فهرست مطالب

Journal of Medical Education Development
Volume:14 Issue: 42, Summer 2020

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا ساداتی، زهرا نوری، مرجان حاج فیروزآبادی، رعنا آب جار* صفحات 1-10
    زمینه و هدف

    الزام به آموزش مجازی در شرایط بحران کووید 19 ، باتوجه به عدم آمادگی مراکز آموزشی در تامین بستر آموزشی مناسب و ناآشنایی مدرسین با شیوه های آموزش مجازی، آنها را با چالش های جدی مواجه نمود که در گذر زمان، برخی از اساتید تهدیدهای وارد شده را، به یک فرصت نوآوری در آموزش تبدیل نموده و کیفیت آموزش را در مواردی ارتقاء نیز دادند. بی شک مطالعه این چالش ها و شناسایی تجارب اساتید در این دوران، می تواند به آمادگی بیشتر در مسیر رشد و اعتلای آموزش مجازی بیانجامد.

    روش بررسی

    پژوهش کیفی حاضر در سال 99  و از طریق انجام  11 مصاحبه نیمه ساختارمند با اساتید دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد. متن مصاحبه ها به روش تحلیل محتوای قراردادی و با کمک نرم افزار MaxQDA تحلیل شد.

    یافته ها: 

    نتایج حاصل از تحلیل محتوای کیفی به روش قراردادی، در ارتباط با بررسی چالش های اساتید در آموزش مجازی در دوران کرونا، منتج به استخراج دوطبقه اصلی به شرح زیر گردید؛ «موانع فردی در کارآمدی آموزش مجازی» با زیر طبقات: ویژگی شخصیتی و عوامل خانوادگی، و طبقه «مدیریت سازمانی» با زیر طبقات: تامین زیرساخت، مدیریت و رهبری، آموزش و نظارت، اخلاق و قانون و ارزشیابی.

    نتیجه گیری:

     باتوجه به تداوم بحران کرونا، ضروری است که در هر دانشگاه به طور ویژه به بررسی چالش ها و تجارب اساتید از آموزش مجازی در دوران بحران کووید 19 پرداخته شود تا متناسب با ساختار آن محیط، راهکارهای موثری در جهت تعدیل و حل مشکلات ارایه شود.

    کلیدواژگان: بحران کرونا، کووید 19، آموزش مجازی، رویکرد کیفی، تحلیل محتوا، چالش ها و فرصت ها
  • محمد حاجیلو، نبی الله محمدی*، هما درودی، علی منصوری صفحات 9-23
    زمینه و هدف

    امروزه توسعه منابع انسانی جزء مهم ترین مباحث برنامه ریزی راهبردی سازمان ها بوده و کارآمد سازی و توانمندسازی نیروی انسانی از کلیدی ترین ابزارهای موفقیت سازمان ها می باشد و حاکمیت خوب به عنوان کلید معمای توسعه مطرح گردیده است. هدف از انجام پژوهش طراحی و اعتبار یابی الگوی توسعه منابع انسانی مبتنی بر حکمرانی خوب در دانشگاه های علوم پزشکی تابعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود.

    روش بررسی

    پژوهش با رویکرد ترکیبی انجام گردید. در مرحله کیفی از طریق تحلیل محتوی عرفی  (Conventional Content Analysis) با بررسی متون و مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته با 12نفر از خبرگان حوزه منابع انسانی در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی، الگوی توسعه منابع انسانی طراحی و در بخش کمی، اعتبار و برازش الگو با تکمیل پرسشنامه توسط 162نفر از کارشناسان مربوطه از طریق تحلیل عامل تاییدی (Confirmatory Factor Analysis) و تکنیک سوارا (Technique SWARA) تعیین شد.

    یافته ها: 

    مدل توسعه منابع انسانی مبتنی بر حکمرانی خوب شامل ده عامل (پاسخگویی، شفاف سازی، ظرفیت سازی حکمرانی و توسعه، نگرش و هویت بخشی، هماهنگ سازی، نتیجه گرایی، اثربخشی نقش ها و وظایف، توسعه فرهنگی اجتماعی، توسعه فردی، توسعه آموزشی) در شش طبقه (شرایط علی، مقوله محوری، عوامل زمینه ای، عوامل مداخله گر، راهبردها، پیامد ها) بود و ارتباط بین عوامل یاد شده در دیاگرام نظریه داده بنیاد ارایه گردید. همچنین در اولویت بندی معیارهای اصلی مشخص شد به ترتیب نگرش و هویت بخشی، هماهنگ سازی، توسعه فرهنگی-اجتماعی و توسعه آموزشی دارای اهمیت بالایی هستند.

    نتیجه گیری

    پاسخگویی، شفافیت، نگرش و هویت بخشی، هماهنگ سازی، نتیجه گرایی، اثر بخشی نقش ها و وظایف در مسیر توسعه منابع انسانی مبتنی بر حکمرانی خوب منجر به توسعه فرهنگی-اجتماعی، توسعه فردی و توسعه آموزشی می گردد.

    کلیدواژگان: توسعه منابع انسانی، حکمرانی خوب، دانشگاه علوم پزشکی، آموزش عالی
  • نغمه ژاله جو، محسن اعرابی، زهرا مومنی*، مهناز اکبری کامرانی، آزاده خلیلی، شیرین ریاحی، ترانه تهمتنی، فریده میرلونیا صفحات 24-31
    زمینه و هدف

    با توجه به تغییر فرآیند آموزش و پیاده سازی سیستم یادگیری الکترونیکی در شرایط اپیدمی کرونا و همچنین نقش اساسی ارزیابی برنامه های آموزشی در ارتقاء کیفیت و اثربخشی آن، این مطالعه توصیفی با هدف بررسی وضعیت آموزش مجازی در دانشگاه علوم پزشکی البرز از دیدگاه دانشجویان انجام شد.

    روش بررسی

    جامعه ی آماری تحقیق، شامل 364 نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی البرز در نیمسال دوم سال تحصیلی 99-1398 بودند. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه محقق ساخته دارای چهار حیطه (معرفی درس، محتوای آموزشی، بازخورد و تعامل، سنجش و ارزشیابی) و 20 گویه بود که بر اساس مقیاس چهار درجه ای لیکرت تهیه شد. روایی پرسشنامه براساس نظر پانل 5 نفره متخصصان مربوطه مورد بررسی و تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از روش آزمون- بازآزمون مورد سنجش قرار گرفت و آلفای کرونباخ 902/0 به دست آمد.

    یافته ها:

    نتایج نشان داد که وضعیت آموزش مجازی در حیطه های معرفی درس، محتوای آموزشی، تعامل و بازخورد، سنجش و ارزشیابی از نظر دانشجویان نسبتا مطلوب می باشد. در مقایسه میزان رضایتمندی در دانشکده های مختلف، دانشکده داروسازی و در بین مقاطع مختلف، دانشجویان کارشناسی ارشد بیشترین میزان رضایتمندی از برنامه ی آموزش مجازی در بین دانشکده ها را براساس حیطه های مورد بررسی نشان دادند. در میزان رضایتمندی بین دانشجویان دانشکده ها و مقاطع مختلف، تفاوت معناداری وجود نداشت.

    نتیجه گیری:

     بطور کلی میزان رضایت دانشجویان شرکت کننده در کلاس های آموزش مجازی دانشگاه علوم پزشکی البرز از لحاظ حیطه های مختلف، نسبتا مطلوب ارزیابی گردید.

    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکی، محتوای آموزشی، بازخورد، ارزشیابی
  • آزاده فریدونی گل سفیدی، حجت الله یوسفی* صفحات 32-38
    زمینه و هدف

    مطالعات نشان داده دانشجویان در دوره کارآموزی در عرصه پرستاری، باوجود پایه نظری قوی، از مهارت  بالینی  کافی برخوردار نیستند. یکی از روش های  تدریس، آموزش مبتنی بر بازخوردمی باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر بازخورد بر مهارت برقراری خط وریدی در دانشجویان ترم اول کارشناسی پرستاری طراحی شده است.

    روش بررسی

     در این کارآزمایی بالینی، دانشجویان ترم یک  کارشناسی پرستاری  با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و بطور تصادفی ساده  با استفاده از نرم افزار آنلاین در دو گروه آزمون (20نفر) و کنترل (20 نفر) قرار گرفتند. در گروه آزمون، آموزش برقراری خط وریدی به روش آموزش مبتنی بر بازخورد و در گروه کنترل به روش معمول بود. بلافاصله پس از آموزش و در پایان ترم، مهارت برقراری خط ورید توسط چک لیست محقق ساخته ارزیابی و دو گروه با هم مقایسه شدند. نمرات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آزمون های آماری تی زوجی و تی مستقل  و سطح معناداری  0.05مقایسه شدند.

    یافته ها: 

    مقایسه نمره دو گروه آزمون و کنترل نشان داد که بلافاصله بعد از اتمام اموزش تفاوت موجود معنادار است (71/2= , t 04/0=p). اما این تفاوت 4 ماه بعد (پایان ترم)، معنادار نبود  (12/0= p، 79/1=t).

    نتیجه گیری: 

    بر اساس نتایج این مطالعه می توان اذعان داشت که هرچند بکارگیری اموزش مبتنی بر بازخورد در کوتاه مدت می تواند تاثیر قابل توجهی در عملکرد دانشجویان پرستاری در گرفتن خط وریدی بیماران داشته باشد اما این تاثیر ماندگار نیست. به نظر می رسد مطالعات بیتشری لازم است در این عرصه صورت گیرد.

    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر بازخورد، خط وریدی، دانشجویان پرستاری
  • لیلا خدایی، رضا غفاری، مریم برادران بی نظیر*، مژگان بهشید، زیبا شریفی صفحات 39-49
    زمینه و هدف

    اجرای برنامه های مربوط به توانمندسازی اعضا هیات علمی، یکی از ابزارهای مهم ایجاد تغییر و تحول در نظام آموزش عالی است؛ این مطالعه با هدف شناسایی و تبیین تجارب اعضای هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص کارگاه های آموزشی توانمند سازی اعضای هیات علمی انجام شد.

    روش بررسی

     این مطالعه با رویکرد کیفی و با روش تحلیل محتوایی متعارف یا قراردادی (Conventional) معرفی شده توسط گرانهام و لاندمن انجام شد. جهت جمع آوری داده ها از مصاحبه ی عمیق نیمه ساختارمند استفاده شد. جامعه ی آماری مطالعه اعضای هییت علمی بالینی و علوم پایه دانشگاه بودند. داده ها طی 29 مصاحبه با 26 نفر از اعضاء هییت علمی شرکت کننده در دوره مهارت های دانشگاهی، که تمایل به ارایه تجارب خود در خصوص این دوره را داشتند جمع آوری شد و مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

     مصاحبه ها در بیش از 276 کد باز، 55 زیر طبقه، 4 طبقه و 2 طبقه ی اصلی طبقه بندی شدند. طبقات اصلی با درونمایه های پدیدار شده شامل"عوامل فردی" و" عوامل سازمانی " بودند. درون مایه عوامل فردی به 2 طبقه، شامل عوامل انگیزشی و عوامل بازدارنده و درون مایه ی عوامل سازمانی به 2 طبقه، شامل عوامل ساختاری و عوامل فرایندی طبقه بندی شد.

    نتیجه گیری: 

    مدیران و برنامه ریزان دوره مهارت های دانشگاهی با اصلاح عوامل بازدارنده (فردی،محیطی،فرایندی و سازمانی) ورفع موانع از طریق مشارکت دادن اعضای هیت علمی و بکارگیری راهکارهای ارایه شده از سوی ایشان می توانند باعث ارتقای این برنامه ها شوند.

    کلیدواژگان: توانمندسازی، اعضا هیت علمی، کارگاه مهارتهای دانشگاهی، آموزش مداوم
  • آرزو آرمنده، زهرا مومنی*، محسن اعرابی صفحات 50-60
    زمینه و هدف

    عوامل متعددی از جمله سبک یادگیری می توانند بر روی جریان یادگیری تاثیر بگذارند. سبک یادگیری شیوه ای است که فراگیران در یادگیری مطالب درسی خود به سایر شیوه ها ترجیح می دهند. آگاهی از سبک های یادگیری دانشجویان برای برنامه ریزی های آموزشی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی رابطه سبک یادگیری و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام شد.

    روش بررسی

     در این مطالعه مقطعی، کلیه d دانشجویان دندانپزشکی مشغول به تحصیل در نیم سال تحصیلی دوم 99-1398 در دانشگاه علوم پزشکی البرز، وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری اطلاعات، از پرسشنامه سبک یادگیری کلب، استفاده شد. معدل کل دانشجویان به عنوان شاخص پیشرفت تحصیلی در نظر گرفته شد. داده ها، از طریق شاخص های آمار توصیفی و استنباطی نظیر آزمون کای دو و آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) در نرم افزار SPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل انجام شد.

    یافته ها: 

     از 360 دانشجوی دندانپزشکی مشغول به تحصیل در سال 99 در دانشگاه علوم پزشکی البرز، 205 نفر پرسشنامه را تکمیل و ارسال نمودند. سبک های یادگیری به ترتیب همگرا (7/32%)، جذب کننده (7/31%)، واگرا (3/26%) و انطباق یابنده (3/9 %) به دست آمد. سبک های یادگیری دانشجویان با جنسیت، سال ورودی به دانشگاه، گروه سنی و محل زندگی از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشت (05/0>P). ارتباط بین سبک یادگیری و پیشرفت تحصیلی معنی دار گزارش گردید (04/0=p)، به نحوی که دانشجویان همگرا نسبت به دانشجویان واگرا معدل بیشتری داشتند.

    نتیجه گیری:

     سبک های یادگیری همگرا و جذب کننده در دانشجویان غالب بود، لذا پیشنهاد می گردد از روش های آموزشی متاسب با این سبک ها مثل نمایش محتوی آموزشی به صورت بصری، استفاده از دیاگرام، دست نوشته های استاد، سخنرانی و خودآموزی استفاده شود. همچنین دانشجویان دارای سبک همگرا نسبت به دانشجویان دارای سبک واگرا، معدل بالاتری داشتند.

    کلیدواژگان: سبک یادگیری کلب، پیشرفت تحصیلی، دانشجوی دندانپزشکی، علوم پزشکی
  • مریم باقری، نرگس معنوی*، اکرم محمدی پلارتی صفحات 61-67
    زمینه و هدف

    توسعه تفکر انتقادی در حرفه های مراقبت سلامت برای تصمیم گیری موثر در موقعیت های خطیر ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر نوشتن تاملی با چرخه گیبس بر گرایش به تفکر انتقادی دانشجویان هوشبری بود.

    روش بررسی

     مطالعه حاضر مداخله ای پیش آزمون- پس آزمون دوگروهی بود. این مداخله در دوره آموزش بالینی دانشجویان هوشبری انجام شد. دانشجویان در گروه کنترل به روش تدریس بالینی متداول آموزش داده شدند که  شامل کنفرانس های بالینی، اجرای اقدامات و گزارش عملکرد با نظارت استاد بالینی بود. در گروه مداخله از فعالیت نوشتن تاملی ساختارمند با چرخه گیبس استفاده شد. به منظور بررسی تفاوت میزان گرایش به تفکر انتقادی و ابعاد آن، قبل و بعد از مداخله از پرسشنامه گرایش به تفکر انتقادی استفاده شد.

    یافته ها: 

     این مطالعه نشان داد که بعد از مداخله، میانگین نمره ی کل گرایش به تفکر انتقادی و نمره بعد نوآوری در گروه مداخله به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (05/0 <p)

    نتیجه گیری:

     مطالعه ی حاضر اثرات مثبت بکارگیری نوشتن تاملی به عنوان بخشی از فعالیت یادگیری دانشجویان، بر توسعه گرایش به تفکر انتقادی در دوره آموزش بالینی را مطرح می کند. پیشنهاد می گردد نوشتن تاملی به عنوان بخشی از تکالیف یادگیری دانشجویان در برنامه ریزی دوره های آموزش بالینی مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، نوشتن تاملی، آموزش بالینی، کارآموزی پرستاری، دانشجویان هوشبری
|
  • Leila Sadati, Zahra Nouri, Marjan Hajfiroozabadi, Rana Abjar* Pages 1-10
    Background & Objective

    The necessity of virtual learning during the COVID-19 epidemic has caused serious challenges due to the lack of preparedness of educational centers, regarding the provision of appropriate educational infrastructure and the unfamiliarity of teachers with virtual learning methods. Over time, some educators have turned threats into innovative opportunities in learning and have improved education in some cases. Without a doubt, studying these challenges and understanding teachers’ experiences in this field can help better arrangement for the growth and excellence of virtual learning.

    Materials & Methods

    In this qualitative research, 11 semi-structured interviews were made with the faculty members of Alborz University of Medical Sciences in 2020. The texts of interviews were analyzed by conventional content analysis method using MaxQDA software.

    Results

    In this study, two main classes of “individual barriers to virtual learning efficiency” were extracted, which encompassed the sub-classes of personality traits and family factors, and “organizational management”, comprised of the sub-classes of infrastructure provision, management and leadership, training and supervision, ethics and law and evaluation.

    Conclusion

    Given the continuity of the Corona crisis, each university must specifically evaluate teachers’ challenges and experiences in the field of virtual learning during the COVID-19 pandemic in order to find effective solutions to tackle them.

    Keywords: Corona Crisis, COVID-19, Virtual Learning, Qualitative Approach, Content Analysis, Challenges, Opportunities
  • Mohammad Hajiloo, Nabiollah Mohammadi*, Homa Doroudi, Ali Mansori Pages 9-23
    Background & Objective

    Today, the development of human resources is the most important part of the strategic planning of organizations. In addition, human resource empowerment is a key factor for the success of corporations. In this regard, good governance has been introduced as the solution for the development problem. The present study aimed to design and validate a human resource development model based on good governance in universities of medical sciences affiliated with the ministry of health.

    Materials & Methods

    The present mixed study included two qualitative and quantitative stages. The qualitative stage was carried out through conventional content analysis and by assessing relevant texts and conducting semi-structured in-depth interviews with 12 experts in the field of human resources at the ministry of health and the universities of medical sciences. Following designing the human resource development model, its validity and goodness of fit were assessed in the quantitative stage by filling a questionnaire by 162 experts of the field using confirmatory factor analysis and the SWARA technique.

    Results

    In this study, the human resource development model based on good governance included 10 factors of responsiveness, transparency, capacity building, attitude and identification, coordination, consequentialism, the effectiveness of roles and responsibilities, sociocultural development, individual development, and educational development, which were classified into six categories of causal conditions, axial phenomenon, underlying factors, confounding factors, strategies, and outcomes. The relationship between the mentioned factors was presented in the model. Furthermore, the prioritization of main criteria revealed the higher significance of attitude and identification, coordination, sociocultural development and educational development, respectively, compared to other criteria.

    Conclusion

    According to the results of the study, responsiveness, transparency, attitude and identification, coordination, consequentialism, and effectiveness of roles and responsibilities on the path of human resource development based on good governance led to sociocultural, individual and educational development.

    Keywords: Human Resource Development, Good Governance, University of Medical Sciences, Higher Education
  • Aarti Sood Mahajan* Pages 11-19
    Background & Objective

    Faculties attend medical education workshops to gain knowledge and skills. A need was felt to assess the sustainability and type of motivation status of the participants and whether they brought about a change in their workplace over a period of 6 months after the training.

    Materials & Methods

    A longitudinal prospective, analytic, questionnaire based follow up study was conducted in 60 faculty volunteers who attended a revised basic course workshop on medical education technology. The motivation status was recorded post workshop baseline (0 months), at 2 and 6 months after the workshop. They were also asked to report any innovations initiated in their workplace.

    Results

    The motivation parameters of External regulation increased from Mean (SD) of 1.89(1.14) to 2.84(1.59), p=0.001 and 3.07(1.55), p<0.001 at 2 months and 6 months. Amotivation increased from 2.37(1.43) to 3.15(1.47), p=0.012 and 3.10(1.53), p=0.020 at 2 and 6 months respectively. Work self-determination index (WSDI) decreased from baseline to 6 months from 17.69(7.65) to 14.02(8.51), p=0.046. Work non self-determined motivation (W-NSDM) increased from baseline, 2.86(1.09), to 3.56(1.24) p=0.004 at 2 months and 3.63(1.19), p=0.001 after 6 months. There was significant correlation between innovation scores and Intrinsic Motivation, Integrated Regulation, Identified Regulation, Work Self-Determination Index and Work Self-Determined Motivation at 2 and 6 months and Introjected Regulation at 2 months.

    Conclusion

    The faculty’s change in motivation status suggests that it was related to goals, targets and awards. Perceived changes related to teaching and assessment methods in workplace was also reported.

    Keywords: not applicable
  • Naghmeh Zhalehjoo, Mohsen Arabi, Zahra Momeni*, Mahnaz Akbari Kamrani, Azadeh Khalili, Shirin Riahi, Taraneh Tahamtani, Farideh Mirlooniya Pages 24-31
    Background & Objective

    Regarding the changes in the process of education and conducting e-learning system in the context of the Corona epidemic, there is an essential role of evaluating the education programs in improving its quality and effectiveness. This descriptive study was conducted to investigate the virtual education status from the perspective of students in Alborz University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    The statistical population of the study included 364 students studying at Alborz University of Medical Sciences in the second semester of the 2019-2020 academic year. A researcher-made questionnaire having four domains (lesson introduction, educational content, feedback and interaction, assessment and evaluation) was used as the instrument and 20 items were prepared based on a four-point Likert scale. The questionnaire validity was reviewed and confirmed based on the opinion of a 5-member panel with relevant experts. The reliability of the questionnaire was assessed using the test-retest method and Cronbachchr('39')s alpha was 0.902.

    Results

    The results showed that the virtual education status in the domains of course introduction, educational content, interaction and feedback, assessment and evaluation is relatively favorable from the studentschr('39') point of view. Comparing the level of satisfaction in different schools, the School of Pharmacy, and among the different levels, master students showed the highest level of satisfaction with the virtual education program among the schools based on the domains under study. There was no significant difference in the level of satisfaction between students from different schools and levels.

    Conclusion

    Generally, the level of satisfaction in terms of various domains was relatively favorable for students participating in the virtual education classes at Alborz University of Medical Sciences.

    Keywords: E-learning, Educational content, Feedback, Evaluation
  • Azade Fereidouni Golsifi, Hojatollah Yousefi* Pages 32-38
    Background & Objective

    Studies show that students lack sufficient clinical skills during the nursing apprenticeship course despite their strong theoretical knowledge. Feedback-based education is one of the teaching methods used for this group of students. The present study aimed to determine the effect of feedback-based education on first-semester nursing students’ skill of IV insertion.

    Materials & Methods

    In this clinical trial, the subjects were selected by convenience sampling and randomly divided into two 20-member intervention and control groups. While feedback-based education was provided to the subjects in the intervention group, the participants in the control group received conventional education. A researcher-made checklist was filled by all participants immediately after the education process and at the end of the semester and the two groups were compared in this regard. Data analysis was performed in SPSS version 19 using paired t-test and independent t-test. In addition, a P-value of 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    In this study, the results revealed a significant difference between the intervention and control groups immediately after the education process (t=2.71, P=0.04). However, this difference was not significant at the end of the semester (four months later) (t=1.79, P=0.12).

    Conclusion

    According to the results of the study, while feedback-based education significantly improved the nursing students’ skill of IV insertion in short term, this improvement was not permanent. It is recommended that more studies be conducted in this area.

    Keywords: feedback-based training, intravenous line, nursing students
  • Leila Khodaey, Reza Ghaffari, Maryam Baradaran Binazir*, Mojgan Behshid, Ziba Sharifi Pages 39-49
    Background & Objective

    Implementing faculty empowerment programs is an important strategy to make a change in the higher education system. This study aimed to identify and explain the faculty members’ experiences of educational empowerment programs held at Tabriz University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This was a qualitative study performed with the conventional content analysis method and by using the Graneheim and Lundman approach for data analysis. Data were collected using in-depth, semi-structured interviews. The statistical population included the faculty of clinical and basic sciences. Data were collected from 29 interviews with 26 faculty members attending academic skills courses, who were willing to share their experiences in this regard.

    Results

    The interviews were classified in more than 276 open codes, 55 subclasses, four classes, and two main classes. According to the results, the main classes had themes of “individual factors” and “organizational factors”. In addition, the theme of individual factors was divided into two categories of motivational and inhibitory factors while the theme of organizational factors was classified into two categories of structural and process factors.

    Conclusion

    By correcting the inhibitory factors (individual, environmental, process and organizational) and eliminating barriers through involving faculty members in the courses and using their opinions, academic skills course planners and managers could improve these programs.

    Keywords: Empowerment, Faculty Members, Academic Skills Workshop, Continuous Education
  • Arezou Armandeh, Zahra Momeni*, Mohsen Arabi Pages 50-60

    learning style is a method preferred by learners over other styles in learning lessons. Therefore, knowledge of students’ learning styles is crucial for educational programs. This study aimed to evaluate the relationship between learning style and academic achievement of dental students at Alborz University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This cross-sectional research was performed on all dental students in the second semester of 2019-2020. Data were collected using Kolb’s Learning Style Questionnaire. In addition, students’ GPA was an indicator of their academic achievement. Data analysis was performed in SPSS version 24 using descriptive and inferential statistics such as Chi-square and one-way ANOVA.

    Results

    In this research, 205 out of 360 dental students completed the questionnaire. Most participants used a converging learning style (32.7%), and the rest of the subjects applied an assimilating (31.7%), diverging (31.7%) and accommodating (9.3%) learning style. There was no significant difference in students’ learning styles based on gender, year of admission, age and place of residence (P>0.05). However, a significant correlation was reported between learning style and academic achievement (P=0.04), in a way that convergers achieved higher GPAs, compared to divergers.

    Conclusion

    According to the results of the present study, most students applied converging and assimilating learning styles. Therefore, it is recommended that educational methods that match these styles (e.g., visual content presentation, diagrams, teacher’s handouts, lectures and self-study) be applied in this regard. It is notable that students with a converging learning style obtained higher GPAs, compared to those with a diverging learning style.

    Keywords: Kolb’s Learning Style, Academic Achievement, Dental Student, Medical Sciences
  • Maryam Bagheri, Narges Manavi*, Akram Mohammadi Pelarti Pages 61-67
    Background & Objective

    Critical thinking development in healthcare professions is a necessity for making effective decisions in high-risk situations. The present study aimed to evaluate the effect of reflective writing with Gibb’s cycle on students’ critical thinking disposition.

    Materials & Methods

    This was an interventional research with a pretest-posttest design and a control group. The anesthesia students in the clinical education course were selected, and those entered into the control group received conventional education such as clinical conferences, performing actions and giving performance reports under the supervision of a clinical instructor. On the other hand, a structured reflective writing activity was implemented in the intervention group. Moreover, a critical thinking disposition questionnaire was applied to evaluate the difference in the level of critical thinking disposition and its subscales before and after the intervention.

    Results

    In the present study, the total mean score of critical thinking disposition and the innovativeness subscale were significantly higher in the test group after the intervention, compared to the control group (P<0.05).

    Conclusion

    Findings suggested the positive effects of reflective writing as a part of students’ learning activities on the development of critical thinking disposition during a clinical education course. It is recommended that reflective writing be used as a part of students’ assignments when planning clinical education courses.