فهرست مطالب

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال هشتم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رضا موسوی، ابراهیم رحیمی*، امیر شاکریان صفحات 1-9

    گوشت طیور به عنوان یکی از منابع اشریشیا کلی O157 در نظر گرفته می شود. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی شیوع و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه های اشریشیا کلی O157 از نمونه های گوشت طیور عرضه شده در شهر اصفهان انجام پذیرفت. در کل 500 نمونه گوشت از انواع طیور عرضه شده در شهر اصفهان جمع آوری و با استفاد ه از کشت میکروبی از نظر حضور اشریشیا کلی O157 ارزیابی شدند. جدایه های مشکوک با استفاده از آزمون PCR تایید شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه ها با استفاده از آزمون انتشار دیسکی آنتی بیوتیک بررسی شد. در کل 44 نمونه از کل 500 نمونه (80/8 درصد) آلوده به اشریشیا کلی O157 بودند. بیشترین میزان آلودگی مربوط به گوشت اردک (16 درصد) و کمترین مربوط به گوشت بلدرچین (3 درصد) بود. اختلافات آماری معنی دار در حد 05/0 >P بین نوع نمونه و میزان شیوع اشریشیا کلی O157 مشاهده شد. جدایه های اشریشیا کلی O157 بیشترین میزان مقاومت آنتی میکروبی را نسبت به آنتی بیوتیک های تتراسیکلین (72/97 درصد)، آمپی سیلین (45/95 درصد)، پنی سیلین (45/95 درصد) و جنتامایسین (72/72 درصد) داشتند. بیشترین تنوع در مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به سویه های اشریشیا کلی O157 جدا شده از گوشت اردک یافت شد. به دلیل شیوع بالای سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک اشریشیا کلی O157 در نمونه های گوشت طیور و خصوصا گوشت اردک، مصرف این دسته از مواد غذایی به شکل خام یا نپخته علاوه بر انتقال سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک به جوامع انسانی، می تواند منجر به بروز مسمومیت های غذایی مهلک شود.

    کلیدواژگان: اشریشیا کلی O157، گوشت طیور، مقاومت آنتی بیوتیکی، اصفهان
  • علی داوری، وحید حکیم زاده*، الهام مهدیان، مصطفی شهیدی صفحات 10-17
    تولید زیستی نانو ذرات به علت دارا بودن ویژگی هایی مانند عدم نیاز به مصرف انرژی و سازگاری با محیط زیست مورد توجه محقیقن واقع شده است. در مطالعه حاضر تولید زیستی و اثرات ضد باکتریایی نانوذرات اکسید مس بوسیله عصاره گیاه گل بنفشه مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا عصاره آبی گیاه گل بنفشه ایرانی با محلول نیترات مس 5 آبه در غلظت نهایی 1 میلی مولار مجاور شد. پس از تغییر رنگ، محلول های واکنش به وسیله روش های اسپکتروفتومتری و پراش پرتوی ایکس مورد بررسی قرار گرفتند. خاصیت ضد میکروبی نانو ذرات اکسید مس سنتز شده بر روی اشرشیاکلی و استافیلوکوکوکوس اوریوس به روش حداقل غلظت ممانعت از رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC)، با دو روش میکرودایلوشن و رقت در لوله تعیین شد. بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه باکتری اشرشیاکلی کمترین حساسیت و باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس بیشترین حساسیت را نسبت به نانو ذرات اکسید مس نشان دادند. محلول های حاوی نانوذرات، دارای بیشینه چگالی نوری در طول موج 266 نانومتر بودند. وجود نانوذرات اکسید مس بوسیله پراش پرتوی ایکس تایید شد.
    کلیدواژگان: گل بنفشه، نانوذرات، اکسید مس، ضد میکروبی
  • آسیه پهلوانی نژاد، مهشید جهادی*، نفیسه سادات نقوی، محمدعلی ضیاء صفحات 18-29

    توجه مصرف کنندگان مواد غذایی به استفاده از مواد و افزودنیهای طبیعی، اهیت نیاز به پژوهشهای در زمینه تولید رنگدانه ای طبیعی به ویژه رنگدانه های میکروبی را دو چندان نموده است. از اینرو در این مطالعه، سوسپانسیون اسپوری موناسکوس پورپوریوس با استفاده از نور ماوراء بنفش در زمانهای (20، 30، 45، 60 ثانیه) و فواصل (20، 30، 35 سانتیمتر)به صورت تصادفی تیمار گردید. سپس تعداد شش کلنی مشکوک برای بررسی ویژگی مورفولوژی کی انتخاب شد و پس از آن تولید رنگدانه و رشد زیست توده ی آنها در حالت مایع مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد نور ماوراء بنفش موجب ایجاد تغییر مورفولوژیکی در قارچ موناسکوس پورپوریوس شد. تولید رنگدانه در نمونه های تیمارشده نسبت به سویه وحشی به طور معناداری افزایش یافت(05.0<p). تیمار UV6 در تولید رنگدانه های قرمز، نارنجی و زرد به ترتیب 5 ،7 و 8.2 برابر نسبت به سویه وحشی افزایش داشت. تولید رنگدانه طی نسل اول و دوم در تیمارهای UV3 ،UV4 ،UV6 ، UV7 و UV8 با یکدیگر اختلاف آماری معناداری نشان نداد به عبارتی تیمارها در تولید رنگدانه طی گذر دو نسل پایدار بودند (05.0<p). بر اساس نتایج این تحقیق، نور ماوراء بنفش یک تیمار فیزیکی موثر جهت افزایش تولید رنگدانه های قرمز، نارنجی و زرد از قارچ موناسکوس پورپوریوس است و عموما تغییرات پایدار در سویه ایجاد میکند.

    کلیدواژگان: موناسکوسپورپورئوس، رنگدانه، نور ماوراء بنفش، مورفولوژیکی
  • سینا مباشری زاده*، لاله هویدا، بهروز عطایی، سودابه رستمی، عباس داعی صفحات 30-43

    در کشورهای در حال توسعه حضور و تنوع گونه های مختلف استافیلوکوکوس در مواد غذایی به طور گسترده مطالعه نشده است. بنابراین، هدف از انجام این مطالعه بررسی توزیع گونه های استافیلوکوکوس در مواد غذایی متنوع و ارزیابی الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی آن ها در شهر اصفهان بود. تعداد 194 نمونه مختلف مواد غذایی از مناطق مختلف شهر اصفهان جمع آوری شد و از نظر وجود گونه های متنوع استافیلوکوکوس مورد بررسی قرار گرفت. آزمایشات فنوتیپی برای جداسازی اولیه و بررسی توالی ژن16SrRNA به منظور شناسایی گونه ها انجام شد. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی نمونه ها با روش انتشار دیسک در سطح آگار نیز مورد بررسی قرار گرفت. از مجموع 194 نمونه مواد غدایی، 92 جدایه (5/47 درصد) کوکسی گرم مثبت شناسایی و جداسازی شد. از این بین، 84 جدایه استافیلوکوکوس، 7 جدایه ماکروکوکوس و یک جدایه میکروکوکوس تشخیص داده شد. بیشترین فراوانی جدایه های استافیلوکوکوس جدا شده مربوط به جدایه های استافیلوکوکوس اوریوس با فراوانی 25 درصد (84/21)، استافیلوکوکوس ویتولینوس 5/15 درصد (84/13) و استافیلوکوکوس سوکسینوس 9/11 درصد (84/10) بود. بیشترین مقاومت نسبت به پنی سیلین (5/ 59 درصد) و تتراسایکلین (2/0 درصد) و کمترین میزان مقاومت در برابر لووفلوکساسین، ریفامپیسین، جنتامایسین و سیپروفلوکساسین تشخیص داده شد. بررسی گونه های استافیلوکوکوس برای تحقیقات اپیدمیولوژی اهمیت دارد. همچنین تشخیص مقاومت آنتی بیوتیکی در گونه های استافیلوکوکی جداشده از مواد غذایی نشان می دهد که مواد غذایی به عنوان یک خطر بالقوه برای سلامتی افراد جامعه و پراکندگی هرچه بیشتر مقاومت آنتی بیوتیکی می باشد. با انجام روش16SrRNA شناسایی گونه های استافیلوکوکوس بهتر انجام می شود تا امنیت مواد غذایی افزایش یابد و از هزینه های درمان  اضافی جلوگیری شود.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس، مواد غذایی، مقاومت آنتی بیوتیکی، بررسی توالی .DNA
  • دینا شهرام پور*، مرتضی خمیری، محبوبه کشیری، سید محمدعلی رضوی صفحات 44-60

    هدف از این مطالعه ارزیابی تنوع درون گونه ای 10 سویه Lactobacillus plantarum جدا شده از موادغذایی مختلف شامل زیتون تخمیری، پنیرکوزه، شیر شتر و خمیر ترش به کمک روش RAPD-PCR همچنین مقایسه قابلیت پروبیوتیکی آن ها بود. نتایج نشان داد که الگوی باندی متفاوتی توسط سه نوع پرایمر برای سویه های مختلف به وجود آمد و برطبق ماتریس تشابه رسم شده توسط نرم افزار NTSYS بر اساس ضریب جاکارد، به طورکلی 10 سویه در دو شاخه اصلی و 7 زیرگروه جانبی قرار گرفتند. دو سویه 17 KAOو 64KAO جدا شده از منشا یکسان زیتون تخمیری بیشترین شباهت را داشتند. علاوه بر این ویژگی پروبیوتیکی سویه های L. plantarum در سطح نژاد متفاوت ارزیابی شد. نتایج تست ایمنی نشان داد که همه نژادهای مختلف L. plantarum، گاما-همولتیک بودند و در برابر آنتی بیوتیک ونکومایسین مقاوم بودند و مقاومت آن ها در برابر سایر آنتی بیوتیک های رایج متفاوت بود. سویه های جدا شده از پنیر کوزه شامل 37KMC و 45 KMCاز بیشترین مقاومت در برابر اسید برخوردار بودند. از سوی دیگر مقاومت در برابر 3/0 درصد نمک صفراوی نشان داد که اختلاف معناداری از این نظر بین سویه های جدا شده از زیتون تخمیری وجود ندارد و سویه 5 KMM بیشترین مقاومت را داشت. به علاوه فعالیت ضدمیکروبی سویه ها در برابر باکتری های بیماری زای گرم مثبت L. monocytogenes و گرم منفی E. coli متفاوت بود و بیشترین فعالیت ضدباکتریایی به سویه 45 KMCتعلق داشت. بنابراین با توجه به هدف مورد نظر می توان هریک از سویه های L. plantarum به عنوان کشت پروبیوتیک در صنایع غذایی و دارویی پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: L. plantarum، RAPD-PCR، تنوع درون گونه ای، ویژگی های پروبیوتیک
  • فرناز نبی زاده*، پانیذ زین ساز صفحات 61-73

    در این مطالعه تاثیر آرد برنج بر زنده مانی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پاراکازیی و خواص کیفی ماست میوه ای با روش سطح پاسخ طی نگهداری بررسی شد. بدین منظور آرد برنج در سه سطح 0، 5/1 و 3 درصد به شیر اضافه و در دمای 85 درجه سلسیوس به مدت 15 دقیقه پاستوریزه شد. پس از سرد شدن، در دمای 43 درجه سلسیوس استارتر ماست و باکتری پروبیوتیک به شیر تلقیح و به ظروف استریل حاوی 15 درصد پوره هلو منتقل شد و تا رسیدن pH نمونه ها به 1/0 ± 6/4 در دمای 42 درجه سلسیوس گرمخانه گذاری شدند. سپس تا 4 درجه سلسیوس سرد و در همین دما تا روز آزمایش نگهداری شدند. زنده مانی باکتری پروبیوتیک، pH، مقادیر رطوبت، پس دادن آب، اسیدیته، ویسکوزیته ظاهری و ویژگی های حسی نمونه ها در سه دوره زمانی 1، 11 و 21 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آنالیز واریانس نشان داد با افزایش مقدار آرد برنج تعداد باکتری پروبیوتیک افزایش و طی نگهداری کاهش یافت (05/0 > p). افزودن آرد برنج pH، درصد رطوبت و پس دادن آب را کاهش و اسیدیته و ویسکوزیته ظاهری را افزایش داد (05/0 > p). طی نگهداری، pH و رطوبت کاهش و پس دادن آب افزایش یافت (05/0 > p). در ارزیابی حسی نمونه ها، افزایش مقدار آرد امتیاز قوام افزایش یافت (05/0 > p). امتیاز طعم نمونه ها با گذشت زمان کاهش یافت (05/0 > p). در نهایت مقدار آرد برنج 3 درصد و زمان نگهداری 7 روز به عنوان شرایط بهینه تعریف گردید.

    کلیدواژگان: آرد برنج، باکتری لاکتو باسیلوس پارا کازئی، روش سطح پاسخ، ماست میوه ای
  • بهروز اکبری*، فائزه شیرخان، معصومه سام نژاد صفحات 74-86

    امکان آلودگی میکروبی ادویه در طی مراحل مختلف برداشت، خشک کردن یا حمل نقل وجود دارد. روش های مختلفی جهت کاهش بار میکروبی ادویه استفاده می شود که مشکلاتی مانند تغییر عطر و طعم به همراه دارد. هدف از این تحقیق دستیابی به شرایط بهینه پرتودهی ماورای بنفش به منظور کاهش بار میکروبی برخی از ادویه های پرمصرف ایران بود. بدین منظور، شش نوع ادویه شامل زردچوبه، زنجبیل، فلفل قرمز، فلفل سیاه، دارچین و سماق از بازار تهران نمونه برداری شدند. آزمایه ها با روش های موجود در استاندارد ملی ایران مورد آزمون میکروبی قرار گرفتند. سپس ادویه آلوده در کابینت ماورای بنفش با طول موج 254 نانومتر در ضخامت های 1، 5 و10 میلی متر و زمان های 5، 10و 15 دقیقه پرتودهی شدند. روی نمونه های پرتودهی شده آزمون میکروبی انجام شد. طبق نتایج حاصله، تاثیر متغیر زمان بر شمارش جمعیت مزوفیل های هوازی زردچوبه، فلفل قرمز، فلفل سیاه و دارچین، همچنین بر شمارش کلی فرم زردچوبه و فلفل قرمز و نیز بر شمارش کپک زردچوبه، فلفل قرمز و فلفل سیاه و زنجبیل معنی دار بود (0/01>p). همچنین متغیر ضخامت نمونه تاثیر کاملا معنی داری بر شمارش جمعیت مزوفیل های هوازی زردچوبه، زنجبیل و فلفل سیاه، بر شمارش کلی فرم زردچوبه، زنجبیل، فلفل قرمز، دارچین، بر شمارش کپک زردچوبه، زنجبیل، فلفل سیاه، فلفل قرمز و تاثیر معنی دار بر شمارش کلی میکروبی فلفل قرمز و کپک دارچین داشت(0/01>p). نتایج این مطالعه نشان می دهد که پرتودهی با اشعه ماورای بنفش در شرایط بهینه شده می تواند بار آلودگی ادویه را تا حد قابل قبول کاهش دهد.

    کلیدواژگان: ادویه، آلودگی میکروبی، پرتودهی ماورای بنفش، رفع آلودگی
  • محبوبه ربانی فرد، جواد طباطبائیان نیم آورد، رضا شرافتی چالشتری* صفحات 87-102

    هدف از این مطالعه بررسی عصاره متانولی و اسانس زیره سیاه بر ویژگی های شیمایی، میکروبی و حسی پنیر لاکتیکی سنتی بود. در این مطالعه تجربی، اسانس و عصاره متانولی زیره تهیه شد. ترکیبات موجود در اسانس به روش گاز کروماتوگرافی با طیف سنج جرمی و محتوی فنولی عصاره و اسانس به روش فولین سیوکالتیو بررسی شد. پس از تهیه تیمار های پنیر حاوی اسانس (125 و 250 پی پی ام) و عصاره (1 و 2 درصد) زیره، آزمون های میکروبی شامل شمارش کلیفرم ها، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس کواگولاز مثبت، کپک و مخمر و همچنین آزمون های شیمیایی شامل چربی، رطوبت، pH، اسیدیته و نمک در شرایط یخچالی در مدت زمان 60 روز انجام شد. بیشترین ترکیبات موجود در اسانس زیره شامل cumin aldehyde (40/30 درصد)، phenylglycol (99/18 درصد) و Ƴ-terpinene (52/15 درصد) بودند. میزان ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی در عصاره زیره با اختلاف معنی داری بیشتر از اسانس زیره بود. اضافه کردن اسانس و عصاره به پنیر سبب جذب آب و نمک کمتری نسبت به گروه کنترل شد، اما درصد چربی افزایش پیدا کرد. در طی زمان نگهداری اسیدیته کاهش و pH افزایش یافت. نتایج حاکی از عدم آلودگی میکروبی شامل شمارش کلی فرم ها، کپک و مخمر، اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اریوس در تمامی گروه های پنیر سنتی لاکتیکی بود. ارزیابی حسی پنیر حاکی از تفاوت معنادار گروه کنترل و گروه های حاوی اسانس زیره با گروه های حاوی عصاره بود. نتایج این مطالعه نشان داد که اسانس و عصاره زیره سیاه دارای فعالیت ضد میکربی و آنتی اکسیدانی بالایی در پنیر سنتی لاکتیکی بودند.

    کلیدواژگان: پنیر سنتی لاکتیکی، زیره، اسانس، عصاره
|
  • Reza Mousavi, Ebrahim Rahimi *, Amir Shakerian Pages 1-9

    Poultry meat is considered one of the sources of Escherichia coli O157. The present study was performed to evaluate the prevalence and antibiotic resistance of E. coli O157 isolates of poultry meat samples presented in Isfahan. In total, 500 meat samples were collected from diverse poultry samples supplied in Isfahan and evaluated for E. coli O157 using microbial culture. Suspicious isolates were confirmed by PCR test. The antibiotic resistance pattern of isolates was investigated using the antibiotic disk diffusion test. Forty-four out of a total of 500 samples (8.80%) were contaminated with E. coli O157. The highest level of contamination was related to duck meat (16%), and the lowest was related to quail meat (3%). There was a statistically significant difference of P <0.05 between the sample type and the prevalence of E. coli O157. Escherichia coli O157 isolates had the highest antimicrobial resistance to tetracycline (97.72%), ampicillin (95.45%), penicillin (95.45%), and gentamicin (72.72%) antibiotics. The highest variation in antibiotic resistance was found in E. coli O157 strains isolated from duck meat. Due to the high prevalence of antibiotic-resistant E. coli O157 strains in poultry samples, especially duck meat, consumption of these foods in raw or uncooked form, in addition to the transfer of antibiotic-resistant strains to human communities, can lead to lethal food poisoning.

    Keywords: Escherichia coli O157, Poultry meat, Antibiotic resistance, Isfahan
  • Ali Davari, Vahid Hakimzadeh *, Elham Mahdian, Mostsfa Shahidi Pages 10-17
    The bio-production method has been respected due to the lack of energy consumption and environmental compatibility. In this study, the green synthesis of copper oxide nanoparticles from the extract of Iranian violent flower and its anti-bacterial properties compared to two common antibiotics was investigated. First, aqueous extract of Iranian violent flower prepared and admixed with CuO solution at a concentration of 1 mM. After changing the color of extract, the reaction product was examined by spectrophotometric and X-ray diffraction. Finally, antibacterial properties of synthesized nanoparticles were investigated using disk diffusion method. Also, the MIC (minimum inhibitory concentration of growth and MBC (minimum bactericidal concentration) were determined by two methods of micro dilution and dilution in the tube. The synthesized copper oxide nanoparticles showed the most absorbance at 266 nm and had a spherical shape with an average size of 50-80 nm. The results of the antibacterial studies showed that the synthesized copper oxide nanoparticles had more antibacterial activity against staphylococcus aureus than Escherichia coli. The extract of Iranian violent flower has the ability of reducing CuO ion to copper oxide nanoparticles. Also, synthesized copper oxide nanoparticles have good antibacterial activities.
    Keywords: Nano particles, Iranian violent, Copper oxide, Antibacterial activity
  • Asiyeh Pahlevaninezhad, Mahshid Jahadi *, Nafiseh Sadat Naghavi, Mohammadali Zia Pages 18-29

    People's concerns about the use of synthetic additives have doubled the importance of the need for research in the field of production of natural pigments, especially microbial pigments. Therefore, in this study, the spore suspension of Monascus purpureus was treated using ultraviolet light at random times (20, 30, 45, 60 seconds) and intervals (20, 30, 35 cm). Then, six suspicious colonies were selected to study the morphological characteristics, and their pigment production and biomass growth were studied as liquid culture. The results showed that ultraviolet light caused morphological changes in M. purpureus. Pigment production in treated samples increased significantly compared to wild strain (p <0.05). UV6 treatment in red, orange and yellow pigment production showed a 5, 7, and 2.8 times increase compared to wild strain significantly, respectively (p<0.05). Pigment production during the first and second generations in UV3, UV4, UV6, UV7, and UV8 treatments did not show a statistically significant difference with each other: in other words, the treatments were stable significantly (p<0.05). According to the results, ultraviolet light was an effective physical treatment to increase the production of red, orange, and yellow pigments from the fungus M. purpureus and generally causes lasting changes in the strain.

    Keywords: Monascus purpureus, pigment, Ultraviolet Light, Morphological
  • Sina Mobasherizadeh *, Laleh Hoveida, Behrooz Ataei, Sodabeh Rostami, Abaas Ataei Pages 30-43

    In developing countries, the presence and diversity of Staphylococcus species in foodstuffs have not been comprehensively studied. So, the present study aimed to investigate the dissemination of Staphylococcus spp. and their antimicrobial susceptibility pattern isolated from foodstuffs in Isfahan in 2015-2016. A total of 194 foodstuff samples were collected from different parts of Isfahan city and processed for the presence of Staphylococcus spp. The conventional tests were used for the primary detection of bacteria and the sequence analysis of 16S rRNA was used for the species identification. The antimicrobial susceptibility pattern of isolates was determined by the disk diffusion method. From a total of 194 food samples, 92 Gram-positive cocci (47.5%) were isolated. Of them, 84 isolates were Staphylococcus spp., 7 Macrococcus spp and one Micrococcus spp. The most prevalent species were S. aureus 25% (21/84), S. vitulinus 15.5% (13/84) and S. succinus sub casei 11.9% (10/84). The most antibiotic resistance rates were against penicillin (59/5%) and tetracycline (20.2%) while the lowest antibiotic resistance rates were observed for levofloxacin, rifampicin, gentamicin, and ciprofloxacin. Characterization of Staphylococcus species is important for epidemiological investigations. Proper identification and management practices including analysis of 16S rRNA for the species identification should be considered to increase food safety and prevent extra treatment costs.

    Keywords: Staphylococcus, foodstuff, Antibiotic resistance, DNA sequence analysis
  • Dina Shahrampour *, Morteza Khomeiri, Mahbobeh Kashiri, Seyed Mohhamad Ali Razavi Pages 44-60

    The aim of this study was to evaluate the intra-species diversity of 10 strains of Lactobacillus plantarum isolated from different foods including fermented olives, jar cheese, camel milk and sourdough using RAPD-PCR method also to compare their probiotic potential. The results showed that different banding patterns were created by three types of primers for different strains and according to the similarity matrix drawn by NTSYS software based on Jacard coefficient, a total of 10 strains were divided into two main branches and seven subgroups. The two strains of KAO 17 and KAO 64 isolated from fermented olives were most similar. In addition, the probiotic properties of L. plantarum isolates were evaluated different at strain levels. The results of immunoassay showed that all different strains of L. plantarum were gamma-hemolytic and resistant to vancomycin and their resistance to other common antibiotics was different. Strains isolated from jar cheese containing KMC 37 and KMC 45 had the highest acid resistance. On the other hand, resistance to 0.3% of bile salt showed that there was no significant difference in this regard between the strains isolated from fermented olives and the KMM 5 strain had the highest resistance. In addition, the antimicrobial activity of the strains against gram-positive pathogenic bacteria L. monocytogenes and gram-negative E. coli was different and the highest antibacterial activity belonged to the KMC 45 strain. Therefore, according to the intended purpose, each of the L. plantarum strains can be suggested as a probiotic culture in the food or pharmaceutical Industries.

    Keywords: L. plantarum, RAPD-PCR, intra-species diversity, Probiotic properties
  • Farnaz Nabizadeh *, Paniz Zinsaz Pages 61-73

    In this study, the effect of rice flour on the survival of Lactobacillus paracasei and the qualitative properties of fruit yogurt was investigated during storage, using the response surface method (RSM). For this, rice flour in three ranges of (0, 1.5, and 3%) was added to the milk. Then the milk and was pasteurized at 85ºC for 15 minutes. After cooling, yogurt starter culture and probiotic bacterium were inoculated at 43 ºC and added into sterile containers containing 15% peach puree. The samples were incubated at 42 ºC until reaching pH 4.6 ±0.1. Then the samples were cooled down to 4 ºC and refrigerated at the same temperature until experiment day. Survival of lactobacillus paracasei, pH, amount of moisture, acidity, syneresis, and apparent viscosity and sensory properties were investigated in three periods of (1, 11, and 21 days). The statistical analysis of the results showed that with the increase of rice flour, lactobacillus paracasei count increased and decreased during storage (p<0.05). The addition of rice flour decreased pH, moisture content, syneresis, and increased acidity and apparent viscosity (p<0.05). During storage pH and moisture content decreased and syneresis increased (p<0.05). In the sensorial evaluation of samples, the addition of rice flour increased the consistency score (p<0.05). Flavor score decreased during storage (p<0.05). In conclusion, using 3% of rice flour and a storage period of 7 days was determined as the optimum condition.

    Keywords: Fruit yogurt, Lactobacillus paracasei bacterium, response surface methodology, Rice flour
  • Behrouz Akbari *, Faezeh Shirkhan, Masumeh Sam Nejad Pages 74-86

    Spices may be contaminated during various stages of harvesting, drying, or transporting. Different methods are used to reduce the microbial level of spices, which has problems such as flavor changes. The purpose of this study was to introduce optimized conditions for UVradiation on the reduction of microbial load of some high-consumption spices. Six types of spices, including turmeric, ginger, red pepper, black pepper, cinnamon, and sumac, were sampled from the Tehran market. Tests were carried out based on reference standards. Infected spices were then exposed to ultraviolet cabinets at 254 nm in thicknesses of 1, 5, 10 mm and 15, 10, and 5 minutes. A microbial test was performed on irradiated samples. According to the results, It was revealed that the time factor on the total count of aerobic mesophilic bacteria of turmeric, red pepper, black pepper, cinnamon, and also on the coliform count of turmeric and red pepper, as well as on the mould count of turmeric, red pepper, and black pepper had a quite significant effect (P<0.01). It was observed that the thickness effect was quite significant on the total count of aerobic mesophilic bacteria, total coliform, and count of mould. It significantly impacted the total count (p<0.01). The results of this study show that irradiation with UV radiation in the optimized condition can reduce the microbial content of spices to an acceptable level.

    Keywords: Spice, microbial contamination, Ultraviolet irradiation, Decontamination
  • Mahboobeh Rabanifard, Javad Tabatabaian Nimavard, Reza Sharafati Chaleshtori * Pages 87-102

    The aim of this study was to evaluate methanolic extract (ME) and essential oil (EO) of cumin (C) on the chemical, microbial and sensory properties of traditional lactic cheese. In this experimental study, CEO and CME were prepared. The compounds in the CEO were analyzed by gas chromatography/mass spectrometer and the phenolic content of the CME and CEO by the Folin Ciocalteu method. The cheese treatments containing CEO (125 and 250 ppm), CME (1 and 2%) and control group were prepared. Then, during 60 days of storage of samples, microbial tests including coliform counts, Escherichia coli, Staphylococcus coagulase positive, mold and yeast as well as also, chemical tests including fat, moisture, pH, acidity and salt were performed. Most compounds in CEO were cumin aldehyde (30.40 %), phenylglycol (18.99 %) and γ-terpinene (15.52 %). The phenolic content and antioxidant activity in CME was significantly higher than CEO. Adding CEO and CME to the cheese absorbed less water and salt than the control group, but the fat content increased. During storage, the acidity decreased significantly. The pH has increased slightly during storage and was in accordance with the results obtained by the acidity. The results showed no microbial contamination including coliforms, mold and yeast, E. coli and S. aureus in all groups. Sensorial results demonstrated that there was significant difference between the control group and the CEO groups with the CME groups. The results of this study showed that CEO and CME had high antimicrobial and antioxidant activity in traditional lactic cheese.

    Keywords: Traditional Lactic Cheese, cumin, Essential oil, Extract