فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال یازدهم شماره 4 (پیاپی 36، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ساناز علیدوست ماسوله، مجتبی انصاری*، محمدرضا بمانیان، مهدی حقیقت بین صفحات 1-24
    اهداف

    هدف پژوهش دستیابی به معیارهای عملیاتی برای طراحی و بهبود کیفیت قرارگاه های رفتاری مطابق با ارزش های کیفی_مکانی در پارک های محله ای و لحاظ نمودن مولفه های موثر با رویکردی کل نگر (عینی-ذهنی) است. بر اساس پیش فرض های باغ ایرانی، این مهم در معماری منظر، می تواند به تقویت تعاملات اجتماعی پارک ها، کمک نماید.

    روش ها

    ابتدا با روش توصیفی- تحلیلی، معیار های عینی-ذهنی قرارگاه های رفتاری، در قالب چارچوب نظری تدوین می شود. به منظور ارزیابی و اولویت بندی معیارهای مذکور، از روش مطالعه موردی، با کمک فناوری های نوین منظر و ابزارهای مدلسازی نحوی و میدانی، شامل مشاهده، پرسشنامه بسته و نقشه های شناختی، استفاده شده است.

    یافته ها

    مقایسه اصول در نظرگرفته شده در نمونه های انتخابی، نشان داد که از میان معیارهای عینی مکان در قرارگاه های رفتاری پارک های محله ای منطقه 5 شهرداری تهران، ایمنی، آسایش فیزیکی و فعالیت های پویا و از میان معیارهای ذهنی مکان، معیار امنیت و اجتماع پذیری درکیفیت کالبدی پارک از نگاه جامعه آماری تحقیق از الویت بیشتری برخوردار است.

    نتیجه گیری

    افراد، موقعیت های مکانی را که دارای گشودگی طراحی اند و در مجاورت قرارگاه های اجتماعی فعال قراردارند، را به عنوان قرارگاه های ذهنی و بدون توجه به ارزش کالبدی و به واسطه ویژگی های ذهنی استفاده می کنند. بازه های عددی حاصل از مدلسازی و مقایسه، نشان دهنده توجه طراحان به شکل زمین در طراحی پارک و عدم توجه درست به کیفیت مکانی قرارگاه های رفتاری است که این مهم با امنیت و اجتماع پذیری پارک ارتباط مستقیم دارد.

    کلیدواژگان: معماری منظر، پایداری، شهرداری تهران، فناوری های نوین، قرارگاه رفتاری جمعی، باغ ایرانی
  • حمیده سروش، رهام افغانی خراسکانی*، محمدرضا خافظی، حمید علی اکبر لو صفحات 25-43
    اهداف

    یکی از راه حل هایی که در دهه اخیر جهت برقراری ارتباطی موثر میان معماری و مهندسی سازه پیشنهاد شده است، طراحی هم زمان سازه و معماری بوسیله بهینه سازی توپولوژی است. بهینه سازی توپولوژی یکی از انواع بهینه سازی سازه ای است که به دلیل تاثیر مستقیم بر فرم در حوزه معماری ظهور نموده است. هدف از این پژوهش تدوین چهارچوبی جهت به کارگیری این روش بهینه سازی و بهره گیری از قابلیت های آن در فرآیند طراحی معماری است.

    روش ها

    ابتدا به تشریح مفاهیم نظری بهینه سازی توپولوژی و مدلسازی عددی اجزای محدود پرداخته، سپس کاربردهای استفاده از بهینه سازی توپولوژی در معماری بررسی شده است و فرایند بکارگیری این روش در طراحی معماری با استفاده از الگوریتم های معرفی شده و نرم افزارهای موجود بیان شده است.

    یافته ها

    در طراحی با استفاده از بهینه سازی توپولوژی عموما تاثیر تصمیمات آغازین بر فرم های حاصله از ابتدا مشخص نیست، به همین جهت تهیه دیاگرام های فرم شناسی باعث می شود که طراح بتواند از تسلط بیشتری بر فرم های حاصل از این روش برخوردار باشد. تهیه و استفاده از جداول فرم شناسی، که نشان دهنده تاثیر نوع و محل شرایط تکیه گاهی و بارگذاری بر طراحی پل های با شرایط مشابه هستند، راه حلی جهت شفاف تر نمودن فرآیند طراحی معماری با استفاده از بهینه سازی توپولوژی فراهم خواهد آورد.

    نتیجه گیری

    در این تحقیق اطلاعات مورد نیاز جهت بهره گیری از بهینه سازی توپولوژی در طراحی و چگونگی طراحی یک پل عابر پیاده با استفاده از این روش توضیح داده شده است و چهارچوبی مشخص از روند فرم یابی و استفاده از روش بهینه سازی توپولوژی در دل فرآیند طراحی معماری ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: بهینه سازی توپولوژی، فرم یابی، طراحی معماری، سازه، پایداری
  • غزاله شمس، محمد مشاری* صفحات 44-59
    اهداف

    امروزه آلودگی هوا و افزایش گازهای گلخانه‏ای از جمله مشکلات عمده در جهان است؛ مشکلی که نه تنها زندگی و سلامت انسان تحت تاثیر قرار می‏دهد، بلکه اثرات مخربی نیز بر گرمایش جهانی دارد. نگرانی از بیماری های حاصل از پاندمی، اهمیت هوای سالم و سلامت شهروندان را افزایش داده است. هدف از این پژوهش، معرفی ظرفیت ‏های غشاهای زیستی به عنوان الگو برای کاربرد در ساخت متریال‏ های مصنوعی و دوستدار محیط زیست در پوسته‏ های ساختمانی است.

    روش ها

    روش تحقیق این پژوهش شبه تجربی است که بر پایه شبیه‏ سازی اثرات حاصل از بکارگیری پوسته پیشنهادی پژوهش به انجام می رسد. مدل عملیاتی طراحی شده، معرف تولید پوسته ‏های مصنوعی برای ساختمان‏ ها است، که قابلیت جذب ذرات آلاینده هوا را داشته و همچنین می ‏تواند در صورت افزایش میزان این آلاینده‏ ها با تغییر رنگ هشدار دهد. استفاده از پپتوییدهای شبه لیپید - ذرات غیرطبیعی تقلید شده از پپتیدها و پروتئین‏ها و شبیه به فسفولیپیدهای غشای سلولی- برای شبیه‏ سازی غشای پلاسمایی سلول‏ ها و ساخت این پوسته مصنوعی در این پژوهش پیشنهاد شده است.

    یافته ها

    این مولکول‏ ها مانند فسفولیپیدهای غشای پلاسمایی، می‏توانند به زنجیره‏های جانبی و مولکول‏ های دیگری متصل شوند، تا ذرات آلاینده را جذب، و آن‏ها را به ذرات بی‏ خطر تبدیل می‏ کنند. بنابراین می‏ توان این پوسته ‏ها را با ویژگی‏ ها و عملکردهای خاص مانند خود ترمیمی، خود مونتاژی و فیلتراسیون هوا تولید کرد.

    نتیجه گیری

    این تحقیق بر ضرورت آمادگی برای عصر پس از همه ‏گیری تاکید دارد. تولید ارزان و کارآمد، در دسترس بودن آمین‏ های مورد نیاز برای ساخت زنجیره‏ های پپتویید، پایداری شیمیایی و مقاومت حرارتی بیشتر پپتوییدها از فسفولیپیدها، این مولکول‏ ها را به گزینه ‏ای مناسب برای ساخت پوسته‏ های ساختمانی به عنوان مصالح دوستدار محیط زیست، تبدیل می‏ کنند.

    کلیدواژگان: فیلتراسیون هوا، متریال های الهام گرفته از طبیعت، پوسته های ساختمانی زنده، مصالح دوستدار محیط زیست، سلامت شهروندان، دوران پساکرونا
  • لیلا مختاری، شهاب کریمی نیا*، منصوره کیان ارثی صفحات 60-78
    اهداف

    این پژوهش میزان بار گرمایش، سرمایش، نورروز حداکثری و تهویه مطبوع را در گونه های مختلف ساختمانی تهران بررسی و بر مبنای تابع هدف بهینه، گونه ساختمانی را با درنظر گرفتن فرم کلی و تراکم نسبی محاسبه نموده و بر اساس نسبت پنجره به دیوار، نحوه توزیع پنجره به دیوار و جهت گیری معرفی می کند.

    ابزار و روش ها

    ابتدا با بررسی منابع مختلف انواع گونه های ساختمان تهران استخراج گردید. گونه ها به روش مدولار چیدمان شده و پس از محاسبه تراکم نسبی دسته بندی شدند. سپس گونه ها با نرم افزار انرژی برای محاسبه بار گرمایش، سرمایش، نورروز حداکثری و تهویه در حالات مختلف مدل سازی و شبیه سازی شدند. برای هر گونه 60 آنالیز صورت گرفت و در انتها گونه ها مقایسه و گونه بهینه معرفی گردید.

    یافته ها

    در گونه با تراکم نسبی 0٫95 و 10% WWR= و West 270، کمترین بار گرمایش و سرمایش بدست آمد. این گونه اگرچه دارای بار انرژی حداقل می باشد، اما دارای نور روز و تهویه حداکثر نمی باشد. بدین منظور پس از یکسان سازی واحد و نوشتن تابع هدف گونه ساختمانی با تراکم نسبی 0.54 و 40% WWR= و Uniform 180 کمترین بار مصرفی انرژی و بالاترین مقدار نورروز و تهویه به عنوان فرم بهینه انتخاب شد.

    نتیجه گیری

    در نتایج اولیه پژوهش اگرچه گونه ساختمانی با تراکم نسبی بالا کمترین بار گرمایش و سرمایش داراست اما با درنظرگرفتن سایر متغیرها این گونه از منظر عملکرد اقلیمی حالت بهینه نمی باشد. از این رو میزان اهمیت متغیرها و ضریب وزنی آن ها در تابع هدف برای تصمیم گیری در مورد میزان مصرف انرژی گونه های ساختمانی بسیار حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: گونه شناسی، تراکم نسبی، بهره وری انرژی، بار گرمایش و سرمایش، نور روز حداکثری، تهویه، معماری پایدار
  • محمدرضا پورزرگر* صفحات 79-95
    اهداف

    مهمترین هدف از پژوهش، معرفی قابلیت ها، ظرفیت ها و جایگاه ویژه آثار میراث معماری معاصر و صنعتی ایران، در معماری و شهرسازی در دوران پساکروناست. ادبیات موضوع نشان می دهد که احیای زندگی دوباره پایدار، برای این ساختمان ها، بخشی از تلاش برای حفظ این بناها در مقیاس فرهنگی، و انتقال آن به نسل های آینده است.

    روش ها

    تحلیل مهمترین تحولات دوره کرونا و همچنین نیازهای پساکرونا، نوعی چارچوب مفهومی ژرفانگر، بر اساس روش تحقیق توصیفی و تحلیلی را ایجاد می نماید. مدل مفهومی پژوهش بر اساس نظریه معماری سرآمد و استاندارد اجرایی ساختمان سالم طراحی شده است. راهبرد اصلی پژوهش، تبدیل عوامل ضعف به عوامل قدرت، و تبدیل تهدیدها به فرصت های موثر، با رویکرد آینده پژوهانه است. کارخانه قند کهریزک به عنوان نمونه ای از میراث مشترک ایران و بلژیک، به عنوان نمونه مطالعاتی انتخاب شده است.

    یافته ها

    تحلیل بایسته های طراحی هماهنگ با نیازهای دوران پساکرونا، براساس هفت مفهوم استاندارد در تحلیل و طراحی ساختمان سالم مانند 1- هوا، 2- آب، 3- نور، 4- ذهن، 5- آسایش، 6- تناسب اندام و 7- تغذیه؛ نشان می دهد که کارخانه قند کهریزک از پتانسیل های بالایی برای تبدیل شدن به الگوی معاصرسازی، متناسب با اولویت های معماری و شهرسازی در دوران پساپاندمی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    مفهوم سلامت در بازکاربست سبز همساز، مفهومی کلیدی است و با عنایت به آن، پروژه های معاصرسازی آثار میراث معماری معاصر و صنعتی می توانند به ظرفیت هایی رقابت پذیر، در راستای اهداف توسعه پایدار، دست یابند.

    کلیدواژگان: میراث معماری صنعتی، میراث مشترک ایران و بلژیک، بازکاربست سبز همساز، فناوری های نوین، نظریه معماری سرآمد، ساختمان سالم
  • احسان غلامزاده، محمدرضا متینی*، سید یحیی اسلامی، غلامرضا طلیسچی صفحات 96-116
    اهداف

    مطالعه بر روی پوسته های طبیعی، از دیرباز مورد توجه معماران قرار گرفته است. پژوهش حاضر بر روی پوسته های «سین کلاستیک متقارن دورانی»، با نام پوسته های آر.اس.اس متمرکز شده که به اختصار پوسته های «سین کلاستیک دورانی» نامیده شده است. این پژوهش به ارتقاء قابلیت های ساختاری این پوسته ها در معماری با استفاده از الگوی پوسته تخم پرنده در طبیعت پرداخته است.

    روش ها

    روش تحقیق این پژوهش توصیفی-تحلیلی و تطبیقی است و از منابع اولیه این حوزه و نرم افزار تحلیلی متلب استفاده نموده تا از طریق تحلیل سطوح تخم پرنده به عنوان یک پوسته سین کلاستیک دورانی طبیعی، به چگونگی افزایش ظرفیت های ساختاری این سطوح در معماری بپردازد.

    یافته ها

    ابتدا معرفی پوسته های سین کلاستیک دورانی و گونه شناسی فرمی آن ها با تمرکز بر پوسته تخم پرندگان صورت گرفته است. در ادامه به مساله بهینگی پوسته تخم پرندگان و الگو پذیری بهینه فرمی و ساختاری این پوسته ها در معماری پرداخته شده است. در نهایت با تفسیر و تحلیل داده ها، به تحلیل پارامترهای بهینگی سطوح پوسته های تخم مرغی پرداخته و از نتایج آن در سطوح سین کلاستیک دورانی  معماری بهره گیری شده است.

    نتیجه گیری

    با بهره گیری از ابزارهای تحلیل دیجیتال در مدل سازی پارامتریک پوسته تخم پرندگان، می توان به پوسته های بهینه تر سین کلاستیک دورانی در معماری معاصر دست یافت. پوسته هایی با حداقل مصالح و قابلیت اجرای سریعتر و آسانتر نسبت به پوسته های دیگر برای پوشش فضایی مناسب دهانه های بزرگ.

    کلیدواژگان: بهینگی پوسته های سین کلاستیک دورانی، پوسته تخم پرندگان، طبیعت، معماری پایدار
  • سعید محمودکلایه*، محمد غلام نژاد، یاسر جعفری مورکانی صفحات 117-133
    اهداف

    بنای سردر باغ ملی تهران که طی دهه های طولانی، عنوان نماد شهر تهران را یدک می کشیده است، وضعیت کنونی خود را محصولی از رویدادها، تغییر نگرش ها، تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی می بیند. بسیاری از این تغییرات زیر لایه های تاریخی کالبدی بنا مدفون شده اند که در این مطالعات، با استناد به تجربه سازمان زیباسازی شهر تهران و شهرداری تهران، به خواناسازی اثر پرداخته می شود.

    روش ها

    مطالعه حاضر از جنس توصیفی- تحلیلی و میدانی - اکتشافی است، به این ترتیب که تلاش شده است تا یافته های حین خواناسازی و گمانه زنی برای قرایت عناصر و ویژگی های نامشهود اثر را با مطالعات کتابخانه ای و بررسی اسنادی همراه ساخته و تحلیل مناسبی از تحولات و عوامل تاثیرگذار بر این تحولات را ارایه دهد.

    یافته ها

    بررسی های صورت گرفته حاکی از چهار دوره متمایز حیات برای اثر مذکور است: 1- مرحله اول، دوره شکل گیری به عنوان شاخص قدرت جدید اداره پایتخت با تمرکز بر جنبه یادمانی؛ 2- مرحله دوم، دوره توفق جریان توسعه و نوسازی شهر بر این اثر نمادین؛ 3- مرحله سوم، دوره فراموشی و افول؛ 4- مرحله چهارم، دوران شکوفایی مجدد و بازتعریف ارزش های تاریخی و نمادین.

    نتیجه گیری

    مطالعات حاضر بدنبال پاسخ ابهامات پیرامون روند شکل گیری، تحولات و شکوفایی مجدد اثری یادمانی است که در دوره ای نماد تهران جدید بوده است و امروزه به عنوان نماد تهران قدیم شناخته می شود. در این بررسی ها نحوه خلق یک اثر و تبدیل آن به کانون توجهات و نهایتا افول آن براثر تحولات اجتماعی و سیاسی مشخص می شود.

    کلیدواژگان: سردر باغ ملی، میراث معاصر، باستان شناسی معماری، سازمان زیباسازی شهر تهران، شهرداری تهران، ارزش حفاظت، پایداری
|
  • Sanaz Alidoust Masouleh, Mojtaba Ansari*, Mohammadreza Bemanian, Mahdi Haghighatbin Pages 1-24
    Aims

    It is to achieve practical criteria for designing and improving the quality of social behavior settings in accordance with the spatial qualitative values of social behavior settings in neighborhood parks and considering the components affecting the quality of the behavior settings with a holistic approach (objective-subjective) which include objective and subjective criteria which lack of proper attention to them, overshadows the overall function of the park spaces. Based on the Persian garden lessons, it can strengthen social interactions.

    Methods

    This study was based on fieldwork with an analytical-descriptive approach. Quantitative analysis tools of indicators include questionnaires and cognitive maps to examine objective and subjective criteria from the landscaping perspective in behavior settings and the objective quality of space is evaluated by the syntactic indicators of space syntax.

    Findings

    Findings indicate that among the objective criteria of place in behavior settings of neighborhood parks in the 5th district of Tehran, safety and social activities and also among the subjective components of place, security and sociability in the physical quality of the park have higher priority.

    Conclusion

    The results show that People use spatial places that are designed openly and adjacent to active social settings as subjective settings without regard to physical values. Numerical intervals obtained from modeling in the depthmap show the attention of designers to the shape of ground in the design of park and lack of attention to spatial quality of behavioral settings, which is directly related to security and sociability of the park.

    Keywords: Landscape Architecture, Sustainability, Tehran Municipality, New Technologies, Social Behavior Setting, Persian Gerden
  • Hamide Soroush, Roham Afghani Khoraskani*, Mohammadreza Hafezi, Hamid Aliakbarlou Pages 25-43
    Aims

    Topology optimization is among contemporary approaches introduced to connect Architecture and Structural Engineering through simultaneous form-finding of the Architecture and Structural design. It is among various optimizations methods in structural engineering, which has been recently adopted in the architectural design process due to its direct effect on the overall form of the structure. This research aims to outline the potentials of this method within the realm of the design process as a framework.

    Methods

    Given that this research is performed using Finite Element modelling, at first, the theoretical framework of TO within FE software is described briefly and practically. Further on, different examples of the application of this method for architectural design is introduced, and the procedure of utilizing the method within architectural design process by use of related software and algorithms is described.

    Findings

    Throughout the Architectural design with TO, the effect of the initial design decisions on the resulting forms becomes somewhat unclear; for this purpose, morphology diagrams have been provided for cases similar to the design problem to facilitate the initial decision making of the designer at the initial stages of the design. Morphology diagrams, describing the effect of parameters related to boundary conditions for similar cases, make the design process transparent.

    Conclusion

    in this paper, a well-defined framework of the TO process and the required information to apply this method in the architectural design process are presented, and its application in the case study of an urban pedestrian bridge is described.

    Keywords: Topology optimization, Form-finding, Architectural design, Structure, Sustainability
  • Ghazaleh Shams, Mohammad Moshari* Pages 44-59
    Aims

    Nowadays, air pollution and rising greenhouse gases are among the major problems in the world. This problem that affects not only human life and health, but also destructive effects on global warming. Concerns about pandemic diseases have increased the importance of healthy air and the health of citizens. The purpose of this study is to introduce the capacities of biological membranes for use as a living and environment-friendly material in the walls of buildings.

    Methods

    The research method is quasi-experimental, which is based on simulation of the effects of using the proposed shell of the research. The designed operational model represents the production of artificial shells, which have the ability to absorb air pollutant particles and can also warn if the amount of these pollutants increases with color change. The use of lipid-like peptoids - abnormal particles mimicked by peptides and proteins and similar to cell membrane phospholipids - to simulate the plasma membrane of cells and build this synthetic shell has been suggested in this study.

    Findings

    These molecules, like plasma membrane phospholipids, can attach to side chains and other molecules to absorb pollutant particles, turning them into harmless particles. Therefore, these shells can be produced with special features and functions such as self-repair, self-assembly and air filtration.

    Conclusion

    The research emphasizes on the necessity of preparation for the post-Pandemic age. Cheap and efficient production, the availability of amines needed to make peptide chains, make these molecules a good choice for building shells as environmentally friendly materials.

    Keywords: Air filtration, Bio-inspired materials, Living Building Skins, Environmental-Friendly Materials, Citizen Health, Post-Pandemic Age
  • Leila Mokhtari, Shahab Kariminia*, Mansoureh Kianersi Pages 60-78
    Aims

    This study investigates the amount of heating load, cooling load, daylight and ventilation in different types of construction in Tehran and based on the objective function, calculates the optimal building type by considering the general form and RC(relative compactness) and Introduces the basis of WWR(window to wall ratio), states of window to wall distribution and orientation.

    Methods

    At first, different types of building types in Tehran were extracted. The types were arranged in a modular method and were classified after calculating the RC. Then the types were modeled and simulated using software to calculate heating load, cooling load, daylight and ventilation in different modes. For each type, 60 analysis were performed and by writing the objective function, the types were compared and the optimal types was introduced.

    Findings

    The types with a RC=0.95, WWR=10% and West 270, had the lowest heating and cooling load. Although it has a minimum energy load, it doeschr(chr('39')39chr('39'))nt have maximum daylight and ventilation. For this purpose, after equalizing the unit and writing the target function, a building types with a RC=0.54, WWR=40% and Uniform 180 with the lowest energy consumption and the highest amount of daylight and ventilation was selected as the optimal form.

    Conclusion

    Although the building types with high RC has the least load of heating and cooling, but considering other variables, these types is not optimal in climatic performance. Therefore, the weight coefficient of variables in the objective function is very important for deciding on the energy consumption of building types.

    Keywords: Typology, Relative compactness, Energy Efficiency, Heating, Cooling Load, Daylight, Ventilation, Sustainable Architecture
  • Mohamadreza Pourzargar* Pages 79-95
    Aims

    The purpose of the research is to introduce the capabilities and capacities of contemporary and industrial heritage of Iran in in the post-COVID era.

    Methods

    The analysis of the most important developments of the possible scenarios for the post-Corona period as well as the needs of the post-pandemic age creates a kind of in-depth conceptual framework for the selected descriptive and analytical research methods. The conceptual model of the research is designed based on the highperformance architecture theory and the standard of a well building. The main strategy of the research is to turn the weakness into the strength, and to turn threats into opportunities, with a futuristic approach. Kahrizak Sugar Factory as a shared-heritage of Iran and Belgium has been selected as a case study.

    Findings

    The findings emphasize on the necessity of accordance with post-corona age requirements, based on seven factors of a well building including: 11- Air, 2- Water, 3- Light, 4- Mind, 5- Comfort, 6- Fitness and 7- Nourishment. It shows that the Kahrizak sugar factory has high potentials to become a model of contemporization, in line with architectural and urban planning priorities in the post-COVID era.

    Conclusion

    The concept of health in harmony with the green adaptive reuse is a key concept to deal with contemporization of industrial heritage sites, which provides a competitive for the post-COVID agae in line with the aims of the sustainable development.

    Keywords: Industrial Heritage, Shared-Heritage of Iran, Belgium, Green Adaptive Reuse, New Technologies, Highperformance Architecture Theory, Well Building
  • Ehsan Gholamzadeh, MohammadReza Matini*, Seyed Yahya Islami, Gholamreza Talischi Pages 96-116
    Aims

    The study of natural shells has long been considered by architects. This research focuses on investigation and recognition of "Rotationally Symmetrical Synclastic" shells (RSS shells). It aims to promote and introduce the structural capabilities of RSS shells in architecture in order to promote the use of the bird eggshell pattern in nature.

    Methods

    The research method is mixture of the descriptive-analytical and the comparative methodology; with the use of the primary sources, MATLAB analytical software, and parametric analysis of the optimality of bird eggshell surfaces as examples of natural RSS shells. The research method is set to introduce how to use the optimal and functional capabilities of these surfaces in architecture.

    Findings

    First, an introduction of RSS shells and their morphology is presented with an emphasis on bird eggshells. Next, the issue of bird eggshell optimality and the usability of optimal forms and structures of these shells in architecture is discussed. Finally, after interpreting and analyzing the data, a parametric analysis of the optimality of eggshell surfaces was carried out, which informed the use of similar RSS shells in architecture.

    Conclusion

    By using digital analysis tools in parametric modeling of bird eggshells, more optimal RSS shells can be achieved in contemporary architecture. Shells with minimal materials and the ability to run faster and easier than other shells, which can be suitable coverings for large spans.

    Keywords: Optimality, Rotationally Synclastic Shells (RSS), Eggshells, Nature, Sustainable Architecture
  • Saeed Mahmoodkelayeh*, Mohammad Gholamnejad, Yaser Jafari Morkani Pages 117-133
    Goals

     the Sardar of Bagh-e Melli was the symbol of Tehran for many years. Its current state is the result of events, changes in Visions, and social, cultural, and political changes. This study focuses on the experience of Tehran Beautification Organization to reveal the quality of conservation in valuable monuments of Tehran.

    Methods

    the current study is a descriptive-analytic and explorative-field work study. It has tried to triangulate the results of to Make understandable with library studies and document analysis to offer hypothesis in terms of interpretation of hidden elements and features of the monument and provide a proper analysis of the changes and the reasons behind them.

    Findings

    studies show that the monument had four distinct periods of life, the effect of each can be seen as physical changes and interventions in it: 1- Formation as a symbol of power in the bureaucracy of the capital and the country; 2- The period of pause in urban development; 3- The era of ignorance and decline; 4- The rise of historical and symbolic values of the monument in the old Tehran.

    Conclusion

    The study answers the questions regarding the formation, changes, and second rise of a monument that was the symbol of Tehran in an era and is considered the face of old Tehran today. In these examinations it became clear how social and political changes affected the rise and focalization of a monument and consequently resulted in its decline. Thus, the value of the said monument in each era makes certain changes permissible or prohibited. Finally, the growing old of previous values and formation of new ones are studied and how this limit intervention in the monument more difficult compared to older taboos.

    Keywords: BAGH-E-MELLI Entrance, Contemporary heritage, Architectural Archeology, Tehran Beautification Organization, Tehran Municipality, Conservation Value, Sustainability