فهرست مطالب

نشریه روانشناسی اجتماعی
سال ششم شماره 50 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی فرنام، فاطمه مقصودلو*، رویا محمدی صفحات 1-10
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه کیفیت زندگی و بهزیستی اجتماعی در زنان نابارور تحت درمان لقاح آزمایشگاهی و زنان بارور انجام شد. این مطالعه توصیفی از نوع علی مقایسه ای بود. جامعه پژوهش زنان مراجعه کننده به مرکز ناباروری شهر زاهدان در فصل های بهار و تابستان سال 1397 بودند که از میان آنان 60 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. همچنین 60 زن بارور که با آنها همتا شدند به عنوان نمونه جهت مقایسه انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه های کیفیت زندگی (سازمان بهداشت جهانی، 2006) و بهزیستی اجتماعی (کییز، 1998) بودند. داده ها با روش تحلیل واریانس چندمتغیری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه بیست و یک تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که بین کیفیت زندگی و بهزیستی اجتماعی در زنان نابارور تحت درمان لقاح آزمایشگاهی و زنان بارور تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارت دیگر میزان کیفیت زندگی و بهزیستی اجتماعی زنان بارور به طور معناداری بالاتر از زنان نابارور تحت درمان لقاح آزمایشگاهی بود (001/0>P). بنابراین زنان نابارور تحت درمان لقاح آزمایشگاهی برای بهبود ویژگی های روانشناختی خود نیاز به مداخله دارند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، بهزیستی اجتماعی، زنان نابارور، زنان بارور
  • غلامرضا ثناگوی محرر، زهرا کرمی مهاجری، رویا محمدی*، فاطمه مقصودلو صفحات 11-22

    هدف این پژوهش تعیین اثربخشی شناخت درمانی بر نشخوار فکری، تنظیم هیجان و حل مساله اجتماعی در بیماران مبتلا به اختلال وسواسی-اجباری بود. این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه های مداخله و گواه بود. جامعه پژوهش بیماران مبتلا به اختلال وسواسی-اجباری مراجعه کننده به کلینیک های خدمات روانشناختی شهر تهران در فصل تابستان سال 1397 بودند. نمونه پژوهش 30 فرد مبتلا به اختلال وسواسی-اجباری با شدت متوسط بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه مداخله 8 جلسه 2 ساعته با روش شناخت درمانی آموزش دید و گروه گواه آموزشی دریافت نکرد. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های نشخوار فکری (نولن-هوکسما و مارو، 1991)، تنظیم هیجان (گراتز و رومر، 2004) و حل مساله اجتماعی (دزوریلا و همکاران، 2002) بودند. داده های جمع آوری شده با روش مانکووا تحلیل شدند. یافته ها حاکی از آن بود که بین گروه های مداخله و گواه در هر سه متغیر نشخوار فکری، تنظیم هیجان و حل مساله اجتماعی تفاوت معناداری وجود داشت. به بیان دیگر شناخت درمانی باعث کاهش نشخوار فکری و افزایش تنظیم هیجان و حل مساله اجتماعی در بیماران مبتلا به اختلال وسواسی-اجباری شد (001/0<p). بر اساس نتایج، پیشنهاد می شود که از روش شناخت درمانی برای ارتقای سلامت (کاهش نشخوار فکری و افزایش تنظیم هیجان و حل مساله اجتماعی) بیماران مبتلا به اختلال وسواسی-اجباری استفاده شود.

    کلیدواژگان: شناخت درمانی، نشخوار فکری، تنظیم هیجان، حل مساله اجتماعی، اختلال وسواسی-اجباری
  • نجف طهماسبی پور، نسیبه شهریاری* صفحات 23-33

    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش مفاهیم یادگیری خودتنظیمی بر پرخاشگری و حل مساله اجتماعی دانش آموزان بیش فعال انجام شد. این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه های آزمایش و کنترل بود. جامعه پژوهش دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی شهرستان پاوه در سال تحصیلی 97-1396 بودند که از میان آنها 30 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 45 دقیقه ای مفاهیم یادگیری خودتنظیمی را آموزش دید و گروه کنترل آموزشی دریافت نکرد. داده ها با پرسشنامه های مشکلات رفتاری کانرز (1990)، پرخاشگری شهیم (1385) و حل مساله اجتماعی دزوریلا و همکاران (2002) جمع آوری و با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین گروه های آزمایش و کنترل در پرخاشگری و حل مساله اجتماعی تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر آموزش مفاهیم یادگیری خودتنظیمی باعث کاهش پرخاشگری و افزایش حل مساله اجتماعی دانش آموزان بیش فعال شد (001/0<p). نتایج حاکی از اثربخشی آموزش مفاهیم یادگیری خودتنظیمی در کاهش پرخاشگری و افزایش حل مساله اجتماعی دانش آموزان بیش فعال بود. در نتیجه مشاوران مدارس و درمانگران می توانند از آموزش مفاهیم یادگیری خودتنظیمی برای بهبود پرخاشگری و حل مساله اجتماعی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: یادگیری خودتنظیمی، پرخاشگری، حل مساله اجتماعی، دانش آموزان بیش فعال
  • شیما شهرکی قدیمی*، افسانه خواجوند خوشلی، جوانشیر اسدی صفحات 35-44

    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی نمایش درمانی بر مولفه های عاطفی، جسمی و روانی دلزدگی زناشویی در زنان انجام شد. این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه های آزمایش و کنترل بود. جامعه پژوهش زنان 35-25 ساله دارای مشکلات زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر مشهد در فصل بهار سال 1397 بودند. نمونه پژوهش 44 زن بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه (هر گروه 22 زن) جایگزین شدند. گروه آزمایش 10 جلسه 90 دقیقه ای با روش نمایش درمانی آموزش دید. داده ها با پرسشنامه دلزدگی زناشویی پاینز (1996) جمع آوری و با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین گروه های آزمایش و کنترل در مولفه های عاطفی، جسمی و روانی دلزدگی زناشویی زنان تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر نمایش درمانی باعث بهبود مولفه های عاطفی، جسمی و روانی دلزدگی زناشویی در زنان شد (05/0<p). نتایج حاکی از اهمیت نمایش درمانی در بهبود مولفه های عاطفی، جسمی و روانی دلزدگی زناشویی در زنان بود. در نتیجه درمانگران می توانند از روش نمایش درمانی برای بهبود مولفه های دلزدگی زناشویی زنان استفاده کنند.

    کلیدواژگان: نمایش درمانی، دلزدگی زناشویی، زنان
  • پریناز بنیسی*، حسن شمس اسفندآباد، سوزان امامی پور صفحات 45-55
    این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش فلسفه به کودک بر تحمل ابهام و مهارت های اجتماعی انجام شد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها به صورت نیمه آزمایشی، از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل و آزمایش بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان دوره اول متوسطه منطقه 3 تهران در نیمسال اول سال تحصیلی 98-1397 بود (N=6500). حجم نمونه 30 نفر در نظر گرفته شد و برای نمونه گیری از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه تحمل ابهام مک لین (1993)، پرسشنامه مهارت های اجتماعی ماتسون (1983) و یک دوره آموزش فلسفه برای گروه آزمایش به مدت 13 جلسه 60 دقیقه ای که بر اساس «طرح درس های فلسفه برای کودکان» تدوین شده بود شرکت داده شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل کوواریانس استفاده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که آموزش فلسفه بر تحمل ابهام و مهارت های اجتماعی تاثیر دارد. اعمال این روش آموزشی موجب بهبود تحمل ابهام و مهارت های اجتماعی شد. بنابراین باید برای بهبود بخشیدن به تحمل ابهام و مهارت های اجتماعی که هدف از کسب آنها شکوفایی ذهنی است، استفاده کرد و روش آموزش فلسفه را راهکاری مفید در نظام آموزشی کشور دانست.
    کلیدواژگان: آموزش فلسفه، تحمل ابهام، مهارت های اجتماعی
  • سیده زهرا علوی*، عباس امان الهی، یوسفعلی عطاری، امین کرایی صفحات 57-72
    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بر بهبود صمیمیت اجتماعی و انعطاف پذیری روان شناختی زوج های ناسازگار انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل 100 زوج از زوج های مراجعه کننده به مراکز مشاوره ی شهر اهواز در فصل پاییز 1396 بود. نمونه پژوهش شامل 3 زوج (6 نفر) از زوج های مراجعه کننده به این مراکز بودند که با توجه به نتایج مقیاس سازگاری زوجی (اسپانیر، 1976) با خط برش 101و با روش نمونه گیری هدف مند انتخاب شدند. در این پژوهش از طرح شبه آزمایشی تک موردی از نوع خط پایه چندگانه ناهم زمان استفاده شد. برای سنجش صمیمیت اجتماعی از خرده مقیاس صمیمیت اجتماعی مقیاس ارزیابی شخصی صمیمیت شافر و السون (1981) و برای سنجش انعطاف پذیری روان شناختی از مقیاس پذیرش و اقدام نسخه 2 (AAQII) استفاده شد. پروتکل زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد در سه مرحله خط پایه، مداخله ی 12 جلسه ای به صورت هفتگی (جلسه های 90 دقیقه ای) و پیگیری 2 ماهه اجرا گردید. تحلیل داده ها به روش های تحلیل دیداری، شاخص تغییر پایا و فرمول درصد بهبودی انجام گردید. یافته ها نشان داد که زوج ها در مرحله درمان در صمیمیت اجتماعی 93/41% و در انعطاف پذیری روان شناختی 96/36% بهبود را تجربه کردند. یافته های پژوهش حاضر روشنگر این است که زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد با افزایش پذیرش، ذهن آگاهی و رفتارهای متعهدانه از کارایی لازم در بهبود صمیمت اجتماعی و انعطاف پذیری روان شناختی در روابط زوجی برخوردار است. لذا درمانگران حوزه زوج و خانواده می توانند از این رویکرد جهت بهبود روابط زوجی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: زوج درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد، صمیمت اجتماعی، انعطاف پذیری روان شناختی، زوج های ناسازگار
  • امیر دهان زاده، محمدرضا برنا* صفحات 73-82

    بررسی تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر احساس امنیت اجتماعی و سلامت روان در نوجوانان اهواز امیر دهان زاده محمد برنا چکیده هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر احساس امنیت اجتماعی و سلامت روان در نوجوانان شهر اهواز بود. نمونه پژوهش شامل 30 نوجوان بود که به صورت در دسترس و داوطلبانه انتخاب و سپس به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند. طرح پژوهش از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود. از هر دو گروه به وسیله پرسشنامه امنیت اجتماعی و پرسشنامه سلامت عمومی GHQ پیش آزمون به عمل آمد. سپس گروه آزمایش به مدت 10 جلسه (5هفته)، هفته ای دو جلسه 120 دقیقه ای در معرض متغیر مستقل (آموزش مهارت های زندگی) قرار گرفتند. سپس از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. برای تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چند متغیری (مانکوا) با استفاده از نرم افزار SPSS-23 استفاده شد. نتایج بدست آمده در سطح معنی داری 05/0 نشان دادند که آموزش مهارت های زندگی باعث افزایش احساس امنیت اجتماعی و سلامت روان در نوجوانان گروه آزمایش در مقایسه با گروه گواه شد.

    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، احساس امنیت اجتماعی، سلامت روان
  • مرضیه طالب زاده شوشتری* صفحات 83-94

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه استرس ادراک شده، سخت رویی و شادکامی با میزان سازگاری اجتماعی در دانشجویان زن دانشگاه پیام نور بود. جامعه آماری در این پژوهش کلیه دانشجویان زن دانشگاه پیام نور در سال 1396بودند. نمونه این پژوهش 300 شامل نفر از جامعه مذکور بود که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه استرس ادراک شده صفار زاده (1379) ، سخت رویی اهواز (1377) ، شادکامی آرگایل (1989) و سازگاری اجتماعی و پرسشنامه سازگاری اجتماعی بل (1989) بود. پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. نتایج نشان داد که بین استرس ادراک شده با میزان سازگاری اجتماعی در دانشجویان رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. بین سخت رویی با میزان سازگاری اجتماعی در دانشجویان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. بین شادکامی با میزان سازگاری اجتماعی در دانشجویان رابطه مثبت معنی داری وجود دارد. متغیر شادکامی با ضریب بتای 30/0، متغیر سخت رویی با ضریب بتای 25/0، می تواند به طور مثبت و معنی دار و متغیر استرس ادراک شده با ضریب بتای 21/0 می تواند به طور منفی و معنی دار سازگاری اجتماعی در دانشجویان را پیش بینی کنند.

    کلیدواژگان: استرس ادراک شده، سخت رویی، شادکامی و میزان سازگاری اجتماعی
|
  • Ali Farnam, Fatemeh Maghsoodlo *, Roya Mohammadi Pages 1-10
    Present research aimed to comparison the quality of life and social well-being in infertile women undergoing in vitro fertilization therapy and fertile women. This study was a descriptive from type of comparative. The research population was women referred to Zahedan infertility center in spring and summer seasons of 2018 year, that from them 60 people were selected by simple random sampling method. Also 60 fertile women who were matched with them were selected as a sample for comparison. Data collection tools included the questionnaires of quality of life (World Health Organization, 2006) and social well-being (Keyes, 1998). Data were analyzed by multivariate analysis of variance method with using SPSS of 21 versions. The findings showed that there was a significant difference between the quality of life and social well-being in infertile women undergoing in vitro fertilization therapy and fertile women. In the other word, the rate of quality of life and social well-being in the fertile women significantly was higher than the infertile women undergoing in vitro fertilization therapy (P<0/001). Therefore, infertile women undergoing in vitro fertilization therapy need to intervention to improve their psychological characteristics.
    Keywords: quality of life, social well-being, infertile women, fertile women
  • Gholamreza Sanagouye Moharer, Zahra Karami Mohajeri, Roya Mohammadi *, Fatemeh Maghsoodloo Pages 11-22

    The aimed this research was effectiveness of cognitive therapy on rumination, emotion regulation and social problem solving in patients with obsessive-compulsive disorder. This study was a semi-experimental with a pre-test and post-test design with an experimental and control groups. Research population was patients with obsessive-compulsive disorder referring to the psychological services clinics of Tehran city in the summer season of 2017 year. Sample research was 30 patients with obsessive-compulsive disorder with moderate intensity that selected by available sampling method and randomly assigned to two equal groups. The experimental group received 8 sessions of 2 hours cognitive therapy and the control group didn’t receive any training. Research instruments were the questionnaires of rumination (Nolen-Hoeksema & Marrow, 1991), emotion regulation (Gratz & Roemer, 2004) and social problem solving (D’Zurilla & et al, 2002). Data collected analyzed by MANCOVA method. The findings showed that there was a significant difference between the experimental and control groups in the three variables of rumination, emotion regulation and social problem solving. In the other words, cognitive therapy led to decrease the rumination and increase the emotion regulation and social problem solving in patients with obsessive-compulsive disorder (P<0/001). Based on the results, it is suggested that used from cognitive therapy for the promotion of health (decrease the rumination and increase the emotional regulation and social problem solving) in patients with obsessive-compulsive disorder.

    Keywords: cognitive therapy, rumination, emotion regulation, social problem solving, obsessive-compulsive disorder
  • Najaf Tahmasbipour, Nasibeh Shahriyari * Pages 23-33

    This research aimed to determine the effectiveness of training the self-regulation learning concepts on aggression and social problems solving of hyperactive students. This research was a semi-experimental with a pre-test and post-test design with an experimental and control groups. Research population was elementary boy students of Paveh suburb in 2017-18 academic years that from them 30 person were selected by multistep cluster sampling method and randomly divided into two equal groups. The experimental group trained self-regulation learning concepts 8 sessions of 45 minutes and the control group didn’t receive any training. Data were collected with the questionnaires of behavioral problems of Conners (1990), aggression of Shahim (2006) and social problem solving of D’Zurilla & et al (2002) and analyzed by multivariate analysis of covariance method. The findings showed that there was a significant difference between the experimental and control groups in the aggression and social problems solving. In the other words, training the self-regulation learning concepts significantly led to decrease the aggression and increase the social problems solving of hyperactive students (P<0/001). The results indicate the effectiveness of training the self-regulation learning concepts in decrease the aggression and increase the social problems solving of hyperactive students. Therefore, school counseling and therapists can use from training the self-regulation learning concepts to improve aggression and social problems solving.

    Keywords: Self-regulation learning, aggression, social problems solving, hyperactive students
  • Shima Shahraki Ghadimi *, Afsane Khajevand Khoshli, Javanshir Asadi Pages 35-44

    This research aimed to determine the effectiveness of drama therapy on emotional, physical and mental components of marital burnout in women. This research was a semi-experimental with a pre-test and post-test design with an experimental and control groups. Research population was women aged 25-35 years with marital problems referring to the counseling centers of Mashhad city in spring season of 2017 year. Sample research was 44 women that selected by available sampling method and randomly assigned to two groups (each group 22 woman). The experimental group 10 sessions of 90 minutes trained by drama therapy. Data collected with the questionnaires of Pines marital burnout (1996) and analyzed by multivariate analysis of covariance method. The results showed that there was a significant difference in the emotional, physical and mental components of marital burnout of women. In the other words, drama therapy significantly led to improve the emotional, physical and mental components of marital burnout in women (P<0/05). The results indicated the importance of drama therapy in improving the emotional, physical and mental components of marital burnout in women. As a result, therapists can be use from drama therapy method to improve the marital burnout components of women.

    Keywords: drama therapy, marital burnout, Women
  • Parenaz Banisi *, Hasan Shams Esfandabad, Susan Emamipour Pages 45-55
    The aim of this study was to determine the effect of teaching philosophy on the child on self-confidence and social skills. The purpose of this study was applied and the data collection method was semi-experimental, pre-test and post-test with control and experimental group. The statistical population consisted of all students in the first grade secondary school in District 3 of Tehran in the first half of the academic year (1967-98) (N = 6500). The sample size was 30 people. A spherical random sampling method was used for sampling. Data gathering tool, McLean Turning Questionnaire (1993), Matson's Social Skills Questionnaire (1983), and a group philosophy training course for 13 sessions of 60 minutes based on the "Lesson Plan for Children's Philosophy". Statistical analysis of covariance analysis was used to analyze the data. The results showed that the teaching of philosophy is skilful on ambiguity and social security. Applying this methodology improves ambiguity and social commitment. Therefore, to improve the tolerance of the ambiguity and social skills of the mind to grow, it is necessary to use the philosophy of education as a useful tool in the education system of the country.
    Keywords: Philosophy teaching, tolerance of ambiguity, social skills
  • Seyedeh Zahra Alavi *, Abbas Amanelahi, Yousefali Attari, Amin Koraei Pages 57-72
    The aim of this study was to investigate the effectiveness of acceptance and commitment couple therapy on social intimacy and psychological flexibility in maladjusted couples. The study population included 100 couples chosen among couples that were referred to Ahvaz counseling centers during the fall 2017. The sample consisted of 3 couples (6 individuals) that were selected according to the results of the outcome Dyadic Adjustment Scale (Spanier, 1976) with cut-off 101 and with purposive sampling. Non-concurrent multiple baseline semi experimental single case study was used as the method of the present study. Social intimacy sub-scale was used as Personal assessing scale of Schaefer & Olson (1981) intimacy, and the acceptance and commitment questionnaire – II (AAQ-II) was used to assessing the psychological flexibility. The acceptance and commitment couple therapy protocol was carried out in three phases of intervention (Baseline, 12 sessions weekly (90 minutes each), and two months follow-up). Data were analyzed using visual analysis, the improvement percentage formula and the reliable change index (RCI) strategies. Results showed 41.93% improvement in social intimacy and 36.96% in psychological flexibility.The findings of this study shows that by increasing mindfulness and commitment actions, the acceptance and commitment couple therapy has required effectiveness in improvement of social intimacy and psychological flexibility in couple relationships. So the couple and family therapists can use this approach in order to improve the couple relationships.
    Keywords: Acceptance, Commitment Couple Therapy, Social Intimacy, Psychological flexibility, Maladjusted couples
  • Amir Dahanzadeh, Mohammad Borna * Pages 73-82

    Investigate the effectiveness of training of social skills on social security and mental health among adolescents in Ahvaz Amir Dahanzadeh Mohammad Borna Abstract The aim of this study was to investigate the effectiveness of training of social skills on social security and mental health among adolescents in Ahvaz. The simple consisted of 30 adolescents who were chosen by by requesting people to attend the research. The subjects were asigned to experimental and control group, randomly. The research design was pretest-posttest with control group. The subjects answered social security questionnaire and general health questionnaire. Then, experimental group was trained during 10 session (120-houre per a session) but control group didn’t receive any information. To analysis the data, MANCOVA method was used via SPSS-23. The results showed that training of social skills had been impacted the social security and mental health among adolescents in Ahvaz.

    Keywords: Social skills, Social Security, mental health
  • Marzieh Talebzadeh shoshtari * Pages 83-94

    The purpose of this study was to investigate the relationship between perceived stress, hardiness and happiness with social adjustment in female students of Payam Noor University of Baghmalek city. In this research, the statistical population all of female students of Payam-e-Noor University of Baghmaolek in the 1396 who about 1400 people. The sample of this study, which consisted of 300 students, was selected on the basis of simple random sampling method. The instrument was used Perceptual Stress Questionnaire of Safar zadeh (2000), hardiness of Ahvaz (1377), Happiness of Argyle (1989), and Social Adjustment Questionnaire Bell (1989). The present study was a correlation. The results showed that there is a negative and significant relationship between perceived stress and the level of social adjustment in students. There is a significant positive correlation between hardiness and social adjustment in students. There is a significant positive correlation between happiness and social adjustment in students. Happiness variable with beta coefficient of 0/21, hardiness variable with beta coefficient of 0/25 can be positive and significant and the perceived stress with beta coefficient of 0/21 can negatively and significantly affect social adjustment in students to predict.

    Keywords: Perceived Stress, hardiness, Happiness, Social Adjustment