فهرست مطالب

رهبری و مدیریت آموزشی - سال پانزدهم شماره 3 (پاییز 1400)

فصلنامه رهبری و مدیریت آموزشی
سال پانزدهم شماره 3 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/09/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفیه صالحی صدر، حمید رضایی فر*، محمد محمدی، حسین حکیمی فر صفحات 1-28

    هدف از انجام این پژوهش ارایه الگوی بالندگی اعضای هییت علمی با رویکرد مجازی سازی در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی بود. این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی بود. از نظرروش، نظریه داده بنیاد در این پژوهش ملاک عمل واقع شد. جامعه آماری شامل مدیران و اساتید دانشگاهی و خبرگان در حوزه علوم رفتاری، رفتار سازمانی و منابع انسانی دانشگاه های آزاد اسلامی استان خراسان رضوی بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و به کارگیری معیار اشباع نظری، مصاحبه هایی نیمه ساختاریافته با 20 نفر به عنوان مشارکت کنندگان در پژوهش انجام شد. برای بررسی روایی و پایایی از روش گوبا و لینکن (1985) استفاده شد. نتایج تحلیل داده ها در طی سه مرحله کد گذاری باز، کد گذاری محوری و کد گذاری انتخابی حاکی از 250 کد اولیه، 39 کد ثانویه و 16 مقوله کلی است که در چارچوب مدلی پارادایمی شامل: شرایط علی (همبسته، فردی، سازمانی)، پدیده محوری (بالندگی حرفه ای، بالندگی اخلاقی، بالندگی پژوهشی، بالندگی آموزشی)، اقتضایات (عوامل محیطی کلان، عوامل محیطی خرد)، شرایط میانجی (بهزیستی، توسعه منابع انسانی)، شرایط زمینه ای (عوامل فرهنگی، عوامل اقتصادی) و پیامدها (بهبود عملکرد سازمانی، بهبود عملکرد فردی، بهبود عملکرد دانشجو)، تحلیل شده است.

    کلیدواژگان: اعضای هیئت علمی، بالندگی، مجازی سازی، داده بنیاد
  • مظاهر بابایی، سید احمد هاشمی*، عباس قلتاش صفحات 29-51
    هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی مدیریت استعداد برای مدیران آموزش می باشد. پژوهش حاضر به لحاظ نوع، کیفی و از نظر رویکرد، قیاسی است. حوزه موردمطالعه پژوهش حاضر، شامل مقاله های موجود در زمینه مدیریت استعداد بوده و به روش نمونه گیری هدفمند از بین مقاله های موجود تعداد 29 مورد انتخاب شد. برای جمع آوری داده های کیفی، از ابزار فیش برداری و برای تجزیه وتحلیل داده های حاصل از فیش برداری، از تکنیک تحلیل محتوا استفاده شده است. سوال اصلی پژوهش با استفاده از تکنیک تحلیل محتوا بررسی و 7 مقوله به عنوان ابعاد اصلی در طراحی مدل مدیریت استعداد شناسایی گردید. یافته های حاصل از تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد که  7 بعد اصلی در طراحی مدیریت استعداد عبارت اند از: شناسایی و کشف منابع استعداد، جذب منابع استعداد، انتخاب منابع استعداد، توسعه منابع استعداد، حفظ و نگهداشت منابع استعداد، ارزیابی منابع استعداد و نتایج حاصل از منابع استعداد. نتایج همچنین نشان داد الگوی به دست آمده چارچوب مناسبی برای حرکت به سمت وضعیت ایده آل مدیریت استعداد ارایه می دهد.
    کلیدواژگان: استعداد، مدیریت استعداد، مدیران آموزش، تحلیل محتوا
  • ژیلا مرسلی، جهانگیر یاری حاج عطالو* صفحات 53-75

    هدف از انجام این تحقیق ارایه مدل آموزشی برای معاونین مدارس ابتدایی مجری طرح EFQM در استان آذربایجان شرقی بر مبنای نیاز سنجی آموزشی بود. روش تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری این تحقیق شامل 53 معاون آموزشی و روش نمونه گیری از نوع سرشماری بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که بر اساس محورهای دهگانه  EFQM طراحی شد. نیازهای آموزشی معاونین در سه حیطه (دانش،مهارت و نگرش) مورد مطالعه قرار گرفت. روایی پرسشنامه ها مورد تایید اساتید حوزه مدیریت قرار گرفت و برای محاسبه پایایی از ضریب آلفا کرونباخ استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها در حیطه دانش 90/. در حیطه مهارت و نگرش 97/. بدست آمد. از آزمون بارتلت برای تعیین کفایت نمونه گیری در تحلیل عاملی استفاده شد. در هرسه حیطه ضریب کفایت حجم نمونه بالای 6/0 بدست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و از آزمون های فرید من، آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. نتایج  نشان دادکه معاونین در هر سه حیطه نیاز به آموزش دارند و تفاوت نیازهای آموزشی آنان در هر سه حیطه معنادار بود. اولویت اول نیازهای آموزشی معاونین در حیطه دانش و مهارت به محور 3 (استقرار نظام یاددهی یادگیری) و در حیطه نگرش به محور 4 (توسعه مشارکت دانش آموزان در مدرسه) مربوط بود. با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی مدلی برای آموزش معاونین ارایه شد.

    کلیدواژگان: مدل آموزشی، نیازهای آموزشی، EFQM، حیطه های سه گانه
  • میترا یاری، معصومه اولادیان*، محمود صفری صفحات 77-101

    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل سنجش عملکرد مدیران آموزش و پرورش کشور مبتنی بر سند تحول بنیادین است. روش تحقیق از نظر هدف، کاربردی و به روش اکتشافی انجام شد. گردآوری داده ها به روش کمی صورت گرفته و ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه بود. جامعه آماری شامل کلیه مدیران وزارت آموزش و پرورش ادارات کل استان ها در سال 1399 بود که بر اساس فرمول کوکران، حجم نمونه به تعداد 269 نفر در این پژوهش همکاری کردند. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده به دو روش توصیفی و استنباطی از طریق نرم افزار SPSS 16 و Smart PLS انجام می شود. در تحلیل استنباطی به روش تحلیل عاملی به تجزیه و تحلیل داده ها پرداخته شد. نتایج نشان داد مولفه های ساختار مسولیت سازمان، محتوای اطلاعات عملکرد، انسجام اطلاعات عملکرد، مدیریت پذیری اطلاعات عملکرد، پاسخگویی، سبک مدیریت، جهت گیری عملی سازمان، ارتباط پیرامون عملکرد و در نهایت مولفه همسویی، به عنوان مولفه ها و شاخص های موثر بر سنجش عملکرد مدیران آموزش و پرورش کشور مبتنی بر سند تحول بنیادین شناسایی شدند. بررسی شاخص های برازش الگو در تحلیل عاملی، نشان دهنده برازش مدل بود.

    کلیدواژگان: عملکرد، سنجش عملکرد، سند تحول بنیادین
  • رفعت عطاری، منیژه ذکریایی*، سید وحیده حسینی صفحات 103-136
    هدف اصلی این مقاله ارایه الگوی توسعه رفتار شهروندی سازمانی مدیران در سازمان آموزش و پرورش بود. مطالعه حاضر، به روش ترکیبی و از نوع طرح های تحقیق آمیخته اکتشافی می باشد که در دو مرحله پیاپی کیفی-کمی انجام می گیرد. تحقیق حاضر در مرحله اول به مطالعه کیفی پرداخته و در این فاز با بررسی و ارزیابی مطالعات انجام شده در زمینه شهروند سازمانی و همچنین مصاحبه عمیق با از خبرگان جامعه علمی و متخصصان دانشگاهی که از سوابق اجرایی در سطوح تصمیم گیری برخوردار بودند، اطلاعات لازم را جمع آوری کرده و با استفاده از روش تحلیل گراندد تیوری، به کدگذاری، مقوله بندی و ارایه مدل مفهومی پرداخته است. با استفاده از مصاحبه ی اکتشافی و نیمه ساختاریافته، سوالات کیفی از جامعه آماری خبرگان پرسیده شد که پس از انجام 16 مصاحبه، اشباع نظری حاصل گردید. نتایج گراندد تیوری نشان داد که الگوی توسعه رفتار شهروندی سازمانی مدیران در سازمان آموزش و پرورش شامل 78 کد باز، 26 کد محوری و 6 کد انتخابی می باشد. مرحله دوم مطالعه به صورت کمی و به روش مدل سازی معادلات ساختاری بود، بدین منظور داده های جمع آوری شده از پرسشنامه محقق ساخته مبتنی بر مدل پیشنهادی (برآمده از فاز کیفی مطالعه) با استفاده از نرم افزار Smart PLS مورد ارزیابی قرار گرفت. پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 78 گویه در اختیار 320 نفر از مدیران ارشد آموزشی و اساتید برجسته حوزه مدیریت در دانشگاه ها قرار داده شد. نتایج مدلسازی معادلات ساختاری نشان داد که مقدار ضریب معناداری t مربوط به رابطه بین متغیرهای اصلی شرایط علی با پدیده محوری؛ شرایط زمینه ای، شرایط مداخله ای و پدیده محوری با راهبردها؛ راهبردها با پیامدها در سطح اطمینان 95 درصد، از 96/1 بیشتر است و این مورد حاکی از معنی دار بودن تاثیر متغیرهای شرایط علی با پدیده محوری؛ شرایط زمینه ای، شرایط مداخله ای، پدیده محوری با راهبردها؛ راهبردها با پیامدها می باشد. بنابراین هر 6 متغیر، به عنوان متغیرهای اصلی شناسایی می شوند.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، سازمان آموزش و پرورش، گراندد تئوری، مدلسازی معادلات ساختاری
  • لیلا حری، مهوش نوربخش*، سید نعمت خلیفه، پریوش نوربخش صفحات 137-163
    در پژوهش حاضر، ارتباط موانع تدریس و دلبستگی شغلی با میانجی گری استراتژی های حمایتی معلمان زن تربیت بدنی در مدارس متوسطه شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش با رویکرد توصیفی- همبستگی، به بررسی نظرات معلمان زن تربیت بدنی مناطق 19گانه تهران به عنوان جامعه پژوهش (1071نفر) پرداخت. براساس فرمول کوکران 387 نفر به عنوان نمونه فرض شد که به شیوه طبقه ای- نسبتی، به صورت تصادفی انتخاب شده اند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. برای سنجش اعتبار پژوهش از اعتبار محتوایی از نوع اعتبار صوری استفاده شد برای این منظور سوالات در سه مرحله توسط 30 نفر از متخصصان آموزشی مورد بازبینی، چک و اصلاح قرار گرفته و در مرحله آخر نهایی شد. برای سنجش پایایی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ که نوعی همسانی درونی می باشد، استفاده شده است که میانگین آن برای مفاهیم تحقیق 0,883 محاسبه شده است. جهت بررسی فرضیه های پژوهش از ضرایب همبستگی پیرسون و اتا و آزمون تحلیل واریانس آنووا بهره برده شد. یافته ها نشان داد، موانع تدریس با تغییر در نوع استراتژی حمایتی معلم بر دلبستگی شغلی ایشان موثر است و به صورت مستقیم، موانع تدریس بر دلبستگی شغلی معلمان اثری ندارد. بر اساس یافته ها پیشنهاد شد به منظور حل مشکلات موانع تدریس در مدارس مورد مطالعه در ابتدا به حل موانع ساختاری، سپس موانع فرهنگی و در آخر به موانع مادی پرداخته شود و از آنجایی که تعهد شغلی در معلمانی که به ترتیب از استراتژی حمایتی ارتباطی-منطقی، اجتماعی- منطقی، ارتباطی- عاطفی و اجتماعی- عاطفی بهره می برند کمتر است، لازم است در به کارگیری این افراد، توجه کافی به عمل آید و در پایاین پیشنهاد شد به منظور افزایش قدرت شغلی معلمان، معلم ها از روش ارتباطی-عاطفی بیشتر بهره ببرند.
    کلیدواژگان: استراتژی حمایتی معلم، موانع تدریس، دلبستگی شغلی
  • مریم اکبرپور، نادر شهامت*، عبادالله احمدی، رضا زارعی صفحات 165-198
    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی ابعاد و مولفه های مدل توسعه حرفه ای اعضای هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بود. این پژوهش، کیفی و به روش تحلیل مضمون انجام شد. مشارکت کنندگان این پژوهش، در بخش کتابخانه ای، اسناد بالادستی و اسناد کلیدی آموزش عالی و در بخش میدانی، اعضای هییت علمی، مدیران و مسیولین دانشگاه آزاد اسلامی بودند. انتخاب افراد به روش نمونه گیری هدفمند با ملاک حداقل پانزده سال سابقه تدریس و پژوهش و مدیریت در دوره های مختلف تحصیلی انجام گردید. نمونه گیری با مشارکت 22 نفر از صاحب نظران و خبرگان صورت گرفت. ابزار جمع آوری داده ها، شامل دو بخش، بررسی و کنکاش اسناد بالادستی و اسناد آموزش عالی در بخش کتابخانه ای و مصاحبه نیمه ساختاریافته در بخش میدانی بود. مصاحبه نیمه ساختاریافته با مشارکت کنندگان تا مرحله اشباع نظری ادامه یافت. تجزیه وتحلیل داده ها بر اساس تحلیل مضمون انجام شد. یافته های پژوهش نشان داد که مدل توسعه حرفه ای اعضای هییت علمی شامل 29 مولفه و 6 بعد (آموزشی، پژوهشی، اجرایی، فرهنگی، اخلاقی و خدماتی) می باشد. ضمنا مشارکت کنندگان بیشتر به ابعاد آموزشی، اخلاقی اشاره کردند، اما در اسنادبالادستی به ابعاد پژوهشی، خدماتی و فرهنگی بیشتر پرداخته شده بود. البته مولفه های ارایه خدمات تخصصی، نوآوری و ارزش های فرهنگی و اخلاقی، هم در اسنادبالادستی و هم از نظر مشارکت کنندگان مورد تاکید بودند.
    کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، اعضای هیئت علمی، آموزش عالی
  • غلامحسین نفیسی، حسن طائی*، حمیدرضا آراسته صفحات 199-225

    این پژوهش با هدف شناسایی و رتبه بندی روش های تامین منابع مالی دانشگاه ها انجام شده است. مطالعه حاضر، به روش ترکیبی و از نوع طرح های تحقیق آمیخته اکتشافی می باشد که در دو مرحله کیفی و کمی انجام گرفت. در مرحله کیفی، ابتدا با استفاده از روش مصاحبه گروه های کانونی به گردآوری داده های کیفی پرداخته شد و براساس آن ها حیطه های اصلی موضوع پژوهش که همان منابع مالی دانشگاه می باشند شناسایی شدند.  در مرحله کیفی با استفاده از مصاحبه عمیق با خبرگان حوزه ی تامین منابع مالی، اقتصاد آموزش عالی و مدیریت آموزش عالی، اطلاعات لازم جمع آوری گردید. روش نمونه برداری در این مرحله، نمونه گیری به روش گلوله برفی بود. پس از جمع آوری پاسخ خبرگان و تجزیه و تحلیل آنها، لیستی از شاخص ها و مولفه های هر شاخص در خصوص الگوی روش های تامین مالی در دانشگاه ها استخراج شد. سپس در مرحله کمی تحقیق، برای ارزیابی و برازش مدل مفهومی پیشنهادی، به تهیه پرسشنامه محقق ساخته بر اساس شاخص ها و مولفه های مدل به صورت طیف 5 گانه لیکرت اقدام شد. این پرسشنامه در اختیار جامعه آماری 127 نفری که به صورت تصادفی ساده انتخاب شده بودند، قرار داده شد. در مرحله دوم به منظور اعتبارسنجی روش های تامین مالی شناسایی شده از روش تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد و پس از اجرای آزمون کفایت نمونه برداری کیزر- مایر- اولکین (KMO) و آزمون کرویت بارتلت و احراز اعتبار سازه ای پرسشنامه تحقیق در جامعه آماری، شاخص ها و مولفه های مدل غربال سازی شده و شاخص های کم اهمیت حذف شدند. حاصل این تحقیق چهار معیار اصلی و 18 زیر مجموعه روش های تامین منابع مالی دانشگاه هاست که در فرآیند تحقیق  شناسایی، رتبه بندی و برای اجرا پیشنهاد شده اند.

    کلیدواژگان: روش های تامین مالی، منابع مالی، عملکرد دانشگاه، آموزش عالی
|
  • Safiyeh Salehisadr, Hamid Rezaiefar *, Mohammad Mohammadi, Hossein Hakimpour Pages 1-28

    The purpose of this study was to present the development model of faculty members with a virtualization approach in the Islamic Azad University of Khorasan Razavi Province. This research was a qualitative research and the Grounded Theory method of the foundation was the criterion in this research. The statistical population included university administrators and professors and experts in the field of behavioral sciences, organizational behavior and human resources of Islamic Azad universities in Khorasan Razavi province. Using purposive sampling method and applying the theoretical saturation criterion, 20 people were used as participants in the study. Goba and Lincoln (1985) methods were used to evaluate the validity and reliability. The results of data analysis during the three stages of open coding, theoretical coding and selective coding indicate 250 primary codes, 39 secondary codes and 16 general categories that within the paradigm model include: causal conditions (correlated, individual, organizational), axial phenomenon (maturity). Vocational, moral maturity, research maturity, educational maturity), requirements (macro environmental factors, micro environmental factors), mediating conditions (welfare, human resource development), contextual conditions (cultural factors, economic factors) and consequences (organizational performance improvement, improvement Individual performance (improving student performance) is analyzed.

    Keywords: Faculty, Maturity, Virtualization, Grounded Theory
  • Mazaher Babaei, Seyed Ahmad Hashemi *, Abbas Gholtash Pages 29-51
    The aim of the present study is to design a talent management model for Educational managers. Therefore, this is a qualitative and deductive study. The statistical population of the research consists of existing literature on talent management, from among which 29 papers were selected as target samplings. For collecting qualitative data, we have used note-taking and the content analysis techniques. The main question is analyzed by the content analysis technique and thereby, seven categories are identified as the main dimensions in the design of talent management model, which are: recognition and discovery of talent resources; the recruitment of talent resources; the selection of talent resources; developing talent resources; maintaining talent resources; assessing talent resources; and finally, the results of talent resources. The findings show that the obtained model presents a suitable method for moving toward the ideal talent management situation.
    Keywords: Components of talent management, Content Analysis, talent, talent management
  • Jila Morsali, Jahangir Yari Haj Ataloo * Pages 53-75

    The purpose of this study was to provide a Training model for Elementary school assistant principals Executing EFQM model in East Azarbijan, Iran based on an Assessment of Educational Needs. The research method was descriptive - survey. The statistical population included 53 elementary school assistant principals. All of the assistant principals were selected as the sample. For collecting data researchers made questionnaires, based on 10 axes of EFQM, was used. Their educational needs on the 10 axes of EFQM model were studied in three domains, knowledge, practice and attitude. The validity of the questionnaires was verified by the academics of educational administration. The reliability of them calculated through Cronbach's alpha coefficient. The reliability of knowledge domain was %90, practice domain was %97 and attitude domain was %97. According to Bartlets test, KMO index in all the domains were above 0/6. Friedman’s test and Pearson correlation coefficient were used for analyzing data through SPSS and also exploratory factor analysis was used. Results showed that elementary school assistant principals in East Azarbijan need training in all the three domains based on EFQM model. There was a significant difference among the educational needs of them in three domains. Results also showed that in the knowledge and practice domains, the first educational need of assistant principals was in axis 3 of EFQM (establishing a learning - teaching system) and in attitude domain was in axis 4 of EFQM (developing student participation at school).  At the end a model for training them was provided.

    Keywords: Training model, Educational needs, EFQM, three domains
  • Mitra Yari, Masoumeh Oladian *, Mahmoud Safari Pages 77-101

    The purpose of this study is to design a model for measuring the performance of education managers in the country based on the document of fundamental change. The research method was applied in terms of purpose and exploratory method. Data collection was done in a quantitative manner and the data collection tool was a questionnaire. The statistical population included all the managers of the Ministry of Education of the provincial administrations in 1399. According to the Cochran's formula, a sample size of 269 people participated in this study. The collected data are analyzed by descriptive and inferential methods through SPSS 16 and Smart PLS software. In this research, descriptive statistics including frequency, percentage of frequency, frequency distribution table, drawing graphs and also describing the characteristics of the respondents to the questionnaire are used to describe the data. In inferential analysis, data analysis was performed using factor analysis. The results showed that the components: organizational responsibility structure component, performance information content component, performance information coherence component, performance information management component, accountability component, management style component, organization practical orientation component, performance communication component, and finally alignment component, as The effective components and indicators on measuring the performance of the country's education directors are based on the document of fundamental change. Examination of pattern fit indices in factor analysis was an indication of model fit.

    Keywords: performance, Performance Measurement, Fundamental Transformation Document
  • Rifat Attari, Manijeh Zakariaei *, Seyedeh Vahideh Hosseini Pages 103-136
    The purpose of this study was to provide a model for the development of organizational citizenship behavior of managers in the education organization. The present study is a combined method of mixed exploratory research projects that is carried out in two consecutive qualitative-quantitative stages. In the first phase (qualitative phase), the present study is a qualitative study and, in this phase, by reviewing and evaluating the studies conducted in the field of the subject in the present study, as well as in-depth interviews with scientific community experts (faculty members) and academic experts (managers). Senior) who had executive records at decision-making levels, gathered the necessary information and coded and categorized and presented a conceptual model using grounded theory analysis method. The second stage (quantitative phase) of the study was quantitative and structural equation modeling method. For this purpose, the data collected from the researcher-made questionnaire based on the proposed model (derived from the qualitative phase of the study) were evaluated using Smart PLS software. After reviewing and evaluating internal and external studies on the subject of the present study, using exploratory and semi-structured interview tools, qualitative questions were asked from the statistical community of experts, which after 16 interviews, theoretical saturation was obtained. The results of grounded theory showed that the pattern of development of organizational citizenship behavior of managers in the education organization includes 78 open codes, 26 central codes and 6 elective codes. Then, in the quantitative part, a researcher-made questionnaire consisting of 78 items was given to 320 senior educational administrators and prominent professors in the field of management in universities in the academic year 1397-98. The results of structural equation modeling showed that the value of the significant coefficient t is related to the relationship between the main variables of causal conditions and the axial phenomenon; Underlying conditions, intervention conditions and central phenomena with strategies; Strategies with consequences at the 95% confidence level are greater than 1.96, and this indicates the significance of the effect of causal variables with the central phenomenon; Background conditions, intervention conditions, central phenomena with strategies; Strategies have consequences. Therefore, all 6 variables are identified as the main variables.
    Keywords: Organizational Citizenship Behavior, Education Organization, Grounded Theory, structural equation modeling
  • Leila Hori, Mahvash Nourbakhsh *, Sayad Nemat Khalifeh, Parivash Nourbakhsh Pages 137-163
    Work engagement of physical education teachers, has been considered by many researchers in recent years as the most important stimulus for students' desire for sports. This psychological variable has received a great deal of impact from teaching barriers, which varies in accordance to the amount of change in teacher support strategy. Therefore, in this study the relationship between teaching barriers and work engagement as mediated by the supportive strategies of female high school physical education teachers in Tehran was investigated. This study, using a descriptive-correlational approach, examined the opinions of female physical education teachers in 19 districts of Tehran, as a statistical population (1071 people). According to Cochran's formula, 387 people were sampled, which were randomly selected in a stratified-proportional manner. A strandard questionnaire was used to collect the data. To assess the validity of the research, face validity a type of content validity assessment method was used. For this purpose, the questions were reviewed, checked and modified by 30 educational experts in three stages and were finalized in the last stage. To measure the reliability of the questionnaire, Cronbach's alpha, which is a kind of internal consistency was used, in which the average was calculated to be 0.883 for our research variables. Pearson and Eta correlation coefficients and ANOVA analysis of variance were used to test the research hypotheses. Also, to perform the calculations, we took advantage of softwares Excel 2017 and SPSS 21. Findings showed that teaching barriers affect teachers' work engagement by changing the type of teacher support strategy and teaching barriers do not directly affect teachers' work engagement. Based on the results, it was proposed that, in order to address the issues of teaching barriers in the examined schools, first structural barriers should be addressed, then cultural barriers and finally material barriers, and since teachers who use communication-logical, social-logical, communication-emotional, and social-emotional support techniques in that order have lower job commitment, it is necessary to pay special attention to the employment of these individuals and in the end it was suggested that in order to increase the job power of teachers, teachers use more communication-emotional method.
    Keywords: Teacher Support Strategy, Teaching Barrier, work engagement, Physical Education Teachers
  • Maryam Akbarpour, Nader Shahamat *, Ebadullah Ahmadi, Reza Zarei Pages 165-198
    members of Islamic Azad University. It was a qualitative research conducted by the content analysis method. In the library section of upstream documents and key documents of higher education and in the field section, the This research identifies the dimensions and components of a professional development model for the faculty participants of this research were faculty members, managers and officials of different units of Islamic Azad University. We selected the individuals by the purposive sampling method and criterion-based technique; they must have at least fifteen years of teaching, research and management experience in different educational courses. Sampling occurs with the participation of 22 experts. The data collection tool included two sections: reviewing upstream documents and higher education documents in the library section and semi-structured interviews in the field section. The semi-structured interviews with participants continued until the theoretical saturation stage. We interpreted data based on content analysis. As for validation of the data, we used the methods of reviewing and taking position by the researcher, feedback to participants and alignment with theoretical foundations and previous researches. The opinions of the steering committee members guaranteed the reliability of the findings. Findings showed that the professional development model of faculty members includes 29 components and 6 (educational, research, executive, cultural, ethical and service) dimensions.
    Keywords: Professional Development, Faculty Members, Higher Education
  • Gholamhossein Nafisi, Hassan Taee *, Hamidreza Arasteh Pages 199-225

    This study aims to identify and rank the methods of financing universities. The present study is a combined method of mixed exploratory research projects that was conducted in two stages: qualitative and quantitative. In the qualitative stage, first, using qualitative group interview method, qualitative data were collected and based on them, the main areas of the research that were the financial resources of the university were identified. Then, a research design questionnaire was prepared and a descriptive-survey research method was considered to collect quantitative data. Accordingly, the present study in the first phase (qualitative phase) conducted a qualitative study and in this phase by reviewing and evaluating the studies and also in-depth interviews with experts in the field of financing, higher education economics and higher education management, the necessary information was collected. Sampling method at this stage was snowball sampling.  After collecting the experts' answers and analyzing them, a list of indicators and components of each indicator regarding the pattern of financing methods in universities was extracted. Then, in the quantitative stage of the research, in order to evaluate and fit the proposed conceptual model, a researcher-made questionnaire was prepared based on the indicators and components of the model in the form of a 5-digit Ligert spectrum (from strongly disagree = 1 to strongly agree = 5). This questionnaire was given to a statistical population of 127 people who were randomly selected. In the second stage, in order to validate the identified financing methods, the exploratory factor analysis method was used. And screened model components and minor indicators were removed.  As a result, after identifying the financing methods in order to prioritize these methods, fuzzy dimethyl methods and fuzzy network analysis were used. The result of this research is four main criteria and eighteen subsets of methods of financing universities that have been identified, ranked and proposed for implementation in the research process.

    Keywords: ranking of methods, university financial resources, university performance, Higher Education