فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال پانزدهم شماره 5 (مهر و آبان 1400)

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال پانزدهم شماره 5 (مهر و آبان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سروش دارآفرین*، سجاده موحدی نیا، حسین دارآفرین، مرجان رهنمای فرزامی صفحات 480-507
    زمینه و اهداف

    نظام طراحی معماری، فضا و استقرار تاسیسات و تجهیزات در آزمایشگاه پزشکی بر ساختاری چند وجهی استوار است که با در نظر گرفتن آنها می توان موجب افزایش بهره وری و سود رسانی به همه گروه های درگیر در این مقوله خواهد شد. مطالعه حاضر در پی درک و طرح این ساختار بوده است.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی و تحلیلی با استفاده از مطالعه منابع موجود در این زمینه انجام شد.

    یافته ها

    بنابر نتایج این پژوهش برای طراحی یک آزمایشگاه پزشکی باید به نکاتی توجه کرد از قبیل: رعایت جداسازی فضای فیزیکی، مجاورت فضاها در آزمایشگاه، اصل انعطاف پذیری در طراحی فضای فیزیکی و قابلیت توسعه و گسترش فضای فیزیکی، طراحی فضا و الزامات در تامین نیاز های حرکتی افراد کم توان و ناتوان، طراحی میز کار افراد معلول و سالمند، رعایت حداقل استاندارد فضای کلی، رعایت حداقل استاندارد فضاها و تعداد کارکنان با در نظر گرفتن ایمنی محل کار.

    نتیجه گیری

    طراحی آزمایشگاه های پزشکی با درنظر گرفتن مواردی که در اینمقاله عنوان شد موجب ساخت مکانی می شود که نه تنها پاسخگوی نیاز مراجعان بلکه فراهم کننده راحتی و ایمنی کارکنان خواهد بود. چنین آزمایشگاهی با افزایش بهره وری سودآوری بیشتری خواهد شد که در نهایت موجب سودی همه جانبه می شود. اما خطا در طراحی و اجرای هر کدام از این موارد می تواند موجب خسارات خرد و کلان شود.

    کلیدواژگان: طراحی معماری، فضای فیزیکی، آزمایشگاه پزشکی، ایمنی، جداسازی فضای فیزیکی
  • سیده سارا موسوی، راضیه فرشید، سمیه جعفری باقی آبادی* صفحات 508-537
    زمینه و اهداف

      هدف پژوهش حاضر واکاوی نقش و کاربرد آرشیوهای پزشکی و سلامت در پژوهش های علمی بر اساس موضوعات پژوهش های نمایه شده در WOS است.

    مواد و روش کار 

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی با رویکرد علم سنجی و روش تحلیل هم واژگانی و فن خوشه بندی سلسله مراتبی و نمودار راهبردی انجام شده است. جامعه پژوهش، پژوهش های مرتبط با آرشیو پزشکی است. نرم افزارهای HistCite، Bibexecl، UCINET، Execl و SPSS جهت تحلیل داده ها استفاده شده است.

    یافته ها

      در سه دهه اخیر تعداد 323 پژوهش مرتبط بازیابی شد. انتشار پژوهش ها روندی افزایشی با میانگین نرخ رشد سالانه 34/87% داشته است. کشور ایالات متحده و Univ Pittsburgh از نظر میزان انتشار و دریافت استناد جایگاه اول را کسب کرده اند. ایران با 7 پژوهش جایگاه 14 را دارد. حوزه GENERAL INTERNAL MEDICINE با 41 پژوهش در میان 88 حوزه علمی مشارکت کننده، بیش ترین سهم را داشته است. کلیدواژه‏ mortality بیش ترین فراوانی را دارد. خوشه بندی هم واژگانی در پژوهش های آرشیو پزشکی منجر به تشکیل 7 خوشه شد. یافته های حاصل از محاسبه نمره تراکم و مرکزیت نشان داد «خوشه 3: پزشکی هوشمند» دارای بیش ترین مرکزیت و «خوشه 6: داده باز» دارای بالا ترین نمره تراکم است.

    نتیجه گیری

      آرشیوهای پزشکی نقش مهمی در کشف علل مرگ و میر و به دنبال آن کاهش مرگ و میر، پیشگیری از بیماری ها و خطرات و شیوع آنها، بهبود تشخیص ها، درمان ها و نهایتا ارتقای وضعیت نظام سلامت و بهداشت دارد.

    کلیدواژگان: آرشیو پزشکی (سلامت)، هم رخدادی، خوشه بندی سلسله مراتبی، نمودار راهبردی، علم سنجی
  • عرفان خردمند، شبنم رضوی*، ملیحه طالبی، محمود جمشیدیان صفحات 538-551
    زمینه و اهداف

      شیگلا فلکسنری، باکتری گرم منفی بسیار مسری است که باعث اسهال شدید بخصوص در کودکان زیر ده سال می شود. تشکیل بیوفیلم در این گونه سبب افزایش مقاومت آن در برابر آنتی بیوتیک ها می گردد. با توجه به نقش مهم سیستم های توکسین-آنتی توکسین (TA) در پایداری و بقای باکتری ها تحت شرایط استرس، هدف مطالعه حاضر، ارزیابی بیان ژن های کدکننده سیستم های TA و همچنین Lon پروتیاز به عنوان پروتئین اصلی تنظیم کننده بیان و عملکرد سیستم های مذکور در این میکروارگانیسم در شرایط تشکیل بیوفیلم است.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه، از سویه استاندارد شیگلا فلکسنری 12022 ATCC استفاده شد. پس از کشت باکتری روی محیط کشت اختصاصی، توانایی تشکیل بیوفیلم به صورت کمی به روش میکروتیترپلیت ارزیابی شد. در ادامه سطح بیان ژن های مذکور نسبت به گروه کنترل با استفاده از ریل تایم PCR ارزیابی گردید.

    یافته ها

      نتایج تست میکروتیترپلیت نشان داد که باکتری شیگلا فلکسنری مورد مطالعه یک سویه بیوفیلم قوی است و نتایج qPCR حاکی از افزایش بیان ژن های توکسین های مورد مطالعه و lon پروتیاز، 8 و 24 ساعت پس از القای تشکیل بیوفیلم بود (0/01<P).

    نتیجه گیری

    با توجه به افزایش معنی دار میزان بیان ژن های مورد مطالعه بخصوص lon پروتیاز و توکسین های GNAT و maz در ساعت 24 پس از تشکیل بیوفیلم، می توانند به طور بالقوه به عنوان هدف داروی ضد میکروبی در مطالعات جدید مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: شیگلا فلکسنری، بیوفیلم، میکروتیترپلیت، توکسین-آنتی توکسین، ریل تایم PCR
  • پگاه موسوی امین، اکرم سادات طباطبایی بفرویی، بابک خلیلی حداد* صفحات 552-570
    زمینه و اهداف

      درمان زخم نتیجه تعاملات میان سایتوکاین ها، فاکتورهای رشد، خون و ماتریکس خارج سلولی است. رویارویی با این مسئله چالش برانگیز به عنوان یکی از مهم ترین دغدغه های حوزه سلامت و پزشکی، راهکارهای درمانی متعددی را می طلبد. یکی از جدیدترین روش های درمانی استفاده از باکتری های پروبیوتیک است. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر باکتری پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در ترمیم زخم و کشف توان بالقوه مایع رویی کشت باکتری در افزایش رگ زایی در موش ماده در قالب طراحی پانسمان بیولوژیک است.

    مواد و روش کار

      در این تحقیق 44 موش ماده BALB/c در شش گروه و در دو فاز هفت و چهارده روزه مطالعه شدند. پس از ایجاد جراحت، ناحیه زخم هر 48 ساعت با کولیس دیجیتال اندازه گیری شد. موش ها تیمار و پانسمان شدند. نمونه های بافت شناسی مطالعه و داده ها به صورت آماری بررسی گردید.

    یافته ها

      بیفیدوباکتریوم بیفیدوم نه تنها توان بالقوه خود را به عنوان عامل درمانی نشان داد بلکه آزمایش ما اثبات کرد که استفاده از باکتری به همراه هیدروژل (گروه تجربی 1) به طور چشمگیری طول درمان را کاهش می دهد و رگ زایی را افزایش می دهد (0/05<P).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این مطالعه، پانسمان بیولوژیک طراحی شده شامل باکتری پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم و هیدروژل آلویه ورا بعد از مطالعات بیشتر می تواند در درمان زخم های حاد استفاده شود.

    کلیدواژگان: پروبیوتیک، بیفیدوباکتریوم بیفیدوم، ترمیم زخم حاد، مایع رویی کشت
  • مژگان پورجعفری، حامی کابوسی*، مسعود قانع، بابک صادقی گرمارودی، ابوالحسن رضایی صفحات 571-583
    زمینه و اهداف

      ارتباط بین سلولی (کروم سنسینگ) و ژ ن های بیماری زا در به وجود آوردن عفونت شدید سودوموناس آیروژینوزا نقش دارند. در مطالعه حاضر، تاثیر نانوذرات کیتوزان(CS) و اکسید روی(ZnO-NPs) بر سطح بیان ژن های lasI ، exoS و toxA در طول مراحل رشد (تاخیری، نمایی و سکون) باکتری مطالعه شد.

    مواد و روش کار 

     نانوذره کیتوزان و اکسید روی به ترتیب با روش ژله ای شدن یونی و اولتراسونیک سنتز شدند. نمونه های بالینی از بیماران مبتلا به عفونت زخم در سال های 1397-1398 جمع آوری شد و شناسایی اولیه سودوموناس آیروژینوزا به وسیله آزمایش های بیوشیمیایی استاندارد و ژن 16S rDNA انجام شده است. تشخیص ژن های ویرولانس (lasI، exoS و toxA) توسط PCR انجام شد. در نهایت، qRT-PCR برای تشخیص سطح بیان ژن های مرتبط با QS و ویرولانس در نمونه های رشد یافته در محیط حاوی غلظت های مختلف مهارکنندگی رشد نانوذره کیتوزان و اکسید روی انجام شد و داده ها از نظر آماری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

      نانوذره کیتوزان و اکسید روی با اندازه ذرات متوسط 20 و 40 نانومتر با موفقیت تهیه شدند. میزان شیوع ژن های ویرولانس در بین تمام جدا شده های بالینی ناشی از بیماران سوختگی به شرح زیر بود.toxA (100%)، exoS (88%) و lasI (56%). مقدار MIC کیتوزان برابر 0/5 میلی گرم در میلی لیتر بود که 8 برابر کمتر از نانوذره اکسید روی (4 میلی گرم/میلی لیتر) است. تجزیه و تحلیل qRT-PCR نشان داد که نانوذره کیتوزان و اکسید روی بیانlasI ، exoS و toxA را در ایزوله بالینی P aeruginosa در مرحله رشد لگاریتمی در مقایسه با سایر مراحل رشد کاهش می دهند. سویه های+ toxA+/exoS+/lasI الگوهای مشابهی از تغییرات بیان ژن را در پاسخ به هر دو نانوذره در همه مراحل رشد نشان دادند. بیان ژن toxA در مراحل رشد لگاریتمی و ثابت ATCC27853 تحت درمان با نانوذره کیتوزان و اکسید روی کاهش یافت.

    نتیجه گیری

      نتایج به دست آمده از این مطالعه درک بهتری ازتغییرات بیان ژن های مربوط به ویرولانس باکتری سودوموناس آیروژینوزا در مدت درمان با نانوذرات در مراحل مختلف رشد باکتری را ایجاد می کند و مقدار تاثیز نانوذرات کیتوزان و روی را نشان داد.

    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، کروم سنسینگ، نانوذره کیتوزان، نانوذره اکسید روی
  • مهدی حاتمی، مجتبی رشیدی، مهشید نقش پور، سحر گلابی، فاطمه مقصودی، مریم عادلی پور* صفحات 584-591
    مقدمه و هدف

     تشخیص COVID-19 گامی مهم در جهت کنترل همه گیری است. برای این منظور ، مجموعه ای از روش های آزمایشگاهی توسعه داده شده است. این مطالعه کارایی روش ELISA را برای تشخیص IgM/IgG در  COVID-19 مورد بررسی قرار داد.

    روش

     در این مطالعه مورد-شاهدی ، 46 نمونه خون از بیماران مبتلا به COVID-19 PCR مثبت و 49 نمونه از افراد غیر مبتلا به COVID-19 PCR منفی جمع آوری شد. پس از آن ، وجود IgM و IgG در همه نمونه های خون با استفاده از کیت ELISA Pishtaz Teb ارزیابی شد.

    یافته ها

      داده ها نشان داد که از بین 49 فرد PCR منفی ، 40 مورد (81/6 درصد) IgM منفی و 9 نفر (19/1 درصد) IgM مثبت بودند. علاوه بر این ، از 49 فرد PCR منفی 42 (7/85٪) و 7 نفر (3/14٪) به ترتیب IgG منفی و مثبت بودند. در 46 فرد PCR مثبت ، 40 نفر (87٪) IgM منفی و 6 نفر (13٪) IgM مثبت بودند. از 46 بیمار PCR مثبت ، 24 نفر (52/2٪) IgG منفی و 22 نفر (47/8٪) IgG مثبت بودند.

    نتیجه گیری

     نتایج ما نشان می دهد که تشخیص SARS-CoV-2  IgM/IgG با استفاده از کیت ELISA پیشتاز طب برای تشخیص کووید کافی نیست ، اما به دلیل در دسترس بودن ، سریع و ارزان بودن می تواند به عنوان تست تکمیلی برای شناسایی RNA ویروسی برای تایید عفونت با SARS-CoV-2 در کلینیک های مورد تایید و سایر جوامع علمی مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: Antibody، COVID-19، IgM، IgG، Patients
  • حسن داریوش نژاد، وجیهه قربان زاده، سهیلا اکبری، پژمان هاشم زاده* صفحات 592-605
    سابقه و هدف

    SARS-CoV-2 عامل بیماری کروناویروس 2019 یا کوید-19 در جهان است. بیماری کروناویروس جدید یک بیماری تنفسی است. تا به امروز ، چالش هایی در درمان کوید-19 وجود داشته و واریانت های جدیدی مانند B1.1.7 UK ظاهر شده است. بر این اساس ، یک رژیم پیشگیری موثر برای این عفونت مورد نیاز است، که بیشتر واریانت های آن را پوشش می دهد. هدف از این تحقیق پیش بینی اپی توپ های محافظت شده اسپایک پروتئین و پروتئین نوکلیوکپسید از SARS-CoV-2 برای طراحی واکسن مولتی اپی توپ علیه واریانت های کوید-19 با استفاده از ابزارهای رایانه ای می باشد.

    روش

    تجزیه و تحلیل محاسباتی و رویکردهای ایمونو انفورماتیک شامل شناسایی اپی توپ های محافظت شده بلقوه و انتخاب اپی توپ ها بر اساس آلرژنسیتی ، توکسیسیتی ، آنتی ژنسیتی و داکینگ مولکولی برای پیش بینی و غربالگری اپی توپ ها است. در مرحله بعد، بخشهای منتخب از اپیتوپ ها توسط لینکرهای مناسب متصل شدند. در نهایت، پروتئین متصل به مالتوز (MBP) به عنوان یک ادوجوانت به ساختار واکسن جدید اضافه شد. ساختارهای ثانویه و سوم واکسن مولتی اپی توپ طراحی شده از طریق الگوریتم های ایمونوانفورماتیک پیش بینی شد. ساختار پیش بینی شده برای دستیابی به بهترین پایداری تصفیه معتبر شده است. در پایان، ارزیابی ایمونو انفورماتیک، داکینگ مولکولی و پویایی مولکولی به منظور تایید کارایی واکسن انجام شد. بهینه سازی کدون و شبیه سازی رایانه ای برای اطمینان از عملکرد بیان واکسن مولتی اپی توپ جدید در میزبان هدف انجام شد.

    نتایج

    این مطالعه نشان داد که داده های ما این پیشنهاد را تایید می کند که واکسن طراحی شده ما می تواند پاسخ های ایمنی را در برابر واریانت های SARS-CoV-2 ایجاد کند.

    نتیجه گیری

    ساختار طراحی شده با بررسی نرم افزارها دارای کیفیت قابل قبولی بود. آزمایشهای در شرایط آزمایشگاهی و در محیط درونی بدن موجود زنده برای تایید ایمنی و ایمنی زایی واکسن کاندید مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: ایمونو انفورماتیک، کووید-19، واکسن، SARS-CoV-2، واریانت B1.1.7
  • یاسر نوظهور*، قادر جلیل زاده امین صفحات 606-611
    زمینه و اهداف

      گورم در اسب ها مهم ترین بیماری عفونی است. اولین انتخاب جهت درمان معمولا پنی سیلین است. با توجه به عوارض جانبی و مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها، علاقه به مواد ضد میکروبی جدید از منابع دیگر از جمله داروهای گیاهی افزایش یافته است. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی1و 8 سینیول، سینامالدیید و پولگون علیه باکتری استرپتوکوکوس اکویی تحت گونه ای اکویی جدا شده از اسب هدف گذاری شده است.

    مواد و روش کار 

     دیسک های آمپی سیلین، سیپروفلوکساسین، تری متوپریم سولفامتوکسازول، جنتامایسین، انروفلوکساسین، کلرامفنیکل، آزیترومایسین، پنی سیلین، اکسی تتراسایکلین و اریترومایسن روی نمونه بالینی استرپتوکوکوس اکویی مطالعه شد. دیسک کاغذی 10 میکرولیتری از سیناماالدیید، 1و 8 سینیول و پولگون تهیه شد. فعالیت ضد باکتریایی سیناماالدیید،1و 8 سینیول و پولگون به روش حداقل غلظت باکتری کشی، حداقل غلظت مهارکنندگی و دیسک دیفیوژن علیه باکتری استرپتوکوکوس اکویی ارزیابی انجام گرفت.

    یافته ها و بحث

      تمام جدایه ها به تریمتوپریم-سولفامتوکسازول و سفوتاکسیم مقاوم بودند. بیشترین قطر هاله عدم رشد ایجاد شده مربوط به اکسی تتراسایکلین و آمپی سیلین بود. قطر هاله عدم رشد ایجاد شده توسط سینامالدیید، پولگون و 1و 8 سینیول به ترتیب 30 ، 20 و 26 میلی متر بود. نتایج نشان داد که سینامالدیید بیشترین فعالیت ضد باکتریایی را در مقایسه با 1و 8 سینیول و پولگون در برابر استرپتوکوکوس دارد. این مطالعه نشان داد که سینامالدیید، 1 و 8 سینیول و پولگون خواص ضد باکتریایی دارند، بنابراین، این ترکیبات اصلی گیاهان دارویی می توانند کاندیدای مطمینی برای محصولات ضد باکتری جدید باشند.

    کلیدواژگان: ضد باکتریایی، سیناماالدئید، اوکالیپتول، پولگون، استرپتوکوکوس اکوئی
|
  • Soroush Darafarin*, Sajjadeh Movahedinia, Hossein Darafarin, Marjan R. Farzami Pages 480-507
    Background & Objective

    The system of architectural design, space, and installation of facilities and equipment in the medical laboratory is based on a multifaceted structure, which by considering them can increase productivity and profitability to all groups involved in this category. The present study sought to understand and design this structure.

    Materials and Methods

    This descriptive-analytical research was carried out by studying the literature.

    Results

    According to the results of this study, an adequate architectural design for a medical laboratory includes the following points: observing the separation of physical space, proximity of spaces in the laboratory, the principle of flexibility in designing physical space and the ability to develop and expand physical space, space design and requirements for mobility needs of disabled people, designing a desk for the disabled and the elderly, observing the minimum standard of general space, observing the minimum standard of spaces and the number of employees considering their safety.

    Conclusion

    The design of medical laboratories, taking into account the issues mentioned in this article, will lead to the construction of a place that will not only meet the needs of clients but also provide comfort and safety for staff. Such a laboratory will be more profitable by increasing productivity, which will ultimately lead to a comprehensive profit. But errors in the design and execution of any of these can cause minor and major damages.

    Keywords: Architectural design, Medical laboratory, Physical space, Physical space separation, Safety
  • Seyedeh Sara Moosavi, Razieh Farshid, Somayeh Jafari Baghi Abadi* Pages 508-537
    Background and Objective

     This study aimed to investigate the role and application of medical and health archives in scientific research based on research topics indexed in WOS.

    Materials and Methods

     This study was a descriptive study with a scientometrics approach and the method of co-word analysis and hierarchical clustering and Strategic graph. The research population was scientific products related to medical and health archives. Data analysis was performed by HistCite, Bibexecl, UCINET, Excel and SPSS softwares.

    Results

     In the last three decades, 323 related studies were retrieved. The research dissemination has been increasing with an average annual growth rate of 34.87%. The United States and Univ Pittsburgh were ranked first in terms of publishing and citation rates. Iran ranks 14th with 7 researches. The field of GENERAL INTERNAL MEDICINE has had the largest share of 41 research among 88 participating research areas. The mortality keyword has the most frequency. Co-word clustering in medical archival research led to the formation of 7 clusters. Findings from the calculation of the density and centrality scores showed that "Cluster 3: smart Medicine" has the highest centrality and "Cluster 6: Open Data" have the highest density score.

    Conclusion

     Medical archives play an important role in discovering the causes of mortality and subsequently reducing mortality, preventing diseases and their risks and prevalence, improving diagnoses, treatments, and ultimately improving the health system.

    Keywords: Medical (Health) Archive, co-word, Cluster Analysis, Strategic graph, Hierarchical Clustering, Scientometrics
  • Erfan Kheradmand, Shabnam Razavi*, Malihe Talebi, Mahmood Jamshidian Pages 538-551
    Background and Objective

     Shigella flexneri is a highly contagious Gram-negative bacterium that causes severe diarrhea, especially in children under ten years old. The biofilm formation in this species increases its resistance to antibiotics. Given the important role of toxin-antitoxin (TA) systems in the stability and survival of bacteria under stress condition, this study was aimed to evaluate the expression of genes encoding TA systems and Lon protease (lonp) as the main protein regulating the expression and function of these systems in this microorganism in terms of biofilm formation.

    Materials and Methods

     In this study, the standard Shigella flexneri ATCC 12022 was used. After the bacteria culture on the specific culture medium, the ability to form biofilm was quantitatively evaluated by microtiter plate method. Then, the expression level of the mentioned genes was assessed compared to the control group using real-time PCR.

    Results

     The results of microtiter plate test showed that the studied Shigella flexneri was a strong biofilm strain. The qPCR results showed an increase in gene expression of the studied toxins and Lon protease at 8 and 24 h following biofilm formation induction (P<0.01).

    Conclusion

     Due to the significant increase in the expression of the studied genes, especially Lon protease, GNAT and maz toxins at 24 h after biofilm formation, they can be potentially used as antimicrobial targets in new studies.

    Keywords: Biofilm, Microtiter plate, Real-Time PCR, Shigella flexneri, Toxin-antitoxin
  • Pegah Moussavi Amin, Akram Sadat Tabatabaee Bafroee, Babak Khalili Hadad* Pages 552-570
    Background and Objective

     Wound healing is the result of interactions between cytokines, growth factors, blood, and extracellular matrix. Facing this challenging issue has become one of the essential concerns in health and medical fields, needing different remedies. One of the newest treatments in wound healing is the application of probiotic bacteria. Therefore, the aim of the current study is to evaluate the effect of Bifidobacterium bifidum probiotic bacteria on acute wound healing and exploring the potential of their supernatant on increasing angiogenesis in female mice in the form of biological dressing.

    Materials and Methods

     44 female BALB/c mice were studied into six groups in two phases of 7 and 14 days. After the wounding process, wound sizes were measured by a digital caliper every 48 hours. Mice were dressed and treated. Histological samples were studied, and the results were analyzed statistically.

    Results

     Bifidobacterium bifidum probiotic bacteria not only show exciting potential as a therapeutic and effective agent but also our examination proved that application of this probiotic plus Aloe vera hydrogel (experimental group 1) can significantly reduce the wound healing duration and increases angiogenesis (P<0.05).

    Conclusion

     According to the findings of this study, the designed biological dressing, including Bifidobacterium bifidum supernatant and Aloe vera hydrogel, can be used in acute wound healing after further studies.

    Keywords: Probiotic, Bifidobacterium bifidum, Acute wound healing, Culture supernatant
  • Mozhgan Pourjafari, Hami Kaboosi*, Masood Ghane, Babak Sadeghi, Abolhasan Rezaei Pages 571-583
    Background and Objective

     Quorum sensing (QS) and virulence genes in Pseudomonas aeruginosa causing severe infections in humans. In the present study, the effect of chitosan (CS) and zinc oxide nanoparticles (ZnO-NPs) on the expression level of lasI, exoS and toxA genes during lag, exponential-and stationary growth phases of P. aeruginosa were studied.

    Materials and Methods

     CS and ZnO-NPs were synthesized by ionic gelation and ultrasonic methods, respectively. The clinical samples were collected from patients suffering from wound infections from 2018-2019, and preliminary identification of P. aeruginosa has done with the standard biochemical tests and 16S rDNA gene. The virulence genes (lasI, exoS and toxA) were detected by polymerase chain reaction (PCR). Finally, real-time reverse transcription-PCR (qRT-PCR) was performed to detect the expression level of QS and virulence-related genes in samples grown at a medium contain minimum inhibitory concentrations (MICs) of CS and ZnO-NPs.

    Results

     CS and ZnO-NPs were successfully prepared with average particle sizes of 20 and 40 nm. The prevalence rate of virulence-related genes among all clinical isolates originated from burn patients was as follows; toxA (100%), exoS (88%), and lasI (56%). The MIC value of CS was equal to 0.5 mg/mL, which is 8-fold lower than that for ZnO-NPs (4 mg/mL). qRT-PCR analysis revealed CS and ZnO-NPs decrease the expression of lasI, exoS, and toxA in clinical P. aeruginosa isolates during the exponential phase compared to other growth phases. toxA+/exoS+/lasI+ isolates exhibited similar patterns of gene expression changes in response to both NPs at all growth phases. Expression of toxA gene downregulated at exponential-and stationary growth phases of ATCC27853 treated with CS and ZnO-NPs.

    Conclusion

     The results obtained from this study may provide a better understanding of the expression changes of virulence-related genes throughout different growth phases of P. aeruginosa.

    Keywords: Chitosan, P. aeruginosa, Quorum sensing, Zinc oxide nanoparticles
  • Mahdi Hatami, Mojtaba Rashidi, Mahshid Naghashpour, Sahar Golabi, Fatemeh Maghsoudi, Maryam Adelipour* Pages 584-591
    Background and Aim

    The diagnosis of COVID-19 is an essential step toward controlling the pandemic. For this purpose, a series of laboratory methods have been developed. This study evaluated the efficiency of the ELISA method for COVID-19 IgM and IgG detection.

    Materials and Methods

    In this case-control study, 46 blood samples from PCR positive COVID-19 patients and 49 samples from PCR negative COVID-19 subjects were collected. Subsequently, the presence of IgM and IgG in all blood samples was assessed using the Pishtaz Teb ELISA kit.

    Results

     The data demonstrated that among 49 PCR negative, 40 (81.6%) were IgM negative and 9 (19.1%) were IgM positive. Besides, out of the 49 PCR-negative patients, 42 (85.7%) and 7 (14.3%) were IgG negative and positive, respectively. In 46 PCR-positive individuals, 40 (87%) were IgM negative, while 6 (13 %) were IgM positive. Of the 46 PCR-positive patients, 24 (52.2%) were IgG negative, and 22(47.8%) were IgG positive.

    Conclusion

     Our results showed that detection of SARS-CoV-2 IgG and IgM using Pishtaz Teb ELISA kit is not enough for COVID diagnosis, but it can serve as a diagnostic RNA supplement to confirm infection with SARS-CoV-2 in approved clinics and other scientific communities, owing to its easy, rapid, and inexpensive availability.

    Keywords: Antibody, COVID-19, IgM, IgG, Patients
  • Hassan Dariushnejad, Vajihe Ghorbanzadeh, Soheila Akbari, Pejman Hashemzadeh* Pages 592-605
    Background and Aim

    SARS-CoV-2 is the causative agent of Coronavirus 2019 or COVID-19 in the world. Novel coronavirus disease is a respiratory disease. To date, there have been challenges in the treatment for COVID-19 and emerged new variants like UK B1.1.7. Accordingly, an effective prevention regime is needed for this infection, which covers most variants. The purpose of this research was to predict the conserved epitopes of Spike and Nucleocapsid proteins from SARS-CoV-2 for the design of a novel coronavirus 2019 multi-epitope vaccine using in silico tools.

    Materials and Methods

    Computational analysis and immunoinformatics approaches include identification of potential conserve epitopes and selection of epitopes based on allergenicity, toxicity, antigenicity, and molecular docking were used for epitope prediction and screening. In the next step, selected segments of the epitopes were attached by the suitable linkers. Finally, Maltese-bound protein (MBP) as an adjuvant was added to the novel vaccine structure. The secondary and third structures of the designed multi-epitope vaccine were predicted via immunoinformatics algorithms. Predicted structure refined and validated for attaining best stability. In the end, immunoinformatics evaluation, molecular docking, and molecular dynamics were performed to confirm vaccine efficiency. Codon optimization and in silico cloning were done to ensure the expression yield of the novel multi-epitope vaccine in the target host.

    Results

     This study showed that our data support the suggestion that the designed vaccine could induce immune responses against SARS-CoV-2 variants.

    Conclusion

     The structure designed had acceptable quality with software reviews. Further in vitro and in vivo experiments are needed to confirm the safety and immunogenicity of the candidate vaccine.

    Keywords: B1.1.7 variant, COVID-19, Immunoinformatics, SARS-CoV-2, Vaccine
  • Yaser Nozohour*, Ghader Jalilzadeh-Amin Pages 606-611
    Background and Objective

     Strangle in the horses is the commonest and the most significant infectious disease. An antibiotic of the first choice, commonly Penicillin, is used for antimicrobial therapy. Due to side effects and resistance against used antibiotics, interest in novel antimicrobial substances from other sources, including herbal medicine as safe agents has been raised. This study evaluated the antibacterial susceptibility profile of Streptococcus equi subsp equi in the confrontation of Trans-cinnamaldehyde, 1, 8 Cineole, and Pulegone on bacterial pathogens isolated from the horse.

    Materials and Methods

     Two hundred clinically isolates were studied by the single disk method to Ampicillin, Ciprofloxacin, Trimethoprim sulfamethoxazole, Gentamicin, Enrofloxacin, Chloramphenicol, Azithromycin, Cefotaxime, Oxytetracycline, Erythromycin, and Penicillin. Paper discs were prepared by impregnation in 10 µL essential oils main compounds (EOMC). The antibacterial activities of Trans-cinnamaldehyde, 1, 8 Cineole, and Pulegone were evaluated by microbroth dilution and disk diffusion methods against isolates of S. equi.

    Results & Conclusion

     All the isolates were resistant to Trimethoprim-sulfamethoxazole and Cefotaxime. The maximum growth inhibition zone was related to Oxytetracycline and Ampicillin. The growth inhibition zone diameter was 30 mm, 20 mm, and 26 mm for Trans-cinnamaldehyde, Pulegone, and 1, 8 Cineole, respectively. The results of the Minimum inhibitory concentrations (MICs) and Minimum Bactericidal Concentrations (MBCs) showed that Trans-cinnamaldehyde had the highest antibacterial activity compared to other EOMC against S. equi. This study indicated that Trans-cinnamaldehyde, 1, 8 Cineole, and Pulegone revealed antibacterial properties; therefore, these main constituents of the medicinal plant could be a safe candidate for the new antibacterial products.

    Keywords: Antibacterial Activity, Cinnamic aldehyde, Eucalyptol, Pulegone, Streptococcus equi