فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال شانزدهم شماره 1 (بهمن و اسفند 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رویا حاجی علی بابایی، رضا شاپوری*، معصومه بیگ صفحات 1-16
    زمینه و اهداف

      سودوموناس آیروژینوزا پاتوژنی فرصت طلب بوده و آلژینات از مهم ترین شاخص های بیماری زایی آن است. هدف این مطالعه بررسی ایمنی زایی کونژوگه آلژینات سودوموناس آیروژینوزا با اگزوتوکسین A به عنوان کاندیدای واکسن در موش است.

    مواد و روش کار

      برای تهیه آلژینات از سویه موکوییدی سودوموناس آیروژینوزا 6494و سویه استاندارد PAO1 برای جداسازی اگزوتوکسین A استفاده شد. آلژینات به وسیله رسوب دادن با اتانول سرد، دیالیز، هضم آنزیمی و کروماتوگرافی استخراج و برای افزایش ایمنی زایی، آنتی ژن به اگزوتوکسین A از ADH به عنوان فاصله گذار و EDAC به عنوان لینکر استفاده گردید. تست های تاییدی مشخص کرد که کونژوگه حاصل فاقد سمیت مشخص و تب زایی بود. چهار گروه موش BALB/c ماده (هر گروه شامل 15 موش) انتخاب شدند که گروه اول با ALG ، گروه دوم با D-ALG-ETA ، گروه سوم با ETA و گروه چهارم، به عنوان گروه شاهد با نرمال سالین واکسینه شدند. واکسیناسیون با سه دوز تزریقی با فواصل دو هفته ای انجام و پاسخ های آنتی بادی با روش الایزا برای IgG تام،IgG3 ، IgG2b IgG2a ، IgG1 در نمونه های سرمی اندازه گیری شد.

    یافته ها

      پس از دومین و سومین تزریق، با ALG-ETA افزایش چشم گیری در میزان تیتر آنتی بادی ها بر علیه ALG-ETA در مقایسه با ALG خالص نشان دادند. در تزریق سوم نسبت به تزریق اول کونژوگه، تیتر آنتی بادی هایIgG2a, IgG2b, IgG, IgG1, IgG3 علیه آلژینات به ترتیب 9/2، 10، 5/2، 3 و 2/9 برابر افزایش یافت.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان می دهدکه ALG سودوموناس آیروژینوزا آنتی بادی های ضد ALG را در فرم کونژوگه با اگزوتوکسین A افزایش داده و می توانند یک ادجوانت مناسب به شمار بیایند.

    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، آلژینات، اگزوتوکسینA، کونژوگاسیون، الایزا
  • ایمان دهقانی چم پیری، زهرا بم زاده*، ابراهیم رحیمی، لیلا روحی صفحات 17-34
    زمینه و اهداف

      در ایران فراورده های لبنی محلی زیادی وجود دارد که حاوی باکتری های اسیدلاکتیک هستند. هدف از این مطالعه، جداسازی و شناسایی باکتری لاکتوباسیلوس برویس از پنیر محلی شهرستان بازفت با استفاده از روش های بیوشیمیایی و مولکولی و بررسی ویژگی های ضدمیکروبی آن در شرایط آزمایشگاهی است.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه از 10 نمونه پنیر محلی بازفت، چهارمحال بختیاری نمونه برداری انجام شد. پس از انتقال به آزمایشگاه رقت سازی تا 6-10 انجام و در محیط MRS کشت انجام شد. سپس باکتری های باسیلی شکل و گرم مثبت جداسازی شدند و به کمک روش های بیوشیمیایی شناسایی شدند. سپس به منظور تایید سویه جداسازی شده، استخراج ژنوم لاکتوباسیلوس برویس شناسایی شده انجام و تکثیر با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) انجام گرفت. در نهایت محصول PCR برای تعیین توالی به شرکت سیناکلون ارسال گردید. خاصیت ضد میکروبی مایع رویی کشت لاکتوباسیلوس برویس علیه عوامل بیماری زای اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس اوریوس، سالمونلا تیفی موریوم، سودوموناس آیروژینوزا و انتروکوکوس فکالیس به کمک روش دیسک و چاهک مورد بررسی قرار گرفت. همچنین حساسیت آنتی بیوتیکی به روش استاندارد CLSI ارزیابی شد.

    یافته ها

      از نمونه های پنیرمحلی شش گونه لاکتوباسیلوس شناسایی شد. لاکتوباسیلوس برویس منتخب توان ضد میکروبی مناسبی در مقابل پنج باکتری بیماری زا از خود نشان دادند، بیشترین اثر مهار کنندگی بر علیه سالمونلا تیفی موریوم طی روش چاهک با میانگین قطر هاله عدم رشد 15/3 میلی متر و کمترین اثر مهارکنندگی بر علیه انتروکوکوس فکالیس در روش دیسک با قطر هاله عدم رشد 8/6 میلی متر از خود نشان داد. همچنین نسبت به آنتی بیوتیک های ونکومایسین و جنتامایسین مقاوم، نسبت به کانامایسین و نالیدیکسیک اسید نیمه حساس و نسبت به اریترومایسین، تتراسایکیلین، آمپی سیلین و کلرامفنیکل حساس بود.

    نتیجه گیری

     سویه لاکتوباسیلوس برویس جدا شده از پنیر محلی بازفت توانایی ضدمیکروبی مناسبی دارد و با انجام آزمون های in vitro و in vivo بیشتر می توان از این سویه بومی در داروها و مواد غذایی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس برویس، باکتری های بیماری زا، مقاومت آنتی بیوتیکی، پنیر محلی
  • مینا ذوالفقاری، بهزاد خوانساری نژاد، زینب حمزه لو، اعظم احمدی، حمید ابطحی* صفحات 35-42
    زمینه و اهداف

      عفونت های جنسی منتقل شده توسط باکتری یکی از مشکلات درمانی و اجتماعی در سراسر جهان است. روش Real-time PCR  یکی از حساس ترین روش های تشخیصی و غربالگری این عفونت ها است. هدف از این مطالعه شناسایی همزمان کلامیدیا تراکوماتیس و مایکوپلاسما ژنیتالیوم با استفاده از TaqMan duplex real-time polymerase chain reaction بود.

    مواد و روش کار

      در مطالعه حاضر از DNA استخراج شده از زنان مبتلا به عفونت واژن موجود در بانک مرکز تحقیقات پزشکی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران استفاده شد. duplex real-time PCR برای تشخیص کلامیدیا تراکوماتیس و مایکوپلاسماژنیتالیوم در 110 نمونه واژینال و اندوسرویکال مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تایید عملکرد تشخیصی روش طراحی شده، آزمایش ها با یک کیت تشخیصی تجاری مقایسه شدند.

    یافته ها

      اندازه آمپلیکون های 135 جفت باز OmpA و 145 جفت باز MgPa، نشان دهنده اجرای درست مراحل طراحی پرایمرها بود. تجزیه و تحلیل پانل STI انسانی هیچ واکنش متقابلی را در روش نشان نداد. حساسیت و ویژگی روش تشخیصی طراحی شده TaqMan duplex Real-time PCR به ترتیب 97% و 75% در مقایسه با کیت تشخیصی تجاری بود.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که تکنیکTaqMan duplex real-time PCR  استفاده شده، اختصاصی و مقرون به صرفه است و می تواند جایگزینی عالی برای کیت های تجاری برای تشخیص همزمان کلامیدیا تراکوماتیس و مایکوپلاسما ژنیتالیوم باشد. اگر چه محدودیت این روش هزینه بالای آن است، اما این عیب به میزان قابل توجهی با روش مالتی پلکس برطرف شده است.

    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، مایکوپلاسما ژنیتالیوم، Real-time PCR، تشخیص همزمان، TaqMan
  • هادی سرخی، فاضله شاه حسینی، محمود حاجی احمدی، اباذر پور نجف، مهرداد حلاجی، محسن محمدی* صفحات 43-48
    زمینه و اهداف

      عفونت دستگاه ادراری یکی از شایع ترین عفونت ها در کودکان است. استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک ها منجر به افزایش سویه های مقاوم و همچنین انتقال این عوامل مقاوم به سایر پاتوژن ها شده است. لذا این مطالعه به منظور پیگیری روند مقاومت در یک دوره 9 ساله در کودکان مبتلا به عفونت ادراری مراجعه کننده به بیمارستان کودکان امیرکلا (شمال ایران) طراحی شد.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه مقطعی، کلیه کودکان مبتلا به عفونت ادراری بین سال های 1994 تا 1998 و 2013 تا 2018 با دامنه سنی 1 ماه تا 18 سال وارد مطالعه شدند. اطلاعات مربوط به یک دوره 9 ساله مانند سن، جنس، مشخصات مقاومت آنتی بیوتیکی، نتایج کشت ادرار و سابقه عفونت ادراری به صورت گذشته نگر از پرونده بیماران جمع آوری شد. موارد بر اساس معیارهای بالینی و میکروبیولوژیکی انتخاب شدند. حساسیت ضد میکروبی با روش انتشار دیسک کربی-بایر تعیین شد.

    یافته ها

      اشرشیاکلی غالب ترین ارگانیسم جدا شده از نمونه ادرار بود. بیشترین مقاومت دارویی مربوط به سفازولین (83/3 درصد) بود. مقاومت به نیتروفورانتویین در کودکان بالای 5 سال بیشتر بود (0/001≤p). همچنین الگوی مقاومت به جنتامایسین، آمیکاسین، سفتریاکسون، سفالکسین و ایمی پنم در زنان و مردان متفاوت بود (0/05>p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که قابلیت استفاده از برنامه تلفن همراه ماسک برای پیشگیری از کووید-19 بسیار عالی بود. همچنین توسعه دهندگان برنامه های تلفن همراه سلامت محور می توانند از یافته های این مطالعه برای بهبود طراحی و توسعه برنامه های کاربردی سلامت محور خود در دستیابی به نتایج مطلوب تر استفاده کنند.

    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، عفونت مجاری ادراری، کودکان، ایران
  • حمیدرضا سعیدنیا، مهرداد کرجی زاده، زهرا محمدزاده، شادی عبدلی، محمد حسن زاده* صفحات 49-55
    زمینه و اهداف

      فناوری اطلاعات سلامت به افراد در پیشگیری از کرونا کمک می کند. تابحال چندین برنامه فناوری اطلاعات سلامت برای جلوگیری از کروناویروس در جهان توسعه یافته است. با این حال، سطح کیفیت این برنامه ها نامشخص است. به این ترتیب، هدف این مطالعه ارزیابی قابلیت استفاده از برنامه تلفن همراه ماسک است که برای مبارزه با کووید-19 طراحی شده است.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه برنامه تلفن همراه ماسک در دو مرحله ارزیابی می شود. در مرحله اول، 5 متخصص با استفاده از 10 اصل کلی جایکوب نیلسن، و در مرحله دوم، 124 کاربر با استفاده از پرسشنامه کاربرد پذیری سیستم (SUS) برنامه را ارزیابی کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.

    یافته ها

      برنامه کاربردی ماسک در ارزیابی که توسط متخصصان انجام شد، در پیشگیری از خطا و انعطاف پذیری و کارآیی ضعیف بود. در روش سنجش مبتنی بر کاربران، امتیاز استفاده از این برنامه 89 از 100 بود که برابر است با سطح عالی و درجه A.

    نتیجه گیری

     نتایج نشان داد که قابلیت استفاده از برنامه تلفن همراه ماسک برای پیشگیری از کووید-19 بسیار عالی بود. همچنین توسعه دهندگان برنامه های تلفن همراه سلامت محور می توانند از یافته های این مطالعه برای بهبود طراحی و توسعه برنامه های کاربردی سلامت محور خود در دستیابی به نتایج مطلوب تر استفاده کنند.

    کلیدواژگان: قابلیت پذیری، ارزیابی برنامه کاربردی، کووید-19، سلامت، مراقبت های بهداشتی، ارزیابی اکتشافی، ارزیابی مبتنی بر کاربر
  • سهیلا برزگر، محسن ارزنلو، امیر تیمورپور، مجید اسمعیلی زاد، مهدی یوسفی پور، جعفر محمدشاهی، رقیه تیمورپور* صفحات 56-65
    زمینه و اهداف

      اینتگرون ها نقش مهمی در انتقال  ژن های مقاومت دارویی در بین باکتری ها دارند. هدف از این مطالعه تعیین شیوع اینتگرون ها و ژن های ESBL در ایزوله های اشریشیاکلی جمع آوری شده از بیماران مبتلا به عفونت ادراری مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی استان اردبیل طی سال های 97-96 بود.

    مواد و روش کار

      از 163 نمونه، 138 نمونه (84/7%) دارای مقاومت چندگانه بودند. کمترین مقاومت آنتی بیوتیکی به نیتروفورانتویین (1/2%) و بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی به آمپی سیلین (89/6%) بود. اینتگرون کلاس 1 در 39/9 درصد نمونه ها و اینتگرون کلاس 2 در 14/1 درصد نمونه ها مشاهده گردید. اینتگرون کلاس 3 در هیچ یک از نمونه ها شناسایی نشد. بر اساس روش انگشت نگاری ERIC-PCR، 4 کلاستر شناسایی شد.

    یافته ها

      میانگین سنی بیماران 5/7±34/1 سال بود که 59/5 درصد آن ها مرد و 40/5 درصد زن بودند. از مجموع بیماران 56 درصد سوء مصرف کننده مواد، 35 درصد رفتارهای جنسی پرخطر، 56 درصد سابقه زندان و 33 درصد همسران معتاد داشتند. 37 نمونه استخراج شده با موفقیت تعیین توالی شدند. از بین نمونه های مورد مطالعه (37 نفر)، 28 بیمار دارای جهش همزمان YIDD و FLMAQ، 1 بیمار YINN و FLIPH و 1 بیمار YIDD و FSLAQ داشتند.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد که سطح مقاومت چند دارویی افزایش یافته و سیاست های مصرف آنتی بیوتیک باید تغییر کند. همچنین با توجه به ارتباط معنی دار بین وجود اینتگرون ها و مقاومت به آنتی بیوتیک ها، این عناصر به گسترش مقاومت دارویی کمک می کنند.

    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، عفونت ادراری، مقاومت چند دارویی، اینتگرون
  • فاطمه دولتی، عماد بهبودی، ملیحه نادری، ایرج شهرامیان، عبدالوهاب مرادی* صفحات 66-75
    زمینه و اهداف

      جهش های مقاومت دارویی عناصر کلیدی در شکست درمان طولانی مدت عفونت های ویروس هپاتیت B (HBV) و ویروس نقص ایمنی انسانی (HIV)  هستند. جهش در موتیف YMDD در ژن P ویروس HBV مهمترین عامل در مقاومت دارویی ضد ویروسی (به ویژه لامیوودین) است. این مطالعه با هدف ارزیابی موتیف YMDD و سایر جهش های ژن پلیمراز در افراد مبتلا به عفونت همزمان HBV و HIV انجام شد.

    مواد و روش کار

      همه بیماران وارد مطالعه شده تحت درمان با لامیوودین بودند. نمونه خون از 37 بیمار HBV/HIV مثبت جمع آوری شد و DNA استخراج شد. ژن P با روش PCR با پرایمرهای مناسب تکثیر شد. محصولات PCR برای تشخیص جهش در ژن P بهMacrogen  (کره جنوبی) ارسال شد. برای بررسی جهش های ژن P، توالی های به دست آمده با ژن پلیمراز توالی استاندارد (Okamoto) HBV در بانک ژن (شماره دسترسیAB033559) مقایسه شدند.

    یافته ها

      میانگین سنی بیماران 5/7±34/1 سال بود که 59/5 درصد آن ها مرد و 40/5 درصد زن بودند. از مجموع بیماران 56 درصد سوء مصرف کننده مواد، 35 درصد رفتارهای جنسی پرخطر، 56 درصد سابقه زندان و 33 درصد همسران معتاد داشتند. 37 نمونه استخراج شده با موفقیت تعیین توالی شدند. از بین نمونه های مورد مطالعه (37 نفر)، 28 بیمار دارای جهش همزمان YIDD و FLMAQ، 1 بیمار YINN و FLIPH و 1 بیمار YIDD و FSLAQ داشتند.

    نتیجه گیری

      به طور خلاصه، انواع مقاوم به دارو در اکثر بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن (CHB) B و HIV قابل تشخیص است. در نتیجه جهش، راهبردهای درمانی گاهی موثر نیستند. بنابراین، شناسایی و نظارت بر جهش های مقاومت دارویی بسیار مهم است.

    کلیدواژگان: HBV، HIV، عفونت همزمان، جهش، ژن P
  • سوهاد هادی محمد*، محند محسن احمد، نرجس عبدالعمار عبدالردا، هدی حیدر عبد العباس، زینب محمدعلی، زهرا زحیر عابد الوهاب، زینب علی محسن، زهرا جلیل حاسم محمد، زهرا عبدالحمزه محمد، نور یحیی عابید زیاد صفحات 76-82
|
  • Roya Haji Ali Babaei, Reza Shapoori*, Masoumeh Beig Pages 1-16
    Background and Objective

     Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic pathogen, and alginate is its most important factor in pathogenicity. The objective of the study is the immunogenicity evaluation of P. Pseudomonas aeruginosa alginate conjugated to exotoxin A as a vaccine candidate in mice.

    Materials and Methods

     The mucoid strain of Pseudomonas aeruginosa 6494 was used to prepare alginate, and the separation of exotoxin A was done with the standard strain of PAO1. Alginate was extracted by means of sedimentation with cold ethanol, dialysis, enzymatic digestion and chromatography. To improve immunogenicity, purified antigen was coupled to exotoxin A with ADH as a spacer and EDAC as a linker. Based on confirmation tests, the resulting conjugate was devoid of specific toxicity and pyrogenic effect. Four groups of BALB/c female mice (each group was included 15 mice) were selected in the next step. The first group with the ALG, the second group with the D-ALG-ETA, and the third one with the ETA were vaccinated. The fourth group (control group) was vaccinated with normal saline. Vaccination was performed in three injectable doses with two-week intervals. Subsequently, serum samples were collected, and antibody responses were measured by the ELISA method for total IgG, IgG1, IgG2a, IgG2b, IgG3.

    Results

     After the second and third doses with ALG-ETA showed a significant increase in antibody titer against ALG-ETA in comparison with pure ALG. The titers of IgG2a, IgG2b, IgG, IgG1, IgG3 antibodies that produced against alginate increased in the third injection compared to the first conjugate injection, which was 2.9, 3, 5.2, 10, and 9.2, respectively.

    Conclusion

     These results show that ALG from Pseudomonas aeruginosa increases anti-alginate antibodies in conjugate form with exotoxin A and can be considered an appropriate, effective adjuvant.

    Keywords: Alginate, Conjugate, Exotoxin A, ELISA, Pseudomonas aeruginosa
  • Iman Dehghani Champiri, Zahra Bamzadeh*, Ebrahim Rahimi, Leila Rouhi Pages 17-34
    Background and Objective

     Many local dairy products in Iran contain lactic acid bacteria. The aim of this study was to isolate and identify Lactobacillus brevis from the cottage cheese made in Bazoft city using biochemical and molecular methods and investigate its antimicrobial properties in vitro.

    Materials and Methods

     In this study, ten local Bazoft city cheese samples were collected. After transferring to the Lab, serial dilution was obtained at 10-6 CFU/mL and cultured in MRS medium. Then bacilli and gram-positive bacteria were isolated and identified by biochemical methods. The identified Lactobacillus brevis genome was extracted and then amplified using polymerase chain reaction (PCR) to confirm the isolated strain. Finally, the PCR product was sent to Sinaclon for sequencing. The antimicrobial properties of Lactobacillus brevis supernatant were evaluated using the disk and well diffusion method against Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella Typhimurium , Pseudomonas aeruginosa, and Enterococcus faecalis. Antibiotic susceptibility was also assessed by the CLSI standard method.

    Results

     Six species of Lactobacillus were identified from cottage cheese samples. Selected Lactobacillus brevis showed good antimicrobial potency against five pathogenic bacteria. It showed the highest inhibitory effect against Salmonella Typhimurium during the well diffusion method with a mean diameter of growth inhibition zone of 19 mm and the least inhibitory effect against Enterococcus faecalis during the disc method with a growth inhibition zone diameter of 9 mm. It was also resistant to the antibiotics Vancomycin and Gentamicin, intermediate susceptible to Kanamycin and Nalidixic acid, and susceptible to Erythromycin, Tetracycline, Ampicillin, and Chloramphenicol.

    Conclusion

     Isolated Lactobacillus brevis strain from the local Bazoft cheese has a good antimicrobial ability. By performing extra in vitro and in vivo tests, this native strain can be used more in medicines and the food industry.

    Keywords: Antibiotic resistance, Cottage cheese, Lactobacillus brevis, Pathogenic bacteria
  • Mina Zolfaghari, Behzad Khansarinejad, Zeinab Hamzehloo, Azam Ahmadi, Hamid Abtahi* Pages 35-42
    Background and Objective

     Sexually infections transmitted by bacteria are one of thetherapeutic and social problemsworldwide. The Real-time PCR assay is one of the most sensitive diagnostic and screening methods for these infections. The purpose of this study wassimultaneous detection of Chlamydia trachomatis and Mycoplasma genitaliumusing the TaqMan duplex real-time polymerase chain reaction.

    Materials and Methods

     In the present study, we used extracted DNA from women with vaginal infections available in the bank ofthe molecular and medicalresearch center, Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran. The duplex real-time PCR was evaluated to detectChlamydia trachomatis and Mycoplasmagenitalium in 110 vaginal andendocervical samples. To validate the diagnostic performance of the designedmethod, the tests were compared with a commercial diagnostic kit.

    Results

     The size of the ampliconsOmpA, 135 bp and MgPa, 145bp,indicated the accuracy of the primers designing procedures. The analysis of a panel of human STI revealed no cross-reactivity in the method. The diagnostic sensitivity and specificity of developedTaqMan duplex real-time PCR were 97% and 75%, respectively,compared to a commercial diagnostic kit.

    Conclusion

     The results indicated that the used TaqMan duplex real-time PCR technique is specific and cost-effective and can be an excellent alternative to commercial kits for simultaneously detecting C. trachomatis and M. genitalium. Although the disadvantage of this method is its high cost, this disadvantage has significantly been resolved by the multiplex method.

    Keywords: Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, Real-time PCR, Simultaneous detection, TaqMan
  • Hadi Sorkhi, Fazeleh Shahhoseini, Mahmoud Hajiahmadi, Abazar Pournajaf, Mehrdad Halaji, Mohsen Mohammadi* Pages 43-48
    Background and Objective

     Urinary tract infection (UTI) is one of the most common infections in children. Arbitrary use of antibiotics has increased the resistant strains and transmits these resistant factors to other pathogens. Therefore, this study was designed to follow the resistance trend in 9-years in children with urinary tract infections referred to the Amirkola Children's hospital (Northern Iran).

    Materials and Methods

     In this cross-sectional study, all children who had Urinary tract infections between 1994 to1998 and 2013 to 2018 with one month to 18 years old were included. Data (covering 9 years), such as age, sex, antibiotic resistance profile, urine culture results, and history of UTI, were collected retrospectively from patients' records. Cases were selected based on clinical and microbiological criteria. Antimicrobial susceptibility was determined by the Kirby–Bauer disk diffusion method.

    Results

     Escherichia coli was the most predominant organism isolated from urine samples. The highest drug resistance was related to cefazolin (83.3%). Resistance to nitrofurantoin was higher in children older than 5 years (P≤0.001). Moreover, the resistance pattern to gentamicin, amikacin, ceftriaxone, cephalexin, and imipenem differed in females and males (P>0.05).

    Conclusion

     A 9-year study showed that 91.4% of the strains are still sensitive against amikacin which is a suitable treatment option in the studied strains. The establishment of antimicrobial stewardship programs and regular monitoring of antimicrobial resistance could help to reduce inappropriate prescribing for UTIs.

    Keywords: Antibiotic resistance, Children, Iran, Urinary tract infection
  • Hamid Reza Saeidnia, Mehrdad Karajizadeh, Zahra Mohammadzadeh, Shadi Abdoli, Mohammad Hassanzadeh* Pages 49-55
    Background and Objective

     Health Information Technology helps individuals prevent COVID-19. Many information technology applications have been developed to prevent Coronavirus infection globally; however, the quality level of these applications is uncertain. This study aims to evaluate the usability of the Mask mobile application, which is designed to fight COVID-19.

    Materials and Methods

     The Mask mobile application is evaluated in two phases in this study. In the first phase, five experts performed the evaluation by Jacob Nielsen's 10 general principles, and in the second phase, 124 participants evaluated the Mask mobile application. Data collection tools were the System Usability Scale (SUS) questionnaire.

    Results

     Mask mobile application was poor in experts evaluating it in terms of error prevention, flexibility, and efficiency. In the user-based test method, the user score of this application was 89 out of 100, which was equal to an excellent ranking and grade A.

    Conclusion

     The results have indicated that the usability of the Mask mobile application to prevent COVID-19 has been excellent. As a result of the study, mobile application developers might improve or modify their existing mobile health application designs to achieve optimal outcomes.

    Keywords: Application, COVID-19, Evaluation, Healthcare, Heuristic, Usability, Users-based testing
  • Soheyla Barzegar, Mohsen Arzanlou, Amir Teimourpour, Majid Esmaelizad, Mehdi Yousefipour, Jafar Mohammadshahi, Roghayeh Teimourpour* Pages 56-65
    Background and Objective

     Integrons play an essential role in disseminating drug resistance genes among bacteria. The aim of this study was to determine the prevalence of integrons, and Extended-Spectrum β-Lactamase (ESBL) genes in Escherichia coli (E. coli) isolates collected from patients with urinary tract infection (UTI) referred to teaching hospitals in Ardabil, Iran.

    Materials and Methods

     In this descriptive, cross-sectional study (2017-2018), 163 isolates of E.coli were collected from patients with UTI. The drug susceptibility pattern of these isolates to 12 common antibiotics was investigated using the disk diffusion method based on CLSI guidelines. The prevalence of class 1, 2 ,3 integrons and ESBL genes was verified by the PCR method. Finally, the genetic variation of isolates was analyzed using the ERIC-PCR method.

    Results

     Of 163 isolates, 138 (84.7%) isolates were multidrug-resistance (MDR) strains. The lowest and highest antibiotic resistance was reported to nitrofurantoin and ampicillin, with a resistance rate of 1.2% and 89.6%, respectively. The incidence of class 1 and 2 integrons was obtained in 39.9% and 14.1% of the isolates, respectively. Class 3 integron was not found in any of the isolates. Based on the ERIC-PCR fingerprinting method, 4 ERIC types were detected.

    Conclusion

     Our study showed that E. coli isolates taken from patients mainly were MDR strain and resistant to many of the common antibiotics used to treat urinary tract infections. Using the correct dose of medication and multidrug therapy would be effective in reducing the incidence of antibiotic resistance.

    Keywords: Escherichia coli, Integron, Multi-drug resistance, UTI
  • Fatemeh Dolati, Emad Behboudi, Malihe Naderi, Iraj Shahramian, Abdolvahab Moradi* Pages 66-75
    Background and Objective

     The drug resistance mutations are key elements in the failure of long-term treatment of Hepatitis B virus (HBV) and human immunodeficiency virus (HIV) infections. The mutation in the YMDD motif in the P gene of HBV is the most critical factor in antiviral drug (especially lamivudine) resistance. This study aimed to assess the YMDD motif and other polymerase gene mutations in individuals with HBV/HIV coinfection.

    Materials and Methods

     All enrolled patients were under lamivudine treatment. Blood samples were collected from 37 HBV/HIV-positive patients, and DNA was extracted. The P gene was amplified by the PCR method with appropriate primers. The PCR products for detecting mutations in the P gene were sent to the Macrogen. To investigate the P gene mutations, the obtained sequences were compared with the polymerase gene of the HBV standard sequence in the GeneBank (accession number AB033559).

    Results

     The mean age of the patients was 34.1±5.7 years, of which 59.5% were male, and 40.5% were female. Of all patients, 56% were drug abusers, 35% had risky sexual behavior, 56% had prison history, and 33% had addicted wives. The 37 extracted samples were sequenced successfully. Among the studied samples (n =37), 28 patients had simultaneous mutations of YIDD and FLMAQ, 1 patient had YINN and FLIPH and 1 patient had YIDD and FSLAQ.

    Conclusion

     In summary, drug-resistant variants were detectable in most coinfected patients with chronic Hepatitis B (CHB) and HIV. As a result of mutations, therapeutic strategies sometimes are not effective. Therefore, recognition and monitoring of drug resistance mutations are critical.

    Keywords: Coinfection, HBV, HIV, Lamivudine, Mutation, P gene
  • Suhad Hadi Mohammed*, Mohanad Mohsen Ahmed, Narjes Abd Alameer Abd Alredaa, Huda Haider Abd Alabbas, Zainab Dheyaa Mohammad Ali, Zahraa Zuher Abed Al-Wahab, Zainab Ali Mohsin, Zahraa Jalil Jasim Mohammed, Zahraa Abd Al Hamza Mohammed, Noor Yahya Abid Zaid Pages 76-82
    Background and Objective

     Acinetobacter has been considered an important nosocomial pathogen since 1970. This study aims to investigate the prevalence of Acinetobacter infection during 2017-2021, study the antibiogram of these bacteria, and study the impact of gender on infection.

    Materials and Methods

     This is a retrospective study in which data of the clinical samples received in Al-Kafeel Hospital, Kerbala, Iraq, between April 2017 and February 2021 were searched for Acinetobacter infection and their antibiotic susceptibility testing.

    Results

     The prevalence of Acinetobacter infection was 9.2% of cases. Male to Female ratio was 3:1, and there was a significant difference in Acinetobacter infection regarding gender. There were high resistance rates to major antibiotic classes. Maximum resistance was recorded for Amoxicillin (100%), followed by 3rd generation cephalosporins, including Cefotaxime (92.3%), Ceftriaxone (91.6%), Ceftazidime (91.3%), Cefixime (80%); in addition to growing resistance to carbapenems, Imipenem (42.8%) and Meropenem (62.2%). The lowest resistance rates were found to colistin sulfate (10%). There 80.7% of the isolates were multidrug-resistant MDR.

    Conclusion

     Acinetobacter spp., is considered as fast emerging opportunistic agents with evolving drug resistance. Rationale use of antibiotics is important and necessary to prevent microbial resistance. Gender is considered a risk factor for Acinetobacter infection.

    Keywords: Acinetobacter spp., Antibiotic Susceptibility test, Sex differences, MDR, Iraq