فهرست مطالب

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها
سال نهم شماره 2 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/31
  • تعداد عناوین: 9
|
  • نیلوفر همتی، علیرضا احمدی * صفحات 90-91
  • سید محمود فاطمی عقدا، علی ساکت*، حسین صادقی، احمد فهیمی فر صفحات 92-101
    سابقه و هدف

     بررسی تجارب مرتبط با زمین‌لرزه‌های گذشته بویژه در کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه مانند ایران حاکی از این نکته است که علاوه بر تلفات و مصدومیت‌های ناشی از رخداد زمین‌لرزه اصلی، پس‌لرزه‌های بزرگ این زمین‌لرزه‌ها نیز معمولا در افزایش پیامدهای یاد شده موثرند. در این پژوهش با هدف کاهش تلفات و مصدومیت‌های ناشی از رخداد پس‌لرزه‌های بزرگ به ارایه روشی کاربردی در زمینه پیش‌بینی این پس‌لرزه‌ها پرداخته شد.

    روش بررسی

     روش بررسی بکار گرفته شده در این پژوهش بر مبنای تحلیل آماری داده‌های مربوط به پارامترهای مبنایی پس‌لرزه‌های اولیه از جمله زمان رخداد، عمق‌کانونی و بزرگی آن‌ها با هدف شناسایی زمان رخداد پس‌لرزه‌های بزرگتر برای اطلاع رسانی و تخلیه به موقع افراد بازمانده در سازه‌های نامقاوم است. در این پژوهش از تیوری سکون‌لرزه‌ای(فاصله زمانی بین رخداد پس‌لرزه‌ها) و تحلیل داده‌های نرمال شده عمق و بزرگی پس‌لرزه‌های اولیه برای شناسایی زمان و میزان آسیب‌پذیری ناشی از رخداد پس‌لرزه‌های بزرگ برای زمین‌لرزه فروردین ماه 1396 سفید سنگ در شمال شرق ایران استفاده شد.

    نتایج

     تحلیل داده‌ها در این پژوهش حاکی از این نکته است که رابطه مشخصی بین فاصله زمان بین بزرگی و سکون‌لرزه‌ای پس‌لرزه‌های اولیه وجود دارد که این رابطه می‌تواند مبنای تحلیل مورد نظر درخصوص پیش‌بینی زمان رخداد پس‌لرزه بزرگ قرار گیرد.

    نتیجه‌‌گیری: 

    نتایج حاصل از این پژوهش حاکی از آن است که با تحلیل همزمان داده‌های نرمال شده عمق و بزرگی برمبنای سکون‌لرزه‌ای بین پس‌لرزه‌ها می‌توان به پیش بینی دقیقی از زمان و آسیب‌پذیری ناشی از پس‌لرزه‌های بزرگ دست یافت.

    کلیدواژگان: زمین لرزه سفیدسنگ، بزرگترین پس لرزه، سکون لرزه ای، پیش بینی، تلفات و مصدومین
  • ابوالفضل محسنی، حسین سماواتیان *، ابوالقاسم نوری، مهدی مقیمی صفحات 102-111
    سابقه و هدف

    خطای انسانی یکی از علل اصلی حوادث شغلی است. پژوهش پیش رو با هدف آسیب‌شناسی خطای انسانی و تعیین نقش سبک‌های تصمیم‌گیری و حجم بار ذهنی کارکنان اجراشد.

    روش بررسی

    پژوهش به روش کیفی، 28 سرپرست از جامعه 1996 نفری صنعت فولاد در سال 1398 و چهار عضو هیئت‌علمی روانشناسی صنعتی و سازمانی دانشگاه اصفهان مورد مصاحبه قرار داد. گام دوم به روش توصیفی از نوع همبستگی چندگانه بود. حجم نمونه (123 نفر) با استفاده از فرمول تباچینگ و فیدل (2007) و نمونه‌گیری به روش تصادفی در دسترس انجام شد. به‌منظور رعایت اصول اخلاقی، شرکت در پژوهش، داوطلبانه بود. داده‌ها از طریق ابزار شناسایی علل بروز خطای انسانی (محقق ساخته)، پرسشنامه سبک‌های تصمیم‌گیری اسکات و بروس (1995) و شاخص بار ذهنی ناسا تی ال ایکس (1986) جمع‌آوری شدند. تحلیل استنباطی داده‌ها به روش مدل‌سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی به کمک نرم‌افزار آماری Smart PLS (V2) و تحلیل توصیفی به کمک نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 25 انجام شد.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد، شاخص روایی محتوای پرسشنامه علل بروز خطای انسانی 0/82 و نسبت روایی محتوای آن برابر با 0/76 (بیش از حداقل قابل‌قبول) بود. ضریب آلفای کرونباخ تمام سوالات بالاتر از 75% به دست آمد. عوامل سازمانی پیش‌بین عوامل انسانی است (T = 25/86 , R2= 84/9) رابطه مستقیم سبک تصمیم‌گیری و عوامل انسانی رد شد (T= 1/91) ؛ اما عوامل سازمانی به‌عنوان میانجی این رابطه را تعدیل و نقش دو سبک اجتنابی (T= 7/00) و آنی (T=4/14) را بر عوامل انسانی مشخص نمود (R2= 0/288 , T = 4/99). عوامل سازمانی همچنین به‌عنوان میانجی رابطه حجم بار ذهنی و عوامل انسانی را که به‌طور مستقیم معنادار نشد (T = 0/74)، تعدیل نمود (R2 = 0/287 , T = 4/67).

    نتیجه‌گیری

    تحلیل دقیق حوادث به‌منظور ارتقاء ایمنی محیط‌های کاری با در نظر داشتن روابط درهم‌تنیده عوامل انسانی و سازمانی امکان‌پذیر است.

    کلیدواژگان: خطای انسانی، سبک تصمیم گیری، حجم بار ذهنی، صنعت فولاد
  • سیما پری زاده*، نسرین ارشدی صفحات 112-123
    سابقه و هدف

     ایجاد و تقویت رفتارهای ایمنی، یکی از روش‌های مهم در پیش‌گیری از وقوع حوادث و آسیب‌های شغلی است؛ بنابراین، شناسایی عواملی که منجر به کاهش و یا افزایش رفتارهای ایمنی می‌شوند در جلوگیری از بروز آسیب‌های شغلی، شبه حوادث و حوادث شغلی بسیار موثر و ضروری هستند. از این‌رو، هدف از انجام مطالعه‌ی حاضر، بررسی نقش تعدیل‌کنندگی حمایت اجتماعی در رابطه‌ی عدم امنیت شغلی، ابهام نقش و گرانباری نقش با رفتارهای ایمن در کارکنان عملیاتی یک شرکت صنعتی در اهواز بود.

    روش بررسی

     روش پژوهش، علی- همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه کارکنان عملیاتی یک شرکت صنعتی در اهواز به تعداد 430 نفر در سال 1398 بود. برای تعیین حجم نمونه به دلیل نداشتن واریانس جامعه و اطلاع نداشتن از موفقیت یا عدم موفقیت متغیرها از جدول مورگان استفاده شد که بر این اساس نمونه پژوهش برابر با 217 نفر به‌دست آمد. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های استانداردی هم‌چون عدم امنیت شغلی، ابهام و تعارش نقش، گرانباری نقش، رفتارهای ایمن و حمایت اجتماعی استفاده شد که پایایی آن‌ها از طریق آلفای کرونباخ محاسبه شد و برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از بسته نرم‌افزار آماری برای علوم اجتماعی نسخه 24 و روش حداقل مجذورات جزیی استفاده گردید.

    یافته‌ ها:

     بین عدم امنیت شغلی، ابهام نقش و گرانباری نقش با رفتارهای ایمن رابطه منفی و معنادار و بین حمایت اجتماعی با رفتارهای ایمن رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (01/p<0). نتایج تحلیل رگرسیون هم‌زمان نشان داد که هر سه متغیر حمایت اجتماعی، عدم امنیت شغلی و ابهام نقش می‌توانند 6/37 درصد از کل واریانس رفتارهای ایمن را پیش‌بینی نمایند (01/p<0). با در نظر گرفتن نقش تعدیل‌گری حمایت اجتماعی، هر سه رابطه (رابطه‌ی بین عدم امنیت شغلی، گرانباری نقش و ابهام نقش با رفتارهای ایمن) تحت تاثیر این نقش قرار دارند (96/T-value>1). شاخص‌ نیکویی برازش که نشان‌دهنده قابل‌قبول بودن این میزان برای برازش مطلوب الگو است قابل‌قبول بوده و نشان‌دهنده تایید الگوی پژوهش می‌باشد (7/0< آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی).

    نتیجه‌ گیری:

     نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که عدم امنیت شغلی، ابهام نقش، گرانباری نقش و حمایت اجتماعی از عوامل تعیین‌کننده مهم رفتارهای ایمنی می‌باشند. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که برای حذف یا کاهش رفتارهای ناایمن، سازمان‌ها باید شرایط کاری مطلوبی را ایجاد کنند که در آن، تعادل زندگی کاری و بهزیستی کارکنان موردتوجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، عدم امنیت شغلی، ابهام نقش، گرانباری نقش، رفتارهای ایمن، کارکنان عملیاتی
  • سجاد محمدیاری، مهدی اصلانی*، علی قارداشی، احمدرضا ظهرابی صفحات 124-132
    سابقه و هدف

     موارد بسیاری از بروز آسیب‌های جسمانی ورزشکاران در ابتدای رقابت ورزشی گزارش‌شده است که علت تعداد زیادی از آن‌ها را گرم نبودن مناسب بدن و عدم آمادگی ذهنی روانی و جسمانی فرد برای شرکت در رقابت بیان کرده‌اند. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر برنامه گرم کردن بر پیشگیری از آسیب های دانشجویان دانشگاه افسری امام علی (ع) بود.

    روش بررسی

     تعداد 80 نفر از دانشجویان دانشگاه افسری امام علی به‌صورت در دسترس انتخاب و به‌صورت تصادفی در دو گروه تجربی (40 نفر) و کنترل (40 نفر) تقسیم شدند و به مدت یک‌ترم تحصیلی آسیب های آن‌ها ثبت گردید. از روش‏ آماری خی‏دو برای مقایسه میزان بروز آسیب دو گروه استفاده شد.

    نتایج

     نتایج آزمون خی دو نشان داد بین میزان بروز کلی آسیب دو گروه تجربی و کنترل اختلاف معنی داری وجود داشت (01/0 =p)، همچنین آزمون خی دو نشان داد بین میزان بروز آسیب زانو و مچ پا در آزمودنی های دو گروه اختلاف معنی‏داری وجود داشت (هر دو 001/0 = p) در کل آزمودنی های گروه تجربی به طور معنی‌داری کمتر از گروه کنترل آسیب دیدند (05/0>P).

    نتیجه‏ گیری:

     نتایج نشان داد پروتکل تمرینی تحقیق حاضر بر پیشگیری از آسیب های دانشجویان دانشگاه افسری امام علی (ع) تاثیر دارد بنابراین اساتید و مربیان تربیت‌بدنی دانشگاه‌های افسری می‌توانند از پروتکل تمرینی تحقیق حاضر برای پیشگیری از آسیب دانشجویان استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: برنامه گرم کردن، پیشگیری از آسیب، میزان بروز آسیب، شیوع آسیب
  • رضا گوهرانی، علیرضا قاسمی بیجقینی، محمدرضا حاجی اسماعیلی، سعدی بنار، احمد علی بابایی، سید پوژیا شجاعی، مهدی امیر دوسرا، نوید شفیق، سعیده ناطقی نیا* صفحات 133-143
    سابقه و هدف

     جراحی مجدد مغز و اعصاب به دلایل مختلفی از جمله عوارض جراحی اولیه ، جراحی مجدد برنامه ریزی شده ، جراحی مجدد اورژانسی یا برنامه ریزی نشده انجام می شود، سبب افزایش بار مالی بیمارستان و بیمار، پیش آگهی ضعیف و افزایش مدت اقامت در بیمارستان و بخش مراقبت های ویژه برای بیمار می شود. بیماران جراحی مغز و اعصاب از جمله بیمارانی هستند که جراحی مجدد در آنها نیازمند ارزیابی است. تعیین عوامل منجر به جراحی مجدد در بخش مراقبت های ویژه جراحی مغز و اعصاب دلایل  این جراحی های مجدد را تعیین می کند و کیفیت سیستم را برای جلوگیری از جراحی های مجدد قابل پیشگیری بهبود می بخشد.

    روش بررسی

     در این مطالعه مقطعی گذشته نگر، اطلاعات بیماران تحت جراحی مجدد از جمله نوع بیماری، جراحی اولیه و دلایل عمل مجدد مشخص شد سپس فراوانی هر یک از سه متغیر به صورت جفت بررسی شد. کلیه جراحی های مجدد و بازگشت به اتاق عمل طی 5 سال متوالی و همچنین اطلاعات کلیه بیماران از جمله اطلاعات دموگرافیک ، بیماری زمینه ای ، سیگار و الکل ، علت جراحی اولیه و جراحی مجدد ، سابقه پزشکی ، نوع عمل ، عوارض جراحی ، مراقبت های بعد از عمل مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

     در این مطالعه مشخص شد که سن ، جنس ، تشخیص اولیه ، فاصله بین جراحی و بستری مجدد ، بیماری زمینه ای ، بستری در ICU  با بروز جراحی مجدد مغز و اعصاب ارتباط ندارد. متغیرهای مرتبط با وقوع جراحی مجدد مغز و اعصاب شامل جراحی باز ، بیماری مغزواعصاب از جمله Cerebrovascular ، مدت زمان جراحی اول ، اولین جراحی اورژانسی ، مدت بیهوشی بیشتر در اولین عمل ، میزان خونریزی و نیاز به packed cell، نیاز به دریافت FFP ، برخی از عوارض بیمارستان بودند.

    نتیجه گیری

     با تعیین عواملی که باعث جراحی مجدد جراحی مغز و اعصاب می شود ، در صورت امکان از چنین جراحی هایی جلوگیری می شود و هزینه ها و بار بیمارستان کاهش می یابد ، همچنین بیماران از عوارض و مرگ و میر کمتری رنج خواهند برد.

    کلیدواژگان: جراحی مغز و اعصاب، عمل مجدد، بخش مراقبت های ویژه
  • یعقوب علیپور*، محمدحسن جوادی صفحات 144-152
    سابقه و هدف

    پژوهش حاضر در راستای بررسی تاثیر به‌کارگیری مدیریت دانش بر روی بهبود ایمنی در صنعت ساخت‌وساز و ارایه‌ی مدل مدیریت دانش مناسب برای این بهبود انجام ‌شد.

    روش بررسی

    این پژوهش ازنظر هدف، پژوهشی کاربردی است و بر اساس روش گردآوری داده‌ها، توصیفی-پیمایشی می‌باشد. با توجه به اینکه جامعه‌ی آماری این پژوهش تمامی متخصصین حوزه‌ی مدیریت ساخت‌و‌ساز کشور هست، تعداد اعضای جامعه‌ی آماری نامحدود در نظر گرفته شد. پس از بررسی ادبیات پژوهش و مصاحبه با سه نفر از خبرگان امر، 6 پارامتر اصلی "فرهنگ‌سازی، کسب، نشر، خلق، به‌کارگیری و ذخیره" به‌عنوان پارامترهای موثر مدیریت دانش بر بهبود ایمنی شناسایی شدند. برای بررسی همبستگی بین این پارامترها و مدیریت دانش در بهبود ایمنی و بررسی فرضیه‌ها از آزمون همبستگی پیرسون و آزمون t تک گروهی استفاده شد. داده‌های لازم از طریق توزیع پرسشنامه جمع‌آوری شدند. تعداد 384 نفر به‌عنوان حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران تعیین شد و به روش تصادفی نمونه‌گیری صورت گرفت. جهت بررسی روایی پرسشنامه از روایی محتوایی و به‌منظور ارزیابی پایایی تحقیق از روش آلفای کرونباخ استفاده شد که مقدار این آلفا برابر با 948/0 به دست ‌آمد که نشانگر قابل‌اعتماد بودن پرسشنامه‌ی توزیع‌شده است. تمامی محاسبات در نرم‌افزار SPSS انجام شدند.

    یافته‌ ها:

     نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که به‌کارگیری مدیریت دانش در بهبود ایمنی صنعت ساخت‌وساز تاثیر مثبتی در کاهش حوادث و خطرات خواهد داشت. ازنظر متخصصین امر لازم است اجرا و توسعه‌ی همه‌ی مراحل شش‌گانه‌ی مدیریت دانش ایمنی در بهبود ایمنی موردتوجه قرار گیرد.

    نتیجه‌ گیری: 

    درنهایت، مدلی بر اساس نتایج پژوهش میدانی و نظرات خبرگان تهیه شد که دارای 6 مرحله‌ی اصلی (فرهنگ‌سازی، کسب، نشر، خلق، به‌کارگیری و ذخیره) هست که در آن فرهنگ‌سازی به‌عنوان مرحله‌ی ابتدایی و پایه مدیریت دانش در جهت بهبود ایمنی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، حوادث و خطرات، بهبود ایمنی، صنعت ساخت وساز
  • محمدرسول ذورقی، آمنه برجسته یزدی، رامبد خواجه ای، امیر رشیدلمیر صفحات 153-164
    سابقه و هدف

     تغییرات در دوره سالمندی باعث ایجاد برخی مشکلات در افراد سالمند می‌شود که این تغییرات می‌تواند آناتومیکی یا فیزیولوژیکی باشد. هدف‌پژوهش حاضرتاثیر هشت‌هفته تمرینات مقاومتی با و بدون محدودیت‌جریان خون بر فاکتورشبه‌انسولین-1، پپتید قطعه اگرین‌C ترمینال و ترکیب بدن سالمندان بود.

    روش‌ بررسی:

    روش پژوهش‌حاضر نیمه‌تجربی وباطرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون بود. جامعه آماری دراین تحقیق، مردان شهرمشهد بودند که براساس معیارهای ورودبه تحقیق پس از غربالگری اولیه، تعداد 45 نفر به صورت تصادفی با دامنه سنی 83/2 ±11/64(سال) و قد 36/5 ± 44/173(سانتیمتر)، وزن 99/5  ± 34/81(کیلوگرم)، شاخص توده‌بدنی 51/1 ± 03/27، توده‌جربی 26/2  ± 68/26 (درصد) وتوده عضلانی 07/4 ± 36/53  درسه گروه‌تمرین مقاومتی با(15نفر) و بدون(15نفر) محدودیت‌ جریان ‌خون و گروه کنترل (15نفر) تقسیم شدند. داده‌ها بااستفاده ازآزمون تحلیل واریانس یک‌طرفه وآزمون‌تعقیبی‌توکی در‌سطح معنی‌داری 05/0≥P ونرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شدند.

    یافته ها

     نتایج پژوهش حاضر نشان داد میزان سرمی IGF-1 افزایش معنی داری بین‌گروه‌های تمرین مقاومتی با و بدون محدودیت جریان خون نسبت به گروه کنترل داشت (001/0=P، 02/49=F). همچنین تمرین مقاومتی بامحدودیت جریان‌خون تاثیربیشتری بر افزایش سطوح 1-IGF(41/253=ES ، 61/22=PC) نسبت به‌گروه تمرین مقاومتی بدون محدودیت جریان خون داشت(200=ES ، 31/1=PC). نتایج همچنین نشان داد میزان سرمی پپتیدC بین گروه‌های تمرین مقاومتی باوبودن محدودیت جریان خون با گروه کنترل کاهش معناداری وجودداشت (001/0=P ، 93/39=F) اما بین گروه‌های تجربی تفاوتی معنی‌داری وجود نداشت (493/0=F، 09/0=P). نتایج همچنین نشان داد تمرین با و بدون محدودیت جریان خون سبب کاهش توده چربی (001/0=P، 95/16=F) و شاخص توده بدن (001/0=P، 30/44=F) نسبت به گروه کنترل شد اما بین گروه‌های تجربی تفاوتی وجود نداشت (00/1=P، 46/0=F).

    نتیجه گیری

     تمرینات مقاومتی با و بدون محدودیت جریان‌خون سبب افزایش1- IGF و کاهش پپتید CAF، توده چربی و شاخص توده بدن سالمندان می‌شود.

    کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی بامحدودیت جریان خون، 1-IGF، پپتید CAF، ترکیب بدن، سالمندان
  • حسین نیک کار، امیر رشید لمیر، رامبد خواجه ای، آمنه برجسته یزدی صفحات 165-176

    سابقه و هدف  :

     بیماری های قلبی عروقی یکی از علل اصلی مرگ میر در جهان است. هدف ازپژوهش حاضرتاثیرهشت هفته تمرین ترکیبی برسطوح آدیپونکتین ورزیستین درمردان میانسال پس ازانجام عمل بای پس عروق کرونری بود.

    روش بررسی

     روش پژوهش حاضرنیمه تجربی و باطرح پیش آزمون، پس آزمون بود. جامعه آماری کلیه بیماران بای پس عروق کرونری  شهرمشهد بودند. در مطالعه حاضرنمونه پژوهشی شامل 26 مرد میانسال پس ازعمل بای پس عروق کرونرتشکیل دادندکه براساس معیارهای ورودبه تحقیق، در2گروه درتجربی (14) وکنترل (12) قرارگرفتند. داده ها با استفاده از آزمون ت زوجی وتی همبسته در سطح معنی داری 05/0≥P  تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

     نتایج آزمون آماری تی همبسته نشان داد سطوح آدیپونکتین درگروه تمرین ترکیبی به دنبال هشت هفته تمرین ترکیبی  به طورمعنی داری افزایش یافت (001/0=P)، اما درگروه کنترل کاهش غیرمعنی داری داشت (577/0=P). همچنین نتایج آزمون تی مستقل نشان داد سطوح آدیپونکتین گروه تمرین ترکیبی به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل بالاتر بود (0001/0=P). همچنین دررابطه با شاخص رزیستین، نتایج آزمون تی همبسته نشان داد سطوح این شاخص درگروه تمرین ترکیبی پس از هشت هفته اجرای پروتکل تمرین به طور معنی داری کاهش یافت (005/0=P). اما درگروه کنترل افزایش غیرمعنی داری مشاهده شد (720/0=P). همچنین نتایج آزمون تی مستقل نشان داد سطوح رزیستین  گروه تمرین ترکیبی به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش داشت (0006/0=P).

    نتیجه گیری

     پژوهش حاضر نشان داد تمرینات ترکیبی سبب تغییرات مثبت برفاکتورهای قلبی عروقی می شود و به عنوان روشی غیردارویی جهت درمان این بیماری ها استقاده شود.

    کلیدواژگان: تمرینات ترکیبی- آدیپونکتین-رزیستین-CABG
|
  • Niloofar Hemati, Alireza Ahmadi* Pages 90-91
  • Seyed Mahmod Fatemiaghda, Ali Saket*, Hossein Sadeghi, Ahmad Fahimifar Pages 92-101
    Background and Objectives

    Examining experiences related to past earthquakes, especially in developing countries suggest that in addition to fatalities and injuries caused by the main earthquake the large aftershocks also have effect to increasing the mentioned consequences. In this Research has presented a practical method in predicting the large aftershocks with the aim of reducing fatalities and injuries caused by their occurrence.

    Materials and Methods

    The survey method used in this study is based on statistical analysis related to basic parameters of the primary aftershocks such as: time occurrence, magnitude with aim of prediction of time the large aftershock for alarm and evacuation to people from non-resistant buildings. In this research has used seismic quiescence theory (time distance between aftershocks event) and analysis of the normalized data of depth and magnitude of primary aftershocks for the prediction of time and vulnerability level caused of the large aftershocks in Sefidsang earthquake in northeast of Iran.

    Result

    Data analysis suggests that there is the definite relationship between magnitude and seismic quiescence of primary aftershocks that this relationship can be base of analysis for prediction of the time of the large aftershocks.

    Conclusion

    The results of this study indicate that predicting the time and the rate of vulnerability of the large aftershocks can be obtained by combining the outputs of the two aforementioned analyzes.

    Keywords: Sefidsang earthquake, largest aftershock, Seismic quiescence, prediction, fatalities, injuries
  • Aboulfazl Mohseni, Hossein Samavatian *, Aboulghasem Nouri, Mehdi Moghimi Pages 102-111
    Background and objectives

    Human error is one of the main reasons for occupational accidents. This study, in order to reduce occupational accidents, pathologized human error.

    Materials and Methods

    Qualitative research interviewed 28 supervisors of the steel industry community (1996 employee) in 2019 and four members of the Faculty of I/O Psychology of the University of Isfahan. The second step was a descriptive method of multiple correlations. Sample size (n = 123) was performed using Tabaching and Fidel (2007) formulas and random sampling was done by the available method. Participants fully informed about the procedures and risks involved in research and given their consent to participate. Data were collected through the researcher-made human error identification questionnaire (HEIQ), Scott and Bruce Decision Styles Questionnaire (1995), and NASA TLX Mental Load Index (1986). Inferential analysis of data was performed by structural equation modeling with partial least squares approach using Smart PLS (V2) statistical software and descriptive analysis using SPSS-25 statistical software.

    Results

    The results showed that the content validity index of the HEIQ was 0.82 and the content validity ratio was 0.76 (more than the minimum acceptable). Cronbach's alpha coefficient of all questions was above 75%. Organizational factors are predictors of human factors (T = 25.86 and 9/84 = R2). The direct relationship between decision-making style and human factors was rejected (T = 1.91), But organizational factors moderated this relationship and determined the role of two styles of Decision making; avoidance (T = 7.00) and instantaneous (T = 4.14) on human factors (R2 = 0.288 and T = 4.99). Organizational factors also moderated the relationship between mental workload and human factors, which was not directly significant (T = 0.74) (R2 = 0.287 and T = 4.67).

    Conclusion

    Accurate analysis of accidents in order to improve the safety of work environments is possible by considering the intertwined relationships of human and organizational factors.

    Keywords: human error decision-making style mental workload steel industry
  • Sima Parizadeh*, Nasrin Arshadi Pages 112-123
    Background and Objectives

    Creating and strengthening safety behaviors is one of the important methods in preventing the occurrence of occupational accidents and injuries; Therefore, identifying the factors that lead to decrease or increase in safety behaviors are very effective and necessary in preventing the occurrence of occupational injuries, near miss accidents and occupational accidents. Therefore, the aim of this study was to, investigating the moderating role of social support on the relationship of job insecurity, role ambiguity, & role overload with safe behaviors in operational employees of an industrial company in Ahwaz.

    Materials and Methods

    The research method was causal-correlational and statistical population includes all 430 operational employees of an industrial company in Ahwaz in 2020. Morgan table was used to determine the sample size due to lack of community variance and lack of knowledge about the success or failure of variables that based on this, research sample equal to 217 people was obtained. For collecting data, was used standard questionnaires such as job insecurity, role ambiguity and conflict, role overload, safe behaviors, & social support whose their reliability were calculated with Cronbach's alpha, & for analyzing data, was used SPSS 24, & PLS.

    Results

    There are negative & significant relationship between job insecurity, role ambiguity, & role overload with safe behaviors, & there is a positive & significant relationship between social support with safe behaviors (p<0.01). The results of enter regression analysis showed that all three variables of social support, job insecurity and role ambiguity can predict 37.6% of the total variance of safe behaviors (p< 0.01). By considering moderating role of social support, every three relationships (the relationships between job insecurity, role overload, & role ambiguity with safe behaviors) are affected by this role (T-value>1.96). The Goodness of Fit Index which indicates that this is acceptable for fitting the model, is acceptable & represents the confirmation of the research model (Cronbach's alpha & composite reliability>0.7).

    Conclusion

    The results of this study showed that job insecurity, role ambiguity, role overload, & social support are the significant determinants of safety behaviors. Therefore, it can be concluded that for removing or decreasing unsafe behaviors, organizations should create favorable working conditions which considers work life balance and employees’ well-being.

    Keywords: Social Support, Job Insecurity, Role Ambiguity, Role Overload, Safe Behaviors, operational employees
  • Sajjad Mohammadyari, Mehdi Aslani*, Ali Ghardashi, Ahmadreza Zohrabi Pages 124-132
    Background and Objectives

    Many cases of physical injuries of athletes have been reported at the beginning of the sports competition, many of which have been explained by the lack of proper warm up exercise and lack of mental, psychological and physical readiness to participate in the competition. The propose of current study is investigation the effect of 8 weeks warm up program on the prevention injury in Emam Ali military university studentsMethod and Material: For this research 80 Emam Ali military university students were selected purposefully based on inclusion and Exclusion criteria. Then Subjects were randomly divided into two groups included 40 subjects of experimental and 40 subjects control group. Then the subject in the experimental group performed a comprehensive warm up program of modified 11+ for 8 weeks and 3 session per week (24 session). And during this period, subject in the control group performed their daily programs. And their injuries were recorded for one semester. Chi-square statistical method was used to compare the incidence of injury between the two groups.

    Results

    The results of Chi square test showed that there is a significant difference between the incidence of general injuries between control and experimental group (p=0/01) Also, chi-square test showed that there was a significant difference between the incidence of knee and ankle injuries in the subjects of the two groups (p=0/001). In general, the subjects in the experimental group were significantly less injured than the control group (p<0/05)

    Conclusion

    The present study showed that the comprehensive warm up program has an effect on prevention injury of students of emam Ali military University and instructors and professors of military universities can use the training protocol of the present study to prevent injury

    Keywords: warm up program, prevention of injury, incidence of injury, prevalence of injury
  • Reza Goharani, Alireza Ghasemi, Mohammadreza Hajiesmaeili, Sadi Banar, Ahmad Alibabaei, Seyedpouzhia Shojaei, Mahdiamir Dosara, Navid Shafigh, Saeedeh Nateghinia* Pages 133-143
    Background and Objective

    neurosurgery reoperation that occurs for various reasons such as complications of primary surgery, planned reoperation, emergency or unplanned reoperation, and increase the financial burden of the hospital and the patient, poor prognosis, and increase the length of stay in hospital and intensive care unit for the patient. Neurosurgery patients are among the patients in whom reoperations need to be evaluated. Determining the factors leading to reoperations in the Neurosurgery Intensive Care Unit determines the causes and improves the quality of the system to prevent preventable reoperations.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional retrospective study, the information of patients undergoing reoperation including the type of disease and initial surgery, reasons for reoperation were identified. The frequency of each of the three variables was examined in pairs. All reoperations and returns to the operating room during 5 consecutive years were reviewed. Information of all patients including demographic information, underlying disease, smoking and alcohol, cause of primary and reoperation surgery, medical history, type of operation, complications of the surgery, postoperative care were examined.

    Results

    In this study, it was found that age, sex, initial diagnosis, the distance between surgery and readmission, underlying disease, ICU admission, were not associated with the occurrence of neurosurgery reoperation. Variables associated with the occurrence of neurosurgery reoperation include open surgery, surgical disease including Cerebrovascular, duration of the first surgery, first emergency surgery, duration of further anesthesia in the first operation, bleeding rate and need for a packed cell, Need to receive FFP, some hospital complications

    Conclusion

    Determining the factors that cause neurosurgery re-operation, prevent such surgeries if possible and reduce costs and hospital load, and also patients suffer fewer complications and mortality

    Keywords: Neurosurgery, Reoperation, Intensive Care Unit
  • Yaghoub Alipouri*, MohammadHassan Javadi Pages 144-152
    Background and Objectives

    The present study investigates the effect of implementing the knowledge management on safety improvement of construction industry and presentes an appropriate knowledge management model for this improvement.

    Materials and Methods

    This research is a practical research in terms of purpose and is descriptive-survey in term of data collection. Regarding the fact that the statistical society of this research is all experts in the field of construction management in the country, the number of memebers of statistical society is considered to be unlimited. After reviewing the research literature and interviewing with three experts, six main parameters “culture, acquisition, publish, creation, implementation and save” were identified as effective parameters of knowledge management on improving safety. Pearson correlation and one-sample t tests were used to examine the correlation between these parameters and knowledge management in improving the safety and to prove their relation. The necessary data were collected through the distribution of a questionnaire. A total of 384 people were determined as the sample size using the Cochran's formula and random sampling was performed. To check the validity and reliability of the questionnaire, the content validity and Cronbach's alpha methods were used respectively. The value of this alpha was 0.948, which indicates the reliability of the distributed questionnaire. In addition, all the calculations were done in SPSS software.

    Results and Conclusion:

    Findings showed that application of knowledge management in order to improve the safety of construction industry will have a positive affect on decreasing the accidents and hazards. According to experts, it is necessary to consider the implementation and development of all six steps of safety knowledge management in improving safety. Finally, a model based on the results of field research and expert opinions was presented that has six main stages (culture, acquisition, publish, creation, application and save) in which culture is considered as the initial stage and basis of knowledge management to improve safety.

    Keywords: Knowledge Management, Accidents, hazards, Safety Improvement, Construction Industry
  • MohammadRasool Zoraqi, Amene Barjaste Yazdi *, Rambod Khajei, Amir Rashidlamir Pages 153-164
    Background and Objectives

    Changes in old age cause some problems in the elderly that these changes can be anatomical or physiological. The aim of the present study was to evaluate the effect of eight weeks of resistance training without blood flow on insulin-like factor (IGF-1), C-terminal agrin fragment peptide (CAF) and body composition of the elderly.

    Materials and Methods

    The present research method is quasi-experimental and pre-test-post-test design. The statistical population in this study is the men of Mashhad. According to the inclusion criteria, after initial screening by the researcher, 45 people were randomly selected.), Weight 81.34 ±5.99 (kg), body mass index 27.03 ± 1.51, experimental mass 26.26 ± 2.26 (percent) and muscle mass 53.36 ±4.07 in three groups Resistance training with (15 people) and without (15 people) restriction of blood flow و and control group (15 people) were divided. Data were analyzed using one-way analysis of variance and Tukey test at the significance level of P /0.05 and SPSS software version 21.

    Results

    The results of the present study showed that the serum level of IGF-1 had a significant increase between the groups of resistance training with and without restriction of blood flow compared to the control group (P = 0.001, F = 49.02). Also, resistance training with limited blood flow had a greater effect on increasing IGF-1 levels (ES = 352.14, PC = 22.61) than the resistance training group without blood flow restriction (ES = 200, PC = 1.31). The results also showed that there was a significant decrease in serum C-peptide level between resistance training groups with limited blood flow and control group (P = 0.001, F = 39.93) but there was no significant difference between experimental groups (493 / 0 = F, 09/0 = P). The results also showed that exercise with and without restriction of blood flow reduced fat mass (P = 0.001, F = 16.95) and body mass index (P = 0.001, F = 44.30) compared to the control group. But there was no difference between the experimental groups (P = 1.00, F = 0.46).

    Conclusion

    Resistance training without blood flow restriction increases IGF-1 and decreases CAF peptide, fat mass and body mass index in the elderly

    Keywords: Resistance training with blood flow restriction, IGF-1, CAF peptide, Body composition, Elderly
  • Hossein Nikkar, Amir Rashidlamir, Rambod Khajei *, Amene Barjeste Pages 165-176
    Background and Objectives

    Cardiovascular diseases are one of the leading causes of death in the world. The aim of the present study was to evaluate the effect of eight weeks of combined exercise on adiponectin and resistin levels in middle-aged men after coronary artery bypass grafting.Method and Materials: The research method was quasi-experimental and pre-test with post-test. The statistical population was all patients with coronary artery bypass grafting in Mashhad. In the present study, a research sample consisting of 26 middle-aged men after coronary artery bypass graft surgery was divided into experimental (14) and control (12) groups according to the inclusion criteria. Data were analyzed using paired t-test and correlated t-test at the significance level of P≥0.05.

    Results

    The results of paired t-test showed that adiponectin levels in the combination group increased significantly after eight weeks of combination training (P = 0.001), but decreased significantly in the control group (P = 0.577). Also, the results of independent t-test showed that adiponectin levels in the combined exercise group were significantly higher than the control group (P = 0.0001). Also, in relation to the resistin index, the results of the correlation test showed that the levels of this index in the combined training group decreased significantly after eight weeks of training protocol (P = 0.005). But in the control group, a non-significant increase was observed (P = 0.720). Also, the results of independent test showed that the resistance levels of the combined exercise group were significantly reduced compared to the control group (P = 0.006)

    Conclusion

    The present study showed that combination exercises because positive changes in cardiovascular factors and can be used as a non-pharmacological method to treat these diseases.

    Keywords: Combination Exercises, Adiponectin, Resistin, CABG