فهرست مطالب

فیض - سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 135، فروردین و اردیبهشت 1403)

مجله فیض
سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 135، فروردین و اردیبهشت 1403)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/11
  • تعداد عناوین: 13
|
  • شاهین آغه میری، شهره فرهادی، حسین قنبریان، کاظم شریفی* صفحات 1-9
    زمینه و هدف

    7SK یک RNA بلند غیرکدکننده است که در تعامل با چندین پروتئین در تنظیم رونویسی ژن ها نقش دارد. در مطالعه حاضر، اثرات عرضه اگزوزومی 7SK بر زنده مانی، بیان ژن های آپوپتوز و مهاجرت در رده سلولی سرطان کولورکتال انسانی HT-29 ارزیابی شد.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی، سلول های HT-29 با اگزوزوم های جداسازی شده از سلول های بنیادی مزانشیمی بند ناف انسانی بارگذاری شده با 7SK (Exo-7SK) تیمار شدند. از سلول های تیمار شده با اگزوزوم های فاقد بارگذاری و نیز سلول های بدون تیمار به عنوان کنترل استفاده گردید. سطح 7SK در سلول ها و بیان برخی از ژن های موثر در آپوپتوز با Real-time PCR، زنده مانی سلول ها با تست MTT، و میزان مهاجرت سلول ها با تست ترانس ول مورد سنجش قرار گرفت.

    یافته ها

    تیمار سلول های HT-29 با Exo-7SK منجر به افزایش سطح 7SK، کاهش زنده مانی، کاهش بیان ژن ضد آپوپتوز BCL-2 و افزایش بیان ژن القا کننده آپوپتوز BAX، و نیز کاهش مهاجرت شد.

    نتیجه گیری

    عرضه اگزوزومی 7SK می تواند زنده مانی و مهاجرت سلول های سرطان کولورکتال را کاهش دهد. بررسی قابلیت درمانی این روش در سرطان کولورکتال نیازمند مطالعات بیشتر است.

    کلیدواژگان: RNA بلند غیرکدکننده 7SK، سرطان کولورکتال، سلول های بنیادی مزانشیمی، اگزوزوم ها
  • امیر حاجی قاسم*، سارا احسانی مقدم صفحات 10-16
    زمینه و هدف

    کاهش ظرفیت بیوژنز میتوکندریایی در دوران سالمندی از عامل مهم در پیشرفت بیماری های وابسته به سالمندی است. هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر تمرین شنا و مکمل BCAA لیپوزومال بر بیان ژن miR-133 و miR-206 میتوکندری عضله سولئوس رت های نر سالمند می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 18 ماهه به صورت تصادفی به 4 گروه کنترل، تمرین (تمرین شنا)، مکمل (BCAA نانولیپوزوم)، توام (تمرین شنا+ مکمل BCAAنانولیپوزوم) تقسیم شدند. تمرین شنا به مدت 8 هفته و در یک مخزن پلاستیکی انجام شد. مدت زمان تمرین در آب در روز اول 25 دقیقه بود که با افزایش هفتگی، این مدت در هفته هشتم به 60 دقیقه رسید. سرعت آب نیز از 4  لیتر در دقیقه شروع و تا 10 لیتر بر دقیقه تا پایان پروتکل تمرینی ادامه یافت. موش های صحرایی در گروه مکمل و توام، 5 روز در هفته به مدت 8 هفته، مکمل BCAA نانولیپوزوم را به میزان 600 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت گاواژ دریافت کردند. بیان ژن miR-133 و miR-206 با استفاده از روش  Real-time PCRسنجش شد.

    یافته ها

    میانگین مقادیر بیان ژن های miR-133 و miR-206 میتوکندری عضله سولئوس رت های نر سالمند در دو گروه تمرین شنا و توام (تمرین شنا+ مکمل  BCAAنانولیپوزوم) به طور معنی داری نسبت به گروه مکمل BCAA نانولیپوزوم و کنترل افزایش داشت (001/0=P). اما میزان بیان ژن ها در گروه توام نسبت به گروه تمرین تفاوت معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد 8 هفته تمرین شنا و مصرف مکمل BCAA نانولیپوزوم، تاثیر مناسبی بر سازوکارهای آپوپتوزی در عضله سولئوس موش های صحرایی سالمند داشته است، با این حال انجام مطالعات بیشتر پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: شنا، miRNA، مکمل BCAA نانولیپوزوم، سارکوپنیا
  • امیرمحمد قاسم پور، سید محمد حسینی* صفحات 17-24
    زمینه و هدف

    هگزافلومورون، یک حشره کش بنزوئیل فنیل اوره، دارای اثر نفروتوکسیک در پستانداران است. امروزه استفاده از آنتی اکسیدان های گیاهی برای بهبود و پیشگیری مسمومیت با حشره کش ها بسیار گسترش پیدا کرده است. هدف از انجام این مطالعه ارزیابی تاثیرات سیلیمارین، به عنوان آنتی اکسیدان گیاهی، در بهبود ضایعات ناشی از هگزافلومورون در کلیه موش صحرایی می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی به صورت تصادفی به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند؛ گروه شاهد، گروه دریافت کننده سیلیمارین (mg/kg 200)، گروه درمانی 1 (هگزافلومورون با دوز mg/kg 22 و سیلیمارین با دز  mg/kg100)، گروه درمانی 2 (هگزا فلومورون با دوز mg/kg 22 و سیلیمارین با دوز mg/kg 200) و گروه دریافت کننده هگزافلومورون (با دوز mg/kg 22). مدت گاواژ 28 روز بود. بعد از اتمام دوره گاواژ، از موش ها خونگیری شد و به منظور اخذ نمونه بافتی کلیه، مرگ بدون درد به آنها القا گردید. بررسی هیستوپاتولوژیک از لحاظ وجود ضایعات به صورت کیفی انجام شد.

    یافته ها

    سیلیمارین غلظت اوره و کراتینین سرم افزایش یافته ناشی از هگزافلومورون را به طور معناداری کاهش داد (0/05>P). استفاده سیلیمارین تا حد زیادی از دژنرسانس واکوئولی و پرخونی ناشی از هگزافلومورون در کلیه جلوگیری کرد.

    نتیجه گیری

    طبق یافته های حاضر، می‎توان نتیجه گرفت که سیلیمارین با دوز mg/kg 200، به عنوان آنتی اکسیدان گیاهی، قادر است به طور معناداری از تغییرات منفی ناشی از سم هگزافلومورن در کلیه جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: هگزافلومورون، سیلیمارین، کلیه، رت، آنتی اکسیدان
  • مژگان گودرزی، مانیا روزبیانی*، وحید ولیپور دهنو، رضا گودرزی صفحات 25-32
    زمینه و هدف

    فعالیت های ورزشی حاد می تواند از طریق ایجاد مواد اکسایشی موجب آسیب هایی به بافت های مختلف بدن، از جمله قلب شود و متعاقب آن سطح تروپونین های I و T افزایش یابد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر دو هفته مصرف مکمل عصاره جینسینگ (پاناکس جینسینگ) بر تروپونین های I و T در پاسخ به فعالیت حاد شنا در موش های صحرایی نر انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش 8 هفته ای نر با نژاد ویستار (با میانگین وزنی 6/7+239/48 گرم) به طور تصادفی در 4 گروه دارونما، دارونما+ فعالیت حاد شنا، مکمل عصاره جینسینگ و مکمل+فعالیت حاد شنا تقسیم شدند. گروه های مکمل 0/02 میلی لیتر مکمل جینسینگ در روز به مدت 2 هفته به صورت گاواژ دریافت کردند. گروه های فعالیت حاد نیز بعد از پایان دوره دریافت مکمل، فعالیت شنا کردن در آب را تا سر حد خستگی انجام دادند. 2 ساعت بعد از فعالیت حاد، نمونه های خونی برای اندازه گیری پروتئین های تروپونین I و T از قلب موش ها گرفته شد.

    یافته ها

    تروپونین I و T بعد از فعالیت حاد شنا در هر دو گروه نسبت به قبل از فعالیت، افزایش معنی دار داشت (0/001<p). مصرف مکمل عصاره جینسینگ موجب کاهش معنی دار تروپونین I (0/001>P) و تروپونین T (0/019=P) نسبت به گروه دارونما در پاسخ به فعالیت حاد شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر، فعالیت حاد شنا می تواند موجب آسیب های قلبی در موش شود و مصرف دو هفته ای جینسینگ ممکن است بتواند از این آسیب ها بکاهد.

    کلیدواژگان: جینسینگ، تروپونین I، تروپونین T، فعالیت حاد
  • مژده صفری، رباب رفیعی طباطبایی، حمید ابطحی*، شهره فهیمی راد، عباس علیمرادیان صفحات 33-41
    زمینه و هدف

    اسینتوباکتر بومانی مقاوم به چند دارو (MDR) یکی از شایع ترین پاتوژن های بیمارستانی است. پپتیدهای ضد میکروبی (AMPs) مانند پپتید Oncorhyncin II در درمان پاتوژن هایMDR معرفی شده اند. این مطالعه به منظور ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی پروتئین نوترکیبOncorhyncin II علیه اسینتوباکتر بومانی (ATCC19606) در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی، برای بیان پروتئین نوترکیبOncorhyncin II ، سازه ژنیOncorhyncin II -pET32a به میزبان بیان اشرشیاکلی BL21  (DE3) منتقل شد. مراحل خالص سازی با استفاده از کروماتوگرافی تمایلی نیکل (Ni-NTA) بهینه سازی شد و اثربخشی پپتید با تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)، سنتیک باکتری کشی و سنتیک رشد علیه اسینتوباکتر بومانی (ATCC19606) ارزیابی گردید.

    یافته ها

    پروتئین نوترکیب Oncorhyncin II با موفقیت درE. coli BL21  (DE3) بیان شد. پروتئین مذکور با خلوص بیش از 70 درصد خالص سازی گردید. سنجشMIC ، عملکرد ضد باکتریایی موثر Oncorhyncin II را علیه اسینتوباکتر بومانی در غلظت μg/ml 95/87 تایید کرد. Oncorhyncin IIدر غلظت 2 ×MIC  منجر به کاهش سریع تعداد سلول های زنده و کاهش کدورت تلقیح باکتریایی در مطالعات سنتیک باکتری کشی و سنتیک رشد شد.

    نتیجه گیری

    Oncorhyncin II نوترکیب تولید شده عملکرد ضد باکتریایی موثری را علیه اسینتوباکتر بومانی نشان داد. بنابراین، نتایج حاصل از این مطالعه می تواند برای توسعه و تولید داروهای ضد میکروبی جدید در درمان عفونت های ناشی از اسینتوباکتر بومانی استفاده شود.

    کلیدواژگان: پپتید های ضد میکروبی، پروتئین های نوترکیب، اسینتوباکتر بومانی
  • فریبا ایرجی، امیرحسین سیادت، فاطمه مختاری، سید محسن حسینی، مریم فتاحی نسب* صفحات 42-47
    زمینه و هدف

    پیری پوست اجتناب ناپذیر بوده و روش میکرونیدلینگ برای بازسازی پوست مورد استفاده قرار می گیرد. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر میکرونیدلینگ بر کاهش چین و چروک دور لب انجام شد.

    روش ها

    در این کارآزمایی بالینی، 30 زن مراجعه کننده به کلینیک پوست (اصفهان) از 22 دسامبر 2021 تا 20 ژوئن 2022 (به شمسی باشد) مورد درمان قرار گرفتند. بیماران 3 نوبت در فواصل 2 هفته ای جلسات میکرونیدلینگ دریافت کردند. چین و چروک های دور لب با دوربین دیجیتال در شرایط مشابه و در فاصله 30 سانتی متری، قبل از مداخله، 6 هفته بعد از مداخله و 3 ماه پس از آخرین جلسه درمان عکسبرداری شدند. عکس ها توسط 2 پزشک متخصص پوست (درماتولوژیست) که نسبت به درمان ناآگاه بودند، بررسی شدند. خود بیماران نیز در ابتدا، سپس 6 هفته و 3 ماه پس از مداخله، بهبود را با استفاده از مقیاس تحلیلی تصویری (VAS) گزارش کردند.

    یافته ها

    بعد از انجام جلسات میکرونیدلینگ، از دیدگاه درماتولوژیست اول، بهبود ضعیف در 7 (23/3%)، بهبود متوسط در 14 (46/7 %)، بهبود خوب در 7 (23/3%) و بهبود عالی در 2 نفر (6/7 %) مشاهده شد. از دیدگاه دومین درماتولوژیست، بهبود خوب در 13 (43/3 %)، متوسط در 11 (36/7 %) و ضعیف در 6 نفر (20%) مشاهده شد. از نظر بیماران، چین و چروک های دورلب در 6 هفته و 3 ماه پس از مداخله نسبت به ابتدا به طور معنی داری بهبود یافته بود (001/0<p). همچنین چین و چروک های دور لب به طور معنی داری پس از 3 ماه نسبت به 6 هفته پس از مداخله بهبود معناداری نشان داد (0/001<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های حاضر طبق نظر درماتولوژیست و گزارش بیماران، میکرونیدلینگ برای 3 جلسه در فواصل 2 هفته ای منجر به بهبود معنی داری در چین و چروک های دور لب شده است.

    کلیدواژگان: میکرونیدلینگ، جوان سازی، چین و چروک دور لب
  • سحر خواجه*، عبدالحمید دانشجو، منصور صاحب الزمانی، فاطمه کریمی اقشار صفحات 48-57
    زمینه و هدف

    از مهم ترین عوارضی که بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو با آن رو به رو هستند، اختلال در تعادل و ثبات وضعیتی است. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی تاثیر 8 هفته تمرینات عصبی-عضلانی بر تعادل و نوسانات مرکز فشار کف پایی در زنان مبتلا به استئوآرتریت زانو درجه 2 و 3 می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی، 24 زن سالمند مبتلا به استئوآرتریت زانو در 2 گروه درجه دو (12 نفر) و درجه سه (12 نفر) استئوآرتریت زانو حضور داشتند. قبل و بعد از تکمیل دوره 8 هفته ای تمرینات عصبی-عضلانی در آب، تست تعادل با استفاده از تست تک پا با دستگاه بایودکس و تست نوسانات مرکز فشار کف پایی با دستگاه توزیع فشار کف پایی از نوع RSscan انجام شد.

    یافته ها

    در دو گروه زنان مبتلا به استئوآرتریت زانو درجه 2 و 3، در تعادل پویا (0/679=P)، مرکز فشار قدامی-خلفی (0/469=P) و مرکز فشار داخلی-خارجی (0/863=P) تفاوت معناداری ثبت نشد. مقایسه های درون گروهی نشان داد که در مرکز فشار قدامی-خلفی، تفاوت معناداری در هر 2 گروه (گروه درجه دو: 0/048=P) (گروه درجه سه: 0/005=P) در پیش آزمون و پس آزمون وجود دارد.

    نتیجه گیری

    طبق یافته های حاضر، اجرای پروتکل 8 هفته ای تمرینات عصبی-عضلانی در آب، می تواند در بهبود فاکتورهای تعادل و نوسانات مرکز فشار کف پایی جهات قدامی-خلفی و داخلی-خارجی در افراد مبتلا به استئوآرتریت زانو درجه 2 و 3 موثر باشد.

    کلیدواژگان: استئوآرتریت، زانو، هیدروتراپی، تعادل وضعیتی، زنان
  • مژده خواجه لندی*، لطفعلی بلبلی صفحات 58-67
    زمینه و هدف

    میزان شیوع دیابت در افراد چاق بیش از افراد غیرچاق است. در مطالعه حاضر تاثیر تمرینات 8 هفته  ای تناوبی با شدت بالا و استقامتی با شدت متوسط به همراه مصرف مکمل کوئرستین بر میزان بیان ژن های پراکسی زوم گاما کواکتیواتور آلفا-1 (PGC1-α) و فاکتور تنفسی هسته ای-1 (NRF-1) در بافت قلب رت  های نر چاق دیابتی ارزیابی شد.

    روش ها

    در این مطالعه تجربی، 35 رت نر به طور تصادفی در 7 گروه 5 تایی؛ کنترل دیابتی، کنترل سالم، کنترل کوئرستین، تمرین تناوبی با شدت بالا، تمرین استقامتی با شدت متوسط، تمرین تناوبی با شدت بالا به همراه کوئرستین، تمرین استقامتی با شدت متوسط به همراه کوئرستین قرار گرفتند. پروتکل های تمرینی به مدت 8 هفته (5 روز در هفته) انجام شد. تزریق روزانه داخل صفاقی کوئرستین (mg/kg 15) نیز به مدت 8 هفته در گروه های مکمل انجام گرفت. میزان بیان ژن های PGC1-α و NRF-1 در بافت قلب رت  ها با روش qRT-PCR سنجش شد.

    یافته ها

    پس از 8 هفته مداخله، سطوح گلوکز خون در گروه کنترل کوئرستین و 4 گروه تمرینی دیگر کاهش معنی دار (0/05>P) و میزان بیان ژن های PGC1-α و NRF-1 در بافت قلب رت  ها در گروه های تمرینی با و بدون مکمل کوئرستین افزایش معناداری داشت (0/05>P).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که تزریق کوئرستین همزمان با تمرینات تناوبی با شدت بالا و استقامتی با شدت متوسط منجر به افزایش معناداری در میزان بیان ژن های PGC1-α و NRF-1 در بافت قلب رت ها و همچنین کنترل سطوح گلوکز خون گردد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، تمرین استقامتی با شدت متوسط، کوئرستین، دیابت
  • مینا شاخی، عبدالحمید حبیبی*، علی اکبر علی زاده صفحات 68-75
    زمینه و هدف

    اختلال در روند ترشح برخی هورمون ها و افزایش وزن از عوامل اثرگذار بر دیسمنوره است. با توجه به اهمیت فعالیت بدنی بر پیشگیری و کنترل دیسمنوره، در این پژوهش به ارزیابی ارتباط بین شاخص های IGF1،IGFBP3 ، BMI و دیسمنوره متعاقب 8 هفته تمرین ترکیبی (مقاومتی و هوازی) در زنان چاق پرداخته شد.

    روش ها

    در این مطالعه نیمه تجربی، 24 زن غیرفعال چاق 25 تا 37 سال، با BMI 30 تا 35 کیلوگرم بر مترمربع، به طور تصادفی به دو گروه (12 نفر) تمرین ترکیبی (مقاومتی و هوازی) و کنترل تقسیم شدند. تمرین ترکیبی شامل تمرین مقاومتی با شدت 67 تا 80 درصد قدرت بیشینه و تمرین هوازی با شدت 60 تا 85 درصد ضربان قلب بیشینه، به مدت 8 هفته و 3 روز در هفته انجام گرفت. نمونه خون 24 ساعت قبل و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین بعد از 12 ساعت ناشتایی اخذ و شاخص های IGF1 و IGFBP3 سنجش شد. شدت علائم جسمانی و روانی دیسمنوره با پرسشنامه استاندارد ارزیابی اختلالات قاعدگی موس (MDQ) ارزیابی شد.

    یافته ها

    نتایج آزمون همبستگی پیرسون ارتباط معناداری بین سطوح IGF1 و IGFBP3 در زنان چاق نشان نداد (0/73P≥ و 0/05=r) و بین سطوح 1-IGF و دیسمنوره ارتباط معناداری ثبت نشد (0/61 P≥ و 0/07=r). بین سطوح 1-IGF وBMI  ارتباط معناداری وجود داشت (0/04 P≤ و 0/11=r). نتایج آزمون همبستگی پیرسون ارتباط معناداری بین سطوح IGFBP3 و دیسمنوره زنان چاق ارایه نکرد (0/52 P≥ و 0/09=r)، اما بین سطوح BP3-IGF و  BMIارتباط معناداری مشاهده شد (0/04 P≥ و 0/29=r). بین دو شاخص دیسمنوره و BMI زنان چاق نیز ارتباط معناداری گزارش نشد (0/52 P≥ و 0/09=r).

    نتیجه گیری

    با توجه به عدم تفاوت معنادار بین دیسمنوره با شاخص هایIGF1 ،IGFBP3  و BMI بعد از یک تمرین ترکیبی، می توان نتیجه گرفت علائم دیسمنوره تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد، لذا انجام مطالعات بیشتر پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: IGFBP3، IGF1، BMI، ورزش، دیسمنوره
  • محمدرضا تمنایی فر*، زهرا سلیمانیان صفحات 76-85
    زمینه و هدف

    سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است که می تواند موجب مشکلات هیجانی شود. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش میانجی تاب آوری و خودکارآمدی در رابطه بین حمایت اجتماعی ادراک شده با پریشانی روانشناختی در بیماران مبتلا به سرطان پستان بود.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی در زنان مبتلا به سرطان پستان در بخش انکولوژی بیمارستان امام خمینی و امام حسین شهر تهران در سال 1402 انجام شد. 250 بیمار با روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. برای گردآوری داده ها، از مقیاس های افسردگی، اضطراب و استرس (DASS) لویبوند (1995)، تاب آوری (RISC) کانر و دیویدسون (2003)، خودکارآمدی عمومی (GSES) شرر و همکاران (1982) و حمایت اجتماعی ادراک شده (MSPSS) زیمت و همکاران (1988) استفاده گردید.

    یافته ها

    در زنان مبتلا به سرطان پستان، حمایت اجتماعی ادراک شده بر تاب آوری (0/34=β و 0/001=P) و خودکارآمدی (0/19=β و 0/019=P) اثر مستقیم و معنادار داشت، اما مسیر مستقیم حمایت اجتماعی ادراک شده بر پریشانی روانشناختی معنادار نبود. همچنین، تاب آوری (0/46-=β و 0/001=P) و خودکارآمدی (0/33- =β و 0/001=P) بر پریشانی روانشناختی اثر مستقیم و معنادار داشت و در رابطه بین حمایت اجتماعی با پریشانی روانشناختی نقش میانجی ایفا نمود. مدل نهایی پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار است (0/93=CFI ،1/82= CMIN/DF، 0/064=RAMSEA، 0/05=>P) و 34 درصد پریشانی روانشناختی را ‏تبیین می کند.

    نتیجه گیری

    می توان بیان داشت که با توجه به نقش میانجی تاب آوری و خودکارآمدی، می توان با استفاده از مداخله های آموزشی-درمانی مبتنی بر ارتقای خودکارآمدی و تاب آوری میزان پریشانی روانشناختی زنان مبتلا به سرطان پستان را کاهش داد.

    کلیدواژگان: پریشانی روانشناختی، تاب آوری، خودکارآمدی، حمایت اجتماعی ادراک شده، سرطان پستان
  • زهرا سلیمانی، کمال اصالت منش، محمدجواد آزادچهر، سمانه محمدی طادی، روزبه اصالت منش* صفحات 86-95
    زمینه و هدف

    عوامل زیادی برای توضیح سیر بالینی پیچیده بیماری کووید-19 مطرح شده است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی فراوانی انواع گروه های خونی ABO و ارتباط آن با یافته های بالینی، پاراکلینیک، شدت و پیامد کووید-19 در کاشان صورت گرفت.

    روش ها

    در این مطالعه گذشته ‎نگر، پرونده بیماران مبتلا به کووید-19 مراجعه‎کننده به بیمارستان شهید بهشتی کاشان طی سال های 1398 تا 1400، بررسی و اطلاعات دموگرافیک، گروه های خونی ABO، شدت و سیر بالینی و پیامدهای ناشی از ابتلا به کووید-19 ثبت شد.

    یافته ها

    از 350 بیمار مبتلا به کووید-19، 36 % گروه خونی O، 31/4 % گروه خونی A، 25/4 % گروه خونی B و 7/2 % گروه خونی AB داشتند. از علایم بالینی مختلف، فقط فراوانی سرفه تفاوت معنی‎ داری در گروه‎ های خونی نشان داد (0/05>P)، به‎ طوری که بیشترین فراوانی آن در گروه خونی B (4/76 %) ثبت شد. میانگین SPO2 در گروه های خونی تفاوت معنی‎ داری داشت (0/05>P) و در بیماران با گروه خونی A کمتر از گروه های خونی دیگر بود. میزان مرگ و میر نیز در گروه خونی A (9/10 %) بیشتر از گروه های دیگر شامل AB (8 %)، O (8/4 %) و B (1/1 %) گزارش شد (0/05<p). بیماران مبتلا به کووید-19 با گروه‎ های خونی مختلف، تفاوت معنی داری از نظر یافته‎ های آزمایشگاهی، شدت بیماری، یافته ‎های تصویربرداری، مدت بستری و بستری در ICU نداشتند (0/05>P).

    نتیجه گیری

    علی‎رغم فراوانی بیشتر گروه خونی O در بیماران کووید-19، مرگ و میر ناشی از آن در بیماران با گروه خونی A بیشتر بود. علایم بالینی، یافته‎ های آزمایشگاهی، تصویربرداری و سایر پیامدها ارتباطی با گروه ‎های خونی ABO در بیماران مبتلا به کووید-19 نشان نداد.

    کلیدواژگان: کووید-19، گروه ‎های خونی ABO، پیامد بالینی
  • فاطمه کاظمی نسب*، امید ظفرمند صفحات 96-109
    زمینه و هدف

    تاثیرات مفید انواع تمرینات ورزشی به عنوان یکی از مداخلات سبک زندگی در مدیریت دیابت نوع دو مطرح است. هدف این مطالعه مروری نظام مند و فراتحلیل، مقایسه تاثیر تمرینات تناوبی با شدت بالا و تداومی با شدت متوسط بر عوامل کاردیومتابولیک در دیابت نوع دو بود.

    روش ها

    جستجوی سیستماتیک مقالات انگلیسی و فارسی منتشر شده در پایگاه های اطلاعاتیPubMed ،Web of Science،Scopus ، SID و Magiran تا آگوست سال 2023 انجام شد. انجام جستجو با استفاده از کلمات کلیدی "high-intensity interval training"، "moderate-intensity continuous exercise"، "cardiometabolic factors" و "type 2 diabetes" بود. فراتحلیل برای مقایسه تاثیر تمرینات تناوبی و تداومی بر عوامل کاردیومتابولیک در دیابت نوع دو انجام گرفت. تفاوت میانگین و فاصله اطمینان 95% (CI) با استفاده از مدل اثر تصادفی محاسبه شد. ناهمگونی با استفاده از آزمون I2 و سوگیری انتشار با تحلیل بصری فونل پلات و آزمون Egger بررسی شدند.

    یافته ها

    در مجموع 10 مطالعه شامل 11 مداخله ورزشی و 271 آزمودنی مبتلا به دیابت نوع دو فراتحلیل شدند. تمرینات تناوبی سبب کاهش معنی دار انسولین ناشتا]0/001P=، (1/25- الی 0/6-) 0/93-=[SMD، مقاومت به انسولین]0/001P=، (1/03- الی 0/43-) 0/73-= [WMD ، فشارخون سیستولی]0/04=P ، (6/29- الی 0/01-) mmHg 3/15-= [WMD، نسبت به تمرینات تداومی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو شد. گلوکز ناشتا]0/2P=، (7/97- الی 2/14) mg/dL2/91-=[WMD، فشارخون دیاستولی]0/5P= ، (0/77- الی 1/56)mmHg 0/3= [WMD و حداکثر اکسیژن مصرفی]0/05=P ، (0/004- الی 0/99) 0/49=SMD[در تمرینات تداومی و تناوبی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو تفاوت معنی داری نداشتند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که تمرینات تناوبی نسبت به تمرینات تداومی، یک روش تمرینی مناسب با زمان کارآمد برای بهبود عوامل کاردیومتابولیک در بیماران مبتلا به دیابت نوع باشد.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، تمرین تداومی با شدت متوسط، دیابت نوع دو، فشار خون
  • حسین عاشوری، علی یلفانی* صفحات 110-122
    زمینه و هدف

    یکی از عضلات بسیار مهم که در ایجاد کمردرد مزمن نقش مهمی دارد، عضله مربع کمری است. درد مربوط به این عضله یک درد گنگ و مبهم در منطقه کمر است. هدف این مطالعه مروری سیستماتیک، ارزیابی اثربخشی برنامه های تمرینی بر عضله مربع کمری در افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی می باشد.

    روش ها

    در این مطالعه مروری سیستماتیک، جستجو مقالات به زبان انگلیسی، در پایگاه های اطلاعاتی PubMed Web of Science, Scopus, بین سال های 2010 تا 2023 انجام شد. جستجو با استفاده از کلمات کلیدی "quadratus lumborum"، chronic low back pain""، "non specific low back pain"، "therapy" بود. کیفیت روش شناسی با استفاده از مقیاس Physiotherapy Evidence Database  (PEDro) ارزیابی شد.

    یافته ها

    در مجموع 372 مطالعه بازیابی شد که 275 مطالعه با بررسی عنوان و چکیده، حذف شدند، 58 مطالعه پس از بررسی کامل متن، حذف شدند و 28 مطالعه به دلیل نداشتن معیارهای ورود حذف شدند و در مجموع 10 مطالعه، تایید نهایی گردیدند. نتایج مطالعات نشان داد که در سطح آستانه درد عضله مربع کمری؛ شدت درد، خم شدن جانبی فعال، نقاط ماش ه ای عضله مربع کمری و شاخص ناتوانی بین افراد شرکت کننده در تمرینات درمانی تفاوت معنی داری دارد (0/05<p).

    نتیجه گیری

    تکنیک های رهاسازی مایوفاشیال و کششی، تمرینات انعطاف پذیری، تمرینات پیلاتس، تمرینات ثبات مرکزی بر روی عضله مربع کمری می تواند در وضعیت عضلانی و ناتوانی عملکردی به کاهش درد در افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی منجر شود و به ساختار قامتی، موقعیت های خواب، ارگونومی خم شدن، بلند شدن، چرخیدن و کاهش درد در این افراد کمک نماید.

    کلیدواژگان: کمرد درد مزمن غیر اختصاصی، عضله مربع کمری، تمرین درمانی
|
  • Shahin Aghamiri, Shohreh Farhadi, Hossein Ghanbarian, Kazem Sharifi* Pages 1-9
    Background and Aim

    7SK is a long non-coding RNA that interacts with various proteins to regulate gene transcription. This study aimed to assess the impact of exosomal delivery of 7SK on viability, expression of apoptosis-related genes, and migration in the human colorectal cancer cell line HT-29.

    Methods

    In this experimental study, HT-29 cells were treated with exosomes derived from human umbilical cord mesenchymal stem cells loaded with 7SK (Exo-7SK). Control groups included cells treated with unloaded exosomes and untreated cells. The levels of 7SK in the cells, and expression of apoptosis-related genes were measured by real-time PCR, cell viability assessed by the MTT assay, and cell migration evaluated using the transwell assay.

    Results

    Treatment of HT-29 cells with Exo-7SK resulted in increased levels of 7SK, reduced viability, downregulation of the anti-apoptotic gene BCL-2, upregulation of the apoptosis-inducing gene BAX, and decreased migration.

    Conclusion

    Exosomal delivery of 7SK can effectively decrease the viability and migration of colorectal cancer cells. Further research is warranted to explore the therapeutic potential of this approach in colorectal cancer.

    Keywords: 7SK long non-coding RNA, Colorectal cancer, Mesenchymal stem cells, Exosomes
  • Amir Hajighasem*, Sara Ehsanimoghadam Pages 10-16
    Background and Aim

    The decline in mitochondrial biogenesis capacity with aging is a crucial factor in the development of age-related diseases. This study aimed at investigating the effects of swimming training and liposomal BCAA supplementation on the expression of miR-133 and miR-206 mitochondrial genes in the soleus muscle of aged male rats.

    Methods

    In this experimental study, 32 male Wistar rats (18 months old) were randomly assigned to four groups: control, exercise (swimming), supplement (BCAA nanoliposome), and combination (swimming exercise + BCAA nanoliposome supplement). Swimming training was conducted for 8 weeks in a plastic tank, starting with 25 minutes on the first day and increasing to 60 minutes by the eighth week. The water speed ranged from 4 to 10 liters per minute throughout the training protocol. Rats in the supplement and combination groups received 600 mg of BCAA nanoliposome via gavage five days a week for eight weeks. The expression of miR-133 and miR-206 genes was assessed using Real-time PCR.

    Results

    The mean expression levels of mitochondrial miR-133 and miR-206 genes in the soleus muscle of aged male rats in both the swimming training and combination groups were significantly higher compared to the BCAA nanoliposome supplement group and the control group (P=0.001). However, there was no significant difference in gene expression between the combination group and the swimming training group.

    Conclusion

    The findings of the present study show that eight weeks of swimming training and BCAA nanoliposome supplementation has a positive impact on apoptotic mechanisms in the soleus muscle of aged rats. Further research is recommended to explore these effects in more depth.

    Keywords: Swimming, miRNA, BCAA Nanoliposome Supplement, Sarcopenia
  • Amirmohammad Ghasempour, Seyed Mohammad Hoseini* Pages 17-24
    Background and Aim

    Hexaflumuron, a benzoylphenylurea insecticide, has nephrotoxic effects in mammals. The use of plant antioxidants to improve and prevent poisoning with insecticides has gained popularity. This study aims to evaluate the effects of silymarin, an herbal antioxidant, in ameliorating the lesions caused by hexaflumuron in rat kidneys.

    Methods

    In this experimental study, 40 rats were randomly divided into five groups (n=8): a control group, a group receiving silymarin (200 mg/kg), treatment group 1 (hexaflumuron at 22 mg/kg and silymarin at 100 mg/kg), treatment group 2 (hexaflumuron at 22 mg/kg and silymarin at 200 mg/kg), and a group receiving hexaflumuron (at 22 mg/kg). The gavage lasted for 28 days. After the gavage period, the blood sample was collected from the rats, and kidney tissue samples were obtained post-euthanasia. Histopathological examination was qualitatively conducted to assess lesion presence.

    Results

    Silymarin significantly reduced the elevated concentrations of serum urea and creatinine induced by hexaflumuron (P<0.05). The use of silymarin largely mitigated vacuolar degeneration and hyperemia caused by hexaflumuron in the kidneys.

    Conclusion

    Based on the findings, it can be inferred that silymarin at a dose of 200 mg/kg, as an herbal antioxidant, effectively prevents the adverse changes induced by hexaflumuron in the kidneys.

    Keywords: Hexaflumuron, Silymarin, kidney, Rat, Antioxidant
  • Moghgan Goodarzi, Mania Roozbayani*, Vahid Valipoor Dehno, Reza Goodarzi Pages 25-32
    Background and Aim

    Acute sports activities can lead to damage to some tissues of the body (e.g., heart) due to the generation of oxidizing substances, resulting in an increase in troponins I and T levels. This study aimed to investigate the impact of two weeks of ginseng extract (Panax ginseng) supplementation on troponins I and T in male rats in response to acute swimming exercise.

    Methods

    In this experimental study, 40 male Wistar rats (8 weeks old, mean weight of 239.48 ± 6.7 grams) were randomly assigned to four groups: placebo, placebo + acute swimming exercise, ginseng extract supplement, and acute swimming exercise + ginseng extract supplement. The supplement groups received 0.02 ml of ginseng supplement per day for two weeks via gavage. The acute swimming exercise groups engaged in swimming activity until exhaustion in water after the supplementation period. Blood samples were collected from the rats' hearts two hours after acute swimming exercise to measure troponin I and T proteins.

    Results

    Troponin I and T levels significantly increased after acute swimming exercise in both groups compared to pre-activity levels (P < 0.001). Ginseng extract supplementation resulted in a significant decrease in troponin I (P < 0.001) and troponin T (P = 0.019) levels compared to the placebo group following acute swimming exercise.

    Conclusion

    The findings suggest that acute swimming exercise can induce heart damage in rats, and a two-week regimen of ginseng supplementation may mitigate these effects.

    Keywords: Ginseng, Troponin I, Troponin T, Acute Swimming Exercise
  • Mozhdeh Safari, Robab Rafiei Tabatabaei, Hamid Abtahi*, Shohreh Fahimirad, Abbas Alimoradian Pages 33-41
    Background and Aim

    Multi-drug resistant (MDR) Acinetobacter baumannii is a prevalent hospital pathogen. Antimicrobial peptides (AMPs), such as Oncorhyncin II, have been proposed for treating MDR pathogens. This study aimed to assess the antibacterial activity of recombinant protein Oncorhyncin II against Acinetobacter baumannii (ATCC19606) under in vitro conditions.

    Methods

    In this experimental study, the gene construct pET32a-oncorhyncin II was transferred to Escherichia coli BL21 (DE3) for expressing the recombinant Oncorhyncin II protein. Purification was optimized using nickel affinity chromatography (Ni-NTA), and the peptide's efficacy was evaluated by determining the minimum inhibitory concentration (MIC), bactericidal kinetics, and growth kinetics against Acinetobacter baumannii (ATCC19606).

    Results

    The recombinant Oncorhyncin II protein was successfully expressed in E. coli BL21 (DE3) and purified with over 70% purity. The MIC assay confirmed effective antibacterial activity of Oncorhyncin II against Acinetobacter baumannii at a concentration of 95.87 μg/ml. At 2x MIC, Oncorhyncin II led to a rapid reduction in viable cell count and decreased turbidity of the bacterial inoculum in bactericidal and growth kinetics assessments.

    Conclusion

    The produced recombinant Oncorhyncin II exhibited potent antibacterial activity against Acinetobacter baumannii. These findings can contribute to the development and production of novel antimicrobial drugs for treating infections caused by Acinetobacter baumannii.

    Keywords: Antimicrobial Peptides, Recombinant Proteins, Acinetobacter baumannii
  • Fariba Iraji, Amir Hossein Siadat, Fatemeh Mokhtari, Mohsen Hosseini, Maryam Fatahinasab* Pages 42-47
    Background and Aim

    Skin aging is a natural process, and microneedling is a method used for skin rejuvenation. This study aimed to evaluate the impact of microneedling on reducing perioral wrinkles.

    Methods

    A clinical trial was conducted on 30 women referred to a skin clinic in Isfahan, Iran, from December 22, 2021, to June 20, 2022. The patients underwent three microneedling sessions at 2-week intervals. Perioral wrinkles were photographed using a digital camera under consistent conditions and at a distance of 30 cm before the intervention, 6 weeks post-intervention, and 3 months after the final treatment session. Two dermatologists, blinded to the treatment, assessed the photographs. Moreover, patients self-reported improvement using the Visual Analog Scale (VAS) at the beginning, 6 weeks, and 3 months after the intervention.

    Results

    Following the microneedling sessions, the first dermatologist reported poor improvement in 7 (23.3%), moderate improvement in 14 (46.7%), good improvement in 7 (23.3%), and excellent improvement in 2 (6.7%) cases. The second dermatologist observed good improvement in 13 (43.3%), moderate in 11 (36.7%), and poor improvement in 6 (20%) patients. According to patient reports, perioral wrinkles showed significant improvement at 6 weeks and 3 months post-intervention compared to baseline (P<0.001). Additionally, there was a significant improvement in perioral wrinkles at 3 months compared to 6 weeks post-intervention (P<0.001).

    Conclusion

    The results suggest that three microneedling sessions at 2-week intervals led to a significant improvement in perioral wrinkles based on assessments by dermatologists and patient reports.

    Keywords: Microneedling, Rejuvenation, Perioral Wrinkles
  • Sahar Khaje*, Abdolhamid Daneshjoo, Mansour Sahebozamani, Fatemeh Karimi Afshar Pages 48-57
    Background and Aim

    Balance and postural stability issues are significant complications for patients with knee osteoarthritis. This study aimed to assess the effects of an 8-week neuromuscular exercise program in water on balance and center of pressure fluctuations in women with grade 2 and 3 knee osteoarthritis.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 24 elderly women with knee osteoarthritis were assigned into two groups: grade 2 (n=12) and grade 3 (n=12). Pre- and post-intervention balance assessments were conducted using a single-leg test with the Biodex device, and center of pressure fluctuations were measured using an RSscan plantar pressure distribution device.

    Results

    There were no significant differences in dynamic balance (P=0.679), anterior-posterior pressure center (P=0.469), and internal-external pressure center (P=0.863) between the two groups of women with knee osteoarthritis grades 2 and 3. However, intra-group comparisons revealed a significant improvement in the anterior-posterior pressure center for both groups (grade 2 group: P=0.048; grade 3 group: P=0.005) from pre- to post-test.

    Conclusion

    The results suggest that an 8-week neuromuscular exercise program in water can effectively enhance balance and center of pressure fluctuations in the anterior-posterior and medial-lateral directions for women with grade 2 and 3 knee osteoarthritis.

    Keywords: Osteoarthritis, Knee, Hydrotherapy, Postural Balance, Women
  • Mojdeh Khajehlandi*, Lotfali Bolboli Pages 58-67
    Background and Aim

    Diabetes is more prevalent in obese individuals compared to non-obese individuals. This study aimed to examine the effects of eight weeks of high-intensity interval training (HIIT) and moderate-intensity continuous training (MICT) combined with quercetin supplementation on the gene expression levels of peroxisome gamma coactivator alpha-1 (PGC1-α) and nuclear respiratory factor-1 (NRF-1) in the heart tissue of obese male diabetic rats.

    Methods

    In this experimental study, 35 male rats were randomly assigned to seven groups of five: Diabetic control, healthy control, quercetin control, HIIT, MICT, HIIT with quercetin, and MICT with quercetin. The training protocols were conducted daily for eight weeks. Additionally, intraperitoneal injections of quercetin (15 mg/kg) were administered for eight weeks (5 days in each week) in the supplement groups. The expression levels of PGC1-α and NRF-1 genes in rat heart tissue were assessed using the qRT-PCR method.

    Results

    Following the 8-week intervention, a significant decrease in blood glucose levels was observed in the quercetin control group and the four other training groups (P<0.05). Moreover, the expression levels of PGC1-α and NRF-1 genes in the heart tissue of rats significantly increased in both the training groups with and without quercetin supplementation (P<0.05).

    Conclusion

    The findings of the present study indicate that the combination of quercetin injection with HIIT and MICT resulted in a significant increase in the expression levels of PGC1-α and NRF-1 genes in the heart tissue of rats, along with effective blood glucose level control.

    Keywords: High-intensity interval training (HIIT), Moderate-intensity continuous training (MICT), Quercetin, Diabetes
  • Mina Shakhi, Abdolhamid Habibi*, Ali Akbar Alizadeh Pages 68-75
    Background and Aim

    Dysmenorrhea is influenced by hormonal imbalances and weight fluctuations. Physical activity plays a crucial role in managing dysmenorrhea. This study aimed to investigate the relationship between IGF1, IGFBP3, BMI, and dysmenorrhea following eight weeks of combined exercise (resistance and aerobic) in obese women.

    Methods

    A quasi-experimental study was conducted on 24 inactive obese women aged 25 to 37 years, having a BMI of 30 to 35 kg/m2. Participants were randomly assigned to either a combined exercise group (resistance and aerobic) or a control group. The combined training regimen included resistance exercises at 67-80% of maximum strength and aerobic exercises at 60-85% of maximum heart rate, conducted three days a week for eight weeks. Blood samples were collected before and after the training period, and IGF1 and IGFBP3 levels were measured. Dysmenorrhea symptoms were assessed using the Menstrual Disorders Questionnaire (MDQ).

    Results

    Pearson correlation analysis revealed no significant relationship between IGF1 and IGFBP3 levels in obese women (P≥0.73, r=0.05). There was no significant relationship between IGF-1 levels and dysmenorrhea (P≥0.61, r=0.07). A significant relationship was found between IGF-1 levels and BMI (P<0.04, r=0.11). IGFBP3 levels did not show a significant relationship with dysmenorrhea (P≥0.52, r=0.09), but a significant relationship was observed between IGFBP3 levels and BMI (P≥0.04, r=0.29). No significant relationship was found between dysmenorrhea and BMI in obese women (P≥0.52, r=0.09).

    Conclusion

    The findings of the present study show no significant difference between dysmenorrhea symptoms and IGF1, IGFBP3, and BMI indices following the combined exercise. Thus, dysmenorrhea appears to be influenced by various factors beyond these parameters. Further research is recommended to explore additional contributing factors.

    Keywords: IGFBP3, IGF1, BMI, Exercise, Dysmenorrhea
  • Mohammadreza Tamannaeifar*, Zahra Soleimanian Pages 76-85
    Background and Aim

    Breast cancer is the most common cancer among women, often leading to emotional challenges. This study aimed at investigating the mediating roles of resilience and self-efficacy in the relationship between perceived social support and psychological distress among breast cancer patients.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on women with breast cancer admitted to Imam Khomeini and Imam Hossein Hospitals in Tehran, Iran, in 2023. A total of 250 patients were included using convenience sampling. Data were collected using the Depression, Anxiety, and Stress Scales (DASS) by Lovibond (1995), Resilience Scale (RISC) by Connor and Davidson (2003), General Self-Efficacy Scale (GSES) by Scherer et al. (1982), and Multidimensional Scale of Perceived Social Support (MSPSS) by Zimet et al. (1988).

    Results

    Perceived social support had a direct and significant effect on resilience (β=0.34, P=0.001) and self-efficacy (β=0.19, P=0.019) in women with breast cancer. However, no significant direct relationship was found between perceived social support and psychological distress. Resilience (β=-0.46, P=0.001) and self-efficacy (β=0.33, P=0.001) directly influenced psychological distress, with both factors mediating the relationship between social support and distress. The final model demonstrated good fit indices (CFI=0.93, CMIN/DF=1.82, RMSEA=0.064, P<0.05) and explained 34% of psychological distress variance.

    Conclusion

    Considering the mediating roles of resilience and self-efficacy, implementing educational-therapeutic interventions focused on enhancing self-efficacy and resilience could effectively alleviate psychological distress in women with breast cancer.

    Keywords: Psychological distress, Resilience, Self-Efficacy, Perceived Social Support, Breast CancerCancer
  • Zahra Soleimani, Kamal Esalatmanesh, MohammadJavad Azadchehr, Samaneh Mohammady Tady, Roozbeh Esalatmaneh* Pages 86-95
    Background and Aim

    The clinical course of COVID-19 is influenced by various factors. This study aimed to investigate the frequencies of ABO blood groups and their relationship with clinical, and paraclinical findings, severity, and outcomes of COVID-19 in Kashan, Iran.

    Methods

    In this retrospective study, medical records of COVID-19 patients admitted to Shahid Beheshti Hospital in Kashan, Iran, between 2020 and 2022, were reviewed. Demographic data, ABO blood groups, disease severity, clinical course, and outcomes were analyzed.

    Results

    Among 350 COVID-19 patients, 36% had blood group O, 31.4% A, 25.4% B, and 7.2% AB. Only the frequency of cough showed a significant difference among blood groups (P<0.05), with the highest frequency in blood group B (76.4%). Patients with blood group A had lower mean SPO2 levels compared to other groups (P<0.05). The mortality rate was highest in blood group A (10.9%) compared to AB (8%), O (4.8%), and B (1.1%) (P<0.05). Laboratory findings, disease severity, imaging results, hospitalization duration, and ICU admission did not differ significantly among different blood groups (P>0.05).

    Conclusion

    Despite a higher frequency of blood group O among COVID-19 patients, those with blood group A exhibited higher mortality rates. Clinical symptoms, laboratory results, imaging findings, and other outcomes did not show significant associations with ABO blood groups in COVID-19 patients.

    Keywords: COVID-19, ABO blood groups, Clinical outcomes
  • Fatemeh Kazemi Nesab*, Omid Zafarmand Pages 96-109
    Background and Aim

    Lifestyle interventions, including various types of exercise, are considered beneficial in managing type 2 diabetes. This systematic review and meta-analysis aimed at comparing the effects of high-intensity interval training (HIIT) and moderate-intensity continuous training (MICT) on cardiometabolic factors in type 2 diabetes.

    Methods

    A systematic search of English and Farsi papers published in PubMed, Web of Science, Scopus, SID, and Magiran databases was conducted until August 2023. The search utilized keywords such as "high-intensity interval training (HIIT)", "moderate-intensity continuous exercise (MICT)", "cardiometabolic factors", and "type 2 diabetes". A meta-analysis was performed to compare the impact of HIIT and MICT training on cardiometabolic factors in type 2 diabetes. Mean differences and 95% confidence intervals (CI) were calculated using a random-effects model. Heterogeneity was assessed using the I2 test, and publication bias was evaluated through the visual analysis of funnel plots and Egger's test.

    Results

    Analysis of 10 studies comprising 11 sports interventions involving 271 individuals with type 2 diabetes revealed that HIIT led to a significant reduction in fasting insulin [SMD=-0.93 (-1.25 to -0.6), P=0.001], HOMA-IR [WMD=-0.73 (-1.03 to -0.43), P=0.001], and systolic blood pressure [WMD=-3.15 mmHg (-6.29 to -0.01), P=0.04] compared to MICT in patients with type 2 diabetes. However, there were no significant differences in fasting glucose [WMD=-2.91 mg/dL (-7.97 to 2.14), P=0.2], diastolic blood pressure [WMD=0.3 mmHg (-0.77 to 1.56), P=0.5], and maximum oxygen consumption [SMD=0.49 (-0.004 to 0.99), P=0.05] between HIIT and MICT exercises in patients with type 2 diabetes.

    Conclusion

    HIIT appears to be a favorable training method with efficient outcomes for improving cardiometabolic factors in patients with type 2 diabetes compared to MICT.

    Keywords: High-intensity interval training, Moderate-intensity continuous training, Type 2 diabetes, Blood pressure resistance
  • Hossein Ashoury, Ali Yalfani* Pages 110-122
    Background and Aim

    The quadratus lumborum muscle is a key contributor to chronic back pain. This muscle typically causes a dull and vague pain in the lower back. The aim of this systematic review was to evaluate the effectiveness of exercise programs targeting the quadratus lumborum muscle in patients with chronic non-specific low back pain.

    Methods

    A systematic search was conducted for English-language papers published between 2010 and 2023 in databases such as PubMed, Scopus, and Web of Science using keywords like "quadratus lumborum," "chronic low back pain," and "therapy." The methodological quality of the studies was assessed using the Physiotherapy Evidence Database (PEDro) Scale.

    Results

    Out of 372 retrieved studies, 275 were excluded based on title and abstract screening, 58 were excluded after full-text review, and 28 were excluded for not meeting inclusion criteria. Ultimately, 10 studies were included. The results indicated a significant difference in pain intensity, active lateral bending, trigger points of the quadratus lumborum muscle, and disability index among participants engaging in therapeutic exercises (P<0.05).

    Conclusion

    Myofascial release, stretching techniques, flexibility exercises, pilates exercises, and central stability exercises targeting the quadratus lumborum muscle can alleviate pain and improve functional disability in patients with non-specific chronic back pain. These interventions can also enhance posture, sleeping positions, ergonomics during daily activities like bending, lifting, and turning, ultimately reducing pain levels in affected individuals.

    Keywords: Chronic non-specific low back pain, Quadratus lumborum muscle, Therapeutic exercise