فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و نهم شماره 11 (پیاپی 183، بهمن 1400)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و نهم شماره 11 (پیاپی 183، بهمن 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی مجیدپور*، آرمین زاهدی عبقری، بهروز رباط جزی، سامان سرگزی صفحات 4230-4254
    مقدمه

    بیماری جدید کروناویروس 2019 یا کووید-19 تقریبا دو سال قبل در چین ظاهر شد و به سرعت باعث ایجاد یک پاندمی گردید و تمام ابعاد زندگی بشری را تحت تاثیر خود قرار داد. این ویروس، که سارس کرونا ویروس2 نامگذاری شد، عموما بدون علامت ولی قابل سرایت بوده و ممکن است منشا آن خفاش ها باشند. امروزه، مکانیسم های مرتبط با آلودگی و شیوع سارس کرونا ویروس2 از سایر کروناویروس های قبلی متمایز شده است. تشخیص زودرس و درمان حمایتی برای مداوای بیماران مبتلا به کووید-19 ضروری است. مشاهدات اولیه نشان داد کودکان به همان میزان بزرگسالان به این ویروس جدید مبتلا می شوند. اکنون مشخص شده است کودکان نسبت به بزرگسالان اغلب علایم گوارشی بیشتری نشان می دهند و بسیاری از کودکان آلوده شده با سارس کرونا ویروس2 بی علامت هستند. اخیرا، بیشتر از 300 پروژه ساخت واکسن توسط جامعه علمی برای پیشگیری از بیماری کووید-19 طراحی شده است. با این وجود این واکسن ها ممکن است به دلایل غیر قابل پیش بینی از جمله ظهور واریانت های جدید سارس کرونا ویروس2 کارایی خود را از دست بدهند.

    نتیجه گیری

    با توجه به گستردگی ابتلا و شیوع کووید-19 در سطح جهان، مطالعات زیادی در راستای یافتن روش‏ های درمانی و ساخت واکسن یا ترکیبات ضد ویروس برای مقابله با این ویروس در حال انجام است. همه گیری کووید-19 نه تنها چالشی برای سلامت جهانی است، بلکه سلامت روانی، اجتماعی و اقتصادی جهانی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. علاوه بر این، شرایط پساکرونا نیز مسلما با چالش های فراوان اجتماعی و اقتصادی همراه خواهد بود. این مطالعه مروری بر روی اپیدمیولوژی، ویروس شناسی، روش های انتقال، مشخصه های بالینی، یافته های آزمایشگاهی، و جهش های شایع ویروس سارس کرونا ویروس2 متمرکز شده است. انتظار داریم اطلاعات ارایه شده در این مقاله مروری بتواند به محققینی که در حال پژوهش بر روی بیماران مبتلا به کووید-19هستند، کمک شایانی نماید.

    کلیدواژگان: سارس کرونا ویروس2، کووید-19، واکسن، پاندمی
  • مسعود جوکار، محمد شرافتی مقدم* صفحات 4255-4267
    مقدمه

    دیابت نوع 1 می تواند به آپوپتوز عضلانی و نقص در ساختار بافت قلب شود. یکی از مسیرهای اصلی آپوپتوز مسیر فعال شده توسط پروتیین P53 و کاسپاز-3 است؛ بنابراین، هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاصیر 4 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر محتوای پروتیین هایP53  و کاسپاز-3 در بافت عضله قلب موش های صحرایی نر نژاد اسپراگوداولی مبتلا به دیابت نوع 1 می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، 12 سر موش صحرایی نر 2 ماهه از نژاد اسپراگ داولی با میانگین وزن 20±300 گرم انتخاب ‏شدند و پس از القاء دیابت از طریق محلول استرپتوزوتوسین، به روش تصادفی به 2 گروه، تجربی (6 سر) و کنترل (6 سر) تقسیم ‏شدند؛ برنامه تمرینی شامل 5 مرحله 4 دقیقه ای با شدت معادل 85 تا 95 درصد حداکثر سرعت و دوره های استراحت فعال 3 دقیقه ای با شدت معادل 50 تا 60 درصد حداکثر سرعت انجام شد؛ پروتیین ها از طریق روش آزمایشگاهی وسترن بلات اندازه گیری شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارversion 16  SPSS و آزمون آماری t-مستقل استفاده‏ شد.

    نتایج

    تمرین تناوبی با شدت بالا منجر به کاهش معنی داری در محتوای پروتیین P53 گروه تمرین نسبت به گروه کنترل شد (0/003=P)؛ اما تغییر معنی داری در محتوای کاسپاز-3 در فرم فعال شده (0/71=P) و فرم اولیه (0/15=P) در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    تمرین تناوبی با شدت بالا با کاهش محتوای پروتیین P53 و جلوگیری از فعال شدن پروتیین کاسپاز-3، احتمالا مسیر آپوپتوز مربوط به این دو پروتیین را در سلول های قلبی در آزمودنی های دیابتی نوع 1 غیرفعال کرده است.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، تمرین تناوبی با شدت بالا، پروتئین کاسپاز-3، پروتئین P53، استرپتوزوتوسین، دیابت نوع 1
  • حسین رضوان*، سحر هامون نورد، سهیلا اخزری صفحات 4268-4280
    مقدمه

    بیماری لیشمانیوز جلدی یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام بوده و هدف این مطالعه، الگوی بیان ژن های پیش التهابی در سلول های نوتروفیل و مقایسه آن با الگوی بیان این ژن ها در سلول های طحال در روند بیماری، جهت ارایه یک چارچوب استاندارد برای تشخیص مراحل مختلف بیماری و مراحل بهبود آن است.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی، تعداد 106×2 فرم پروماستیگوت انگل لیشمانیا ماژور به صورت داخل جلدی در ناحیه قاعده دم موش ماده نژاد BALB/c تزریق و پس از بروز زخم جلدی، حیوانات به گروه اول (کنترل) بدون درمان و گروه دوم تحت درمان با دارو گلوکانتیم به مدت سی روز و به صورت تزریق داخل زخمی تقسیم شدند، در پایان هفته دوم و هفته چهارم از درمان، بیان ژن سایتوکاین های IL-12p35، CCL3، CCL4، IL-12p40، TNF-α، CCL5، IL -1α، IL-1β، IFN-γ و CCR5 در سلول های نوتروفیل خون محیطی و سلول های طحال با استفاده از تکنیک PCR معمولی انجام شد. داده ها با نرم افزارversion 16  SPSS و با آزمون های تی، آنالیز یک طرفه و توکی تحلیل شدند (0/05˂ P).

    نتایج

    در موش های آلوده به لیشمانیا، قبل از انجام درمان با دارو گلوکانتیم، ژن های IFN-γ، IL-1β، CCR5، CCL-5، IL-12p40، IL-12p35 و در نوتروفیل های خون محیطی فقط  IFN-γدر طحال بیان شد که با الگوی بیان ژن ها در گروه درمانی با گلوکانتیم متفاوت بود.

    نتیجه گیری

    سایتوکاین های IFN-γ, IL-12, TNF-α از فاکتور های مهم در پاسخ ایمنی علیه انگل لیشمانیا بوده و عدم بیان این ژن ها در طی دوره عفونت به دنبال فقدان دریافت دارو استاندارد گلوکانتیم در موارد مبتلا می تواند موجب پیشرفت ضایعه زخم گردد.

    کلیدواژگان: لیشمانیا، نوتروفیل، طحال، ژن های پیش التهابی
  • مهناز حاتمی، محمدحسین زارع مهرجردی، محسن دهقانی فیروز آبادی* صفحات 4281-4289
    مقدمه

    بررسی فراوانی وقوع مشکلات در پروتزهای متکی بر ایملپنت همانند شل شدن پیچ اباتمنت و پریدگی پرسلن جهت پیشگیری و مدیریت عوارض دارای اهمیت می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی فراوانی مشکلات پروتزهای ثابت متکی بر ایمپلنت در دانشکده دندانپزشکی یزد در سال 1399 بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی بیماران درمان شده با پروتزهای ثابت متکی بر ایمپلنت در بخش پروتز دانشکده دندانپزشکی یزد که حداقل 1 سال از بارگذاری ایمپلنت گذشته بود، به روش سرشماری فراخوانده شده و مورد معاینه قرار گرفتند. مشکلات پروتزی شامل پریدگی پرسلن، تماس پروگزیمالی باز، شل شدن پیچ اباتمنت و از دست رفتن مکرر سمان، پس از معاینه و مشاهده ثبت گردیدند. داده های توسط نرم افزارversion 16  SPSS و آزمون کای-دو و تست دقیق فیشر مورد تحلیل قرار گرفتند.

    نتایج

    در 130 واحد پروتز مورد بررسی، از دست رفتن مکرر سمان (8/5%)، پریدگی پرسلن (6/2%)، تماس پروگزیمالی باز (2/3%) و شل شدن پیچ اباتمنت (3/07%) مشاهده شد. فراوانی مشکلات پروتزی بر حسب سن، جنس، مدت زمان بارگذاری و محل قرارگیری معنی دار نبود (0/05 >p). فراوانی از دست رفتن مکرر سمان با تعداد واحدهای پروتز و ایمپلنت های ساپورت کننده ارتباط داشت (0/05 >p)

    نتیجه گیری 

    از دست رفتن مکرر سمان بیشترین فراوانی را در میان مشکلات داشت. فراوانی مشکلات پروتزی با سن، جنس، مدت زمان بارگذاری و محل قرارگیری ایمپلنت ارتباط نداشت. فراوانی مشکلات در پروتز های تکی و چند واحدی متفاوت بود.

    کلیدواژگان: پروتز ثابت، ایمپلنت، شل شدن پیچ، شکست پرسلن، از دست رفتن سمان، مشکلات
  • احمد دهقان، فاطمه صادقی، فاطمه افضلی* صفحات 4290-4298
    مقدمه

    همزمان با افزایش تعداد مبتلایان به کووید-19 ، موارد مسمومیت با الکل و ترکیبات ضدعفونی کننده نیز فزونی یافت که یکی از دلایل آن شایعه هایی بود که در ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور اتفاق افتاد. هدف این مطالعه بررسی موارد مسمومیت با الکل و ترکیبات ضدعفونی کننده در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های استان یزد بود.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر توصیفی- تحلیلی و به روش مقطعی بود که از ابتدای اسفند 98 لغایت 15 اردیبهشت 99 بر روی 101 نفر از بیماران مسمومیت با الکل که به بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان یزد مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. نمونه گیری به صورت سرشماری و اطلاعات با استفاده از پرسش نامه استاندارد اداره پدافند غیرعامل وزارت بهداشت تکمیل گردید. آنالیز داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل و کای اسکویر و هم چنین با نرم افزار SPSS 16 انجام گرفت. سطح معناداری 0/05 بود.

    نتایج

    میانگین سنی 101 بیمار مورد بررسی برابر 7/33± 26/07 سال بود. 88/1% از بیماران مرد، 58/4% مجرد و 42/6% دارای مدرک تحصیلی دیپلم بودند. 88/51% از بیماران الکل مصرفی خود را از طریق دست فروشان تهیه کرده و 47/5% از بیماران الکل را به منظور کسب شادی و سرخوشی استعمال کردند. 59/4% بیماران بهبودی بدون عارضه، 12/9% بهبودی با مشکل بینایی و 22/8% سایر موارد را داشتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه پاندمی کووید-19 کماکان ادامه خواهد داشت، مهم ترین اقدام، آموزش و آگاه سازی خانواده ها در خصوص رفع باور غلط مبنی بر موثر بودن الکل خوراکی در پیشگیری و درمان کووید-19 و توجه بیشتر مسیولین به سلامت مردم و برنامه ریزی استراتژیک برای جلوگیری از شیوع متانول می باشد.

    کلیدواژگان: مسمومیت، الکل، ترکیبات ضدعفونی کننده، کووید-19
  • فهیمه ثابت، فریبا بهنام فر، نرجس خلیلی، فرناز بابا حاجی میبدی* صفحات 4299-4311
    مقدمه

    علی رغم رابطه معنی دار بین ساب تایپ های 16 و 18 پاپیلوما ویروس و موارد شدید کانسر سرویکس، بررسی میزان فراوانی نیوپلازی های اینترااپیتلیال گردن رحم با درجه بالا در مراجعین آلوده به ویروس پاپیلومای انسانی پرخطر غیر از انواع 16 و 18 در جامعه ایرانی کمتر انجام شده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی، مراجعه کنندگان به درمانگاه اونکولوژی بیمارستان شهید بهشتی اصفهان با تست مثبت HPV-typing به روش کوباس تست، پاپیلوما ویروس های پرخطر در سال 1397 به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. از افراد در ابتدا پاپ اسمیر به روش معمول گرفته شد، سپس تحت کولپوسکوپی قرار گرفتند و از ضایعه ضایعات طی کولپوسکوپی بیوپسی انجام شد. در صورت نرمال بودن کولپوسکوپی به صورت تصادفی بیوپسی از 4 کوادران (ساعات 12، 3، 9، 6) گرفته شد و در صورت نیاز، تحت اندوسرویکال کورتاژ قرار گرفتند. نمونه برداری ها توسط پاتولوژیست واحد، بررسی و فراوانی CIN2 و CIN3 گزارش شد. برای مقایسه متغیرهای کمی آزمون ANOVA انجام شد. برای مقایسه متغیرهای کیفی نیز از آزمون مربع کای استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزار SPSS version 16  استفاده شد. سطح معنی داری کمتر از 0/05 درنظر گرفته شد.

    نتایج

    در این پژوهش، آنالیزها روی 105 نفر مبتلا به HPV پرخطر غیر از 16 و 18 انجام شد. در بیوپسی انجام شده بر اساس روش تشخیصی استاندارد، شیوع فرم شدید ضایعات پیش سرطانی (CIN 2,3)9/6 درصد بود و شایع ترین نوع HPV در مبتلایان به CIN 2,3 نوع 52 با فراوانی 40 درصد و نوع 58 با فراوانی 30 درصد بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع قابل توجه ضایعات شدید (پیش سرطانی) در این بیماران ضرورت بازنگری پروتکل های فعلی توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ویروس پاپیلومای انسانی، نئوپلازی های اینترااپیتلیال، گردن رحم
  • مهسا نصراصفهانی، سید مهدی کلانتر، فاطمه منتظری، محیا رجبی، فاطمه دانشمند* صفحات 4312-4321
    مقدمه

    ناباروری، عدم باروری بعد از یک سال مقاربت بدون استفاده از وسایل جلوگیری است. ناباروری در گذشته عمدتا مشکل زنانه بود اما با مشخص شدن نقش فاکتورهای مردانه، درصد قابل توجهی از ناباروری ها به نواقص اسپرم اختصاص یافت.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت مورد- شاهدی از نمونه های اسپرم،30 مرد نابارور مبتلا به الیگوتراتواسپرمی به عنوان گروه مورد و30 مرد بارور بدون سابقه ناباروری و دارای اسپرم نرمال به عنوان گروه شاهد، همه افراد بیمار و شاهد در محدوده سنی 20 تا 49 سال، که برای درمان ناباروری به پژوهشکده علوم تولید مثل یزد مراجعه کرده بودند، به منظور بررسی کروموزوم های 18، Xو Y با استفاده از تکنیک  FISHانجام گرفت. نتایج با نرم افزار SPSS version 16 و تست های آماری T-TEST وChi-Square Tests  برای تجزیه و تحلیل آماری و ضریب همبستگی R پیرسون به منظور سنجش ارتباط بین متغیرها و سطح آماری 0/05 >  Pدر نظر گرفته شد.

    نتایج

    اختلالات مشاهده شده در مردان نابارور الیگوتراتواسپرمی در ارتباط با گروه کنترل و بین اختلالات کروموزومی، شمارش، مورفولوژی اسپرم (01/0>P) و مدت زمان ناباروری (01/0>P) ارتباط معناداری وجود داشت. هم چنین، بررسی اختلالات کروموزومی با سن افراد عدم وجود همبستگی بود ولی نرخ اختلالات کروموزومی در گروه سنی 49-40 سال به 50% افزایش یافته، که بالاترین میزان در بین گروه های سنی داشته است و قطعا نیاز به بررسی در جامعه آماری بزرگتری دارد.

    نتیجه گیری

    بیماران مبتلا به OT ممکن است در معرض خطر افزایش تولد نوزادان آنیوپلوییدی باشند که پیشنهاد به بررسی آنیوپلوییدی های کروموزومی توسط تکنیک های مولکولار سیتوژنتیک مانند  FISH می گردد.

    کلیدواژگان: ناباروری مردان، اختلالات کروموزومی، الیگوتراتواسپرمی، تکنیک FISH
  • عاطفه سلطانی، نرگس عباسی، علی اکبر پورفتح الله*، مریم اسکندری مهر آبادی صفحات 4322-4332
    مقدمه

    پرفشاری خون یکی از مهم ترین فاکتور های خطر در بیماری های قلبی عروقی است که قابل کنترل و پیشگیری می باشد. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر اهدای خون مستمر بر فشار خون سیستولی و دیاستولی اهداکنندگان با فشار خون بالا و طبیعی انجام شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه به صورت بررسی توصیفی مقطعی بر روی 546 نفر از اهداکنندگان خون مرکز اهدای خون وصال شهر تهران که در بازه زمانی سال 1396-1395 بین 1 تا 4 بار اهدا داشته اند، انجام شده است. اهداکنندگان بر اساس فشار خون سیستولی و دیاستولی در زمان اولین اهدا به دو گروه با فشار خون بالا و فشار خون طبیعی تقسیم بندی شدند و روند تغییرات فشار خون پس از هر بار اهدا (اهدای دوم، سوم و چهارم) با استفاده از نرم افزارversion 16  SPSS و آزمون آماری  Oneway-ANOVA بررسی گردید.

    نتایج

    در گروه افراد با فشار خون بالا، فشار خون سیستولی و دیاستولی پس از سه و چهار بار اهدا به لحاظ آماری کاهش معناداری نشان داد. فشار خون سیستولی در این گروه پس از چهارمین اهدا به طور میانگین از 149/1 به 141/6 میلی مترجیوه  (0/03=P)و فشار خون دیاستولی نیز از 90/04 به 86/08 میلی متر جیوه کاهش یافته بود (0/04=P) هم چنین کاهش فشار خون در افراد گروه طبیعی نیز مشاهده گردید، اگرچه این کاهش معنا دار گزارش نشد(0/05 >P).

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل از این مطالعه تاثیر کاهنده اهدای خون مستمر بر فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون بالا نشان داد، که این نکته می تواند در رویکردهای درمانی پرفشاری خون با رعایت فرهنگ اهدای خون داوطلبانه بدون چشمداشت مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اهدای خون، پرفشاری خون، فشار خون سیستولی، فشار خون دیاستولی
|
  • Mahdi Majidpour*, Armin Zahedi Abqari, Behrouz Robat-Jazi, Saman Sargazi Pages 4230-4254
    Introduction

    The novel coronavirus disease of 2019 (COVID-19) appeared almost two years ago in China and quickly created a pandemic and affected all aspects of human life. The virus, termed SARS-CoV-2, is generally asymptomatic but contagious and might have originated from bats. Nowadays, the mechanisms underlying the infection and the incidence of SARS-CoV-2 are distinguishable from previous coronaviruses. Early diagnosis and supportive treatment are necessary to cure the patients with COVID-19. Early evidence recommended that children are just likely as adults to become infected with this novel virus. It is now established that children are more often show gastrointestinal manifestations than adults do, and many children affected by SARS-CoV-2 are asymptomatic. Over 300 vaccine projects are recently developed by the scientific community to treat COVID-19 disease; however, these vaccines might lose efficacy by a number of unpredicted issues, including the emergence of new SARS-CoV-2 mutants.

    Conclusion

    Due to the high prevalence and worldwide widespread of COVID-19, many studies are underway to find treatment modalities and develop new vaccines or antiviral substances to fight the virus. The COVID-19 pandemic is not only a challenge to global health but also has globally affected mental, social, and economic health. Moreover, the post-corona pandemic condition will undoubtedly have many Socioeconomic Challenges. This review study has been focused on epidemiology, virology, transmission methods, clinical features, laboratory findings, and prevalent mutations of the SARS-CoV-2 virus. We hope that information provided within this article will significantly benefit researchers currently investigating COVID-19 patients.

    Keywords: SARS-CoV-2, COVID-19, Vaccine, Pandemic
  • Masoud Jokar, Mohammad Sherafati Moghadam* Pages 4255-4267
    Introduction

    Type 1 diabetes can lead to muscle apoptosis and a defect in the structure of the heart tissue. One of the main pathways of apoptosis is the pathway activated by the P53 and Caspase-3 proteins. Therefore, the aim of this study was to investigate the effect of 4 weeks of high intensity interval training on the content of P53 and Caspase-3 proteins in heart muscle tissue of Sprague-Dawley rats with type 1 diabetic rats.

    Methods

    In this experimental study, twelve 2-month-old Sprague-Dawley male rats with mean weight of 300±20 gr were selected and after induction of diabetes through streptozotocin solution, randomly divided into 2 groups: experimental (n= 6) and control (n= 6). The training program consisted of 5 stages of 4-minute with an intensity of 85 to 95% of the maximum speed and 3-minute active rest periods with an intensity of 50 to 60% of the maximum speed. Proteins were measured by Western-Blot in vitro. SPSS software version 16 and independent t-test were used to analyze the data.

    Results

    High intensity interval training resulted in a significant reduction in the P53 protein content of the training group compared to the control group (P=0.003). However, there was no significant change in the content of Caspase-3 in the activated form (P=0.71) and the initial form (P=0.15) in the training group compared to the control group.

    Conclusion

    High intensity interval training, by reducing the content of the P53 protein and preventing the activation of the caspase-3 protein, may have inactivated the apoptosis pathway of these two proteins in heart cells in type 1 diabetic subjects.

    Keywords: Apoptosis, High intensity interval training, Protein Caspase-3, Protein P53, Strepotozocin, Type 1 Diabetes
  • Hossein Rezvan*, Sahar Hamoon Navard, Soheyla Akhzari Pages 4268-4280
    Introduction

    Leishmaniasis is one of the common diseases between humans and animals. The present study was to investigate the expression pattern of pro-inflammatory genes in different stages of cutaneous leishmaniasis progression in order to provide a standard framework for diagnosis of various stages of the disease.

    Methods

    In this experimental study, 2×106 Leishmania major were injected in two groups of BALB/c mice in the base of the tail. After skin lesion, the animals were divided into control group, without treatment and the test group treated with glucantime for 30 days by intralesion injection. At the end of the second and fourth weeks of treatment, gene expression cytokines IL-12p35, CCL3, CCL4, IL-12p40, TNF-α, CCL5, IL-1α, IL-1β, IFN-γ and CCR5 was performed in peripheral blood neutrophil cells and spleen cells using conventional PCR technique. The data were analyzed through SPSS software version 16; t-tests, ANOVA and Tukey's test were also run (P ˂0.05).

    Results

    In Leishmania infected mice, before treatment with glucantime, IFN-γ, IL-1β, CCR5, CCL-5, IL-12p40, IL-12p35 in peripheral blood neutrophils and IFN-γ in the spleens were expressed, which was different from the expression pattern of the genes in Leishmania infected mice treated with Glucantim.

    Conclusion

    The cytokines (IFN-γ, IL-12, TNF-α) are important factors affecting the immune response as reducing the expression of these genes causes the lesion progression in leishmaniasis.

    Keywords: Leishmania, Neutrophil, Spleen, Pro-inflammatory, Genes
  • Mahnaz Hatami, Mohammad Hossein Zare Mehrjardi, Mohsen Dehghani Firooz Abadi* Pages 4281-4289
    Introduction

    Evaluating the frequency of complications in implant supported prosthesis such as screw loosening and porcelain fracture is important for prevention and management of these problems. The purpose of this study was to evaluate the frequency of implant-supported fixed prosthesis complications in Yazd dental school  in 2020.

    Methods

    In this descriptive cross-sectional study, the patients treated with fixed implant-supported restorations in prosthodontic Department of Yazd Dental School, which at least 1 year passed from loading were recalled and examined by census sampling. Prosthetic complications, including porcelain chipping, open proximal contacts, screw loosening and repeated decementation was registered after inspection. The data were analyzed by SPSS 16 software and Chi-square and Fisher's exact tests. Prosthetic problems including porcelain pallor, open proximal contact, loosening of the abutment screw, and repeated loss of cement were recorded after examination and observation.

    Results

    In 130 examined prosthesis, repeated decementation (8.5%), porcelain fracture (6.2%), open proximal contact (2.3%) and screw loosening (3.07%) was observed. Frequency of prosthetic complications according to sex, age, duration of implant loading and implant location were not statistically significant (p >0.05). Frequency of repeated decementation was associated with prosthetic units and number of supporting implants (p <0.05).

    Conclusion

    Repeated decementation was the most frequent complication. Frequency of complications was not related to sex, age, duration of implant loading and implant location. Frequency of complications in single and multiunit prosthesis was different.

    Keywords: Fixed Prosthesis, Implant, Screw loosening, Porcelain fracture, Decementation, Complications
  • Ahmad Dehghan, Fatemeh Sadeghi, Fatemeh Afzali* Pages 4290-4298
    Introduction

    Alcohol and beverages are one of the challenges in the field of hygiene and health today. By increasing the number of people suffering from covid-19 cases of alcohol and disinfectant poisoning increase and the reason was rumors spreading all over the country at the beginning of covid-19 prevalence. The aim of this study was to survey of alcohol poisoning and disinfectants cases in the patients referred to hospitals in Yazd Province during the Covid-19 epidemic.

    Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study was performed on 101 patients with alcohol poisoning who were admitted to hospitals affiliated to Yazd University of Medical Sciences during the prevalence of covid-19. Sampling was completed by census and information using the standard questionnaire of the Passive Defense Department of the Ministry of Health. Data analysis was performed using independent t-test and Chi-square and also with SPSS 16 software. The significance level was 0.05.

    Results

    The mean age of 101 patients was 26.07± 7.33 years. 88.1% of patients were male, 58.4% were single and 42.6% had a diploma. 88.51% of the patients obtained their alcohol through peddlers and 47.5% of patients used alcohol to achieve happiness. 59.4% of the patients had no complication-free recovery, 12.9% had improvement with vision problems and 22.8% had other cases.

    Conclusion

    Given that the covid-19 pandemic will continue, the most important action is to educate families and society about the dangers of alcohol poisoning its long-term effects and mortality, as well as the wrong misconception about effectiveness of alcohol in prevention and the last word in to authorities to pay more attention to public health and strategic planning to prevent It is from the prevalence of methanol.

    Keywords: Poisoning, Alcohol, Disinfectants, COVID-19
  • Fahimeh Sabet, Fariba Behnamfar, Narjes Khalili, Farnaz Baba Haji Meybodi* Pages 4299-4311
    Introduction

    Despite the significant relationship between human papillomavirus 16 and 18 subtypes and severe cases of cervical cancer, the assessing the frequency of high-grade cervical intraepithelial neoplasms in the patients infected with high-risk human papillomavirus other than 16 and 18 has been less studied in Iranian population.

    Methods

    In this cross-sectional study, the patients referred to Oncology Clinic of Shahid Beheshti Hospital in Isfahan, Iran were selected by positive HPV-typing test through Cobas HPV test and high-risk papilloma virus in 2018 by convenience sampling method. Pap smear was first taken from the patients in the usual way, then they underwent colposcopy, and a biopsy was performed on the lesion during colposcopy. If colposcopy was normal, biopsies were randomly taken from 4 quadrants (12, 3, 9, 6 hours) and, if necessary, endocervical curettage was performed. Samplings were taken by the pathologist of the study center and the prevalence of CIN2 and CIN3 was reported. ANOVA test was performed to compare quantitative variables. Chi-square test was used to compare qualitative variables. SPSS version 17 software was used for statistical analysis of data. Significance level was considered less than 0.05.

    Results

    In this study, 105 individuals with high-risk HPV other than 16 and 18 were evaluated. In the biopsy performed according to the standard diagnostic method, the prevalence of severe form of precancerous lesions (CIN 2, 3) was 9.6% and the most common types of HPV in the patients with CIN 2, 3 were 52 with a frequency of 40% and type 58 with a frequency 30%.

    Conclusion

    Due to the significant prevalence of severe (precancerous) lesions in these patients, it is necessary to review the current protocols.

    Keywords: Human papillomavirus, Intraepithelial neoplasms, Cervix
  • Mahsa Nasr Esfahani, Seyed Mehdi Kalantar, Fatemeh Montazri, Mahya Rajabi, Fatemeh Daneshmand* Pages 4312-4321
    Introduction

    Not being to get pregnant, after one year of unprotected sex is called infertility. In the post, infertility was mainly a female problem, but the role of male factors in infertility has denotation, although a greater percentage of this infertility is related to the deficiencies of semen.

    Methods

    This case-control study was performed on sperm samples from 30 infertile oligoteratozoospermia (OT) patients as case group and 30 fertile and normosperm as controls, all the patients and controls between the ages of 20-49 years, who were referred to the Yazd Infertility Center for the treatment of infertility, were used to check the chromosomes 18, X and Y using the FISH technique. The results were considered using SPSS version 16 software and statistical tests T-TEST and Chi-Square Tests for statistical analysis and Pearson R correlation coefficient to measure the relationship between variables and statistical level P <0.05.

    Results

    Disorders were observed in infertile oligoteratozoospermia men who were significantly related to the control group and between the chromosomal abnormalities, sperm counts and morphology )P<0/01) and there was also significant difference in correlation between chromosomal abnormalities and duration of infertility  (P<0/01). In addition, there was no correlation between chromosomal abnormalities and age, but the rate of chromosomal abnormalities in the age group of 40-49 years increased to 50%, which has the highest rate among age groups and definitely needs to be examined in a larger statistical population.

    Conclusion

    This finding suggest that patients with OT may be at an increased risk of producing aneuploid offspring. Considering the chromosomal aneuploidy is recommended by cytogenetic molecular techniques.

    Keywords: Male infertility, Abnormalities chromosomes, FISH
  • Atefeh Soltani, Narges Abbasi, Aliakbar Pourfathollah*, Maryam Eskandari Mehrabadi Pages 4322-4332
    Introduction

    Hypertension is one of the most important preventable risk factors for cardiovascular disease. This observational study aimed to depict the role of regular blood donation on the systolic and diastolic blood pressure (SBP and DBP, respectively) in hypertensive patients in comparison with normotensive people.

    Methods

    This study was performed as a cross-sectional descriptive study on 546 blood donors of Vesal Blood Donation Center in Tehran who donated between 1 and 4 times in the period of 2016-2017. Donors were divided into two groups (hypertension and normal blood pressure) based on the systolic blood pressure (SBP) and diastolic blood pressure (DBP) at the time of the first donation. The trend of changes in blood pressure after each donation (second, third and fourth donation) was assessed using SPSS ver. 16 and One way-Anova statistical test.

    Results

    In the group of hypertensive patients,, after four blood donations, systolic and diastolic blood pressure showed a statistically significant decrease after three or four donations.
    Systolic blood pressure in this group after the fourth donation decreased from the mean of 149.1 to 141.6 mm Hg (P = 0.03) and diastolic blood pressure decreased from 90.04 to 86.08 mm Hg (P = 0.04 also), respectively. Decreased blood pressure was also observed in the normal group, although this significant decrease was not reported (P> 0.05).

    Conclusion

    Our results corroborated a down-regulatory effect of regular blood donation on BP in hypertensive people.  These findings are rather encouraging people toward voluntary blood donation and can be considered in therapy-related issues.

    Keywords: Blood donation, Hypertension, Systolic blood pressure, Diastolic blood pressure