فهرست مطالب

Comparative Education - Volume:4 Issue: 4, Autumn 2021

Iranian Journal of Comparative Education
Volume:4 Issue: 4, Autumn 2021

  • تاریخ انتشار: 1400/10/19
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرشته ناصری* صفحات 1419-1432
    برنامه درسی عمدتا به دو صورت آشکار و پنهان درصدد انتقال ارزشها ، هنجارها وباورهای نظام های اجتماعی قدرتمند همچون سیاست و مذهب به نسل جوان است. هدف تحقیق حاضر تحلیل محتوای کتاب های درسی دوره متوسطه اول ایران برمبنای تحلیل ایدیولوژیک ون دایک می باشد. بر این اساس محققان از طریق روش اسنادی به جمع آوری داده ها پرداختند. داده ها شامل دروس منتخب کتاب های فارسی و مطالعات اجتماعی پایه نهم بود که ازطریق شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. یافته های تحقیق نشان داد مولفان در هر دو کتاب برای انتقال گفتمان ایدیولوژیک از انواع محورها و راهبردها در ساختار گفتمانی متن سود جسته اند. هم چنین راهبرد قطبی سازی بیش از سایر راهبردها مورد استفاده قرار گرفته است. دیگر یافته تحقیق آشکار ساخت  در هر دو کتاب تاکید مولفان بر ارایه اطلاعاتی است که مشتمل بر صفات مثبت درباره خود و صفات منفی در باره دیگران است.  علاوه بر این، یافته ها مبین آن است که در کتاب فارسی فضای متن عمدتا مبتنی بر استفاده از رویکرد حماسی - هیجانی است ، در حالی که  در کتاب مطالعات اجتماعی عمدتا نقش منفی بیگانگان برجسته سازی می شود.  در حالی که این یافته ها به خوبی تسلط گفتمان ایدیولوژیک را بر متن کتاب درسی به نمایش می گذارد طبعا ساختار متمرکز نظام آموزشی ایران اجازه تغییر در اهداف برنامه درسی آشکار وپنهان فعلی را نمی دهد.
    کلیدواژگان: برنامه درسی آشکار، برنامه درسی پنهان، گفتمان ایدئولوژیک، تحلیل متن
  • فرنیا آملی، ناصر عباس زاده*، محمدعلی حسینی صفحات 1433-1458

    وجود کارکنان خلاق و نوآور یکی از ویژگی های سازمان های موفق  در جهان معاصر است . در این بین ، سازمان های آموزشی ظرفیت گسترده تری همزمان برای تربیت و استخدام کارکنان نوآور دارند. هدف پژوهش حاضر، بررسی تطبیقی مدل های رفتار نوآورانه برای استفاده برنامه ریزان و مدیران سازمان های آموزشی بود. روش تحقیق حاضر کیفی از نوع اکتشافی ، جامعه آماری شامل کلیه مدل های رفتار نوآورانه و روش جمع آوری و تحلیل داده ها به ترتیب روش اسنادی و تحلیل محتوی قیاسی می باشد. یافته های تحقیق نشانگر سیر صعودی علاقه به مطالعه شیوه ها و عوامل موثر بر نوآوری و مولفه های تشکیل دهنده آن در بین پژوهشگران علوم رفتاری و مدیریت در هر دو گروه کشورهای پیشرفته و در حال رشد است. هم چنین آگاهی از  افزایش پیچیدگی مدل های متاخر نسبت به مدل های قبلی و تاکید بر نقش مولفه های درون و برون سازمانی موثر بر  نوآوری یکی دیگر ازیافته های تحقیق می باشد. ازیافته های دیگر تحقیق اینکه مولفه " توسعه ایده " در ده مدل نوآوری و دو مولفه " ارزیابی اولیه وضعیت سازمان " و " نقش عوامل برون سازمانی بر نوآوری " فقط در سه مدل ذکر شده اند و لذا بیشترین میزان شباهت و تفاوت بین مدل های رفتار نوآورانه  در این سه مولفه قابل مشاهده است.  علاوه بر این بعد از مولفه توسعه ، سه مولفه تولید ایده (در 8 مدل) ، تولید محصول (در 8 مدل) و بازاریابی (در 7 مدل)  باعث ایجاد بیشترین شباهت بین مدل های نوآوری گردیده اند. بر اساس این یافته ها پیشنهاد می شود برای ایجاد و تقویت رفتار نوآورانه در سازمان های آموزشی مدلی مورد توجه سیاست گزاران و برنامه ریزان قرار گیرد که دارای چهار مولفه اصلی تولید ایده های نو، توسعه ایده های نو، تولید محصول بر اساس ایده های نو و بازاریابی برای محصولات جدید باشد.

    کلیدواژگان: ایده نو، توسعه ایده، مدل های نوآوری، سازمان های آموزشی
  • افشین رضایی*، سجاد فرخی پور، زینب عزیزی صفحات 1459-1478
    هدف مطالعه حاضر بهره گیری از تحلیل انتقادی گفتمان برای بررسی چگونگی ارایه مفهوم جنیسیت با توجه به ایدیولوژی پنهان در طراحی کتاب های زبان انگلیسی دوره دبیرستان (ویژن 1 و 2)  در ایران با کتاب های زبان بین الملی تاچستون (1 و 2) است. برای تحقق این هدف، تعدادی فاکتور شامل بسامد شخصیت های زن و مرد، بسامد ارایه شخصیت های زن و مرد در تصاویر و نسبت مالکیت دو جنسیت در دو سری کتاب ها جمع آوری، تفسیر و باتوجه به مدل فرکلاف (2001) توضیح داده شد.  یافته ها نشان داد که هرچند دو گروه دارای محتوی مبتنی بر تبعیض جنیست به نفع مردان هستد ولی این موضوع در کتاب های زبان انگلیسی دبیرستان ایران بیشتر مشهود است. این نابرابری در ارایه مفهوم جنسیت در کتاب های درسی ایران ممکن است ریشه در بافت فرهنگی داشته باشد که تا حدی زنان عمدتا در حاشیه قرار داشته اند. هم چنین، برابری مفهوم جنسیت در کتاب های تاجستون را نیز می توان با عنایت به بافت فرهنگی بین الملی که در آن تلاش می گردد زن و مرد با یک چشم دیده شوند، تبیین نمود. استنباط نهایی پژوهشگران حاضر برای وجود تبعیض در ارایه متمایز مفهوم جنیست بر محتوی جهت دار کتاب های درسی استوار است.
    کلیدواژگان: تحلیل انتقادی گفتمان، جنیسیت، ایدیولوژی، کتاب های درسی، آموزش زبان انگلیسی
  • فرهاد حامدی، کامران پاشایی فخری*، پروانه عادل زاده صفحات 1479-1496
    روانشناسی وادبیات ازطریق رابطه متقابل بر غنای یکدیگر می افزایند. تیوری های روانشناسی به درک شخصیت های ادبی  کمک می کنند و ادبیات ، مثال هایی ملموس برای پشتیبانی از نظرات روانشناسان فراهم می سازد. بر بنیان این تفکر ، هدف پژوهش حاضر تحلیل روانکاوانه دو رمان ایرانی " شوهر آهوخانم" به نویسندگی محمد علی افغانی و " همنوایی شبانه ارکستر چوب ها " از رضا قاسمی براساس نظریه یادگیری شناختی _ اجتماعی آلبرت بندورا است. روش تحقیق حاضر تطبیقی از نوع تحلیل محتوی کیفی و روش جمع آوری داده ها کتابخانه ای با بهره گیری از نظریه پشتیبان آلبرت بندورا است . یافته های تحقیق نشان می دهد که در هر دواثر ادبی، سه پیشفرض کلیدی نظریه بندورا قابل مشاهده است بدین معنی که ارتباط متقابل بین افراد، عوامل محیطی و رفتار شخصیت های داستان مشاهده می شود. هم چنین فضای حاکم بر رمان ها و شخصیت های اصلی نشان می دهند که یادگیری مشاهده ای چگونه از نسلی به نسل دیگر منتقل می گردد. یافته مهم دیگر اینکه نویسندگان نشان داده اند یادگیری شناختی - اجتماعی به علت تعارض سنت با مدرنیسم دچار اختلال شده و شخصیت های داستان را سردرگم کرده است. از منظر تربیتی ، پژوهش حاضر به درک ما از نقش تحولات اجتماعی و تعارض سنت ومدرنیسم در تسریع یا ایجاد اختلال در یادگیری های مشاهده ای نسل جوان یاری می رساند.
    کلیدواژگان: یادگیری شناختی - اجتماعی، آلبرت بندورا، شوهر آهو خانم، علی محمد افغانی، ادبیات بینارشته ای
  • زهرا آهنگری ننه کران، سید محمود میرخلیلی*، سید حسن هاشمی، مهدی شیدائیان صفحات 1497-1519
    در سال های اخیر ، گرایش به مصرف مواد مخدر در بین دانش آموزان ایرانی مشاهده شده است. برای پیشگیری از این رفتار پرخطر ، سیاست دولت ایران در بعد جنایی تاکنون و عمدتا پیروی از رویکرد عرضه محور بوده است. رهیافت جدید جنایی، پیروی از سیاست تقاضا- محور با تاکید بر نقش نظام آموزشی است. هدف تحقیق حاضر مقایسه رهنمودهای آموزشی ایران ، بریتانیا و ایالات متحده امریکا برای پیشگیری از تقاضای مواد مخدر در بین نسل جوان است. محققان در این پژوهش تطبیقی برای جمع آوری داده ها ازروش کتابخانه ای ، و برای تحلیل داده ها از رویکرد تحلیل محتوی مضمونی استفاده کردند. نخستین یافته تحقیق به شباهت سه کشور در روند صعودی گرایش به مصرف مواد مخدر در بین نسل جوان اشاره دارد. دومین یافته مبین آن است که سیاست جنایی امریکا وبریتانیا در مبارزه با مصرف مواد مخدر عمدتا تقاضا- محور است در حالی که رویکرد عرضه - محور در ایران هنوز رواج دارد. یافته دیگر تحقیق نشانگر شباهت سیاست جنایی هر سه کشور در زمینه عدم تحمل توزیع هرگونه مواد مخدر در بین دانش آموزان است . هم چنین پژوهش مشخص ساخت که در ایران تنوع مواد مخدر (بویژه انواع قرص های روان گردان) بیشتر ولی تعداد دانش آموزان مصرف کننده کمتر است ، در حالی که در امریکا و بریتانیا تعداد مصرف کنندگان جوان بیشتر ولی تنوع مواد مخدر کمتر می باشد. علاوه بر این ، یافته ها نشان داند که تنوع و گستره برنامه ها و طرح های آموزشی و هم چنین حضور فعال سازمان های مردم نهاد در مدارس برای مبارزه با مصرف مواد مخدر در امریکا و بریتانیا بیشتر از ایران است. با عنایت به یافته ها به قانونگذاران حقوقی و آموزشی ایران انجام اصلاحاتی همچون تاکید بیشتر بر کاربست رویکرد تقاضا- محور ، تصویب قوانین مرتبط با مشارکت سازمان های مردم نهاد ، و افزایش سطح پوشش راهبردهای آموزشی مبارزه با مصرف مواد مخدر پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سیاست جنایی، تقاضا محور، عرضه محور، پیشگیری، مواد مخدر، بزهکاری
  • سپیده نیکونژاد، مصطفی قادری*، نعمت الله عزیزی، پر، اولف تنگ، محمدرضا نیستانی صفحات 1520-1549

    هدف این مقاله مقایسه مکانیزم ها، فرآیندها و سیاست های جاری بهبود رابطه دانشگاه و صنعت در ایران و سوید است. روش پژوهش ، تطبیقی کیفی و داده ها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری شد. شرکت کنندگان شامل 23 نفر از خبرگان دانشگاه ها و صنایع از دو کشور بودند که ازطریق روش نمونه گیری هدفمند - گلوله برفی انتخاب شدند. پس از بررسی محتوی مصاحبه ها ، داده ها بر اساس روش کدگذاری تحلیل شدند. مقایسه سیاست ها و عملکردهای مرتبط نشان داد که ایران و سوید از دو مدل نسبتا متفاوت برای پر کردن شکاف بین دانشگاه ها و صنایع استفاده می کنند. با این وجود، تنوع تعاملات بین این سیستم ها را می توان به منزله شباهت بین دو جامعه منتخب مدنظر قرار داد. یافته ها همچنین نشان می دهند که علی رغم نیازها و ضرورت های انکارناپذیر برای همکاری نزدیک بین دانشگاه ها و صنایع ایران، سیاست ها و شیوه های فعلی از جمله آموزش، کاربرد آزمایشگاهی و حمایت مالی نیاز به بازنگری جدی دارند. با توجه به سیاست ها و شیوه های مرسوم سوید برای برقراری رابطه بین دانشگاه ها و صنایع، راهبردهای عملی برای ایران پیشنهاد شده است.

    کلیدواژگان: مقایسه، مشارکت، آموزش عالی، صنعت، دانشگاه
  • فرشته ناصری، داوود تقوائی*، بهرام صالح صدق پور، غلامعلی احمدی صفحات 1550-1574

    هدف پژوهش حاضر مطالعه تطبیقی فرصت‌ها و تهدیدهای ناشی از اینترنت و چگونگی توجه به حقوق کودکان بر خط در استرالیا، برزیل ، ایران و آفریقای جنوبی است. روش پژوهش کیفی تطبیقی است که با بهره گیری ازالگوی جرج بردی انجام شده است. تحقیق حاضراز لحاظ واحد مشاهده در زمره پژوهش های کلان و استراتژی ا‌نتخاب کشورها ، استراتژی نظام های اجتماعی متفاوت - نتایج آموزشی متفاوت می باشد.جامعه آماری شامل 210 پژوهش و مقاله در بازه زمانی 2021- 2000 در پایگاه داده های علمی معتبر بودکه از میان آنها 45 نمونه مرتبط با هدفهای تحقیق انتخاب شد. داده های مورد نیاز از طریق مراجعه به سایت ها و منابع معتبر علمی گردآوری و مقایسه شد. به منظور افزایش روایی از اسناد دست اول و برای افزایش پایایی منابع از روش خود ارزیابی استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش توافق و تفاوت جان استوارت میل و برای ارایه نتایج از روش جرج بردی استفاده شد. یافته ها نشان می دهند بیشترین شباهتها در تهدید های ناشی از اینترنت و بیشترین تفاوت ها در فرصتهای ایجاد شده برای کودکان برخط و میزان توجه به حقوق آنان در این کشورها است. دراین کشورها قلدری سایبری و اعتیاد به اینترنت همه کودکان برخط را تهدید می کند. از نظر میزان توجه به حقوق کودکان برخط، استرالیا در صدر و برزیل، آفریقای جنوبی و ایران پس از آن قرار دارند. در ایران به دلیل ضعف زیرساخت ها ، پایین بودن سرعت اینترنت و خلا قانونی ، اقدام جدی برای تامین حقوق کودکان برخط صورت نگرفته است. بر اساس یافته های پژوهش به دست اندرکاران و برنامه ریزان فضای مجازی درایران پیشنهاد می شود تا در چارچوب همکاری های بین المللی تدابیرحقوقی، اجرایی و آموزشی بیشتری را برای دستیابی به حقوق و بهزیستی کودکان برخط اتخاذ نمایند.

    کلیدواژگان: مطالعه تطبیقی، فرصت ها، تهدیدها، اینترنت، حقوق کودکان برخط
  • ابوالفضل کمالی، علی تقی پور ظهیر*، رضا شعبان نژاد خاص، نادر قلی قورچیان، افسانه زمانی مقدم صفحات 1575-1588
    انتقال ایده های مدرن آموزشی برای جوامع در حال گذار فرایند آسانی نیست با این وجود ، نیازهای جدید آن را به تصمیمی اجتناب ناپذیر برای برنامه ریزان درسی مبدل ساخته است. هدف مقاله حاضر ارایه یافته های پژوهشی است که به شیوه کیفی و با استفاده از رویکرد تیوری زمینه ای انجام شده است. جامعه پژوهش شامل معلمان ابتدایی و روش نمونه گیری ، گلوله برفی است. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه ساختار نایافته استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها منتج به ارایه یک مدل معنایی و شناسایی چهار گروه عمده چالش های فرهنگی ،اقتصادی ، حرفه ای و اموزشی برای پیاده سازی مدل ژاپنی درس پژوهی در مدارس ابتدایی ایران شده است. همچنین شرایط زمینه ای  و مداخله گر منجر به کاهش علاقه معلمان به مدل درس پژوهی و روی آوردن آنها به ایده های رقیب همچون اقدام پژوهی ، آینده پژوهی و روایت پژوهی شده است. برای حل این چالش ها وبومی سازی مدل درس پژوهی بعضی از مدارس از سه استراتژی تهاجمی ، تکمیلی و تنوعی استفاده کرده اند.
    کلیدواژگان: درس پژوهی، چالش ها، قرض گیری آموزشی، استراتژی های مقابله
  • شیدا شفیعی لطف آبادی، علی رحمانی فیروزجاه*، علی اصغر عباسی اسفجیر صفحات 1589-1610

    یکی از اثرات تربیت شهروندی تغییر هویت قومی به نفع هویت ملی ازطریق نهادینه سازی مفهوم "هویت مشترک " در نسل جوان است. با این وجود رفتارهای انتخاباتی نشان داده است که کنش قوم گرای افراد می تواند بر تحقق یا عدم تحقق اهداف تربیت شهروندی اثر گذارد. هدف تحقیق حاضر تحلیل رابطه تربیت شهروندی با قومیت و اثر آن بر رفتار انتخاباتی در سطح مشاهده و تحلیل مناطق بود. روش تحقیق ، تطبیقی کیفی از نوع نظریه زمینه ای است. سطح مشاهده و تحلیل بر اساس مکعب بری وتوماس ، دو شهر بجنورد و شیروان در استان خراسان شمالی بود. جامعه آماری شامل سه گروه اعضای هیات علمی ، دانشجویان و دبیران دوره متوسطه دوم و برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری هدفمند - با رویکرد گلوله برفی - استفاده گردید. پژوهشگران برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته به دو صورت گروهی و انفرادی و برای تحلیل داده ها از کدکذاری داده ها بهره بردند. نخستین یافته تحقیق نشان داد اصولا محتوی کتب درسی ایران چندان به تربیت شهروندی - و بویژه تربیت شهروندی چندفرهنگی - توجه نکرده است. دومین یافته تحقیق آشکار ساخت بین هر دومنطقه جغرافیایی از لحاظ مولفه های قومیت - همچون تکثر قومی ، نابرابری های اجتماعی وجدایی گزینی قومی - شباهت بسیار وجود دارد و هیچیک از این مولفه ها در حال حاضر تحت تاثیر تربیت شهروندی نیستند. دیگر یافته تحقیق نشانگر فقدان رابطه دوعامل تربیت شهروندی وقومیت با رفتار انتخاباتی در مناطق مورد مشاهده است. با توجه به یافته ها، افزایش مطالب مرتبط با تربیت شهروندی مدرن و  تربیت شهروندی چند- فرهنگی در کتب درسی وفعالیت های فوق برنامه مدارس ایران ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: تربیت شهروندی، قومیت، رفتار سیاسی، رفتار انتخاباتی
|
  • Freshteh Naseri * Pages 1419-1432
    The curriculum seeks to transmit the values, norms, and beliefs of powerful social systems such as politics and religion to the young generation, both visible and hidden. The purpose of this study is to analyze the content of Iran’s Middle Secondary school textbooks based on Van Dijk's ideological analysis. The researchers collected data through a documentary method. The data included Farsi and social studies textbooks of Grade 9 that were selected through purposeful sampling method. Findings showed that the authors in both school textbooks have used various axes and strategies in structure of the text to convey ideological discourse. Also, the polarization strategy has been used more than other strategies. Another finding of research indicated that the authors' emphasis on providing information that includes positive traits about oneself and negative traits about others. In addition, the findings reveal that in the Farsi book, the text space is mainly based on the use of epic-emotional approach, while in the social studies book, the negative role of foreigners is mainly highlighted. While these findings well demonstrate the dominance of ideological discourse over school textbook, naturally the centralized structure of the Iran education system does not allow for a reform in the current visible and hidden curriculum objectives.
    Keywords: hidden curriculum, Ideological Discourse, text analysis, Visible curriculum
  • Farnia Amoli, Naser Abbaszadeh *, MohammadAli Hosseini Pages 1433-1458

    Having creative and innovative employees is one of the characteristics of successful organizations in the contemporary world. Meanwhile, educational organizations have a wider capacity to simultaneously train and hire innovative staff. The aim of study was to compare innovative behavior models for use by planners and managers of educational organizations. The method of research was qualitative exploratory, research population includes all models of innovative behavior and data collection and analysis methods were documentary method and deductive content analysis respectively. The research findings indicate an upward trend in interest of study methods and factors affecting innovation among behavioral scientists and management researchers in both developed and developing countries. Awareness about complexity of recent models compared to previous models and the emphasis on the role of internal and external components of innovation is another research finding. Other findings of the study are that the component of "idea development" is present in ten models of innovation, while the two components of "initial assessment of the status of the organization" and “role of external factors on innovation" are mentioned in only three models. Therefore, the main similarity and difference among innovative behavior models can be seen in these three components. In addition, after the "idea development" component, the three components of idea production (in 8 models), product goods (in 8 models) and marketing (in 7 models) have caused the most similarity between innovation models. Based on these findings, it is suggested that in order to create and strengthen innovative behavior in educational organizations, a model be considered by policy makers and planners that has four main components namely production of new ideas, development of new ideas, production of goods based on new ideas and marketing for new products.

    Keywords: Development, Educational Organization, Idea, Innovation, Models
  • Afsheen Rezai *, Sajjad Farokhipour, Zienab Azizi Pages 1459-1478
    The present study aims to critically compare Iranian English high school books, namely Vision 2 & 3 with TouchStone 2 & 3 to disclose how male and female genders are represented. For this purpose, some factors, including the frequency of male and female characters, the frequency of male and female genders in terms of photographical presentation, and the ratio of ownership by male and female genders were calculated, interpreted, and explained in light of Fairclough’s (2001) three-dimension critical discourse analysis model. Results revealed that although both series of textbooks suffer from gender bias in favor of the male gender, the Iranian English high school books privilege the male gender compared to TouchStone 2 & 3. It was hypothesized that this inequality in gender representation in the Iranian English high school books might trace back to the cultural context of Iran wherein the females have been more or less marginalized. However, the authors of TouchStone 2 & 3 may have tried to mirror equality status between males and females in the western world. It was concluded that different stereotyped gender representation with the prevalence of an androgenic view in the Iranian English high school books has its roots in methodological and epistemological failures rather than strict adherence to Islamic ideology or Iranian cultural norms because Islam has adopted an egalitarian stance about sexes in society and other areas. Finally, in light of the findings, some pedagogical implications are proposed.
    Keywords: critical discourse analysis, gender representation, Ideology, ELT Textbooks
  • Farhad Hamedi, Kamran Pashaei Fakhri *, Parvaneh Adelzadeh Pages 1479-1496
    Psychology and literature add to each other's richness through interrelationships. Psychological theories help to understand literary characters, and the literature provides concrete examples to support the views of psychologists. Based on this thought, the aim of the present study is to analyze the hermeneutics of two Iranian novels “Showhar-e Ahoo  Khanom" (Ahoo  Khoum’s husband ) written by Mohammad Ali Afghani and " The Nocturnal Harmony of Wood Orchestra" by Reza Ghasemi based on Albert Bandura's theory of cognitive-social learning. The research method was a comparative type of qualitative content analysis and method of data collection was documentary. The research findings show that in both novels, the three key presuppositions of Bandura's theory, namely the interaction between people, environmental factors and key characters of the stories, are quite visible. The atmosphere of the stories also shows how observational learning is passed down from generation to generation. Another important finding is that the both novelists have shown that cognitive-social learning is impaired due to the conflict between tradition and modernism and has confused the characters of the stories. From an educational perspective, the present interpretation contributes to our understanding of the role of social change and the conflict between tradition and modernism in accelerating or disrupting the observational learning of the younger generation.
    Keywords: cognitive, Social Learning Content Analysis Bandura Modernism Observational Learning Tradition
  • Zahra Ahngari Nanekaran, Seyed Mahmood Mirkhalili *, Seyed Hasan Hashemi, Mehdi Sheydaeian Pages 1497-1519
    The purpose of this study is to compare the educational Strategies of Britain, Iran, and the United States to prevent drug demand among the young generation. In this comparative study, the researchers used a documentary method to collect data, and a "thematic content analysis" approach for data analysis. The first finding of the study points to the similarity of the three countries in the upward trend in drug use among the younger generation. The second finding is that the criminal policy of Britain and the United States in the fight against drug use is mainly demand-oriented, while the supply-oriented approach is still prevalent in Iran. Another finding reveals the similarity of the criminal policies of the three countries in the field of intolerance of the distribution of any drugs among students. The research findings also indicated that in Iran the variety of drugs (especially psychedelics) is higher but the percentage of students consuming is lower, while in Britain and the United States the percentage of young consumers is higher but the variety of drugs is less. In addition, the research showed that the variety and scope of educational programs and schemes, as well as the active presence of non-governmental organizations in schools to combat drug use in Britain and the United States is greater than in Iran. Considering the findings, it is suggested to the Iran’s legal and educational legislators to make reforms such as emphasizing the demand-based approach, adoption of laws related to promoting the participation of non-governmental organizations, and increasing the coverage of educational strategies to combat drug use
    Keywords: Criminal policy Demand, driven Delinquency Drugs Prevention Supply, oriented
  • Sepideh Nikounejad, Mostafa Ghaderi *, Nematolah Azizi, Per Olof Thång, MohamadReza Neyestani Pages 1520-1549

    This paper aims to compare ongoing mechanisms, processes, and policies for improving the relationship between university and industry in Iran and Sweden. As methodology, a qualitative-comparative study was applied. The data were collected via semi-structured interviews. Participants included 23 key Iranian and Swedish informants representing both universities and industries in the two countries that were selected purposefully using snowball sampling method. Semi-structured interview was applied for collecting data and analyzed based on coding method. Compared relevant policies and practices indicated that Iran and Sweden are applying two rather different models for bridging the gap between their universities and industries. Despite this, the variety of interactions between these systems in both countries can be considered as their similarities. The findings also indicate that despite the reported needs for close collaborations between the universities and industries in Iran, current policies and practices, including training, laboratory application, and financial support, needs to be revised critically. Additionally, in light of our findings on the Swedish policies and practices for connecting universities and industries, some practical strategies have been suggested towards improving the universities’ relations with industries in Iran.

    Keywords: Comparison, cooperation, Higher education, Industry, university
  • Fereshteh Naseri, Davoud Taghvaei *, Bahram Saleh Sedghpour, GholamAli Ahmadi Pages 1550-1574

    The present study aims to compare the opportunities and threats of the Internet and considering the rights of kids online in Australia, Brazil, Iran, and South Africa. The research method was qualitative-comparative using Bereday’s approach. The strategy for selection of countries was “different systems, different outputs”. The population included 210 studies from which 45 samples related to research objectives were selected. Primary documents and self-assessment method   were used for increasing the validity and reliability of references, respectively. John Stuart Mill's agreement and difference method was used for data analysis and George Bereday’s method was used for presenting the results. The findings indicated that most similarities are in Internet threats and most differences are in the opportunities created for kids online and considering their rights in these countries. Cyber-bullying and Internet addiction threaten all kids online in such countries. In terms of considering the rights of kids online, Australia is at the top of the list, followed by Brazil, South Africa, and Iran. No serious measure has been taken in Iran to ensure the rights of kids online due to weak infrastructure, low internet speed, and legal gap. Based on the findings, cyberspace authorities and planners in Iran are suggested to take more legal, executive, and educational measures in the framework of international cooperation to achieve the rights and welfare of kids online.

    Keywords: comparative research, Internet, opportunities, Rights of Kids, Threats
  • Abolfazl Kamali, Ali Taghipour Zahir *, Reza Shabannejad Khas, Nader Gholi Ghorchian, Afsaneh Zamani Moghadam Pages 1575-1588
    Borrowing modern educational ideas is not an easy process for societies in transition, however, new needs and necessities have made it an inevitable decision for curriculum planners. The purpose of this article is to present the research findings that have been done qualitatively using grounded theory approach. The research population consisted of primary school teachers and the method of sampling was snowball. Unstructured interviews were used to collect data. Data analysis has led to the presentation of a semantic model and the identification of four major groups of cultural, economic, professional and educational challenges for the implementation of the Japanese model of "Lesson Study" in Iran primary schools. Also, contextual and intervening conditions have reduced teachers' interest in this model and increased their attention to competing models such as action research, futures studies and narrative research. To address these challenges and localize Lesson Study model, some of primary school teachers have used three strategies of aggressive, complementary, and diversification
    Keywords: Challenges, Confrontation Strategies, Educational Borrowing, Lesson Study
  • Shida Shafiee Lotfabadi, Ali Rahmani Firoozjah *, AliAsghar Abbasi Esfajir Pages 1589-1610

    One of the effects of citizenship education is the change of ethnic identity in favor of national identity through the institutionalization of the concept of "common identity" in the younger generation. However, electoral behaviors have shown that individuals' ethnocentric actions can affect the achievement of citizenship education goals.The purpose of this study was to investigate relationship between citizenship education and ethnicity and its effect on electoral behavior at the level of observation and analysis of regions. The research is a comparatively qualitative research using grounded theory. Based on Bray &Thomas Cube, level of observation and analysis were two cities of Bojnourd and Shirvan in North Khorasan province, Iran. The research population included three groups of faculty members, students and secondary school teachers. Targeted sampling method - with snowball approach - was used to select the research sample. Researchers used semi-structured interviews to collect data and content analysis using thematic content analysis. The findings showed the content of textbooks and school activities is not devoted to citizenship education, and existing content of textbooks is not appropriate for ethnic citizenship education. The finding indicates that there are many similarities between each of the two geographical regions in terms of ethnicity and the status of its components, and neither of these components is currently affected by citizenship education. Another finding indicates the lack of relationship between citizenship and ethnicity and electoral behavior in the observed areas. The latest research findings reveal that there is no significant difference between the two communities in terms of each of the factors studied. According to the findings, increasing the content related to modern citizenship education as well as multicultural citizenship education in school textbooks and extracurricular activities in schools seems necessary.

    Keywords: citizenship education, ethnicity, Political Behavior, Social Inequality