فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی البرز - سال دهم شماره 4 (پاییز 1400)

نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال دهم شماره 4 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/28
  • تعداد عناوین: 15
|
  • نیلوفر امیرزاده دانا، کیومرث پوررستمی، مرتضی حیدری، ملیحه فرید، مهدی گودرزوند* صفحات 385-393
    زمینه و هدف

    تشنج تب دار از بیماری های شایع در اطفال است. تاکنون عوامل مختلفی به عنوان پاتوژنز این بیماری مطرح شده اما همچنان علت آن ناشناخته است. مطالعات اخیر ارتباطی بین استرس اکسیداتیو و تشنج ناشی از تب بیان کرده اند. این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین سطح سرمی مالون دی آلدهید (MDA) به عنوان شاخص اکسیدانی و سطح سرمی سوپر اکسید دسموتاز (SOD) به عنوان شاخص آنتی اکسیدانی با تشنج ناشی از تب طراحی شده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد - شاهدی دو گروه شامل 46 فرد مبتلا به تشنج ناشی از تب و 44 فرد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. افراد مبتلا پیش از این سابقه تشنج ناشی از تب، تشنج بدون تب، صرع و یا هرگونه اختلالات زمینه ای عصبی و متابولیک نداشتند. بدین ترتیب سطح سرمی آنزیم مالون دی آلدهید و آنزیم سوپر اکسید دسموتاز  این دو گروه به طور جداگانه تا 8 ساعت پس از بروز تشنج مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها 

    یافته های این مطالعه از افزایش معنی دار آنزیم مالون دی آلدهید در مقایسه با افراد سالم می دهد. همچنین سنجش آنزیم سوپر اکسید دسموتاز نشان از افزایش معنی دار نسبت به گروه سالم داشت. 

    نتیجه گیری

    در تشنجات تب دار ساده و کمپلکس، MDA سرمی افزایش می یابد، همچنین شاهد افزایش SOD سرمی و احتمالا پاسخ جبرانی به افزایش اکسیدان ها با مکانیسمی دفاعی، جهت جلوگیری از استرس اکسیداتیو در بیماران بوده ایم.

    کلیدواژگان: تشنج تب دار، استرس اکسیداتیو، مالوندی آلدهید، سوپراکسید دسموتاز
  • سارا اسمعیل زاده ساعیه، تامارا شیرزاد کبریا*، میترا رحیم زاده صفحات 394-404
    مقدمه

    بارداری ناخواسته بر سلامت جسمی- روانی مادر و کودک حاصل از آن تاثیر می گذارد. بارداری ناخواسته ممکن است منجر به بروز افزایش فشارخون حاملگی، دیابت، زایمان زودرس، تولد نوزادان کم وزن و افسردگی پس از زایمان گردد. لذا مطالعه حاضر با هدف مقایسه عوارض بارداری و افسردگی پس از زایمان در بارداری خواسته وناخواسته در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی منتخب شهرستان رباط کریم در سال 98-1397 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به روش کوهورت  و با مشارکت مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان رباط کریم در سال 1397 انجام شد. تعداد 240 مادر باردار در هفته 26 بارداری پس از تکمیل پرسشنامه لوندون به مطالعه وارد شدند که از این افراد 120 نفر در گروه بارداری ناخواسته و 120 نفر در گروه بارداری خواسته قرار گرفتند. داده ها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک، افسردگی پس از زایمان ادینبرگ و چک لیست جمع آوری عوارض بارداری جمع آوری شد و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-21 و آزمون های t وChi-Square تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین (انحراف معیار) سن مادران در گروه بارداری خواسته (1/7) 1/30 و در گروه بارداری ناخواسته (2/7) 9/29 سال بود. میانگین (انحراف معیار) نمره افسردگی 10 روز پس از زایمان در گروه بارداری خواسته برابر با (3)1/10 و کمتر از گروه بارداری ناخواسته برابر (5/2) 1/13 بود (001/0>P). همچنین 30 روز پس از زایمان در گروه بارداری خواسته برابر با (2/3) 4/9 و کمتر از گروه بارداری ناخواسته برابر (5/2) 4/13 بود (001/0>P). تغذیه با شیرمادر در گروه ناخواسته به طور معنی داری کمتر از خواسته بود (3/24% در مقابل 7/71% و 001/0=P). میانگین(انحراف معیار) وزن نوزادان در گروه خواسته (220) 3/3135 و بیشتر از گروه ناخواسته (7/209) 0/3001 بود (001/0>P). فشارخون، دیابت، خونریزی پس از زایمان، بستری در NICU و بستری مادر در ICU در دو گروه بارداری خواسته و ناخواسته تفاوتی نداشت. ولی پره اکلامپسی (5/7%در مقابل 7/1% و 03/0=P) و زایمان پره ترم (5/17% در مقابل 5% و 002/0=P) در گروه ناخواسته به طور معنی داری از گروه خواسته بالاتر بود.

    نتیجه گیری

    مطالعه نشان داد زایمان پره ترم، عدم تغذیه نوزاد با شیرمادر، پره اکلامپسی و افسردگی پس از زایمان در بارداری ناخواسته بیشتر بود.

    کلیدواژگان: بارداری ناخواسته، افسردگی پس از زایمان، زایمان پره ترم، پره اکلامپسی
  • زهرا اسمعیلی آبدر، علیرضا امیرکبیری*، فریده حق شناس کاشانی، محمدرضا ربیعی مندجین صفحات 405-416
    زمینه و هدف

    اخلاق مداری در پژوهش یکی از مقوله های پرکاربرد اخلاق حرفه ای است. اخلاق پژوهشی بر موارد عینی و جزیی رعایت اخلاق در پژوهش تمرکز داشته و برای حل معضلات اخلاقی تحقیقات علمی تلاش می کند. این مطالعه با هدف طراحی پرسشنامه اخلاق در پژوهش های پزشکی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری شامل تمامی اعضای هیات علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به تعداد 20998 نفر بود و نمونه آماری 378 نفر با استفاده از روش احتمال وند تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته حاصل از تحلیل محتوای کیفی تماتیک بود. تجزیه و تحلیل یافته ها با استفاده از تحلیل عامل اکتشافی و تحلیل عامل تاییدی انجام شد. جهت بررسی پایایی از روش آلفای کرونباخ و به منظور تحلیل داده ها از نرم افزارهای SPSS و PLS استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عامل اکتشافی نشان دهنده هفت عامل برابر 170/60 درصد واریانس تبیین شده است که این عوامل با اجرای تحلیل عامل تاییدی توسط نرم افزار smart PLS مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ برابر 915/0 گزارش گردید. 

    نتیجه گیری

    نسخه نهایی این پرسشنامه35 گویه ای که با 7 عامل (پایبندی به اخلاق پژوهش، پیامدهای اخلاق پژوهش، موانع حسن رفتار پژوهش، نهادینه سازی اخلاق، اصول فردی، سیاستگذاری، اخلاق سازمانی) مورد تایید قرار گرفته را می توان به عنوان ابزاری روا و پایا برای سنجش میزان رعایت اخلاق حرفه ای در پژوهش های پزشکی به کار برد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، اخلاق در پژوهش، روایی، پایایی، پرسشنامه اخلاق
  • رضا ضیغمی، ارغوان رئیس الحق* صفحات 417-426
    زمینه و هدف

    با افزایش سن، بیماری های جسمی و شناختی متعددی در سالمندان ظهور پیدا می کند و کیفیت زندگی آنان به شدت کاهش می یابد. یکی از مشکلات شایع در این دوران، اختلالات شناختی سالمندان است. هدف این مطالعه، مروری بر عوامل تاثیرگذار بر اختلالات شناختی در سالمندان است تا به پزشکان، پرستاران، خانواده و اطرافیان افراد سالمند در امر پیشگیری، کنترل و درمان این اختلالات کمک کند.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopus و Wiley Online Library تا پایان سال 2019 جستجو انجام گردید و در نهایت تعداد 10 مطالعه  از میان 47 مقاله مورد مطالعه قرار گرفتند.

    یافته ها 

    کل افراد مورد بررسی در این مطالعه 21163 نفر در 10 مقاله مورد بررسی بود. 6 مطالعه از نوع مطالعه هم گروهی یا cohort، 2 مطالعه مداخله ای و 2 مطالعه کارآزمایی آزمایشی کنترل شده تصادفی می باشد.

    نتیجه گیری

    استرس، پریشانی و افسردگی، خروپف و خواب ناکافی، با تاثیر بر ناحیه هیپوکامپ مغز، می توانند موجب اختلالات شناختی، ضعف حافظه و یا حتی دمانس شوند. انجام حرکات ورزشی منظم و مصرف روزانه مواد غذایی حاوی امگا 3 و دیگر ترکیبات آنتی اکسیدانی، روند ابتلا به اختلالات شناختی در افراد سالمند را به تعویق می اندازد.

    کلیدواژگان: اختلالات شناختی، سالمندان، استرس، هیپوکامپ، دمانس، امگا 3
  • فریا عنایت، ربابه عطایی فر*، زهرا عباسپور آذر صفحات 427-438
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش مهارت های ذهن آگاهی بر افسردگی، اضطراب و استرس دختران مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون پسآزمون با گروه کنترل به همراه مرحله پیگیری 2 ماهه بود. جامعه آماری این مطالعه شامل دانش آموزان مقطع دوم متوسطه دبیرستان های دخترانه ناحیه 1 شهر کرج بودند. 34 نفر به عنوان نمونه  انتخاب شدند و به صورت تصادفی ساده به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمایش تحت آموزش ذهن آگاهی (8 جلسه 90 دقیقه ای) قرار گرفت؛ اما گروه کنترل هیچ گونه مداخله‏ای دریافت نکردند و در لیست انتظار باقی ماندند. از پرسشنامه غربالگری پیش از قاعدگی(PSST) استینر و همکاران و مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس(DASS) لوبیاند و لوبیاند به منظور گردآوری اطلاعات استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه ها از طریق نرم افزار SPSS نسخه 24 در دو بخش توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و استنباطی(تحلیل واریانس با اندازه‏گیری مکرر و آزمون تعقیبی بن فرونی) انجام پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج بیانگر این بود که آموزش ذهن آگاهی، افسردگی، اضطراب و استرس دختران مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی را به طور معناداری کاهش داده و نتایج در دوره پیگیری نیز از ثبات لازم برخوردار بوده است (05/0>P).

    نتیجه گیری

    آموزش مهارت های ذهن آگاهی می تواند به منزله یک مداخله موثر روان شناختی بر بهبود افسردگی، اضطراب و استرس دختران مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی بکار رود.

    کلیدواژگان: افسردگی، اضطراب، استرس، ذهن آگاهی، سندرم پیش از قاعدگی
  • رضا گرجی، سعید حسن زاده*، سوگند قاسم زاده، مسعود غلامعلی لواسانی صفحات 439-450
    زمینه و هدف

    تشخیص بهنگام اتیسم حایز اهمیت است و یکی از راه های تشخیص استفاده از ابزارهای معتبر است. هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی روان سنجی گارز-3 برای جامعه ایرانی است.

    مواد و روش ها

    پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر طرح تحقیق یک پژوهش توصیفی از نوع اعتبارسنجی است. جامعه شامل تمامی افراد 3 تا 22 ساله با اختلال اتیسم است که از این میان تعداد 117 نفر با روش نمونه گیری هدفمند به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. داده های جمع آوری شده با پرسشنامه های گارز3و2 با بهره گیری از نرم افزار spss23 و با آزمون های آماری همچون ضریب همبستگی درونی و آلفای کرونباخ تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مقیاس گارز-3 براساس ضریب کاپا از دقت ترجمه کافی برخوردار است. اعتبار زمانی مقیاس با ضرایب بالاتر از 86/0 در سطح معناداری 01/0 تایید شد. اعتبار بین مصححان که از پایایی درونی بیش از 82/0 بدست آمد در تمامی خرده مقیاس ها بجز خرده مقیاس ارتباط اجتماعی معنادار بود(01/0>p). همچنین روایی همزمان این مقیاس با مقیاس گارز-2 حاکی از وجود این روایی باتوجه به معناداری ضرایب همبستگی بود(01/0>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده می توان بیان نمود که مقیاس گارز-3 از ویژگی های روان سنجی مطلوبی برای استفاده از آن در جامعه ایرانی برای تشخیص اتیسم برخوردار است و از این رو به عنوان یک ابزار پایا و روا برای مراکز پژوهشی و علمی مناسب است.

    کلیدواژگان: اختلالات طیف اتیسم، مقیاس رتبه بندی اتیسم گیلیام، ویژگی های روان سنجی
  • رضیه رضایی رشتی، ناهید بیژه*، الهام حکاک دخت، بابک هوشمند مقدم صفحات 451-463
    مقدمه

    تمرین های ورزشی منظم به همراه مصرف داروهای گیاهی به عنوان یکی از راهکارهای بهبود شاخص های سلامت قلب و عروق مطرح شده است. فیبرینوژن یکی از فاکتورهای اساسی در روند انعقاد است و با مشارکت ترومبین و پلاکت های خون مسیول عمل انعقاد خون می باشد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر مصرف زیره کوهی همراه با تمرین هوازی در آب بر سطوح فیبرینوژن و تعداد پلاکت خون در زنان یایسه بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی و نمونه آماری، 30 نفر از زنان یایسه (سن 8±60 سال) بودند که به طور تصادفی به  سه گروه 10 نفر تمرین در آب، مصرف زیره و تعاملی تقسیم شدند. گروه تمرین در آب به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته تمرینات ایروبیک در آب را انجام دادند. گروه دریافت کننده زیره در این مدت به دریافت مکمل زیره پرداخته و گروه تعاملی علاوه بر اجرای تمرین، مکمل دریافت می کردند. به منظور بررسی متغیرهای بیوشیمیایی، نمونه خون ناشتا 48 ساعت قبل و بعد از شروع مداخلات جمع آوری شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون آماری آنووا استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد حداکثر اکسیژن مصرفی در سه گروه تمرین (014/0p=)، زیره (014/0p=) و تعاملی (011/0p=) افزایش معناداری داشته است. همچنین فشارخون (027/0p=) و زمان ترومبوپلاستین (019/0p=) در گروه تعاملی کاهش و زمان پروترومبین (034/0p=) تنها در گروه زیره افزایش معناداری داشته است. بااین حال بین هیچ کدام از گروه ها تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد انجام تمرین ورزشی در آب به همراه مصرف زیره کوهی می تواند به عنوان یکی از راهکارهای بهبود شاخص های سلامت قلبی عروقی، عوامل هماتولوژیک و هموستاز در زنان یایسه مطرح شود، بااین حال نتیجه گیری کامل تر در این خصوص نیازمند انجام تحقیقات بیشتری است.

    کلیدواژگان: زیره کوهی، تمرین هوازی در آب، فیبرینوژن، تعداد پلاکت، زنان یائسه
  • اعظم لطافت فراشبندی، مهرداد شریعتی*، مختار مختاری، آمنه خوشوقتی صفحات 464-474
    زمینه و هدف

    مصرف الکل می‎تواند موجب هپاتیت و در دراز مدت باعث سیروز کبد شود. کورکومین دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است.  هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات حفاظتی کورکومین در جلوگیری و درمان آسیب‎های کبدی ناشی از استفاده بیش از حد اتانول است.

    مواد و روش‎ها

    در این مطالعه تجربی 30 سر موش‎های صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار به 6 گروه 5 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل روزانه فقط آب و مواد غذایی معمولی دریافت کردند. گروه شم روزانه فقط روغن زیتون با دوز 2cc  دریافت کردند.گروه تجربی1 روزانه فقط کورکومین دوز  100 mg/kg دریافت کردند. گروه تجربی 2 روزانه 2cc اتانول  30% دریافت کردند.گروه تجربی 3 روزانه 2cc   اتانول 30% و 50mg/kg  کورکومین دریافت کردند.گروه تجربی 4 روزانه 2cc اتانول 30% و کورکومین 100mg/kgدریافت کردند. حیوانات در مدت 28 روز،روزانه  آب ،اتانول،کورکومین و مواد غذایی را به صورت دهانی دریافت کردند.  در پایان دوره آزمایش خونگیری از قلب حیوانات به عمل آمد. سطح فعالیت ‎آنزیم‎های سرمی AST، ALT، ALP، GGT و آرژیناز و همچنین سطح سرمی‎آلبومین، پروتئین تام و نیتروژن اوره خون اندازه گیری شد. بافت کبد حیوانات در گروه های مختلف برداشته شد. جهت بررسی بافت کبد از روش رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ایوزین استفاده شد.

    یافته‎ ها

    تیمار با اتانول سطح فعالیت آنزیمهای سرمی ALT، AST، ALP، GGT، آرژیناز یک و نیتروژن اوره خون را بصورت معناداری نسبت به گروه کنترل،شم و تجربی1  افزایش داد (p˂0.05) در حالیکه سطح آلبومین و پروتئین تام را کاهش داد (p˂0.05).  علاوه بر این، تیمار با اتانول موجب تجمع قطرات چربی، پرخونی، نکروز، آپوپتوزیس و ایوزینوفیلی شدن سیتوپلاسم در هپاتوسیت ها گردید. با این حال تجویز همزمان اتانول و کورکومین سطح ALT، AST، ALP، GGT، آرژیناز یک و نیتروژن اوره خون را بصورت معناداری نسبت به گروه اتانول کاهش داد (p˂0.05). در حالیکه سطح آلبومین و پروتئین تام را افزایش داد (p˂0.05).  از لحاظ هیستوپاتولوژیک نیز کاهش در تغییرات ساختاری بافت کبد و آپوپتوزیس و در نتیجه بهبود بافت کبدی مشاهده گردید. 

    نتیجه گیری

    تجویز کورکومین با دوز بالا آسیب‎های کبدی ناشی از مصرف اتانول را در موشهای صحرایی کاهش می دهد و سطح سرمی‎پارامترهای کبدی و خونی را بهبود می دهد.

    کلیدواژگان: کورکومین، اتانول، کبد، موش صحرایی
  • شیما احمدی​ نژاد، کیومرث امینی* صفحات 475-482
    زمینه و هدف ها

    پروتیوس میرابیلیس یکی از عوامل شایع در عفونت های مجرای ادراری (UTI) و گاهی باکتریمی می باشد. هدف از مطالعه حاضر  شناسایی مولکولی ژن های intI، intII و sul در سویه های پروتیوس میرابیلیس جدا شده از ادرار بوسیله Multiplex-PCR و بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی این سویه ها می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی، تعداد 292 نمونه ادرار از بیماران دارای عفونت ادراری بدست آمد. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش انتشار از ژل و مطابق دستورالعمل استاندارد آزمایشگاه و بالین (CLSI) بر روی محیط مولر هینتون آگار انجام شد. سپس multiplex-PCR برای شناسایی ژن های intI، intII و sul با استفاده از توالی های الیگونوکلیوتیدی ویژه انجام شد.

    یافته ها

    نتایج تست های روتین بیوشیمیایی و میکروبیولوژی نشان داد که از مجموع 292 نمونه ادرار تحت مطالعه، 60 نمونه پروتیوس میرابیلیس بدست آمد. بیشترین میزان حساسیت به آمیکاسین (100%) و جنتامایسین (3/98%) مشاهده شد. همچنین 10% سویه ها به سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. نتایج آزمون مولکولی نشان داد که بیشترین و کمترین شیوع به ترتیب مربوط به ژن های intII وsul1 با پراکندگی 2/81% و 25% بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش اینتگرون در گسترش فاکتورهای مقاومتی و فراوانی مقاومت آنتی بیوتیکی در سویه های پروتیوس میرابیلیس، توجه به مدیریت صحیح در مصرف آنتی بیوتیک ها و اتخاذ تدابیر لازم در رعایت استانداردهای بهداشتی می تواند در جلوگیری از گسترش مقاومت موثر باشد.

    کلیدواژگان: پروتئوس میرابیلیس، intI، intII و sul و multiplex-PCR
  • مرتضی صفریان، کیومرث امینی* صفحات 483-490
    مقدمه و هدف

    پروتیوس میرابیلیس یکی از عوامل شایع در عفونت های مجرای ادراری (UTI) و گاهی باکتریمی می باشد. هدف از مطالعه حاضر  ارزیابی حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله های  پروتیوس میرابیلیس جدا شده از نمونه ادراری می باشد.

    مواد و روش

      در این مطالعه توصیفی-مقطعی، 60 ایزوله پروتیوس میرابیلیس از نمونه ادرار با استفاده از تست های بیوشیمیایی و واکنش زنجیره ای پلیمراز برای ژن های  flaA  و urea تایید شدند. آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش انتشار از ژل و بر طبق دستورالعمل استاندارد آزمایشگاه و بالین (CLSI) بر روی محیط مولر هینتون آگار انجام شد. 

    نتایج

      تمامی ایزوله های پروتیوس میرابیلیس در واکنش زنجیره ای پلیمراز نشان دادند که واجد ژنهای flaA  و urea بودند.  میزان مقاومت به آنتی بیوتیک های توبرامایسین و کانامایسین (53%)، جنتامایسین (46%) ،آمیکاسین(40%)، سفوتاکسیم  (36%) و سفتریاکسون (31%)  مشاهده شد.

    نتیجه گیری

      تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی برای پروتیوس میرابیلیس جدا شده از عفونت های دستگاه ادراری به منظور ارایه درمان مناسب الزامی می باشد تا از انتشار ایزوله های مقاوم جلوگیری به عمل آید و و سبب کاهش خطر  عوارض ناشی از عفونت های وخیم ادراری شود.

    کلیدواژگان: تست حساسیت ضدمیکروبی، پروتئوس میرابیلیس، ژنهای flaA و urea
  • نرگس گلاب، ناصر هرزندی*، پژواک خاکی، مجید تبیانیان، مجید اسمعیلی زاد صفحات 491-500
    زمینه و هدف

    لپتوسپیروزیس یک بیماری باکتریایی مشترک بین انسان و دام با انتشار جهانی می باشد که توسط اسپیروکت بیماریزایی به نام لپتوسپیرا ایجاد می گردد. متاسفانه تشخیص این بیماری بدلیل علایم متعدد بالینی بسیار مشکل و دارای محدودیت است.  LipL41یکی از فراوان ترین پروتئین های غشای خارجی لپتوسپیرا ست که فقط در سویه های بیماریزا وجود دارد. ژن کوچکی بنام lepدر فاصله بسیار نزدیک با ژن  lipl41بر روی کروموزوم باکتری قرار دارد که کمک کننده بیان آن می باشد. در این مطالعه برای اولین بار بررسی بیان و تخلیص پروتئین فیوژن Lipl41-Lep بر روی سویه های بومی رایج لپتوسپیرای بیماریزا در  سیستم پروکاریوتی صورت گرفت.   

    مواد و روش ها

    توالی ژنی بر مبنای الگوی سرووارهای ایران پس از جمع آوری کلیه اطلاعات موجود در سایتNCBI طراحی و ساخته شد. سپس با کلونینگ در وکتوربیانی pET32a+ درE.coliBL21(DE3) انتقال و توسط القاء کننده IPTG بیان انجام شد. پس از لیز سلولی با روش دناتوراسیون خالص سازی صورت گرفت. روش وسترن بلات برای تایید حضور پروتئین فیوژن نوترکیب استفاده گردید.  

    یافته ها 

    نتایج آنالیز PCR وجود باند واضح حدود2000جفت باز را روی ژل آگارز تایید کرد. مقادیر زیادی از پروتئین فیوژن نوترکیب60 کیلودالتونی در دمای C37، با غلظت mM1/0 از IPTG و زمان 4 ساعت پس از القا به صورت نامحلول تولید، استخراج و خالص سازی شد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشانگر مقدار کافی از بیان و تخلیص این پروتئین نوترکیب بصورت فیوژن بود. بنابراین از آن می توان در آینده بعنوان کاندیدای مناسبی در جهت تستهای تشخیص سرولوژیک مانند الایزا و همچنین برای واکسن های نوترکیب بر علیه لپتوسپیروز استفاده شود.

    کلیدواژگان: لپتوسپیرای بیماریزا، پروتئین فیوژن نوترکیب Lipl41-lep، بیان، تخلیص
  • فاطمه منصوری*، علی گلچین صفحات 501-511

    در حال حاضر کاربردهای سلول درمانی یک روش درمانی موثر در برخی از انواع بیماریهاست. استفاده از سلول های بنیادی و سلولهای سوماتیک با توجه به تشابه ژنتیکی کامل با سلول های فرد سبب توسعه روش های سلول درمانی شده است. در سالیان اخیر پیشرفت های چشمگیری در روش های کشت، جدا سازی و نگهداری طولانی مدت سلول ها فراهم شده است. اما هنوز مشکلات و نگرانی هایی در ارتباط با استفاده بالینی از آنها وجود دارد که برطرف کردن آنها مستلزم اجرای مطالعات دقیق بیشتری در این زمینه است. یکی از این مشکلات، تغییرات ژنومی در سلولهاست که می توانند  بر پتانسیل تمایز سلول های بنیادی تاثیر گذارند. ناهنجاری های ژنتیکی در طول کشت های متوالی در حین مراحل تکثیر و تمایز بوجود می آیند، می توانند بر رفتار سلول ها و متعاقب آن بر نتایج آزمایشگاهی تاثیر بگذارند. هدف از مطالعه حاضر اهمیت بررسیهای کروموزومی در سلول درمانی برای تجزیه و تحلیل کروموزوم ها و خلاصه ای از کاربردها و محدودیت این روش ها در علوم پزشکی می باشد.

    نتیجه گیری

    استفاده از تکنیک های مختلف بررسیهای کروموزومی می توانند در ارزیابی نهایی و اخذ تاییدیه صحت محصولات سلولی در درمان مورد توجه قرار گیرند. و بررسی های دوره ای و منظم از پایداری ژنومی در سلولها قبل از کاربردهای کلینیکی آنها ضروری است.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی، کروموزوم، سلول درمانی، ناهنجاری های ژنتیکی
  • ساره آقاجان پور، نوید نیشابوری نژاد، محمدرضا رویینی، یلدا حسین زاده اردکانی* صفحات 512-525
    زمینه و هدف

    با وجود مصرف گسترده پیش داروی کلوپیدوگرل در طیف وسیعی از بیماران، محققان دریافتند که این دارو با دوز معمول در سه تا چهل درصد افراد مصرف کننده، اثرات آنتی پلاکتی کافی نخواهد داشت لذا تعیین مقدار متابولیت فعال کلوپیدوگرل جهت ارزیابی اثرات این دارو در هر فرد ضروری به نظر می رسد.

    بحث

    باتوجه به اهمیت تعیین سطح پلاسمایی متابولیت فعال کلوپیدوگرل، در این مقاله به بررسی و مقایسه تمامی روش های آنالیز دستگاهی گزارش شده جهت تعیین مقدار متابولیت فعال کلوپیدوگرل با هدف ارزیابی صحیح فارماکوکینتیک این دارو و در نهایت تجویز دوز مناسب در هر فرد پرداخته شد. با وجود گزارش های متعددی از روش آنالیز کلوپیدوگرل، فقط سیزده مطالعه جهت آنالیز میزان متابولیت فعال کلوپیدوگرل در ماتریس بیولوژیک منتشر شده است. بدلیل مقادیر بسیار کم این متابولیت ها متعاقب تجویز دوز معمول کلوپیدوگرل عمدتا از روش دستگاهی LC و یا موارد پیشرفته تر جهت آنالیز آن استفاده شده است. همچنین با توجه به غلظت بسیار کم متابولیت فعال کلوپیدوگرل و نیمه عمر کوتاه آن در بدن، در صورتی که دستیابی به پروفایل کامل سطح پلاسمایی متابولیت دارو در برابر زمان مد نظر محقق باشد، روش بکار گرفته شده باید قابلیت اندازه گیری مقادیر در حد پیکو گرم بر میلی لیتر را داشته باشد ولی در غیر این صورت دستیابی به مقدار پایین پارامتر LLOQ ضروری نمی باشد.

    نتیجه گیری

    طبق جمع بندی کامل روش آنالیز های مورد بررسی در صورت دسترسی به سیستم های آنالیز دستگاهی جدیدتر نظیر UHPLC، تفکیک و تعیین مقدار آنالیت ها با دقت بسیار بیشتری صورت خواهد پذیرفت. همچنین بدلیل اینکه استفاده از آشکارساز MS/MS، امکان اندازه گیری سطح پلاسمایی خود داروی کلوپیدوگرل را نیز مهیا می کند، می تواند داده های تکمیلی فراوانی را در اختیار محققین قرار دهد.

    کلیدواژگان: کلوپیدوگرل، متابولیت فعال کلوپیدوگرل، کروماتوگرافی، آنزیم CYP2C19
  • منصوره یزدخواستی، بیتا باده نوش* صفحات 526-530
    مقدمه

    سندرم مایر-راکی تانسکی (MRKH) نوعی آژنزی در سیستم مولرین است. MRKH دومین علت شایع آمنوره اولیه پس از دیس ژنزی گنادی می باشد. رحم وجود ندارد یا به شکل ابتدایی وجود دارد. فقط دو سوم واژن تشکیل شده است. تخمدانها وجود دارند و کاریوتایپ زنانه و طبیعی است.خصوصیات جنسی ثانویه ظاهر می شود ولی زن دچار آمنوره اولیه است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک گزارش موردی است. بیمار خانم 17 ساله متاهلی است که شکم درد و کمر درد مداوم ماهیانه داشت. او هرگز سیکل های ماهیانه قبلی نداشته است. رحم دوشاخ داشت و تشخیص سندرم مایر راکی تانسکی برایشان گذاشته شد. او به دلیل نازایی از طرف خانواده همسر دچار ترومای روحی روانی شده بود و در معرض طلاق از همسر قرار داشت.

    یافته ها

    مشخصات دموگرافیک و باروری شامل: 17 ساله متاهل، شاخص توده بدنی 4/21،سن در زمان ازدواج14 سال، وجود مشخصات جنسی ثانویه،آمنوره اولیه، طول واژن سه سانتی متر بود. تست آنتی مولرین هورمون:1/6، هورمون محرک تیرویید: 57/1، هورمون لوتیین :6، پرولاکتین:4/253 ، 17 هیدروکسی پروژستروژن : 0/1، هورمون محرک فولیکول: 3/5گزارش شدند.

    نتیجه گیری

    در ایران مطالعات اندکی در مورد شیوع ، علل و انواع سندرم راکی تانسکی وجود دارد. این سندرم کیفیت زندگی دختران نوجوان و جوان را به شدت تقلیل می دهد. هزینه بالای درمان جراحی و نازایی بار زیادی را به دوش خانواده ها می گذارد.به علاوه باعث ترومای روحی روانی به خصوص در فرد بیمار می گردد. بنابراین این افراد نیاز به حمایت جامع و همه جانبه دارند.

    کلیدواژگان: سندرم مایر راکی تانسکی، دیس ژنزی گنادی، گزارش موردی
  • احمدرضا میرزایی، ایمان شیرین بک، محسن خوانساری بختیاری، نوشین قلی زاده، نیلوفر موحدی، آرزو آقاکوچک زاده* صفحات 531-538
    زمینه و هدف

    تروماهای دندانی، حوادث مهمی هستند که می توانند باعث جا به جایی، شکستگی یا خارج شدن دندان از ساکت دندانی شوند. مطالعات نشان داده اند که، پروگنوز درمان بستگی به دانش افراد حاضر در حادثه و عملکرد صحیح دندانپزشک برای درمان فرد مجروح دارد. بدین منظور هدف از این مطالعه ارزیابی سطح دانش و عملکرد دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز در زمینه آسیب های تروماتیک دندانی است.

    مواد و روش ها 

    مطالعه حاضر با شرکت 63 نفر از دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز انجام گرفته است. شرکت کنندگان به پرسشنامه ای شامل 7 سوال چند گزینه ای پاسخ دادند. سوال1و2 درباره اطلاعات دموگرافیک دانشجویان و سوالات 3 تا 7 در ارتباط با تروماهای دندانی بودند.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که در پاسخ به سوال 3، 7/93% افراد، پس از یافتن قطعه شکسته شده، آن را نزد دندانپزشک می برند. در پاسخ به سوال 4، 5/63% افراد، قطعه شکسته را در شیر قرار داده و نزد دندانپزشک می برند. در پاسخ به سوال 5، 1/57% افراد، پس از یافتن دندان، آن را داخل ساکت جایگذاری می کنند و سپس به دندانپزشک مراجعه می کنند. در پاسخ به سوال 6، 7/58% افراد، در صورت آلوده بودن دندان آن را با آب می شویند. در پاسخ به سوال 7، 9/42% افراد محیط حامل دندان خارج شده را شیر انتخاب کرده بودند.

    نتیجه گیری

    از مقایسه مطالعات گذشته و دستورالعمل های مرتبط با مدیریت ترومای دندانی با یافته های این مطالعه می توان دریافت که دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی البرز آگاهی خوبی نسبت به این موضوع دارند.

    کلیدواژگان: دانش، مدیریت عملکرد، ترومای اکوژن دندانی، دانشجوی دندانپزشکی
|
  • Niloofar Amirzadeh Dana, Kumars Pourrostami, Morteza Heidary, Maliheh Farid, Mahdi Goudarzvand* Pages 385-393
    Introduction

    Febrile seizure is one the most common pediatric disease. Diagnosis of this disease is usually based on the history and clinical signs and symptoms. Various factors have been suggested as pathogenesis of febrile seizure but the main cause is still unknown. Recent studies recommended a relationship between oxidative stress and febrile seizure. This study aimed to examine the relationship between febrile seizure and Malondialdehyde (MDA) serum level as an oxidant determinant and Superoxide dismutase (SOD) serum level as an antioxidant determinant.

    Methods

    In this case-control study, two groups of people including 46 patients with simple and complex febrile seizure, and 44 normal children were studied. There was no history of febrile seizures, afebrile seizures, epilepsy or any types of neurologic and metabolic disorders in patients. Thus, serum levels of MAD and SOD in the two groups of study were evaluated, separately.

    Results

    The findings of this study showed a significant increase in malondialdehyde enzymes compared with healthy subjects. Also, the results of the measurement of the superoxide dismutase enzyme indicated a significant increase compared to the healthy group.

    Conclusion

    Significant increase in SOD and also a significant increase in MDA may be due to the stimulation of compensatory responses in the brain and subsequent the antioxidant system counteracting the oxidant system. These results also indicate the importance of time for enzyme measurements.

    Keywords: Febrile seizure, Oxidative stress, Malondialdehyde, Superoxide dismutase
  • Sara Esmaelzadeh Saeieh, Tamara Shirzad*, Mitra Rahimzadeh Pages 394-404
    Background

    Unwanted pregnancy affects the physical and mental health of the mother and her child. Unwanted pregnancy may lead to an increase in gestational hypertension, diabetes, preterm delivery, low birth weight, and postpartum depression. The aim of this study was to investigate the relationship between the incidence of pregnancy and pregnancy complications,  and postpartum depression in women referred to selected health care centers in Robat Karim in 2018-19.

    Matrials and Methods

    This cohort study was carried out with the participation of mothers referring to health care centers of Robat Karim in 2018. A total of 240 pregnant women entered the study after the completion of the London questionnaire in the 26th week of the week, of which 120 were unwanted pregnant and 120 were asked in the pregnancy group. Data were collected using demographic questionnaire, Edinburgh postpartum depression and a checklist for collecting complications and pregnancy outcomes. Data were analyzed using SPSS-21 software, Chi-square and Chi-square tests.

    Results

    The mean (SD) of mothers' age in the wanted pregnancy group was 30.1 (7.1) and 29.9 (7.2) in the unwanted group. The mean ± SD of depression scores 10 days after delivery in wanted group was less than unwanted group (10.1 ± 0.3 vs.13.1 ± 2.5, P <0.001) and, 30 days after delivery in the wanted group was less than unwanted pregnancy group (9.4 ± 3.2 vs.13.4 ± 2.5, P <0.001). Breast feeding in unwanted pregnancy was significantly less than wanted group (24.3% vs. 71.7%). The mean(SD) of newborn weight in wanted group was more than unwanted group (3135.3(220) vs. 3001(209.7), P<0.001). Hypertetion, diabetes, postpartum hemorrhage, NICU hospitalization and maternal hospitalization in ICU were not different in both groups but pre-eclampsia (7.5% vs. 1.7%, P=0.03) and preterm labor (17.5% vs. 5%, P=0.002) in unwanted group was more than wanted group.

    Conclusion

    The study showed that preterm delivery, lack of breastfeeding, preeclampsia, and postpartum depression were more in unwanted. Therefore, it can be concluded that wanted pregnancy is related to pregnancy complications, childbirth consequences and postpartum depression.

    Keywords: Unwanted pregnancy, Postpartum depression, Preterm labor, Pre-eclampsia
  • Zahra Esmaeili Abdar, Alireza Amirkabiri*, Farideh Haghshenas Kashani, Mohammadreza Rabiee Mandejin Pages 405-416
    Introduction

    Ethics in research is one of the most widely used categories of professional ethics. Research ethics focuses on the objective and partial cases of observing ethics in research and tries to solve the ethical problems of scientific research. The present study intends to survey the rate of observance of research ethics in medical research and design a questionnaire of ethics.

    Method

    This is a descriptive survey research. The statistical population included all the 20998 faculty members of the Ministry of Health and Medical Education and the statistical sample was 378 people who were selected to participate in the study using the probability method. The data collection tool was a self- constructed questionnaire resulting from thematic qualitative content analysis. The exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis were used for data analyzing. Cronbach's alpha method was used to evaluate the reliability, and a statistical analysis of the results was done by SPSS and PLS software.

    Results

    The results of exploratory factor analysis showed seven factors equal to 60.170% of the variance. These factors were confirmed by confirmatory factor analysis by smart PLS software. The reliability of the questionnaire was obtained by Cronbach's alpha method equal to 0.915.

    Conclusion

    The final version of this 35 items questionnaire is approved by 7 factors (adherence to research ethics, consequences of research ethics, barriers to good behavior in research, institutionalization of ethics, individual principles, policy-making, and organizational ethics), and this valid and reliable tool can be used to measure the level of professional ethics in medical research.

    Keywords: Professional ethics, Research ethics, Walidity, Reliability, Ethics questionnaire
  • Reza Zeighami, Arghavan Raeisolhagh* Pages 417-426
    Introduction

    As people age, numerous physical and cognitive illnesses appear in the elderly and their quality of life declines sharply. One of the most common problems in this period is cognitive impairment in the elderly. The purpose of this study is to review the factors affecting cognitive impairment in the elderly in order to assist physicians, nurses, families and the relatives of elderly in preventing, controlling and treating these disorders.

    Method

    In this review, the PubMed, Scopus and Wiley Online Library databases were searched by the end of 2019, and finally 10 papers were selected among 47 publications, and investigated.

    Results

    The total number of subjects studied in this study was 21163 in 10 publications, which included 6 cohort studies, 2 Interventional studies and 2 A randomized controlled trial studies.

    Conclusion

    Stress, distress and depression, snoring and inadequate sleep, can affect the hippocampus, and cause cognitive impairments, memory impairment or even dementia. Regular exercise and daily intake of foods containing omega-3 and other antioxidant compounds delay the process of cognitive impairment in the elderly.

    Keywords: Cognitive impairment, Elderly, Stress, Hippocampus, Dementia, Omega 3
  • Feria Enayat, Robabeh Ataee Far*, Zahra Abaspoor Azar Pages 427-438
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of training mindfulness skills on depression, anxiety and stress of female with premenstrual syndrome.

    Methods

    This quasi-experimental study was conducted with a pretest-posttest design with one-month follow-up. The statistical population included female student’s high school of Karaj city. 34 patients were chosen as samples and randomly were divided in 2 groups of individuals as control and experimental. The experimental groups underwent training mindfulness (8 sessions - 90 minutes), but the control group received no training and remained in the waiting list. To collect data premenstrual symptoms screening tool (PSST) of Steiner and et al and depression anxiety stress Scale (DASS) of Lovibond and Lovibond. Data analysis was performed using SPSS-24 software in two sections: descriptive (mean and standard deviation) and inferential (analysis of variance with repeated measures and Bonferroni).

    Results

    Results indicated that training mindfulness, significantly decreased depression, anxiety and stress of female with premenstrual syndrome, and the results have had enough consistency in the follow-up period, as well (P<0.05).

    Conclusions

    The training mindfulness skills can be used as an effective psychological intervention on depression, anxiety and stress of female with premenstrual syndrome

    Keywords: Anxiety, Depression, Mindfulnes, Premenstrual syndrome, Stress
  • Reza Gorji, Saeid Hassanzadeh*, Sogand Ghasemzadeh, Masoud Gholamali Lavasani Pages 439-450
    Background

    It is important to make a well-timed diagnosis of autism, using valuable tools is one of the diagnosis ways. This study aims at investigating GARS-3 psychometric characteristics for the Iranian Community.

    Methods

    In terms of practical purpose and research proposal, the study is descriptive and of authentication type. The statistical population includes all 3 to 22 year-old people suffering from autism disorder among which 113 individuals were chosen as sample group, using systematic sampling. The data collected were analyzed by questionnaires of GARS-3 and 2, and also by using spss 23 software and statistical tests like internal correlation coefficient and Cronbach's alpha.

    Results

    Results indicated that based on kappa coefficient GARS-3 has got needed translation accuracy. The scale time validity of more than 0/86 coefficient was significantly confirmed 0.01. The validity among correctors that was gained with internal reliability of more than 0/82 was significant in all subscales than those of social relation (p<0/01). It should also be noted that simultaneous validity of this scale with that of GARS-2 indicated the existence of this validity with regard to significant correlation coefficients (p<0/01).

    Conclusion

    With regard to achieved results, it can be said that GARS-3 enjoys desirable psychometric characteristics to be used in Iranian community, therefore, it is recommended to scientific centers of research as a reliable and valuable tool.

    Keywords: Autism spectrum disorder, Gilliam Autism Rating Scale, Psychometric Characteristics
  • Razieh Rezaei Rashti, Nahid Bijeh*, Elham Hakkak Dokht, Babak Hooshmand Moghadam Pages 451-463
    Introduction

    Regular physical exercise along with herbal therapy as a strategy for improving cardiovascular health indicators is discussed. One of the key factors in the coagulation process is fibrinogen and thrombin, and platelets which are responsible for the coagulation. The aim of this study was to evaluate The Effect of Bunium Persicum (Black Caraway) consumption along with aerobic training in the water on fibrinogen levels and platelet count in postmenopausal women.

    Method

    The present study was a quasi-experimental and the statistical sample consisted of 30 postmenopausal women) age 60±8 years(, that were randomly assigned into three groups: water-based exercise (n=10), Caraway consumption (n=10), and interactive (n=10). The water-based exercise group performed water aerobic training for eight weeks and three sessions per week. The Caraway group received Caraway supplements during this period, and the interactive group received supplements in addition to performing the training. To measure the biochemical variables, fasting blood samples were collected 48 hours before and after the intervention. SPSS software and ANOVA statistical tests were used to analyze the data.

    Result

    The results showed that the maximum oxygen consumption increased significantly in three groups of exercise (p=0.014), Caraway (p=0.014), and interactive (p=0.011). Also, blood pressure (p=0.027) and thromboplastin time (p = 0.019) decreased in the interactive group and prothrombin time (p=0.034) increased significantly only in the Caraway group. However, no significant difference was observed between any of the groups.

    Discussion and Conclusion

    It seems that doing exercise in the water with Caraway consumption can be considered as one of the ways to improve cardiovascular health indicators, hematological factors, and Hemostasis in postmenopausal women. However, more research is needed to reach a more complete conclusion.

    Keywords: Bunium persicum, Aerobic exercise in water, Fibrinogen, Platelets Count, Postmenopausal women
  • Azam Letafat Farashbandi, Mehrdad Shariati*, Mokhtar Mokhtari, Ameneh Khoshvaghti Pages 464-474
    Purpose

    Alcohol consumption can cause hepatitis and long-term cirrhosis of the liver. Curcumin has antioxidant and anti-inflammatory activity. The aim of this study was to evaluate the protective effects of curcumin in the prevention and treatment of liver damage caused by overuse of ethanol.

    Material and Methods

    In this experimental study, 30 adult male Wistar rats were divided into 6 groups of 5. The control group received only normal water and food daily. The sham group received only 2cc of olive oil daily. The experimental group1 received only 100 mg / kg curcumin daily. Experimental group 2 daily received 2 cc Ethanol30%. The experimental group3 daily received Ethanol 30%  and 50mg/kg of curcumin and experimentl group 4 daily received Ethanol30% and 100 mg/kg.  of  curcumin. The animals received water, ethanol, curcumin, and food orally daily for 28 days. At the end of the test period, blood samples were taken from the hearts of the animals. Serum levels of AST, ALT, ALP, GGT and arginase as well as serum albumin, total protein and blood urea nitrogen were measured. Animal liver tissue was removed in different groups. Hematoxylin-eosin staining method was used to test the testicular tissue.

    Findings

    Ethanol treatment significantly increased the activity levels of serum enzymes ALT, AST, ALP, GGT, arginase 1 and blood urea nitrogen compared to control, sham and experimental   group 1 (p˂0.05), while decreased albumin and the total protein levels (p˂0.05). In addition, ethanol treatment caused the accumulation of fat droplets, hyperemia, necrosis, apoptosis and eosinophilia of the cytoplasm in hepatocytes. However, co-administration of ethanol and curcumin significantly reduced ALT, AST, ALP, GGT, arginase 1 and BUN levels compared to the ethanol group (p˂0.05), while increased albumin and total protein levels (p˂0.05). Histopathologically, a decrease in structural changes in liver tissue and apoptosis was observed, resulting in the improvement of liver tissue.

    Conclusion

    The administration of curcumin can reduce ethanol-induced liver damage in rats and improve serum liver and blood parameters.

    Keywords: Curcumin, Ethanol, Liver, Rats
  • Shima Ahmadi Nejad, Kumarss Amini* Pages 475-482
    Introduction

    Proteus mirabilis is a common pathogen responsible for complicated urinary tract infections (UTIs) that sometimes causes bacteremia. The aim of the study was, Molecular identification of virulence genes at the same time intI, intII and sul in Proteus mirabilisis from urine Multiplex-PCR and Swarming Test.

    Methods

    In this cross-sectional study, 292 urine samples were collected. Antimicrobial susceptibility test was performed by disk diffusion test according to the clinical laboratory sard institute test (CLSI) on the Muller Hinton agar. Then, multiplex-PCR was achieved for determination of intI, intII and sul genes in the strains by specific oligonucleotides primers.

    Results

    Of 292 urine specimens, 60 P. mirabilis were obtained by standard microbiological and biochemical tests. The antimicrobial susceptibility result showed that the highest susceptibility rate were related to amikacine (100%) and gentamicin (98.3%). so, 10% of strains were resistance to ciprofloxacin.  Distribution of these genes showed that 81.2% and 25% isolates were carring intII and sul1, respectively.

    Discussion and Conclusion

    Considering the role of integron in the development of resistance factors and the frequency of antibiotic resistance in Proteus mirabilis strains, paying attention to proper management in the use of antibiotics and taking necessary measures in compliance with health standards can be effective in preventing the spread of resistance.

    Keywords: Proteus mirabilis, IntI, IntII, sul, Multiplex-PCR
  • Morteza Safarian, Kumarss Amini* Pages 483-490
    Aim and objective

    Proteus mirabilis is one of the most common causes of urinary tract infections (UTI) and bacteremia. The aim of this study was to evaluate the antibiotic susceptibility of P. mirabilis strains isolated from urinary tract.

    Material and method

    In this cross-sectional study, 60 Proteus mirabilis were obtained from the human urine samples. Detection of strains were performed by standard microbiological and biochemical tests. Antimicrobial susceptibility test was performed by disk diffusion test according to the clinical laboratory sard institute test (CLSI) on the muller hinton agar. Then, multiplex-PCR was achieved for determination flaA and urea genes in the strains by specific oligonucleotides primers.

    Results

     All the isolates of P. mirabilis in polymerase chain reaction were showed that flaA and urea genes. The resistance rate was obtained to tobramycin and kanamycin (53%), gentamicin (46%), amikacin (40%), cefotaxime (36%) and ceftriaxone (31%).

    Conclusion

    According to this study it’s necessary to determine the antibiotic susceptibility of Proteus mirabilis isolated from urinary tract infections in order to provide proper treatment, this will prevent their dissemination and reduce the risk of urinary tract infection complication.

    Keywords: Antimicrobial susceptibility testing, Proteus mirabilis, FlaA, urea gene
  • Narges Golab, Naser Harzandi*, Pejvak Khaki, Majid Tebianian, Majid Esmaelizad Pages 491-500
    Aim and objective

    Leptospirosis is a zoonotic disease caused by pathogenic spirochete called Leptospira that has worldwide distribution. Unfortunately, due to the variety of clinical symptoms, its diagnosis has many limitations. LipL41 is among the most abundant outer membrane proteins in Leptospira and is exclusively found in pathogenic species. A small gene called lep is located very close to lipl41 gene on the bacterial chromosome, which facilitates its expression. In this study, the expression and purification of LipL41-Lep fusion protein among prevalent pathogenic isolates in Iran was performed in a prokaryotic system for the first time.

    Methods

    All collected Lipl41 and Lep protein sequences were analyzed from the NCBI database. Complete codon sequences of the pattern of the Iranian serovars were designed and synthesized then sub-cloned into a pET32a+ and transformed into Escherichia coli BL21(DE3) to expression by using IPTG inducer. Thefusion recombinant protein was purified by denaturation and confirmed by western blot.

    Results

    The results of PCR analysis showed a clear band of ~ 2000 bp in Agarose gel. Optimal expression of fusion recombinant protein (60kDa) was achieved post-induction at 4 h at 37 °C in the presence of 0.1 mM IPTG. Then it was purified in the insoluble form.

    Conclusion

    The results demonstrated that adequate amounts of this fusion recombinant protein were expressed andpurified to be used as a fusion antigen in serological testing, such as ELISA, or for the development of subunit vaccines against Leptospirosis in the future.

    Keywords: Pathogenic Leptospira, LipL41-Lepfusion recombinant protein, Expression, Purification
  • Fatemeh Mansouri*, Ali Golchin Pages 501-511

    Currently, the use of cell therapy is an effective treatment method in some types of diseases. The use of stem cells and somatic cells, due to the complete genetic similarity with individual cells, has led to the development of cell therapy methods. In recent years, significant advances have been made in the methods of culturing, isolating, and long-term cell maintenance. However, there are still problems and concerns related to their clinical use, the resolution of which requires more detailed studies in this area. One of these problems is genomic changes in cells that can affect the potential for differentiation of stem cells. Genetic abnormalities occur during successive cultures during the process of proliferation and differentiation, and can affect cell behavior and subsequent laboratory results. The aim of this study is to investigate the importance of chromosomal studies in cell therapy for the analysis of chromosomes and summarize the applications and limitations of these methods in the medical sciences.

    Conclusion

    The results of this discussion show that the use of different techniques of chromosomal studies can be considered in the final evaluation and obtaining confirmation of the accuracy of cellular products in treatment. Periodic and regular examinations of genomic stability in cells before their clinical use are essential.

    Keywords: Stem cells, Chromosome, Cell therapy, Genetic abnormalities
  • Sareh Aghajanpour, Navid Neyshaburinezhad, Mohammadreza Rouini, Yalda Hoseinzadeh Ardakani* Pages 512-525
    Introduction

    Despite the widespread use of clopidogrel as a prodrug in a wide range of patients, the researchers found that the drug couldn't have sufficient antiplatelet effects at a usual dose in three to forty percent of patients. So on, measuring clopidogrel active metabolite concentration is seems necessary to evaluate the effects of this drug in each patient.

    Discusstion

    Due to the importance of determining clopidogrel active metabolite plasma level, in this article, we reviewed and compared all the analysis methods for that which could affects on correct pharmacokinetic evaluation of clopidogrel and thus play an important role in prescribing the appropriate dose of that in each individual therapy. Despite numerous reports of the clopidogrel analysis method, only thirteen studies have been published to analyzing the concentration of clopidogrel active metabolite in a biological matrices. As a result of the very low concentration and short half-life of the clopidogrel active metabolite in the biological matrice, the method used for determining itʹs concentration profile should be able to measure values in picogram per millilitre scale.

    Discusstion

    According to the complete summary of the analyzing methods, employing advanced device analysis systems such as UHPLC lead to much more accurate separation and quantification of analytes. Also, employing the MS / MS detector adding the possibility of measuring the clopidogrel plasma level in the same matrices.

    Keywords: Clopidogrel, Clopidogrel Active Metabolite, Chromatography, CYP2C19 enzyme
  • Mansoureh Yazdkhasti, Bita Badehnoosh* Pages 526-530
    Background

    Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) Syndrome is an agenesis of the Müllerian system. MRKH is the second most common cause of primary amenorrhea after gonadal dysgenesis. The uterus is absent or originally formed. Only two-thirds of the vagina is formed. The ovaries are present and the karyotype is feminine and natural. Secondary sexual characteristics appear but the woman has primary amenorrhea.

    Materials and Methods

    This study is a case report. The patient was a 17-year-old married woman who presented with persistent and monthly pain in the abdomen and back. They have never had a menstrual cycle before. She had a bicornuate uterus and was diagnosed with MRKH. They had suffered psychological trauma due to infertility on the part of their spouse's family and were divorcing their spouse.

    Results

    Demographic and fertility characteristics included: age 17 years, married, BMI:21.4, age at marriage 14 years, had secondary sexual characteristics, primary amenorrhea, vaginal length three centimeters. In hormonal test AMH = 6.1, TSH = 1.57, LH = 6, Prolactin = 253.4, 17 OHProgestrone = 1.0, FSH = 5.3 were reported.

    Conclusion

    There are few studies in Iran on the prevalence, causes and types of Rocky Tansky syndrome. This syndrome severely reduces the quality of life of adolescent and young girls. The high cost of surgical treatment and infertility puts a lot of burden on families. It also causes a lot of psychological trauma, especially to the patient. Therefore, these people need comprehensive support.

    Keywords: Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) Syndrome, Gonadal dysgenesis, Case report
  • Ahmadreza Mirzaei, Iman Shirinbak, Mohsen Khansari Bakhtiari, Nooshin Gholizadeh, Niloofar Movahedi, Arezoo Aghakouchakzadeh* Pages 531-538
    Background

    Dental traumas are important events that can cause tooth displacement, fracture or removal teeth from dental socket. Studies have shown that the prognosis of treatment depends on the knowledge of those present at the accident and the correct performance of the dentist in treating the injured person. The purpose of this study was to evaluate the level of knowledge and practice of dental students of Alborz University of Medical Sciences about traumatic dental injuries.

    Methods

    The present study was conducted on 63 dental students of Alborz University of Medical Sciences. Participants answered a questionnaire containing 7 multiple-choice questions. Questions 1 and 2 were about demographic information of students and questions 3 to 7 were related to dental trauma.

    Results

    The results showed that, in response to question 3 93.7% of people, take it to the dentist after finding the broken fragment. In response to question 4, 63.5% put the broken fragment in the milk and take it to the dentist. In response to question 5, 57.1% of people after finding a tooth, replant it and take to the dentist. In response to question 6, 58.7% wash the tooth in tap water, if find the tooth covered by dirt. In response to question 7, 42.9% of people selected the extracted tooth environment as milk.

    Conclusion

    Comparison of previous studies and guidelines related to dental trauma management with the findings of this study showed that dental students of Alborz University of Medical Sciences have good knowledge about this issue.

    Keywords: Knowledge, Practice Management, Traumatic Dental Occlusion, Dental