ponticola and Neogobius with 61% and 82% classification successes, respectively, proves that otolith shape indices were a more efficient tool for discrimination of otoliths in Neogobius than Ponticola species. Cluster analysis based on otoliths shape indices showed two main clusters, one cluster contains Neogobius species with higher roundness values, possessed more rounded shaped otoliths and the other includes Ponticola species with spindle and elongated shaped otoliths, except P. bathybius, recognized P. bathybius and Neogobius melanostomus as more similar taxa. These results were consistent with the phylogeny of these species proposed by recent molecular studies and indicated that otolith characteristics are partly genetically encoded and therefore have phylogenetic signals. The current research revealed a high degree of morphological variability of otolith shape in different species and confirmed its usefulness in Gobiidae taxonomy and phylogeny.

    Keywords: Taxonomy, Otolith, Neogobius, Ponticola
  • Maryam SHARIFINIYA, Hamed MOUSAVI SABET, MohammadSadegh ALAVI YEGANEH, Mehdi GHANBARIFARDI Pages 181-188

    First record of the Triplefin fish (Blenniiformes: Tripterygiidae), Helcogramma ellioti, is reported here based on six specimens collected from Chabahar, northern Gulf of Oman in February 2019. Identification was confirmed based on a series of morphological characters including, a minute supraorbital tentacle, 3-5 symphyseal mandibular pores, a numerous number of scales in lateral line (36-37) and a low number of total lateral scale rows (38-39). Specimens were found in coral reef areas at depths of 1-15 m of the Gulf of Oman in the Indo-Pacific region. Compared to the other members of Helcogramma, H. ellioti is regarded as a medium to large body size species (25.0-57.0mm SL). Although several species of triplefin fishes have been reported from the Persian Gulf, but, it is the first record from Tripterygiidae for the Iranian waters of the Gulf of Oman

    Keywords: Chabahar, Helcogramma ellioti, Morphology-based identification
  • Attaala Muhaysin ALI, Mohammed Awadh ALGURABI, Botagoz Murasovna NASIBULINA, Tatyana Fedorovna KUROCHKINA, Shima BAKHSHALIZADEH Pages 189-203

    During surveys of the Hadhramout coast, the Gulf of Aden, five fish species were recorded. Review of all previous studies and publications show that these species from different families were not previously reported in the Gulf. The species identified include Lepidocybium flavobrunneum (Gempylidae), Muraenesox cinereus (Muraenesocidae), Conger macrocephalus (Congridae), Histiopterus typus (Pentacerotidae) and Brotula multibarbata (Ophidiidae). This paper describes the detailed characteristics of each species

    Keywords: Morphometric, Perciformes, Anguilliformes, Ophidiiformes, Muraenesocidae
  • Nandar Aye WINN, Phyo SANDI, Thida KHINE, Kay Thi NYUNT, Hnin Thet KYAW, Moe SABAI, Thu Thu Naing AUNG Pages 204-222

    This study was conducted to assess the species composition, abundance and metrological data influencing fish species diversity based on catch data from landing site of the Sunye Lake. The finding represented that 25 species belonging to 13 families. Cypriniformes was highest composition in community. Both diversity and evenness were low and only a few species were dominated. Low diversity value (H) and highest dominance index values (1-D) were associated with lower diversity estimates for this community. Major dominant species Oreochromis niloticus was the most widely distributed species with a 100% occurrence occurring in the lake. Highest occurrence was recorded during summer. Seasonal abundance of commonly captured species were O. niloticus, Amblypharyngodon atkinsonii, Puntius sophore, Parambassis ranga and Notopterus notopterus. In this community O. niloticus was recorded in the late monsoon and winter whereas A. atkinsonii and P. sophore were recorded in greater abundance during the early monsoon and summer. Finding results indicated that no significant (P<0.05) difference in diversity pattern among the seasons. According to metrological data, we observed similar seasonal pattern trends during two years study. However, productivity was different and their percentage of contribution also differs from each other seasonally. Percent similarity indicated that winter and summer were most similar season in terms of species richness. Seasonal difference in relative abundance indicated that late monsoon and winter were most dissimilarity.

    Keywords: Fisheries, Cypriniformes, Oreochromis niloticus, Fish community
  • Ahmed A. MUSTAFA, Ashraf S. MOHAMMAD, Mahmoud M.S FARRAG, Alaa G.M. OSMAN Pages 223-235

    The present study was aimed to investigate sexual dimorphism in morphometric and meristic characters of three carangid species Carangoides ferdau, Carangoides malabaricus, and Gnathanodon speciosus from the Red Sea, Egypt. The basic statistics of the morphometric indices (relative to SL or HL) of the three carangid species considered sexual dimorphism in C. ferdau, C. malabaricus, and G. speciosus regarding some indices that are size-free and valid as a discriminating tool between males and females of the examined species. The type of size allometry of males and females of the three studied species was estimated according to the bivariate concept. No sexual dimorphism was observed in the meristics characters. Additional features should be investigated to determine sexual dimorphism to facilitate the identification for conservatory purposes and correct management.

    Keywords: Morphometric, Meristic, Sexual dimorphism, Red Sea, Egypt
  • Yassein A.A. OSMAN*, Mohamed SAMY-KAMAL, Samia M. EL-MAHDY Pages 236-249

    An increased understanding of fisheries target species population dynamics is a key requirement for successful management. Age, growth, and mortality of Indian mackerel, Rastrelliger kanagurta were estimated based on samples collected from commercial purse seine fishery in the Egyptian Red Sea between October 2019 and September 2020. The age estimates were based on two readers to increase the accuracy of results. The age estimates, in the period of study, were observed at a maximum age for both sexes at 4 years old and the most sampled occurrences in the second years (2 years old). The von Bertalanffy growth function was estimated for males at L∞= 343.83-0.447 (t+0.474); for females at L∞= 367.37-0.357 (t+0.767) and combined at L∞= 353.78-0.406 (t+0.595) . The mortality rate was determined at 1.35, 1.32 and 1.37 year-1 and exploitation ratio at 0.417, 0.511 and 0.492 year-1 for males, females and combined receptively. The length at first maturity (L50) was estimated at 206.9, 208.26 and 207.48mm for males, females and combined receptively. The updated estimates of these biological parameters, by this study, indicate that R. kanagurta population is more vulnerable to fisheries exploitation than before.

    Keywords: Age-estimates, Fish mortality, Growth parameter, Length-weight relationship, vonBertalanffy
  • Zohreh GANJALI, Hamid Reza ESMAEILI*, Soheil EAGDERI, Ali GHOLAMHOSSEINI Pages 250-270

    Introduction of species outside their native distribution ranges, followed by population establishment and becoming an invasive element, has been a common task and a controversial issue in the last century. The topmouth gudgeon Pseudorasbora parva is a gobionid fish native to southeast Asia, with a high dispersion potential, which succeeded in spreading out in many countries of Eurasia and north Africa including Iran during the almost 50 years. In this study, we are addressing the following research questions: (1) how do fish morphology differ in different water bodies by applying traditional, and geometric morphometric methods? (2) does morphology of P. parva show previous molecular-phylogenetic research based on mtDNA? Results revealed that traditional morphometric characters do not demonstrate a high phenotypic variation among 20 populations of P. parva collected from nine basins/river drainages. The cluster analysis of Euclidean distances among groups of P. parva populations (nine basins/river drainages) revealed segregation of three populations (Harirood, Esfahan and Mashkid basins). Based on the genetic background and colonisation history of P. parva using the mitochondrial DNA control region (806 bp) and a cytochrome c oxidase subunit I barcode database (615 bp), presence of three matrilineal haplotypes belonging to two lineages was confirmed: (1) a widespread lineage with a common haplotype found throughout the country and one exclusive haplotype confined to the Mashkid basin, whose origin can be traced back to a single introduction of a small number of propagules from Japan, and (2) a Chinese lineage represented by a single haplotype found in the Shafarood River of the Caspian Sea basin but also translocated to central Iran. This genetic clustering is somehow in correspondence to the dendrogram derived from the cluster analysis of geometric-morphometrics of P. parva populations and might be due to habitat-induced or genetically induced changes (e.g., fish origin), or it may arise due to the combination of both.

    Keywords: Phenotypic plasticity, Invasive species, Habitat-induced variation, Genetically inducedchange