فهرست مطالب

مطالعات دفاع مقدس - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1400)

نشریه مطالعات دفاع مقدس
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 26، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • عبدالعلی پورشاسب، محسن مرادیان*، مجید آرش صفحات 9-47

    باوجود آنکه کشورهای منطقه موانع زیادی سر راه جمهوری اسلامی ایران قرار داده و در روند جنگ نقش مهم و موثری ایفا کردند، مع‎الوصف هنوز این نقش به طور کامل و درخور رزمندگان شجاع ایران مورد کنکاش و مداقه قرار نگرفته و نقش و چهره واقعی این کشورها برای ملت‎های منطقه حتی مردم و مسیولین ایران نمایانده نشده است. در این تحقیق اتکا به اسناد زیاد بوده و محقق ابتدا با استفاده از اسناد منتشر شده معتبر داخلی و خارجی به توصیف روابط دیپلماتیک کشورهای منطقه خلیج فارس با جمهوری اسلامی ایران و رژیم بعث عراق پرداخته و سپس با مراجعه به خبرگان برای تحقق اهداف تحقیق و اعتباریابی یافته‎های کتابخانه‎ای خود اقدام نموده است. نتیجه تحقیق نشان می دهد که کشورهای حامی عراق در شروع جنگ، کمک‎های تدارکاتی و اطلاعاتی زیادی انجام نداده و این کمک‎ها فقط در حد قرارداد‎هایی بود که از قبل با عراق داشتند؛ اما از زمانی که ایران وارد فضای جغرافیایی عراق ‎شد، کمک‎های خود را افزایش دادند؛ لیکن نه به اندازه‎ای که عراق پیروز شود. در انتهای جنگ که عراق دوباره بخش‎هایی از ایران را اشغال کرد هم، شاید فشار آنها بود که صدام در ایران نماند و به مرزهای بین‎المللی بازگشت. درواقع حتی کشورهای حامی صدام هم نمی‎خواستند که جنگ پیروز نظامی داشته باشد. به همین دلیل بعد از جنگ که پتانسیل نظامی صدام خیلی زیاد شده بود با حمله به او به بهانه اشغال کویت، این پتانسیل را از او گرفتند.

    کلیدواژگان: رفتار کشورهای منطقه، عملکرد کشورهای منطقه، حمایت کشورهای منطقه، جنگ تحمیلی، دفاع مقدس
  • حسین علایی صفحات 49-73

    در این پژوهش به بیان و ارزیابی راهبردهای دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی ایران در دوره جنگ تحمیلی پرداخته می شود . شیوه و روش انجام این تحقیق از حیث رویکرد محقق، توصیفی – تحلیلی و از حیث تکنیک جمع‌آوری داده‌ها، کتابخانه‌ای و اسنادی است. در این تحقیق سعی شده است به پرسش های مختلف در باره چیستی و چرایی اتخاذ راهبردهای دفاعی و نظامی در دوره جنگ پاسخ داده شود. در مجموع بررسی های این تحقیق نشان می دهد که راهبردهای نظامی ایران در جلوگیری از "پیشروی عراق" در خاک ایران و نیز "دفع تجاوز" و "آزادسازی سرزمین های اشغالی" کشور موفق بوده است ولی راهبرد ایران برای "خاتمه دادن به جنگ" از طریق انجام یک عملیات بزرگ سرنوشت ساز، ناموفق بوده است و باعث طولانی و فرسایشی شدن جنگ و نیز کاهش توان اقتصادی ایران و افزایش تلفات و تغییر موازنه قوا به نفع عراق شده است. از طرفی ایران، "راهبرد دیپلماسی" موفقی در طول دوره دفاع مقدس نداشته است و سرانجام جنگ، نه با ابتکار نظامی – سیاسی جمهوری اسلامی ایران بلکه از طریق پذیرش تاخیری قطعنامه 598 سازمان ملل به پایان رسیده است. در نهایت جمهوری اسلامی ایران توانسته است با راهبردهای اتخاذ کرده، "تمامیت ارضی" کشور را حفظ کند و جنگ را پس از هشت سال با ناکام گذاشتن صدام حسین به پایان ببرد. ولی موفق نشده تا خسارات و غرامت جنگ را از عراق دریافت کند و اروندرود را لایروبی نماید و خوزستان را بازسازی کند.

    کلیدواژگان: راهبرد، جنگ تحمیلی، ارتش متجاوز، دفاع، تهاجم
  • مسعود مطلبی* صفحات 75-98

    دیپلماسی دفاعی به عنوان شیوه نوینی از ارایه توان نظامی، به مثابه سازوکاری است که دولت‎ها می‎کوشند، به واسطه آن از امتیازات و توانایی‏‎های خود در حوزه دفاعی برای وابسته کردن دیگر کشورها به خود، افزایش وابستگی متقابل امنیتی، جلب اعتماد، جلوگیری از بروز منازعه، حل منازعه ها، ایجاد چارچوب‎های امنیتی منطقه‎ای و مانند این ها استفاده کنند و هدف آن را می توان ایجاد شرایط سیاسی و ملی و بین المللی مطلوب برای حفظ و گسترش ارزش های ملی و حیاتی کشور در برابر دشمنان بالفعل و بالقوه دانست. نوشتار توصیفی- تحلیلی حاضر با هدف تبیین نقش دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران در گام دوم انقلاب اسلامی تلاش دارد به این سوال اصلی پاسخ دهد که دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران در گام دوم انقلاب اسلامی و در راستای ارتقای امنیتی و عمق بخشی به این انقلاب باید دارای چه اهداف، راهبرد و الزاماتی باشد. نتایج و یافته های تحقیق حاضر نشان می دهد که دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران بواسطه اهداف و راهبردهای هچون مدیریت حوزه های امنیتی، فراهم کردن زمینه تامین فناوری تجهیزات یا تسلیحات دفاعی، نقش آفرینی در بازدارندگی، خلع سلاح و کنترل تسلیحاتی، کسب منافع اقتصادی، اعتمادسازی در حوزه های نظامی، مبارزه با تروریسم، گسترش همکاری های دفاعی- نظامی با کشورها، توسعه تعاملات با نهادهای منطقه ای و بین المللی گامی موثر در تولید و زایش بیش از پیش قدرت ملی، نیل به ثبات و امنیت پایدار در فرایند گام دوم انقلاب اسلامی در مسیر تمدن سازی نوین بشمار می آید.

    کلیدواژگان: دیپلماسی دفاعی، سیاست دفاعی، قدرت ملی، امنیت ملی، گام دوم انقلاب اسلامی
  • حسین رجایی، علیرضا سلیمی*، سید علیرضا حسینی، محمدحسین ناظمی اشنی صفحات 99-118

    موضوع دفاع و آمادگی جامعه اسلامی برای جهاد در راه خدا، از ضروریات بقا و امنیت امت اسلامی است. این پژوهش با هدف بررسی جایگاه و اختیارات حاکم اسلامی در صدور حکم جهاد دفاعی در انواع مختلف آن، در مبانی اسلامی و آراء و نظرات فقهی علمای اسلام انجام پذیرفته است. پژوهش از نوع بنیادی و کاربردی بوده، با مراجعه به منابع و متون اسلامی و فقهی به روش کتابخانه ای و تحلیلی انجام شده است. از بررسی متون دینی و فقهی چنین برمی آید که اولا حاکم اسلامی نقش کلیدی در اجرای حکم جهاد و دفاع از کیان حکومت اسلامی و عزت مسلمانان داشته، ثانیا این اختیارات ضامن تامین امنیت امت اسلام و حفظ استقلال و بقای آن است؛ ثالثا اختیارات حاکم اسلامی، با در نظر گرفتن شرایط زمانی و مکانی و معطوف به پویایی فقه شیعه، عامل اصلی در بسیج نیروها برای مقابله با دشمنان اسلام است؛ و رابعا این احکام فصل الختام جاری شدن حکم جهاد دفاعی در حکومت اسلامی است.

    کلیدواژگان: حاکم، جهاد، اسلام، هه
  • اسماعیل خان احمدی*، مصطفی خودسیانی صفحات 119-144

    بررسی نقش انگیزه بر مشارکت و حماسه آفرینی مردم در دفاع مقدس و تحقق اهداف جنگ چکیده: نظر به پیچیدگی صحنه نبرد و فراوانی متغیرها، اهداف متعالی نظام اسلامی در دفاع مقدس و فراوانی متغیرهای موثر بر رفتار رزمندگان (فرمانده و تک ور) در فرایند نبرد، در راستای سنجش تاثیر انگیزه در دفاع مقدس از آموزهای دینی، رهنمودهای حضرت امام(ره) و فرماندهی معظم کل قوا(مدظله) و صاحب نظران این حوزه پنج مولفه: رسالت الهی، تنبیه متجاوز، دفاع همه جانبه، احقاق حق و دریافت امتیازات مادی احصاء و در پرسشنامه محقق ساخته بین جامعه تحقیق توزیع گردید. پس از جمع آوری تجزیه و تحلیل دادها نظر به ضریب همبستگی 663/0 و سطح معنی دار 000/0 فرضیه تحقیق تایید گردید. نظربه تاثیر بالای شاخص های انگیزه بر مشارکت مردم در دفاع مقدس و تحقق اهداف جنگ، طیف کاملی از گزینه‎ های یک دفاع لایه بندی شده تحت عنوان پنج ظرفیت برای نظام اسلامی شکل گرفت که در نتایج به آن اشاره شده است. کلیدواژه ها: دفاع مقدس، جنگ آینده، مبانی ارزشی، انگیزه.

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: دفاع مقدس، اهداف، انگیزه
  • پروانه غیبی، یوسف محمدی مقدم*، زهرا علی پور، عباسعلی قیومی صفحات 145-174

    راهبرد های ارزشی فرماندهان، در راهبری و مدیریت فرهنگ ایثار و دلاوری نقش آفرین است. تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی بوده و سعی دارد تا با الهام از روش داده بنیاد و رویکرد تفسیری، مدل پارادایمی " ارزش های فرماندهان دفاع مقدس "، را کشف نماید. جمع آوری داده ها با استفاده ازروش مصاحبه نیمه ساختاریافته، در محدوده ی زمانی سال های 1399-1397 به روش کیفی صورت پذیرفته است. میدان مطالعه خبرگان فرماندهان و سرداران دوران دفاع مقدس بودند که به روش نمونه گیری هدفمند و بر مبنای شاخص اشباع نظری تعداد پانزده نفر از آنها، به عنوان نمونه ای ازجامعه ی پژوهش مورد مصاحبه قرار گرفتند. کدهای حاصل از متن گزاره ها، با استفاده از روش تحلیل محتوا احصاء شدند و سپس بر مبنای آن ها، مدل پارادایمی ارزش های فرماندهان دفاع مقدس به صورتی داده بنیاد شناسایی شد. پس از روایی سنجی واعتباریابی مدل کشف شده بر مبنای شاخص های الگوی داده بنیاد، روایت نظری این پژوهش با توجه به مدل احصاءشده، بدین شرح جلوه گر شد:«تجربه هشت سال دفاع مقدس با وجود رهبرانی سرآمد و آرمان هایی خدامحور، در بستر کهن الگوهای دینی و جذب کاریزماتیک پیروان با استراتژی های سازماندهی و همراستایی و تلفیق فرماندهی نهادی و هیاتی به پیامدهای گسترش حاکمیت قانون خدا و انگیزه خدمت رسانی عمومی در راهبرد های ارزشی منابع انسانی دفاع مقدس منجر شده است» . در ادامه پیشنهادهای علمی - اجرایی مبتنی بر یافته های تحقیق ارایه شده است.

    کلیدواژگان: ارزش، فرماندهان و سرداران، دفاع مقدس، نظریه پردازی داده بنیاد
  • رزیتا سپهرنیا*، محمدطاهر شیخی صفحات 175-195

    به نظر می‏رسد ورود به عرصه جدید مناسبات جهانی و برخورداری از تکنولوژی های پیشرفته سبب کاهش کنترل های اجتماعی دولت ها شده و نوع، میزان و اثرگذاری آسیب‏ها و ناامنی‏های اجتماعی بیشتر از گذشته شده است. از این رو آموزش و تربیت نسل جوان در شکل گیری سرمایه فرهنگی، می تواند عاملی برای بروز امنیت اجتماعی و پیشگیری از گسست های اجتماعی در کشورمان محسوب شود. از این رو این مقاله سعی دارد نقش و جایگاه سرمایه فرهنگی را در تبیین و تامین امنیت اجتماعی بررسی نماید. این مقاله از نظر هدف توصیفی، از نظر گردآوری داده ها پیمایشی و از حیث تحلیل از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش شهروندان تهرانی به تعداد تقریبی 13 میلیون نفر بوده که از طریق فرمول کوکران 384 نفر از شهروندان از طریق نمونه گیری خوشه ای و تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد سرمایه فرهنگی و امنیت اجتماعی، که پس از بررسی روایی صوری و محتوایی توسط صاحب نظران و بررسی پایایی از طریق آلفای کرونباخ (88/.) مورد تایید قرار گرفته شد. یافته های تحقیق نشان داد که هر سه بعد سرمایه فرهنگی(تجسم یافته، عینیت یافته، نهادینه) در بروز امنیت اجتماعی موثر بوده و سهم تبیین کنندگی سرمایه فرهنگی تجسد یافته در این بین از موارد دیگر موثرترمی باشد. از این رو می توان ارتقاء امنیت اجتماعی در جامعه را از طریق تولید سرمایه های فرهنگی در جامعه و بصورت آموزش هدفمند در نظام آموزشی بستر سازی و فراهم نمود.

    کلیدواژگان: سرمایه فرهنگی، امنیت داخلی، امنیت اجتماعی
  • الماس اسلامی، سیده فاطمه حسینی میرصفی* صفحات 197-223
    شهادت و مرگ پایان حیات انسان نیست، انتقال از حیاتی به حیات دیگر و ورود به عالم جدیدی است که عالی تر و گسترده تر از عالم مادی به نام عالم برزخ می باشد؛ حیات برزخی یا جهان پس از مرگ و مراحل مختلف آن از مهمترین آموزه های دینی است. عدم اطلاعات یکسان از کیفیت حیات برزخی، منشا اختلاف بین اندیشمندان اسلام شده است. آنچه واضح است این است که بدون راهنمایی وحی مسایل آن برای انسان غیرقابل دسترسی است و بهترین منبع برای شناسایی و کشف ابعاد و زوایای آن قرآن و روایات است. این پژوهش از نوع کاربردی، و با بهره گیری از فرایند تحقیق کتابخانه ای از منابع اسلامی داده ها را گردآوری و با روش کیفی توصیفی - تحلیلی به تجزیه و تحلیل پرداخته است. هدف این پژوهش « تبیین حیات شهداء در عالم برزخ در آیات و روایات » است. اینکه مراد از حیات در عالم برزخ چیست؟ حیات شهداء در این عالم چگونه است؟ آیا منظور از حیات برزخی شهداء، ارواح در عالم پس از مرگ است ویا حیات جسمانی و مادی؟ آنچه قطعیت دارد این است که مراد زنده بودن جسمی شهداء نیست، جسم آنها مانند جسم دیگران متلاشی و از بین می رود. با بررسی آیات و روایات این نتیجه به دست آمد که منظور از حیات شهید، حیات برزخی است که ارواح در عالم برزخ نزد خدا زنده اند و روحشان از نعمت هایی که خداوند روزی آنان کرده بهره مند می شوند، و آرامش و سروری به آنان دست می دهد.
    کلیدواژگان: شهید، شهادت، آیات، برزخ، حیات برزخی
  • غلامرضا علاماتی صفحات 225-247

    گرچه جنگ به‌عنوان پدیده‌ای زشت و ناپسند همزاد دیرین تاریخ بشر میباشد ولی گاه درگیر شدن در آن اجتناب‌ناپذیر است؛ زمانی که دولتی اقدام به جنگ و تجاوز بر علیه دولتی دیگر می‌کند ورود مردم و دولت کشور دوم برای دفاع از خود اجتنابناپذیر می‌شود. تلفات و صدمات انسانی همچون کشته یا زخمی شدن تعدادی از نیروهای درگیر و یا به اسارت درآمدن شماری دیگر از آنها جزء لاینفک جنگ است. هدف از پژوهش حاضر واکاوی تحلیل و ارزیابی عملکرد دو کشور است. برای رسیدن به این هدف از روش کتابخانه‌ای (بر پایه منابع اسنادی و کتابخانه‌ای) و رویکرد توصیفی و تحلیلی استفاده شده است. چارچوب نظری تحقیق بر مبنای قوانین کنواسیون 1949میلادی ژنو در مورد چگونگی نگهداری و تبادل اسرای جنگی تحت نظارت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌باشد. نتایج پژوهش نشان‌دهنده این است که جریان تبادل اسراء از سال 1360 شروع شده وتا سال 1382 در مراحل مختلف، تعداد 95835 نفر از اسیران دو طرف مبادله شده و به کشورشان بازگشته‌اند؛ همچنین بر اساس مستندات و صورتجلسات موجود در آرشیو اسناد درمی‌یابیم که رویکرد دولت ایران نسبت به دولت عراق مبتنی بر موازین انسانی، حقوق بین‌المللی و بشردوستانه بوده است.

    کلیدواژگان: جنگ ایران و عراق، اسیران ایرانی، عراقی کمیته صلیب سرخ بین المللی
|
  • Abdolali Pourshasb, Mohsen Moradian *, Majid Arash Pages 9-47

    Islamic Republic of Iran and played an important and effective role in the war process, however, this role has not yet been fully explored and worthy of the brave Iranian warriors. Countries are not represented for the nations of the region, not even the people and officials of Iran.In this research, there is a lot of reliance on documents and the researcher first uses valid domestic and foreign published documents to describe the diplomatic relations of the Persian Gulf countries with the Islamic Republic of Iran and the Ba'athist regime in Iraq. Has made its own library findings.The results of the investigation show that the pro-Iraq countries did not provide much logistical and intelligence assistance at the beginning of the war, and this assistance was only limited to the agreements they already had with Iraq; But since Iran entered Iraq, they have increased their aid; But not to the extent that Iraq wins. At the end of the war, when Iraq reoccupied parts of Iran, they may have pressured Saddam not to stay in Iran and return to international borders. In fact, even pro-Saddam countries did not want a victorious military war. For this reason, after the war, when Saddam's military potential was greatly increased, they attacked him under the pretext of occupying Kuwait, and this potential was taken away from him.

    Keywords: Behavior of regional countries, performance of regional countries, support of regional countries, Imposed War, holy defense
  • hossein alaei Pages 49-73

    In this research, the defense and military strategies of the Islamic Republic of Iran during the imposed war are described and evaluated and its developments are examined. The method of conducting this research in terms of researcher approach is descriptive-analytical, and in terms of data collection technique is library and documentary. This research has tried to answer various questions about what and why to adopt defense and military strategies during the imposed war. Overall, the findings of this study show that Iran's military strategies have been successful in preventing Iraq from advancing on Iranian soil, as well as repelling aggression and liberating the occupied territories, but Iran's strategy to end the war through a major destiny operation has failed, and made the war prolonged and eroded, reduced Iran's economic power, increased casualties and shifted the balance of power in Iraq's favor. On the other hand, Iran has not a successful diplomatic strategy during the Holy Defense era, and the war ended, not with the military-political initiative of the Islamic Republic of Iran, but with the delayed adoption of UN Security Council Resolution 598. Finally, the Islamic Republic of Iran has been able to maintain the country's territorial integrity with the strategies it has adopted and end the war after eight years by defeating Saddam Hussein and the Ba'ath party. But it did not succeed in receiving the war damages from Iraq, dredging Arvand, and rebuilding the villages of Abadan and Arvandkenar islands, and the groves of Khuzestan.

    Keywords: Strategy, Imposed war, Invading army, Defense, Invasion
  • Masoud Motallebi * Pages 75-98

    Defense diplomacy, as a new way of presenting military power, is a mechanism by which governments seek to increase their security interdependence by increasing their defense capabilities and capabilities to make other countries dependent on each other. Confidence, conflict prevention, conflict resolution, regional security frameworks, and the like can be used to create favorable political, national, and international conditions for the preservation and expansion of the country's vital national values against real enemies. Potential knew. The present descriptive-analytical article, with the aim of explaining the role of defense diplomacy of the Islamic Republic of Iran in the second step of the Islamic Revolution, tries to answer the main question that the defense diplomacy of the Islamic Republic of Iran in the second step of the Islamic Revolution and in order to promote security and depth to this revolution. What are the goals, strategies and requirements? The results and findings of the present study show that the defense diplomacy of the Islamic Republic of Iran through goals and strategies such as security management, providing technology for defense equipment or weapons, creating a role in deterrence, disarmament and arms control, gaining economic benefits, building trust in Military spheres, fight against terrorism, expansion of defense-military cooperation with countries, development of interactions with regional and international institutions, an effective step in the production and further birth of national power, achieving stability and lasting security in the process of the second step of the Islamic Revolution It is considered in the path of modern civilization.

    Keywords: Defense diplomacy, defense policy, national power, national security, The Second Step of the Islamic Revolution
  • Husien Rajaie, Alireza Salimi *, Seyed Alireza Husieni, Mohammad Husien Nazemi Ashani Pages 99-118

    The issue of defense and readiness of the Islamic society for jihad in the way of God is one of the necessities of survival and security of the Islamic Ummah. This has been done. Examination of religious and jurisprudential texts shows that, firstly, the Islamic ruler has played a key role in implementing the ruling of jihad and defending the unity of the Islamic government and the dignity of Muslims, and secondly, these powers guarantee the security of the Islamic Ummah and maintain its independence and survival; Thirdly, the authority of the Islamic ruler, taking into account the temporal and spatial conditions and focusing on the dynamics of Shiite jurisprudence, is the main factor in mobilizing forces to confront the enemies of Islam; And fourthly, these rulings of the final chapter are the issuance of the ruling of defensive jihad in the Islamic governmentThe issue of defense and readiness of the Islamic society for jihad in the way of God is one of the necessities of survival and security of the Islamic Ummah. This has been done. Examination of religious and jurisprudential texts shows that, firstly, the Islamic ruler has played a key role in implementing the ruling of jihad and defending the unity of the Islamic government and the dignity of Muslims, and secondly, these powers guarantee the security of the Islamic Ummah and maintain its independence and survival; Thirdly, the authority of the Islamic ruler, taking into account the temporal and spatial conditions and focusing on the

    Keywords: ruler, Authority, jihad, ioii
  • Ismail Khanahmadi *, Mostafa FKHODSIANI Pages 119-144

    Investigating the role of motivation on people's participation and epic creation in the sacred defense and realization of war goals Abstract: Considering the complexity of the battle scene and the frequency of variables, the sublime goals of the Islamic system in the holy defense and the frequency of variables affecting the behavior of warriors (commander and commando) in the battle process, in order to measure the effect of motivation in the holy defense of religious teachings And Commander of the Supreme Command Experts in this field had five components: divine mission, aggressor punishment, comprehensive defense, realization of rights and receiving material benefits, and were counted and distributed among the research community in a researcher-made questionnaire. After collecting the data analysis, the research hypothesis was confirmed according to the correlation coefficient of 0.663 and the significant level of 0.000. Due to the high impact of motivation indicators on people's participation in the sacred defense and the realization of the goals of the war, a full range of options for a layered defense under the title of five capacities for the Islamic system was formed, which is mentioned in the results.

    Keywords: Holy Defense, Goals, motivation
  • Parvaneh Gheybi, Yosef Mohamadi Moghadam *, Zahra Alipour, Abasali Ghayomi Pages 145-174

    Commanders' value strategies play a role in leading and managing the culture of self-sacrifice and bravery. The present study is applied in terms of purpose and tries to discover the paradigm model of "values ​​of holy defense commanders" inspired by the foundation data method and interpretive approach. Data collection was performed using a semi-structured interview method in the period of 1397-1397 in a qualitative manner. The study area was the commanders and commanders of the holy defense era who were interviewed by purposive sampling method based on the theoretical saturation index of fifteen of them as a sample of the research community. The codes derived from the text of the propositions were counted using the content analysis method, and then based on them, the paradigm model of the values ​​of the commanders of the Holy Defense was identified as the foundation data. After validation and validation of the discovered model based on the data model index of the foundation, the theoretical narrative of this research according to the calculated model was expressed as follows: "And the charismatic recruitment of followers with organizational and alignment strategies and the integration of institutional and delegation command has led to the consequences of expanding the rule of law of God and the motivation of public service in the value strategies of sacred human resources." The following are scientific-executive suggestions based on research findings.

    Keywords: Values, Commanders, holy defense, Data Theorizing Foundation
  • Rozita Sepehrnia *, Mohammed Taher Sheikhi Pages 175-195

    It seems that entering a new field of global relations and having advanced technologies has reduced the social controls of governments and the type, extent and impact of social harms and insecurities have increased more than before. Therefore, educating the young generation in the formation of cultural capital can be a factor for social security and prevention of social disruptions in our country. Therefore, this article tries to examine the role and position of cultural capital in explaining and providing social security.This article is descriptive in terms of purpose, survey in terms of data collection and correlational in terms of analysis. The statistical population of this study was Tehran citizens with an approximate number of 13 million people who were selected through Cochran's formula 384 citizens through cluster and random sampling. The data collection tool was the standard questionnaire of cultural capital and social security, which was approved by experts after examining the face and content validity and reliability through Cronbach's alpha (0/88). Findings showed that all three dimensions of cultural capital (embodied, objectified, institutionalized) are effective in the emergence of social security and the explanatory share of embodied cultural capital is more effective than other cases. Therefore, the promotion of social security in society can be established through the production of cultural capital in society and in the form of purposeful education in the educational system.

    Keywords: Cultural Capital, Internal Security, Social Security
  • Almas Eslami, Syeda Fatemeh Hosini Mirsafy * Pages 197-223
    martyrdom and death are not the end of man's life; transition from life to life and entering a new world is a spiritual universe known as purgatory; transition or world after death and its various phases is one of the most important religious teachings. the same lack of information of transition life quality is the source of difference between islamic scholars. what is clear is that without the guidance of revelation, it is inaccessible to human beings and is the best source of recognition and discovery of the dimensions and angles of the quran and. this research has been applied, using a library research process from islamic sources of data and has analyzed the descriptive - analytic qualitative method the purpose of this study is to explain the life of martyrs in purgatory in verses and narratives. What is the purpose of life in purgatory? What is the life of the martyrs in this universe? Is the meaning of the transition of martyrs, souls in the world after death or physical and material life? What is certain is that Murad is not alive to the body of martyrs, their bodies are fragmented and destroyed as the body of others. according to the verses and narratives, it came to the conclusion that the life of the martyr is the transition from purgatory to God, souls living in purgatory, and their souls enjoy the blessings that God had bestowed upon them, and gave them peace and.
    Keywords: shahid, martyrdom, verses, limbo, transition life
  • gholamreza alamati Pages 225-247

    Although war as an ugly phenomenon is a long-standing twin of human history, sometimes getting involved in it is inevitable. When a government wages war and aggression against another government, the entrance of the people and the government of the second country to defend itself becomes inevitable. Human casualties, such as the death or injuring of a number of forces involved or the capture of a number of others, are an integral part of the war. The purpose of this study is to analyze and evaluate the operation of the two countries. To achieve this goal, the library method (based on documentary and library sources) and descriptive and analytical approach have been used. The theoretical framework of the research is based on the 1949 Geneva Conventions on how to hold and exchange captives of war under the surveillance of the International Committee of the Red Cross. The results of the research show that the process of exchanging captives started in 1981 and until 2003, in different stages, 95,835 captives of both sides were exchanged and returned to their country; Also, based on the documents and records in the archives, we find that the Iranian government's approach to the Iraqi government has been based on human rights, international law and humanitarian law.

    Keywords: Iran, Iraq war, Iranian, Iraqis captives, International Committee of the Red Cross