فهرست مطالب

نشریه خط مشی گذاری عمومی در مدیریت
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 27، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ناصر صفاری زنجانی، مهدی کاظم زاده بیطالی*، محمد حسنی، منصوره نماز پور صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    توسعه حرفه ای کلید اصلی پیشرفت کارکنان و رشد حرفه ای آنها است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین توسعه حرفه ای کارکنان با خودکارآمدی آنان و نوع قدرت مدیران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه می باشد.

    روش

    جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان مرد و زن دانشگاه آزاد شهر ارومیه به تعداد 176نفر بوده که کلیه آنها مورد مطالعه قرار گرفته اند. روش تحقیق در این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه های توسعه حرفه ای کارکنان که بر مبنای پژوهش و اظهارات ریموند ای .نوا. (1992)، پرداختچی (1388) و استفاده از مدل نظری کاتنر (1997) ساخته شده است و همچنین از پرسشنامه های خودکارآمدی عمومی شرر (1982) و پرسشنامه نوع قدرت مدیران بر اساس چارچوب ارایه شده توسط فرنچ و ریون (1959) استفاده شده است.تجزیه و تحلیل آماری فرضیه های پژوهش در چارچوب ضریب همبستگی، آزمون tمستقل، آزمون تحلیل واریانس یکراهه (ANOVA) و رگرسیون چندگانه انجام گردید.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده بیانگر آن است که بین توسعه حرفه ای کارکنان و خودکارآمدی آنان و همین طور بین توسعه حرفه ای کارکنان و قدرت مدیران رابطه معنی داری وجود دارد. ولی بین خودکارآمدی کارکنان و قدرت مدیران رابطه معنی داری وجود ندارد. نتایج حاصل از رگرسیون نشان می دهد که توسعه حرفه ای کارکنان توان پیش بینی خودکارآمدی کارکنان و نوع قدرت مدیران را دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش پیش بینی کنندگی توسعه حرفه لازم است مسیولان دانشگاه به این امر توجه ویژه نمایند.

    کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، خودکارآمدی، قدرت، دانشگاه آزاد ارومیه
  • ابراهیم رحیمی*، نجیبه عباسی رستمی، فرانک صفری شاد، مهدی نوروزی صفحات 13-24
    زمینه

    توانمندسازی یکی از راه های بسیار مهم و کارآمد برای ارتقای عملکرد کارکنان در سازمان محسوب می شود.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر مطالعه و بررسی تاثیر مدیریت دانش بر توانمندسازی با در نظر گرفتن نقش میانجی یادگیری سازمانی است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه ی گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی به تعداد 250 نفر می باشد. حجم نمونه به وسیله فرمول کوکران 82 تعیین شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه مدیریت دانش لاوسون (2003) ؛ یادگیری سازمانی گومژ و همکاران (2005) و توانمندسازی اسپریتزر و میشرا (1992) استفاده شده است. برای بررسی روایی ابزار سنجش از روایی سازه و برای بررسی پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق مدل یابی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار Smart-PLS انجام شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که مدیریت دانش تاثیری مستقیم بر توانمندسازی و یادگیری سازمانی دارد. همچنین یافته ها نشان داد که مدیریت دانش تاثیری غیرمستقیم بر توانمندسازی از طریق یادگیری سازمانی دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش، مدیران می توانند از طریق مدیریت دانش و یادگیری سازمانی، زمینه توانمندسازی کارکنان را فراهم آورند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تسهیم دانش، انتقال و یکپارچه سازی دانش، یادگیری سازمانی، توانمند سازی
  • احمدعلی اسدپور* صفحات 25-36
    زمینه

    نااطمینانی درآمدهای صادراتی حاصل از نفت و تاثیر آن بر رشد اقتصادی کشورهای عضو اوپک

    هدف

    بررسی تاثیر نااطمینانی صادرات بر رشد اقتصادی کشورهای عضو اوپک در بازه زمانی سال های 2000 تا 2013 میلادی

    روش

    استفاده از مدل داده های ترکیبی سری زمانی- مقطعی یا داده های ترکیبیمی باشد. برای تعیین نوع مدل مورد استفاده در داده های ترکیبی از آزمون های مختلفی از جمله آزمون چاو، هاسمن وLM استفاده شده و سپس سه شاخص بی ثباتی صادرات تشریح و از شاخص چهارم برای محاسبه بی ثباتی صادرات در کشوهای عضو اوپک بهره برداری شده است.

    یافته ها

    نشان از منفی و معنی دار بودن (جدول 5) ضریب نااطمینانی صادرات داشته، لذا این نااطمینانی صادرات باعث کاهش در رشد اقتصادی کشورهای اوپک می شود. از آنجایی که متغیرها به صورت لگاریتم طبیعی به کار رفته اند، می توان گفت اگر نااطمینانی صادرات یک درصد افزایش یابد رشد اقتصادی به اندازه 47/0 درصد کاهش می یابد. از طرف دیگر نتایج حاصل از آزمون رابطه علیت نیز بیانگر وجود رابطه علیت از نااطمینانی صادرات به رشد اقتصادی است.

    نتایج

    کشورهای اوپک باید با سرمایه گذاری در سرمایه انسانی و مادی، افزایش فرآوری محصولات نفتی و تنوع کالاهای صادراتی، انعطاف لازم را در کاهش ضربه پذیری ناشی از نااطمینانی حاصل از درآمد رارقم زنند.

    کلیدواژگان: : تجارت، داده های پانل، رشد اقتصادی، کشورهای عضو اوپک، نااطمینانی صادرات
  • حسین صدری*، محمدرضا دلوی صفحات 37-50
    زمینه

    پیچیدگی محیط رقابت و افزایش انتظارات مشتریان، ضرورت ارزیابی عملکرد سازمان ها به منظور حصول اطمینان از اجرای استراتژی های خود را بیشتر آشکار می کند و یکی از ابزارهای مهم مدیریت برای ارزیابی عملکرد و همچنین اجرای استراتژی در شرکت ها، کارت امتیازی متوازن است که به مدیران کمک می کند تا فعالیت های کلیدی خود را پایش وکنترل نمایند. دراین تحقیق، تاثیر استراتژی نوآوری بر عملکرد با لحاظ کردن مدل کارت امتیازی متوازن مورد بررسی قرار گرفته است.   

    هدف

    هدف این پژوهش، بررسی تاثیر استراتژی نوآوری و انواع راهبردهای آن بر عملکرد بر اساس ابعاد چهارگانه کارت امتیازی متوازن در شرکت توزیع برق اصفهان به عنوان یکی از شرکت های توزیع برق مطرح درسطح کشورمی باشد.

    روش ها

    نوع تحقیق بر اساس ماهیت، توصیفی و از لحاظ روش تحقیق، پیمایشی است.جامعه آماری تحقیق، کلیه مدیران، روسای ادارات و کارشناسان شرکت توزیع برق اصفهان به تعداد 150 نفرمی باشند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی وفرمول کوکران تعداد 100 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه است که با استفاده ازروش آلفای کرونباخ، پایایی آن مورد تایید قرار گرفت برای تحلیل داده ها از آزمون رگرسیون چندگانه و نرم افزارspss استفاده شده است.       

    یافته ها

    نتایج بدست آمده گویای تاثیر قطعی راهبردهای تهاجمی، تدافعی، آینده نگری و پیشتازانه و تاثیر نسبی راهبردهای تحلیلی و ریسک پذیر بر عملکرد شرکت توزیع برق اصفهان می باشد.

    کلیدواژگان: استراتژی نوآوری، کارت امتیازی متوازن، مزیت رقابتی
  • مهدیه شیخ پور، سنجر سلاجقه* صفحات 51-63
    زمینه

    مسایل عمومی، ورودی فرآیند خط مشی عمومی هستند که می توانند عملکرد سازمان ها را به گونه ای متاثر سازند و یکی از مراحل عمده فرآیند خط مشی گذاری، مرحله اجرا می باشد.

    هدف

    بررسی وضعیت مسئله یابی رسمی و میزان اجرای خط مشی های عمومی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.

    روش ها

    جامعه آماری، کلیه پرسنل وزارتخانه مربوطه که نمونه گیری در مرحله اول به صورت خوشه ای و سپس به روش تصادفی ساده و با استفاده از فرمول کوکران، پانصدو ده نفر انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Amos انجام شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که وضعیت هر دو رویه مسئله یابی رسمی  در این وزارتخانه، بیش از سطح میانگین و میزان اجرای خط مشی های عمومی، پایین تر از سطح میانگین و در سطح غیر رضایت بخش می باشد. همچنین در مسئله یابی مستقیم، مسئله یابی ازطریق پیشی گرفتن سایر کشورها و در مسئله یابی غیرمستقیم، مسئله یابی از طریق کارکنان بالاترین رتبه را داشته است.

    نتیجه گیری

    نتایج، بیانگر آنست که مسایل در این حوزه زیاد بوده و بسیاری از خط مشی های این وزارتخانه بطور ناقص اجرا گردیده اند که این موضوع، معضلات عمده ای را در پی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: مسائل عمومی، مسئله یابی، خط مشی، اجرای خط مشی های عمومی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
  • حاجیه رجبی فرجاد*، اصغر پهلوان صفحات 65-79
    هدف

    پژوهش حاضر، با هدف بررسی تاثیر عدالت سازمانی بر توانمندی کارکنان با نقش میانجی رهبری تحول آفرین با توجه به خط مشی های دانشگاه علوم پزشکی می باشد.

    روش

    این پژوهش ازنظر هدف کاربردی، روش توصیفی - پیمایشی است، جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی ایران که تعداد آنها 456 نفر می باشد با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه در این پژوهش 208 نفر است محاسبه شده است و روش نمونه گیری تصادفی ساده بوده است. ابزار گردآوری اطلاعات، سه پرسشنامه استاندارد است که عبارتند از رهبری تحول آفرین باس و آولیو (1994)، عدالت سازمانی نیهوف و مورمن (1998) و توانمندسازی کارکنان اسپریتز (1996)که روایی آن توسط اساتید و خبرگان و تعیین و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 872/0 محاسبه گردید.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آزمون کولموگروف-اسمینروف، آزمون بارتلت و تعیین بار عاملی، همچنین معادلات ساختاری صورت گرفته است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان می دهد که با توجه به خط مشی های دانشگاه علوم پزشکی تاثیر عدالت سازمانی بر توانمندی کارکنان با نقش میانجی رهبری تحول آفرین تایید شد. تاثیر عدالت سازمانی بر توانمندی کارکنان و رهبری تحول گرا تایید شد ولی تاثیر رهبری تحول گرا بر توانمند سازی کارکنان تایید نشده است.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، عدالت سازمانی، توانمندی کارکنان، دانشگاه علوم پزشکی
  • زهرا عطف، ایمان قاسمی همدانی*، مهناز مهناز حاج علیان صفحات 81-92
    زمینه و هدف

    زن به علت تفاوتی که بر اساس خلقت حکیمانه خداوند، در جنسیت با مرد دارد، در طول تاریخ موضوع بحث و گفتگوی ادیان الهی، شعرا، نویسندگان، مردم شناسان و جامعه شناسان بوده است. علی رغم وجود نتایج مطلوبی که از مدیریت زنان در سازمان ها حاصل گردیده است، اغلب مدیران ارشد در سازمان ها به انتخاب مدیر مرد تمایل دارند. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر سقف شیشه ای بر عدم بکارگیری مدیران زن در سازمان های دولتی استان مازندران می باشد.

    روش تحقیق

    این پژوهش باتوجه به هدف از نوع کاربردی و با توجه به نحوه ی گرد آوری داده ها پیمایشی و از نوع همبستگی است. برای گرد آوری داده ها از مطالعات کتابخانه ای و میدانی استفاده و پرسشنامه تحقیق شامل 71 سوال است. این مطالعه برروی140 نفر از مدیران زن در سازمان های دولتی استان مازندران انجام گرفته و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تی انجام شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمون فرضیه های تحقیق حاکی از آن است که به ترتیب متغیرهای خود ناتوان انگاری، جامعه پذیری در سقف شیشه ای، بر عدم بکارگیری زنان در پست های مدیریت تاثیرگذار بوده اند. بررسی نتیجه فرضیه اول با استفاده از آزمون تی نشان داد که اختلاف میانگین محاسبه شده بین میانگین واقعی متغیر و میانگین تراز برابر با 256/0 است و می توان نتیجه گرفت که سقف شیشه ای بر عدم بکارگیری مدیران زن تاثیرگذار است. بررسی نتیجه فرضیه دوم با استفاده ازآزمون تی نشان داد که اختلاف میانگین محاسبه شده بین میانگین واقعی متغیر و میانگین تراز برابر 768/0 است واین حاکی از آن است که خود ناتوان انگاری بر عدم بکارگیری مدیران زن موثر است. همچنین نتیجه فرضیه سوم با استفاده ازآزمون تی نشان داد که اختلاف میانگین محاسبه شده بین میانگین واقعی متغیر و میانگین تراز برابر 571/0 است بنابراین جامعه پذیری ناتوانی زنان بر عدم بکارگیری مدیران زن تاثیر دارد.

    نتیجه گیری

    ریشه مسایل بر ای عدم حضور تعداد قابل توجه زنان در مشاغل مدیریتی به باورهای فرهنگی مربوط است. این تحقیق هم مثل سایر پژوهشها نگرش جامعه و دیدگاه های کلیشه ای حاکم در اذهان تصمیم گیرندگان را به عنوان یکی از عوامل مهم ارتقای زنان به مشاغل مدیریتی تا یید کرده است

    کلیدواژگان: سقف شیشه ای، جامعه پذیری، خود ناتوان انگاری، عدم بکارگیری زنان، زنان
|
  • Naser Safarizanjani, Mehdi Kazemzadehbeytali *, Mohammad Hassani, Mansoreh Namazpour Pages 1-12
    Background and aims

    Professional development is key to professional growth and staff development. The major purpose of this study is to investigate the relationship between staff professional development and their self-efficacy and the types of managers’ power at Urmia Islamic Azad University.

    Methods

    The statistical society of this study covers 176 subjects of male and female staffs of the University in the academic year 2009-10. The method used in this study is descriptive and correlation type. To collect the data, professional development questionnaire was applied on the basis of research and statements, Raymon'sNoe (1992), Pardakhtchi (1388), and Kutner's theoretical model (1997). The study also employs Sherer's general self-efficacy questionnaire (1982) and French and Riven's type of managers’ power questionnaires (1959).For analyzing data in this study, descriptive statistics technique such as mean, standard deviation and inferential analysis of variance and multiple regression analysis were used.

    Results

    The results indicate there is a meaningful  relationship between professional development of employees and their  self-efficacy Similarly, between professional development of employees and management power. As well as There is a meaningful relationshp between some components of the professional development of employees of their self-efficacy components and the type of the management power .But the no meaningful  different self-efficacy beliefs of employees  and professional development their according to " gender " and "academic major groups". The regression results indicate that among the five components of the professional development of employees only training, participation components are meaningful respectively in predict self-efficacy of employees and type of the management power.

    Conclusion

    According to predicted roles of professional development, it is necessary foruniversity officials to pay special attention to this matter.

    Keywords: Professional development, self-efficacy, power, Azad University of Urmia
  • Ebrahim Rahimi *, Najibeh Abbasi Rostami, Faranak Safari Shad, Mahdi Nowrozi Pages 13-24
    Background

    empowering a very important and efficient ways to improve the performance of employees in the organization.

    Aim

    This  study  aimed  at  evaluating  the effect  of  knowledge  management  on  empowerment  with regard to organizational learning  the  role  of  the  mediator.

    Method

    This research is applied objective and the descriptive method of data collection. The population of this research, is Central Province Office of Education staff to 250 people. The sample size was determined by sample size formula 82. In order todata collection is used questionnaires Lawson,s (2003); Gomes et al. organizational learning (2005) and Spritzer and Mishra,s empowerment (1992). Construct  validity  and  cronbach's  alpha  coefficient  were used  for  assessing  the  validity  and  reliability  respectively.  To hypotheses test, structural equation modeling and Smart-PLS software were used. 

    findings

    The results showed that knowledge management direct impact on the empowerment and organizational learning. The results also showe knowledge management is an indirect effect On empowerment through organizational learning.

    Conclusion

    Based on these findings, managers can through knowledge management and organizational learning, provide staff empowerment.

    Keywords: knowledge management, Knowledge sharing, transfer, integration of knowledge, Organizational Learning, Empowerment
  • Ahmadali Asadpour * Pages 25-36
    Background

    Uncertainty about oil export revenues and its impact on OPEC's economic growth

    Objective

    To investigate the effect of export uncertainty on economic growth of OPEC member countries during the years 2000 to 2013

    Method

    The use of a time-series or hybrid data combination model. To determine the type of model used in the combined data, various tests such as Chow, Hausman and LM have been used, and then three indicators of export instability have been described and the fourth indicator has been used to calculate export instability in OPEC member drafts.

    Findings

    The negative and significant (Table 5) is the export uncertainty factor. Therefore, this uncertainty in exports reduces the economic growth of the OPEC countries. Since variables are used as natural logarithms, It can be said that if the uncertainty of exports increases by one percent, economic growth will fall by as much as 0.47 percent. On the other hand, the results of the test of causality relationship also indicate that the causality relationship is from export uncertainty to economic growth.

    RESULTS

    OPEC countries need to invest flexibly in human and material capital, increasing the processing of petroleum products and the diversification of export goods, in order to reduce the vulnerability of income-generating uncertainty.

    Keywords: trade, Panel data, Economic growth, OPEC member countries, uncertainty in exports
  • Hossein Sadri *, Mohammadreza Dalvi Pages 37-50
    Background

    the complexity of competition environment and increase in customers’ expectations declares the necessity of  organizations’ performance measurement to be sure about its strategies. One of  the important  management tools for performance measurement and  also strategy execution in companies is balanced scorecard that helps managers to control and refine their key activities.

    Objective

    The goal of this research is evaluation of Innovation strategy effect and its guidelines on performance according to balanced scorecard quadruple dimensions in Esfahan Electricity Power Distribution Company as a main  electricity power distribution company in country.

    Methods

    The nature of this research is descriptive and its method is survey. The research statistical population is 150 people of Esfahan Electricity Power Distribution Company’s managers, chairmen, and experts which were chosen by random sampling method and 100 people were chosen by Cochran's C test as a sample size. The data collection tool is survey which its reliability was confirmed by Cronbach’s Alpha. Multiple Regression Analysis and SPSS software are used for data analysis.

    Findings

    Research results represents the definite effect of aggressive, defensive, futurity and proactiveness guidelines and also the relative effect of analytic and risky guidelines on performance of Esfahan Electricity Power Distribution Company.

    Keywords: Innovation Strategy, Balanced Scorecard, Competitive advantage
  • Mahdieh Sheikhpour, S Salajeghe * Pages 51-63
    Background

    public problems are the inputs of the process of public policy that may have a strong effect on the performance of organizations in some ways, and Implementation is one of the major steps in the process of public policy making.

    Objectives

    Investigation of the situation of formal problem finding and the level of public policy performance in the Ministry of Cooperatives, Labour and Social Welfare.

    Methods

    The population of this study is all the employees of this ministry. cluster sampling was first used and then random sampling by using Cochran formula, 510 people were selected. Data collection was done through a questionnaire and the analysis of data was done by means of SPSS and Amos software. Findigs:The findings showed that the situation of these two processes of  official problem finding is higher than the average level and the level of performing public policies is lower and unsatisfactory. Also, in the direct finding problem, finding problem through overtaking other countries and in the indirect finding problem, finding problem through employees had the highest rate.

    Conclusion

    The results showed the high number of  problems in this field, and most of  public policies of this ministry have been performing incompletely resulted in major problem.

    Keywords: : public problems, finding problem, Implementation of public policy, Ministry of Cooperatives, Labour, Social Welfare
  • Hajieh Rajabi Farjad *, Asghar Pahlavan Pages 65-79
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the effect of organizational justice on the empowerment of employees with the role of intermediary transformational leadership.

    Method

    This research is a descriptive-survey method for the purpose of applied research. The statistical population of the study was all employees of Tehran University of Medical Sciences with 456 people. Using Cochran's formula, the sample size in this study was 208,people have been calculated and sampling Bodh is simple random sampling. Data collection, three standard questionnaires that include Transformational Leadership Bass and Avolio ( (1994, organizational justice Niehoff and Moorman (1998) and empowerment Sprites (1996) and its validity by professors and experts and its reliability by using Cronbach's alpha was calculated 0/872.

    Results

    Data analysis was performed using Kolmogorov-Smirnov test, Bartlet test and factor load estimation, as well as structural equations.

    Conclusion

    The results of the research show that the impact of organizational justice on the empowerment of employees with the intermediate role of transformational leadership was confirmed. The impact of organizational justice on staff's empowerment and transformational leadership has been confirmed, but the impact of transformational leadership on employee empowerment has not been confirmed.

    Keywords: Transformational Leadership, Organizational justice, Empowerment, Tehran University of Medical Sciences
  • Zahra Ataf, Iman Ghasemi Hamedani *, Mahnaz Haj Alian Pages 81-92
    Background and Objectives

    The woman has been the subject of discussion of divine religions, poets, writers, anthropologists, and sociologists for the time being, due to the difference between the wisdom of God in man and his gender. In spite of the desirable results of women's management in organizations, most top managers in organizations tend to choose male managers. The purpose of this research is to investigate the effect of glass ceiling on the non-use of female managers in governmental organizations of Mazandaran province.
    Research

    method

    This research is a survey based on the purpose of the applied type and according to the method of collecting the survey data and correlation type. Library and field studies were used to collect data and the research questionnaire included 71 questions. This study was performed on 140 female managers in governmental organizations of Mazandaran province and data analysis was done using SPSS software and T test.

    Results

    The results of the research hypothesis test indicated that, according to their self-maladaptive variables, socialization at the glass ceiling, the lack of employment of women in management positions was effective. The results of the first hypothesis test using t-test showed that the average of the calculated mean of the real mean of the variable and the average level is equal to 0.256. It can be concluded that the glass ceiling influences the non-use of female managers. The results of the second hypothesis test using T test showed that the average of the calculated mean of the real mean of the variable and the average level was equal to 76.8, which suggests that self-incapacity is effective in not employing female managers. Also, the result of the third hypothesis is using The T test showed that the mean difference between the real mean of the variable and the average level is equal to 571/0. Therefore, the social empowerment of women's disability is affected by the lack of use of female managers.

    Conclusion

    The root causes of the lack of a significant number of women in management jobs are related to cultural beliefs. This research, like other research, has confirmed the attitude of society and stereotypical views of decision-makers as one of the important factors in promoting women's leadership in management jobs.

    Keywords: glass ceiling, Socialization, self-disability, lack of women, women