فهرست مطالب

روانشناسی اجتماعی - سال نهم شماره 61 (پاییز 1400)

نشریه روانشناسی اجتماعی
سال نهم شماره 61 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فاطمه فتاحی*، علی برچلو، رومینا حقجو، شقایق اعلم صفحات 1-10

    امروزه استفاده از شبکه های اجتماعی رشد زیادی داشته و این شبکه ها هم دارای ویژگی ها و پیامدهای مثبت و هم دارای ویژگی ها و پیامدهای منفی هستند. از عوامل مرتبط با شبکه های اجتماعی می توان روابط بین فردی و نظم جویی هیجانی را نام برد. بنابراین، هدف مطالعه حاضر پیش بینی گرایش به شبکه های اجتماعی بر اساس روابط بین فردی و نظم جویی هیجانی در دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه بود. این پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بود. جامعه مطالعه همه دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر رشت در سال تحصیلی 98-1397 بودند که از میان آنها تعداد 100 دانش آموز با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. نمونه ها به ابزارهای پژوهش شامل مقیاس گرایش به شبکه های اجتماعی (آندریسن و همکاران، 2012)، پرسشنامه مهارت های ارتباطی (بارتون، 1990) و پرسشنامه نظم جویی هیجانی (گروس و جان، 2003) پاسخ دادند. داده های حاصل از جمع آوری با ابزارهای فوق با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان در نرم افزار SPSS-19 تحلیل شدند. نتایج ضرایب همبستگی پیرسون نشان داد که مهارت کلامی (169/0- =r)، مهارت بازخورد (117/0- =r)، روابط بین فردی (367/0- =r) و نظم جویی هیجانی (420/0- =r) با گرایش به شبکه های اجتماعی رابطه منفی و معنادار داشت (05/0>P)، اما مهارت شنود (085/0- =r) با گرایش به شبکه های اجتماعی رابطه معناداری نداشت (05/0<P). نتایج رگرسیون چندگانه با مدل همزمان نشان داد که روابط بین فردی و نظم جویی هیجان به طور معناداری توانستند 5/28 درصد و ابعاد روابط بین فردی به طور معناداری توانستند 6/4 درصد از تغییرات گرایش به شبکه های اجتماعی را تبیین کنند (05/0>P). بر اساس نتایج، متخصصان و برنامه ریزان تعلیم وتربیت دانش آموزان می توانند برای کاهش گرایش به شبکه های اجتماعی از طریق کارگاه های آموزشی میزان روابط بین فردی و نظم جویی هیجان در آنها را افزایش دهند.

    کلیدواژگان: گرایش به شبکه های اجتماعی، روابط بین فردی، نظم جویی هیجانی
  • ساغر صاحب جمعی، کامران گنجی*، کیوان کاکابرایی صفحات 11-20
    همه افراد از جمله دانشجویان در زندگی با مسایل و چالش های میان فردی بسیاری مواجه می شوند و مهم نحوه حل آنها است که به نظر می رسد سبک های مقابله با عوامل تنش زا با آن رابطه دارد. در نتیجه، هدف این پژوهش پیش بینی حل مساله اجتماعی بر اساس سبک های مقابله با عوامل تنش زا در دانشجویان بود. مطالعه حاضر مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش همه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه در سال تحصیلی 99-1398 بودند. حجم نمونه طبق فرمول کوکران 220 نفر محاسبه که با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش سیاهه تجدیدنظرشده حل مساله اجتماعی (دزوریلا و همکاران، 2002) و پرسشنامه سبک های مقابله با عوامل تنش زا (اندلر و پارکر، 1990) بودند. داده ها با روش های ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل همزمان در نرم افزار SPSS نسخه 22 در سطح معناداری 05/0 تحلیل شدند. نتایج ضرایب همبستگی پیرسون نشان داد که سبک مساله مدار با حل مساله انطباقی رابطه مثبت و معنادار و سبک های هیجان مدار و اجتناب مدار با حل مساله انطباقی رابطه منفی و معنادار و سبک مساله مدار با حل مساله غیرانطباقی رابطه منفی و معنادار و سبک های هیجان مدار و اجتناب مدار با حل مساله غیرانطباقی رابطه مثبت و معنادار داشتند (05/0>P). همچنین، نتایج رگرسیون چندگانه با مدل همزمان نشان داد که سبک های مقابله با عوامل تنش زا توانستند 68 درصد از تغییرات حل مساله انطباقی و 22 درصد از تغییرات حل مساله غیرانطباقی را تبیین کنند (05/0>P). با توجه نتایج پژوهش حاضر، روانشناسان و مشاوران دانشگاه برای افزایش حل مساله انطباقی و کاهش حل مساله غیرانطباقی در دانشجویان می توانند زمینه را برای بهبود سبک های مقابله با عوامل تنش زا فراهم آورند.
    کلیدواژگان: حل مساله اجتماعی، سبک های مقابله با عوامل تنش زا، دانشجویان
  • آتوسا قاسمی نژاددهکردی* صفحات 21-35
    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی رابطه ادراک از سبک رهبری تبدیلی مدیران بخش های تربیت بدنی استان خوزستان با رفتارهای شهروندی سازمانی اعضاء هیات علمی بود. این پژوهش از نوع همبستگی بود. 105 نفر از اعضاء هیات علمی دانشگاه های آزاد استان خوزستان با روش نمونه گیری تصادفی مرحله ای در پژوهش شرکت کردند و به پرسشنامه های رفتارهای شهروندی سازمانی (پودساکف، مکنزی، مورمن و فتر، 1990) و پرسشنامه سبک رهبری چندعاملی (باس و آوولیو، 1999) پاسخ دادند. برای تحلیل نتایج از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل همبستگی، مطابق با فرضیه های تدوین شده، نشان دادند که ادراک از سبک رهبری تبدیلی مدیران بخش های تربیت بدنی با رفتارهای شهروندی سازمانی و سه مورد از مولفه های آن (وظیفه شناسی، نوعدوستی و ادب و مهربانی) همبستگی مثبت معناداری دارند. بین سبک رهبری تبدیلی با خوشخویی و جوانمردی رابطه ای به دست نیامد. علاوه بر این، مولفه های رهبری تبدیلی (نفوذ آرمانی، تحریک عقلانی، انگیزش الهامی و ملاحظه فردی) با برخی از مولفه های رفتارهای شهروندی سازمانی به ویژه وظیفه شناسی، ادب و مهربانی و نوع دوستی رابطه داشتند. تحلیل های رگرسیون چندگانه نشان دادند که از بین مولفه های سبک رهبری تبدیلی، دو مولفه نفوذ آرمانی و انگیزش الهامی بیش از مولفه های دیگر در تبیین واریانس رفتارهای شهروندی سازمانی و ابعاد آن نقش دارند. با توجه به یافته های تحقیق می توان چنین نتیجه گیری کرد که مدیران برای ترغیب کارکنان به انجام رفتارهای شهروندی سازمانی، لازم هست دو ویژگی نفوذ آرمانی و انگیزش الهامی را در خود تقویت کنند و در برخورد با کارکنان از آنها استفاده کنند.
    کلیدواژگان: سبک رهبری تبدیلی، رفتارهای شهروندی سازمانی، دانشگاه
  • هانیه سادات میری*، خدیجه ذوالقدر، عاصمه قاسمی صفحات 37-50

    زنان زیربنای سلامت خانواده ها و جوامع هستند و اهمیت ویژه-ای در تامین و استمرار سلامت خانواده و جامعه دارند. طبق بیانیه سازمان بهداشت جهانی بهره مندی از بالاترین سطح استاندارد قابل دستیابی سلامت، از حقوق اساسی هر فردی است و زنان بسیاری درد نیا از این حق اساسی محروم هستند زنان برای اینکه بتوانند نقش مراقبت دهندگی خود را به نحو احسن انجام دهند، باید سطح سلامت و رفاه خود را حفظ کنند و ارتقاء دهند رفتارهای ارتقادهنده سلامتی یکی از معیارهای عمده ی تعیین کننده سلامت است. هدف این مقاله فراتحلیل سلامت اجتماعی زنان سرپرست و غیرسرپرست خانوار و تاثیر حمایت اجتماعی بر سلامت آنها است. روش تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش، شامل 400 نفر از زنان شهر مشهد(200 نفر سرپرست و 200 نفر غیرسرپرست) است که به روش خوشه ای چند مرحله ای انتخاب و داده های مورد نیاز به وسیله دو پرسشنامه سلامت اجتماعی کییز با کمی اصلاح و پرسشنامه محقق ساخته حمایت اجتماعی نیز توسط محقق جمع آوری شد. اعتبار ابزار مورد استفاده اعتبار محتوایی، و پایابی ابزار نیز با پایایی همسانی درونی روش ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده است. یافته های پژوهش حاکی از این است که میانگین سلامت اجتماعی در بین زنان غیرسرپرست شهر مشهد بیشتر از زنان سرپرست خانوار است. همچنین، حمایت اجتماعی و ابعاد چهارگانه آن در گروه زنان غیرسرپرست، تفاوت معناداری با زنان سرپرست دارد. به گونه ای که زنان غیرسرپرست از حمایت اجتماعی بیشتری برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: سلامت اجتماعی، حمایت اجتماعی، زنان سرپرست خانوار، زنان غیرسرپرست
  • زهرا جانی*، علی دلاور صفحات 51-65
    صمیمیت به طور کلی به عنوان احساس نزدیکی بین افراد تعریف می شود و زمانی افزایش می یابد که فرد، افکار یا عواطف شخصی خود را به شریک زندگی خود افشا کند، شریک زندگی از او حمایت می کند و پاسخ شریک توسط افشاگر به عنوان اعتبارسنجی و مراقبت تلقی می شود. هدف پژوهش حاضر تبیین رابطه بین باورهای ارتباطی، رضایت جنسی و تمایزیافتگی با صمیمیت زوجین بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی زنان متاهل مراجعه کننده به خانه های سلامت شهر تهران در سال 1398 بود که از میان آنها تعداد 320 نفر طبق جدول مورگان به عنوان نمونه مورد نظر تعیین شدند که در نهایت با در نظر گرفتن ریزشهای احتمالی 350 زن متاهل به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. روش نمونه گیری در این پژوهش خوشه ای چندمرحله ای بود. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه باورهای ارتباطی آیدلسون و اپشتاین (1981)، پرسشنامه رضایت جنسی لارسون (1988)، مقیاس تمایزیافتگی اسکورن و فریدلندر (1998) و صمیمیت زوجین ووندن بروک و برتمن (1995) استفاده شد. یافته های پژوهش با استفاده از روش آماری همبستگی در نرم افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتایج نشان داد که بین باورهای ارتباطی با صمیمیت زوجین همبستگی مستقیم و منفی (145/0-) و بین رضایت جنسی با صمیمت زوجین همبستگی مثبت معنی دار (315/0) ولی بین تمایزیافتگی با صمیمیت زوجین رابطه معنی داری (006/0) در سطح 01/0 >p وجود ندارد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که برای ارتقای صمیمیت زوجین به مولفه هایی مثل باورهای ارتباطی و رضایت جنسی و تمایزیافتگی به صورت آموزش دوره های تخصصی پرداخت و از آمار بالای طلاق به دلیل عدم این مهارتها کاست.
    کلیدواژگان: صمیمیت زوجین، تمایز یافتگی خود، باورهای ارتباطی و رضایت جنسی
  • شبنم کامکار، نورعلی فرخی*، حسین سلیمی بجستانی، مژگان مردانی راد صفحات 65-79
    هدف پژوهش حاضر، تدوین و آزمون مدل علی گرایش به اعتیاد دانشجویان بر اساس تمایز یافتگی با میانجی گری نا گویی هیجانی و مسئولیت پذیری است. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. پژوهش حاضر از لحاظ هدف ، بنیادی است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی واحد های دانشگاه آزاد شهر تهران در سال تحصیلی 98-1397 بودند . برای انتخاب نمونه مورد پژوهش از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده شد ، به این صورت که از بین دانشجویان 350 نفر در قالب کلاس به عنوان گروه نمونه انتخاب شد. ابزار پژوهش شامل مقیاس اعتیاد پذیری (وید و بوچر، 1992)، مقیاس ناگویی هیجانی (تورنتو، 1994)، مقیاس تمایزیافتگی (اسکورن و فریدلندر، 1998) و پرسشنامه مسئولیت پذیری (نعمتی، 1387) بودند. برای تحلیل داده ها از روش توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد، کجی و کشیدگی) و استنباطی (مدل سازی معادلات ساختاری) با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Amos استفاده شد. نتایج آزمون مدل مفهومی نشان داد شاخص های برازش مدل پژوهش در وضعیت مطلوبی قرار دارد. فرضیه مطرح شده در ارتباط با وجود اثر غیرمستقیم تمایز یافتگی بر گرایش به اعتیاد دانشجویان به واسطه ناگویی هیجانی و مسئولیت پذیری مورد تایید قرار گرفت (p<05/0). یافته های پژوهش حاکی از برازش مناسب مدل مفهومی پژوهش بود. بر این اساس در کلینیک های درمان اعتیاد، برای کاهش سطح گرایش به اعتیاد توجه به پیشایندهای تمایز یافتگی ضروری است. نتایج بعدی پژوهش نشان داد فرضیه مطرح شده در ارتباط با وجود اثر غیرمستقیم تمایزیافتگی در گرایش به اعتیاد دانشجویان با میانجی گری ناگویی هیجانی و مسئولیت پذیری با 95 درصد رد شده است
    کلیدواژگان: گرایش به اعتیاد، تمایز یافتگی، ناگویی هیجانی، مسئولیت پذیری
  • محسن شریعتی کمال ابادی، رضا اسماعیلی*، سید ناصر حجازی صفحات 91-103

    هدف از این پژوهش تدوین مدل پیش بینی پایداری ازدواج بر اساس عوامل اجتماعی (پایگاه اقتصادی-اجتماعی، همسانی اجتماعی، سرمایه های اجتماعی) و رضایت از روابط زناشویی و رتبه بندی این عوامل در ازدواج های دانشجویی در دانشگاه های شهر اصفهان بود. روش پژوهش توصیفی از نوع مدلسازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه های شهر اصفهان شامل دانشگاه دولتی اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه آزاد خوراسگان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود که در فاصله سال های 1395 الی 1397 بصورت دانشجویی ازدواج کرده بودند. از بین این افراد، نمونه انتخاب نمونه با روش نمونه گیری طبقه ای و حجم نمونه هدفمند و بر اساس جدول مورگان 678 نفر در نظر گرفته شد شامل 687 نفر بصورت نمونه گیری هدفمند در دسترس انتخاب شدند. ابزار سنجش شامل پرسشنامه محقق ساخته عوامل اجتماعی، رضایت از روابط زناشویی و پایداری ازدواج (شریعتی، 1398) بود. داده ها با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری و آزمون فریدمن تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که از بین عوامل اجتماعی تنها عامل همسانی اجتماعی همسران (05/0>P) و رضایت از روابط زناشویی (01/0>P) قادر به تبیین معنادار پایداری ازدواج در ازدواج های دانشجویی هستند. همچنین یافته های مربوط به آزمون فریدمن نشان داد که بترتیب رضایت از روابط زناشویی، پایگاه اقتصادی-اجتماعی، همسانی اجتماعی و سرمایه اجتماعی، در پایداری ازدواج از اهمیت برخوردار هستند و تفاوت معناداری در میانگین رتبه ها وجود دارد (05/0>P). بر طبق این یافته ها، برنامه های اساسی برای پایداری ازدواج باید ابتدا بر آموزش و بهبود روابط زناشویی متمرکز گردند و عوامل اجتماعی میتوانند در برنامه های پیش از ازدواج مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: عوامل اجتماعی، پایداری ازدواج، روابط زناشویی، ازدواج دانشجویی
  • مراد کاراندیش، علی مهداد*، محسن گل پرور صفحات 93-103
    کارکنان زندان ها با مشکلات فراوانی به ویژه در زمینه افت رضایت زناشویی و افزایش تعارض نقش مواجه هستند و یکی از روش های آموزشی برای بهبود ویژگی های روانشناختی آموزش هستی شناختی است. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش هستی شناختی مبتنی بر نظریه گیدنز بر رضایت زناشویی و تعارض نقش در کارکنان زندان انجام شد. این مطالعه نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری سه ماهه با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش حاضر کارکنان زندان های استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 1397 بودند. نمونه این پژوهش 30 نفر از کارکنان زندان ها بودند که پس از بررسی ملاک های ورود به مطالعه با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و به روش تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمایش 10 جلسه 60 دقیقه ای (هفته ای یک جلسه) تحت آموزش هستی شناختی مبتنی بر نظریه گیدنز قرار گرفت و گروه کنترل آموزشی ندید. هر دو گروه علاوه بر فرم اطلاعات جمعیت شناختی، در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری به فرم کوتاه پرسشنامه رضایت زناشویی (افروز و قدرتی، 1390) و خرده مقیاس تعارض نقش در پرسشنامه ابهام و تعارض نقش (ریزو، هوس و لیرتزمن، 1970) پاسخ دادند. داده ها با روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در نرم افزار SPSS-23 تحلیل شدند. یافته ها نشان داد که روش آموزش هستی شناختی مبتنی بر نظریه گیدنز باعث افزایش رضایت زناشویی و کاهش تعارض نقش در کارکنان زندان شد و نتایج در مرحله پیگیری نیز باقی ماند (05/0>P). با توجه به نتایج پژوهش حاضر، می توان از روش آموزش هستی شناختی در کنار سایر روش های آموزشی برای بهبود ویژگی های روانشناختی به ویژه افزایش رضایت زناشویی و کاهش تعارض نقش استفاده کرد.
    کلیدواژگان: آموزش هستی شناختی، رضایت زناشویی، تعارض نقش، کارکنان، زندان
  • معصومه زارعی، ناصر گودرزی*، نادر منیرپور صفحات 105-118

    هدف پژوهش حاضر مقایسه اختلال شخصیت ضد اجتماعی و مرزی، همدلی و عملکرد نورون های آیینه ای در افراد معتاد مزمن و افراد بدون سابقه اعتیاد با سبک دلبستگی ایمن و ناایمن بود. روش پژوهش از نوع علی- مقایسه ای است. جامعه آماری این پژوهش در بخش افراد معتاد مزمن، شامل کلیه معتادان مرد وابسته به مواد افیونی(تریاک و هرویین) در حال ترک بودند که به مراکز درمان اعتیاد شهر تهران در سال 1398 مراجعه نمودند. روش نمونه گیری این پژوهش روش نمونه گیری هدفمند بود. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سبک دلبستگی هازن و شیور (1987)، پرسشنامه همدلی داویس(1983)، پرسشنامه چندمحوری بالینی میلون3 و دستگاه الکتروانسفالوگرافیاست. داده های پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری تحلیل شدند. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که اثر اصلی سبک دلبستگی معنادار بود(p<0.05). براین اساس تفاوت بین دو گروه افراد با سبک دلبستگی ایمن و ناایمن در شخصیت ضد اجتماعی، شخصیت مرزی، همدلی و عملکرد نورون های آینه ای در کانال cz تایید شد. براین اساس باید گفت که در هر دو گروه معتاد و غیرمعتاد سبک دلبستگی نا ایمن تاثیر بیشتری بر شخصیت ضد اجتماعی، شخصیت مرزی، همدلی و عملکرد نورون های آینه ای در کانال CZ دارد. همچنین افراد با با سبک دلبستگی ایمن از دیدگاه روانکاوانه- توانایی بهتری برای کنترل نیازهای زودگذر و تکانش های رفتاری خود دارند. بهره مندی از یک فراخود (super ego) قوی، به خود (ego) فرد این امکان را می دهد که با قدرت بیشتری به مدیریت و کنترل هیجانات و تکانش های نهاد (id) بپردازد. به تعویق انداختن نیازهای آنی و زودگذر، توجه و تمرکز انسان را به سوی ارضای نیازهای مهم تر و بلندمدت تر جلب می کند که نقش موثری را در سلامت روانی فرد بازی می کنند و همچنین، از میزان اضطراب های روان رنجورانه ناشی از درگیری های بین ساختارهای شخصیت می کاهد و این عوامل منجر کنترل بیشتر بر روی رفتار و کاهش رفتارهای تکانشی در این افراد می گردد.

    کلیدواژگان: شخصیت ضد اجتماعی، شخصیت مرزی، همدلی، عملکرد نورون های آیینه ای، سبک دلبستگی
  • طاهره حاج محمدحسینی*، حسن میرزا حسینی، مجید ضرغام حاجبی صفحات 119-133
    در میان بیماری های روانی، اختلال شخصیت مرزی یکی از شایع ترین اختلالها در محیط های درمانی است و از طرفی علیرغم اینکه بیماران مبتلا به این اختلال، گروه نامتجانسی را تشکیل می دهند (هوپریچ، 2017) اما ویژگی های مشترکی نیز دارند که مهم ترین آنها تکانشگری بارز و بی ثباتی در سه زمینه روابط بین فردی ، خلق و خودانگاره است. هدف پژوهش حاضر، مقایسه اثربخشی درمان ذهنی سازی و درمان عاطفه هراسی بر کاهش علایم اختلال شخصیت مرزی بود. این پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. جامعه آماری در این پژوهش شامل تمام زنان دارای علایم طیف شخصیت مرزی مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر قم در محدوده سنی 18-35 و از مرداد ماه تا مهر ماه 1399 بود که از میان آنها 60 نفر بصورت در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه آزمایش و یک گروه گواه گمارش شدند. هر سه گروه قبل و بعد از مداخله با پرسشنامه میلون-3 (میلون، 2000) و براساس معیار های DSM-5 مورد مصاحبه و آزمون قرار گرفتند. سپس هر دو گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای، هفته ای یک جلسه تحت درمان ذهنی سازی(بتمن و فوناگی، 2016) و درمان عاطفه هراسی(مک کالو، 2003) قرار گرفتند و گروه گواه در لیست انتظار قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها با روش تحلیل کوواریانس چند متغیره با نرم افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و یافته ها نشان داد که هر دو درمان در کاهش علایم اختلال شخصیت مرزی موثرند و درمان ذهنی سازی موثرتر از درمان عاطفه هراسی است. همچنین نتایج این تاثیر در آزمون پیگیری دو ماه پایدار مانده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که از درمان ذهنی سازی در کنار دارو درمانی می توان برای بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت مرزی، درمان ذهنی سازی، عاطفه هراسی
  • مونا خرازی، افسانه بوستان* صفحات 135-149

    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی رویکرد تحلیل رفتار متقابل بر سازگاری زناشویی و رضایت از زندگی مادران دانش آموزان پسر مقاطع ابتدایی منطقه 1 شهر تهران انجام گرفت. جامعه آماری مورد مطالعه کلیه ی مادران دانش آموزان پسر مقطع اول ابتدایی در سال 97-1396 بود، طرح پژوهش از نوع نیمه آزمایشی همراه با پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل و انتخاب نمونه به روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای و گمارش تصادفی ساده انجام گرفت و حجم نمونه به منظور آموزش رویکرد تحلیل رفتار متقابل تعداد 30 نفر انتخاب شدند که 15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند. روش جمع‏آوری اطلاعات با استفاده از، مقیاس های سازگاری زناشویی-اسپانیر(1976) و رضایت از زندگی دینر و همکاران (1985) و نیز آموزش رویکرد تحلیل رفتار متقابل در طی 8 جلسه به مدت 90 دقیقه در هفته بر روی نمونه مورد نظر اجرا شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری (تحلیل کوواریانس چند متغیری) صورت گرفت. یافته های بدست آمده نشان داد: آموزش رویکرد تحلیل رفتار متقابل تاثیر مثبت بر سازگاری زناشویی و مولفه های (رضایت دونفری، همبستگی دونفری، توافق دو نفری و ابراز محبت) گروه آزمایش در پس آزمون داشت و همچنین باعث افزایش رضایت از زندگی گروه آزمایش در پس آزمون شد. نتایج حاکی از آن بود که رویکرد تحلیل رفتار متقابل موجب افزایش سازگاری زناشویی و رضایت از زندگی مادران دانش آموزان پسر پایه اول مقطع دبستان می گردد. بطور کلی مفهوم سازگاری زناشویی و رضایت زندگی به عنوان متغیر وابسته این پژوهش و همچنین آموزش تحلیل رفتار متقابل به عنوان متغیر مستقل این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته شد. با توجه به این امر که زندگی بشر در طی قرون متمادی دستخوش تغییرات و دگرگونی هایی بوده است که گاه در کنترل و گاه خارج از کنترل انسان بوده است و به نحوی سازگاری و آرامش انسان را بر هم زده و فشار و اضطراب را به دنبال داشته است.

    کلیدواژگان: رویکرد تحلیل رفتار متقابل، سازگاری زناشویی، رضایت از زندگی
  • علی اصغر اصغرنژادفرید*، نرگس تمدنی، حسن اسدزاده صفحات 151-167
    زنان به عنوان نیمی از منابع انسانی در جوامع عامل موثری در پیشبرد اهداف جامعه و خانواده می باشند. مطالعات نشان می دهند زنان بیش از مردان در معرض تبعیض و کاهش امنیت اجتماعی که یکی از اساسی ترین ابعاد زندگی جامعه امروزی است قرار دارند. از این رو پژوهش حاضر با هدف تحلیل رابطه میزان برخورداری از سلامت اجتماعی، مهارت های ارتباطی و مهارت های زندگی با امنیت اجتماعی زنان انجام پذیرفت. روش مورد استفاده در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه زنان مراجعه کننده به امور شاهد و ایثارگران بودند که بر اساس جدول کرجسی و مورگان 250 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در ادامه داده های موردنیاز با استفاده از پرسشنامه های احساس امنیت اجتماعی صحابی(1389)، سلامت اجتماعی کییز(1998)، مهارت های ارتباطی وکیلی وهمکاران(1391) و مهارت های زندگی قیاسی جمع آوری شده و تحلیل داده ها نیز با استفاده از آزمون تحلیل واریانس و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد. نتایج نشان داد؛ ابعاد سلامت اجتماعی قادر هستند تغییرات امنیت اجتماعی زنان را پیش بینی نماید. ضمنا متغیر مشارکت اجتماعی اثر بیشتری بر امنیت اجتماعی دارد. همچنین ابعاد مهارت های ارتباطی قادر هستند تغییرات امنیت اجتماعی را پیش بینی نماید و متغیر تفسیر و شفاف سازی صحبت های مخاطب اثر بیشتری بر امنیت اجتماعی دارد و ابعاد مهارت های زندگی قادر هستند تغییرات امنیت اجتماعی را پیش بینی نماید و متغیر مهارت های مربوط به ارتباط های انسانی اثر بیشتری بر امنیت اجتماعی دارد.زنان به عنوان نیمی از منابع انسانی در جوامع عامل موثری در پیشبرد اهداف جامعه و خانواده می باشند. مطالعات نشان می دهند زنان بیش از مردان در معرض تبعیض و کاهش امنیت اجتماعی که یکی از اساسی ترین ابعاد زندگی جامعه امروزی است قرار دارند. از این رو پژوهش حاضر با هدف تحلیل رابطه میزان برخورداری از سلامت اجتماعی، مهارت های ارتباطی و مهارت های زندگی با امنیت اجتماعی زنان انجام پذیرفت. روش مورد استفاده در این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه زنان مراجعه کننده به امور شاهد و ایثارگران بودند که بر اساس جدول کرجسی و مورگان 250 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. در ادامه داده های موردنیاز با استفاده از پرسشنامه های احساس امنیت اجتماعی صحابی(1389)، سلامت اجتماعی کییز(1998)، مهارت های ارتباطی وکیلی وهمکاران(1391) و مهارت های زندگی قیاسی جمع آوری شده و تحلیل داده ها نیز با استفاده از آزمون تحلیل واریانس و تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد. نتایج نشان داد؛ ابعاد سلامت اجتماعی قادر هستند تغییرات امنیت اجتماعی زنان را پیش بینی نماید. ضمنا متغیر مشارکت اجتماعی اثر بیشتری بر امنیت اجتماعی دارد. همچنین ابعاد مهارت های ارتباطی قادر هستند تغییرات امنیت اجتماعی را پیش بینی نماید و متغیر تفسیر و شفاف سازی صحبت های مخاطب اثر بیشتری بر امنیت اجتماعی دارد و ابعاد مهارت های زندگی قادر هستند تغییرات امنیت اجتماعی را پیش بینی نماید و متغیر مهارت های مربوط به ارتباط های انسانی اثر بیشتری بر امنیت اجتماعی دارد.
    کلیدواژگان: امنیت اجتماعی، سلامت اجتماعی، مهارت های ارتباطی، مهارت های زندگی، زنان
|
  • Fatemeh Fatahi *, Ali Barchloo, Romina Haghjo, Shaghayegh Aalam Pages 1-10

    Today, the use of social networks has grown a lot and these networks have both positive features and consequences and negative features and consequences. From the factors related to social networks can be noted to interpersonal relationships and emotional regulation. Therefore, the aim of present study was predicting tendency to social networks based on interpersonal relationships and emotional regulation in female high school students. This was a descriptive-analytical study from type of cross-sectional. The study population was all female high school students in Rasht city in the academic years of 2018-19, which from them number of 100 students were selected by available sampling method. Samples responded to research tools including the tendency to social network scale (Andreassen & et al, 2012), communication skills questionnaire (Barton, 1990) and emotional regulation questionnaire (Gross and John, 2003). Data collected by the above tools were analyzed by Pearson correlation coefficient and multiple regression with enter model methods in SPSS software version 19. The results of Pearson correlation coefficients showed that verbal skill (r= -0.169), feedback skill (r= -0.117), interpersonal relationships (r= -0.367) and emotional regulation (r= -0.420) had a negative and significant relationship with tendency to social networks (P<0.05), but listening skill (r= -0.085) had no significant relationship with the tendency to social networks (P>0.05). The results of multiple regression with enter model showed that interpersonal relationships and emotion regulation could significantly explain 28.5% and the dimensions of interpersonal relationships could significantly explain 4.6% of the changes of tendency to social networks (P<0.05). According to the results, the specialists and planners of education of students to reduce the tendency to social networks can increase the level of interpersonal relationships and emotion regulation in them through training workshops.

    Keywords: Tendency to Social Networks, Interpersonal relationships, Emotional regulation
  • Saghar Sahebjamei, Kamran Ganji *, Keyvan Kakabraee Pages 11-20
    Everyone including university students faces many interpersonal problems and challenges in life, and the important thing is how to solve them, which seems coping styles with stressful factor to be related to it. As a result, the aim of this research was predicting social problem solving based on coping styles with stressful factors in university students. The present study was cross-sectional from type of correlation. The research population was all undergraduate students of Islamic Azad University of Saveh branch in 2019-2020 academic years. The sample size was calculated according to Cochran's formula 220 people who were selected by multi-stage cluster sampling method. The research tools were the social problem solving revised inventory (D’Zurilla & et al, 2002) and coping styles with stressful factors questionnaire (Endler & Parker, 1990). Data were analyzed by Pearson correlation coefficient and multiple regression with enter model methods in SPSS version 22 software in the significan level of 0.05. The results of Pearson correlation coefficients showed that problem-oriented style had a positive and significant relationship with adaptive problem solving and emotion-oriented and avoidance-oriented styles had a negative and significant relationship with adaptive problem solving and problem-oriented style had a negative and significant relationship with non-adaptive problem solving and emotion-oriented and avoidance-oriented styles had a positive and significant relationship with non-adaptive problem solving (P<0.05). Also, the results of multiple regression with enter model showed that coping styles with stressful factor could explain 68% of the changes in adaptive problem solving and 22% of the changes in non-adaptive problem solving (P<0.05). According to the results of the present study, university psychologists and counselors to increase adaptive problem solving and decrease non-adaptive problem solving in students can provide the background for improving coping styles with stressful factor.
    Keywords: social problem solving, coping styles with stressful factors, university students
  • Atousa GHASEMINEZHADDEHKORDI * Pages 21-35
    The purpose of the present study was to investigate the relationships perception of transformational leadership styles of physical education departments heads with employee’s organizational citizenship behaviors. One hundred and five participants, stratified randomly selected, answered transformational leadership style and organizational citizenship behaviors (OCB) questionnaires. Correlation analyses revealed that perception of transformational leadership style was correlated with organizational citizenship behaviors and three of its facets including (conscientiousness, courtesy, and altruism). No correlations were found between transformational leadership style with sportsmanship and civil virtue. Moreover, facets of transformational leadership (idealized influence, inspirational motivation, intellectual motivation, and individualized consideration) were correlated with some facets of OCB specifically conscientiousness, courtesy and altruism. Regression analyses revealed that among all facets of transformational leadership style, two of them including idealized influence and inspirational motivation more accounted for OCB variance and its facets than other facets. Based on research findings it could be concluded that the managers should strengthen their ideal influence and inspirational motivation for increasing OCB of employees.
    Keywords: Transformational leadership style, organizational citizenship behaviour, University
  • Haniye Sadat Miri *, Khadije Zolghadr, Asemeh Qasemi Pages 37-50

    Women are the foundation of the health of families and communities, and women are of special importance in ensuring and maintaining the health of the family and society. According to the World Health Organization, enjoying the highest attainable standard of health is a fundamental right of every individual, and many women are deprived of this fundamental right. Women must maintain and improve their health and well-being in order to play their caring role effectively. Health-promoting behaviors are one of the major determinants of health. The purpose of this article is to meta-analyze the social health of women heads of households and non-heads of households and the impact of social support on their health. The research method is applied in terms of purpose and in terms of data collection, it is a descriptive survey. The statistical population studied in this study includes 400 women in Mashhad (200 supervisors and 200 non-supervisors) who were selected by multi-stage cluster sampling method and the required data were modified by two Keys social health questionnaires. A researcher-made social support questionnaire was also collected by the researcher. The validity of the instrument used is the validity of the content, and the validity of the instrument is also obtained by the reliability of the internal consistency of the Cronbach's alpha coefficient method. Findings indicate that the average social health among non-head women in Mashhad is higher than women heads of households. Also, social support and its four dimensions in the group of non-caregivers are significantly different from women caregivers. In such a way that unmarried women have more social support.

    Keywords: social health, social support, female-headed households, non-female-headed households
  • Zahra Jani *, Zahra Jani Pages 51-65
    Intimacy is generally defined as a feeling of closeness between people and increases when a person reveals his or her personal thoughts or feelings to his or her partner, the partner supports him or her, and the partner's response by the whistleblower is validated and It is considered care and causes marital satisfaction in couples. Marital satisfaction is one of the common concepts used to evaluate happiness and stability in marriage. The aim of this study was to explain the relationship between communication beliefs, sexual satisfaction and differentiation with marital intimacy. The statistical population of this study included all married women who referred to health centers in Tehran in 1398, of which 320 people were selected as a sample according to Morgan’s table, which finally considering the possible sample reduction, 350 married women were selected. The sampling method in this study was multistage cluster sampling. The Edelson-Epstein (1981) Relational Belief Inventory, the Larson Sexual Satisfaction Questionnaire (1988), the Scorne and Friedlander Differentiation Scal Differentiation of Self Inventory e (1998), and the Marital intimacy questionnaire (1995) Couple Intimacy Questionnaire were used to collect data. Findings were analyzed using correlation statistical method in SPSS software version 22 and the results showed that there was a direct and negative correlation (-0.145) between communication beliefs with couple intimacy and significant positive correlation (0.315) between sexual satisfaction and couple intimacy; although there is no significant relationship (0/006) between differentiation and couples intimacy at the level of p <0.01. Therefore, it can be concluded that in order to promote couples intimacy, components such as communication beliefs, sexual satisfaction, and differentiation can be taught and reduced high divorce rate due to the lack of these skills.
    Keywords: Sexual Satisfaction, Marital Intimacy, Differentiation, Communication beliefs
  • Shabnam Kamkar, Noorali Farrokhi *, Hossein Salimi Bajestani, Mozhgan Mardani Rad Pages 65-79
    The purpose of this study was to develop and test a causal model of students' tendency to addiction based on differentiation through alexithymia and responsibility. The research method was descriptive and correlational. The statistical population of the study included all undergraduate students of Azad University units in Tehran in the academic year of 2018-19. Cluster sampling was used to select the sample under study, with 350 students being selected as the sample group. Research instruments included the the Wade and Butcher Addiction Scale (1992), the Toronto Alexithymia Scale (1994), the Scorn and Friedlander Differentiation Scale (1998), Nemati Responsibility Scale (1387). They were. Descriptive (mean, standard deviation, tilting and elongation) and inferential (structural equation modeling) methods were used for data analysis using SPSS and Amos software. The results of the measurement model analysis showed that the factor structure of the research scales was acceptable. The results of the conceptual model test indicated that the fit indices of the research model were in good condition. The hypothesis regarding the indirect effect of differentiation on students' tendency to addiction through alexithymia and responsibility was confirmed (p <0.05). The findings of the study indicated that the conceptual model of the research was appropriate. Accordingly, in addiction treatment clinics, attention to antidepressant antecedents and differentiation is necessary to reduce the level of tendency to addiction. . Subsequent results of the study showed that the hypothesis regarding the indirect effect of differentiation on students' addiction tendency mediated by emotional malaise and responsibility was rejected by 95%.
    Keywords: Addiction tendency, Differentiation, alexithymia, responsibility
  • Mohsen Shariati Kamalabadi, Reza Esmaili *, Seed Naser Hejazi Pages 91-103

    The purpose of this study was development of a model for predicting the marital stability based on social factors (socio-economic status, social homogeneity, and social capital) and satisfaction of marital relationship in student marriages and ranking of these factors in universities of Isfahan. The research method was descriptive structural equation modeling. The research design was a post-event and structural equation modeling. The statistical population included all of Isfahan universities’ students, including University of Isfahan, Isfahan University of Technology, Khorasgan Azad University and Isfahan University of Medical Sciences, who were married as students between 2016 and 2018. From these individuals, a sample of 687 people was selected by purposive convenience sampling. The assessment tool included a researcher-made questionnaire on Social factors, satisfaction of marital relationship and Marital Stability (Shariati, 2019). Data were analyzed using structural equation modeling and Friedman test. Findings showed that among the social factors, only the factor of social homogeneity of spouses (P <0.05) and satisfaction of marital relationship (P <0.01) are able to significantly explain the marital stability in student marriages. Findings of Friedman test also showed that satisfaction of marital relationship, socio-economic status, social homogeneity and social capital are important in the stability of marriage, respectively and there is a significant difference in the mean rankings (P <0.05). According to these findings, basic programs for marital stability should first focus on education and improving marital relationships, and social factors can be considered in premarital programs.

    Keywords: Social Factors, Marital Stability, satisfaction of marital relationship, Student marriage
  • Morad Karandish, Ali Mahdad *, Mohsen Golparvar Pages 93-103
    Prisons staff are faced with many problems, especially in the field of declining marital satisfaction and increasing role conflict, and one of the educational methods to improve the psychological characteristics is ontological education. Therefore, the present study was conducted with the aim of determine the effectiveness of ontological education based on Giddens's theory on marital satisfaction and role conflict in prison staff. This was a quasi-experimental study with pre-test, post-test and trimester follow-up with control group. The present study population was the staff of Kohgiluyeh and Boyer-Ahmad province prisons in 2018 year. The sample of this study was 30 people of prisons staff who after reviewing the inclusion criteria were selected by purposive sampling method and randomly replaced in two equal groups. The experimental group underwent 10 sessions of 60 minutes (per week one session) ontological education based on Giddens's theory and the control group did not receive training. Both groups in addition to the demographic information form, responded to the short form of marital satisfaction questionnaire (Afrooz and Ghodrati, 2011) and role conflict subscale in the role conflict and ambiguity questionnaire (Rizzo, House and Lirtzman, 1970) in the pre-test, post-test, and follow-up stages. Data were analyzed by repeated measures analysis of variance and Bonferroni post hoc test in SPSS-23 software. The findings showed that the ontological education method based on Giddens's theory led to increased marital satisfaction and decreased role conflict in prison staff and the results remained in the follow-up stage (P<0.05). According to the results of the present study, can be used ontological education method along with other educational methods to improve psychological characteristics, especially to increase marital satisfaction and decrease role conflict.
    Keywords: ontological education, marital satisfaction, role conflict, Staff, prison
  • Masoumeh Zarei, Nasser Goodarzi *, Nader Monirpour Pages 105-118

    The purpose of this study was to compare antisocial and borderline personality disorder, empathy, and mirror neuron function in chronic addicts and non-addicts with secure and insecure attachment styles. The research method is causal-comparative. The statistical population of this study consisted of all opioid addicts (opium and heroin addicts) who were referred to addiction treatment centers in Tehran in 2019. Sampling method was purposive sampling. The research instruments included the Hazen & Shaver Attachment Style Questionnaire (1987), Davies Empathy Questionnaire (1983), the Millon 3 Clinical Multidisciplinary Questionnaire, and electroencephalography apparatus. Data were analyzed using multivariate analysis of variance. Results of data analysis showed that main effect of attachment styles was significant (p <0.05). Accordingly, the differences between the two groups of secure and insecure attachment styles in antisocial personality, borderline personality, empathy, and mirror neuron function in the cz channel were confirmed. Accordingly, in both groups of addicts and non-addicts, insecure attachment style had a greater effect on antisocial personality, borderline personality, empathy, and mirror neuronal function in the cz channel. . Also, people with a secure attachment style from a psychoanalytic perspective have a better ability to control their transient needs and behavioral impulses. Benefiting from a strong super ego allows the individual to manage and control the emotions and impulses of the id more powerfully. Postponement of immediate and transient needs draws human attention and concentration to the satisfaction of more important and long-term needs that play an effective role in a person's mental health, as well as the amount of neurotic anxiety caused by interpersonal conflicts. It focuses on the behavior and reduction of impulsive behaviors in these people.

    Keywords: Antisocial personality, Borderline personality, empathy, Mirror Neuron Function, attachment styles
  • Tahereh Hajmohammadhoseani *, Hasan Mirzahosini, Majid Zargham Pages 119-133
    Among mental illnesses, borderline personality disorder is one of the most common disorders in medical settings. On the other hand, despite the fact that patients with this disorder form a heterogeneous group (Hoprich, 2017), they also have common features that are the most important. They are obvious impulsivity and instability in the three areas of interpersonal relationships, mood and self-image. The aim of this study was to compare the effectiveness of mentalization therapy and emotion therapy treatment in reducing the symptoms of borderline personality disorder. This study was a quasi-experimental study with pre-test and post-test and follow-up with a control group. The statistical population in this study included all women with borderline personality disorder symptoms referred to counseling centers in Qom in the age range of 18-35 and from August to October 1399, from which 60 people were selected by availability and in two groups. An experiment and a control group were assigned. All three groups were interviewed and tested before and after the intervention with the Milon-3 questionnaire (Millon, 2000) and according to DSM-5 criteria. Then, both experimental groups underwent subjectivization therapy (Bateman and Fonagy, 2016) and emotion therapy McCullough, 2003) in 8 sessions of 90 minutes, one session per week, and the control group was placed on a waiting list. The results of data analysis were analyzed by multivariate analysis of covariance using SPSS software version 26 and the results showed that both treatments are effective in reducing the symptoms of borderline personality disorder and mentalization treatment is more effective than emotion therapy. . Also, the results of this effect in the follow-up test remained stable for two months. Therefore, it can be concluded that mentalization therapy along with drug therapy can be used for patients with borderline personality disorder.
    Keywords: emotion therapy, Emotional phobia, borderline personality disorder
  • Mona Kharazi, Afsaneh Boostan * Pages 135-149

    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of transactional analysis approach on marital adjustment and life satisfaction of primary school male students' mothers District 1 of Tehran. The statistical population of the study was all mothers of first grade boy students in 2017. research design of quasi-experimental type with pre-test and post-test with control group and the sample was selected by multi-stage random sampling and simple random assignment, the sample size was 30 people to teach the interaction behavior analysis approach, of which 15 were in the experimental group and 15 in the control group. Data collection method using, Spanier (1976) marital adjustment scales and Diner et al(1985) life satisfaction scales of and training of transactional analysis approach was performed on the sample during 8 sessions for 90 minutes per week. data were analyzed using statistical test (multivariate analysis of covariance). Findings showed: Training of transactional analysis approach had a positive effect on marital adjustment and components (two-person satisfaction, solidarity-two-person agreement, two-person agreement and expression of affection) in the post-test group and also increased life satisfaction in the experimental group was in post-tested. Also, the results showed that the transactional analysis approach increases marital adjustment and life satisfaction of mothers of first grade boy students in primary school. In general, the concept of marital adjustment and life satisfaction as a dependent variable of this study and also the study of interaction behavior analysis as an independent variable of this study were studied. Considering that human life has undergone changes and transformations over the centuries that have sometimes been in control and sometimes out of human control and have somehow disrupted human adaptation and peace and have led to stress and anxiety. Is.

    Keywords: Transactional Analysis Approach-, Marital Adjustment-, life satisfaction
  • Ali Asghar Asgharnejad Farid *, Narges Tamadini, Hassan Asazadhe Pages 151-167
    Women, as half of human resources in societies, are an effective factor in advancing the goals of society and the family. Studies show that women are more vulnerable than men to discrimination and reduced social security, which is one of the most fundamental aspects of life in today's society. Therefore, the present study was conducted to analyze the relationship between social health, communication skills and life skills with women's social security. The method used in this study was descriptive-correlational. The statistical population of the study was all women referring to the affairs of martyrs and martyrs. Based on Krejcie and Morgan table, 250 people were selected by convenience sampling. The required data were collected using the questionnaires of social security sense of Sahabi (2010), social health of Keys (1998), communication skills of lawyer and colleagues (2012) and deductive life skills and data analysis using Analysis of variance and multiple regression analysis were performed. The results showed; Social health dimensions are able to predict changes in women's social security. In addition, the variable of social participation has a greater effect on social security. Also, the dimensions of communication skills are able to predict changes in social security and the variable of interpretation and clarity of the audience's speech has a greater effect on social security. Women, as half of human resources in societies, are an effective factor in advancing the goals of society and the family. Studies show that women are more vulnerable than men to discrimination and reduced social security, which is one of the most fundamental aspects of life in today's society. Therefore, the present study was conducted to analyze the relationship between social health, communication skills and life skills with women's social security. The method used in this study was descriptive-correlational. The statistical population of the study was all women referring to the affairs of martyrs and martyrs. Based on Krejcie and Morgan table, 250 people were selected by convenience sampling. The required data were collected using the questionnaires of social security sense of Sahabi (2010), social health of Keys (1998), communication skills of lawyer and colleagues (2012) and deductive life skills and data analysis using Analysis of variance and multiple regression analysis were performed. The results showed; Social health dimensions are able to predict changes in women's social security. In addition, the variable of social participation has a greater effect on social security. Also, the dimensions of communication skills are able to predict changes in social security and the variable of interpretation and clarity of the audience's speech has a greater effect on social security.
    Keywords: Social Security, social health, communication skills, Life skills, Women