فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی سمنان
سال هشتم شماره 1 (پیاپی 27، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • طیبه احمدزاده، زینب کرکه آبادی صفحات 9-29

    اساس دنیای امروز برافزایش بهره وری با استفاده از تکنولوژیهای نوین و کاهش هزینه ها استوار است . در بحث حمل و نقل جاده ای ، مقوله ارتقای ایمنی یکی از مهم ترین موضوعات به شمار می رود. راهکارهای مختلفی جهت افزایش ایمنی راه ها مطرح شده است که هرکدام دارای محاسن و معایبی می باشد. از موثرترین گزینه های مطرح شده استفاده از سیستمهای هوشمند حمل و نقل جاده ای به منظور افزایش ایمنی و کاهش تصادفات است. دراین تحقیق سعی شده است که با بررسی اهداف بکارگیری ITS و تاثیر نصب سامانه های هوشمند و همچنین میزان تاثیر مکانیابی صحیح محل نصب سیستمهای مذکور بر ایمنی راه و کاهش تلفات جاده ای سنجیده شده و با یکدیگر مقایسه شوند.  این پژوهش براساس روش توصیفی- تحلیلی سعی کرده مکان یابی صحیح تجهیزات هوشمند حمل و نقل جاده ای را در محور شاهرود- سبزوار دراستان سمنان با استفاده از بررسی و شناسایی مقاطع پرحادثه مورد ارزیابی قرار داده و با استفاده از روش تحلیلی ، وضعیت موجود سیستم های حمل و نقل هوشمند را با توجه به ضوابط و معیارهای فنی مورد ارزیابی قرار داده و با استفاده از مدل مکان یابی GIS، مکان یابی نصب سیستم های هوشمند حمل و نقلی شهرستان شاهرود برداشت گردیده و از توابع تحلیلی مدل چند معیاری و نیازسنجی مقاطع پر حادثه شناسایی شده استان و با استفاده از نرم افزارهای ARC GIS ، GOOGLE EARTH ، RMG و MAP SOURCE برای انتخاب مکان بهینه نصب سیستم های مذکور کمک گرفته شده است . نتایج تحقیق نشان می دهد در سالهای اخیر با نصب سیستمهای حمل و نقل هوشمند جاده ای آمار تلفات محورهای برون شهری استان بسیار کاهش داسته است . بطوریکه در مجموع ، سال 92 نسبت به سال 87 ، 37.6 درصد کاهش تلفات را دارا می باشد . این تحقیق می تواند علاوه برارایه یک الگو برای نصب سیستم های هوشمند در کلیه محورهای استان ، راهکارهایی را برای استفاده بهینه از سیستم های هوشمند ارایه نماید.

    کلیدواژگان: سیستم حمل و نقل هوشمند، سیستم اطلاعات جغرافیایی، مکان یابی سیستم های ITS
  • اسدالله بیات، ناهید اسمعیل زایی *، محسن تاجیک صفحات 31-47

    اساس دنیای امروز برافزایش بهره وری با استفاده از تکنولوژیهای نوین و کاهش هزینه ها استوار است . در بحث حمل و نقل جاده ای ، مقوله ارتقای ایمنی یکی از مهم ترین موضوعات به شمار می رود. راهکارهای مختلفی جهت افزایش ایمنی راه ها مطرح شده است که هرکدام دارای محاسن و معایبی می باشد. از موثرترین گزینه های مطرح شده استفاده از سیستمهای هوشمند حمل و نقل جاده ای به منظور افزایش ایمنی و کاهش تصادفات است. دراین تحقیق سعی شده است که با بررسی اهداف بکارگیری ITS و تاثیر نصب سامانه های هوشمند و همچنین میزان تاثیر مکانیابی صحیح محل نصب سیستمهای مذکور بر ایمنی راه و کاهش تلفات جاده ای سنجیده شده و با یکدیگر مقایسه شوند. این پژوهش براساس روش توصیفی- تحلیلی سعی کرده مکان یابی صحیح تجهیزات هوشمند حمل و نقل جاده ای را در محور شاهرود- سبزوار دراستان سمنان با استفاده از بررسی و شناسایی مقاطع پرحادثه مورد ارزیابی قرار داده و با استفاده از روش تحلیلی ، وضعیت موجود سیستم های حمل و نقل هوشمند را با توجه به ضوابط و معیارهای فنی مورد ارزیابی قرار داده و با استفاده از مدل مکان یابی GIS، مکان یابی نصب سیستم های هوشمند حمل و نقلی شهرستان شاهرود برداشت گردیده و از توابع تحلیلی مدل چند معیاری و نیازسنجی مقاطع پر حادثه شناسایی شده استان و با استفاده از نرم افزارهای ARC GIS ، GOOGLE EARTH ، RMG و MAP SOURCE برای انتخاب مکان بهینه نصب سیستم های مذکور کمک گرفته شده است . نتایج تحقیق نشان می دهد در سالهای اخیر با نصب سیستمهای حمل و نقل هوشمند جاده ای آمار تلفات محورهای برون شهری استان بسیار کاهش داسته است . بطوریکه در مجموع ، سال 92 نسبت به سال 87 ، 37.6 درصد کاهش تلفات را دارا می باشد . این تحقیق می تواند علاوه برارایه یک الگو برای نصب سیستم های هوشمند در کلیه محورهای استان ، راهکارهایی را برای استفاده بهینه از سیستم های هوشمند ارایه نماید.

    کلیدواژگان: سیستم حمل و نقل هوشمند، سیستم اطلاعات جغرافیایی، مکان یابی سیستم های ITS
  • سید محمد شاه چراغ، پروین سوادیان صفحات 49-75

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط مهاجرت بر سرمایه اجتماعی شهروندان سمنانی با مروری بر رویکردهای نظری مربوطه در نظر دارد به تاثیر ورود مهاجران بر سرمایه اجتماعی بپردازد. ضمن اینکه این روند براساس سال های اقامت شهروندان نیز مورد محاسبه قرار گرفته است. با توجه به پژوهش های پیشین و بحث وجدل هایی که پیرامون تاثیر مهاجران بر مناطق مهاجرپذیر وجود داشته، این متغیر به عنوان متغیر تاثیرگذار بر روند حرکت اجتماع و تعیین شاخص های اجتماعی جوامع انتخاب شده است. روش پژوهش حاضر پیمایشی و جامعه آماری شهروندان شهرسمنانمی باشد که تعداد 150 نفر از آن ها به صورتنمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای برای تکمیل پرسشنامه ها انتخاب شده اند. نتایج به دست آمده با استفاده از آزمون های پارامتری و ناپارامتری مختلف حاکی از رابطه مستقیم بین مهاجرت و سرمایه اجتماعی است. همچنین مشخص شد سال های اقامت شهروندان نیز با متغیر سرمایه اجتماعی رابطه ای مستقیم و قوی دارد و هرچه افراد بیشتر در شهر میزبان سکونت داشته باشند، سرمایه اجتماعی بالاتری بهدست خواهند آورد. در پایان نیز پیشنهاد هایی در راستای افزایش سرمایه اجتماعی شهروندان به ویژه مهاجران ارایه شده است.

    کلیدواژگان: مهاجرت، سرمایه اجتماعی، پایگاه اقتصادی - اجتماعی، سمنان
  • ابوالفضل طالب صفا صفحات 77-89

    روش تحقیق در این مقاله توصیفی - تحلیلی می باشد که نتایج آن نشان می دهد تفاوت فاحش شاخصهای آماری استان سمنان با دیگر استان های کشور بخصوص استان های همجوار شرایطی را بوجود آورد که در بسیاری از مباحث با یکدیگر در تضاد و تناقض هستند و بدون شک برنامه ریزی برای رشد و توسعه در شهرها و روستاهای استان سمنان با دیگر استان های کشور متفاوت بوده و نیاز به برنامه ریزی مخصوص به خود را دارد. در بررسیهای میدانی و آماری انجام شده مشخص می شود بر خلاف استان های همجوار مثل تهران و مازندران و خراسان رضوی شهرها و روستاهای استان سمنان از کمبود جمعیت رنج می برند و بسیاری از مشکلات آنها با اضافه شدن جمعیت برطرف می شود. با این پیش فرض که می توانیم به گونه ای برنامه ریزی کنیم که استان سمنان به ارزانترین استان از لحاظ مسکن در کشور تبدیل شود.  وسعت استان سمنان و کم بودن جمعیت آن و شرایط خاص اقلیمی، خشک و بی آب بودن بیشتر مناطق استان باعث شده بر خلاف استان های دیگر اغلب زمینها در اختیار دولت باشد و به همین دلیل برنامه ریزی برای اسکان جمعیت بیشتر در شهرها و روستاهای استان بسیار ساده و امکان پذیر می باشد.

    کلیدواژگان: استان سمنان، توزیع جمعیت، توزیع فضائی
  • سید موسی حسینی صفحات 91-118

    این تحقیق، پژوهشی است پیرامون علل گرایش جوانان به مصرف مواد مخدر در این تحقیق جامعه آماری خود را با حجم نمونه 100 نفر و از میان معتادین مراجعه کننده به ستاد هماهنگی و توانبخشی سازمان بهزیستی برگزیده ایم. در این تحقیق، 6 فرضیه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت، که در نهایت تمامی فرضیه های ما مورد تایید قرار گرفت. به عبارت دیگر رابطه معناداری میان فرضیه های مطرح شده و علل گرایش جوانان به مواد مخدر وجود دارد.روش تحقیق مورد استفاده برای دست یابی به نتیجه، روش پیمایشی است که البته در ضمن از دو تکنیک، روش کتابخانه ای و نیز پرسشنامه ای برای جمع آوری اطلاعات سود جسته ایم. در پژوهش انجام شده سعی شد که نگاهی هر چند گذرا و سطحی به تعریف اعتیاد، مشخصه های اعتیاد مراحل اعتیاد، شناخت شخصیت معتادین، تاریخچه مواد مخدر در جهان و ایران و </strong>...</strong> داشته باشیم. در انتهای تحقیق نیز پیشنهادات تحقیق را ارایه نمودیم تا بلکه در آینده محدودیتهای تحقیقی مانند آنچه که در تحقیق فوق صورت گرفته از میان برداشته شود.

    کلیدواژگان: مواد مخدر جوانان اعتیاد مصرف مواد مخدر توانبخشی
  • سعید صادقی، پرویز صباحی، پروین رفیعی نیا، سمیه صفرزاده صفحات 119-138
    مقدمه

    امروزه اعتیاد به مواد مخدر یکی از بزرگترین معضلاتی است که اکثر کشورهای جهان به نوعی با آن درگیر هستند. کراک هرویینی دارای اثرات کوتاه و بلند مدت شدیدی بر هیجان، شناخت و رفتار می باشد. هدف پژوهش حاضر مقایسه عملکرد حافظه و توجه در افراد وابسته به کراک هرویینی، تریاک و افراد عادی بود.

    روش

    جامعه آماری پژوهش حاضر به تفکیک شامل سوء مصرف تریاک، کراک هرویینی و افراد عادی بود. دو گروه سوء مصرف کننده از بین مراجعین به کلینیک های ترک اعتیاد شهر شاهرود انتخاب شدند. همچنین گروه افراد عادی تعداد 30 نفر بدون داشتن سابقه مصرف مواد مخدر از بین همراهان بیماران مراجعهکننده به این دو کلینیک با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند.ابزارهای پژوهش شامل آزمون حافظه وکسلر و مجموعه آزمون های شناختی با استفاده از نرم افزار کاگ لب بود. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس کوواریانس چند متغیره تحلیل شد.

    یافته ها

    در رابطه با حافظه تفاوت معناداری بین گروه عادی و گروه های وابسته به تریاک و کراک هرویینی وجود دارد. در رابطه با توجه تقسیم شده تفاوت بین گروه عادی و وابسته به کراک و  گروه وابسته به تریاک و گروه وابسته به کراک هرویینی معنادار می باشد، در رابطه با توجه متمرکز با سرعت پردازش بالا و سرعت پردازش پایین، تفاوت معناداری بین گروه عادی و گروه های وابسته به تریاک و کراک هرویینی وجود دارد

    نتیجه گیری

    قطعه پیش پیشانی مغز که مسیول کنترل و پردازش محرک ها می باشد در اثر سوء مصرف کراک هرویینی بیشترین آسیب ها را در تکالیفی نشان می دهد که مستلزم پردازش سریع و یا پردازش تاخیری به منظور ذخیره سازی محرک می باشد. پیشنهاد می گردد پژوهشگران بعدی به بررسی آسیب شناختی و فیزیولوژیک سوء مصرف با استفاده از روش های پیشرفته تصویر برداری و ارزیابی عملکردی مغز بپردازند.

    کلیدواژگان: حافظه، توجه، کراک هروئینی و تریاک
|
  • Tayebeh Ahmadzadeh, Zeinab Karkeabadi * Pages 9-29

    The foundation of today's world is based on increasing productivity by using modern technologies and reducing costs. In road transport, the issue of promoting safety is one of the most important issues. Different approaches have been proposed to increase the safety of roads, each of which has advantages and disadvantages. The most effective options are the use of intelligent road transport systems to increase safety and reduce accidents. In this research, we have tried to compare the impact of the installation of intelligent systems and the correct location of the installation of these systems on road safety and reduction of road deaths by examining the objectives of ITS application and the impact of the installation of intelligent systems.This research, based on the descriptive-analytical method, has tried to evaluate the proper location of intelligent road transport equipment in the Shahrood-Sabzevar axis in Semnan province using the investigation and identification of strike sections. Using the analytical method, the status of existing systems Intelligent transportation has been evaluated according to technical criteria and criteria. Using the GIS location model, the location of installation of intelligent transportation systems in Shahrood has been taken. The analytical functions of multi-criteria model and need assessment of incident sections Identified by the province using ARC GIS software, GOOGLE EARTH, RMG and M AP SOURCE has been helped to select the optimal location for these systems. The results of the research show that in recent years, with the installation of intelligent road transport systems, the number of casualties in the outskirts of the province has decreased significantly. In total, the year 92, compared to the year 87, has a 37.6 percent reduction in casualties. This research, in addition to providing a template for the installation of intelligent systems in all parts of the province, can provide solutions for the optimal use of intelligent systems.

    Keywords: Intelligent Transportation System, GIS, Locating ITS Systems
  • Asad Allah Bayat, Nahid Esmail Zaei *, Mohsen Tajik Pages 31-47

    The foundation of today''''s world is based on increasing productivity by using modern technologies and reducing costs. In road transport, the issue of promoting safety is one of the most important issues. Different approaches have been proposed to increase the safety of roads, each of which has advantages and disadvantages. The most effective options are the use of intelligent road transport systems to increase safety and reduce accidents. In this research, we have tried to compare the impact of the installation of intelligent systems and the correct location of the installation of these systems on road safety and reduction of road deaths by examining the objectives of ITS application and the impact of the installation of intelligent systems. This research, based on the descriptive-analytical method, has tried to evaluate the proper location of intelligent road transport equipment in the Shahrood-Sabzevar axis in Semnan province using the investigation and identification of strike sections. Using the analytical method, the status of existing systems Intelligent transportation has been evaluated according to technical criteria and criteria. Using the GIS location model, the location of installation of intelligent transportation systems in Shahrood has been taken. The analytical functions of multi-criteria model and need assessment of incident sections Identified by the province using ARC GIS software, GOOGLE EARTH, RMG and M AP SOURCE has been helped to select the optimal location for these systems. The results of the research show that in recent years, with the installation of intelligent road transport systems, the number of casualties in the outskirts of the province has decreased significantly. In total, the year 92, compared to the year 87, has a 37.6 percent reduction in casualties. This research, in addition to providing a template for the installation of intelligent systems in all parts of the province, can provide solutions for the optimal use of intelligent systems.

    Keywords: Intelligent Transportation System, GIS, Locating ITS Systems
  • Seyyed Mohammad Shah Cheragh, Parvin Savadian Pages 49-75

    The purpose of this study is to investigate the relationship between migration and social capital of Semnan citizens and reviewing the related theoretical approaches. The aim of this study is to investigate the impact of migrants' entry on social capital. In addition, this process has been calculated based on the years of residence of citizens. Regarding the previous researches and controversies about the impact of immigrants on the migratory regions, this variable has been selected as a variable affecting the movement process of the community and determining the social indicators of the communities. The method of this research is survey and the statistical population of the citizens is urban planners. 150 of them were selected by multi-stage cluster sampling to complete the questionnaires. The results obtained by using different parametric and nonparametric tests indicate a direct relationship between immigration and social capital. It was also determined that the years of residence of citizens have a direct and strong relationship with the variable of social capital, and the more people in the host city will have a higher social capital. Finally, there are suggestions for increasing the social capital of citizens, especially immigrants

    Keywords: Immigration, social capital, socio-economic base, semnan
  • Abolfazl Taleb Safa Pages 77-89

    The research method in this article is descriptive-analytical. The results of this study show that the significant difference between statistical indicators of Semnan province and other provinces of the country, especially neighboring provinces, has created conditions that contradict and contradict in many of the issues. Planning for growth and development in the cities and villages of Semnan province is different from other provinces of the country and needs its own planning. In the field and statistical surveys, it is clear that in spite of neighboring provinces such as Tehran, Mazandaran and Khorasan Razavi, the cities and villages of Semnan province suffer from a shortage of population and many of their problems are being corrected by adding the population. With the assumption that we can plan in such a way that the province of Semnan becomes the cheapest province in terms of housing in the country. The extent of the Semnan province and its low population and climatic, dry and humid conditions in most parts of the province have led, unlike other provinces, most of the land to the state, and therefore planning to settle more population in the cities and villages of the province is very Simple and feasible.

    Keywords: Semnan Province, Population Distribution, Space Distribution
  • Seyyed Mosa Hoseini Pages 91-118

    This research is a research about the causes of youth tendency to use narcotics in this research. The statistical population of this study was a sample of 100 people and among the addicts who referred to the Coordination and Rehabilitation Headquarters of the Welfare Organization. In this study, six hypotheses were considered and examined, which ultimately confirmed all of our hypotheses. In other words, there is a significant relationship between the hypotheses and the causes of youth tendency towards narcotic drugs. The research method used to achieve the result is a survey method. However, we use two techniques, a library method, and a questionnaire for collecting information. In the present study, we tried to look at some of the transitional and superficial aspects of the definition of addiction, the characteristics of addiction addiction stages, the recognition of the personality of addicts, the history of drugs in the world and Iran, and .... At the end of the research, we also presented research suggestions, but in the future, the research constraints, such as those in the above research, would be eliminated.

    Keywords: Drug Addiction Youth Drug Abuse Rehab
  • Saied Sadeghi, Parviz Sabahi, Parvin Rafiei Nia, Somayeh Safarzade Pages 119-138
    Introduction

    Today, drug addiction is one of the biggest problems which most countries in the world are somehow involved with. The heroin crack has short and long term effects on emotion, cognition and behavior. The purpose of this study was to compare memory and attention performance in people between heroin cracks addict, opium addict and non-addict individuals.

    Method

    The statistical population of present study consisted of heroin crack addict, opium addict and non-addict individuals. Two groups of addicts were selected among clients referred to addiction treatment clinics in Shahrood. Also, non-addict group, 30 individuals, without any history of drug use, were selected from the patient's attendants by purposeful sampling. The research tools consisted of Wechsler memory test and cognitive test set using the COG LAB software. Data were analyzed using Analysis of variance Multivariable Analyze of Covariance (MANCOVA).

    Results

    There was a significant difference between the non-addict group and opium addict and heroin crack addict groups in the case of memory performance. Regarding the divided attention, the difference between non-addict group and opium addict and heroin crack addict groups is significant. Regarding the concentrated attention with high processing rate and low processing rate, there is a significant difference between non-addict group and opium addict and heroin crack addict groups.

    Conclusion

    The brain's prefrontal segment which is responsible for controlling and processing stimuli shows most injury by heroin crack abuse in duties, which requires rapid processing or delay processing for stimulus storage. It is suggested that researchers explore the pathological and physiological abuses by using advanced imaging and functional evaluation techniques in the future.

    Keywords: memory, attention, heroin crack, opium