فهرست مطالب

مطالعات آموزشی و آموزشگاهی - پیاپی 28 (پاییز 1400)

فصلنامه مطالعات آموزشی و آموزشگاهی
پیاپی 28 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/08/26
  • تعداد عناوین: 16
|
  • خدیجه حسینی، معصومه باقرپور* صفحات 7-35

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه فلسفه تربیتی و سبک شناختی در حل مساله معلم با رشد قضاوت اخلاقی دانش آموزان انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان و معلمان مقطع ابتدایی شهرستان کردکوی است که از میان آن ها 155 معلم و 361 دانش آموز (شامل 184 دانش آموز پسر و 177 دانش آموز دختر) با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. معلمان پرسشنامه فلسفه تربیتی و مقیاس سبک شناختی در حل مسیله، و دانش آموزان پرسشنامه قضاوت اخلاقی را تکمیل کردند. تحلیل داده ها با روش همبستگی اسپیرمن انجام گرفت. یافته ها نشان داد بین فلسفه های تربیتی پیشرفت گرایی، بازسازی اجتماعی و فلسفه تربیتی اسلامی در معلمان و رشد قضاوت اخلاقی در دانش آموزان رابطه مستقیم وجود دارد؛ اما رابطه بین فلسفه های تربیتی پایدارگرایی، بنیادگرایی و وجودگرایی در معلم با رشد قضاوت اخلاقی در دانش آموزان معنادار نیست. یافته های آزمون رتبه بندی فریدمن نشان داد اولویت های فلسفه های تربیتی بین معلمان مورد مطالعه به ترتیب، فلسفه تربیتی اسلامی، پایدارگرایی، وجودگرایی، بنیادگرایی، بازسازی اجتماعی و پیشرفت گرایی بوده است. با استفاده از آزمون یومن ویتنی، یافته ها نشان داد میان دانش آموزان پسر و دختر از لحاظ رشد قضاوت اخلاقی تفاوت وجود دارد و از این نظر پسران بالاتر از دختران هستند. در نهایت، بر اساس نتایج، پیشنهادهایی حول محور ارایه آموزش های لازم به معلمان و دانشجویان تربیت معلم بیان شد.

    کلیدواژگان: رشد قضاوت اخلاقی، سبک شناختی در حل مسئله، فلسفه تربیتی
  • مهدیه رضایی*، منظر نجفی، حسن شفیعی صفحات 37-65

    هدف پژوهش حاضر مطالعه میزان انطباق محتوای برنامه های درسی دوره ابتدایی با نیازهای مرتبط با ارتقای سواد محیط زیستی دانش آموزان در حوزه شناختی از نظر معلمان ابتدایی شهر ازنا در سال 1398 بود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری کلیه معلمان دوره ابتدایی شهر ازنا در سال تحصیلی 98-97 به تعداد 951 نفر بود که با روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای، 270 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بر مبنای طبقه بندی حوزه شناختی بلوم بود که به منظور بررسی روایی سازه آن از تحلیل عاملی تاییدی با رویکرد کوواریانس به وسیله نرم افزار Lisrel8.8، روایی صوری و محتوایی از نظرخواهی از متخصصان و پایایی آن از آلفای کرونباخ استفاده شده است. همچنین، به منظور بررسی نوع توزیع داده ها از ضرایب چولگی و کشیدگی و جهت بررسی سوالات پژوهش از آزمون تی تک نمونه ای مستقل و فریدمن استفاده شده است. نتایج نشان داد از نظر معلمان ابتدایی شهر ازنا، برنامه های درسی دوره ابتدایی با نیازهای مرتبط با ارتقای سواد محیط زیستی دانش آموزان در حوزه شناختی و شش حیطه آن بر اساس دیدگاه بلوم، مطابقت دارد. البته میزان مطلوبیت حیطه ها یکسان نبوده و متفاوت است، رتبه بندی حیطه ها از نظر میزان توجه در برنامه درسی عبارت بودند از تحلیل، دانش، ترکیب، ارزشیابی، به کاربستن و فهمیدن.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، حوزه شناختی، دوره ابتدایی، سواد محیط زیستی
  • وحید نقدی دورباطی* صفحات 67-92

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی تاثیر شرایط زمینه ای و مکان های نمادین، مانند خانواده و مدرسه بر موفقیت نوجوانان در یادگیری ریاضی تنظیم شده است. فضای نظری این پژوهش، دیدگاه تلفیقی و چندبعدی «دانش محتوای آموزشی» است. در این دیدگاه، نقش شرایط زمینه ای، به ویژه متغیرهای اجتماعی در تمام ابعاد آموزش و یادگیری بسیار کلیدی است؛ و خصلت اجتماعی- فرهنگی این فرایند کاملا برجسته است. روش انجام تحقیق، بنا به امکانات و ماهیت تحقیق، سنجش اجتماعی است؛ و عمده گزارش تحقیق مبتنی بر نتایج پیمایش است. نمونه تحقیق، شامل 398 نوجوان، از شش دبیرستان متفاوت در سطح استان البرز بوده است. نتایج تحقیق، با توان تبیین 57 درصد از تغییرات نمره ریاضی دانش آموزان، چگونگی تایید فرضیه های تحقیق را آشکار می کند. نتایج تحلیل رگرسیونی چندگامه حاکی از آن است که شرایط کلاس درس به مثابه مهم ترین مکان نمادین در آموزش ریاضی و فیزیک بیشترین نقش تقویت کننده را در کسب نمره ریاضی دارد. همچنین، آشکار می شود شرایط اخلاقی و انضباطی پاسخگویان مهمترین متغیرهای زمینه ای هستند که شرایط آموزشی و یادگیری فراگیران را تضمین می کنند.

    کلیدواژگان: انضباط فردی، آموزش ریاضی، سنجش اجتماعی، مکان نمادین، هنجار اخلاقی
  • اسد حجازی* صفحات 93-121

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی موانع فعالیت اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان ایران با روش ترکیبی به شیوه متوالی مبتنی بر روش پدیدارشناسی توصیفی انجام گرفت. در مرحله کیفی، از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با 20 نفر از استادان که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند، موانع و مشکلات فعالیت اعضای هییت علمی شناسایی شد. نمونه و اطلاعات بخش کمی، دیدگاه های 240 نفر از جامعه تقریبا 950 نفری اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان است که با توجه به جدول کرجسی و مورگان، و بهره گیری از روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شد. ابزار جمع آوری اطلاعات براساس فرم مقایسات زوجی مشکلات و موانع تدوین شد. تحلیل انجام گرفته در مرحله نخست پژوهش به این سوال که «موانع و مشکلات فعالیت اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان کدامند؟» پاسخ داد. در این مرحله تجزیه و تحلیل مصاحبه ها با روش تحلیل مضمون و در بخش کمی با روش تحلیل سلسله مراتبی انجام گرفت. نتایج نشان داد، سه دسته موانع و مشکلات در حوزه فعالیت های آموزشی، عوامل نهادی و حوزه فرهنگی و پژوهشی (پنج مولفه آموزشی، چهار مولفه نهادی و چهار مولفه فرهنگی و پژوهشی) بر سر راه فعالیت اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان وجود دارد. برای هر یک از این سه حوزه شاخص هایی معین شده که اولویت آن ها در مجموعه موانع و مشکلات اعضای هییت علمی به ترتیب، ارزیابی، خدمات اجتماعی، محتوا، فرهنگ بومی، برنامه و اجرا بود. نتایج، لزوم بازنگری و تدوین دستورالعمل و نظام نامه ها را در بخش هایی که دارای بیشترین اولویت در میان موانع و مشکلات اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان است، نشان می دهد.

    کلیدواژگان: اعضای هیئت علمی، دانشگاه فرهنگیان، نظام آموزش عالی
  • حمید شاطری باقی آبادی*، محمدنقی ایمانی، سید رسول حسینی صفحات 123-152

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل سنجش اثربخشی کارکردهای دانشگاه فرهنگیان بود، که با رویکرد آمیخته انجام گرفت. در بخش کیفی، استراتژی پژوهش داده بنیاد بود. جامعه آماری شامل افراد متخصص و خبره و آشنا به دانشگاه فرهنگیان بود. 21 مشارکت کننده با توجه به اشباع نظری داده ها با روش  در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه بود که روایی آن با روش سه سویه سازی و پایایی آن از طریق کاپای کوهن به دست آمد. برای تحلیل داده ها روش تحلیل تم و نرم افزار MAXQDA استفاده شد. مدل سنجش اثربخشی کارکردهای دانشگاه فرهنگیان با کارکردهای مربوط به درون داد (صلاحیت حرفه ای، برنامه درسی، نیازسنجی، منابع)، کارکردهای مربوط به فرایند (فرایند آموزشی، فرایند پژوهشی، فرایند حمایتی)، کارکردهای مربوط به برون داد (انتقال دانش، جامعه یادگیرنده، ارتباطات) ارایه شد. در بخش کمی، پژوهش از نوع توصیفی - پیمایشی بوده است. جامعه آماری شامل اعضای هییت علمی دانشگاه فرهنگیان در سال تحصیلی 98-1397 به تعداد 779 نفر بود. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران، 227 نفر برآورد شد. برای انتخاب نمونه از نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته در مقیاس پنج درجه ای لیکرت بود که روایی آن به کمک روایی صوری، محتوایی و تشخیصی و پایایی آن از طریق روش آلفای کرونباخ بررسی شد. برای تحلیل داده ها گردآوری شده، آزمون تی تک نمونه اجرا شد. نتایج نشان داد سطح معناداری در همه مولفه ها (به غیر از مولفه های منابع و ارتباطات) کمتر از 05/0 است. بنابراین، وضعیت این مولفه ها به جز مولفه های منابع و ارتباطات در حد مطلوب است.

    کلیدواژگان: اثربخشی، دانشگاه فرهنگیان، سنجش اثربخشی، کارکردهای دانشگاه
  • سید عدنان حسینی* صفحات 153-179

    هیجان های تحصیلی آن دسته از هیجان هایی هستند که دانش آموزان به طور خاص در جریان فعالیت های تحصیلی خود تجربه کرده و بر ابعاد مختلف یادگیری آنان آثار مهمی می گذارند. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی روایی عاملی و پایایی پرسشنامه سنجش هیجان های تحصیلی دانش آموزان ابتدایی (AEQ-ES)[1] است. به این منظور، 386 نفر از دانش آموزان دختر و پسر از میان دوره دوم مدارس ابتدایی شهر سنندج به شیوه خوشه ای دو مرحله ای انتخاب شدند و به پرسش های پرسشنامه در زمینه هیجان های مرتبط با درس علوم تجربی جواب دادند. سپس روایی ابزار با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ و پایایی بازآزمایی مورد سنجش قرار گرفت. یافته های تحلیل تاییدی نشان داد که ساختار عاملی تعیین شده برای ابزار برازش قابل قبولی با داده ها دارد و تمامی شاخص های نیکویی برازش، مدل را پشتیبانی می کنند. همچنین، بررسی پایایی نشان داد هم ضرایب آلفای کرانباخ و هم ضرایب بازآزمایی زیرمقیاس های ابزار از 70/0 تا 89/0 متغیر هستند که نشان دهنده همسانی درونی مناسب آن است. بنابراین، به نظر می رسد این پرسشنامه ابزار مناسبی برای سنجش هیجان های تحصیلی دانش آموزان در دوره ابتدایی در درس علوم تجربی و سایر دروس است.

    کلیدواژگان: پرسشنامه هیجان های تحصیلی، دانش آموزان ابتدایی، رواسازی
  • فرانک موسوی*، اسد یگانه صفحات 181-201

    مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت سایش اجتماعی کارکنان و رابطه آن با بیگانگی شغلی کارکنان اداره کل آموزش و پرورش لرستان انجام شد. روش مطالعه، توصیفی تحلیلی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان لرستان در سال تحصیلی 1395 به تعداد 371 نفر بودند که تعداد 191 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. ابزارگردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد سایش اجتماعی دافی و همکاران (2002) و بیگانگی شغلی صداقتی فرد و عبدالله زاده (1388) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها آزمون کولموگروف - اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، آزمون خی دو ، رگرسیون گام به گام استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار 21SPSS تحلیل شد. یافته ها نشان داد ضریب همبستگی چندگانه بین سایش اجتماعی کارکنان و بیگانگی شغلی کارکنان برابر با 438/0 و ضریب تعیین آن برابر با 191/0 بود. همچنین، ضریب هبستگی پیرسون بین بعد سایش سرپرست در ابعاد سایش اجتماعی و بیگانگی شغلی (405/0 = r) و بعد سایش همکار در سطح فردی از ابعاد سایش اجتماعی و بیگانگی شغلی (377/0 = r) در سطح آلفای 1 درصد معنا داربود (001/0>P).

    کلیدواژگان: بیگانگی شغلی، حمایت اجتماعی، رفتار سایشی، سایش اجتماعی
  • حسین رحیمی راد*، اکبر رضایی، منصور بیرامی صفحات 203-220

    هدف پژوهش حاضر پیش بینی بهزیستی روان شناختی بر اساس مولفه های خودارزشمندی در دانشجویان دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی بود. روش پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، شامل همه دانشجومعلمان دختر و پسر دانشگاه فرهنگیان استان آذربایجان شرقی (پردیس های علامه امینی و فاطمه الزهرا) در سال تحصیلی 98-1397 به تعداد 1654 نفر بود. حجم نمونه براساس جدول مورگان 291 نفر برآورد شد که از طریق نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه خودارزشمندی کروکر و همکاران (2003) و مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف (1989) استفاده شد. برای تحلیل داده ها آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه برای تحلیل داده ها اجرا شد. نتایج ضریب همبستگی نشان داد تمامی مولفه های خودارزشمندی به غیر از مولفه عشق خدایی، ارتباط معناداری با بهزیستی روان شناختی دارند و نتیجه رگرسیون چندگانه نشان داد حمایت خانواده با مقدار 144/0 B=، جنبه جسمانی و ظاهری با مقدار 179/0= B، عشق خدایی با مقدار 160/0-=B، شایستگی علمی با مقدار 122/0 =B، تقوی و پرهیزکاری با مقدار 177/0= B، موافقت از دیگران با مقدار 297/0= B، قدرت پیش بینی بهزیستی روان شناختی را دارند و متغیر رقابت و سبقت جویی توانایی پیش بینی را ندارد. در نتیجه، مولفه های خودارزشمندی، نقش مهمی در بهزیستی روان شناختی و بهداشت روانی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان دارند و درآینده می توانند در تربیت و تحصیل دانشجویان موثر باشند.

    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، بهزیستی، خودارزشمندی
  • سید نصرالله سجادی، بهاره رحمانیان کوشککی* صفحات 221-244

    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مدیریت دانش بر انگیزش و عملکرد شغلی دبیران تربیت بدنی شهر شیراز بوده است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به روش توصیفی - همبستگی اجرا شده است. جامعه آماری شامل 600 نفر دبیران تربیت بدنی شهر شیراز بوده اند، که با نمونه گیری طبقه ای تصادفی و طبق جدول مورگان 234 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه تطبیق یافته مدیریت دانش مدل نوناکا و تاکوچی (1995) با چهار مولفه اجتماعی سازی، برونی سازی، درونی سازی، ترکیب دانش استفاده شد. ضریب پایایی این پرسشنامه 97/0 به دست آمد و روایی آن تایید شد. همچنین، از پرسشنامه های انگیزش شغلی دبیران پارسا و همکاران (1393)، و عملکرد شغلی دبیران تربیت بدنی همتی نژاد (1388) با روایی تایید شده و به ترتیب با ضرایب پایایی 95/0 و 87/0 استفاده شد. برای بررسی تاثیر متغیرها مدل سازی معادلات ساختاری اجرا شد. یافته ها نشان داد، متغیر درونی سازی دانش بیشترین میزان ضریب تاثیر را بر عملکرد شغلی و انگیزش شغلی را ایفا می کند و مدیریت دانش علاوه بر تاثیر مستقیم دارای تاثیر غیر مستقیم بر عملکرد شغلی از طریق ایجاد انگیزه شغلی نیز است. پیشنهاد می شود، به ایجاد جو اعتماد در بین دبیران ورزش تلاش شود، به گونه ای که دبیران خطری را از جانب انتقال دانش شغلی خود به دیگر افراد احساس نکنند.

    کلیدواژگان: انگیزش شغلی، دبیران تربیت بدنی، عملکرد شغلی، مدیریت دانش
  • نرجس رستگاری، پروین سالاری چینه* صفحات 245-265

    هدف پژوهش حاضر آسیب شناسی کارورزی دانشگاه فرهنگیان بر اساس مدل سه شاخگی و ارایه مدلی مفهومی بر اساس روابط بین ابعاد سه گانه ساختاری، رفتاری و زمینه ای است. جامعه آماری پژوهش را همه مدرسان، معلمان راهنما و دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر کرمان در سال تحصیلی 98-1397 تشکیل دادند که تعداد 125 دانشجو بااستفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی و بر اساس جدول مورگان، به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شد که پس از تایید روایی صوری و محتوایی آن توسط صاحب نظران، پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ برابر با 97/0 محاسبه شد. داده های پژوهش با آزمون تی تک نمونه ای و آزمون فریدمن و با نرم افزار SPSS تحلیل شد. با توجه به اینکه آسیب های رفتاری در اولویت اول آسیب ها قرار دارند، به نظر می رسد دانشگاه باید برنامه ها و سیاست های خود را در برقراری ارتباط مناسب با آموزش و پرورش، ایجاد برنامه درسی مناسب، توسعه مدارس وابسته و انگیزش بیشتر معلمان و اساتید و فراهم سازی فرصت هایی برای آماده سازی کادر آموزش ارتقا دهد.

    کلیدواژگان: آسیب شناسی، برنامه درسی تربیت معلم، کارورزی، مدل سه شاخگی
  • رضا زینی وند*، محمدرضا باقرزاده، یوسف قلی پور کنعانی، مهرداد متانی، محسن عارف نژاد صفحات 267-295

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی موانع اجرای اثربخش خط مشی های وزارت آموزش و پرورش انجام گرفت. پژوهش حاضر کاربردی بوده و از نظر روش آمیخته، بر مبنای پژوهش های کیفی و کمی و از نوع پژوهش های قیاسی- استقرایی است. جامعه پژوهش خبرگان وزارت آموزش و پرورش هستند که با استفاده از روش هدفمند و براساس اصل کفایت نظری 36 نفر از آنان به عنوان مشارکت کنندگان انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی پرسشنامه بود که روایی و پایایی آن ها به ترتیب، با استفاده از شاخص CVR و آزمون کاپای کوهن و روایی محتوایی و پایایی آزمون مجدد تایید شد. داده های پژوهش با استفاده از روش دلفی فازی تحلیل شد. نتایج پژوهش مشتمل بر شناسایی موانع اجرای اثربخش خط مشی های وزارت آموزش و پرورش در قالب سی و سه عامل است. همچنین، نتایج پژوهش دربرگیرنده بیست و دو راهکار است که برای از بین بردن موانع اجرای اثربخش خط مشی های وزارت آموزش و پرورش ارایه شده است.

    کلیدواژگان: اجرای خط مشی، خط مشی، خط مشی گذاری
  • صفی الله رمضانخانی*، عباس خورشیدی، فاطمه حمیدی فر صفحات 297-315

    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی پذیرش و جذب دانشجومعلمان در دانشگاه فرهنگیان انجام گرفت. روش پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر نوع دادها، آمیخته اکتشافی واز نظر ماهیت و نوع مطالعه در بخش کیفی، داده بنیاد از نوع خودظهور، و در بخش کمی، پیمایشی- مقطعی بوده است. جامعه پژوهش در بخش کیفی کلیه خبرگان حوزه آموزش و جذب دانشجومعلمان بودند که به روش هدفمند از نوع گلوله برفی و با معیار اشباع نظری داده ها، 18 نفر از آنان انتخاب شدند. در بخش کمی نیز جامعه پژوهش شامل همه روسا و مدیران پردیس های استان های مازندران، گیلان، گلستان، اردبیل، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، مرکزی، همدان، قم، سمنان، تهران، قزوین، خراسان شمالی، سبزوار و خراسان رضوی دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر در رشته های علوم انسانی بودند که به روش تصضادفی و براساس جدول مورگان 127 نفر انتخاب شدند. ابزار پژوهش در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی، پرسشنامه بود. تحلیل داده ها در بخش کیفی از طریق کدگذار یو در بخش کمی با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام گرفت. نتایج پژوهش الگویی مرکب از شش بعد به ترتیب اولویت، شامل ابعاد اعتقادی، ویژگی های شخصیتی، پیشینه تحصیلی، هویت شناسی، بعد اجتماعی، و بعد مهارتی، و 14 مولفه و88 شاخص را نشان داد. نتایج بخش کمی نیز نشان داد ابعاد شناسایی شده در یک ساختار متجانس، سازه های الگوی یک مفهوم با عنوان الگوی جذب دانشجومعلم دانشگاه فرهنگیان را حمایت می کنند.

    کلیدواژگان: جذب، دانشجو معلم، دانشگاه فرهنگیان، الگوی جذب
  • طاهره حیدری لقب*، سیاوش طالع پسند صفحات 317-341

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی درگیری شغلی معلمان در رابطه توانمندی های شخصیتی با فرسودگی شغلی بود. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- همبستگی بود. شرکت کنندگان 320 نفر از معلمان دوره دوم متوسطه شهر سمنان بودند که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند و پرسشنامه توانمندی ها و ارزش های فعال در عمل پیترسون و سلیگمن (2004)، پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش (1986) و پرسشنامه درگیری شغلی شافلی و باکر (2003) را تکمیل کردند. مدل مفروض با استفاده از مد ل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار لیزرل آزمون شد. یافته ها نشان داد داده ها با مدل از برازش مناسبی برخوردار بود. اثر ساختاری مستقیم توانمندی های شخصیتی بر فرسودگی شغلی معنادار نبود. توانمندی های شخصیتی با میانجیگری درگیری شغلی بر فرسودگی شغلی معلمان اثر ساختاری غیر مستقیم و معناداری داشت. توجه به درگیری شغلی معلمان به عنوان یک عامل تسهیل کننده فرسودگی شغلی در سازمان های آموزشی مهم است. تاکید بر شناسایی و تقویت توانمندی های شخصیتی می تواند برنامه ریزان و سیاست گذاران عرصه تعلیم و تربیت را در تدوین برنامه رشد و تعالی معلمان یاری رساند.

    کلیدواژگان: توانمندی های شخصیتی، درگیری شغلی، فرسودگی، فرسودگی شغلی
  • مهدیه خلیلی خضرآبادی، امین رفیعی پور*، علیرضا صفری، ابوالفضل علیزاده صفحات 343-360

    تعلل ورزی تحصیلی یکی از مشکلات شایع در بین دانش آموزان و دانشجویان است و باید متغیرهای مرتبط با آن شناخته شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش واسطه ای اضطراب امتحان در رابطه بین تنظیم شناختی هیجان و تعلل ورزی تحصیلی در دانشجویان انجام شد. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان دانشگاه فرهنگیان شهر ارومیه به تعداد 980 نفر در سال تحصیلی 97-1396 بود که از بین آن ها با روش نمونه گیری در دسترس 212 نفر انتخاب شدند و در این پژوهش شرکت کردند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه تعلل ورزی تحصیلی سولومون و راث بلوم (1984)، پرسشنامه اضطراب امتحان ابولقاسمی (1374) و پرسشنامه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و کرایج (2006) بود. نتایج پژوهش نشان داد راهبردهای سازش یافته تنظیم شناختی هیجان با تعلل ورزی تحصیلی همبستگی منفی و اضطراب امتحان و راهبردهای سازش نایافته تنظیم شناختی هیجان با تعلل ورزی تحصیلی همبستگی مثبت دارند. نتایج تحلیل مسیر نیز حاکی از نقش واسطه ای اضطراب امتحان در رابطه بین تنظیم شناختی هیجان و تعلل ورزی تحصیلی بود. بر این اساس، تنظیم سازش نایافته هیجان و اضطراب امتحان با تعلل ورزی و افت عملکرد تحصیلی دانشجویان همراه است. بنابراین، متخصصان در زمینه آموزش و کار با بهبود امور تحصیلی باید مداخلات روان شناختی را به سمت تنظیم شناختی هیجان و اضطراب امتحان دهند.

    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، تعلل ورزی، تنظیم شناختی هیجان، تنظیم هیجان
  • ناهید مسلمی*، علی حمیدزاده، حسین خنیفر صفحات 361-382

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد و مولفه های خط مشی گذاری آموزشی مبتنی بر رویکرد رفتاری و ارایه مدل مناسب و در راستای ارتقای وضع موجود انجام گرفته است. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از نظر نوع داده ها کیفی و از نظر شیوه پژوهش بر اساس نظریه زمینه ای اجرا شده است. مشارکت کنندگان در پژوهش بر اساس اصل اشباع نظری داده ها شامل 14 نفر از افراد صاحب نظر و خبرگان در حوزه خط مشی گذاری آموزشی مبتنی بر رویکرد رفتاری بود که با روش نمونه گیری گلوله برفی و نظری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختارمند بود. داده ها با نرم افزارMAXQDA2018 ، در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی تحلیل شد. اعتبار داده ها با روش تاییدپذیری توسط مشارکت کنندگان صورت پذیرفت. بر اساس یافته های پژوهش، ابعاد و مولفه های خط مشی گذاری آموزشی مبتنی بر رویکرد رفتاری در حوزه آموزش های مهارتی در شش طبقه شامل پدیده مرکزی (فرایند خط مشی گذاری آموزشی مبتنی بر رویکرد رفتاری)، شرایط علی، شرایط زمینه ای، عامل مداخله گر، راهبردها، و پیامدها و نتایج شناسایی شد. ارایه مدل مناسب و فراهم کردن شرایط می تواند اثربخشی خط مشی گذاری آموزشی مبتنی بر رویکرد رفتاری توسط سیاست گذاران را برای نظام آموزشی کشور بهبود بخشد. همچنین، لزوم انجام مطالعات بیشتر برای طراحی یک مدل خط مشی گذاری آموزشی مبتنی بر رویکرد رفتاری در حوزه آموزش های مهارتی در ایران را نشان داد.

    کلیدواژگان: آموزش های مهارتی، خط مشی گذاری آموزشی، خط مشی گذاری، رویکرد رفتاری
  • یارمحمد حسین بر، عزت الله نادری*، مریم سیف نراقی صفحات 383-413

    پژوهش حاضر با هدف تعیین دلایل نابرابری های آموزشی سیستان و بلوچستان در مقایسه با شاخص های کشوری و ارایه الگویی برای تحقق عدالت آموزشی با تاکید بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی با روش نظریه زمینه ای در بازه زمانی 1397 تا 1398 در استان سیستان و بلوچستان انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل پیشینه و نمونه است که دربرگیرنده نخبگان علمی، استادان دانشگاهی مرتبط با موضوع و معلمان، نخبگان مذهبی اعم از روحانیون و صاحبنظران دینی و روسای آموزش و پرورش (روسای در دسترس از گذشته تا کنون) از 32 منطقه آموزش و پرورشی است. جمع آوری داده با کمک بررسی اسناد، مصاحبه و پرسشنامه بوده و روایی و پایایی مصاحبه بر اساس نظریه گوبا و لینکلن، و روایی پرسشنامه از نوع محتوایی و صوری و پایایی آن با کمک آلفای کرونباخ 79/0 برآورد شد. داده های این پژوهش با کمک روش کدگذاری، آزمون تک عاملی و تحلیل رگرسیون چندمتغیره تحلیل شد. نتایج نشان داد بیشترین تاثیر در بی عدالتی آموزشی مربوط به تخصیص ناعادلانه اعتبارات، کمبود امکانات در جغرافیای وسیع استان و وسعت و پراکندگی درون استانی، و کمترین تاثیر مربوط به کمبود نیروی بومی قدرتمند وکارآمد در سطح تصمیم ها، مطالبه گرنبودن مردم و قوم گرایانه بودن و چنددسته گی مردم در سطح تصمیم ها است.

    کلیدواژگان: تعلیم و تربیت، عدالت آموزشی، فلسفه تعلیم و تربیت، نابرابری آموزشی
|
  • Khadijeh Hosini, Masumeh Bagherpur * Pages 7-35

    The aim of this study was to investigate the relationship between educational philosophy and cognitive style in solving the teacher problem with the growth of students' moral judgment. The statistical population of the study includes all students and primary school teachers in Kordkoy city, from which 155 teachers and 361 students (including 184 male students and 177 female students) were selected by stratified random sampling. Teachers completed the Educational Philosophy Questionnaire and the Stylistic Scale in Problem Solving, and students completed the Ethical Judgment Questionnaire. Data analysis was performed by Spearman correlation method. The findings showed that there is a direct relationship between progressive educational philosophies, social reconstruction and Islamic educational philosophy in teachers and the growth of moral judgment in students; But the relationship between the educational philosophies of sustainability, fundamentalism and existentialism in the teacher with the development of moral judgment in students is not significant. Findings of Friedman ranking test showed that the priorities of educational philosophies among the studied teachers were Islamic educational philosophy, sustainability, existentialism, fundamentalism, social reconstruction and progressivism. Using the Human Whitney test, the findings showed that there was a difference between male and female students in terms of the development of moral judgment, and in this respect, boys are higher than girls. Finally, based on the results, suggestions were made about providing the necessary training to teachers and teacher training students.

    Keywords: Cognitive style in problem solving, Development of moral judgment, Educational Philosophy
  • Mahdieh Rezaei *, Manzar Najafi, Hassan Shafiei Pages 37-65

    The purpose of this study was to study the degree of adaptation of the content of elementary school curricula to the needs related to the promotion of students' environmental literacy in the cognitive domain of elementary school teachers' point of view in Azna in 2019. This research is applied in terms of purpose and terms of data collection, it is a descriptive correlational one. The statistical population of all teachers employed in the elementary schools of Azna city in the school year of 2019-2020 was 951 teachers who were selected using a proportional multistage random sampling method of 270 teachers. The research instrument was a researcher-made questionnaire based on Bloom's cognitive domain classification. To investigate the validity of the questionnaire structure, confirmatory factor analysis with the covariance approach by Lisrel8.8 software, formal validity, and content with experts' opinions and reliability of Cronbach's alpha has been used. Also, to investigate the type of data distribution, the coefficients of skewness and elongation have been used and to study the research questions, the independent t-test and Friedman test have been used. The results showed that the curriculum of elementary corresponded with the needs related to the promotion of students' environmental literacy in the field of knowledge, understanding, application, analysis, composition, and evaluation from the elementary teachers of Azna. Of course, the degree of desirability of domains was not the same, and the ranking of domains in terms of the degree of attention in the curriculum was analysis, knowledge, composition, evaluation, application, and understanding.

    Keywords: Cognitive enhancement, curriculum, elementary school, Environmental literacy
  • Vahid Naghdi Dorbati * Pages 67-92

    This article aims to identify the impact of contextual and symbolic locations on adolescents' success in mathematics learning as a result of the teaching process. The theoretical approach of this research is the integrated and multidimensional view of "pedagogical content knowledge". In this approach, the role of contextual conditions, especially social variables in all aspects of education and learning is key; and the socio-cultural nature of this process is quite prominent. In fact, educational goals will be achieved in the light of identifying social and cultural conditions, and how they affect the educational process. The research method, according to the facilities and nature of the research, is social measurement; and most of the research report is based on survey results. The research samples, including 398 adolescents, were from six different high schools in Alborz province. The research results, with the ability to explain 57% of the changes in students' math scores, reveal how the research hypotheses have been confirmed. The results of multivariate regression analysis suggest that classroom conditions, as the most important symbolic place in mathematics and physics education, play the most reinforcing role in obtaining a mathematical score. In addition, it is clear that the moral and disciplinary conditions of the respondents are the most important contextual variables that guarantee the .educational and learning conditions of the learners

    Keywords: Individual discipline, Mathematics Education, Moral norm, Social discipline, Social measurement, Symbolic place
  • Asad Hejazi * Pages 93-121

    The faculty members of Farhangian University are the most valuable and influential assets of the higher education system in educating the best teachers of the Islamic Republic of Iran. Identifying the existing barriers to the activities of these people and investing in improving their quality and quantity as the most important strategy in the growth of the university and paving the way for scientific authority and teacher training needed in the country, is doubly important. The aim of this study was to identify the existing barriers to the activities of the faculty members of Farhangian University by a combination of research methods in a qualitative and quantitative manner based on descriptive phenomenology. In the qualitative stage, through semi-structured interviews with 20 professors who were selected by purposive sampling, barriers and problems of faculty members' activities were identified. The sample and information of the quantitative section are the views of 240 people from a community of approximately 950 faculty members of Farhangian University who were selected according to the Jersey and Morgan table and using the relative class sampling method. Data collection tools were developed based on the pairwise comparison form of problems and obstacles. The analysis was done in the first phase of the research to the question "What are the obstacles and problems of the faculty members of Farhangian University?" answered. At this stage, the interviews were analyzed using thematic analysis and in a quantitative part by hierarchical analysis. The results of this study showed; There are three categories of obstacles and problems in the field of educational activities, institutional factors and cultural and research (five educational components, four institutional components and four cultural and research components) over the activities of faculty members of Farhangian University. For each of these three areas, indicators have been identified that prioritize the set of barriers and problems of faculty members, respectively; Evaluation, social services, content, indigenous culture, program and performance. The results show the need to review and develop guidelines and regulations in the departments that have the highest priority among the obstacles and problems of faculty members of Farhangian University.

    Keywords: Faculty Members, Farhangian University, Higher education system
  • Hamid Shateri Baghiabadi *, MohammadNaghi Imani, Rasool Hooseini Pages 123-152

    The purpose of this study was to present a model for measuring the effectiveness of Farhangian University functions, which was done with a mixed approach. In the qualitative part, the research strategy was data-based. The statistical population included experts and people familiar with Farhangian University. 21 participants were selected according to the theoretical saturation of the data by the available method. The data collection tool was an interview whose validity was obtained by three-way method and its reliability was obtained by Kappa Cohen. MAXQDA software and theme  analysis method was used to analyze the data. Model for measuring the effectiveness of Farhangian University functions with input functions (professional competence, curriculum, needs assessment, resources), process functions (educational process, research process, support process), output functions (knowledge transfer, learning community, communication) was presented. In the quantitative part, the research was descriptive-survey. The statistical population included 779 faculty members of Farhangian University in the academic year 1397-98. The sample size was estimated to be 227 based on Cochran's formula. Stratified random sampling was used to select the sample. The data collection tool was a researcher-made questionnaire on a five-point Likert scale, the validity of which was assessed by face, content and diagnostic validity and its reliability by Cronbach's alpha method. A one-sample t-test was performed to analyze the collected data. The results showed that the level of significance in all components (except the components of resources and communication) is less than 0.05. Therefore, the status of these components, except for the components of resources and communication, is at an optimal level.

    Keywords: Effectiveness, Farhangian University, Measuring the effectiveness, university functions
  • Seyed Adnan Hosseini* Pages 153-179

    Academic emotions are those emotions that students specifically experience during their academic activities and have important effects on different aspects of their learning. So the main purpose of this study was the investigate validity and reliability of achievement emotions questionnaire for elementary school (AEQ-ES). To do this, first 386 male and female students of the second period of primary schools in Sanandaj with two-step clustering method were selected and responded to the questionnaire items related to science course. Then the validity of questionnaire using factor analysis and the reliability using cronbach's alpha and test-retest reliability evaluated. The results of confirmatory analysis showed that the factor structure determined for the instrument has an acceptable fit with the data and all goodness indicators of the fit support the model. Also The cronbach's alpha and test-retest reliability coefficients for all subscales vary from 0/70 to 0/89 that demonstrate good internal consistency and high reliability of this questionnaire. So it seems that this questionnaire is a useful tool to measure students' academic emotions in primary school in science and other courses.

    Keywords: Achievement emotions questionnaire, elementary students, Validation
  • Faranak Mosavi *, Asad Yeganeh Pages 181-201

    The aim of this study was to investigate the social undermining and tear of employees and its relationship with job alienation of employees of Lorestan General Directorate of Education. The study method was descriptive-analytical correlation. The statistical population included all the employees of the General Department of Education of Lorestan Province in 2016, numbering 371 people, of which 191 people were selected by available sampling method. Data collection tools were standard questionnaires of social undermining of Duffy et al. (2002) and job alienation of Sedaghatifard and Abdollahzadeh (2009). Kolmogorov-Smirnov tests, Pearson correlation coefficient, Khido, stepwise regression were used to analyze the data by SPSS 21 software. Findings showed: A significant percentage of employees have experienced two dimensions of undermining with supervisor and undermining with co-worker. The coefficient of multiple correlation between social undermining of employees and job alienation of employees was equal to 0.438 and its coefficient of determination was equal to 0.191. Also, Pearson correlation coefficient between supervisor undermining dimension and job alienation (r = 0.405) and peer undermining dimension at individual level and job alienation (r = 0.377) at 1% alpha level was significant (P<0.001).

    Keywords: job alienation, social support, Social undermining, Undermining behavior
  • Hossein Rahimirad *, Akbar Rezaei, Mansur Bayrami Pages 203-220

    The aim of this study was to predict psychological well-being based on self-esteem components in students of Farhangian University of East Azerbaijan. In this research, descriptive-correlation research method was used. The statistical population of this study included all male and female students and teachers of Farhangian University of East Azerbaijan Province (Allameh Amini and Fatemeh Al-Zahra campuses) in the academic year 1397-98 with 1654 people.The Crocker et al. (2003) Self-Esteem Questionnaire and the Reef Psychological Well-Being Scale (1989) were used to collect data.Pearson correlation coefficient and multiple regression tests were used to analyze the data. The results of correlation coefficient showed that all components of self-worth except the component of divine love have a significant relationship with psychological well-being And showed the result of multiple regression that family support with a value of B = 0.144, physical and physical aspect with a value of 179 B = 0, Godly love with a value of -0.160, scientific competence with a value of B = 0.122, piety and piety with a value of B = 0.177, agreement with others with a value of B = 0.297, power before They have psychological well-being. And the variables of competition and overtaking are not able to predict and it is concluded that the components of self-worth play an important role in the psychological well-being and mental health of Farhangian University students and can be effective in educating students in the future.

    Keywords: Psychological well-being, Self-worth, Well-being
  • Nasrolah Sajjadi, Bahareh Rahmanian Kooshkaki * Pages 221-244

    The objective of this study was checking the effect knowledge management on motivation and job performance physical education teachers in Shiraz city. The population statistic is including 600 people physical education teachers in Shiraz city and selection sampling floor-clustered-random including 234 people. The current research use from knowledge management Nonaka &Takeuchi‘s model questionnaire (1995) to 4 components socialization, externalization, internalization, combination knowledge, α=0. 97, accepted validity, also from Secretaties job motivation Parsa (2014) questionnaire to accepted validity, α=0. 96 and from job performance Physical Education Secretaries Hemati Nezhad (2009) questionnaire used to accepted validity, α=0. 87. The relationship and effect variable used marshal Pierson test and standard path coefficients. The results showed Internalization component most impact factor by performance and job motivation. In addition to the direct effect of knowledge management has indirect effect on job performance is through job motivation. It is suggested, establishing trust try among physical education teachers in Shiraz city, so teachers don't feel danger from transfer knowledge jobs to others and process codify for tend of data and job information, the loyalty physical education teachers increase to jobs and avoid leaving school teachers.

    Keywords: Job motivation, Job Performance, Knowledge Management, Physical Education Secretaries
  • Narges Rastegari, Parvin Salari * Pages 245-265

    The main purpose of this study is "Farhangian University internship pathology based on the three-pronged model and to present a conceptual model based on the relationships between the three dimensions of structural, behavioral and contextual." The statistical population of the study consisted of all teachers, supervisors and student teachers of Farhangian University, Shahid Bahonar Campus, Kerman in the academic year 1397-98, in which 125 students were selected using stratified random sampling method based on Morgan table. Research data were collected using a researcher-made questionnaire, which after confirming its face and content validity by experts, its reliability using Cronbach's alpha 0.97 Was calculated. The research data were analyzed using one-sample t-test and Friedman test and SPSS statistical analysis software. Considering that behavioral factors have shown the greatest impact on causing injuries, it seems that the university should develop its own programs and policies in establishing a proper relationship with education, creating a proper curriculum, developing affiliated schools, and motivating more teachers and professors. Provide opportunities to train training staff.

    Keywords: internship, pathology, Teacher Training Curriculum, three-branch model
  • Reza Zienivand *, MohamaadReza Bagherzadeh, Yousef Gholipour Kanani, Mehrdad Matani, Mohsen Arefnezhad Pages 267-295

    The aim of this study was to identify the barriers to the effective implementation of the policies of the Ministry of Education. The present research is applied and in terms of mixed method, is based on qualitative and quantitative research and is of deductive-inductive research. The research community is the experts of the Ministry of Education, who were selected as 36 participants using a purposeful method based on the principle of theoretical adequacy. Data collection tools were in the qualitative part of the interview and in the quantitative part of the questionnaire whose validity and reliability were confirmed using CVR index and Kappa Cohen test and content validity and reliability of the retest, respectively. Research data were analyzed using fuzzy Delphi method. The results of the study include identifying obstacles to the effective implementation of the policies of the Ministry of Education in the form of thirty-three factors. Also, the results of the research include twenty-two strategies that have been proposed to remove obstacles to the effective implementation of the policies of the Ministry of Education.

    Keywords: Policy, Policy implementation, Policy-making
  • Safiollah Ramezankhani *, Abbas Khorshidi*, Fatemeh Hamidifar Pages 297-315

    The aim of this study was to present a model for admission and recruitment of students in Farhangian University. The research method in terms of applied objectives and in terms of data, exploratory mixture (qualitative-quantitative) and in terms of nature and type of study in qualitative dimension, the foundation data is of its kind and in quantitative dimension, it is a cross-sectional survey. The statistical population of the qualitative section of all experts and specialists in this field formed. In the quantitative section, all the directors and managers of the campuses of the provinces: Mazandaran, Gilan, Golestan, Ardebil, West Azarbijan, Sistan and Baluchestan, Markazi, Hamedan, Qom, Semnan, Tehran, Qazvin, North Khorasan, Sabzvaro Khorasan Razavi who have a master's degree and higher in humanities, 200 people (80 women and 120 men) In the quantitative part of the sample size based on Morgan volume determination formula, 127 people were selected. It should be noted that during this process, interviews, Delphi techniques and intellectual barbarism were used. In the quantitative dimension of the saturated form by experts by giving weight to the indicators based on the criteria extracted from the qualitative stage, the seven-continuum questionnaire was converted and performed on the randomly selected sample group. Data analysis was used in quantitative section in descriptive statistics (drawing tables, statistical characteristics and graphs) and inferential statistics (confirmatory factor analysis, T-test, one-way variance analysis and K-S test to ensure normality of the research population). 1-Doctrinal 2-Personality Traits3-Academic Background4- Identity 5-Social Dimension 6-Skill Dimension. And 14 Components and 88 Indicators for Admission and Recruitment Pattern of Teacher Students in Farhangian University.

    Keywords: Farhangian University, Recruitment patter, Recruitment, Student teacher
  • Tahere Heidarilaghab *, Siavash Talepasand Pages 317-341

    The purpose of this study was to investigate the role of mediating teachers' work engagement in character strengths with burnout. The participants were 320 secondary school teachers from Semnan who were selected by simple random sampling method. All of them completed the questionnaires of Peterson and Seligman Values in Action Inventory of Strengths, Maslach Job Burnout and Bakker & Schaufeli work engagement. The hypothesized model was tested using structural equation modeling and LISREL software. The findings showed that the model was fitted. Direct structural effect of character strengths on burnout was not significant. Character strengths in the mediation of work engagement on the burnout of teachers have a direct and significant structural effect.Considering work engagement of teachers as an important factor in facilitating burnout in educational institutions is important. According to the results of this study, it is suggested that educational officials consider the development and implementation of character strengths recognition and empowerment programs to increase work engagement and reduce teachers' burnout.

    Keywords: Burnout, Character strengths, Job Burnout, Work Engagement
  • Mahdieh Khalili Khezrabadi, Amin Rafiepoor *, Alireza Safari, Abolfazl Alizadeh Pages 343-360

    Academic procrastination is one of the most common problems among students so it is necessary to know the related variables. The purpose of this study was to investigate the mediating role of test anxiety in the relationship between cognitive emotion regulation and academic procrastination among students. The present study was descriptive and from correlational studies. The statistical population included 980 students of Farhangian University of Urmia in the academic year 2016-2017. 212 students were selected by available sampling. The data collection tools include a questionnaire of academic procrastination (Solomon & Rothblum, 1984), Anxiety Test Questionnaire (ATQ; Abolghasemi, 1995), and Cognitive-Emotional Regulation strategies questionnaire (CERQ; Garnefski & Kraaij, 2006). The results showed that there is a negative correlation between adaptive cognitive emotion regulation strategies and academic procrastination. There was a positive correlation between test anxiety and maladaptive cognitive emotion regulation strategies with academic procrastination. The results of path analysis also indicated the role of the test anxiety mediator in the relationship between cognitive emotion regulation and academic proclivity. Therefore, psychological interventions should be directed toward cognitive-emotional regulation and test anxiety in the context of student's academic procrastination.

    Keywords: Cognitive emotion regulation, Emotion regulation, Procrastination, Test anxiety
  • Nahid Moslemi * Pages 361-382

    This research has been conducted with the aim of identifying the dimensions and components of educational policymaking based on behavioral approach and providing a suitable model in order to improve the current situation. The present study was applied in terms of the type of qualitative data and in terms of research method of Background Theory (Grand Theory). Participants in this study were based on the theory and principle of theoretical saturation, including 14 experts and experts available in the field of educational policymaking based on behavioral approach. who were selected by purposeful sampling. The data collection tool is a semi-structured interview. Data were analyzed using MAXQDA2018 software in three stages of open coding, central coding and selective coding. Data validation was done using the verification method by the contributors. Based on the findings of the research, the dimensions and components of model of educational layout policy based on behavioral approach in the field of skill training in 6 categories including central phenomenon (educational layout policy based on behavioral approach), causal conditions, contextual conditions, intervening factor, strategies and consequences and results were identified. Providing a suitable model and providing conditions can improve the effectiveness of policy-making training policies based on behavioral approach by policymakers for the country's educational system. It also showed the need for further studies to design a model of educational policymaking based on behavioral approach in the field of skills training in Iran.

    Keywords: Behavioral Approach, Educational Layout Policy, Policymaking, Skill Training
  • Yarmohammad Hoseinbor, Ezatolah Naderi *, Maryam Seyf Naraghi Pages 383-413

    The purpose of this study was to determine the causes of educational inequalities in Sistan and Baluchestan in comparison with national indicators and to present a model for achieving educational justice with emphasis on the philosophy of Islamic education that using the grounded theory method in 1397 to 1398 in Sistan and Balochistan was done. The statistical population of the study includes background and sample which includes scientific elites, university professors in relation to the subject and teachers, religious elites including clerics and religious scholars and directors of education (former directors to date) from 32 educational districts. Data were collected through document review, interview and questionnaire and the validity and reliability of the interview based on Goba and Lincoln theory and the validity of the questionnaire based on its content and reliability were estimated 0.79 using Cronbach's alpha. The data of this study were analyzed using coding, one-factor test and multivariate regression analysis. The results showed that the greatest impact on educational injustice due to unfair budget allocation, lack of facilities in the vast geography of the province and its extent and dispersion in the province and the least impact due to lack of local forces in decision-making, desire for ethnicity, not demanding and Grouping is between people when making decisions.

    Keywords: Philosophy of education, Educational inequality, Educational Justice, Sistan, Baluchestan Province