فهرست مطالب

مهندسی بهداشت حرفه ای - سال هشتم شماره 3 (پاییز 1400)

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال هشتم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهنام مرادی، سمیرا برکات* صفحات 1-8
    مقدمه

    نیروی چنگش یکی از پارامترهای مهم در عملکرد عضلانی دست می باشد که ارتعاش می تواند بر آن تاثیر منفی داشته باشد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر مداخله ورزشی بر چنگش قدرتی کارگران مواجهه یافته با ارتعاش دست- بازو بود.

    مواد و روش‏ها: 

    در این مطالعه توصیفی - مداخله ای، 41 نفر از کارگران شاغل در یکی از صنایع فلزی شهر اصفهان مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های دموگرافیک، اندازه گیری شتاب ارتعاش دست - بازو بر اساس استاندارد ISO 5349 و اندازه گیری چنگش قدرتی با دستگاه داینامومتر مدل Jamar انجام شد. مداخله حرکات ورزشی دست به مدت 8 هفته اجرا شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-21 تجزیه و تحلیل شدند.  

    نتایج

    چنگش قدرتی کارگران قبل و بعد از مواجهه با ارتعاش معنادار بود (001/0>PValue). میانگین نیروی چنگش قدرتی کارگران قبل از کار با ابزار مرتعش 8/3±16/42 کیلوگرم نیرو و پس از پایان شیفت کاری و اتمام کار کارگر با ابزار مرتعش 97/3±55/39 کیلوگرم نیرو بود. اختلاف مقادیر نیروی چنگش قدرتی قبل از اجرای مداخله حرکات ورزشی دست با نیروی چنگش بعد از اجرای مداخله معنی دار به دست آمد  (001/0>Pvalue).

    نتیجه‏ گیری:

     نتایج این مطالعه نشان داد ارتعاش سبب کاهش نیروی چنگش کارگران شد؛ در حالی که انجام مداخله حرکات ورزشی دست در بهبود چنگش قدرتی کارگران تاثیرگذار بود؛ بنابراین انجام حرکات ورزشی به طور موثر و کارآمد منجر به بهبود نیروی چنگش قدرتی کارگران مواجهه یافته با ارتعاش میشود.

    کلیدواژگان: ارتعاش دست - بازو، چنگش قدرتی، اختلالات اسکلتی - عضلانی، ورزش
  • ویدا ابراهیمی، آزاده اشتری نژاد*، رعنا قاسمی، جمیله ابوالقاسمی صفحات 9-18
    سابقه و هدف

    گستردگی و تنوع مواد شیمیایی موجود در ترکیبات مورد استفاده در سالن های ناخن موجب بروز عوارض جبران ناپذیری در سلامتی تکنسین های ناخن می شود. با توجه به نادیده گرفتن خطرات مواجهه شغلی در این شغل  ، مطالعه حاضر با هدف طراحی ابزاری جهت بررسی مقدماتی علایم شغلی مواجهه با ترکیبات شیمیایی در سالن های ناخن شهر تهران انجام شده است.

    مواد و روش ها

    برای طراحی پرسشنامه  علایم شغلی از طریق بررسی متون  و مصاحبه با  متخصصین در این حیطه  سوالات طراحی و اعتبارسنجی گردید، جهت تکمیل پرسشنامه در اختیار شاغلین قرار گرفت. در نهایت، داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن 20 تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

      در این مطالعه، در بخش تحلیل روایی محتوا، مقادیر کل CVI و CVR به ترتیب 79/0 و 86/0 محاسبه شد. در بخش پایایی ابزار، ضریب همبستگی ICC  در آزمون-بازآزمون در بعدهای اطلاعات محل کار، مشخصات و عادات فردی، اطلاعات و شناخت فرد از مواد مورد استفاده، علایم پوستی، علایم چشمی و  علایم تنفسی (سرفه، برونشیت، تنگی نفس و خس خس سینه) به ترتیب.00/1 ، 98/0 ،99/0 ،00/1 ،80/0 و (00/1، 00/1 ، 94/0) به دست آمد. ضریب آلفای کرونباخ برای همه ابعاد بالاتر از 70/0 بود که قابل قبول می باشد. نتایج داده ها نشان می دهد  بیشترین علایم در میان شاغلین مربوط به عطسه و ضایعات پوستی خارش دار می باشد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان دادند که پرسشنامه از روایی و پایایی خوبی جهت بررسی علایم شغلی ناشی از مواجهه با ترکیبات شیمیایی در سالن های ناخن برخوردار است.

    کلیدواژگان: پرسشنامه خودگزارشی، روایی و پایایی، تکنسین های ناخن، مواجهه شغلی، مواد شیمیایی
  • ایمان چهارده، هانیه نیکومرام*، سید محمدرضا میری لواسانی صفحات 19-26
    سابقه و هدف

    وقوع آتش سوزی در ساختمان ها، پیامدهای منفی متعددی را برای ایمنی جان ساکنین، اموال و دارایی ها و... به همراه دارد. تعیین سطح ایمنی حریق،راهکار مناسبی برای افزایش ایمنی و در نتیجه کاهش پیامدهای ناشی از حریق است. بدین منظور هدف مطالعه حاضر،تجزیه و تحلیل سطح ایمنی حریق در ساختمان های اداری می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی است که به تجزیه و تحلیل سطح ایمنی حریق ساختمان های اداری یک شرکت خودروسازی از سه جنبه کنترل حریق،مسیرهای خروج و ایمنی عمومی حریق می پردازد. مطالعه حاضر با استفاده از سیستم ارزشیابی ایمنی حریق (FSES) و بر مبنای NFPA 101A انجام پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد مطلوب ترین وضعیت در هفت ساختمان مورد مطالعه،مربوط به کنترل حریق می باشد و تمامی ساختمان ها در این زمینه امتیاز لازم را کسب کردند. همچنین بدترین وضعیت، مسیرهای خروج است. در زمینه ایمنی عمومی حریق نیز تمامی ساختمان ها به جز یک ساختمان از انطباق لازم برخودار بودند.

    نتیجه گیری

    برگزاری بیش از دو مانور خروج اضطراری در زمان حریق در سال،وضعیت ساختمان ها را در زمینه مسیرهای خروج به حالت قابل قبول می رساند و همچنین تاثیر بسزایی در بهبود وضعیت ایمنی عمومی حریق در کلیه ساختمان ها دارد. همچنین نصب سیستم آبفشان خودکار از نوع پاسخ سریع به نحوی که پوشش دهنده سراسر ساختمان باشد،وضعیت ایمنی حریق را در تمامی ساختمان ها ارتقاء می بخشد. ایجاد سامانه کنترل دود نیز می تواند وضعیت ساختمان ها را در زمینه های مسیرهای خروج و ایمنی عمومی حریق بهبود دهد.

    کلیدواژگان: تجزیه و تحلیل ایمنی، حریق، ساختمان اداری
  • رسول همت جو، روح الله رستمی*، محمد حاج آقازاده، تیمور الهیاری صفحات 26-34
    هدف

    بسیاری از شاغلین صنایعی مانند نفت، گاز، پتروشیمی، سیمان، فولاد، شیشه سازی و نساجی و حتی در محیط خانه، اداره در مواجهه با انواع صداها، با فرکانس های مختلف هستند که سبب اختلالات شنوایی و غیر شنوایی می شود. این مطالعه با هدف تاثیر صدا در فرکانس های مختلف بر پاسخ های فیزیولوژیکی و عملکردهای شناختی پرسنل صنایع حفاری نفت و ایستگاه تقلیل فشار گاز شهری به انجام رسید.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی که با مشارکت 50 نفر از کارکنان دکل های حفاری نفت (دارای صدای با فرکانس پایین) و ایستگاه های تقلیل فشار گاز شهری (دارای صدای با فرکانس بالا) در سال 1398 انجام شد. پارامترهای فیزیولوژیکی که مورد بررسی قرار گرفتند شامل ضربان قلب، فشارخون سیستول و دیاستول و دمای تمپانیک بدن بود. عملکردهای شناختی شرکت کننده ها با استفاده از آزمون های زمان سنج واکنش پیشرفته، عملکرد پیوسته و حافظه کاری قبل، حین و بعد از اجرای فعالیت ها مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج مطالعه نشان داد در هنگام مواجهه با صدا در فرکانس های بالا و پایین پاسخ های فیزیولوژیکی شامل ضربان قلب، فشارخون سیستول و دیاستول و دمای تمپانیک افزایش می یابد و این افزایش از نظر آماری معنی دار می باشد (001/0  <p). همچنین مواجهه با صدا تاثیری منفی بر عملکردهای شناختی (نظیر حافظه کاری، توجه پایدار، زمان سنج واکنش پیشرفته) دارد.

    نتیجه گیری کلی: 

    صدای با فرکانس پایین در مقایسه با صدای فرکانس بالا بر پاسخ های فیزیولوژیکی و عملکرد شناختی افراد بیشتر تاثیر می گذارد. البته تحقیقات بیشتری در این زمینه در صنایع پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: صدای با فرکانس بالا، صدای با فرکانس پایین، پارامترهای فیزیولوژیکی، عملکردهای شناختی، صنایع نفت و گاز
  • فرزانه ملابهرامی، کامران نجفی، حامد آقائی، مصطفی میرزایی علی آبادی* صفحات 40-49
    سابقه و هدف

    حوادث شغلی ناشی از برق به عنوان پنجمین علت مرگ های شغلی شناخته شده اند. یکی از علل عمده حوادث شغلی خطاهای انسانی می باشد. به همین دلیل است که نقش انسان به عنوان یک عامل حادثه بسیار مهم بوده و باید این نقش در طی ارزیابی و تحلیل ریسک در نظر گرفته شود. هدف از این مطالعه ارایه یک متد ارزبابی خطای انسانی Fuzzy-HERAT می باشد، که با کمک آن بتوان با استفاده از نظرات متخصصین احتمال کمی خطای انسانی در شغل ایمن سازی شبکه های برقی انجام شود.

    مواد و روش ها

    ابتدا وظایف موجود درسیستم توزیع برق با استفاده از روش HTA آنالیز شده و در گام بعدی، عدد احتمال خطای عمومی آن وظیفه، و سپس شرایط به وجود آورنده خطا برای هر وظیفه مشخص گردید. در گام بعدی قضاوت کلامی متخصصین مرتبط در خصوص هر  EPCگرفته شد و این نظرات کلامی با استفاده از روش فازی به صورت کمی تبدیل شد و سپس احتمال خطای انسانی کل برای هر وظیفه محاسبه گردید. در نهایت وظایف براساس احتمال خطای انسانی اولویت بندی شد.

    یافته ها

    با انجام تکنیک HTA مشخص شد که عملیات ایمن سازی شبکه های برق از 5 وظیفه اصلی تشکیل شده است. با انجام تکنیک Fuzzy-Heart، وظیفه قطع جریان برق بیشترین احتمال خطای انسانی را به خود اختصاص داد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تکنیک Fuzzy-Heart ارایه شده، به طور موفقیت آمیزی در برآورد احتمال کمی خطای انسانی به کار گرفته شده است. روش پیشنهادی می تواند شرایط به وجود آورنده خطا را شناسایی کرده و سهم تاثیر مربوط به هر کدام از این شرایط را برآورد نماید.

    کلیدواژگان: خطای انسانی، شبکه برق، Heart، Fuzzy-Heart
  • علی عسکری*، رستم گلمحمدی، علیمردان علی نیا، عارف هنیری حقیقی صفحات 43-50
    سابقه و هدف

    صدا شکلی از انرژی مکانیکی است که به وسیله سیستم شنوایی انسان قابل درک است؛ که می تواند باعث اختلالات فیزیولوژیک و روانی گردد، ازاین رو کنترل میزان مواجهات با این عامل زیان آور در محیط های صنعتی و غیر صنعتی مهم می باشد. هدف از این مطالعه تعیین اثربخشی احداث دیواره صوتی بر کاهش صدای یک ژنراتور خانه بوده است.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه موردی در زمستان سال 1398 و طی چهار مرحله شامل: تعیین هدف اندازه گیری، جمع آوری اطلاعات از موقعیت، انتخاب، طراحی و نصب مانع صوتی و تعیین اثربخشی آن صورت پذیرفت. اندازه گیری صدابر اساس ISO 9612-2009 (E) و با استفاده از ترازسنج صوت Casella CEL مدل 450 اندازه گیری انجام شد.

    یافته ها:

     میانگین کاهش صوت در فاصله 1 متری از مانع صوتی 5/19 دسی بل و بیشترین میزان افت انتقال ناشی از نصب مانع در فرکانس 8000 هزار هرتز با 4/22 دسی بل ثبت شده است.

    نتیجه گیری:

    با توجه به سادگی طرح، سهولت اجرا و کارایی مانع صوتی معرفی شده در این پروژه برای شرایط مشابه با اثربخشی 5/0 ± 19 دسی بل پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: صدا، مانع صوتی، کنترل صدا، صنعت نفت
  • مریم نورالهی دارآباد، داود افشاری، جواد نصرتی امیرآبادی*، غلامعباس شیرالی، علی صحرانشین سامانی صفحات 51-58
    سابقه و هدف

    خرما دومین محصول مهم کشاورزی ایران پس از پسته است. به طور سنتی، ماهیت کار برای کشاورزان نخیلات، نیاز به کار فیزیکی داشته و شامل وضعیت نامطلوب مفاصل و پوسچرهای طولانی مدت هنگام کار می باشد. مطالعه حاضر جهت بررسی شرایط ارگونومیکی و ارتباط شدت ناراحتی با پوسچرهای کاری در کشاورزان نخیلات انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی-تحلیلی، در سال 1399 روی 100 نفر از کشاورزان ماهر که در کار کشت خرما فعالیت دارند انجام گرفت. جهت بررسی شرایط ارگونومیکی و ارتباط شدت ناراحتی با پوسچرهای کاری کشاورزان، از دو روش ارزیابی سریع کل بدن (REBA) و میزان ناراحتی اعضای بدن (BPDR) استفاده گردید. اطلاعات کشاورزان در حین کار روی نخل توسط ابزار سنتی ثبت و داده ها توسط نرم افزارSPSS  نسخه 26 آنالیز شدند.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که بیشترین ناراحتی اسکلتی عضلانی در نواحی بالاتنه، پاها و تنه وجود دارد. با توجه به آنالیز وظایف، در اکثر وظایف کشاورزان ارتباط معناداری بین پوسچرهای نامطلوب و شدت ناراحتی در اندامهای مختلف وجود داشت (05/0 <p).

    نتیجه گیری

    اندام های بالاتنه، پاها و تنه در بین کشاورزان نخیلات در معرض بیشترین آسیب اسکلتی - عضلانی قرار دارند. همچنین، وظایف برداشت، بالارفتن، پایین آمدن و هرس نخیلات، جزء وظایف پر خطر از نظر بروز اختلالات اسکلتی - عضلانی می تواند به شمار رود. لذا بهره گیری از ابزارهای مکانیکی جهت انجام وظایف فوق بر روی درختان نخل، می تواند نقش به سزایی در کاهش ریسک ابتلا به اختلالات اسکلتی - عضلانی در کشاورزان داشته باشد.

    کلیدواژگان: نخل خرما، روش میزان ناراحتی اعضاء بدن، روش ارزیابی سریع کل بدن، ارزیابی ارگونومیک
  • فریده گل بابایی*، مجید حبیبی محرز، ایل ج یو صفحات 59-66
    مقدمه

    تجمع بیوآیروسل های موجود در هوا بر روی بسترهای فیلتراسیونی و رشد و تکثیر تدریجی آنها در حضور رطوبت و شرایط محیطی مناسب یکی از مشکلات مهم در استفاده از این بسترها می باشد. استفاده از بسترهای هیبریدی حاوی مواد ضد باکتریایی یکی از راه حل موجود به منظور حل این مشکل می باشد. هدف مطالعه حاضر ساخت بسترهای نانوفیبری بی بافت دارای خاصیت ضد باکتریایی با استفاده از فرایند الکتروریسی می باشد.

    روش

    بسترهای نانوفیبری پلی اورتان-کیتوزان با نسبت های وزنی 100به صفر، 90 به 10، 80 به 20 و 70 به 30 از طریق فرایند الکتروریسی و با استفاده از دستگاه الکتروریسی همزمان تولید شدند. پس از آماده سازی بسترها ارزیابی خصوصیت ضد باکتریایی آنها از طریق روش های استاندارد انتشار دیسک (ISO 20645) و شمارش کلنی (ISO 20743) انجام شد.

    یافته ها

    بررسی فعالیت ضد باکتریایی نمونه ها نشان داد که بستر با نسبت پلی اورتان به کیتوزان 70 به 30 در هر دو روش تست نتایج مطلوبی دارد به طوری که در روش انتشار دیسک میانگین ناحیه توقف رشد و عدد فعالیت ضد باکتریایی برای بستر پلی اورتان - کیتوزان با نسبت 70 به 30 به ترتیب 26/0 میلی متر و  225/2 به دست آمد که نشان از معنی دار بودن فعالیت ضد باکتریایی این بستر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج کسب شده نشان داد که می توان با اضافه نمودن نانوفیبرهای کیتوزان به عنوان مواد دارای خاصیت ضد میکروبی به بسترهای نانوفیبری پلی اورتان، خاصیت ضد باکتریایی در آنها ایجاد نمود.

    کلیدواژگان: الکتروریسی، بسترهای نانوفیبری، فعالیت ضد باکتریایی، انتشار دیسک، شمارش کلنی
|
  • Behnam Moradi, Samira Barakat* Pages 1-8
    Introduction

    Grip strength is one of the important parameters in hand muscle function that vibration can have a negative effect on it. The aim of this study was to determine of the sport intervention effect on the grip strength of workers exposed to hand-arm vibration.

    Materials and Methods

    In this descriptive-interventional study, 41 workers were studied in one of the metal industries in Isfahan. Data were collected using demographic questionnaires, hand-arm vibration acceleration was measured according to ISO 5349 and grip strength was measured with a Jamar dynamometer. The intervention of hand sport movement was performed after measuring the workerschr('39') strength grip for 8 weeks. Data were analyzed using SPSS-21 software. 

    Results

    Workerschr('39') grip strength was significant before and after exposure to vibration (PValue <0.001). The grip strength average of workers before work with vibrating tool was 42.16±3.8 kg force and after the end of work shift and finishing work with vibrating tool was 39.55±3.97 kg force. Amounts differences of grip strength were obtained significant before the intervention execution of hand sport movements with grip strength after intervention execution (Pvalue <0.001).

    Conclusion

    The results of this study showed, vibration reduced the grip strength of workers; while doing intervention of hand sport movements was effective in improving the workers grip strength. Therefore, performing sports movements effectively and efficiently leads to improving the grip strength of workers exposed to vibration.

    Keywords: hand-arm vibration, grip strength, musculoskeletal disorders, sport
  • Vida Ebrahimi, Azadeh Ashtarinezhad*, Rana Qasemi, Jamileh Abolghasemi Pages 9-18
    Background and Objective

    The extent and variety of chemicals in the used compounds in nail salons can cause irreparable damage to the health of nail technicians. Because of the lack of attention to health risks in this industry compared to other industries, the present study was conducted to design a tool for a preliminary study of occupational symptoms caused by exposure to chemical compounds in nail salons in Tehran.

    Materials and Methods

    To design the Questionnaire, by the thoughts of the expert  questions were designed and validated. Then it was provided to the employees. Finally, the data were analyzed in SPSS software (version 20).

    Results

    In this study, the total values of CVI and CVR were calculated to be 0.79 and 0.86, respectively. in the  reliability section, ICC correlation coefficient in test-retest in the dimensions of workplace information, personal characteristics and habits, information and knowledge of using the materials, skin, eye and respiratory symptoms (cough, bronchitis, shortness of breath and wheezing) were obtained 1.00, 0.98, 0.99, 1.00, 0.80 and (1.00, 1.00, 0.94), respectively. Cronbach’s alpha coefficient was higher than 0.70 for all dimensions, which is acceptable; And the most common symptoms among employees was sneezing and itching skin lesions.

    Conclusion

    The results indicated that the questionnaire has good validity and reliability for assessing occupational symptoms due to exposure to chemical compounds in nail salons.

    Keywords: nail technicians, reliability, validity, Self-report questionnaire, Occupational Exposure
  • Iman Chahardeh, Hanieh Nikoomaram*, Seyed Mohammadreza Miri Lavasani Pages 19-26
    Background and Objective

    Fire outbreaks in buildings have diverse negative consequences for the occupants’ life safety, assets, etc. Determining the level of fire safety will help to provide appropriate solutions to increase fire safety, thus reducing fire consequences. Therefore, the aim of this study was to analyze the level of fire safety in office buildings.

    Methods

    This research was an analytical-descriptive study conducted with the aim of analyzing the fire safety level in office buildings of a car manufacturing company, on the basis of three aspects: fire control, egress routes and general fire safety. The study was conducted as per the Fire Safety Evaluation System (FSES) methodology and NFPA 101A.

    Results

    According to the results, the fire control aspect was revealed to have the best condition in all seven buildings under study and they obtained the required scores. Egress routes had the worst condition. In the aspect of general fire safety, all selected buildings, except one building, maintained the required requirements.

    Conclusion

    Conducting more than two fire exit drills per year would make the condition of the selected buildings acceptable in the aspect of egress routes. It could also have a significant effect on improving the general fire safety. Installing a quick-response automatic sprinkler system with an entire building coverage, would enhance the overall fire safety condition in the buildings. Also, considering smoke control systems could make the condition of the buildings better in terms of egress routes and general fire safety.

    Keywords: Safety analysis, Fire, Office building
  • Rasoul Hemmatjo, Rouhollah Rostami*, Mohammad Hajaghazadeh, Teymour Allahyari Pages 26-34
    Purpose

    Workers in many industries (oil, gas, petrochemicals, cement, steel, glass, and textile) and even at home, offices are exposed to various noises with different frequencies causing hearing and non-hearing impairments. The present study aimed to investigate the effect of noise at different frequencies on physiological responses and cognitive functions of oil drilling industry personnel and urban gas pressure reducing station.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical study was conducted in 2019 with the participation of 50 employees of oil drilling rigs (low frequency noise) and city gas pressure reducing stations (high frequency noise). Physiological parameters examined included (heart rate, systolic and diastolic blood pressure, and tympanic body temperature). The participantschr cognitive functions were assessed using advanced reaction timer, continuous performance and working memory tests before, during and after the activities. Also, the relationship between variables was investigated using structural equation modeling (SEM).

    Results

    The study results indicated that was exposed to noise at high and low frequencies, physiological responses, including heart rate, systolic and diastolic blood pressure and tympanic temperature increase, and this increase was statistically significant (p <0.001). Exposure to noise also has a negative effect on cognitive functions (such as working memory, sustained attention, and advanced reaction timer).

    Conclusion

    Low frequency noise has a greater effect on physiological responses and cognitive function than high frequency noise. Obviously, further research in this area is suggested in the industry.

    Keywords: High-frequency noise, Low-frequency noise, Physiological parameters, Cognitive performance, Oil, gas industry
  • Farzaneh Mollabahrami, Kamran Najafi, Hamed Aghaei, Mostafa Mirzaei Aliabadi* Pages 40-49

    Electricity-related occupational accidents are the fifth leading cause of occupational deaths. One of the major causes of occupational accidents is human error. That is why the human role as a cause of the accident is so important and must be considered during risk assessment. The purpose of this study is to present a Fuzzy-HERAT human error assessment method, which can be used to assess the probability of human error in the job of securing the electrical network using the expertschr('39') opinions. Tasks of the power distribution system were first analyzed using the HTA method and in the next step, the probability of the general error of that task was determined, and then the error producing conditions for each task were determined. In the next step, the linguistic terms of the relevant experts on each EPC was obtained and finally these linguistic terms were quantified using the fuzzy method and then the probability of total human error for each task was calculated. Finally, tasks were prioritized based on the probability of human error. Using HTA technique, it was found that the safety operation of power grids consists of 5 main tasks. With the Fuzzy-Heart technique, the task of interrupting the power supply was the most likely to cause human error. The results showed that the proposed Fuzzy-Heart technique has been successfully applied in estimating the probability of human error. The proposed method can identify the conditions that cause the error and estimate the impact contribution to each of these conditions.

    Keywords: Human error, Power network, Heart, Fuzzy-Heart
  • ALI ASKARI*, Rostam Golmohammadi, Alimardan Alinia, Aref Honairi Haghighi Pages 43-50
    Background and Objective

    Noise is a kind of mechanical energy that is sensed by the human hearing system. It can cause physiological and psychological disturbances, therefore controlling the exposure to this harmful factor is highly important in industrial and non-industrial workplaces. The purpose of this study is to determine the effectiveness of acoustic barriers on noise reduction in one generator building.

    Materials and Methods

     This case study carried out four stages in January 2020, which including: determining the purpose of the measurement, gathering information from the location, selecting the proper material, designing, installing the noise barrier, and evaluating its effectiveness. The environment noise level was measured according to ISO 9612-2009 [E] by the Casella CEL Model 450 sound level meter.

    Results

    The average noise reduction, 1 m from the noise barrier was 19.5 dB, the highest transmission loss recorded was 22.4 dB.at 8000 Hz.

    Conclusion

    Due to the simplicity of the design, the ease of implementation, and the efficiency of the sound barrier introduced in this project is recommended for similar conditions with an effectiveness of 19±0.5 dB.

    Keywords: Noise barrier, Noise control, Harmful factor, Oil industry
  • Maryam Nourollahi Darabad, Davod Afshari, Javad Nosrati Amirabadi*, GholamAbbas Shirali, Ali Sahraneshin Samani Pages 51-58
    Background and Objective

    Date palm is the second most important agricultural crop of Iran after pistachio. Traditionally, the nature of work for palm farmers requires physical work, including the undesirable and long-term postures when working on the tree. This study aimed to investigate the ergonomic conditions and the relationship between the severity of discomfort and working postures in date palm farmers. 

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was carried out on 100 skilled date palm farmers who were engaged in date cultivation during 2020. To investigate the ergonomic conditions and the relationship between the severity of discomfort in the farmers, the REBA and the Body Part Discomfort Rate )BPDR) methods were used. The data of farmers while working on palm trees by traditional tools was recorded, and the data were analyzed by SPSS Ver.26 software. 

    Results

    The results of the present study showed that the most musculoskeletal discomfort was in the upper arm, legs, and trunk. According to the tasks analysis, in most of the farmerschr('39') tasks, there was a significant relationship between awkward postures and the severity of discomfort in different body regions (p <0.05). 

    Conclusion

    Upper arm, legs, and trunk are most exposed to musculoskeletal disorders among date farmers. Also the "harvesting" and "climbing/descending" tasks can be considered as high-risk operations in terms of musculoskeletal disorders and therefore, using mechanical tools to perform operations on palms can play an important role in reducing the risk of musculoskeletal disorders in date farmers.

    Keywords: Date Palm, Body Part Discomfort Rate Method, Rapid Entire Body Assessment Method, Ergonomics assessment
  • Farideh Golbabaei*, Majid Habibi Mohraz, Il Je Yu Pages 59-66
    Introduction

    The accumulation of airborne bioaerosols on filtration media and their gradual proliferation in the presence of appropriate moisture and environmental conditions is one of the major problems against using these media.The use of hybrid media containing antibacterial agents is one of the available solutions to this problem. The present study was aimed to fabricate nonwoven nanofiber media with antibacterial activity using electrospinning process.

    Method

    Polyurethane-chitosan nanofiber media with weight ratios of 100 to 0, 90 to 10, 80 to 20, and 70 to 30 were fabricated by simultaneous electrospinning process. After preparation of the nanofiber media, their antibacterial properties were evaluated by standard methods of disk diffusion (ISO 20645) and colony counting (ISO 20743).

    Results

    The bacterial growth inhibition zones gradually are formed around the examined samples by adding the layers of chitosan nanofibers to the polyurethane media indicating the antibacterial activity of these substrates. The evaluation of antibacterial activity of samples by both methods showed that the media with polyurethane to chitosan weight ratio of 70 to 30 had suitable antibacterial activity. The mean value of bacterial growth inhibition zone and antibacterial activity for polyurethane-chitosan (70/30) media were 0.226 mm and 2.222, respectively.

    Conclusion

    Evaluating the antibacterial activity of prepared nanofiber media indicated that antibacterial nanofiber media can be created by adding chitosan nanofibers as antimicrobial agents to the polyurethane nanofiber.

    Keywords: Electrospinning, Nanofiber media, Antibacterial activity, Disk diffusion, Colony counting