فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:19 Issue: 10, Oct 2021

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:19 Issue: 10, Oct 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/08/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 863-872
    مقدمه

    از آنجا که به نظر نمی رسد که پروژسترون به تنهایی برای حمایت از فاز لوتیال (LPS)، به ویژه در چرخه انتقال جنین منجمد (FET) کافی باشد، بنابراین آگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (GnRH-a) به عنوان یک درمان کمکی همراه با پروژسترون برای LPS پیشنهاد می شود.

    هدف

    ارزیابی اثرات تجویز آگونیست های GnRH با پروژسترون واژینال در مقایسه با پروژسترون واژینال به تنهایی در حمایت از فاز لوتیال در چرخه های انتقال جنین منجمد و ذوب شده.

    مواد و روش ها

    در این کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی، 240 زن نابارور که کاندید FET بودند در دو گروه (120 نفر در هر گروه) مورد بررسی قرار گرفتند. گروه اول 400 میلی گرم پروژسترون واژینال دو بار در روز از روز انتقال دریافت کرد. گروه دوم پروژسترون واژینال روزانه و همچنین 1/0 میلی گرم دیفرلین را در روزهای 0، 3 و 6 FET برای LPS دریافت کردند. میزان لانه گزینی، میزان حاملگی بالینی، میزان بارداری مداوم و سقط خودبخودی بعنوان نتیجه بین دو گروه بررسی شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بین میانگین سنی زنان و مدت زمان ناباروری تفاوت معنی داری در دو گروه وجود ندارد (به ترتیب 78 /0 = p، 58/0p =). تفاوت معنی داری بین گروه ها از نظر میزان لانه گزینی و سقط خود به خودی وجود نداشت (به ترتیب 19/0 p =، 31/0 = p). با این حال، از نظر میزان حاملگی بالینی و مداوم، تفاوت های معنی داری بین گروه ها مشاهده شد (به ترتیب 008 /0 = p و 05 /0 = p).

    نتیجه گیری

    تجویز همزمان GnRH آگونیست و پروژسترون واژینال نسبت به پروژسترون تنها برای LPS پس از چرخه FET می تواند انتخاب بهتری باشد.

    کلیدواژگان: مرحله لوتئال، لقاح در شرایط آزمایشگاهی، انتقال جنین
  • صفحات 873-880
    مقدمه

    آنزیم تیروزین فسفاتاز لنفوییدی که توسط ژن PTPN22 کد می شود، از طریق دفسفیلاسیون مولکول های میانجی گر سیگنال دهی در سلول های ایمنی، نقش مهمی در تنظیم پاسخ ایمنی ایفا می کند.

    هدف

    به دلیل اهمیت پاسخ ایمنی متعادل در طی بارداری، هدف مطالعه حاضر مقایسه فراوانی پلی مورفیسم PTPN22 C1858T بین افراد با سابقه سقط مکرر بدون علت (URPL) و گروه شاهد، برای اولین بار بوده است.

    مواد و روش ها

    در مرکز ناباروری یزد، ژنوم 200 فرد سقط مکرر و 200 فرد سالم (گروه کنترل)، به روش رسوبی (Salting out) جدا شدند، پلی مورفیسم PTPN22 C1858T در دو گروه به روش PCR-RFLP بررسی شد، فراوانی ژنوتایپ ها در بانوان سقط مکرر و گروه کنترل بارور توسط آزمون آماری     Chi-square مقایسه شدند.

    نتایج

    نتایج نشان داد که فراوانی پلی مورفیسم PTPN22 C1858T، بین افراد با سقط مکرر و گروه کنترل بارور و متفاوت بوده است 32% و 5/21%   (01/0=p).

    نتیجه گیری

    یافته های ما پیشنهاد می دهد که پلی مورفیسم PTPN22 1858T نقش احتمالی در سقط مکرر دارد بنابراین تعیین ژنوتایپ پلی مورفیسم ذکر شده می تواند به کادر بالین در پیش بینی خطر احتمالی سقط مکرر کمک کند.

    کلیدواژگان: سقط مکرر، پروتئین PTPN22، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی
  • صفحات 881-888
    مقدمه

    حاملگی خارج از رحم (EP) و روش های درمانی آن ممکن است پیامدهای باروری بعدی را تحت تاثیر قرار دهد.

    هدف

    مطالعه حاضر با هدف مقایسه سه روش درمانی متوتروکسات (MTX)، سالپنگوستومی لاپاراسکوپیک و سالپنژکتومی در درمان EP و اثرات آن بر پیامدهای باروری انجام گردید.

    مواد و روش ها

    پیامدهای اصلی درمان شامل عود EP و حاملگی داخل رحمی (IUP) موفق در میان سه گروه با هم مقایسه گردید.

    نتایج

    در میان زنان مورد مطالعه، 64 بیمار (33%) با متوتروکسات درمان شدند، 52 بیمار (8/26%) تحت سالپنگوستومی و 78 بیمار (2/40%) تحت سالپنژکتومی قرار گرفتند. در میان زنانی که مجددا بارداری داشتند، عود EP در 16 بیمار (25/8%)، سقط در 16 بیمار (25/8%)، IUP موفق در 58 بیمار (9/29%) مشاهده شد. تفاوت معنی داری میان سه گروه از نظر پیامدهای باروری وجود نداشت. در این مطالعه براساس نتایج مدل رگرسیون کاکس، از میان متغیرهای مورد مطالعه، پیش بینی کننده های IUP موفق بعد از درمان به ترتیب شامل مولتی پاریتی (77/1-06/1 : CI95%، 37/1 :HR)، عدم سابقه سقط (56/5-01/1 :CI 95%، 37/2 :HR) و تعداد بیشتر به دنیا آوردن نوزاد زنده (37/2-01/1 :CI 95%، 54/1 :HR) بودند. از طرف دیگر پیش بینی کننده های عود EP شامل نولی پاریتی (53/2-02/1 :CI 95%، 61/1 :HR) و تعداد کمتر به دنیا آوردن نوزاد زنده (98/10-43/1 : CI 95%، 84/3 :HR) بودند. تاثیر فاکتورهای دیگر بر پیامدهای باوری از جمله روش های درمانی مختلف، از نظر آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد، بعد از 18 ماه پیگیری، پیامدهای باروری شامل عود EP و IUP موفق در میان بیماران مبتلا به EP که با       روش های متوتروکسات، سالپنگوستومی و سالپنژکتومی درمان شده اند تفاوت معنی داری ندارد. مطالعات بیشتر با پیگیری های طولانی مدت پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: حاملگی خارج از رحم، باروری، متوتروکسات، سالپنگوستومی، سالپنژکتومی
  • صفحات 889-898
    مقدمه

    انجماد شیشه ای بعنوان موثرترین روش نگهداری طولانی مدت نگهداری تخمک، توانسته امکان نگهداری تخمک را در وضعیت های مختلف به ویژه بیماران دچار سرطان تخمک و نیازمند جراحی، فراهم نماید. البته روش های بلوغ آزمایشگاهی تخمک برای تخمک های منجمد شده نیازمند اصلاح و بهبود است.

    هدف

    از آنجا که ملاتونین و مایع فولیکولی ممکن است بر تکوین تخمک در محیط آزمایشگاه اثر بگذارند، مطالعه حاضر تاثیر آنها را در تغییر میزان صدمات احتمالی ناشی از انجماد شیشه ای تخمک های نارس موش بررسی کرده است.

    مواد و روش ها

    چهارصد تخمک نارس از تخمدان موش های نژاد NMRI تهیه و پس از انجماد شیشه ای در گروه های زیر شامل گروه کنترل تیمار   (C-Vit-GV) و گروه های تیمار شامل: ملاتونین، مایع فولیکولی و هر دو، قرار گرفتند. تعدادی تخمک نابالغ منجمد نشده (Non-Vit-GV) و تعدادی تخمک بالغ متافازی منجمد نشده (Vivo-MII) به ترتیب برای بررسی شرایط انجماد شیشه ای و بلوغ آزمایشگاهی بکار گرفته شدند. میزان بلوغ آزمایشگاهی و تکوین بعدی آنها به جنین 2 سلولی در گروه های مختلف بررسی شد.

    نتایج

    تکوین جنین ها به مرحله دوسلولی در گروه Vivo-MII با گروه Non-Vit-GV قابل مقایسه بود. همچنین میزان بلوغ آزمایشگاهی و تکوین بعدی به جنین دوسلولی در گروه Non-Vit-GV با گروه C-Vit-GV قابل مقایسه بود. از طرفی میزان بلوغ آزمایشگاهی و لقاح آزمایشگاهی در گروه های M-Vit-GV، hFF-Vit-GV و M+hFF-Vit-GV و C-Vit-GV نیز قابل مقایسه بود.

    نتیجه گیری

    از نتایج مطالعه حاضر نتیجه گیری می کنیم در صورتیکه شرایط انجماد شیشه ای، بلوغ آزمایشگاهی و لقاح آزمایشگاهی به اندازه کافی بهینه باشند بدون استفاده از مکمل ها می توان به میزان قابل قبولی از بلوغ آزمایشگاهی و لقاح آزمایشگاهی دست پیدا کرد.

    کلیدواژگان: انجماد، ژرمینال وزیکول، بلوغ تخمک در شرایط آزمایشگاهی، ملاتونین، مایع فولیکولی
  • صفحات 899-908
    مقدمه

    Portulacaoleracea (PO) یک گیاه شناخته شده است که به عنوان دارو در درمان بیماری های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

    هدف

    بررسی تاثیر عصاره متانولی (MEPO) PO بر سمیت تولید مثلی ناشی از برداشتن تخمدان در موش های با سیکل عادی.

    مواد و روش ها

    20 عدد موش صحرایی با سیکل عادی 10 هفته ای با وزن 110-200 گرم به طور تصادفی به چهار گروه (5 عدد در گروه) تقسیم شدند. گروه A به عنوان کنترل فقط آب مقطر دریافت می کرد. در گروه B تخمدان برداشته شد ولی درمانی انجام نگرفت، در حالی که در گروه C و D تخمدان برداشته شد اما به ترتیب با 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم MEPO به ترتیب به مدت 14 روز تحت درمان قرار گرفتند. در پایان آزمایش، وزن بدن، سطح هورمونی سرم و چرخه استروس در بین گروه ها بررسی شد.

    نتایج

    گروهB ، C و D در مقایسه با گروه شاهد اختلال در تنظیم چرخه استروس و توقف فاز اختصاصی را نشان دادند. در حالی که کاهش قابل توجهی در سطح استرادیول (001/0  ≥p) و سطح تستوسترون (001/0  ≥p) در گروه های B، C و D مشاهده شد، فقط گروه های C و D در مقایسه با گروه شاهد افزایش قابل توجهی در سطح پروژسترون نشان دادند (01/0 = p، 001/0 ≥ p).

    نتیجه گیری

    تجویز 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم MEPO در بهبود اختلال چرخه استروس و تغییرات هورمونی مشاهده شده ناشی از برداشتن تخمدان در موش های صحرایی بالغ بزرگسال ویستار بی اثر است.

    کلیدواژگان: Portulacaoleracea، موش ویستار، تخمدان، چرخه استروس، هورمون ها
  • صفحات 909-920
    مقدمه

    میل جنسی و پریشانی جنسی توسط عوامل عاطفی، روانی-اجتماعی، هورمونی و آناتومیک در دوران بارداری تعیین می شود.

    هدف

    شناسایی عوامل موثر در تمایل جنسی کم و پریشانی جنسی زنان در دوران بارداری به طور جداگانه و همزمان.

    مواد و روش ها

    به طور کلی، 295 زن باردار در این مطالعه مقطعی وارد مطالعه شدند. میل جنسی و پریشانی جنسی به ترتیب توسط پرسشنامه میل و علاقه جنسی زنان (نمره 33 و کمتر نشان دهنده میل جنسی کم) و مقیاس اصلاح شده پریشانی جنسی زنان (نمره 11 و بالاتر نشان دهنده پریشانی جنسی) ارزیابی شد.

    نتایج

    به طور کلی، 3/56% و 3/17% از زنان باردار به ترتیب نقطه برش بالینی برای میل جنسی کم و پریشانی جنسی را برآورده کردند. پس از تعدیل تاثیر متغیرهای مخدوش کننده با تجزیه و تحلیل چند متغیره رگرسیون لجستیک، رضایت از تصویر بدنی قبل و حین بارداری، فراوانی مقاربت جنسی و رضایت از پیش نوازی به طور معنی داری با میل جنسی پایین مرتبط بودند. عوامل مرتبط با پریشانی جنسی مشابه مواردی بودند که برای میل جنسی کم ذکر شدند، به جز رضایت از پیش نوازی. عوامل دیگر مرتبط با پریشانی جنسی شامل افزایش سن، ترس از سقط جنین و سه ماهه بارداری بودند. عوامل مرتبط با میل جنسی کم و پریشانی جنسی همزمان مشابه با مواردی بود که برای پریشانی جنسی مشاهده شد، به جز سه ماهه بارداری.

    نتیجه گیری

    میل جنسی کم و پریشانی جنسی از تجربیات جنسی نسبتا شایع در دوران بارداری هستند. برخی از عوامل می توانند میل جنسی کم را پیش بینی کنند در حالی که با پریشانی جنسی مرتبط نیستند و برعکس. توجه کامل به همه این عوامل هنگام غربالگری سلامت جنسی در دوران بارداری ضروری است.

    کلیدواژگان: بارداری، میل جنسی، پریشانی جنسی، اختلال عملکرد جنسی، عوامل موثر
  • صفحات 921-928
    مقدمه

    مراحل کشت رویان موش بخش مهمی از آزمایش های مطالعات زیست شناسی تراریخته، تولید مثل و تکامل است و محققین همواره به دنبال ارتقا محیط های کشت موجود هستند.

    هدف

    بررسی اثر سریسین به عنوان یک مکمل محیط کشت بر بلوغ، لقاح و تکامل آزمایشگاهی جنین موش.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه اثر سریسین را در سه غلظت: 1/0%، 5/0% و 1% به عنوان یک مکمل بر روی بلوغ آزمایشگاهی (IVM)، لقاح آزمایشگاهی (IVF) و تکامل آزمایشگاهی (IVD) جنین های موش بررسی گردید. همچنین، به طور هم زمان اثر تجمعی سه غلظت 1/0، 5/0 و 1درصد از سریسین به عنوان مکمل از IVM به IVD مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج این مطالعه نشان داد که در گروه مطالعه IVM، در مقایسه با گروه کنترل، تعداد اووسیست های رسیده به مرحله بلوغ MII به طور معنی داری در گروه 1% سریسین بیشتر بود. از طرف دیگر، نتایج قابل توجهی در گروه های IVF و IVD همراه با غلظت های مختلف سریسین نسبت به گروه کنترل مشاهده نشد. در آزمایش اثر سریسین از IVM بهIVD ، تعداد تخمک ها پس از گذراندن IVM و IVF و رسیدن به مرحله بلاستوسیست در غلظت 1% سرسین بیشتر از سایر گروها بود. همچنین در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معنی داری مشاهده شد (048/0 < p) با این حال، در گروه مطالعه IVF به IVD هیچ ارتباط معنی داری در غلظت های مختلف سریسین مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    غلظت 1% سریسین می تواند به عنوان یک مکمل در کشت جنین موش به ویژه برای بهبود میزان بلوغ آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سریسین، بلوغ آزمایشگاهی، لقاح آزمایشگاهی، جنین قبل از لانه گزینی، محیط مکمل، موش
  • صفحات 929-942
    مقدمه

    هیپرگلیسمی از طریق استرس اکسیداتیو و التهاب می تواند به بافت های مختلف بدن از جمله بیضه آسیب بزند و باعث ناباروری بشود.

    هدف

    در این مطالعه اثرات عصاره آبی سیر بر بافت بیضه رت های دیابتی مورد بررسی قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، 36 رت نر ویستار (8 هفته ای با وزن 300-230 گرم) به 6 گروه تصادفی تقسیم شدند (6 رت در هر گروه). C: رت های کنترل، G: رت هایی که 4/0 گرم عصاره سیر به ازای 100 گرم وزن رت عصاره سیر دریافت کردند، D1: رت های دیابتی شده با استروپتوزوتوسین یا تیپ 1، D1+G: رت های D1 که با عصاره سیر تیمار شدند، D2: رت های دیابتی شده با استروپتوزوتوسین و نیکوتین آمید یا تیپ 2، D2+G: رت های D2 که با عصاره سیر تیمار شدند. در انتهای زمان مطالعه، میزان تستوسترون سرم با روش الایزا بررسی شد. همچنین کمیت و کیفیت اسپرم ها بررسی شدند. برای تعیین وضعیت استرس اکسیداتیو، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام، وضعیت اکسیدانی تام، پراکسیداسیون لیپیدی و گروه های تیول در بافت بیضه رت ها با روش های رنگ سنجی مورد سنجش قرار گرفتند. همچنین میزان بیان ژن نیتریک اکساید سنتتاز (iNOS) و میزان پروتئین اینترلوکین یک بتا (IL-1β) به ترتیب با روش های quantitative real-time polymerase chain reaction (qRT-PCR) و الایزا مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    در رت های دیابتی، میزان گلوکز، اکسیدان تام و پراکسیداسیون لیپیدی، بیان ژن iNOS و پروتئین IL-1β در مقایسه با رت های کنترل بالاتر بود، در حالیکه میزان تستوسترون، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و گروه های تیول وکیفیت اسپرم در مقایسه با رت های کنترل پایین تر بود. این تغییرات پس از درمان با عصاره سیر بهبود یافتند.

    نتیجه گیری

    عصاره سیر باعث کاهش گلوکز، استرس اکسیداتیو، IL-1β و iNOS و افزایش تستوسترون و کیفیت اسپرم شده است. بنابراین نتایج پیشنهاد می کند که عصاره سیر از طریق خواص هیپوگلیسمیک، آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می تواند شدت آسیب به بافت بیضه رت های دیابتی را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: دیابت، سیر، استرس اکسیداتیو، التهاب، بیضه
|
  • Afsoon Zareii, Sara Davoodi, Mahshid Alborzi, Marzieh Eslami Moghadam, Elham Askary* Pages 863-872
    Background

    Since progesterone alone does not seem to be enough for luteal phase support (LPS), especially in frozen embryo transfer (FET) cycles, so gonadotropin-releasing hormone agonist (GnRH-a) is suggested as an adjuvant therapy in combination with progesterone for LPS.

    Objective

    To evaluate the effects of the administration of GnRH-a with vaginal progesterone compared to vaginal progesterone alone in luteal phase support of the frozen-thawed embryo transfer cycles.

    Materials and Methods

    In this randomized controlled clinical trial, 240 infertile women who were candidate for FET were evaluated into two groups (n = 120/each). Group I received 400 mg vaginal progesterone twice a day from the time of transfer. Second group received vaginal progesterone and also 0.1 mg diphereline on days 0, 3, and 6 of FET for LPS. Finally, the clinical and ongoing pregnancy rates, and the implantation, and spontaneous abortion rates were compared in two groups.

    Results

    Results showed that there was no significant difference between the mean age of women and the duration of infertility (p = 0.78, p = 0.58, respectively). There were no significant differences between groups in the terms of implantation and spontaneous abortion rates (p = 0.19, p = 0.31, respectively). However, in terms of clinical and ongoing pregnancy rates, the significant differences were seen between groups (p = 0.008 and p = 0.005, respectively).

    Conclusion

    Co-administration of GnRH-a and vaginal progesterone in LPS may be superior to vaginal progesterone alone in women who underwent a frozen-selected embryo transfer cycle.

    Keywords: Luteal phase, Fertilization in Vitro, Embryo transfer
  • Fateme Khanbarari, Nasrin Ghasemi, Mahmood Vakili, Morteza Samadi* Pages 873-880
    Background

    Lymphoid-tyrosine-phosphatase which is encoded by the protein tyrosine phosphatase non-receptor 22 (PTPN22) gene plays a pivotal role in the regulation of immune responses by dephosphorylating several signaling intermediates of immune cells.

    Objective

    Since a balanced immune response has been shown to be important during pregnancy, the purpose of this research was to compare the frequency of the PTPN22 C1858T polymorphism in women with unexplained recurrent pregnancy loss (URPL) vs. in a control group for the first time.

    Materials and Methods

    Genomic DNA from 200 individuals with URPL and 200 individuals without URPL (the control group) at the infertility center in Yazd, Iran was isolated using the salting-out method. The PTPN22 C1858T polymorphism of the two groups was analyzed using polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism. Genotype frequencies in the women with URPL and the fertile control group were compared using the Chi-square test.

    Results

    There were significant differences in the frequency of the PTPN22 1858T polymorphism in the URPL individuals vs. the healthy controls, i.e. 32.0% and 21.5%, respectively (p = 0.01).

    Conclusion

    Our findings suggest that the PTPN22 1858T polymorphism could play a role in recurrent pregnancy loss. Therefore, genotyping of the mentioned polymorphism can help clinicians to predict the probable risk of URPL.

    Keywords: Recurrent pregnancy loss, PTPN22 protein, Single nucleotide polymorphism
  • Zahra Asgari, Venus Chegini*, Reihaneh Hosseini, Mina Mohajeri, Iman Ansari Pages 881-888
    Background

    Ectopic pregnancy (EP) and its treatment methods may affect subsequent fertility outcomes.

    Objective

    To compare methotrexate (MTX), laparoscopic salpingostomy, and salpingectomy methods of EP treatment and their effects on fertility outcomes.

    Materials and Methods

    This retrospective cohort study was performed on women receiving a definitive diagnosis of tubular EP from 2014 to 2017 at Arash Medical Center, Tehran, Iran. In total, 194 women were studied, of which 64 were treated with MTX, 52 underwent salpingostomy, and 78 underwent salpingectomy, depending on their clinical status. Basic information, obstetrics history, and major outcomes of the treatment after an 18-month follow-up, including recurrence of EP, miscarriage, and successful intrauterine pregnancy (IUP), were recorded and variables were compared among the three groups.

    Results

    There was no significant difference in fertility outcomes among the three groups. Among the studied variables, predictors of successful IUP after EP treatment were multiparity (Hazard Ratio (HR): 1.37; 95%CI: 1.06-1.77), no history of miscarriage (HR: 2.37; 95%CI: 1.01-5.56), and a higher number of live births (HR: 1.54; 95%CI: 1.01-2.37). On the other hand, predictors of EP recurrence included nulliparity (HR: 1.61; 95%CI: 1.02-2.53) and a lower number of live births (HR: 3.84; 95%CI: 1.43-10.98). The effect of other factors, including the utilized therapeutic modalities, was not statistically significant.

    Conclusion

    The current study results demonstrated that after an 18-month follow-up, fertility outcomes, including recurrence of EP and successful IUP, were not significantly different among the subjects with EP treated with MTX, salpingostomy, or salpingectomy. Further studies with long-term follow-ups are recommended.

    Keywords: Ectopic pregnancy, Fertility, Methotrexate, Salpingostomy, Salpingectomy
  • Razieh Doroudi, Zohre Changizi, Seyed Noureddin Nematollahi Mahani* Pages 889-898
    Background

    Vitrification as the most efficient method of cryopreservation, enables successful storage of oocytes for couples who undergo specific procedures including surgery and chemotherapy. However, the efficacy of in vitro maturation (IVM) methods with vitrified germinal vesicle (GV) oocytes could be improved.

    Objectives

    As melatonin and follicular fluid (FF) might enhance IVM conditions, we used these supplements to assess the maturation rate of vitrified GV oocytes and their artificial fertilization rate.

    Materials and Methods

    Four hundred mouse GV oocytes were harvested, vitrified, and assigned into control (C-Vit-GV) and treatment groups of melatonin (M-Vit-GV), human follicular fluid (HFF-Vit-GV), and a combination (M + HFF-Vit-GV). A non-vitrified group of GV oocytes (non-Vit-GV) and a group of in vivo matured metaphase II (Vivo-MII) oocytes served as control groups to evaluate the vitrification and IVM conditions, respectively. Maturation of GV oocytes to MII and further development to two-cell-stage embryos were determined in the different groups.

    Results

    Development to two-cell embryos was comparable between the Vivo-MII and non-Vit-GV groups. IVM and in vitro fertilization (IVF) results in the non-Vit-GV group were also comparable with the C-Vit-GV oocytes. In addition, the IVM and IVF outcomes were similar across the different treatment groups including the M-Vit-GV, HFF-Vit-GV, M + HFF-Vit-GV, and C-Vit-GV oocytes.

    Conclusion

    Employing an appropriate technique of vitrification followed by suitable IVM conditions can lead to reasonable IVF outcomes which may not benefit from extra supplementations. However, whether utilizing other supplementation formulas could improve the outcome requires further investigation.

    Keywords: Vitrification, Germinal vesicle, In vitro oocyte maturation, Melatonin, Follicular fluid
  • Izuchukwu Azuka Okafor*, Uchenna Somtochukwu Nnamah, Victor Ndukwe Pages 899-908
    Background

    Portulaca oleracea (PO) is a widely known plant utilized for its medicinal attributes in the treatment of different illnesses.

    Objective

    To investigate the effect of methanolic extract of PO (MEPO) on ovariectomy-induced reproductive toxicity in normal cyclic rats.

    Materials and Methods

    Twenty 10-wk-old normal cyclic rats weighing 110-200 g were randomly divided into four groups (n = 5/group). Group A served as the control and received distilled water only. Group B was ovariectomized without treatment, while groups C and D were ovariectomized but treated with 400 and 800 mg/kg of MEPO, respectively, for 14 days. At the end of the experiment, body weight, serum hormonal levels, and estrous cycles were monitored across the groups.

    Results

    Groups B, C, and D showed estrous cycle dysregulation and specific phase arrest when compared with the control. While a significant decrease in estradiol (p ≤ 0.001) and testosterone levels (p ≤ 0.001) were observed in groups B, C, and D, only groups C and D showed a significant increase in progesterone level when compared with the control (p ≤ 0.001, p = 0.01, respectively).

    Conclusion

    The administration of 400 and 800 mg/kg MEPO is ineffective in ameliorating estrous cycle disruption and hormonal changes seen in ovariectomized normal cyclic adult Wistar rats.

    Keywords: Portulaca oleracea, Wistar rat, Ovariectomy, Estrous cycle, Hormones
  • Mina Malary, Mahmood Moosazadeh, Afsaneh Keramat*, Shadi Sabetghadam Pages 909-920
    Background

    Sexual desire and sexual distress are determined by emotional, psychosocial, hormonal, and anatomical factors during pregnancy.

    Objective

    To identify the factors contributing to female low sexual desire and sexual distress during pregnancy separately and concurrently.

    Materials and Methods

    Overall, 295 pregnant women were enrolled in this cross-sectional study. Sexual desire and distress were assessed by the sexual interest and desire inventory-female (score ≤ 33.0 indicates low sexual desire) and the female sexual distress scale-revised (score ≥ 11 indicates sexual distress).

    Results

    56.3% and 17.3% of pregnant women met the clinical cut-off for low sexual desire and sexual distress, respectively. After adjusting for the effect of the confounding variables by logistic regression multivariate analysis, satisfaction with body image before and during pregnancy, frequency of sexual intercourse, and satisfaction with foreplay were found to be significantly associated with low sexual desire. Factors related to sexual distress were similar to those noted for common sexual desire, except for satisfaction with foreplay. Other factors related to sexual distress included increased age, fear of abortion, and pregnancy trimester. Factors linked to concurrent low sexual desire and sexual distress were similar to those found for sexual distress, except for pregnancy trimester.

    Conclusion

    Low sexual desire and sexual distress are relatively common sexual experiences during pregnancy. Several factors could predict low sexual desire but were not associated with sexual distress, and conversely. Comprehensive attention to all of these factors is essential while screening for sexual health during pregnancy.

    Keywords: Pregnancy, Sexual desire, Sexual distress, Sexual dysfunctions, Influencing factors
  • Omid Banafshi, Sherko Nasseri, Leila Farhadi, Masoud Alasvand, MohammadBagher Khadem Erfan, Javad Hosseini, Saber Miraki, Fardin Fathi* Pages 921-928
    Background

    Mouse embryo culture condition is an essential part of transgenic, reproductive and developmental biology laboratories. Mouse embryonic culture media may have a high risk of serum contamination with pathogens.

    Objective

    To investigated the effect of sericin as an embryo culture medium supplement on in vitro maturation (IVM), in vitro fertilization (IVF), and development of the preimplantation embryo in mice.

    Materials and Methods

    The effects of sericin at three concentrations (subgroups) of 0.1%, 0.5%, and 1% as a medium supplement on IVM, IVF, and in vitro development of mouse embryos were separately investigated and compared with a sericin-free (control) group. The cumulative effect of the three concentrations was evaluated for IVM+ in vitro development and IVF+ in vitro development as follow-up groups.

    Results

    In the IVM group, compared to the control group, the number of oocysts reaching the MII stage was significantly higher when 1% sericin was used (161/208 = 77.4%). No significant results were observed in the IVF and in vitro development groups with different concentrations of sericin compared to the control group. Among the follow-up groups, in the IVM + in vitro development group, the number of oocytes was higher after passing the IVM and IVF and reaching the blastocysts stage when 1% sericin was used, compared with other sericin subgroups. A significant difference was also noted when compared with the control group (p = 0.048). The IVF+ in vitro development study group, on the other hand, did not show any significant relationship.

    Conclusion

    It can be concluded that 1% sericin can be used as a supplement in mouse embryo cultures to improve the IVM rate. Also, based on the findings, sericin appears to be an effective supplement which can have a positive effect on the development of embryos derived from IVM.

    Keywords: Sericin, In vitro maturation, In vitro fertilization, Preimplantation embryo, Culture medium, Mice
  • Fatemeh Lotfi, Nasrin Ziamajidi*, Roghayeh Abbasalipourkabir, MohammadTaghi Goodarzi, Sara Soleimani Asl Pages 929-942
    Background

    Hyperglycemia damages various tissues such as the testes through oxidative stress and inflammation, which can eventually lead to infertility.

    Objective

    Garlic extract effects on the testicular tissue of diabetic rats were investigated.

    Materials and Methods

    In this experimental study, 36 male Wistar rats (8-wk old, weighing 230-300 gr) were randomly divided into 6 groups (n = 6/each) including; C: control rats, G: received 0.4 gr of garlic extract/100 gr body weight, D1: Streptozotocin-induced-diabetic rats or type 1, D1+G: D1 rats that were treated with garlic, D2: Streptozotocin +nicotinamide-induced-diabetic rats or type 2, D2+G: D2 rats that treated with garlic. At the end of the study, serum testosterone was assayed by ELISA. Also, sperm quality and quantity were evaluated. For determination of oxidative stress status, total antioxidant capacity, total oxidative status, lipid peroxidation, and thiol groups were assayed in the testis tissues of the rats by colorimetric methods. Also, inducible nitric oxide synthase (iNOS) gene expression and the protein level of interleukin-1β (IL-1β) were determined by quantitative real-time polymerase chain reaction (qRT-PCR) and enzyme-linked immunosorbent assay (ELISA), respectively.

    Results

    In diabetic rats, glucose, total oxidative status and lipid peroxidation, iNOS gene expression, and IL-1β were higher than in non-diabetic rats, whereas testosterone, total antioxidant capacity and thiol groups, and sperm quality were significantly lower compared with control rats. These alterations were normalized by garlic intervention.

    Conclusion

    In diabetic rats, garlic was reduced glucose, oxidative stress, IL-1β, and iNOS gene expression and increased testosterone and sperm quality. So, the results suggest that garlic can reduce the severity of damage in testicular tissues of diabetic rats through its hypoglycemic, antioxidant, and anti-inflammatory properties.

    Keywords: Diabetes mellitus, Garlic, Oxidative stress, Inflammation, Testis