فهرست مطالب

مجله راهور
پیاپی 38 (پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/11/24
  • تعداد عناوین: 6
|
  • محمد ترحمی، محمود صفارزاده *، سید سعید کشفی، سعید رمضان زاده صفحات 9-50
    زمینه و هدف

    نداشتن الگوی مناسب بومی مدیریت پیشگیری اعم از کیفری و غیر کیفری از جرایم و تخلفات رانندگی برای فرماندهان روسا و مدیران ترافیک شهری و راهنمایی و رانندگی جمهوری اسلامی ایران، یکی از مهم ترین مسایل پیش روی آنان در انجام ماموریت مهم پیشگیری از تخلفات و جرایم رانندگی در شرایط کنونی باشد. ازاین رو، هدف تحقیق حاضر، طراحی الگوی پیشگیری از جرایم و تخلفات رانندگی می باشد.

    روش

     این تحقیق ازنظر هدف، کاربردی- توسعه ای  و ازنظر روش های کمی گردآوری داده ها، توصیفی - پیمایشی است. جامعه آماری شامل ماموران راهنمایی و رانندگی و همچنین رانندگان متخلف اعمال قانون شده در بازه زمانی تحقیق در شهر تهران می باشند. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده و نمونه آماری شامل رانندگان و ماموران پلیس راهور به ترتیب به تعداد 264 و 277 بودند. گردآوری داده ها با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته انجام شد .

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در سطح 95/0 روابط نسبتا قوی بین متغیرها با الگوی پیشگیری از جرایم و تخلفات رانندگی وجود دارد که به ترتیب بیشترین تاثیر پیشگیری مربوط به پیشگیری رشدمدار با مقدار 8/63 (رابطه قوی)، پیشگیری کیفری با مقدار 42 (رابطه قوی)، پیشگیری اجتماعی با مقدار 1/38 (رابطه متوسط) و درنهایت کمترین مقدار مربوط به پیشگیری وضعی با مقدار 5/16 (رابطه ضعیف)  نسبت به الگوی پیشگیری از جرایم و تخلفات رانندگی می باشد. همچنین بارهای عاملی پیشگیری رشدمدار برابر با 789/0، پیشگیری کیفری با مقدار 648/0، پیشگیری اجتماعی با مقدار 617/0 و درنهایت پیشگیری وضعی برابر با 6/40 بیشتر از 4/0 است که در سطح 95/0 معنی دار می باشد.

    نتیجه گیری

     درنهایت 4 متغیر، 14 مولفه و 104 شاخص، شامل متغیر پیشگیری رشدمدار شامل برنامه های خانواده مدار، برنامه های مدرسه مدار، برای متغیر پیشگیری اجتماعی شامل محدودیت های اجتماعی، مدیریت خطر، آگاه سازی، برنامه های اجتماع محور و آموزش تخصصی پلیس، برای متغیر پیشگیری وضعی شامل گشت و حضور، کنترل نامحسوس، استفاده از دوربین و سامانه های هوشمند ثبت تخلف و درنهایت برای متغیر پیشگیری کیفری مولفه های حتمیت مجازات ها، قطعیت مجازات ها و شدت مجازات ها است.

    کلیدواژگان: پیشگیری، پیشگیری کیفری، پیشگیری غیر کیفری، جرائم و تخلفات، رانندگی
  • سید تیمور حسینی، ابراهیم داودی دهاقانی*، غلامرضا چولکی، مصطفی معصومی صفحات 51-100
    زمینه و هدف

    در چند سال اخیر جرم تصادفات ساختگی به معضل بزرگی در سطح جامعه تبدیل شده است. پژوهش حاضر به منظور بررسی دیدگاه مشارکت کنندگان مطالعه در موردبررسی عوامل موثر در ارتکاب جرم تصادفات ساختگی، شناسایی شیوه های ارتکاب آن و پیامدهای مرتبط با آن، به منظور ارایه راه کارهای پیشگیری مناسب برای مقابله با آن انجام پذیرفت. درواقع هدف اصلی پژوهش حاضر «تبیین عوامل موثر در ارتکاب جرم تصادفات ساختگی» می باشد.

    روش تحقیق

    پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر رویکرد، کیفی است که به روش تحلیل محتوای جهت دار انجام شد. جامعه مورد مطالعه این پژوهش، خبرگان نهادهای مرتبط با موضوع جرم تصادفات ساختگی و به تعداد 20 نفر بودند. انتخاب نمونه گیری به صورت نمونه گیری هدفمند تا دستیابی به اشباع داده ها ادامه داشت. ابزار مورد استفاده برای جمع آوری داده ها با استفاده از تکنیک مصاحبه های نیمه ساختاریافته بود.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش، عوامل موثر در ارتکاب جرم تصادف ساختگی به ترتیب در 4 زیر مقوله و 23 کدباز شامل: 9 کد اجتماعی و فرهنگی، 5 کد اقتصادی، 5 کد بین بخشی و 4 کد قانونی. شیوه های مورداستفاده مجرمان برای ارتکاب جرم تصادفات ساختگی در چهار زیر مقوله و 48 کدباز شامل: 6 کدباز زمانی،6 کد مکان تصادف،12 کد مشخصات فردی،8 کد نوع تصادف و برخورد، 15 کد نوع صدمات وارده. پیامدهای ارتکاب جرم تصادفات ساختگی در چهار زیر مقوله و 21 کدباز شامل: 5 کد اقتصادی،8 کد اجتماعی و فرهنگی،6 کد قانونی و 3 کد بین بخشی و درنهایت راه کارهای پیشگیری در چهار زیر مقوله و 43 کدباز شامل: 4 کد اقتصادی، 7 کد اجتماعی و فرهنگی،11 کد قانونی و 21 کد بین بخشی می باشد.

    نتایج

     بررسی عوامل دخیل، شناسایی شیوه های ارتکاب جرم تصادفات ساختگی و شناخت پیامدهای ناشی از این جرم در سطح جامعه و درنهایت راه کارهای پیشگیرانه می‎توانند نقش مفید و موثری در پیشگیری از جرم تصادفات ساختگی توسط دستگاه های مرتبط ایفا کند و آن ها را به سمت بهره گیری از تمام ظرفیت ها برای برطرف نمودن موانع و مشکلات موجود در مبارزه بی امان با این پدیده رهنمون سازد.

    کلیدواژگان: تصادف ساختگی، پیشگیری از تصادف ساختگی، پیامدهای تصادف ساختگی، بسترها و زمینه های تصادف ساختگی
  • لیلا ذوقی*، نجیبه فدوی کنک سفلی صفحات 101-130
    زمینه و هدف

    شیوع تلفات رانندگی در ایران هرروز در حال افزایش است و بررسی ها نشان می دهد که عامل انسانی در این تلفات بیشترین سهم را دارد؛ بنابراین برای کاهش تلفات، هزینه ها و صدمات ناشی از حوادث رانندگی به بعد انسانی آن بیشتر توجه کرد. در واقع باید افراد با رانندگی های تهاجمی و تخلفات ناشی از آن را در شرایط روانی و شخصیتی افراد جست وجو نمود. تا جایی که برخی معتقدند که هرکس هرطور می راند، زندگی می کند. هدف تحقیق حاضر بررسی الگوی اضطراب مرگ بر اساس ویژگی های شخصیتی با میانجی گری تنظیم شناختی هیجان در رانندگان جوان شهر بجنورد بود.

    روش

    این تحقیق ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر روش های کمی گردآوری داده ها توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه رانندگان جوان شهر بجنورد بود که تعداد آن ها 445 نفر بود که تعداد 206 نفر به روش نمونه‏گیری تصادفی ساده انتخاب و مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه های استاندارد تنظیم شناختی هیجان (2006)، پرسش نامه ویژگی های شخصیتی نیو (1995) و پرسش نامه اضطراب مرگ تمپلر (1970) بود و برای بررسی مدل از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق به وسیله نرم افزار« amos » نشان داد که مدل پیشنهادی با داده ها برازش داشته و متغیر تنظیم هیجانی نقش میانجی کامل را بین ویژگی های شخصیتی و اضطراب مرگ را داراست؛ یعنی سازه تنظیم هیجانی می تواند تبیین کننده رابطه ویژگی های شخصیتی با اضطراب مرگ در رانندگان جوان باشد.

    نتایج

    با توجه به یافته های پژوهش برای تبیین رابطه ویژگی های شخصیتی و اضطراب مرگ می توان از سازه تنظیم هیجان کمک گرفت. درنتیجه پیشنهاد می شود برای کاهش اضطراب مرگ در رانندگان جوان و بهبود وضعیت رانندگی و کاهش تخلفات، آموزش های تنظیم هیجانی برای رانندگان درنظرگرفته شود.

    کلیدواژگان: اضطراب مرگ، ویژگی های شخصیتی، تنظیم شناختی، رانندگان جوان
  • محسن زاهدی*، سعید خانی، سید شهاب حسنی نسب، مهدی عباسی صفحات 131-162
    زمینه و هدف

    عوامل بسیاری ازجمله ابعاد رفتاری و نگرشی انسان بر ارتکاب تخلفات رانندگی اثر می گذارند. این پژوهش با رویکرد جامعه شناختی و بر اساس ادبیات نظری مربوط به کنش و رفتار اجتماعی، به ویژه نظریه عمل منطقی و رفتار برنامه ریزی شده نقش فرهنگ و نگرش به رانندگی در ارتکاب تخلفات را در بین رانندگان تاکسی‎های اینترنتی شهر سنندج بررسی کرده است.

    روش

    پژوهش حاضر از سنخ مطالعات کمی است که به روش پیمایشی انجام شد. جامعه آماری پژوهش، رانندگان «اسنپ» در سنندج با جمعیت تقریبی 10000 نفر بوده و با توجه به جدول کرجسی و مورگان تعداد 373 نمونه برآورد گردید. نمونه ها به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه محقق‎ساخته بود. برای تحلیل داده‏ها از آماره‏های تک‏متغیره، آزمون ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندمتغیره به‏روش هم زمان و تحلیل مسیر استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که برخی از ابعاد فرهنگ رانندگی درزمینه تخلفات رانندگی نقش مهم تری دارند؛ به طوری که فرهنگ رانندگی ضعیف‎تر با میزان تخلفات رانندگی بیشتر همراه بوده و عکس آن نیز صادق است. همچنین نگرش رانندگی مثبت تر با میزان تخلفات رانندگی کمتر و نگرش رانندگی منفی تر با میزان تخلفات بیشتری همراه بوده است. میانگین تخلفات در رانندگانی با سن کمتر، مجرد و افرادی که تعداد سال های کمتری از اخذ گواهی نامه آن ها گذشته است نیز بیشتر بوده است. تحلیل چندمتغیره  نشان داد که متغیر های وضعیت تاهل، مسیولیت اجتماعی، مشارکت و الگوپذیری درمجموع 5/25 درصد از تغییرات متغیر وابسته را توضیح می‎دهند.

    نتیجه گیری

     نتایج این تحقیق نشان می دهد که مسیولیت اجتماعی، از مهم ترین و قوی ترین متغیر های اثرگذار بر تخلفات رانندگی است و لذا می بایست در برنامه های آموزشی و سیاست گذاری ها بیشتر موردتوجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: فرهنگ و نگرش رانندگی، تخلفات رانندگی، رانندگان اسنپ، سنندج
  • وحید صمدپور صفحات 163-192
    زمینه و هدف

    مدل های پیش بینی تصادفات رانندگی می توانند به درک علل وقوع تصادفات کمک کرده و وقوع آن ها را در شرایط خاص پیش بینی کنند. این مطالعه باهدف ایجاد یک مدل پیش بینی تصادفات برای بزرگراه یزد - انار به عنوان بخشی از کریدور حمل ونقل جاده ای شمال به جنوب کشور با استفاده از روش منطق فازی انجام و در ادامه، تحلیل حساسیت راهبردهای مختلف کاهش تصادف برای کمک به تصمیم گیرندگان برای اجرای اصلاحات مناسب ارایه شده است.

    روش

    روش ارایه شده در این تحقیق استفاده از منطق فازی برای پیش بینی و تحلیل حساسیت عوامل موثر بر تصادفات می باشد که ممکن است در طول سال اتفاق بیفتد. داده های این تحقیق، تصادفات بزرگراه یزد -انار در ده سال اخیر و متغیرهای تحقیق شامل عرض جاده، شرایط روسازی جاده، متوسط حجم ترافیک ساعتی، سرعت، تعداد نقاط دسترسی به بزرگراه و وضعیت علایم راهنمایی و رانندگی می باشند. با انجام تحلیل حساسیت، گام های مناسب و اقدامات احتیاطی در جهت نیل به کاهش تصادفات پیشنهادشده است.

    یافته ها

     یافته های تحقیق نشان داد که سیستم منطق فازی پیشنهادی، یک پیش بینی دقیق و پایدار از تعداد تصادفات رانندگی با ضریب تعیین بیش از 87 درصد را به دست می دهد.

    نتیجه گیری

     اجرای برنامه های پیشنهادی کوتاه و بلندمدت حاصل از تحلیل حساسیت عوامل موثر بر تصادفات رانندگی، به ترتیب تصادفات را به میزان 2/15 درصد و 3/42 درصد کاهش خواهد داد.

    کلیدواژگان: تحلیل حساسیت، تصادفات ترافیکی، مدل پیش بینی، منطق فازی
  • طاها عشایری *، سمانه السادات سرکشیکیان، محمد مهتری آرانی، موسی سعادتی صفحات 193-234
    زمینه و هدف

    جهان امروز و توسعه فناوری و صنعت مدرن، سبک زندگی را به رانندگی نیازمند کرده است. به طوری که در فرهنگ جوامع، رانندگی و داشتن خودرو به یک سرمایه اجتماعی- اقتصادی تبدیل شده است. در این میان همه شهروندان، قوانین رانندگی را رعایت نمی کنند. تخلف از هنجارهای ترافیکی، تعارض با پلیس در هنگام جریمه و ثبت تخلف و تمایل به گریز از قانون به عنوان یک رفتار خوشایند و لذت بخش، در کنشگرانی دیده می شود که با خودرو در سطح شهر یا در جاده های برون شهری رفت وآمد می کنند. حجم تخلفات رانندگی در ایران، باوجود جرایم و هزینه های انجام تخلفات و همچنین پایش و نظارت مداوم و رسمی، در حال افزایش بوده و به عنوان یکی از معضلات اصلی  پلیس راهور ناجا مطرح است به طوری که بخش قابل توجهی از زمان و انرژی نیروی انسانی پلیس را معطوف خود کرده است.  هدف نهایی این پژوهش، مطالعه عوامل موثر بر تخلفات رانندگی در ایران به روش cma2 است.

    روش

    روش تحقیق از نوع کمی (فرا تحلیل)، ابزار آن، پرسش نامه معکوس، بازه زمانی 1382تا 1399، روش نمونه گیری از نوع هدفمند- غیراحتمالی و جامعه آماری آن شامل 36 پژوهش بوده که از آن بین، 25 نمونه سند پیمایشی انتخاب شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که تخلفات رانندگی در ایران تحت تاثیر عوامل سرمایه ای (0.381= Effect size)، کنترلی (0.282= Effect size)، رفتاری (0.204= Effect size)، ساختاری (0.189= Effect size)، اخلاقی (0.198= Effect size) و جمعیتی- زمینه ای (0.281= Effect size) بوده و درمجموع متغیرهای فوق توانسته اند 0.289 از تخلفات رانندگی را تبیین نماید.

    نتیجه گیری

    بر این اساس، آن چه ارتباط قواعد ترافیکی (راهنمایی و رانندگی) را با رانندگان پیوند می زند، میزان سرمایه اجتماعی- فرهنگی، هم نوایی با نهادهای کنترلی (عدم احساس تعارض و تضاد با نهاد انتظامی، احترام به پلیس در هنگام ثبت تخلف، مردمی سازی نظارت بر عملکرد رانندگان) و پنداشت از خود در برابر جامعه (عدم احساس تبعیض-بی عدالتی، عدم احساس ناکامی، احترام به هویت خود به مثابه شهروند فرهنگی) است.

    کلیدواژگان: تخلفات رانندگی، آنومی اجتماعی، کنترل اجتماعی، فرا تحلیل
|
  • Mohammad tarahomi, Mahmoud Saffarzadeh*, seyed saeid kashfi, saeid Ramzanzadeh Pages 9-50
    Background and Aim

    Lack of an appropriate local model of management, both criminal and non-criminal of crime and traffic violations for commanders and managers of urban traffic and traffic managers of the Islamic Republic of Iran, is one of the most important issues facing them in carrying out important prevention mission in driving violations and offenses in the current situation. Therefore, the purpose of this study is to design a model for the prevention of driving offenses.

    Method

    This research is applied-developmental in terms of purpose and descriptive-survey in terms of quantitative methods of data collection. The statistical population includes traffic police officers in Tehran, as well as drivers who violated the law in the investigation period. Simple random sampling and statistical sample included 264 and 277 drivers and traffic police officers, respectively. Data were collected using a researcher-made questionnaire and data were analyzed using SPSS and Smart PLS statistical software.

    Findings

    It showed that at the level of 0.95, there is a relatively strong relationship between the variables with the pattern of crime prevention and driving violations, which has the highest effect of prevention related to the prevention of circuit growth with 63.8 (strong relationship), criminal prevention with 42 (Strong relationship), social prevention with a value of 38.1 (moderate relationship) and finally the lowest value related to situational prevention with a value of 16.5 (weak relationship) compared to the pattern of prevention of crimes and driving violations. Also, the factor loads of developmental prevention are equal to 0.789, criminal prevention is equal to 0.648, social prevention is equal to 0.617 and finally situational prevention is equal to 40.6 which are more than 0.4 which is at the level of 0.95. It is meaningful.

    Results

    Finally, 4 variables, 14 components and 104 indicators including growth-oriented prevention variables including family-oriented programs, school-based programs, for social prevention variables including social constraints, risk management, awareness, program Community-based and specialized police training, for the situation prevention variable including patrolling, intangible control, use of cameras and intelligent systems for recording violations, and finally for the criminal prevention variable components of punishment certainty, certainty of punishments and The severity of the punishments.

    Keywords: Prevention, Criminal Prevention, Non-Criminal Prevention, Crimes, Offenses, Driving
  • seyyed Teymoor hosseyni, Ebrahim Davoodi dehaghani*, Gholamreza choulaki, mostafa masoumi Pages 51-100
    Background and Aim

    In the last few years, the crime of fake accidents has become a major problem in the community. In the present study appropriate prevention measures were taken to deal with it. In fact, the main purpose of this study is to "explain the effective factors in committing the crime of fake accidents."

    Method

    The research is applied in terms of purpose and qualitative approach, which was done by directional content analysis. The study population of this study consisted of 20 experts related to the subject of investigating and dealing with fake accidents in the form of purposeful sampling until sampling of data was achieved. The dependent used to collect data using semi-structured interview technique.

    Findings

    Based on the research findings, the effective factors in committing the crime of fake accident in 4 subcategories and 23 open codes, including 9 social and cultural codes, 5 economic codes, 5 interdepartmental codes and 4 legal codes, respectively; Methods used by criminals to commit fake accidents in four subcategories and 48 open codes, including 6 time zone codes, 6 accident location codes, 12 personal identification codes, 8 accident type codes, 15 injury type codes; consequences of fake accident crimes in four sub categories and 21 open codes. It includes 5 economic codes, 8 social and cultural codes, 6 legal codes and 3 inter-sectoral codes, and finally prevention strategies in four subcategories and 43 open codes include 4 economic codes, 7 social and cultural codes, 11 legal codes and 21 inter-sectoral codes.

    Results

    Investigating the factors involved, identifying the methods of committing the crime of fake accidents, and recognizing the consequences of this crime at the community level and finally preventive strategies can play a useful and effective role in preventing the crime of fake accidents by related devices. Guide the use of all capacities to remove obstacles and problems in the relentless fight against this phenomenon.

    Keywords: Fake accident, Fake accident prevention, Consequences of fake accident, Contexts, contexts of fake accident
  • leila zoghi *, najibe fadavi kanksofla Pages 101-130
    Background and Aim

    The prevalence of traffic casualties in Iran is increasing every day and studies show that the human factor has the largest share in these casualties. Therefore, in order to reduce casualties, costs and injuries caused by traffic accidents, more attention was paid to its human dimension. In fact, people with aggressive driving and the violations caused by it should be searched in the psychological and personality conditions of people. The aim of the present study was to investigate the pattern of death anxiety based on personality traits mediated by cognitive emotion regulation in young drivers in Bojnourd.

    Method

    This research was applied in terms of purpose and descriptive-correlational in terms of quantitative methods of data collection. The statistical population of this study included all young drivers in Bojnourd, whose number was 445 people. A total of 206 people were selected and evaluated by simple random sampling. Data collection tools included standard cognitive emotion regulation questionnaires (2006), Neo Personality Traits Questionnaire (1995) and Templer Death Anxiety Questionnaire (1970). Structural equation modeling was used to study the model.

    Findings

    The findings of the study by amos software showed that the proposed model fits the data and the emotional regulation variable has a complete mediating role between personality traits and death anxiety. That is, the structure of emotional regulation can explain the relationship between personality traits and death anxiety in young drivers.

    Results

     According to the research findings, to explain the relationship between personality traits and death anxiety, emotion regulation structure can be used. Therefore, it is suggested to Emotional adjustment should be considered for drivers.

    Keywords: Death Anxiety, Personality Traits, Cognitive Regulation, Young Drivers
  • Mohsen Zahedi*, Saeid Khani, Seyyeh SHahab Hasani Nasab, Mahdi Abbasi Pages 131-162
    Background and Aim

    Many factors, including human behavioral and attitudinal dimensions, effect on the perpetration of driving violations. This study has investigated the role of culture and attitude to driving in outbreak of violations among Internet taxi drivers in Sanandaj, with a sociological approach and based on the theoretical literature related to social action and behavior, especially the theory of rational action and planned behavior.

    Method

    This study is a quantitative research and was conducted by survey method in 2020 year. The data collection tool was a researcher-made questionnaire that was verified in terms of validity and reliability. The statistical population of the study was SNAP drivers in Sanandaj with an approximate population of 10,000 people and according to Krejcie and Morgan table, 373 samples were estimated. The samples were selected by simple random sampling. To analyze the data Univariate statistics, Pearson correlation coefficient, enter method multivariate regression analysis and path analysis was used.

    Results

    The results showed that some aspects of driving culture have a more important role in the driving violations; so that a weaker driving culture is associated with more violations and vice versa. Also, a more positive driving attitude was associated with less violations and a more negative driving attitude was associated with more violations. The average of violations rate was higher in younger, single drivers, and people who hold their obtaining certificate for a shorter time. Multivariate analysis showed that the variables of marital status, social responsibility, participation and pattern ability can explain together 25.5% of changes in the dependent variable.

    Results

    According to the results of this study, social responsibility is one of the most important and strongest variables affecting driving violations and therefore should be given more attention in educational programs and policies.

    Keywords: Driving culture, attitude, Driving violations, SNAP drivers, Sanandaj
  • Vahid Samadpour * Pages 163-192
    Background and Aim

    Traffic accident prediction models can help to understand the causes of accidents and predict their occurrence in specific situations. The aim of this study was to create a crash prediction model for Yazd-Anar highway as part of the north-south road transport corridor using fuzzy logic method and to further analyze the sensitivity of different crash reduction strategies to help make a decision. Recipients are provided to implement appropriate corrections.

    Method

    The method presented in this research is the use of fuzzy logic to predict and analyze the sensitivity of factors affecting accidents that may occur during the year. The data of this research are Yazd-Anar highway accidents in the last ten years and the research variables include road width, road pavement conditions, average hourly traffic volume, speed, number of access points to the highway and the status of traffic signs. By performing sensitivity analysis, appropriate steps and precautions have been suggested in order to reduce accidents.

    Findings

    The research findings showed that the proposed fuzzy logic system provides an accurate and stable prediction of the number of traffic accidents with a coefficient of determination of more than 87%.

    Results

    Implementation of short-term and long-term programs resulting from the sensitivity analysis of factors affecting traffic accidents will reduce accidents by 15.2% and 42.3%, respectively.

    Keywords: Sensitivity analysis, Traffic accidents, Prediction Model, Fuzzy Logic
  • Taha Ashasyeri *, smaneh sarkeshian, mohamad mehtari, moosa saadati Pages 193-234
    Background and Aim

    Today's world and the development of modern technology and industry and lifestyle has required driving. In the culture of societies, driving and owning a car has become a socio-economic asset. In the meantime, not all citizens obey the traffic law, violation of traffic norms, conflict with the police during fines and registration of violations and the desire to break the law as a pleasant and enjoyable behavior, is seen in activists who drive in the city or They are moving around and also the volume of traffic violations in Iran, despite the crimes and costs of violations as well as official control, is increasing and is part of the main issues of the IRIPF corridor as it takes up part of the time and energy of IRIPF manpower. Finally, the purpose of this study is to study the factors affecting driving violations in Iran by cma2 method.

    Method

    Quantitative research method (meta-analysis), its instrument, inverse questionnaire, period 2011-2021, purposive-non-probabilistic sampling method, the statistical population of which is 36 researches in which 25 samples of survey document have been selected.

    Findings

    The results show that driving violations in Iran under the influence of capital factors (Effect size = 0.381), control (Effect size = 0.282), behavioral (Effect size = 0.204), structural (Effect = 0.189) size), ethical (Effect size = 0.198) and demographic-contextual (Effect size = 0.281) and in total, the above variables have been able to explain 0.289 of traffic violations.

    Results

    Accordingly, what links traffic rules (traffic and driving) with drivers. The level of socio-cultural capital, compliance with control institutions (no sense of conflict with the police, respect for the police when recording violations, democratization of drivers' performance monitoring) and self-concept in front of society (no sense of discrimination-injustice) Lack of failure is respect for one's identity as a cultural citizen.

    Keywords: Driving Violations, Social Anomie, Social Control, Meta-Analysis