فهرست مطالب

فصلنامه مطالعات امنیت اجتماعی
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 67، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمید بابایی میبدی*، .شبنم محمدی اردکانی، احسان کریمی میبدی صفحات 13-45
    زمینه و هدف

    گسترش ویروس کووید-19در جهان و افزایش ترس از بیماری ناشی از آن، باعث شده است که مجرمان اینترنتی از این موقعیت سوءاستفاده کرده و انواع مختلف کلاهبرداری مرتبط با این ویروس در سراسر جهان افزایش یابد. در این شرایط ارتقاء کیفیت اطلاعات منتشرشده توسط رسانه ها عاملی مهم در کنترل شایعات و جلب اعتماد شهروندان برای مشارکت در رسانه های اجتماعی به عنوان یک بستر فناوری برای خدمات دولتی است. با این وجود، علی رغم اهمیت آن، در مورد عواملی که می تواند از افراد در برابر جرایم اینترنتی مرتبط با شیوع کووید-19 محافظت کند، پژوهشی صورت نگرفته است. این مطالعه اهمیت رسانه های اجتماعی، برای مدیریت امنیت اطلاعات در هنگام بحران را برجسته می کند.

    روش تحقیق

     تحقیق حاضر، از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش جزء پژوهش های توصیفی پیمایشی از نوع همبستگی است. در این تحقیق، با استفاده از تیوری کاشت و تیوری انگیزش محافظت، یک مدل پژوهشی برای بررسی تاثیر تزریق کیفیت اطلاعات رسانه های اجتماعی بر رفتار امنیت اطلاعات افراد نسبت به کلاهبرداری های ناشی از شیوع کووید-19 توسعه داده شده است. همچنین از مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SMARTPLS برای تجزیه و تحلیل 207پرسشنامه جمع آوری شده از کاربران رسانه های اجتماعی استفاده شده است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که کیفیت اطلاعات منتشر شده توسط رسانه ها بر رفتار امنیت اطلاعات کاربران از طریق شدت درک شده، آسیب پذیری درک شده، خودکارآمدی و اثربخشی پاسخ تاثیر دارد.رسانه ها را می توان ابزاری دانست که از طریق ارتقاء سطح کیفیت اطلاعات که منجر به کنترل شایعات در فضای مجازی می شود، متناسب با نوع برنامه های پیشگیری از جرم، نوع مخاطبین و استفاده کنندگان از آن ها ابزاری هدفمند برای کنترل یا کاهش ارتکاب جرایم سایبری هستند.

    کلیدواژگان: امنیت اطلاعات، رسانه های اجتماعی، تئوری کاشت، تئوری انگیزش محافظت، جرایم اینترنتی
  • مریم پسنده، پروین سوادیان*، حبیب الله کریمیان صفحات 47-73
    زمینه و هدف

    پدیده دست فروشی زنان در متروی کلانشهر تهران، که به یکی از اساسی ترین معضلات این کلانشهر تبدیل شده است، پدیده رایجی است که همه کسانی که از مترو استفاده می کنند، آن را مشاهده نموده اند. این پژوهش با هدف شناخت و بررسی زمینه های احساس امنیت اجتماعی زنان دست فروش مترو انجام شده است.

    روش تحقیق

     برای فهم عمیق تر هدف از رویکرد کیفی و روش پدیدارشناسی استفاده شد. روش نمونه گیری در این تحقیق نمونه گیری هدفمند یا قضاوتی بود. ابزار گردآوری اطلاعات، مصاحبه نیمه ساختار یافته است. مشارکت کنندگان در این تحقیق 23 نفر از زنان دست فروش مترو هستند.

    یافته ها و نتیجه گیری

     این پژوهش، نشان داد که دست فروشی در مترو، شغلی شناخته می شود که بسیاری از زنان را از گروه های سنی و اقشار مختلف که به هر دلیلی نیازمند به تامین مخارج زندگی خود هستند؛ در برمی گیرد. عوامل مختلفی سبب کشیده شدن زنان به این شغل شده است که برخی از آن ها با احساس امنیت اجتماعی زنان در ارتباط است. مقوله های اصلی به دست آمده شامل: «تعاملات زنان دست فروش مترو»، «نقاب ناشناختگی»، «احساس امنیت یا ناامنی»، «شاغلان دیروز، دست فروشان امروز»، «چتر حمایتی زنانه» و «مزیت های دست فروشی نسبت به مشاغل بیرونی»، حکایت از طیفی بودن زمینه های مثبت و منفی در احساس امنیت اجتماعی زنان مترو دارد.

    کلیدواژگان: زنان، مترو، احساس امنیت اجتماعی، دست فروشی
  • سپهر خلجی، فائزه تقی پور*، رضا اسماعیلی صفحات 75-105
    هدف و زمینه

    این پژوهش با هدف بررسی پیامدهای وارونگی افکار عمومی از منظر امنیت اجتماعی و استراتژی های مقابله با آن انجام شد.

    روش تحقیق

     کیفی با رویکرد نظریه زمینه ای(گردندد تیوری) بود. به دلیل میان رشته ای بودن مباحث مرتبط با وارونگی افکار عمومی با 43 نفر از کارشناسان و صاحب نظران مرتبط با مسایل ارتباطی، رسانه ای، جامعه شناسی و روان شناسی مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش کدگذاری سه مرحله ای کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی استراوس و کوربین استفاده شد. پژوهش با 35 مصاحبه به اشباع رسید و هشت مصاحبه دیگر نیز از نظر اطمینان و اشباع اطلاعات، انجام شد. روش نمونه گیری به صورت هدفمند وابسته به معیار بود. بر این اساس متخصصانی که در این زمینه تجربه و یا مصادیقی از مسایل مرتبط با افکار عمومی و وارونگی آن را داشتند انتخاب شده و سپس مصاحبه ادامه یافت. جهت اطمینان از اعتبار و روایی پژوهش هر مصاحبه پس از پیاده شدن و استخراج مفاهیم به رویت مصاحبه شونده رسانده شد و پس از آن دسته بندی ها و موضوع بندی ها به 10 نفر از متخصصان در زمینه ارتباطات و جامعه شناسی نشان داده شد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان داد که مواردی از جمله؛ سلب اعتماد عمومی و کاهش سرمایه اجتماعی، کاهش توان بسیج اجتماعی، پیامدهای ادراکی ناشی از مقاومت مخاطب در برابر پیام، تضعیف انسجام ملی، مرجعیت یافتن پیام بیگانگان، اثرگذاری بر شیوه حکمرانی و تضعیف سیاستگذاری های عمومی، بروز بحران مقبولیت و مشروعیت در ساختار، فراهم شدن زمینه برای بروز چالش های امنیتی، استمرار نارضایتی عمومی و سلب اعتماد اجتماعی از جمله مهمترین پیامدهای بروز پدیده وارونگی افکار عمومی هستند که عموما برخوردار از اثرات و ابعاد امنیتی است. نتیجه پژوهش نشان داد با اینکه بیشترین ابعاد از پیامدهای وارونگی افکار عمومی مرتبط با زمینه های امنیتی و اجتماعی(امنیت اجتماعی) است اما برای مقابله با این پیامدها، مهمترین استراتژی انجام اصلاحات در زمینه های ارتباطی و مدیریتی است. ضرورت صداقت با مردم، ارتقاء کارآیی و کارآمدی، از بین بردن زمینه های شکاف اجتماعی، اصلاح ساز و کارهای ارتباطی، توجه به خواسته های اساسی و اولویت دار مردم، اتخاذ تصمیمات خردمندانه و ضرورت اقناع کنندگی تصمیمات، شنیدن صدای منتقدان از مهم ترین مواردی است که باید در صدر اقدامات و اصلاحات در نظام حکمرانی قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: افکار عمومی، وارونگی افکار عمومی، امنیت، امنیت اجتماعی
  • کاظم رجب زاده چناری، حسن حاجی تبار فیروزجائی*، مهدی اسماعیلی صفحات 107-136
    هدف و زمینه

    یکی از چالش های اصلی در بحث ورود مجرم به نظام عدالت کیفری، دریافت پاسخ های کیفری به صورت رسمی و دولتی در قالب کیفر های سخت و خشن است. توالی فاسد اینگونه پاسخ ها اقتدارگرایی نظام قضایی، امنیتی شدن سیاست جنایی، حذف پاسخ های جامعوی و برچسب زنی به شهروندان است. برای پیشگیری از این توالی فاسد و توجه بیشتر به رویکردهای پیشگیرانه حضور و بروز پلیس اجتماع محور با رویکردها و رهیافت های جامعوی- ترمیمی مبتنی بر صلح و سازش ضروری به نظر می رسد. نوشتار حاضر به بررسی و نقش برنامه های پلیس اجتماع محور استان مازندران در پیشگیری از جرایم می پردازد.

    روش تحقیق

    اطلاعات مورد نیاز به دو صورت تلفیقی از طریق دو روش کتابخانه ای و میدانی (تهیه پرسشنامه محقق ساخته بر اساس طیف لیکرت و تکمیل آن بین نمونه آماری 350 نفر تصادفی ساده از پلیس، قضات، اساتید دانشگاه، مسیولین و آحاد مردم در پهنه استان مازندران) جمع آوری گردید و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار spss و آزمون تی تک نمونه ای و دو جمله ای انجام گرفته است.

    یافته ها و نتیجه گیری

     رهیافت اجتماع محوری در پلیس استان مازندران با اجرای طرح هایی اعم از طرح مکنا، طرح شورای معتمد پلیس، تعبیه واحد های مشاوره و مددکاری و طرح های چهارگانه ارتقاء امنیت اجتماعی (رعد، فاتح، نصرت و ظفر) با زیربنای جرم شناسی و مبتنی بر نظریاتی همچون عدالت ترمیمی، برچسب زنی و نظریه حداقلی حقوق کیفری ضمن حصول سازش 75 درصدی پرونده های ارجاعی، باعث توقف و کاهش جرایم مطمح نظر محله ها و ارتقاء احساس امنیت اجتماعی گردیده است بنابراین پلیس مازندران رهیافت اجتماع محوری را بر پایه سیاست جنایی مشارکتی در جرایم کم اهمیت و خرد با اجرای برنامه ها و طرح های متمرکز و غیر متمرکز با موفقیت به ظهور رسانده است.

    کلیدواژگان: پلیس، اجتماع محور، پیشگیری، طرح ها، واحد های مشاوره و مددکاری
  • مریم جوادی، ملیحه شیانی*، علیرضا محسنی تبریزی، ساسان ودیعه صفحات 137-158
    زمینه و هدف

    حس تعهد و مسیولیت یکی از شروط لازم برای تحقق شهروندی است، همچنان که در برابر حق شهروندی، تکلیف و وظیفه ای برای شهروند وجود دارد، متاسفانه با گذری در جامعه و مشاهده رفتارهای شهروندان در انجام وظایف شهروندی با مسئله روبه رشد مسیولیت گریزی مواجه می شویم، به طوری که به دور زدن، زرنگ بودن و شانه خالی کردن نسبت به وظایف محوله نیز تعبیر می شود. این موضوع به ویژه در حوادث انسان ساز، مسایل شهری، مشارکت شهروندان، توسعه اجتماعی و مدیریت شهری از اهمیت به سزایی برخورداراست. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین میزان احساس ناامنی اجتماعی و مسیولیت گریزی شهروندی در بین شهروندان تهرانی در سال 1399 انجام گرفته است.

    روش تحقیق

     پیمایش و جمع آوری داده ها با تکنیک پرسشنامه ساخت یافته و به روش نمونه گیری خوشه ای در بین شهروندان تهرانی بالای 18 انجام پذیرفته است. حجم نمونه آماری با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران 384 برآورد گردید، البته با توجه به شرایط پاندمیک ویروس کرونا در زمان انجام تحقیق و محدودیت های موجود با 356 پرسشنامه داده ها جمع آوری و تحلیل در نرم افزار SPSS انجام پذیرفته است.

    یافته ها و نتیجه گیری

     یافته های توصیفی نشان داد که میزان مسیولیت گریزی شهروندی در بین پاسخگویان، از حد متوسط بالاتر است. همچنین میزان احساس ناامنی اجتماعی از سطح متوسط بالاتر گزارش شد. رابطه بین میزان احساس ناامنی اجتماعی، آگاهی شهروندی و تحصیلات با میزان مسیولیت گریزی شهروندی معنا دار است.

    نتایج

    مدل مسیر تحقیق نشان می دهد که احساس ناامنی اجتماعی (با ضریب 20%)، میزان آگاهی شهروندی(با ضریب 24 -%) و تحصیلات (با ضریب  23/0-%) از عوامل تاثیرگذار بر میزان مسیولیت گریزی شهروندی است.

    کلیدواژگان: مسئولیت گریزی، شهروندی، احساس ناامنی اجتماعی، ابعاد ناامنی اجتماعی
  • نوذر امین صارمی، رضا عبدالرحمانی*، حسن توکلی صفحات 159-179
    هدف و زمینه

    هدف اصلی این مقاله بررسی تاثیر تعاملات روسا و کارکنان کلانتری 109 بهارستان با صنوف منطقه را در پیشگیری اجتماعی از جرایم مورد بررسی و تحلیل قرار داده، سهم تعاملات کلامی، غیرکلامی و رسانه ای کلانتری ها را با صنوف در پیشگیری اجتماعی از جرایم در آن منطقه مشخص نماید.

    روش تحقیق

    مقاله حاضر توصیفی-تحلیلی از نوع همبستگی است. جامعه آماری آن شامل صنوف و کسبه حوزه کلانتری 109بهارستان به تعداد 2800 واحد، با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای (هر واحد به عنوان یک طبقه) متناسب، تعداد هشت طبقه و با توجه به جدول مورگان تعداد 340 نفر از کسبه حوزه کلانتری یادشده به عنوان حجم نمونه، انتخاب شدند. روایی تحقیق با استفاده از روایی منطقی و پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ (84/0) به دست آمد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد مهارت کلامی، مهارت غیرکلامی و ارتباط رسانه ای کلانتری ها با صنوف در پیشگیری اجتماعی از جرایم تاثیر دارد.نتایج حاکی است؛ در شاخص مهارت کلامی «آموزش چهره به چهره صنوف توسط پلیس»، در مهارت غیرکلامی «احترام به قانون و مجریان قانون در صنف ها»و در ارتباط رسانه ای «توزیع فیلم آموزشی، سی دی، عکس هشدار دهنده توسط پلیس» مهم ترین اولویت ها را دارند.

    کلیدواژگان: تعاملات کلامی، تعاملات غیرکلامی، تعاملات رسانه ای، پیشگیری اجتماعی
  • عبدالرحمن میرزاخانی، صیاد درویشی، احمدرضا اسماعیلی صفحات 181-200
    زمینه و هدف

    پاسخگویی یکی از نیازهای هر سازمان برای باقی ماندن در عرصه رقابت و جلب اعتماد ذی نفعان می باشد. پاسخگویی در سازمان هایی همچون پلیس که یکی از اجزای چرخه عدالت کیفری است، چنانچه مبتنی بر روش های ترمیمی باشد، اثربخش تر، با دوام تر و کم هزینه تر است. هدف از تحقیق حاضر، سنجش میزان تاثیر پاسخگویی مبتنی بر رویکرد ترمیمی بر رضایتمندی مراجعین به کلانتری ها می باشد.

    روش تحقیق

    روش تحقیق حاضر از نظر داده ها کمی و از نظر اهداف کاربردی و از نظر ماهیت، مطالعه همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را مراجعین بالاتر از بیست و پنج سال سن با مدرک تحصیلی دیپلم به بالا که در یکی از سازمان های دولتی یا شرکت های خصوصی مشغول کار می باشند و طی روزهای یکم، پانزدهم و سی ام شهریور و مهرماه سال 1397 به عناوین مختلف به هفت کلانتری تهران بزرگ که به روش خوشه ای انتخاب گردیده اند؛ مراجعه نموده؛ تشکیل می دهند. نمونه و روش نمونه گیری بر اساس روش تصادفی ساده و با استفاده از جدول مورگان تعداد 322 نفر از حدود 2000 نفر که طی شش روز در رابطه با پرونده های قضایی به کلانتری های منتخب مراجعه می نمایند. ابزار سنجش پژوهش حاضر پرسشنامه محقق ساخته بر اساس مبانی نظری می باشد. اعتبار ابزار به وسیله آلفای کرونباخ محاسبه و مقدار آن 85/0 و برای تایید روایی آن از شاخص های معرفی شده توسط کلاین (2011) استفاده شده است. داده های حاضر به وسیله آزمون های آماری رگرسیون و تی زوجی در بسته ی نرم افزاری 22 spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها و نتیجه گیری

    یافته ها نشان می دهد، پاسخگویی حرفه ای، پاسخگویی سازمانی، پاسخگویی حاکمیتی(سیاسی) و پاسخگویی قانونی پلیس با رویکرد عدالت ترمیمی به ترتیب با 39/0، 46/0،32/0،44/0و همچنین آموزش های عدالت ترمیمی به کارکنان معادل 76/0 بر رضایتمندی مردم تاثیر دارد. نتایج تحقیق حاکی است، پلیس می تواند با توسعه و تمرکز بر شاخص های پاسخگویی اعم از پاسخگویی سازمانی، قانونی، حرفه ای و حاکمیتی و آموزش اجرای روش های عدالت ترمیمی با کمک  جامعه   محلی همچون میانجی گری، نشست های محلی و حلق ه های مصالحه، رضایتمندی مردم را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: پاسخگویی، رضایتمندی، عدالت ترمیمی، عدالت کیفری، پلیس
|
  • Hamid Babaei Meybodi*, Shabnam Mohammadi Ardakani, Ehsan Karimi Meybodi Pages 13-45
    Background and Aim

    The spread of Covid-19 in the world and the increase in fear of the disease caused by it, has paved the way for cyber criminals to take advantage of this situation and has led to increase the various types of scams associated with this virus around the world. In this context, improving the quality of information published by the media is an important factor in controlling rumors and gaining citizens' trust to participate in social media as a technology platform for government services. However, despite its importance, no research has been conducted on the factors that may protect individuals against cybercrimes associated with Covid-19 outbreak. The present study highlights the importance of social media in managing information security during the outbreak of crisis.

    Method

    As far as applied aim, nature and method are concerned, the present study is of descriptive-survey correlational type. In the study, using planting theory and protection motivation theory, a research model has been developed to investigate the impact of social media information quality injection on individuals’ information security behavior in relation to scams caused by the Covid-19 outbreak. Structural equation modeling using SMARTPLS was also used to analyze the 207 questionnaires collected from social media users.

    Findings

    The results indicated that the quality of information published by the media affects the security behavior of users' information through perceived intensity, perceived vulnerability, self-efficacy and response effectiveness.

    Conclusion

    The media could be considered a targeted tool used to control or reduce the perpetration of cybercrime via improving the quality of information that leads to the control of rumors in cyberspace, in proportionate with the type of crime prevention programs, the type of audience and their users.

    Keywords: Information security, Social Media, planting theory, Protection Motivation Theory, Cybercrimes
  • Maryam Pasandeh, Parvin Savadian *, Habibollah Karimian Pages 47-73
    Background and Aim

    The phenomenon of peddling women in the Tehran subway, which has become one of the most fundamental problems of this metropolis, is a common phenomenon observed by all those people who use the subway. The present study was conducted with the aim of identifying and investigating the areas of social security on the part of women peddlers selling things in the subway.

    Method

    A qualitative approach and a phenomenological method were used to further understand the aim. Sampling method in this study was of purposeful or judgmental type. The data collection tool is a semi-structured interview. The participants in this study are 23 women peddlers in the subway.

    Findings and Conclusion

    The study showed that peddling in the subway is some sort of job that many women from various age groups and social classes are involved in it for whatever reason to pay their bills. Various factors, some of which are related to women's social security feeling, have led them to choose this job. The main categories obtained are: "interactions of women peddlers in the subway", "wearing masks not to be identified", " security or insecurity feeling ", "former employees, today's peddlers", "women’s umbrella" and "advantages of peddling compared with street jobs", are indication of the spectrum of positive and negative contexts in the women’s  social security feeling in the subway.

    Keywords: Women, subway, Social security feeling, peddling
  • Sepehr Khalaji, Faezeh Taghipour *, Reza Esmaili Pages 75-105
    Background and Aim

    The present study was conducted with the aim of investigating the consequences of public opinion inversion from the perspective of social security and strategies coping with it.

    Method

    The research was of qualitative type with the underlying theory approach (grounded theory). Due to the interdisciplinary nature of issues related to the public opinion inversion, in-depth semi-structured interviews were conducted with 43 experts and pundits engaged in communication, media, sociology and psychology issues. In order to analyze the data, three-stage open coding, axial coding and selective Strauss-Corbin coding were used. The study reached saturation with 35 interviews, and eight other interviews were conducted in terms of achieving reliability and information saturation. The sampling method was purposefully dependent on the criterion. Based on this, experts who had experience or examples of issues related to public opinion and its inversion were selected and then the interview went on. In order to ensure the validity of the research, following the implementation and extraction of concepts, each interview was presented to the interviewee and then the categories and themes were submitted to 10 communication and sociology experts.

    Findings and Conclusion

    The research findings indicated that cases such as; Loss of public trust and reduction of social capital, reduction of social mobilization capacity, perceptual consequences of audience resistance toward the message, weakening of national solidarity, foreigners' message becoming authority , influencing governance method and weakening public policies, outbreak of crisis of acceptability and legitimacy in the structure pave the ground for the emergence of security challenges, continuation of public dissatisfaction and loss of social trust are among the most important consequences of the phenomenon of inversion of public opinion, which generally have security effects and dimensions. The research results showed that although most of the consequences of the inversion of public opinion are related to security and social areas (social security); dealing with these consequences, is the most important strategy to make reforms in communication and management. The necessity of being honest with the public, improving efficiency and effectiveness, eliminating the grounds for social divisions, reforming communication mechanisms, paying attention to the basic and priority demands of the public, making wise decisions and the necessity of decisions being convincing, paying attention to the critics voices are the most important things that need to top the list of measures and reforms in the governance system.

    Keywords: Public Opinion, public opinion inversion, Security, social security
  • Kazem Rajabzadeh Chenari, Hassan Haji Tabar Firoozjaei *, Mehdi Esmaili Pages 107-136
    Background and Aim

    One of the main challenges in the issue of criminals’ entry into the criminal justice system, is to receive formal and governmental criminal responses in the framework of harsh punishments. The corrupt sequence of such responses is the authoritarianism of the judiciary, criminal policy having security flavor, the elimination of public responses, and the labeling of citizens. In order to prevent this corrupt sequence and pay more attention to preventive approaches, the presence and emergence of community-oriented police with comprehensive and restorative approaches based on peace and compromise seems essential. The present article investigates the role of community-oriented police programs in Mazandaran province in crime prevention.

    Method

    The required information is collected via two incorporated ways: through library and field methods (preparation of a researcher-made questionnaire based on Likert scale and its filling in by a simple random sample of 350 police, judges, university professors, officials and individuals) in Mazandaran province; and data analysis was performed using SPSS and single-sample and two-sentence t-test.

     Findings and Conclusion

    A community-oriented approach in Mazandaran province police via implementation of plans including the Makna plan, the plan of the police trustee council, the establishment of counseling and assistance units and quadruple plans to promote social security (Ra’ad, Fateh, Nosrat and Zafar) with criminology basis of and based on theories such as restorative justice, labeling and the theory of minimal criminal law, while achieving 75% compromise in referral cases, has led to halting and reducing crimes in the relevant neighborhoods and promoting social security feeling. Therefore, Mazandaran province police has successfully developed a community-oriented approach based on participatory criminal policy in minor and petty crimes through implementing centralized and decentralized programs and plans.

    Keywords: Police, community-oriented, prevention, plans, counseling, social working units
  • Maryam Javadi, Maliheh Shiyani *, Alireza Mohseni Tabrizi, Sasan Vadie’eh Pages 137-158
    Background and Aim

    Sense of commitment and responsibility is one of the necessary requirements for the realization of citizenship, as there is a duty and task vis-à-vis citizenship rights for citizens. Unfortunately, having gone through society and observing citizens’ behavior in performing citizenship duties, we experience the growth of civic responsibility evasion, which is also interpreted as circumvention, sharpness and shrugging off the assigned tasks. This issue is of high importance particularly in man-made disasters, urban issues, citizens’ contribution, social development and urban management. In 2020, the present study has been conducted with the aim of investigating the relationship between the levels of social insecurity and civic responsibility evasion among Tehrani citizens.

    Method

    The survey and data collection was performed using a researcher-made questionnaire technique and through performing cluster sampling method among 18+ Tehrani citizens. Using Cochran's sampling formula, the statistical sample size was estimated at 384; however, due to the pandemic conditions of the corona virus at the time of conducting the study and the existing restraints, data was collected and analyzed in SPSS via 356 questionnaires.

    Findings and Conclusion

    Descriptive findings indicated that the level of civic responsibility evasion by citizenship among those who filled in the questionnaires is above average. Also, the level of social insecurity feeling was reported above the average level. There is significant relationship between social insecurity feeling, citizens’ awareness and education; with the degree of civic responsibility evasion. The results of the research path model shows that social insecurity feeling (with a coefficient of 20%), the level of citizenship awareness (with a coefficient of -24%) and education (with a coefficient of -0.23%) are among the factors impacting the level of responsibility evasion by citizens.

    Keywords: Responsibility evasion, Citizenship, social insecurity feeling, social insecurity dimensions
  • Nozar Amin Saremi, Reza Abdolrahmani *, Hassan Tavakoli Pages 159-179
    Purpose and context

    The purpose of this article is to investigate the effect of the interactions of the heads and staff of

    Background and Aim

    The present article mainly aims at analyzing the impact of interactions between Baharestan No.109 police stations chiefs and staff with the zone business owners in social crime prevention, and specifying the role of verbal, non-verbal and media interactions of police stations with business owners in social crime prevention in that zone.

    Method

    The present descriptive-analytical article is of correlational type. Its statistical population includes 2800 shops in the zone under coverage of Baharestan No. 109 police stations, using stratified proportionate sampling method (each unit as a stratum), eight floors and based on Morgan table, 340 shopkeepers under the coverage of mentioned police station were selected. The validity of the study was obtained using logical validity, and its reliability was obtained through Cronbach's alpha coefficient (0.84).

    Findings and Conclusion

    The findings indicated that verbal skills, non-verbal skills and media relations of police stations with the shopkeepers are effective in social prevention of crimes. The results show that “face-to-face training of shopkeepers by the police” in the verbal skills index, “shopkeepers’ respect for the law and law enforcers” in non-verbal skills and “distribution of educational videos, CDs, warning photos by the police” are the most important priorities.

    Keywords: Verbal interactions, nonverbal interactions, media interactions, social prevention
  • Abdulrahman Mirzakhani, Sayyad Darvishi *, Ahmadreza Ismaili Pages 181-200
    Background and Aim

    Accountability is one of the requirements of any organization to stay in the field of competition and gain the trust of relevant stakeholders. Accountability in organizations such as the police, which is part of the criminal justice cycle, is more effective, more durable, and less costly if it is based on remedial methods. The present study aims to assess the impact of the level of accountability based on the restorative approach on the satisfaction of clients referring to police stations.

    Method

    The present research method in terms of data is quantitative, and in terms of applied objectives and nature is of correlational type. The statistical population of the present study includes 25 + clients holding high school diploma or higher and working with one of the state organizations or private companies; and on 23 August, 6 September and 21 September 2018, referred to seven police stations in Greater Tehran and  were selected through cluster sampling. Simple random sampling method was used based on Morgan table, and 322 out of about 2000 people who referred to selected police stations in six days in connection with court cases were selected. A researcher-made questionnaire based on theoretical foundations was used as assessment tool in the present study. The validity of the instrument is calculated by Cronbach's alpha and its value is 0. 85. The indicators introduced by Klein (2011) have been used to confirm its validity. The present data was analyzed by regression and paired t-test in SPSS 22 package.

    Findings and Conclusion

    The findings indicate that professional accountability, organizational accountability, sovereignty (political) accountability and police legal accountability with a restorative justice approach with 0.39, 0.46, 0.32 and 0.44, respectively, as well as restorative justice training for employees has  equal to 0.76 impact on people's satisfaction. The results of the research show that while  focusing on  and  developing accountability indicators including organizational, legal, professional and sovereignty accountability; and training manner of  implementation of restorative justice methods such as mediation, holding local meetings and compromise circles via getting  help from local community, the police could enhance public's satisfaction.

    Keywords: Accountability, satisfaction, Restorative justice, Criminal justice, Police