فهرست مطالب

نشریه دانش انتظامی سمنان
سال یازدهم شماره 2 (پیاپی 40، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/12/16
  • تعداد عناوین: 6
|
  • اعظم فیاض پور صفحات 9-23

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه الگوهای ارتباطی خانواده و اعتیاد به شبکه های مجازی با بحران هویت در نوجوانان مضطرب بود. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی و جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه نوجوانان مضطرب شهر سمنان در سال 1400 می باشد. همچنین برای تعیین حجم نمونه تحقیق، به ازای هریک از متغیرهایی که وارد معادله رگرسیون می شوند می توان دست کم 50 نفر انتخاب نمود (هومن، 1398). بنابراین حجم نمونه با وجود 2 متغیر پیش بین و یک متغیر ملاک یعنی مجموعا 3 متغیری که وارد معادله رگرسیون می شود، به ازای هر متغیر 50 نفر و در مجموع 150 نفر برآورد شد که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارگرد آوری دادها پرسشنامه بحران هویت احمدی، پرسشنامه الگوهای ارتباطی خانواده ریتچی و فیتزپاتریک و پرسشنامه اعتیاد به فضای مجازی والتز بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین) و آمار استنباطی (ضرایب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون) با استفاده از نرم افزار spss نسخه 26 مورد استفاده قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که بین الگوهای ارتباطی خانواده و اعتیاد به شبکه های مجازی با بحران هویت در نوجوانان مضطرب رابطه وجود دارد.

    کلیدواژگان: الگوهای ارتباطی خانواده، اعتیاد به شبکه های مجازی، بحران هویت، نوجوانان مضطرب
  • فرشید یغمایی، رضا دارابی صفحات 24-48

    مقام معظم رهبری همواره تاکید داشته اند که، «تولید» ستون فقرات اقتصاد مقاومتی است و ضروری است در راستای جهش تولید گام های بلندی برداشته شود. با این وجود، موانع بسیاری در مسیر جهش تولید وجود دارد که مانع از دستیابی به اهداف آن می شود که در این بین، امنیت اقتصادی یکی از مهمترین بسترسازهای حرکت جریان تولید در کشور می باشد. براین اساس، پژوهش حاضر با هدف شناسایی مولفه های امنیت اقتصادی موثر در جهش تولید برمبنای مطالعه ای کیفی و با رویکرد اکتشافی-کاربردی صورت گرفته است. جامعه آماری شامل اساتید دانشگاهی، مدیران خبره شرکت های شهرک صنعتی سمنان و مسیولین ارگانهای مرتبط می باشند. نمونه آماری به روش هدفمند با رویکرد گلوله برفی به تعداد 17 نفر انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها شامل مطالعات کتابخانه ای و مصاحبه نیمه ساختاریافته با خبرگان و روش تجزیه و تحلیل داده‎های کیفی، تحلیل مضمون (تماتیک) بوده است. در این پژوهش برای اطمینان از روایی و پایایی نتایج احصاء شده در تحلیل مضمون از شیوه های خاص پژوهش کیفی شامل معیار مقبولیت و قابلیت تایید استفاده شد. در نهایت، نتایج تحلیل مضمون منتج به ارایه مولفه های امنیت اقتصادی موثر در جهش تولید گردید که در سه حوزه مولفه های رفتاری (محتوایی)، ساختاری و زمینه ای (محیطی) شناسایی و دسته بندی گردیدند. به نظر می رسد با فراهم سازی مولفه های امنیت اقتصادی، حرکت رو به جلویی در راستای مانع زدایی و پشتیبانی از تولید در کشور صورت گیرد.

    کلیدواژگان: امنیت اقتصادی، جهش تولید، مدل سه شاخکی، روش تحلیل مضمون
  • حسین نوروزیان صفحات 49-84

    خودکشی معضلی است که امروزه گریبانگیر جوامع بشری شده است و متاسفانه آمار آن به شدت رو به افزایش می باشد. اگر چه آمار خودکشی در ایران نسبت به کشورهای صنعتی پایین می باشد اما در سالهای اخیر شاهد افزایش آمار آن می باشیم که موجبات نگرانی مسیولان و شناخت عوامل آن و راهکارهای برخورد با آن را به وجود آورده است. نتایج تحقیقات نشان داده است که آموزه های دینی می تواند به عنوان راهکاری در پیشگیری از مشکلات روانی از جمله خودکشی موثر باشد. این پژوهش که در استان سمنان انجام شده است به دنبال شناسایی عوامل موثر بر وقوع خودکشی در بین ساکنین استان سمنان و ارایه راهکارهای کاهش ان با تاکید بر آموزه های دینی می باشد و از نظر هدف کاربردی بوده و از لحاظ روش گردآوری اطلاعات، توصیفی و از نوع پیمایشی - تحلیلی می باشد. جامعه مورد مطالعه خانواده کسانی است که به نوعی با پدیده خودکشی درگیر بوده اند که تعداد آن ها حدود 500 نفر می باشد و نمونه آماری 217 نفر می باشد که به طور تصادفی انتخاب شده اند. یافته های پژوهش نشان داد که عوامل فرهنگی، عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی، عوامل خانوادگی، عوامل فردی بر وقوع خودکشی در استان سمنان تاثیر دارد. همچنین آموزه های دینی بر رابطه عوامل فرهنگی و عوامل اقتصادی و عوامل اجتماعی و عوامل خانوادگی و عوامل فردی با کاهش وقوع خودکشی در استان سمنان تاثیر معنادار دارد.

    کلیدواژگان: خودکشی، آموزه های دینی، پیشگیری از خودکشی، سمنان
  • عصمت عسکری صفحات 85-107

    پلیس، در نظام های سیاسی و حقوقی، یکی از مهم ترین نهادهای حاکمیت عمومی از سوی قدرت حاکم بر جامعه است. امروزه، پلیس به صورت رسمی و بر اساس صلاحیت های مشخص، ابزار حکومت ها برای تامین و تضمین امنیت پایدار در جامعه و مقابله با جرایم و ناهنجاری های رفتاری است. این امر، رسالت های مهمی بر عهده نهاد پلیس می گذارد. در فقه سنتی اسلامی، با واژه پلیس روبرو نیستیم و اساسا نهاد پلیسی گری، از ابداعات حقوق عرفی غربی است ولی با این حال، در فقه، با نهادی روبرو هستیم که حسبه نام دارد که در فقه سنتی اسلامی، ابزار و سازوکاری در دست حاکمیت به منظور نظارت بر رفتارها، هدایت رفتارها و جلوگیری از انحرافات رفتاری بوده است.از سوی دیگر، امروزه، حوزه فعالیت ها و صلاحیت های نهاد پلیس، به وضوح با قلمرو حقوق شهروندی افراد در ارتباط تنگاتنگ قرار می گیرد به نحوی که هر عملکرد خلاف قاعده و معارض با استانداردهای حرفه ای و قوانین و مقررات مصوب در زمینه اقدام پلیس، می تواند به راحتی، نقض حقوق شهروندی را به دنبال داشته باشد. در این نوشتار، سعی شده است ضمن بررسی تعریف پلیس در حقوق عرفی، نهاد حسبه در فقه سنتی اسلامی و یکسان انگاری آن با نهاد پلیس در حقوق عرفی امروز، بررسی شود. همچنین کارکرد نهاد پلیس در صیانت از حقوق شهروندی مورد بررسی قرار گرفته است. نوع این تحقیق، بنیادی و رویکرد آن، توصیفی- تحلیلی، روش انجام آن، مطالعه کتابخانه ای و ابزار گردآوری اطلاعات در آن، فیش برداری است.

    کلیدواژگان: پلیس، حسبه، فقه سنتی، حاکمیت، حقوق شهروندی
  • سعید شیخ*، مظاهر رضایی فر، حسین کمالوند صفحات 108-138

    جرایم مرتبط با پرسنل نیروهای مسلح طبع و ذات متفاوتی نسبت به جرایم سایر افراد داشته و این طبع و ذات متفاوت و منحصر به فرد را باید در بررسی و تجزیه و تحلیل جرایم آن ها در نظر داشت. بررسی قوانین و مقررات موجود پیرامون تیراندازی نظامیان بیانگر آن است که چالش های مختلفی در نظام کیفری تقنینی پیرامون اینگونه جرایم وجود دارد که این امر کارکرد مثبت و منسجم قوانین و مقررات را تحت الشعاع قرار داده است. دستیابی به شناخت جامع و کاملی از موضوع مقررات تیراندازی نیروهای مسلح، در گرو تبیین دقیق و جامع مبانی این قبیل قوانین و مقررات و چالش های موجود در زمینه تقنین و جرم انگاری آن ها می باشد. براین اساس و بر پایه این هدف، در این مقاله، بر اساس روش توصیفی مبانی این گونه قوانین و مقررات و چالش های موجود در حوزه تقنین و جرم انگاری را مورد نقد و بررسی قرار می دهیم.

    کلیدواژگان: قوانین، تیراندازی، تقنین، جرم انگاری
  • محمدرضا زرگر صفحات 139-174

    در جامعه امروز ایران،شبکه های اجتماعی به پرطرفدارترین رسانه های مردم تبدیل شده است.در این میان،شبکه اجتماعی اینستاگرام به دلیل قابلیت های خود (مانند پخش تصاویر و ویدیو) مورد توجه بسیاری از اقشار جامعه از جمله کسب و کارهای خرد و کلان قرار گرفته است.این پژوهش نیز با هدف شناخت تاثیر امنیتی و اجتماعی استفاده از تصاویر تبلیغاتی زنان در صفحه های اینستاگرام فروشگاه های پوشاک زنانه بر مردم استان سمنان انجام گرفت. از آنجا که زنان بخش زیادی از مخاطبان صفحه های فروشگاه های پوشاک زنانه را تشکیل می دهند،به عنوان جامعه آماری انتخاب شدند و با توجه به انتخاب تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری برای تجزیه و تحلیل داده ها،از فرمول این تکنیک برای تعیین حجم نمونه (400=n) بهره گرفته شد.ابزار گردآوری داده ها،یک پرسش نامه محقق ساخته 79 سوالی بود که در بین زنان 59-18سال چهار شهرستان سمنان،دامغان،شاهرود و گرمسار توزیع شد. تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده در دو نرم افزار SPSS و SMART PLS 2 صورت گرفت. روایی صوری پرسش نامه توسط دو تن از متخصصان تایید و روایی محتوا با استفاده از دو روش روایی همگرا و واگرا تایید شد.محاسبه پایایی ابزار گردآوری داده ها نیز با سه فرمول ضرایب بارهای عاملی،آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی به دست آمد که همگی از قابلیت اعتماد بالای پرسش نامه حکایت داشت.نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که استفاده از تصاویر تبلیغاتی زنان بر مدیریت بدن زنان (755/5 T-value:) و احساس امنیت اجتماعی زنان (138/2 :T-Value) تاثیر معناداری دارد و بر گرایش افراد به مد و مصرف گرایی (076/1 :T-Value)،انفعال سیاسی (643/1 :T-Value) و دینداری (722/1 :T-Value) تاثیر معناداری ندارد.

    کلیدواژگان: اینستاگرام، زنان، تصاویر تبلیغاتی، آثار اجتماعی و امنیتی، شبکه های اجتماعی
|
  • azam fayaz pour Pages 9-23

    The aim of this study was to investigate the relationship between family communication patterns and virtual network addiction with identity crisis in anxious adolescents. The method of the present study is descriptive-correlational and the statistical population of the present study includes all anxious adolescents in Semnan in 1400. Also, to determine the sample size of the research, at least 50 people can be selected for each of the variables that enter the regression equation (Hooman, 1398). Therefore, the sample size, with 2 predictor variables and one criterion variable, ie a total of 3 variables that enter the regression equation, was estimated to be 50 people for each variable and a total of 150 people were selected by available sampling method. Data collection tools were the Ahmadi Identity Crisis Questionnaire, the Ritchie and Fitzpatrick Family Communication Patterns Questionnaire, and the Waltz Cyberspace Addiction Questionnaire. Descriptive statistics (frequency, percentage, mean) and inferential statistics (Pearson correlation coefficients and regression analysis) were used to analyze the data using SPSS software version 26. Findings showed that there is a relationship between family communication patterns and addiction to virtual networks with identity crisis in anxious adolescents.

    Keywords: Family communication patterns, Virtual network addiction, Identity crisis, Anxious adolescents
  • Farshid Yaghmaei *, Reza Darabi Pages 24-48

    The Supreme Leader has always emphasized that "production" is the backbone of a resistive economy and that it is necessary to take great strides towards a surge in production. However, there are many obstacles in the path of production surge, which hinder the achievement of its goals. Economic security is one of the most important factors that underlie the movement of production in Iran. Accordingly, this qualitative study aimed to identify the components of economic security affecting the production surge using an exploratory-practical approach. The statistical population consisted of expert managers of companies in Semnan Industrial Town, university professors and officials of related bodies. A statistical sample of 17 people was selected using snowball sampling, as a technique n the purposive sampling method. Data were collected using the desk-based research method as well as semi-structured interviews with experts. The qualitative data were analyzed using the thematic analysis method. To ensure the validity and reliability of the results obtained in thematic analysis, special methods of qualitative research including acceptability and confirmability criteria were used. Finally, the results of thematic analysis leading to the presentation of the economic security components affecting the production surge were presented and categorized into three domains of behavioral (thematic), structural and contextual (environmental) components. It seems that providing the components of economic security will ensure a movement towards removing the obstacles and supporting production in Iran.

    Keywords: Economic Security, Production Surge, Trichotomy Model, Thematic Analysis Method
  • hosein norooziyan Pages 49-84

    Suicide is a problem that is plaguing human societies today, and unfortunately its statistics are increasing rapidly. Although the suicide rate in Iran is lower than in industrialized countries, but in recent years we have witnessed an increase in the number of suicides, which has caused concern among officials and the identification of its causes and ways to deal with it. Research has shown that religious teachings can be effective as a way to prevent psychological problems such as suicide. This study, which was conducted in Semnan province, seeks to identify the factors affecting the occurrence of suicide among residents of Semnan province and provide solutions to reduce it with emphasis on religious teachings. It is practical in terms of purpose and descriptive and It is of survey-analytical type. The study population is the family of those who have been involved in some way with the phenomenon of suicide, the number of which is about 500 people and the statistical sample is 217 people who were randomly selected. Findings showed that cultural factors, economic factors, social factors, family factors, individual factors affect the occurrence of suicide in Semnan province. Also, religious teachings have a significant effect on the relationship between cultural and economic factors and social factors and family and individual factors with reducing the incidence of suicide in Semnan province.

    Keywords: Suicide, religious teachings, suicide prevention, Semnan
  • Esmat Askari Pages 85-107

    The police, in political and legal systems, is one of the most important institutions of public governance by the ruling power of society. Today, the police are formally, based on specific competencies, the tools of governments to ensure and ensure lasting security in society and to combat crime and behavioral disorders. This imposes important missions on the police. In traditional Islamic jurisprudence, we do not encounter the word police and basically the institution of policing is one of the innovations of Western customary law. In order to monitor behaviors, direct behaviors and prevent behavioral deviations. On the other hand, today, the scope of activities and competencies of the police institution is clearly linked to the realm of individual citizenship rights in such a way that any wrongdoing Rules and conflicts with professional standards and laws and regulations adopted in the field of police action, can easily lead to violations of civil rights. In this article, while examining the definition of police in customary law, the institution of Hasbeh in traditional Islamic jurisprudence and its similarity with the police institution in customary law today is examined. The function of the police in protecting civil rights has also been examined. The type of this research is fundamental and its approach is descriptive-analytical, its method is library study and the data collection tool in it is taking notes.

    Keywords: Police, Hesbah, Traditional Feghh Sovereignty, Citizenship Rights
  • Saeed Sheykh *, mazaher rezayifar, hoseyn kamalvand Pages 108-138

    An approach to the legislative challenges in the penal system in the field of military shootingCrimes related to the personnel of the Armed Forces have a different nature and nature than the crimes of other people, and this different and unique nature and nature should be considered in the study and analysis of their crimes. Examining the existing laws and regulations regarding military shooting indicates that there are various challenges in the legislative penal system regarding such crimes, which has overshadowed the positive and coherent functioning of laws and regulations. Achieving a comprehensive and complete knowledge of the subject of the rules of shooting of the armed forces depends on a precise and comprehensive explanation of the principles of such laws and regulations and the challenges in the field of their legislation and criminalization. Accordingly, in this article, we review the foundations of such laws and regulations and the challenges in the field of legislation and criminalization.Keywords: Laws, Shooting, Legislation, Criminalization

    Keywords: Laws, Shooting, Legislation, Criminalization
  • mohammadreza zargar Pages 139-174

    In today's Iranian society, social networks have become the most popular media of the people. Meanwhile, the social network Instagram due to its capabilities (such as sharing images and videos) has attracted the attention of many segments of society, including small and large businesses. This study was conducted to identify the security and social impact of using women's advertising images on the Instagram pages of women's clothing stores on the people of Semnan province. Since women constitute a large part of the audience of women's clothing store pages, they were selected as the statistical population and according to the choice of structural equation modeling technique for data analysis, the formula of this technique to determine the sample size (n = 400) The data collection tool was a researcher-made questionnaire of 79 questions that was distributed among women aged 18-59 in four cities of Semnan, Damghan, Shahroud and Garmsar. The collected data were analyzed using SPSS and SMART PLS 2 software. The face validity of the questionnaire was confirmed by two experts and the content validity was confirmed using two methods of convergent and divergent validity. The results of the study showed that the use of women's advertising images has a significant effect on women's body management (T-value 5.755) and women's sense of social security (T-Value: 2.138) and on people's attitudes. It has no significant effect on fashion and consumerism (T-Value: 1.076), political passivity (T-Value 1.643) and religiosity (T-Value 1.722).

    Keywords: Instagram, women, advertising images, social, security effects, social networks