فهرست مطالب

فیض - سال بیست و پنجم شماره 4 (پیاپی 120، مهر و آبان 1400)

مجله فیض
سال بیست و پنجم شماره 4 (پیاپی 120، مهر و آبان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/09
  • تعداد عناوین: 13
|
  • زهرا اسلامی، یحیی محمدنژاد پناه کندی، شهره شریفیان، عبدالرضا اقبال مغانلو، سید رضا شیخ، سید جواد میرغنی* صفحات 1020-1030
    سابقه و هدف

    تغییر در رژیم غذایی به سمت رژیم غذایی پرچرب و پرکالری همراه با کاهش فعالیت بدنی موجب افزایش میزان چاقی شده، UCP-1  نقش پیشگیری کننده در مقابل افزایش وزن، چاقی و دیابت نوع دو ایفا می کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین هوازی بر بیان ژن عامل گرمایی UCP-1 و p38MAPK در بافت چربی زیرپوستی در رت های نر ویستار تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب بود.

    مواد و روش ها

    در مطالعه تجربی حاضر 15 سر رت به طور تصادفی در سه گروه کنترل نرمال، گروه کنترل پرچرب (40%) چربی و گروه رژیم غذایی پرچرب + تمرین هوازی تقسیم شدند. پس از 13 هفته مصرف غذای پرچرب، گروه تمرین هوازی، پروتکل تمرینی را به مدت 12 هفته و 5 جلسه در هفته روی تردمیل اجرا کردند. سطح UCP-1 mRNA و p38MAPK با استفاده از روش RT-PCR اندازه گیری شد. از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و کروسکال والیس در سطح 05/0 P≤ استفاده شد.

    نتایج

    تفاوت معنادار در بیان ژن UCP-1 mRNA بین گروه کنترل نرمال و گروه کنترل پرچرب وجود نداشت (151/0=P)؛ اما تفاوت معنادار در بین گروه کنترل نرمال و گروه رژیم غذایی پرچرب + تمرین هوازی مشاهده شد (008/0=P). همچنین بیان p38 MAPK در گروه کنترل پرچرب افزایش معناداری نسبت به گروه کنترل نرمال داشت (008/0=P) و کاهش معناداری در بیان p38 MAPK در گروه رژیم غذایی پرچرب + تمرین هوازی نسبت به گروه کنترل پرچرب مشاهده شد (008/0=P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، تمرین هوازی می تواند به عنوان محرک مناسب در بیان mRNA UCP-1  باشد. پیچیدگی فعالیت مسیر p38  ناشی از وابستگی آن به نوع محرک و سلول می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، UCP-1 mRNA، p38 MAPK، رژیم غذایی پرچرب
  • فاطمه زمانی، محمود سلامی*، مسعود سهیلی صفحات 1031-1039
    سابقه و هدف

    مالتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خود ایمنی و التهابی سیستم عصبی مرکزی است که به دلیل از بین رفتن میلین ایجاد می شود. از جمله علایم این بیماری؛ اختلال در راه رفتن، تعادل، حافظه، درد و خستگی است. این پژوهش با هدف بررسی اثرات درمانی پروبیوتیک ها بر اختلالات رفتاری ناشی از این بیماری و بیومارکرهای استرس اکسیداتیو در موش های تغذیه شده با کوپریزون انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه روی موش سوری نر 45روزه نژاد C57BL/6 صورت گرفت که به 4 گروه تقسیم شدند. گروهCON ، گروه CON+pro، گروه CPZ و گروه CPZ+pro. دو گروه دریافت کننده برای ایجاد مدل حیوانی MS به مدت 6 هفته با غذای حاوی کوپریزون 2/0% تغذیه شدند. مکمل پروبیوتیک به مدت 6 هفته گاواژ شد. موش ها در گروه کنترل نرمال با آب آشامیدنی تیمار شدند. از هفته سوم تا ششم به جهت ارزیابی حیوانات تست رفتاری - حرکتی rotarod انجام شد. سپس خون گیری جهت اندازه گیری میزان SOD، TAC و GPX صورت گرفت. همچنین جسم پینه ای مغز حیوانات به منظور مشاهده نواحی دمیلیناسیون خارج گردید و با رنگ لوکسال فست بلو (LFB) رنگ آمیزی شد.

    نتایج

    نتایج این مطالعه نشان داد که در آزمون رفتاری - حرکتی هر دو گروه سالم و MS دریافت کننده پروبیوتیک نسبت به دیگر گروه ها در برخی از روزهای آزمایش مدت زمان بیشتری بر روی میله چرخان روتارود باقی ماندند. به هرحال پروبیوتیک نتوانست اثر اکسیدانی در این حیوانات را کاهش دهد.

    نتیجه گیری

    مکمل پروبیوتیک می تواند در حیوانات سالم و یا دارای MS اثر ملایمی در بهبود پدیده های حرکتی داشته باشد. با این حال، جهت اطمینان نیاز است تا با دوزهای متفاوتی از کوپریزون و پروبیوتیک، تغییراتی در مدل حیوانی و مداخله صورت گرفته، انجام پذیرد.

    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، پروبیوتیک، استرس اکسیداتیو، رنگ آمیزی میلین
  • عاطفه حداد، مهدی دلاوری*، محسن اربابی، ایمان گردش میدانی، علی سلمانی صفحات 1040-1046
    سابقه و هدف

    داروهای خط اول در درمان لیشمانیوز، ترکیبات 5 ظرفیتی آنتیموان می باشند که توکسیک بوده، عوارض جانبی به همراه دارند. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثر ضدلیشمانیایی نانوذرات کیتوزان بارگذاری شده با کورکومین بر روی لیشمانیا ماژور و اینفانتوم در شرایط برون تنی بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تجربی، پس از سنتز نانوذرات کیتوزان حاوی کورکومین، پتانسیل زتا و همچنین بار نانوذره توسط دستگاه زتا آنالایز (DLS) تعیین و جهت اثبات شکل و اندازه نانوذره از میکروسکوپ الکترونی (TEM) استفاده شد. در مرحله پایانی میزان اثربخشی نانوذرات کیتوزان بارگذاری شده با کورکومین بر دو گونه لیشمانیا ماژور و اینفانتوم تعیین گردید. بدین منظور دو گونه لیشمانیای مورد مطالعه، در محیط کشت RPMI 1640 حاوی سرم جنین گاوی 15% در پلیت های 48 خانه ای کشت داده شد و به هر چاهک پلیت، غلظت های مختلف نانوذرات کیتوزان حاوی کورکومین (80، 40، 320، 160 و 680 میکروگرم بر میلی لیتر) اضافه شد. تعداد انگل پس از 24 و 48 ساعت شمارش شد.

    نتایج

    تصاویر میکروسکوپ الکترونی گذاره (TEM) نشان داد که نانوداروی تهیه شده کروی شکل و اندازه آن 5± 125 نانومتر می باشد. میزان پتانسیل زتای نانوذره کیتوزان حاوی کورکومین 35/9- بود. شمارش تعداد انگل نشان داد که نانوذره سنتزشده اثر مطلوبی در ممانعت از رشد لیشمانیا ماژور و اینفانتوم دارد. IC50 نانوذرات مذکور علیه مرحله پروماستیگوتی لیشمانیا ماژور و لیشمانیا اینفانتوم به ترتیب 3/131 و 46/36 محاسبه گردید.

    نتیجه گیری

    نانوذرات کیتوزان بارگذاری شده با کورکومین دارای اثرات ضدلیشمانیایی است و می تواند به صورت درون تنی مورد بررسی قرار گیرد.

    کلیدواژگان: نانوذرات کیتوزان، کورکومین، لیشمانیا ماژور، لیشمانیا اینفانتوم، برون تنی
  • مقصود نبیل پور، عباس صادقی*، علی همتی عفیف، محدثه فعال پاکدهی صفحات 1047-1054
    سابقه و هدف

    یکی از پیامدهای دیابت، افزایش التهاب است که با انجام تمرینات ورزشی بیشتر می شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر دو ماه تمرینات تداومی به همراه مکمل دهی چیا بر اینترلوکین-1 و 13 در رت های نر دیابتی ویستار بود.

    مواد و روش ها

    36 سر موش دیابتی در 3 گروه با تعداد مساوی (گروه کنترل، گروه دیابت + تمرین، گروه دیابت + تمرین + چیا) به مدت 8 هفته در قالب یک طرح پس آزمون یک راهه تحت مکمل دهی و تمرین قرار گرفتند. اینترلوکین-1 و 13 به منظور بررسی شاخص های التهابی و ضدالتهابی از بافت عضله نعلی اندازه گیری شدند. از آزمون آماری ANOVA  یک راهه و تعقیبی توکی برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد.

    نتایج

    تفاوت معنی داری در میزان اینترلوکین-1 و 13 بین گروه های تجربی مصرف کننده مکمل چیا و تمرینات بدنی متعاقب اعمال دیابت مشاهده شد (001/0≥P). اما تغییرات به غیر از گروه کنترل در بین سایر گروه ها معنی دار نبود (72/0=P).

    نتیجه گیری

    هشت هفته تمرینات هوازی تاثیر مثبتی بر کاهش التهاب در موش های دیابتی دارد. اما مکمل چیا نتوانست نقش هم افزایی در پیشگیری از عوامل التهابی ایجاد کند. با این حال مکمل چیا احتمالا می تواند عوامل ضدالتهابی را تحت تاثیر قرار داده و تقویت نماید.

    کلیدواژگان: التهاب، عوامل ضدالتهاب، تمرین هوازی، چیا
  • عاطفه جمال، سید مرنضی سیفتی*، محمود دهقانی اشکذری، علیرضا سلیمانی صفحات 1055-1063
    سابقه و هدف

    آسیب کلیه یکی از شایع ترین عوارض دیابت به شمار می آید که درنهایت می تواند منجر به همودیالیز شود. التهاب، یکی از عوامل موثر در پیشرفت این عارضه است. با توجه به اثرات ضدالتهابی قوی مکمل سلنیوم، هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر مصرف این مکمل بر سطوح بیان ژن های مرتبط با التهاب در بیماران دیابتیک همودیالیزی بود.

    مواد و روش ها

    این کارآزمایی بالینی به صورت تصادفی، دوسوکور و کنترل شده با دارونما در 40 بیمار دیابتیک همودیالیزی انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه برای دریافت 200 میکروگرم در روز سلنیوم (20 نفر) و دارونما (20 نفر) برای 3 ماه تقسیم شدند.

    نتایج

    مصرف مکمل سلنیوم به طور معنی داری باعث افزایش بیان ژن فاکتور رشد التهابی (TGF-β) (002/0P=) شد. این مداخله همچنین سبب کاهش بیان ژن فاکتور نکروز توموری آلفا (TNF-α) (01/0P=) و کاهش بیان ژن سیتوکین التهابی اینترلوکین یک ((IL-1 (02/0P=) گردید. در این مطالعه میزان بیان ژن های فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) (33/0P=) و IL-8)) (45/0P=) تحت تاثیر سلنیوم قرار نگرفت.

    نتیجه گیری

    دریافت مکمل سلنیوم طی 3 ماه در بیماران دیابتیک همودیالیزی اثرات مفیدی بر بیان ژن های مرتبط با وضعیت متابولیک و مربوط به التهاب داشت.

    کلیدواژگان: سلنیوم، ضدالتهاب، بیماران دیابتیک همودیالیزی، التهاب، TNF-alpha، TGF-beta
  • نیلوفر سادات رستمی ارجمند*، فرشاد غزالیان، علی شریف نژاد صفحات 1064-1073
    سابقه و هدف

    فعالیت ورزشی در شدت های مختلف می تواند محرک های کارآمدی برای سازگاری عملکرد مغز فراهم کند؛ زیرا فعال شدن قشر مغز به فرکانس حرکت، حساس است. بنابراین هدف از این پژوهش تاثیر شش هفته تمرین تناوبی بر امواج مغزی و فعالیت الکتریکی قشر مغز در دختران جوان سالم می باشد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش نیمه تجربی تعداد 10 دختر جوان با دامنه سنی 30-20 سال که سابقه ورزش و تمرین تناوبی نداشته اند، به طور تصادفی انتخاب شدند و به مدت شش هفته (سه جلسه در هفته) تمرینات تناوبی را با شدت 50-40 درصد ضربان قلب بیشینه انجام دادند. ازطریق دستگاه الکتروانسفالوگرافی، امواج مغزی آلفا و بتا قبل و بعد از شش هفته اندازه گیری شدند. سپس داده ها با استفاده از آزمون t همبسته و نرم افزار SPSS نسخه 21 در سطح معناداری 05/0≤P آنالیز شدند.

    نتایج

    تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون t همبسته نشان داد که در میزان تغییرات امواج مغزی آلفا و بتا متعاقب شش هفته تمرین تناوبی در مرحله پس آزمون در مقایسه با پیش آزمون تفاوت معناداری وجود دارد (001/0=P).

    نتیجه گیری

    براساس نتایج حاضر می توان نتیجه گیری کرد که فعالیت های ورزشی منظم ممکن است باعث ایجاد تغییرات مثبتی در سطح قشر مغزی (فعالیت الکتریکی) شود. بنابراین، تمرین تناوبی می تواند یک مداخله موثر برای بهبود امواج مغزی و فعالیت الکتریکی قشر مغز و به طور بالقوه ارتقای سلامت مغز باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، امواج مغزی، دستگاه الکتروانسفالوگرافی، دختران سالم
  • احمد کریمی سورکی*، زهرا رئیسی، شهناز شهرجردی، مسعود گلپایگانی، زهرا محمودی دارانی صفحات 1074-1082
    سابقه و هدف

    اسکولیوز ایدیوپاتیک شایع ترین نوع انحراف جانبی ستون فقرات می باشد. هدف از پژوهش حاضر، تاثیر هشت هفته تمرینات منتخب اصلاحی شروث و ارتوز پا بر تعادل پویای بیماران مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی، 30 پسر نوجوان مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک با زاویه کاب بالای 10 درجه به طور تصادفی به سه گروه 10 نفره تمرین، ارتوز و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی ها در گروه تمرین به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته تمرینات اصلاحی منتخب (شروث) را انجام دادند، گروه ارتوز 8 هفته روزانه حداقل 4 ساعت از ارتوزهای پا که به صورت اختصاصی برای هر نفر ساخته شده بود، استفاده کردند و گروه کنترل تحت درمان خاصی قرار نداشت. آزمون تعادلی Y قبل و بعد از مداخله برای بررسی میزان تعادل پویای افراد به کار برده شد. داده های جمع آوری شده از طریق نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که پس از 8 هفته، میانگین نمرات تعادل پویا در گروه های تمرین (11/7±38/99) و ارتوز (22/4±13/98) به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل (11/4±14/89) بود (001/0<P)، اما بین دو گروه ارتوز و تمرین تفاوت معناداری مشاهده نشد (000/1=P).

    نتیجه گیری

    باتوجه به نتایج به دست آمده، برنامه تمرینات اصلاحی استفاده شده در مطالعه حاضر و ارتوز را می توان جهت بهبود تعادل پویای بیماران مبتلا به اسکولیوز ایدیوپاتیک پیشنهاد کرد. به نظر می رسد ترکیبی از دو روش استفاده شده بتواند افراد را از مزایای هر دو درمان بهره مند سازد.

    کلیدواژگان: اسکولیوزیس، ستون فقرات، ارتوز پا، تعادل پاسچر
  • ناهید پرورش، مرتضی مازوچی*، سید احمد الهی، میترا رحیم زاده، اکرم سادت رضوی زاده صفحات 1083-1089
    سابقه و هدف

    ترمیم فتق اینگوینال رایج ترین جراحی است که جراحان اطفال انجام می دهند. به علت عدم انجام مطالعات کافی درزمینه مقایسه روش های هرنیوتومی، هدف پژوهش حاضر، مقایسه دو روش با و بدون بازکردن فاشیای عضله مایل خارجی از نظر عوارض و زمان بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی یک سوکور است که روی 111 پسر دارای هرنی اینگوینال که در بازه زمانی مهر تا آذر 1399 به بیمارستان امام علی البرز مراجعه کرده بودند، با روش نمونه گیری دردسترس از بین واجدین شرایط انجام شد. 102 بیمار هرنی یک طرفه (89/91%) و 9 بیمار هرنی دوطرفه (11/8%) داشتند که در این بیماران، هر طرف با روش متفاوتی جراحی شد. مجموعا 120 جراحی وارد مطالعه گردید. در گروه اول 60 بیمار با بازکردن فاشیا و در گروه دوم 60 بیمار بدون بازکردن، هرنیوتومی شدند. اطلاعات ثبت شده به وسیله آزمون کای دو و من ویتنی و سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نرم افزار SPSS-21 تحلیل گردید.

    نتایج

    میزان بروز عوارض براساس روش با و بدون بازکردن، به ترتیب آسیب عصب ایلیواینگوینال 1 مورد (7/1%) در مقابل صفر مورد (0%)، ادم اسکروتوم 3 مورد (5%) در مقابل 1 مورد (7/1%)، تب، صفر مورد (0%) در مقابل یک مورد (7/1%) مشاهده گردید که اختلاف معنادار نبود. میانگین زمان در روش بازکردن طولانی تر و اختلاف معنادار بود.

    نتیجه گیری

    روش جراحی بدون بازکردن دارای زمان عمل کوتاه تری (2.35 دقیقه) است. از نظر عوارض اختلاف معناداری مشاهده نگردید، بنابراین روش بدون بازکردن می تواند انتخاب مناسب تری باشد.

    کلیدواژگان: هرنی اینگوینال، کودکان، فاشیا
  • راستی امامی راد، زهرا زنجانی، سارا حسین پور، ساناز جوکار* صفحات 1090-1100
    سابقه و هدف

    رفتار خودآسیب رسان به اقدامات عمدی اشاره دارد که فرد بدون قصد خودکشی برای صدمه زدن به خود انجام می دهد. این مطالعه با هدف مقایسه طرحواره های هیجانی و دشواری در تنظیم هیجان بین دانشجویان دارای رفتارهای خودآسیب رسان با دانشجویان فاقد این رفتارها، صورت پذیرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، 442 نفر از دانشجویانی که در سال تحصیلی 1400-1399 در دانشگاه علوم پزشکی کاشان مشغول به تحصیل بودند، به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. سپس براساس نقطه برش پرسشنامه آسیب به خود (SHI)، 52% (90 نفر) از شرکت کنندگان در گروه افراد دارای رفتارهای خودآسیب رسان و 48% (83 نفر) در گروه افراد فاقد این رفتارها جای گرفتند. ابزارهای جمع آوری اطلاعات در این مطالعه، پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه آسیب به خود (SHI)، مقیاس طرحواره های هیجانی لیهی (LESS) و مقیاس دشواری تنظیم هیجان (DERS) بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 26 استفاده گردید و با توجه به نرمال نبودن توزیع داده ها از آزمون یومن ویتنی (uman-witny) استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که طرحواره های هیجانی ساده انگاری، نشخوار، احساس گناه، غیر قابل کنترل بودن، سرزنش دیگران و خودآگاهی هیجانی در افراد دارای رفتارهای خودآسیب رسان بیشتر رایج بودند و درمقابل، این افراد کمتر باورهایی مطابق با طرحواره های هیجانی تاییدطلبی، پذیرش هیجانات و توافق داشتند (01/0 P<) و همچنین دانشجویان دارای رفتارهای خودآسیب رسان مشکلات بیشتری در ابعاد مختلف فرآیند تنظیم هیجان (غیر از آگاهی هیجانی)داشتند (01/0 P<).

    نتیجه گیری

    طرحواره های هیجانی ناسازگار و مشکلات در تنظیم هیجان در افراد دارای رفتار خودآسیب رسان بیشتر رایج است. بنابراین بهبود مهارت های تنظیم هیجانی می تواند مانع از بروز این گونه رفتارها در افراد شود.

    کلیدواژگان: رفتارهای خودآسیب رسان، طرحواره های هیجانی، دشواری در تنظیم هیجان
  • راضیه اقتصادی، معصومه عابدزاده کلهرودی*، اسماعیل فخاریان، حسین اکبری، قاسم پهلوان زاده صفحات 1101-1108
    سابقه و هدف

    شکستگی لگن می تواند با خونریزی، شوک و افزایش مرگ و میر همراه باشد و تشخیص صحیح آن ضروری است. رادیولوژی نقش مهمی در ارزیابی اولیه بیماران با ترومای لگن ایفا می کند. هدف از این مطالعه، بررسی اندیکاسیون ها و یافته های رادیوگرافی لگن در بیماران ترومای غیرنافذ مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی گذشته نگر پرونده 292 بیمار دچار ترومای غیرنافذ که در سال 1398 به اورژانس بیمارستان شهید بهشتی کاشان مراجعه کرده بودند، به منظور دستیابی به اطلاعات مربوط به اقدامات رادیولوژیک شامل تعداد گرافی های انجام شده، اندیکاسیون های انجام گرافی لگن و سی تی اسکن، یافته های گرافی لگن و سرویس درخواست کننده گرافی مورد بررسی قرار گرفت. داده ها توسط SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    اکثریت بیماران (6/58%) مرد بودند. سقوط (61%)، شایع ترین عامل بروز تروما بود. در حدود 88% از بیماران بیش از دو گرافی ساده لگن درخواست شده بود. شایع ترین اندیکاسیون درخواست گرافی، تندرنس لگنی و شایع ترین نوع شکستگی، شکستگی اینترتروکانتریک (38%) بود. در 26% از بیماران علاوه بر گرافی، سی تی اسکن لگن نیز انجام شده بود که در این بیماران بین یافته های گرافی و سی تی اسکن توافق وجود داشت (769/0=Kappa).

    نتیجه گیری

    سقوط، شایع ترین عامل بروز ترومای لگن و تندرنس، شایع ترین اندیکاسیون برای درخواست گرافی بودند. با توجه به درخواست گرافی های متعدد توسط سرویس های تخصصی مختلف، طراحی و اتخاذ یک پروتکل واحد برای درخواست های تصویربرداری به منظور کاهش هزینه های درمانی و پرهیز از دوز بالای اشعه و همچنین اصلاح روند موجود در اورژانس، ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: رادیوگرافی لگن، سی تی اسکن، ترومای غیرنافذ
  • منصور دیانتی، حسین اکبری، ماه منیر کریمیان* صفحات 1109-1117
    سابقه و هدف

    چگونگی عملکرد همراهان بیمار در سندروم حاد کرونری در دقایق اولیه بروز علایم نقش مهمی در پیش آگهی بیماری و مرگ ومیر ناشی از آن دارد. هدف از این مطالعه تعیین آگاهی و عملکرد همراهان از اقدامات اولیه و عوامل مرتبط با آن در مبتلایان به سندروم حاد کرونری مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 99 بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مقطعی، 400 نفر از همراهان بیماران با سندروم حاد کرونری مراجعه کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 1399، به روش نمونه گیری مستمر انتخاب شدند. اطلاعات مربوط به سطح آگاهی و نحوه عملکرد همراهان در دقایق اولیه بروز سندروم، با استفاده از پرسشنامه های محقق ساخته جمع آوری گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری کای اسکویر، دقیق فیشر و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد میانگین سن نمونه های مورد بررسی 67/11±42/40 سال بود. اکثر همراهان مورد مطالعه زن (9/62 درصد)، خانه دار (7/52 درصد) و از اقوام درجه یک بیمار (5/93 درصد) بودند. تحصیلات اکثر آن ها (5/40 درصد) زیر دیپلم بود و بیشتر در محدوده شهری (1/89 درصد) زندگی می کردند. میزان آگاهی اکثر همراهان شرکت کننده در این مطالعه در سطح خوب (3/54% درصد) بود، اما سطح عملکرد بیشتر آن ها در حد نامطلوب (1/36 درصد) بود. بین آگاهی و عملکرد، رابطه معنی دار بود (143/0=r) (005/0=P). همچنین بین آگاهی و عملکرد همراهان با سن و سطح تحصیلات شان ارتباط معنی دار مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    علی رغم آگاهی خوب نمونه ها، عملکرد بیشتر آن ها در مواجهه با بیماران نامطلوب بود.

    کلیدواژگان: آگاهی، عملکرد، همراهان بیمار، سندروم حاد کرونر
  • محبوبه گلچین، مرضیه تولائی* صفحات 1118-1129
    سابقه و هدف

    بیماری کووید-19 در اثر آلوده شدن با ویروس SARS-COV-2 ایجاد می گردد. شیوع بیماری بین جمعیت مردان و زنان تقریبا یکسان است؛ ولی میزان مرگ ومیر در مردان بیشتر از زنان گزارش شده است. این مطالعه مروری به دیدگاه های سلولی و مولکولی دخیل در تفاوت میزان شدت و مرگ بیماری کووید-19 بین زن و مرد پرداخته است.

    مواد و روش ها

    مقالات منتشرشده در پایگاه های اطلاعاتی Science direct، Google،Google scholar  وPubmed  طی سال 2019 تا 2021 براساس کلیدواژه ها به صورت تکی و یا ترکیبی شامل «COVID-19»، «SARS-COV-2L»، «sex differences»، «gender»، «gender differences»،  «severity» و «mortality» جمع آوری شدند و پس از حذف مقالات مشابه و غیرمرتبط، مابقی مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    اکثریت مطالعات بیان کرده اند که میزان شیوع مبتلاشدن به بیماری کووید-19 بین مردان و زنان تقریبا برابر است؛ در حالی که شدت بیماری و مرگ ومیر حاصل از این بیماری در مردان به طور قابل توجهی بیشتر از زنان می باشد.

    نتیجه گیری

    مجموعه ای از مسایل ژنتیکی، ایمونولوژیکی، تفاوت در ترشح هورمون ها و سبک زندگی می توانند به عنوان عواملی برای اختلاف میزان شدت بیماری، و مرگ و میر در دو جنس در نظر گرفته شوند. قوی تربودن سیستم ایمنی ذاتی و اختصاصی در زنان، فرار از غیرفعال سازی کروموزوم X در نواحی ژن های مربوط به سیستم ایمنی و اثر تقویت کنندگی استروژون بر سیستم ایمنی زنان می توانند از جمله عوامل مهم در میزان کم مرگ و میر در زنان مبتلا به کووید-19 در مقایسه با مردان باشند. به علاوه عوامل محیطی همچون مصرف سیگار نیز می تواند در شدت و مرگ ومیر حاصل از بیماری کووید-19 که در مردان مصرف بیشتری دارد، تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: کووید-19، شیوع، مرگ و میر، جنسیت
  • لیلا سلطانی*، حوری قانعی الوار صفحات 1130-1144
    سابقه و هدف

    در دهه های اخیر با ظهور نانوتکنولوژی، استفاده از نانوذرات به خاطر افزایش فعالیت زیستی، بهبود هدفمند درمان و کاهش سمیت، افزایش یافته است. سلنیوم، یکی از عناصر ضروری در بدن جانداران است. این عنصر در ساختار آنزیم های متعددی که نقش های مختلفی را در بدن موجود زنده ایفا می کنند، وجود دارد. اثرات متعددی برای نانوذرات سلنیوم در شرایط مختلف گزارش شده است. هدف از این مطالعه، بررسی مطالعاتی است که نانوذره سلنیوم را به عنوان عامل ضدسرطانی، تمایز سلول های بنیادی، ترمیم و کاهش عفونت های زخم و همچنین عملکرد تغذیه و تولیدمثل مورد ارزیابی قرار داده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، به ارایه خلاصه ای از مطالعات انجام شده در ارتباط با اثر نانوذره سلنیوم در شرایط مختلف، از جمله: اثرات تمایزی، ضدسرطانی، ضدعفونت و ترمیم زخم، همچنین عملکرد تغذیه ای و تولیدمثلی پرداخته شده است.

    نتایج

    در مطالعات مختلف، اشکال مختلفی از سلنیوم استفاده شده است. اما در اکثر مطالعات با توجه به این که نانوذره سلنیوم نسبت به اشکال نمکی (سلنیت سدیم، سلنات سدیم، سلنیوم دی اکسید، سلنوس اسید) سمیت کمتری نشان می دهد؛ اثرات مثبت و تاثیر آن بر مهار رشد سلول های سرطانی و آلودگی های عفونی زخم، بهبود عملکرد تغذیه ای و تولیدمثلی مشاهده شده است.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد با توجه به سمیت کمتر و قابلیت دسترسی زیستی بیشتر نانوذره سلنیوم می توان آن را جایگزین اشکال نمکی اش نمود.

    کلیدواژگان: سلنیوم، نانوذرات، سرطان، ترمیم زخم، تمایز سلول، علم تغذیه
|
  • Zahra Eslami, Yahya Mohammadnajad Panahkandi, Shohreh Sharifian, Abdorreza Eghbal Moghanlou, Seyed Reza Sheikh, Seyed Javad Mirghani* Pages 1020-1030
    Background

    Changes in diet to high-fat and high-calorie diets along with reduced physical activity increase obesity and UCP-1 plays a preventive role against weight gain, obesity, and type 2 diabetes. The present study aimed to evaluation of the effect of aerobic exercise on the expression of UCP1 and MAPK p38 heat gene in subcutaneous adipose tissue in male Wistar rats fed a high-fat diet.

    Materials and Methods

    15 rats were randomly divided into 3 groups: normal control, high-fat diet control (40% fat), and high-fat diet+aerobic exercise. After 13 weeks of consumption of a high-fat diet, the aerobic exercise group performed the exercise protocol on a treadmill for 12 weeks and 5 sessions per week. UCP1 and MAPK p38 levels were measured using RT-PCR. One-way ANOVA analysis of variance and Kruskal-Wallis test were used at the level of P≤0.05.

    Results

    There was no significant difference in UCP-1 mRNA expression between the normal control (P=0.151) and the high-fat diet group but there was a significant difference between the normal control and the high-fat diet+aerobic exercise group (P=0.008). Also, the expression of MAPK p38 in the high-fat diet control had a significant increase compared to the normal control (P=0.008), and a significant decrease in the expression of MAPK P38 in the high-fat diet+aerobic exercise compared to the high-fat diet control was observed (P=0.008).

    Conclusion

    Aerobic exercise can be a suitable stimulus in the expression of UCP-1. The complexity of MAPK p38 pathway activity is due to its dependence on the type of stimulus and the cell.

    Keywords: Aerobic exercise, Uncoupling protein 1, p38 MAPK, High-fat diet
  • Fatemeh Zamani, Mahmoud Salami*, Masoud Soheili Pages 1031-1039
    Background

    Multiple Sclerosis (MS) is an autoimmune, inflammatory, and demyelinating disease of the central nervous system (CNS) leading to some disorders including gait, balance, memory, cognition as well as pain and fatigue. This study aimed to evaluate the therapeutic effects of probiotics on behavioral disorders caused by disease and biomarkers of oxidative stress in mice fed with cuprizone.

    Material and methods

    In this study 45 male C57BL/6 mice were randomly divided inti 4 groups: control group; control + probiotic group; cuprizone group and cuprizone + probiotic group. Treatment group were fed a diet containing 0.2% cuprizone to create an animal model of MS.

    Results

    The results of this study showed that in the motor behavior test, both healthy and MS groups receiving probiotics remained longer on the rota rod during some days of the experiment. However, probiotics could not reduce the oxidative indices in these animals.

    Conclusion

    Probiotic supplement can have a mild effect on improving motor phenomena and antioxidant indices in healthy or MS animals. However, to ensure that different doses of cuprizone and probiotics are needed, changes in the animal model and intervention are made.

    Keywords: Multiple sclerosis, Probiotics, Oxidative stress, Myelin staining
  • Atefeh Haddad, Mahdi Delavari*, Mohsen Arbabi, Iman Gardeshmeydani, Ali Salmani Pages 1040-1046
    Background

     First-line drugs in the treatment of leishmaniasis are pentavalent compounds of antimony which are toxic and have side effects. This study aimed to investigate the anti-leishmaniasis effect of curcumin-loaded chitosan nanoparticles on Leishmania major and L. infantum in vitro.

    Materials and Methods

    After synthesis of chitosan nanoparticles containing curcumin zeta potential and charge of nanoparticles was determined by zeta analysis (DLS). Also, electron microscope (TEM) was used to prove the shape and size of nanoparticles. In the final stage, the efficacy of chitosan nanoparticles loaded with curcumin on Leishmania major and L. infantum was determined. For this purpose, the two species of Leishmania were cultured in RPMI 1640 medium containing 15% fetal bovine serum in plates of 48 houses and each wells of different concentrations of chitosan nanoparticles containing curcumin (40, 80, 160, 320 and 680 μg / ml) were added to the well. The number of parasites was counted after 24 and 48 hours.

    Results

    Transmission electron microscopy (TEM) images showed that the nanoparticle was spherical in size and 125+/-5 nm. The zeta potential of chitosan nanoparticles containing curcumin was -9.35. Counting the number of parasites showed that the synthesized nanoparticles have a favorable effect on inhibiting the growth of L. major and L. infantum. The IC50 of the mentioned nanoparticles against the promastigotic stage of Leishmania major and L. Infantum were 131.3 and 36.46, respectively.

    Conclusion

    Curcumin-loaded chitosan nanoparticles have anti-leishmaniasis effects and according to the obtained results can be studied in vivo condition.

    Keywords: Chitosan nanoparticle, Curcumin, L. major, L. infantum, In vitro
  • Maghsoud Nabilpour, Abbas Sadegi*, Ali Hematiafif, Mohaddese Faal Pakdeh Pages 1047-1054
    Background

    One consequence of diabetes mellitus is increased inflammation, which is exacerbated by training. The objective of this study was to evaluate the effect of two months of chia supplementation in conjunction with continuous training on Interleukin-1 beta, Interleukin-13 responses in male Wistar diabetic rats.

    Materials and Methods

    36 diabetic rats were randomly assigned to 3 equal groups (control group, diabetes + training group, diabetes + training+ chia group) and subjected to 8 weeks of supplementation and training. Interleukin-1 and interleukin-13 were measured in soleus muscle tissue to examine the inflammatory and anti-inflammatory indicators. ANOVA and Tukey's post hoc test was used for data analysis.

    Results

    There was a significant difference between the experimental groups of chia supplementation group and training group in the level of interleukin-1 and interleukin-13 after applying the diabetes (P <0.001). However, changes were not significant in the groups other than the control group (P=0/72)

    Conclusion

    Eight weeks of aerobic training has a positive effect on reducing inflammation in diabetic rats, but chia supplementation could not play a synergistic role in preventing inflammatory factors. However, chia supplementation could possibly affect and strengthen anti-inflammatory factors.

    Keywords: Inflammation, Anti-inflammatory agents, Aerobic exercise, Chia
  • Atefeh Jamal, Seyed Morteza Seifati*, Mahmoud Dehghani Ashkezari, Alireza Soleimani Pages 1055-1063
    Background

    Kidney damage is one of the most common complications of diabetes that can eventually lead to hemodialysis. Inflammation is one of the effective factors in the development of this complication. Considering the strong anti-inflammatory effects of selenium supplementation, the aim of this study was to determine the effect of this supplementation on the expression levels of inflammation-related genes in diabetic hemodialysis patients.

    Materials and methods

    This randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial was performed in 40 diabetic hemodialysis patients. Participants were randomly divided into two groups to take either 200 µg/day selenium (n=20) or placebo (n=20) for 3 months.

    Results

    Selenium supplementation upregulated transforming growth factor beta (TGF-β) (P=0.002) gene expression levels. This intervention also decreased gene expression of tumor necrosis factor alpha (TNF-α) (P=0.01) and interleukin-1 (IL-1) (P=0.02) compared with the placebo. In this study gene expression of vascular endothelial growth factor (VEGF) (P=0.33) and (IL-8) (P=0.45) were not affected by selenium supplementation.

    Conclusion

    Selenium supplementation during 3 months to diabetic hemodialysis patients had beneficial effects on gene expression related to inflammatory markers.

    Keywords: Selenium, Anti-inflammatory agent, Hemodialysis, Diabetes, Inflammation, TNF-alpha, TGF-beta
  • Niloofar Sadatrostami Arjmand*, Farshad Ghazalian, Ali Sharifnejad Pages 1064-1073
    Background

    Exercise at different intensities can provide effective stimuli for the adaptation of brain function, because the activation of the cerebral cortex is sensitive to the frequency of movement. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of six weeks interval training on brain waves and electrical activity of the cerebral cortex in healthy young girls.

    materials and methods

    In this quasi-experimental study, 10 young girls with an age range of 20-30 years who had no history of exercise and interval training were randomly selected and performed interval training for six weeks (three sessions per week) with an intensity of 40-50% of maximum heart rate. they did. Alpha and beta brain waves were measured before and after six weeks by electroencephalography. Then the data were analyzed using paired t-test and SPSS software version 21 at a significance level of p≤0.05.

    Results

    Analysis of data using paired t-test showed that the amount of changes in alpha and beta brain waves after six weeks of interval training in the post-test was significantly different from the pre-test (p = 0.001)

    Conclusion

    Based on the present results, it can be concluded that regular exercise may cause positive changes at the level of the cerebral cortex (electrical activity). Therefore, the interval training protocol can be an effective intervention to improve brain waves and electrical activity of the cerebral cortex and potentially promote brain health.

    Keywords: Interval training, Brain waves, Electroencephalography device, Healthy girls
  • Ahmad Karimi Soorki*, Zahra Raeisi, Shahnaz Shahrjerdi, Masoud Golpayegani, Zahra Mahmudi Darani Pages 1074-1082
    Background

    Idiopathic scoliosis is the most common type of lateral spinal deformity. This study aimed to investigate the effect of eight weeks Schroth corrective exercises and orthosis on dynamic balance in patients with idiopathic scoliosis.

    Materials and Methods

    In this quasi-experimental study, 30 adolescent boys with idiopathic scoliosis with a cob angle of more than 10 degrees were randomly divided into three groups (n=10): exercise, orthosis, and control. Subjects in the Schroth exercise group performed selected corrective exercises 3 times a week for 8 weeks, the orthotic group used individually designed foot orthoses for at least 4 hours daily for 8 weeks, and the control group did not receive any special treatment. Y balance test was used before and after the intervention to evaluate the dynamic balance of individuals. The collected data were analyzed by SPSS software version 16 using analysis of covariance.

    Results

    The results showed that after 8 weeks, the mean scores of dynamic balance in the exercise (99.38±7.11) and orthosis (98.13±4.22) groups were significantly higher than the control group (89.14±4.11) (P<.001), but no significant difference was observed between the orthosis and exercise groups (P=1.000).

    Conclusion

    According to the results, the Schroth corrective exercise program used in the present study and orthosis can be suggested to improve the dynamic balance of patients with idiopathic scoliosis. It seems that a combination of the two methods of Schroth corrective exercise and orthosis can benefit patients from both treatments.

    Keywords: Scoliosis, Schroth exercises, Foot orthosis, Postural control
  • Nahid Parvaresh, Morteza Mazoochi*, Seyed-Ahmad Elahi, Mitra Rahimzadeh, Akramsadat Razavizadeh Pages 1083-1089
    Background

    Inguinal herniotomy is the most common surgery performed by pediatric surgeons. Due to the lack of sufficient studies comparing herniotomy methods, this study aimed to compare two herniotomy methods with and without incising external oblique muscle fascia in terms of intraoperative and postoperative complications and operation time.

    Materials and Methods

    This single-blind randomized clinical trial study was conducted on 111 male-children with inguinal hernia who referred to Imam Ali Alborz hospital from September to December 2020, by convenience sampling method. 102 patients had unilateral hernia (91.89%) and 9 patients had bilateral hernia (8.11%) which each side was operated by different method, finally total number of surgeries was 120 cases. In the first group, 60 patients were operated with incising and in the second group, 60 patients without incising external oblique muscle fascia. Recorded data were analyzed using Chi-square and Mann-Whitney U test with a significance level of less than 0.05 in SPSS-21 software.

    Results

    The complication incidence rates, based on the type of surgery - with and without incising external oblique aponeurosis - the results were, respectively: a) Ileoinguinal nerve damage, n=1 (1/7%) vs. n=0; b) scrotal edema, n=3 (5%) vs n=1 (1.7%); c) fever, n=0 vs n=1 (1.7%). complications between two method had no significant difference. Average of with incising method time was longer and had significant difference.

    Conclusion

    Herniotomy without incising the fascia has a shorter operation time (2.35 minutes). There was no significant difference in terms of complications, so without incising method can be the appropriate choice than with incising oblique aponeurosis.

    Keywords: Inguinal hernia, Pediatric, Fascia
  • Rasti Emamirad, Zahra Zanjani, Sara Hosseinpoor, Sanaz Joekar* Pages 1090-1100
    Background

    Self-Harm refers to the deliberate behaviors which people take to harm themselves without suicidal ideation. This study aimed to compare emotional schemas and emotion regulation difficulties between students with and without self-harm behaviors.

    Materials and methods

    in this cross-sectional study, 442 people from students of Kashan University of Medical Sciences during 2020, were selected by convenience sampling. Based on the cut-point of DSHI, 52% (90) participants were placed in the group of people with self-harm behaviors and 48% (83) in the control group. Data were collected through a demographic questionnaire, deliberate self-harm inventory (DSHI), and Leahy's emotional schema scale (LESS) and difficulties in emotion regulation scale (DERS). Data were analyzed by SPSS version of 26th edition, and 0.05 was selected as a P-value. Due to the non-normal distribution of data, the Uman-Whitney test was used.

    Results

    According to results, defective schemas are more common among students having self-harm behaviors. In students with self-harm behavior, the simplistic view of emotion, rumination, guilt, control, blame, and emotional self-awareness schemas are more common compared to the students without these behaviors. In contrast, the students with self-harm behaviors exhibited less acceptance of feeling, consensus, and validity-by-others schemas than students without self-harm behaviors (P<0.01). Also, they had more difficulties in all areas of emotion regulation except emotional awareness than those who didn't have self-harm behaviors (P<0.01).

    Conclusion

    Maladaptive emotional schemas and difficulties in emotion regulation were more among people with self-harm behaviors, therefor, improving emotion regulation skills can prevent such behaviors in individuals.

    Keywords: Deliberate self-harm behavior, Metaemotions, Emotion regulation
  • Razieh Eqtesadi, Masoumeh Abedzadeh- Kalahroudi*, Esmaeil Fakharian, Hosein Akbari, Ghasem Pahlevanzadeh Pages 1101-1108
    Background

    Pelvic fractures may be associated with bleeding, shock, and increased mortality and its correct diagnosis is necessary. Radiology plays an important role in the initial evaluation of trauma patients. This study aimed to evaluate the indications and findings of pelvic radiography in patients with blunt trauma referred to the Shahid Beheshti Hospital in Kashan.

    Materials and Methods

    In this descriptive retrospective study, radiologic information of 292 Patients with blunt trauma who referred to the Shahid Beheshti Hospital in Kashan during 2020, including number of pelvic radiographies, indications for pelvic radiography and CT Scanning, and service that requesting radiography were collected. Data were analyzed using SPSS - 22.

    Results

    The majority of (58.6%) patients were men. The most common cause of trauma was falling (61.0%). About 88% of patients had two or more pelvic radiography. Pelvic tenderness was the most prevalent indication for radiography and intertrochanteric fracture was the most common type of pelvic fracture (38%). 26% of patients had additional CT Scan besides their radiography, in which there was an agreement between the radiographic and CT scan findings (Kappa = 0.769).

    Conclusions

    Falling is the most common cause of pelvic trauma and tenderness is the most prevalent indication for pelvic radiography. According to the request of multiple radiographies by various specialized services, it is necessary to designate and implement a single protocol for imaging requests in trauma patients in order to reduce the treatment costs and avoid high doses of radiation, as well as modifying the recent disorganized process in the emergency room.

    Keywords: Pelvic radiography, CT, Scan, Blunt trauma
  • Mansour Dianat, Hoseyn Akbari, Mahmonir Karimian* Pages 1109-1117
    Background

    Patient's companions in the early minutes of symptoms plays an important role in the prognosis of the disease and its mortality in acute coronary syndrome. This study aimed to determine the knowledge and performance of patients' companions about primary measures in patients with acute coronary syndrome referred to Kashan Shahid Beheshti Hospital in 2020.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted on 400 companions of patients with acute coronary syndrome referred to Shahid Beheshti Hospital in Kashan in 2020 who were selected by continuous sampling method. Level of knowledge and performance of the companions was collected using researcher-made questionnaires with the guidance of the researcher. The collected data were analyzed using Chi-Square and Exacta Fisher and Pearson Correlation Coefficients tests.

    Results

    The results showed that average age of the samples was 40.42±11.67 years. Most of the studied companions were female (62.9%), housewives (52.7%) and first-degree relatives (93.5%). Most of them (40.5%) were under diploma and mostly lived in urban areas (89.1%). Knowledge of most of the participants in the study about the necessary initial measures in the face of patients with acute coronary syndrome at a good level (54.3%) ,but performance level was undesirable (36.1%). There was a significant relationship between knowledge and performance of the companions (r=0.043) (P=0.005). Also, there was a significant relationship between knowledge and performance of the companions with their age and educational level.

    Conclusion

    Despite the good knowledge level of the studied units, their performance in dealing with patients was at an undesirable level.

    Keywords: Knowledge, Performance, Patients' companions, Acute coronary syndrome
  • Mahboobeh Golchin, Marziyeh Tavalaee* Pages 1118-1129
    Background

    Covid-19 disease is caused by infection with the SARS-COV-2 virus. The prevalence of the disease is almost similar between men and women, but the mortality rate is higher in men than women. This study assesses the cellular and molecular aspects involved in the difference of severity and mortality of Covid-19 disease between men and women.

    Materials and Methods

    papers published in Science direct, Google, Google scholar and Pubmed databases during 2019 to 2021 based on keywords individually or in combination including "COVID-19", "SARS-COV-2", " "sex differences", "gender", "gender differences", "severity" and "mortality" were collected and after deleting similar papers and irrelevant papers, the rest were assessed.

    Results

    The majority of studies have shown that the prevalence of Covid-19 disease is approximately equal between men and women, while the severity of the disease and the resulting mortality in men are significantly higher than in women.

    Conclusion

    A combination of genetic and immunological factors, differences in hormone secretion, and lifestyle can be considered as factors which differences in disease severity, and mortality between the sexes. Stronger innate and specific immune systems in women, escape from X-chromosome inactivation in areas of immune-related genes, and the estrogen-boosting effect on the female immune system can be important factors in low mortality of Covid-19 disease in women compared to men. In addition, environmental factors such as smoking can affect the severity and mortality of Covid-19 disease, which is more common in men.

    Keywords: Covid-19, Prevalence, Mortality, Gender
  • Leila Soltani*, Hori Ghaneialvar Pages 1130-1144
    Background

    In recent decades with the advent of nanotechnology, use of nanoparticles has been increased due to increased bioavailability, improved targeted treatment, and reduced toxicity. Selenium is a trace essential element in bodies of humans and animals. This element is found in the structure of numerous enzymes playing various roles in the body of organisms. Under different conditions, several effects have been reported for selenium nanoparticles, the main objective of this study was to evaluate different researches related to using selenium nanoparticles as anti-cancer, stem cell differentiation, wound healing, and dis-infection agent, also nutrition and reproduction performances.

    Materials and Methods

    In this study, we present a summary of studies on the effects of selenium nanoparticles in various conditions, including differentiation, anti-cancer, anti-infective and wound healing effects, also nutritional and reproductive performances.

    Results

    Different forms of selenium have been used in various studies. However, in most studies, selenium nanoparticles show less toxicity than its salt forms (Sodium Selenate, Sodium Selenite, Selenium Dioxide and Selenous Acid). Positive effects have been observed in inhibiting the proliferation of cancer cells and wound infection, improving nutritional and reproduction performances.

    Conclusion

    It seems that due to the lower toxicity and greater bio-availability of selenium nanoparticles, it can be used instead of its salt forms.

    Keywords: Selenium, Nanoparticles, Neoplasms, Wound healing, Cell differentiation, Nutritional sciences