فهرست مطالب

مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی - سال دوم شماره 3 (پیاپی 7، پاییز 1400)

نشریه مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی
سال دوم شماره 3 (پیاپی 7، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/06
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین رجب دری، حمیدرضا وکیلی فرد*، حجت الله سالاری، علی امیری صفحات 216-228
    هدف

    ازآنجاکه اخلاق موضوعی اساسی در حرفه حسابداری و حسابرسی است و به کارگیری رویکردهای مرتبط با فناوری اطلاعات نیز در علوم مالی غیرقابل انکار است؛ ازاین رو هدف پژوهش حاضر تهیه الگو و نظام مندسازی رابطه فلسفه های اخلاقی و فناوری اطلاعات با رفتار اخلاقی حسابرسان با استفاده از نظریه شبکه کنشگران است.

    روش شناسی پژوهش

    پژوهش حاضر ازنظر استفاده از یافته ها کاربردی و ازنظر نوع روش پژوهش، کیفی است. با توجه به دانش افزایی و ارایه یک الگوی جدید نیز جهت گیری توسعه ای دارد. جامعه پژوهش موردنظر شامل پژوهش های مرتبط با موضوع و با نمونه همسان است که 3 مقاله را شامل می شود و در این زمینه نمونه گیری به عمل نیامد و نمونه و جامعه یکسان در نظر گرفته شد. سپس، با فن فراترکیب اجزای الگو تهیه و با رویکرد نظریه شبکه کنشگران الگوی نهایی ترسیم شد. درنهایت نیز با کسب نظر 5 خبره به وسیله مصاحبه، اهمیت اجزای الگو مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد رفتار اخلاقی در حسابرسان تحت تاثیر کنشگران انسانی و فنی است. کنشگران انسانی به گونه عام نظریه های اخلاقی و کنشگران فنی به صورت کلی فناوری اطلاعات را شامل می شود. نظریه های اخلاقی (کنشگران انسانی) نیز به دو بخش کلی نظریه های مبتنی بر کردار و نظریه های مبتنی بر فضیلت (فضیلت گرایی) تقسیم می شود. نظریه های مبتنی بر کردار نیز شامل مبتنی بر وظیفه (وظیفه گرایی)، مبتنی بر نتیجه (سودگرایی و دیگر گرایی)، مبتنی بر امر الهی (خیرگرایی) و مبتنی بر عدالت (عدالت گرایی) است. فناوری اطلاعات (کنشگران فنی) نیز شامل نظریه یکپارچه پذیرش و استفاده از فناوری توسعه یافته (انگیزه، امید به تلاش و تاثیرهای اجتماعی) است. یافته کلی پژوهش نشان داد اجزای کنشگران فنی و انسانی دارای تاثیر مثبت و معناداری بر گسترش رفتار اخلاقی در حسابرسان است.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    با توجه به اهمیت نظام مند کردن رفتار اخلاقی و تهیه الگوهای متناسب با محیط کشور، یافته های این پژوهش با داشتن پشتوانه نظری و کاربردی قوی می تواند به درک بهتر و تسریع در عملیاتی کردن رفتار اخلاقی حسابرسان کمک شایانی نماید و کنشگران انسانی و فنی و نقش موثر هر یک را به وضوح نشان دهد.

    کلیدواژگان: اخلاق حسابرسی، نظریه اخلاقی، فلسفه اخلاق، نظریه شبکه کنشگران
  • سید جلال الدین حسینی دهشیری*، مجتبی آقایی صفحات 229-243
    هدف

    امروزه به دلیل پیچیدگی های محیط کسب وکار که با سطح بالایی از عدم اطمینان و ریسک همراه است، شرکت ها درصدد مدیریت و کاهش ریسک زنجیره تامین خود می باشند. یکی از راهکارهای مقابله با ریسک های زنجیره تامین، افزایش تاب آوری زنجیره تامین است. برای افزایش تاب آوری زنجیره تامین، لازم است قابلیت های مختلف آن موردتوجه قرار گیرد. یکی از مهم ترین قابلیت ها، قابلیت های تکنولوژیکی است. شرکت هایی که در قابلیت های تکنولوژیکی از بلوغ کافی برخوردار نیستند، نمی توانند چندین شیوه مدیریت ریسک را هم زمان اجرایی نمایند. از طرفی بسیاری از قابلیت های تکنولوژیکی به یکدیگر مرتبط بوده و قادر به ایجاد تاثیر متقابل بر سایر توانایی ها هستند. ازاین رو در این مقاله برای کاهش ریسک ها و به تبع آن افزایش تاب آوری زنجیره تامین، پس از شناسایی شاخص های مربوط به قابلیت های تکنولوژیکی، این شاخص ها اولویت بندی شدند.

    روش شناسی پژوهش

    در ابتدا با بررسی تحقیقات انجام شده در حوزه تاب آوری زنجیره تامین، شاخص های مربوط به قابلیت های تکنولوژیک برای افزایش تاب آوری زنجیره تامین بررسی شد و فهرستی از معیارهای شناسایی شده در اختیار خبرگان شرکت قرار گرفت، سپس معیارهای موردنظر پس از بررسی موردمطالعه و بر اساس نظر خبرگان با روش دلفی فازی تعدیل، تایید و نهایی شد. در گام بعد بر اساس روش سو آرا شاخص های موردنظر وزن دهی شدند.

    یافته ها

    شاخص های قابلیت تکنولوژیکی همکاری، چابکی زنجیره تامین، انعطاف پذیری عرضه به ترتیب به عنوان مهم ترین شاخص ها شناسایی گردیدند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    با توسعه فناوری اطلاعات و لزوم تاب آوری زنجیره های تامین، شناسایی قابلیت های تکنولوژیکی و تاثیر آن بر تاب آوری برای کاهش ریسک زنجیره تامین ضروری است. در این مقاله ضمن شناسایی قابلیت های تکنولوژیکی برای افزایش تاب آوری زنجیره تامین، این قابلیت ها اولویت بندی می گردند. همچنین استفاده تلفیقی از روش های دلفی فازی برای تایید شاخص ها و روش سوآرا منجر به استواری نتایج شده است.

    کلیدواژگان: تاب آوری زنجیره تامین، قابلیت تکنولوژیکی، دلفی فازی، سوآرا
  • سمانه حسین پوریان چابک* صفحات 243-256
    هدف

    محیط های آموزشی به عنوان مهم ترین فضاهای تامین کننده نیروی کیفی جامعه، دارای نقش بسزایی در تعامل با انسان از دو منظر فیزیکی و روانی می باشند. لذا حداقل کاری که می توان در این شرایط برای تامین بهداشت جسمی و روحی کودکان و نوجوانان انجام داد، ایجاد فضاهایی شادی بخش در مدرسه می باشد. می توان اذعان داشت رشد و تکامل همه جانبه ی یک دانش آموز با توجه به مدت زمان تحصیل وی، در ابعاد جسمانی، شناختی، عاطفی، اخلاقی و معنوی به واسطه ی نشاط و شادابی در مدرسه فراهم می آید. چنانچه یکی از این موارد دچار صدمه شود، یا مورد غفلت قرار گیرد، دانش آموز به توانایی ها و شایستگی های کامل دست نخواهد یافت.

    روش شناسی پژوهش

    پژوهش حاضر ضمن مرور ادبیات موضوع و ضرورت شادابی سازی محیط مدارس، به روش کتابخانه ای و میدانی و تحلیل محتوا، به مطالعه در حوزه روانشناسی، شادابی و نیازهای جسمی- روانی دانش آموزان پرداخته است.

    یافته ها

    عدم کارایی فضای آموزشی و عملکردهای مدیریتی نامناسب در ایجاد شادی و نشاط در دانش آموزان جهت یادگیری بهتر موجب شده که این پژوهش به طراحی فضای آموزشی با بهره گیری از راهکارهای اساسی در حوزه مدیریت و المان های طراحی سازگار در مدرسه بپردازد.

    اصالت/ ارزش افزوده علمی

    این پژوهش درصدد است ضمن معرفی اجزای اصلی تشکیل دهنده ی فضای بازو بسته مدارس و با تجزیه وتحلیل نمونه های مدارس سنتی و مدرن ایران و کشورهای خارجی، به الگوهای مشترکی که موجب شادابی و نشاط دانش آموزان می گردد، نایل آید و به صورت معیارهای طراحی بیان نماید.

    کلیدواژگان: محیط آموزشی، مدیریت، نشاط، طراحی مدرسه ابتدایی
  • مصطفی حیدری هراتمه* صفحات 257-267
    هدف

    هدف از انجام این تحقیق بهینه سازی سبد سهام بر مبنای نظریه ماتریس تصادفی در بورس اوراق بهادار بوده است جهت پاسخ به این پرسش که آیا اطلاعات مربوطه، با استفاده از توزیع مارچنکو - پاستورMarčenko - Pastur)) وجود خواهند داشت یا خیر؟

    روش شناسی پژوهش

    داده های 31 سهم در بورس اوراق بهادار تهران در دوره زمانی 1395 تا 1398 جهت همبستگی متقابل بین سهام ها موردبررسی قرار گرفته می شود؛ بنابراین 749 قیمت پایانی روز و 748 لگاریتم بازده وجود خواهد داشت. این تحقیق به روش توصیفی-همبستگی انجام شده و از نوع تحقیقات کاربردی است.

    یافته ها

    نتایج نشان داد: الف) با مشاهده ی بزرگ ترین توزیع اجزای بردار ویژه، مشاهده می شود که در سمت چپ توزیع یک عدم تقارن شدید وجود دارد که یعنی بازار بیشتر به وقایع بد تا وقایع خوب واکنش می دهد. ب) با پاک سازی ماتریس همبستگی می توان اختلاف بین ریسک پیش بینی شده و تحقق یافته را کمی کاهش داد. به عبارت بهتر با شناسایی و خارج کردن سهام غیر ارزشی از سبد سهام ریسک پرتقلیو کاهش می یابد. ج) ماتریس تصادفی سهام می تواند به طور معناداری بازده و ریسک محقق شده بازار را پیش بینی نماید و لذا توانایی زیادی در تبیین ریسک اطلاعات بازار دارد. د) نسبت معکوس مشارکت، سهام موثر بر بردارهای ویژه را تعیین می نماید و تحلیل اصلی ماتریس های تصادفی نیز بر پایه تعدیل این نسبت با استفاده از پاک سازی ماتریس تصادفی است.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    نظریه ماتریس تصادفی برخلاف سایر روش های تشکیل پرتفلیو که به تعیین وزن هریک از دارایی ها در سبد سرمایه می پردازند، به شناسایی سهام غیرمفید و خارج نمودن آن ها از سبد سهام می پردازد و از این طریق منجر به بهبود بازده و ریسک سبد سهام می شود.

    کلیدواژگان: بهینه سازی پرتفلیو، نظریه ی ماتریس تصادفی، همبستگی متقابل، نسبت مشارکت معکوس، بردار ویژه
  • احمد صادقی*، محمد خدابخشی، زینب میرقاسمی صفحات 268-284
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر جهت گیری فناوری بر عملکرد صادراتی با تاکید بر نقش میانجی استراتژی های نوآوری (اکتشافی و بهره بردارانه) و تعدیل گر مسئولیت اجتماعی شرکت های صادرکننده محصولات شوینده انجام شده است.

    روش شناسی پژوهش

    این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش اجرا و نحوه گردآوری داده ها، توصیفی - همبستگی و از شاخه معدل سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش شامل تولید کنندگان و صادر کنندگان محصولات شوینده و بهداشتی در ایران بوده است. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه با سوالات بسته مشتمل بر 22 گویه استفاده گردید. روایی پرسشنامه با تکنیک تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن نیز با روش ضریب آلفای کرونباخ مورد بررسی و تایید قرار گرفت. جهت تحلیل داده ها از رویکرد معادلات ساختاری  و نرم افزار Amos استفاده شد.

    یافته‎ ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد که جهت دهی فناوری از طریق نقش میانجی نوآوری بر عملکرد صادراتی صادرکننده محصولات شوینده بر عملکرد صادراتی اثر دارند. با نوآوری بهره بردارانه  و نوآوری اکتشافی در شرکت های صادر کننده محصولات شوینده دارای رابطه مستقیم است. همچنین  مسئولیت اجتماعی بر رابطه جهت دهی فناوری انواع نوآوری (بهره بردارانه  و اکتشافی) اثر تعدیل گری مثبت دارد به عبارت بهتر در سطوح بالای آن، جهت دهی فناوری و انواع نوآوری دارای رابطه دوطرفه قوی تری بودند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    راهبردهای جهت گیری از طریق استراتژی های نوآوری اکتشافی و بهره بردارانه موجب بهبود عملکرد صادراتی می شوند. بر این اساس صادر کنندگان محصولات شوینده و بهداشتی برای موفقیت بیشتر در صادرات، ضمن استفاده از فناوری های در سطح بالا، باید بر دو استراتژی نوآوری اکتشافی (توسعه دانش جدید)  و بهره بردارانه (پالایش دانش موجود) تاکید بیشتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: جهت دهی فناوری، عملکرد صادراتی، مسئولیت اجتماعی، نوآوری
  • سید حسام وقفی*، زهره نیلوفری صفحات 285-305
    هدف

    پژوهش حاضر به بررسی تاثیر استراتژی کسب وکار بر عملکرد شرکت با تاکید بر توانایی مدیریت می پردازد. این پژوهش ازلحاظ هدف، کاربردی بوده و از بعد روش شناسی همبستگی از نوع علی (پس رویدادی) می باشد.

    روش شناسی پژوهش

    جامعه آماری پژوهش شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و با استفاده از روش نمونه-گیری حذف سیستماتیک، 135 شرکت به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده در دوره ی زمانی 9 ساله بین سال های 1390 تا 1398 موردبررسی قرار گرفتند. روش مورداستفاده جهت جمع آوری اطلاعات، کتابخانه ای بوده و داده های مربوط برای اندازه گیری متغیرها از سایت کدال و صورت های مالی شرکت ها جمع آوری شده و در اکسل محاسبات اولیه صورت گرفته سپس برای آزمون فرضیه های پژوهش از نرم افزار استاتا استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که استراتژی کسب وکار بر بازده دارایی ها، ارزش شرکت و جریان نقد عملیاتی تاثیر مستقیم دارد و توانایی مدیریت، ارتباط مستقیم استراتژی کسب وکار با بازده دارایی ها و ارزش شرکت را تشدید می کند ولی ارتباط مستقیم بین استراتژی کسب وکار و جریان نقد عملیاتی را تعدیل کرده و رابطه بین آن ها را معکوس می نماید.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    نتایج پژوهش نشان گر این است که انتخاب استراتژی کسب کار توسط مدیران می تواند جهت افزایش عملکرد شرکت ها دارای محتوای اطلاعاتی می باشد و همچنین می توان بیان کرد که توانایی مدیران باید موردتوجه تصمیم گیران کلان شرکت نیز قرار گیرد.

    کلیدواژگان: استراتژی کسب وکار، توانایی مدیریت، عملکرد شرکت
  • علی اکبر خادمی*، هانیه فرازنده صفحات 306-332
    هدف

    هدف از انجام این پژوهش آسیب شناسی همسویی کارکنان حوزه اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) باسیاست ها، و ارایه راهکار است.

    روش شناسی پژوهش

    پژوهش ازنظر هدف کاربردی و بر اساس روش گردآوری داده ها توصیفی پیمایشی است. پس از مطالعه ادبیات و مصاحبه باخبرگان و با ابزار پرسشنامه اطلاعات گردآوری شدند. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان حوزه اشتغال در سراسر کشور و روسای نیمی از ادارات کمیته امداد شهرستان ها به تعداد 1800 نفر بوده است. روایی پرسشنامه با تایید نظر مدیران حوزه اشتغال دفتر مرکزی و پایایی نیز با آلفای کرونباخ 946/0 تایید شده است. به منظور اندازه گیری شکاف همسویی و بررسی فرضیات آسیب شناسی از آزمون T تک نمونه ای و برای بررسی شکاف با استفاده از مقایسه میانگین و به منظور رتبه بندی از آزمون فریدمن استفاده شده است. به منظور بررسی فرضیه های پژوهش نیز با آزمون فرضیه ها در نرم افزار آموس استفاده شده است. 

    یافته ها

    عوامل محتوایی، محیطی و ساختاری هم بر همسویی و هم بر ابعاد سه گانه اثر مثبت و معناداری دارد. همچنین میان وضعیت موجودووضعیت مطلوب همسویی کارکنان حوزه اشتغال و خودکفایی و عوامل سه گانه نامبرده فاصله معناداری وجود دارد. با توجه به نتایج آزمون فریدمن عوامل محتوایی با بیشترین تاثیر و عوامل ساختاری با کمترین میزان تاثیر رتبه بندی شده اند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    بی شک زمانی سیاست ها و راهبردهای یک سازمان اثربخش خواهد بود که میان مقام سیاست گذار و برنامه ریز و بدنه اجرایی همسویی وجود داشته باشد و یا به تعبیر رایج همسویی و هماهنگی صف باستاد شرط لازم و پیش نیاز موفقیت سازمان در تحقق اهداف است.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، عوامل محتوایی، عوامل محیطی، عوامل ساختاری، همسویی
|
  • Hossein Rajabdorri, Hamidreza Vakilifard *, Hojatolah Salari, Ali Amiri Pages 216-228
    Purpose

    Ethics is a fundamental issue in the accounting and auditing profession and the application of IT-related approaches to the financial sciences is undeniable; therefore, the purpose of this study is to prepare a model and systematize the relationship between ethical philosophies and information technology with the ethical behavior of auditors using the ANT.

    Methodology

    The present study is applied in terms of using the findings and qualitative in terms of the research method. It also has a developmental orientation with regard to increasing knowledge and presenting a new model. The research population includes studies related to the subject with the same sample, which includes 3 articles, and in this regard, no sampling was done and the sample and the population were considered the same. Then, the final model is prepared with the meta-synthesis of the sample components with the ANT approach. Finally, the importance of the components of the model was confirmed by interviewing 5 experts.

    Findings

    Findings showed that ethical behavior in auditors is influenced by human and technical actors. Human actors generally include moral theories and technical actors in general include information technology. Ethical theories (human actors) are also divided into two general parts: action-based theories and virtue-based theories (virtuosity). Action-based theories also include duty-based (duty-oriented), outcome-based (utilitarianism and otherism), divine-based (benevolence), and justice-based (justice-oriented). Information technology (technical actors) also includes the integrated theory of acceptance and use of advanced technology (motivation, hope for effort, and social impact). The overall findings of the study showed that the components of technical and human actors have a positive and significant effect on the development of ethical behavior in auditors.

    Originality/Value

    Considering the importance of systematizing ethical behavior and preparing models appropriate to the country's environment, the findings of this study with strong theoretical and practical support can help to better understand and accelerate the implementation of auditors' ethical behavior and human and technical actors and shows the effective role of each one clearly

    Keywords: Auditing Ethics, ethical theory, Philosophy of Ethics, Actors Network Theory (ANT)
  • Seyyed Jalaladdin Hosseini Dehshiri *, Mojtaba Aghaei Pages 229-243
    Purpose

    Because of the complexity of today's business environment that are associated with high levels of uncertainty and risk, Company seeks to manage and reduce risk in their supply chain. One of the strategies to deal with supply chain risks is increasing the supply chain resiliency. To increase the resilience of the supply chain, it is necessary to be considered various capabilities. One of the most important capabilities are technological capabilities. Companies that do not have sufficient maturity in the technological capabilities cannot simultaneously implementing several ways of risk management. On the other hand, many technological capabilities related to each other and are able to interact with other abilities. Therefore, in this paper to reduce risk and consequently increase the resilience of the supply chain, after identifying indicators of technological capabilities, these indicators were prioritized.

    Methodology

    At first, with the review conducted research in the field of supply chain resiliency, Indicators related to technological capabilities to increase supply chain resiliency were investigated and A list of identified criteria was placed at the disposal of company experts. Then, these criteria after examining in the case study and according to the experts with the Fuzzy Delphi method were modified and finalize. In the next step, based on SWARA method relevant indicators were weighted.

    Findings

    Criteria of technological collaboration, supply chain agility, flexibility of supply respectively were recognized as the most important indicator.

    Originality/Value

    With the development of information technology and the need for supply chain resilience, identifying technological capabilities and their impact on resilience is essential to reduce supply chain risk. In this paper, while identifying technological capabilities to increase supply chain resilience, these capabilities are prioritized. Also, the combined use of fuzzy Delphi methods to confirm the indicators and SWARA method has led to the stability of the results.

    Keywords: Resilience Supply Chain, Technological Capabilities, Fuzzy Delphi, SWARA
  • Samaneh Hoseinpoorian Chabok * Pages 243-256
    Purpose

    Educational environments as the most important supplier spaces of the society qualitative power, play an important role in interaction with human of mental and psychological perspectives. Therefore, the least attempt can be done in the situation to supply kids 'physical and spirited hygiene is to create some joyful spaces in the schools. We can acknowledge every student’s comprehensive growth and evolution in order to his education time duration, is provided in physical, cognitive, emotional, ethical and moral dimensions by cheerfulness and happiness at school. If one of these points get damaged or forgotten, the student dose not achieve the perfect ability and competence.

    Methodology

    Current research in addition to literature review and school environment refreshing necessity, by the library and field study and content analysis methods, addresses to study in the field of psychology, happiness and students 'physical and psychological needs.

    Findings

     Inefficiency of educational spaces and inappropriate management functions in happiness and cheerfulness creation among the students in order to better learning caused that this research addresses to design of educational space with utilizing principal approaches in management and compatible designing elements in schools.

    Originality/Value

    This research is seeking to reach to common patterns which causes students happiness by introducing schools’ open and closed spaces components with Iran and a broad's traditional and modern school samples analyzing and express them as design criterion.

    Keywords: Educational environment, Management, Happiness, primary school design
  • Mostafa Heidari Haratemeh * Pages 257-267
    Purpose

    The purpose of this study was to optimize the stock portfolio based on stochastic matrix theory in the stock market. and igenvalues to answer the question of whether the relevant information will exist using the Marčenko – Pastur distribution.

    Methodology

    The data of 31 shares in Tehran Stock Exchange in the period 2016 - 2019 will be examined for cross-correlation between shares. So, there will be 749 end-of-day prices and 748 logarithms of returns. This research has been done by descriptive-correlation method and is of applied research type.

    Findings

    The results showed: a) Observing the largest distribution of eigenvectors components, it can be seen that there is a strong asymmetry to the left of the distribution, meaning that the market responds more to bad events than good events. b) By clearing the correlation matrix, the difference between the predicted and realized risk can be slightly reduced. In other words, by identifying and removing non-valuable stocks from the portfolio of portfolio, the risk is reduced. c) Stochastic stock matrix can significantly predict the realized return and risk of the market and therefore has a great ability to explain the risk of market information. d) The inverse participation ratio determines the stocks affecting the special vectors and the main analysis of random matrices is based on adjusting this ratio using random matrix clearance.

    Originality/Value

    Stochastic matrix theory, unlike other portfolio formation methods that determine the weight of each asset in the portfolio, identifies unused stocks and removes them from the stock portfolio, thereby improving portfolio return and risk.

    Keywords: portfolio optimization, Random Matrix Theory, cross-correlation, Inverse participation ratio, Eigenvectors
  • Ahmad Sadeghi *, Mohammad Khodabakhshi, Zeinab Mir Ghasemi Pages 268-284
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the impact of technology orientation on the export performance with emphasis on the mediating role of innovation strategies (exploratory and exploitative) and moderating role of corporate social responsibility.

    Methodology

    This research is a descriptive correlation study and is one of the structural equation modeling in terms of implementation and data collection method. The statistical population of the study consisted of all manufacturers and exporters of detergent and sanitary products in Iran. According to convenience sampling method, 394 people were considered as statistical sample. For data collecting, a questionnaire with closed questions that containing 22 items was used. Validity of questionnaire was verified by confirmatory factor analysis and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. For data analyzing, Structural equation modeling and AMOS software were used.

    Findings

    The results of study show that technology orientation, through the mediating role of exploration innovation strategies affect on the manufacturers and exporters of detergent and sanitary products export performance. There is a direct relationship between technology orientation and exploration and exploitation innovation strategies. According to the results, we found that social responsibility has a positive moderating effect on the relationship between the technological orientation of the types of innovation (extraction and exploration). That is, at its higher levels, the intensity of the relationship between technological orientation and different types of innovation is stronger and vice versa.

    Originality/Value

    The technology orientation, through the exploration and exploitation innovation strategies contribute to success of export performance. Accordingly, for success of on the export performance, manufacturers and exporters of detergent and sanitary products can emphasize two strategies of innovation while strengthening the technology orientation strategy.

    Keywords: Technological orientation, export performance, corporate social responsibility, Innovation
  • Seyed Hesam Vagfi *, Zohre Nilofari Pages 285-305
    Purpose

    The present study examines the effect of business strategy on company performance with emphasis on management ability. This research is applied in terms of purpose and in terms of methodology of correlation is causal (post-event).

    Methodology

    The statistical population of the study is the companies listed on the Tehran Stock Exchange and using the systematic elimination sampling method, 135 companies were selected as a sample of the research in a 9-year period between 1390 and 1398. The method used to collect information is a library and the relevant data for measuring variables were collected from the Codal site and the companies' financial statements and performed in the initial calculations in Excel, then Stata software was used to test the research hypotheses.

    Findings

    The results of the study show that business strategy has a direct effect on return on assets, company value and operating cash flow. And management ability has a direct effect on the relationship between business strategy and return on assets and company value and has an inverse effect on the relationship between business strategy and operating cash flow.

    Originality/Value

    The results indicate that the choice of business strategy by managers can increase the performance of companies with information content and it can also be said that the ability of managers should be considered by the company's major decision makers.

    Keywords: Business Strategies, Firm Performance, management ability
  • Ali Akbar Khademi *, Hanieh Farazandeh Pages 306-332
    Purpose

    The purpose of this pathology study is alignment of employment and self-sufficiency area of Imam Khomeini Relief Committee with new policies and providing solutions.

    Methodology

    Study is practical in view of purpose and according to collection data method is descriptive survey. After study of literature and interview with scientific and executive experts, collected the information and tested the hypotheses conceptual model and final hypotheses of the edited research and with questionnaire tool. The statistical population of this study have been included all staff area of employment all over the country and the bosses of half of the offices of the township Relief Committee to 1800 people. The validity of questionnaire with approval of the opinion of experts at the area of employment of the centeral office and so, the reliability questionnaire have confiremed with Cronbach Alpha, 0/946. In order to measurement of alignment gap and investigate pathology hypothesizes with one sample T-test and for investigate the gap each of the dimensions have used with comparison of the mean in the two current and ideal situation and in order to rank the effectiveness of Friedman test. In order to test the research hypotheses, the hypotheses were tested by Amos software.

    Findings

    Content factors, environmental factors and structural factors also have significant effect on alignment. So, There is significant gap between the current situation and the favorable situation of employees in the field of employment and self-sufficiency and the three factors mentioned. According to the results of Friedman test, content factors with the most impact and structural factors with the least impact are ranked.

    Originality/Value

    Undoubtedly, the policies and strategies of an organization will be effective when there is a balance between the policy-maker and the planner and the executive body and or according to the common interpretation, alignment and coordination of the master class is a necessary condition and a prerequisite for the success of the organization in achieving its goals.

    Keywords: Content Factors, Environmental Factors, structural factors, Alignment, Pathology