فهرست مطالب

پرستاری و مامایی ارومیه - سال نوزدهم شماره 8 (پیاپی 145، آبان 1400)

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال نوزدهم شماره 8 (پیاپی 145، آبان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی حسین پوراصل، لیلا آلیلو*، مولود رادفر، حمیدرضا خلخالی صفحات 599-609
    پیش زمینه و هدف

    وضعیت شناختی طبیعی فرد با افزایش سن دچار اختلال شده و در بیماران بستری در ICU این اختلال باعث بروز عوارض شدید ازجمله دلیریوم می شود. مشارکت فعال خانواده می تواند از عوامل تاثیرگذار بر وضعیت شناختی بیماران بستری در بخش های ویژه باشد. مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر مشارکت خانواده بر وضعیت شناختی بیماران بستری در ICU بیمارستان های شهر خوی انجام یافته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به روش مداخله تجربی به صورت نمونه گیری تصادفی به روش بلوک های زمانی دوهفته ای در مورد 60 نفر از بیماران بستری در ICU بیمارستان های خوی انجام یافت. در گروه مداخله تاثیر مشارکت خانواده به مدت سه روز با ملاقات برنامه ریزی شده در دو نوبت صبح و عصر بر وضعیت شناختی بیماران بستری در ICU ارزیابی شد. برای گروه کنترل مراقبت معمول بخش اجرا شد. جهت بررسی سطح بی قراری-خواب آلودگی از مقیاس,RASS وجهت تعیین وضعیت شناختی از مقیاس MMSE استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 17 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که دو گروه کاملا همسان بودند، و اختلاف آماری معناداری بین دو گروه ازنظر سن، جنس و تحصیلات مشاهده نشد. اثر متقابل زمان و مداخله بر روی میانگین نمرات بی قراری - خواب آلودگی در طول زمان معنی دار بود (05/0 >P) و نمره کل معیار MMSE در گروه مداخله (40/23) نسبت به گروه کنترل (30/22) افزایش داشت که ازنظر آماری معنادار نبود (05/0 <P).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های مطالعه با افزایش تعداد روزهای ملاقات، وضعیت شناختی بیمار نسبت به قبل از مداخله بهبود یافت. بنابراین مشارکت خانواده می تواند به عنوان یک روش غیر دارویی موثر و کم هزینه جهت پیشگیری از اختلال وضعیت شناختی و شدت دلیریوم در بیماران بستری در ICU مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: وضعیت شناختی، دلیریوم، مشارکت خانواده، ICU
  • ویدا محمدی هریس، علی شاکر دولق*، علی خادمی، علی زینالی، ناصر صفایی صفحات 610-620
    پیش زمینه و هدف

    تحقیقات نشان می دهد بیماری عروق کرونر قلب، از علت های اصلی مرگ و ناتوانی در دنیاست که کارآمدی مفید افراد را کاهش می دهد. با توجه به پیشینه، عوامل روان شناختی می تواند بسیاری از وجوه زندگی و ارتباطات بیماران را دگرگون سازد. هدف پژوهش حاضر اثربخشی آموزش تنظیم هیجان بر کاهش درد مزمن، تاب آوری و خودمراقبتی بیماران مبتلا به انسداد عروق کرونر بود.

    مواد و روش کار

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه ی زنان مبتلا به انسداد عروق کرونر بود که در نیمه اول سال 1399 به بیمارستان قلب تبریز مراجعه کرده بودند که پس از انجام مصاحبه بالینی، زنان دارای ملاک های ورود به پژوهش انتخاب و به صورت گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس درد مزمن ون کورف و همکاران، پرسشنامه تاب آوری کونور و دیویدسون و مقیاس خودمراقبتی ریگل و همکاران استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با روش آماری تحلیل کوواریانس چندمتغیره و نرم افزار SPSS.21 انجام گرفت.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که آموزش تنظیم هیجان بر درد مزمن، تاب آوری و خودمراقبتی بیماران مبتلا به انسداد عروق کرونری تاثیر دارد (001/0>P). درواقع آموزش تنظیم هیجان باعث کاهش درد مزمن و بهبود تاب آوری و خودمراقبتی در بیماران می شود.

    بحث و نتیجه گیری

    توجه به تنظیم هیجان می تواند در کاهش مشکلات روان شناختی بیماران مبتلا به انسداد عروق کرونری نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: درد مزمن، تاب آوری، خودمراقبتی، تنظیم هیجان، انسداد عروق کرونر
  • رقیه خرقانی، الناز یزدان پرست، آزاده آراسته* صفحات 621-632
    پیش زمینه و هدف

    فرآیند مادر شدن، روابط زناشویی و دل بستگی مادر به جنین را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا پژوهش حاضر باهدف تعیین میزان کیفیت روابط زناشویی و ارتباط آن با دل بستگی مادر به جنین در بارداری های خواسته و ناخواسته طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه توصیفی به صورت تحلیلی مقایسه ای بر روی 150 مادر با بارداری خواسته و ناخواسته مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهر زنجان در سال 1396 انجام گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل چک لیست اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه کیفیت روابط زناشویی گلاسر و پرسشنامه دل بستگی مادر به جنین کرانلی (CMFAS) بود که به صورت خود گزارش دهی تکمیل شد. داده های این مطالعه از طریق آزمون های مناسب آماری (تحلیل واریانس، کروسکال والیس، مجذور کا، اسپیرمن و پیرسون) توسط نرم افزار 16SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نمره کل رفتارهای مخرب ازدواج در بارداری خواسته کمتر از بارداری نابهنگام و ناخواسته بود (001/0˂p) که نشانگر کیفیت روابط زناشویی مطلوب بوده است. میزان نمره کل دل بستگی مادر به جنین در بارداری خواسته بیشتر از بارداری نابهنگام و ناخواسته گزارش شد؛ که تفاوت بین سه گروه ازلحاظ آماری معنی دار بود (001/0˂p). همچنین بین رفتارهای مخرب ازدواج و دل بستگی مادر به جنین در هر یک از گروه های بارداری خواسته (098/0-r=و 49/0p=)، نابهنگام (341/0-r=و 015/0=p) و بارداری ناخواسته (456/0-r=و 001/0˂p) ارتباط معکوس وجود داشت.

    بحث و نتیجه گیری

    کاهش رفتارهای مخرب ازدواج که نشان دهنده کیفیت روابط زناشویی مطلوب هست، منجر به ارتقاء دل بستگی مادر به جنین در بارداری های ناخواسته و به دنبال آن بهبود سلامت روان شناختی مادر و کودک می گردد.

    کلیدواژگان: کیفیت روابط زناشویی، دل بستگی مادر به جنین، بارداری خواسته، ناخواسته، نابهنگام
  • رقیه بایرامی، سمیرا ابراهیمی*، هایده فیضی پور، جواد رسولی صفحات 633-642
    پیش زمینه و هدف

    عوارض دود سیگار محیطی بر سلامت مادر و جنین کاملا شناخته شده است و لازم است مداخلاتی برای کاهش تماس زنان باردار با دود سیگار محیطی انجام شود. مطالعه حاضر باهدف تعیین تاثیر مصاحبه انگیزشی زوجین در بارداری بر میزان مصرف سیگار همسران خانم های باردار در منزل صورت گرفت.

    مواد و روش کار

    این کارآزمایی بالینی با حضور 112 زوج (56 زن باردار غیر سیگاری با همسر سیگاری) انجام شد. نمونه گیری به صورت چندمرحله ای انجام گرفت. ابتدا شهر ارومیه با توجه به شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی حاکم بر شهر به سه بخش تقسیم و از هر بخش دو مرکز جامع سلامت به شکل تصادفی انتخاب شد. جهت تخصیص تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله از روش تصادفی سازی بلوکه بندی استفاده شد. افراد هر دو گروه پرسشنامه مشخصات فردی اجتماعی و رفتار مصرف سیگار را تکمیل کردند. مصاحبه انگیزشی با زوجین گروه مداخله در 5 جلسه 60 دقیقه ای با تواتر دو بار در هفته انجام گرفت. گروه کنترل مراقبت های روتین دوره بارداری را دریافت کردند. پس آزمون در گروه کنترل و مداخله یک هفته و یک ماه بعد از مداخله انجام شد. داده ها با آزمون های پارامتریک و ناپارامتریک و اندازه های تکراری در سطح معنی داری کمتر از 05/0 با نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    102 زوج مداخله را به طور کامل دریافت کردند. در گروه مداخله میانه سیگار مصرفی در یک هفته اخیر، قبل از مداخله (5/172-70) 110 نخ، یک هفته بعد مداخله (5/135-40) 70 نخ و یک ماه پس از مداخله (5/122-46) 50/69 نخ بود که روند کاهشی در طول زمان داشت. این میزان تفاوت، در زمان های مذکور ازنظر آماری معنی داری بود (00/0>P).

    نتیجه گیری

    می توان از مصاحبه انگیزشی زوجین برای کاهش مصرف سیگار توسط همسر استفاده کرد که درنهایت تغییر رفتار باعث کاهش تماس مادر باردار با دود سیگار محیطی می شود.

    کلیدواژگان: مردان، سیگار کشیدن، بارداری، مصاحبه انگیزشی
  • مژگان جانی قربان، تهمینه دادخواه تهرانی* صفحات 643-654
    پیش زمینه و هدف

    فرسودگی شغلی به عنوان یک مسئله اجتماعی مهم در محیط های کار مطرح است. فرسودگی شغلی ماماها از یک سو تهدیدکننده سلامت این گروه از شاغلین گروه پزشکی است و از سوی دیگر کاهش کیفیت و کمیت خدمات ارایه شده از سوی آنان را به همراه دارد. ازآنجاکه طرح ریزی اقدامات موثر در جهت کاهش این معضل، نیازمند شناسایی عوامل مرتبط با آن هست، این مطالعه باهدف بررسی ارتباط فرسودگی شغلی ماما با توانمندی ساختاری انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی مقطعی از نوع همبستگی بر روی 282 نفر از مامای شاغل در زایشگاه های بیمارستان های شهر اصفهان و حومه از 15 آذر لغایت 10 اسفند سال 1396 انجام شد. نمونه گیری به روش آسان بود. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد اثربخشی شرایط کاری و پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاش استفاده گردید. از آزمون همبستگی جزیی و تحلیل رگرسیون جهت تحلیل آماری استفاده شد.

    یافته ها

    در این مطالعه نمره کل توانمندی ساختاری با حیطه های فرسودگی هیجانی و موفقیت فردی رابطه معکوس معنی دار داشته است (21/0- r=،001/0p<؛ 16/0- r=، 02/0= p). آنالیز رگرسیون خطی نشان می دهد که ابعاد توانمندی ساختاری به ترتیب پیش بینی کننده 8% و 15% واریانس فرسودگی شغلی در حیطه های فرسودگی هیجانی و موفقیت فردی بوده اند (08/0R2=،15/0 =R2).

    بحث و نتیجه گیری

    توانمندی ساختاری می تواند با کاهش فرسودگی شغلی همراه باشد. ارایه شفاف و کامل اطلاعات سازمانی، تامین حمایت های لازم و منابع کافی و نیز تقویت جایگاه سازمانی ماماها می تواند زمینه توانمندی ساختاری محیط های کاری ماماها و درنتیجه کاهش فرسودگی شغلی آنان را فراهم نماید.

    کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، توانمندی ساختاری، ماما
  • علی باپونی، رویا یاوریان* صفحات 655-663
    پیش زمینه و هدف

    خودکنترلی به معنای داشتن کنترل بر رفتار، احساسات و تکانه ها علی رغم وجود برانگیختگی برای عمل در نظر گرفته می شود. تحمل ناکامی توانایی فرد برای مقاومت در برابر شکست است بدون آنکه به سازگاری روان شناختی و زیست شناختی او لطمه ای وارد شود. مطالعات نشان داده اند که خودکنترلی و تحمل ناکامی سلامت روانی را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف اصلی مطالعه حاضر تعیین وضعیت خودکنترلی و تحمل ناکامی در دانشجویان کارورز و کارآموز دانشگاه علوم پزشکی ارومیه هست.

    مواد و روش کار

    برای انجام این مطالعه توصیفی، 340 دانشجوی کارورز و کارآموز دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. این دانشجویان فرم مشخصات جمعیت شناختی (جنسیت، سن و رشته تحصیلی) و مقیاس های خودکنترلی و تحمل ناکامی را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون تی برای گروه های مستقل و تحلیل واریانس یک راهه تحلیل شد (SPSS 24).

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که 27 نفر (9/7درصد)، 118 نفر (7/34درصد)،129 نفر (9/37درصد)، 56 نفر (5/16درصد) و 10 نفر (9/2درصد) ازنظر وضعیت تحمل ناکامی به ترتیب در سطح بسیار بالا، بالا، متوسط، پایین و بسیار پایین قرار دارند. 8 نفر (4/2درصد)، 219 نفر (4/64درصد) و 113 نفر (2/33درصد) ازنظر وضعیت خودکنترلی به ترتیب در سطح پایین، متوسط و بالا قرار دارند. همچنین در این مطالعه جنسیت، سن و رشته تحصیلی بر میزان تحمل ناکامی و خودکنترلی دانشجویان موردمطالعه تاثیری نداشت (05/0 p>).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تعداد قابل ملاحظه ای از دانشجویان موردمطالعه از خودکنترلی و تحمل ناکامی متوسطی برخوردار می باشند. انجام مداخلات روان شناختی می تواند در تقویت خودکنترلی، تحمل ناکامی و ارتقا سلامت روانی مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: خودکنترلی، تحمل، ناکامی، شکست
  • فاطمه آذرکیش، مهناز دیده ور، سمیه فسانه صفحات 664-671
    پیش‌ زمینه و هدف

     پره‌اکلامپسی حدود 14 درصد از مرگ‌ومیر مادران در ایران را به خود اختصاص داده است و بروز آن ممکن است به عوامل زیادی مرتبط باشد. این پژوهش باهدف تعیین برخی عوامل پیشگویی‌کننده در بروز پره‌اکلامپسی انجام شد.

    مواد و روش کار: 

    در این مطالعه مقطعی تحلیلی 240 نفر از بیماران مبتلابه پره‌اکلامپسی و اکلامپسی که در سال 1397 در بخش زنان بیمارستان ایران ایرانشهر بستری شده بودند، ازنظر متغیرهای فصل زایمان، سن و گروه خون مادر، تعداد گلبول سفید و پلاکت مادر، جنسیت و گروه خون جنین موردبررسی قرار گرفتند. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS 16 آزمون کای دو و رگرسیون رتبه‌ای انجام شد.

    یافته‌ ها:

     در این مطالعه شیوع پره‌اکلامپسی 96/1 درصد بود. میزان پره‌اکلامپسی در فصل بهار در مقایسه با تابستان و پاییز اختلاف معنادار داشت. بین میزان افزایش گلبول‌های سفید خون و پره‌اکلامپسی رابطه معنی‌دار وجود داشت. بین پره‌اکلامپسی و سن مادر، گروه خون مادر، پلاکت، گروه خون و جنسیت نوزاد، رابطه معنی‌دار وجود نداشت.

    نتیجه‌ گیری:

     شیوع پره‌اکلامپسی در فصل بهار بیشتر و در فصل تابستان کمتر و با میزان گلبول سفید در ارتباط است.

    کلیدواژگان: شیوع، پره اکلامپسی، اکلامپسی، ایرانشهر
  • بهزاد شالچی، امید حسنی، ظریفه سهرابی، ابراهیم حاتم پور صفحات 672-682
    پیش‌ زمینه و هدف

     با توجه به نقش پرستاران در نظام سلامت و سیستم بهداشتی درمانی و لزوم برخورداری از انگیزه شغلی در آنان، این پژوهش باهدف تبیین انگیزه شغلی پرستاران بر اساس ارضای نیازهای بنیادین روان‌شناختی در محل کار صورت گرفت.

    مواد و روش‌ها:

     این پژوهش از نوع توصیفی همبستگی بود. جامعه آماری کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان‌های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در شهر سنندج بودند و نمونه 330 نفر از این پرستاران بود به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شدند و به پرسشنامه انگیزش شغلی هکمن و الدهام (1975) و پرسشنامه ارضای نیازهای بنیادین روان‌شناختی (گاردیا، دسی و رایان،2000) پاسخ دادند. اطلاعات به‌دست‌آمده به‌وسیله نرم‌افزار SPSS نسخه 23 و لیزرل نسخه 80/8 و با روش همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری استفاده گردید.

    یافته‌ ها: 

    نتایج حاصل از ضریب همبستگی نشان داد بین نیازهای بنیادین روان‌شناختی با انگیزش شغلی رابطه وجود دارد. همچنین از بین مولفه‌های نیازهای بنیادین روان‌شناختی، مولفه‌های شایستگی و خودمختاری با انگیزش شغلی رابطه مثبت و معنی‌داری دارد (01/0>p). ولی بین مولفه وابستگی با انگیزش شغلی رابطه معنی‌داری وجود ندارد (05/0<p). همچنین نتیجه معادلات ساختاری نشان داد بین نیازهای بنیادین روان‌شناختی با انگیزه شغلی رابطه معناداری وجود دارد.

    نتیجه‌ گیری:

     بنابراین نیازهای بنیادین روان‌شناختی با پاسخگویی به نیازهای بنیادین پرستاران احساس لذت و انگیزه را در آنان افزایش می‌دهد و با تامین نیازهای بنیادین روان‌شناختی می‌توان انتظار داشت که انگیزش شغلی در پرستاران به وجود آید و پرستاران با کارایی و عملکرد بهتری وظایف خود را انجام دهد.

    کلیدواژگان: نیازهای بنیادین روان شناختی، خودمختاری، شایستگی، وابستگی، انگیزش شغلی
|
  • Ali Hossein Pour Asl, Leyla Alilu*, Moloud Radfar, Hamidreza Khalkhali Pages 599-609
    Background & Aims

    The normal cognitive status of a person is impaired with age and in patients admitted to the ICU, this disorder causes severe complications such as delirium. Active participation of the family can be one of the factors affecting the cognitive status of patients admitted to ICU. The aim of this study was to determine the effect of family involvement on the cognitive status of patients admitted to the ICU of Khoy hospitals.

    Materials & Methods

    This study was performed as an experimental intervention by random sampling using a two-week time block method on 60 patients admitted to the ICU of Khoy hospitals. In the intervention group, the effect of family participation for three days with a scheduled appointment in the morning and the evening on the cognitive status of patients admitted to the ICU was assessed. In the control group, the normal ward care was performed. The RASS scale was used to assess the level of agitation-sedation and the MMSE scale was used to determine the cognitive status. Data was analyzed using SPSS software version 17.

    Results

    The results showed that the two groups were completely identical, and there was no statistically significant difference between the two groups in terms of age, sex, and education. The interaction effect of time and intervention on the mean scores of restlessness - drowsiness over time was significant (p <0.05) and the total score of MMSE criterion increased in the intervention group (23.40) compared to the control group (22.30) which was not statistically significant (p <0.05)

    Conclusion

    According to the findings of the study, by increasing the number of visit days, the patients' cognitive status improved compared to before the intervention. Therefore, family involvement can be an effective and low-cost non-pharmacological method to prevent cognitive impairment and severe delirium in ICU patients.

    Keywords: Cognitive status, delirium, family involvement, ICU
  • Vida Mohamadiheris, Ali Shakerdolag*, Ali Khademi, Ali Zeynali, Naser Safai Pages 610-620
    Background & Aims

    Research shows that coronary heart disease is one of the main causes of death and disability in the world which reduces the useful efficacy of people. According to the literature review, mental factors can influence many aspects of life. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of emotion regulation training on reducing chronic pain, resilience, and self-care in patients with coronary artery occlusion.

    Materials & Methods

    The research design was quasi-experimental pretest-posttest with a control group. The statistical population in this study includes all women with coronary artery occlusion who were referred to Tabriz Heart Hospital in the first half of 2021. After reviewing the clinical interview, women with the criteria to enter the study were determined, selected, and randomly assigned to experimental group (n = 15) and control group (n = 15). Data were collected using the Van Korf et al. Chronic Pain Scale, the Connor & Davidson Resilience Questionnaire, and the Rigel et al. Self-Care Scale. Data were analyzed by multivariate analysis of covariance.

    Results

    The results showed that emotion regulation training has an effect on chronic pain, resilience, and self-care of patients with coronary artery occlusion (p <0.001). In fact, emotion regulation training reduces chronic pain and improves resilience and self-care in patients.

    Conclusion

    Paying attention to emotion regulation plays an important role in reducing the psychological problems of patients with coronary artery occlusion.

    Keywords: Chronic pain, resilience, self-care, emotion regulation
  • Rhoghieh Kharaghani, Elnaz Yazdan Parast, Azadeh Arasteh* Pages 621-632
    Background & Aims

    The process of motherhood affects the marital relationship and the mother's attachment to the fetus. Therefore, the present study was designed and conducted to determine the quality of marital relationship and its relationship with maternal-fetal attachment in wanted and unwanted pregnancies.

    Materials & Methods

    This descriptive-analytical comparative study was performed on 150 mothers with wanted and unwanted pregnancies referred to health centers in Zanjan in 2017. Data collection tools included demographic information checklist, Glasser Marital Relationship Quality Questionnaire, and Cranley Fetal Attachment Questionnaire (CMFAS). Data were analyzed by appropriate statistical tests (ANOVA, Kruskal–Wallis, Chi-Square, Spearman, Pearson) using SPSS 16 software.

    Results

    The total score of marital destructive behaviors in wanted pregnancies was lower than unintended and unwanted pregnancies (p˂0.001), results show that the quality of marital relations was favorable. The total score of maternal -fetal attachment in wanted pregnancies was higher than unintended and unwanted pregnancies and this difference between the groups was statistically significant (p˂0.001). There was also an inverse relationship between destructive behaviors of marriage and maternal attachment to the fetus in all three groups of wanted pregnancy (r=-0.98, p = 0.49), unintended pregnancy (r = -0.341, p ˂0.001), and unwanted pregnancy (r=-0.456, p = 0.015).

    Conclusion

    Reducing the destructive behaviors of marriage can lead to an increase in the mother's attachment to the fetus in unwanted pregnancies and consequently improve the mother and child's mental health.

    Keywords: Quality of Marital Relations, Maternal-Fetal Attachment, Wanted, Unwanted, Unintended Pregnancy
  • Roghieh Bayrami, Samira Ebrahimi*, Haydeh Feizipour, Javad Rasouli Pages 633-642
    Background & Aims

    Complications of exposure to second-hand smoke (SHS) are known to affect the health of pregnant women and fetus and it requires designing interventions to reduce the exposure of pregnant women to smoke. This study, therefore, aimed to examine the effect of couples' motivational interview in pregnancy on men's smoking at home.

    Materials & Methods

    The present study is a clinical trial study. 112 couples (56 non-smoking pregnant women with smoking spouses) enrolled in the study. Sampling was performed in several steps. First, according to the social, economic, and cultural conditions of the city, Urmia was divided into three sections, and two comprehensive health centers were randomly selected from each section. Blocked randomization method was used for random allocation in control and intervention groups. The motivational interview was conducted in 5 sessions of 60 minutes twice a week for intervention group. Individuals in both groups completed a demographic and smoking behavior questionnaire. The control group received routine prenatal care. Post-test was performed in the control and intervention groups 7 days and 30 days after the intervention. Data were analyzed by parametric and non-parametric tests and repeated measures in SPSS software version 20.

    Results

    One hundred two couples completed the study. Mean smoking in the last week by the spouse, before, one week, and one month after the intervention were (70-172/5) 110, (40-135/5) 70, and (46-122/5)69.50 cigarettes, respectively. The results showed that these changes were statistically significant (p <0.001).

    Conclusion

    Couples' motivational interviews can be used to reduce smoking by the spouse, and ultimately this behavior change reduces the pregnant mother's exposure to secondhand smoke.

    Keywords: Mmen, Smoking, Pregnancy, Motivational Interview
  • Mojgan Janighorabn, Tahmineh Dadkhahtehrani* Pages 643-654
    Background & Aims

    Burnout is a major social problem in the workplace. Burnout of midwives threatens the health of this group of medical professionals and reduces the quality and quantity of services provided by them. Since planning effective measures to reduce this problem requires the identification of related factors, this study was conducted to investigate the relationship between burnout and structural empowerment among midwives.

    Materials & Methods

    This cross‑sectional descriptive correlational study was conducted on 282 midwives working in labor wards of hospitals in Isfahan (Iran) from December 6, 2017 to March 31, 2018. Convenience Sampling was used. To collect information, conditions for work effectiveness Questionnaire (CWEQ) and Maslach Burnout Inventory (MBI) were used. Partial correlation and regression analysis were used to analyze the data.

    Results

    In this study, there were significant inverse correlations between the structural empowerment and two domains of job burnout (emotional exhaustion and personal accomplishment (r = - 0.16, p = 0.02; r = - 0.21, p < 0.001). Linear regression analysis showed that domains of structural empowerment were significant predictors of the variance of job burnout in the emotional exhaustion and personal accomplishment domains. (R2 = 0.08, p = 0.03, R2 = 0.15, p < 0.001)

    Conclusion

    Structural empowerment can be associated with reduction of burnout. Providing transparent and complete information, providing the necessary support and sufficient resources and also strengthening the organizational position of midwives can provide the structural empowerment of midwives' work environments and reduce their burnout.

    Keywords: Job burnout, Structural empowerment, Midwife
  • Ali Baponi Tebtan, Roya Yawaryan* Pages 655-663
    Background & Aims

    Self-control means having control over behavior, feeling, and impulses despite the presence of arousal for action. Tolerance for failure is an ability to resist frustration without damaging biological and psychological adjustment. Studies have indicated that self-control and tolerance for failure influence mental health. The purpose of this study was to determine self-control and tolerance for failure among the students of Urmia University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    In this descriptive study, 340 students were selected through a convenient sampling method from Urmia University of Medical Sciences in 2021. They completed demographic characteristics form (sex, age group, academic subject), frustration tolerance, and self-control scales. Data were analyzed through descriptive and inferential (variance analysis and t-test) statistical methods (SPSS 24).

    Results

    Results showed that 27 students (%7.9),118 students (%34.7), 129 students (%37.9), 56 students (%16.5), and 10 students (%2.9) have very high, high, moderate, low, and very low frustration tolerance, respectively. Also, 8 students (%2.4), 219 students (%64.4), and 113 students (%33.2) have low, moderate, and high self-control, respectively. In this study, sex, age group, and the academic subject had no significant effect on frustration tolerance and self-control of the students (p>0.05).

    Conclusion

    According to the results, it could be concluded that a remarkable number of the students have a moderate level of self-control and tolerance for failure. It seems that psychological interventions could be given to reinforce self-control and tolerance of frustration and to improve mental health in the students.

    Keywords: Self-Control, Tolerance, Frustration, Failure
  • Fatemeh Azarkish, Mahnaz Didehvar, Somayeh Fasaneh Pages 664-671
    Background & Aims

    Preeclampsia accounts for about 14% of maternal mortality in Iran and its occurrence may be related to many factors. The aim of this study was to determine some predictive factors in the incidence of preeclampsia.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study, 240 patients with preeclampsia and eclampsia who were admitted to the gynecology ward of Iran Iranshahr Hospital in 2018 were examined in terms of prevalence, delivery season, age, maternal blood group, white blood cell count, maternal platelets, sex, and fetal blood group. Data were analyzed using SPSS 16 statistical software through descriptive test, chi-square test, ANOVA, and rank regression.

    Results

    In this study, the prevalence of preeclampsia was 1.96%. The rate of preeclampsia in spring was significantly different compared to summer and autumn. There was a significant relationship between the increase in white blood cells and preeclampsia. There was no significant relationship between preeclampsia and maternal age, maternal blood group, platelets, blood type, and infant sex.

    Conclusion

    The prevalence of preeclampsia is higher in spring and lower in summer and is associated with white blood cell count.

    Keywords: Prevalence, Preeclampsia, Eclampsia, Iranshahr
  • Behzad Shalchi, Omid Hasani, Zarife Sohrabi, Ebrahim Hatampour Pages 672-682
    Background & Aims

    Regarding the role of nurses in the health system and the system of medical care and the need for job motivation in them, this research was conducted with the aim of explaining the nurses' job motivation based on satisfaction of basic psychological needs at the workplace.

    Materials & Methods

    This research was descriptive-correlational. The statistical population included all nurses working in teaching hospitals affiliated to Kurdistan University of Medical Sciences in Sanandaj city. A sample of 330 students was selected by cluster random sampling method and responded to the Hackman and Aldhamam Job Motivation Questionnaire (1975) and the Basic Psychological Needs Questionnaire (Gardia, Desi and Ryan, 2000). The obtained data were analyzed by SPSS.23 and Lisrel 8.8, using Pearson’s correlation and structural equations.

    Results

    The results of the correlation coefficient showed that there is a meaningful relation between basic psychological needs and job motivation. Also, there is a positive and significant relationship between the components of basic psychological needs, competency and autonomy components with job motivation (p <0.01). However, there is not a significant relationship between affiliation and job motivation (p <0.05). Also, the results of structural equations showed a significant relationship between the basic psychological needs and job motivation.

    Conclusion

    Providing basic psychological needs of nurses by responding to their basic needs increases the feeling of pleasure and motivation in them. So by meeting the basic psychological needs, we can expect job motivation in nurses and they perform their duties with better efficiency and performance.

    Keywords: Basic Psychological Needs, Autonomy, Competence, Affiliation, Job Motivation