فهرست مطالب

فصلنامه فرایند مدیریت و توسعه
سال سی و چهارم شماره 2 (پیاپی 116، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهدی ریزوندی، فرج الله رهنورد آهن*، کمال سخدری صفحات 3-28
    هدف

    کارآفرینی شهری می‏تواند چالش‏ های شهرنشینی را با استفاده از شناسایی، ارزیابی و بهره ‏برداری از فرصت‏ های شهری حل نماید. هدف پژوهش حاضر، تبیین مدلی برای کارآفرینی شهری در ایران با شناخت عوامل اثرگذار، با لحاظ نمودن اثر زمینه ای و اثر متغیرهای میانجی است.

    طرح پژوهش/ روش‏ شناسی/ رویکرد

     پژوهش از نظر ماهیت داده ها، آمیخته است. در بخش کیفی، جامعه آماری شامل 50 شهر کلان و بزرگ ایران با جمعیت بالای 200 هزار نفر است. داده ها از طریق بررسی مبانی نظری استخراج شده و با تشکیل گروه کانونی از خبرگان مصاحبه کیفی انجام گرفته است. در بخش کمی، جامعه آماری شامل مدیران، معاونان، و کارکنان سازمان های دولتی، خصوصی، و مردم ‏نهاد است. رویکرد این پژوهش قیاسی است و افق زمانی گردآوری داده های پژوهش تک ‏مقطعی بین سال های 1396 تا 1397 است. داده ها به وسیله پرسشنامه گردآوری شدند و به منظور طراحی مدل کمی از سیستم استنتاج فازی بهره گرفته شد.

    یافته ها

     شهر خلاق، زیست بوم کارآفرینانه، و شرایط تولید/ خدمات کارآفرینانه بر کارآفرینی شهری اثرگذار هستند. همچنین، نقش تعدیل‏ گری منفی متغیرهای تراکم شهری و مثبت پیچیدگی محیطی در رابطه بین متغیرهای مستقل و کارآفرینی شهری مشخص گردید. نیاز به اشاره است که متغیرهای رقابت شهری و واکنش‏ گری شهری کارآفرینانه در شرایط محیطی کلان و بزرگ شهرهای ایران در نقش میانجی ظاهر نمی شوند.

    کلیدواژگان: کارآفرینی شهری، زیست بوم کارآفرینی، خط مشی شکوفایی شهری، شهر خلاق، شرایط تولید، خدمات کارآفرینانه
  • فاطمه احمدی نژاد، یحیی کمالی*، صدیقه شیخ زاده جوشانی صفحات 29-62
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی و دسته بندی چالش های اجرای سیاست های توسعه در ایران (برنامه های پنج‏ساله توسعه) است. اجرای سیاست‏ ها یکی از مراحل مهم فرایند سیاست گذاری است که نتایج مراحل قبل و بهینه شدن خروجی و نتایج سیاست ‏ها به موفقیت این مرحله بستگی دارد. 

    طرح/ روش ‏شناسی پژوهش/ رویکرد

     در این پژوهش با استفاده از روش تحلیل مضمون، داده های پژوهش به روش کدگذاری باز و محوری تحلیل شده ‏اند. داده ها شامل مقالات علمی، گزارش ‏های سازمان ‏ها و مراکز پژوهشی مرتبط با اجرای سیاست‏ های توسعه است که با روش اسنادی گردآوری شده‏ اند. نمونه گیری پژوهش حاضر هدفمند است. همچنین از مثلث سازی منابع داده ها و مثلث سازی پژوهش گر برای کدگذاری داده ها، نامگذاری و دسته‏ بندی مفاهیم در مضامین پنج ‏گانه استفاده شده است.

    یافته ‏ها

    نتیجه دو مرحله کدگذاری داده ‏ها، چالش‏ های اجرای سیاست های توسعه در ایران است که در پنج دسته چالش ‏های مربوط به 1) ماهیت سیاست های تدوین‏ شده؛ 2) ویژگی های مجریان؛ 3) ساختار و سازمان های اجرایی؛ 4) شرایط و محیط اجرا؛ و 5) ابزار اجرای سیاست ها دسته بندی شده اند. شناسایی چالش های اجرای سیاست های توسعه در ایران می تواند به سیاست گذاران و مجریان سیاست ها کمک نماید که در تدوین و اجرای برنامه های توسعه به چالش های اشاره‏ شده توجه نمایند تا مرحله اجرا با مشکلات کم‏تری روبه رو شوند.

    ارزش و اصالت پژوهش

     استفاده از روش کیفی تحلیل مضمون و طیف گسترده منابع داده ‏ها باعث می‏شود که دسته‏ بندی پنج‏گانه و جدیدی از چالش‏ های اجرایی سیاست‏ های توسعه در ایران ارایه شود که ابعاد مختلف اجرای سیاست ‏ها را پوشش می‏ دهد.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، توسعه، اجرای سیاست، برنامه های توسعه، چالش
  • مرتضی مرادی*، رابعه زندی پاک صفحات 63-94
    هدف

    گسترش اینترنت و شبکه های اجتماعی، تعداد و سرعت انتقال شایعات برخط (آنلاین) را افزایش داده است. برای انجام اقدامات موثرتر برای مقابله با تاثیرات منفی شایعات، پژوهشگران و سازمان ها باید نسبت به سازوکار اصلی انتقال شایعات برخط شناخت داشته باشند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تبادلات کارکنان در گروه های مجازی و اعتقاد به شایعه و انتشار آن در فضای مجازی با توجه به رویکرد آبشار اطلاعاتی و قطب بندی گروهی است.

    طرح/ روش شناسی/ رویکرد

     به منظور جمع آوری داده ها از شیوه پیمایشی و تحلیل داده ها از نوع همبستگی استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، مجموعه مدیران و کارکنان شرکت نفت پخش فرآورده های نفتی استان همدان با حجم نمونه 236 نفر است.

    یافته ها

     نتایج تحلیل مسیر نشان می‏دهد که حجم استدلال ها بر سازگاری با استدلال ها و سازگاری با استدلال ها بر تغییر باور ناشی از استدلال ها تاثیر مثبت و معناداری دارد. حجم استدلال ها و سازگاری با استدلال ها بر اعتقاد به شایعه تاثیر مثبت و معناداری دارند. تغییر باور ناشی از استدلال ها بر اعتقاد به شایعه و اعتقاد به شایعه بر قصد انتشار شایعه تاثیر مثبت و معناداری دارند. همچنین، سازگاری با استدلال ها نقش میانجی گری در رابطه بین حجم استدلال ها و اعتقاد به شایعه ایفا می کند. تغییر باور ناشی از استدلال ها نقش میانجی گری در رابطه بین سازگاری با استدلال ها و اعتقاد به شایعه بازی می کند. اضطراب شایعه نیز نقش تعدیل گری در رابطه بین اعتقاد به شایعه و قصد انتشار شایعه دارد.

    کلیدواژگان: حجم استدلال ها، سازگاری با استدلال ها، اعتقاد به شایعه، تغییر باور ناشی از استدلال ها، اضطراب شایعه، قصد انتشار شایعه
  • رقیه ائمه دوست کهنه سری، محمد عطایی*، حبیب الله طاهرپورکلانتری صفحات 95-126
    هدف

    این پژوهش به منظور شناسایی عوامل موثر بر کیفیت زندگی کاری و بررسی میزان اهمیت آن‏ها از منظر تیپ‏ های شخصیتی مختلف در سازمان‏ های دولتی ایران انجام شده است.

    طرح پژوهش/ روش‏شناسی/ رویکرد

    پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت داده ‏ها، آمیخته است. در بخش کیفی، جامعه آماری شامل خبرگان دانشگاهی و سازمانی در حوزه مدیریت دولتی است و داده ‏ها از طریق بررسی مبانی نظری و با تشکیل گروهی از خبرگان از طریق فن دلفی به‏ دست آمد. در بخش کمی، جامعه آماری شامل مدیران، معاونان، و کارکنان سازمان‏ های دولتی ایران هستند و این داده ‏ها به وسیله پرسش نامه گردآوری می ‏شوند. به منظور شناسایی و استخراج عوامل از تحلیل عامل اکتشافی، و از تحلیل عاملی تاییدی برای سنجش ارتباط بین عوامل و شاخص‏ ها بهره گرفته شد.

    یافته ‏ها

     در این پژوهش شش بعد اجتماعی، فرهنگی، روان‏ شناختی، اقتصادی، ساختاری، و مدیریتی شناسایی و نتایج به‏ دست‏ آمده بر اساس تیپ‏ های شخصیتی اولویت ‏بندی شده ‏اند. در تیپ شخصیتی گشودگی بالا، بعد فرهنگی و مولفه اخلاق کاری در رتبه اول و در تیپ‏ های شخصیتی روان‏ رنجورخویی بالا، برون‏ گرا، مسیول، نرم‏ خوی بالا، بعد اجتماعی و مولفه ارتباط کار و زندگی در رتبه اول قرار گرفته ‏اند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری، شخصیت کارکنان، پنج صفت بزرگ ایرانی (گردون)، سازمان های دولتی ایران، فن دلفی
  • صید حسین جمشیدی*، زین العابدین امینی سابق، احسان ساده، نادر شیخ الاسلام کندلوسی صفحات 127-150
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل اجرای موفقیت ‏آمیز خط‏ مشی عمومی در شرکت‏های دولتی پروژه‏ محور در ایران انجام شده است.

    طرح پژوهش/ روش شناسی/ رویکرد

     این پژوهش از نظر روش ‏شناسی، یک پژوهش کیفی محسوب می‏ گردد. همچنین از آن‏جا که درصدد ارایه مدل اجرای خط مشی های عمومی در شرکت های پروژه ‏محور نفتی دولتی ایران است، در زمره پژوهش‏ های اکتشافی قرار می‏ گیرد. جامعه آماری شامل مدیران ارشد شرکت های پروژه‏ محور نفتی دولتی ایران فعال در حوزه های نفت و گاز و استادان دانشگاه در حوزه خط مشی است. حجم نمونه به روش گلوله برفی تعیین شده و با توجه به چارچوب پژوهش، برای گردآوری داده‏ های مورد نیاز از مصاحبه نیمه ‏ساخت ‏یافته استفاده شده است.

    یافته ‏ها

     یافته ‏های پژوهش نشان می ‏دهد که اجرای موفقیت ‏آمیز خط‏مشی عمومی در پرتو معیارهایی چون کارایی، اثربخشی، برآورده ‏سازی انتظارات، کفایت در حل مسیله، عدالت توزیع، و انطباق با شرایط صنعت نفت سنجش ‏پذیر است.

    ارزش/ اصالت پژوهش

    مطابق چارچوب به ‏دست‏ آمده سه خوشه متغیر تحت عناوین عوامل علی، مداخله ‏گر، و زمینه ‏ای شناسایی شده که اجرای موفقیت ‏آمیز خط‏مشی ‏های عمومی به ‏شدت از آن‏ها تاثیر پذیرفته است.

    پیشنهادهای اجرایی/ پژوهشی

     چارچوب به‏ دست ‏آمده نشانگر آن است که اجرای موفقیت ‏آمیز خط‏مشی ‏های عمومی به افزایش اعتماد و رضایت عمومی، و همچنین ارتقای مشروعیت شرکتی در میان ذی ‏نفعان منجر می‏شود.

    کلیدواژگان: اجرای خط مشی های عمومی، شرکت های پروژه محور، عوامل علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر، پیامدها
  • رضا سپهوند، صابر تقی پور*، معصومه مومنی مفرد صفحات 151-173
    هدف

    برخلاف تصور عامه که انحرافات محیط کاری را مختص فضاهای کارگری می دانند، این‏گونه انحرافات در محیط های دانشی نیز وجود دارد و خود را به شیوه های خاصی در شرکت های دانش ‏بنیان نشان می دهد. خودداری از مشارکت در کارهای تیمی و به اشتراک گذاری دانش حاصل از فعالیت های پرهزینه تحقیق‏ وتوسعه نمونه هایی از این رفتارهای انحرافی است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر انحصارگرایی تخصصی بر انحرافات محیط کار با نقش میانجی پنهان سازی دانش با تاکید بر نقش تعدیل‏ گری انگیزه کار تیمی است. 

    طرح پژوهش/ روش‏ شناسی/ رویکرد

    این پژوهش بر اساس هدف، کاربردی و از منظر نحوه جمع آوری و تحلیل داده ها در حوزه مطالعات توصیفی از نوع میدانی علی است. جامعه آماری را کلیه مدیران و متخصصان شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری شهر تهران تشکیل می‏ دهند که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی 220 پرسشنامه صحیح با استفاده از روش مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی تحلیل می ‏شوند.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که انحصارگرایی تخصصی از طریق متغیر میانجی پنهان سازی دانش بر انحرافات بین فردی و سازمانی اثر مثبت و معنادار می‏ گذارد. همچنین، یافته ها نشان می دهد که انگیزه کار تیمی اثر انحصارگرایی تخصصی کارکنان را بر پنهان‏ سازی دانش تعدیل می کند.

    ارزش/ اصالت

     این پژوهش ثابت می‏ کند که انگیزه کار تیمی می تواند نقش معناداری در کاهش پنهان‏ سازی دانش ایفا نماید. این نتیجه به توسعه نظریه منجر شده است. همچنین، نتایج این پژوهش می تواند در جهت تدوین راهبردهای تسهیم دانش در جهت کاهش رفتارهای تلافی جویانه کارکنان در محیط کاری بسیار اثرگذار باشد.

    کلیدواژگان: انحرافات محیط کاری، پنهان سازی دانش، انحصارگرایی تخصصی، انگیزه کار تیمی، شرکت های دانش بنیان، پارک علم و فناوری
  • مسرت آیت* صفحات 175-215
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی یک مورد از شرکت های تولیدی خصوصی سازی‏ شده واگذارشده بر اساس اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است که پس از خصوصی ‏سازی به دلایل مختلف وارد بحران گردیده و موجب ایجاد چالش های امنیتی و اجتماعی متعددی شده است.

    طرح پژوهش/ روش‏ شناسی/ رویکرد

    روش پژوهش مبتنی بر مردم ‏نگاری انتقادی به روش کارسپیکن است که طی آن پژوهشگر بیش از یک‏سال به بررسی دقیق شرکت مورد مطالعه پرداخته است.

    یافته‏ ها

    بر اساس یافته‏ های این پژوهش مشخص گردید که امکان قرار گرفتن یک شرکت در فهرست خصوصی‏ سازی با برنامه و شگرد خاصی توسط افرادی وجود دارد که از مدتی قبل شرکت مربوطه را تحت رصد خود قرار می‏ دهند تا انتفاع لازم را به‏ دست آورند. در هنگام بروز بحران در اثر سوء مدیریت مبتنی بر منافع خاص غیرتولیدی مالکان جدید نیز مشخص شد که برخی سازمان‏ ها نه‏ تنها کمکی به حل بحران نمی‏ کنند، بلکه ابعاد بحران را نیز تشدید می‏ کنند و عملا خود به عاملی برای افزایش تنش بین سازمان‏ های دخیل در بحران و به منبع چالش درون شرکت بحران‏ زده تبدیل می گردند.

    ارزش/ اصالت پژوهش

     این پژوهش به‏ طور دقیق و برای اولین بار به ارزیابی یک شرکت خصوصی‏ سازی ‏شده از درون پرداخته و معضلات پیش ‏آمده برای چنین شرکت‏ هایی را به صورت تحلیلی ارایه کرده است. همچنین، راهکارهای برون‏ رفت از چنین چالشی را به ‏طور دقیق و روشن بیان می‏دارد.

    پیشنهادهای اجرایی/ پژوهشی

     نتایج پژوهش و پیشنهادهای ارایه‏ شده بستر مناسبی را برای جلوگیری از واگذاری های فسادزا فراهم می ‏آورد و در صورت بروز بحران ناشی از رخ دادن چنین معضلی، رهیافت خروج از بحران چنین شرکت هایی را ارایه می ‏کند.

    کلیدواژگان: خصوصی سازی، مردم نگاری انتقادی، کارسپیکن، شفافیت، اصل 44، مدیریت بحران
|
  • Mahdi Rizvandi, Farajollah Rahnavard Ahan*, Kamal Sakhdari Pages 3-28
    Purpose

    Urban entrepreneurship can deal with urbanization challenges by identifying, assessing and utilizing urban opportunities. This study aims to develop a model for urban entrepreneurship in Iran by identifying the effective factors, considering the contextual effects and role of the mediating variables.

    Methodology

    Regarding the nature of the data, it was a mixed research. In the qualitative section, the statistical population was comprised of 50 mega and big cities with a population of over 200,000 each. Data were collected through theoretical foundations and a focus group made up of experts with whom qualitative interviews were administered. In the quantitative section, the statistical population included managers, deputies, and employees of the selected government, private and non-governmental organizations. The approach of the research was deductive and the time span of data gathering was cross-sectional from 2017 to 2018. Data were collected through questionnaires and Fazzi conclusion system was employed to design the quantitative model.

    Findings

    Creative city, entrepreneurial eco-system and entrepreneurial production/services conditions affect urban entrepreneurship. Moreover, the negative moderating role of urban population density variable and that of the positive environmental complexity variable in the relation between independent variables and urban entrepreneurship is explained. It is worth mentioning that the variables of urban competition and urban entrepreneurial reactionism do not play any mediating role in the environmental conditions of the Iranian mega and big cities.

    Keywords: Urban Entrepreneurship, Eco-system Entrepreneurship, Urban Growth Policy, Creative City, Entrepreneurial Production, services Conditions
  • Fatemeh Ahmadinejad, Yahya Kamali*, Sedighe Sheikhzadeh Joshani Pages 29-62
    Purpose

    This research aims to identify and categorize the implementation challenges of development policies in Iran. Policy implementation is one of the most important steps in the policy-making process, which highlights the results of the previous steps in order to optimize the output and results of the policies. 

    Methodology

    Using thematic analysis method, the research data were analyzed by open and axial coding. Purposive sampling was used and data included scientific articles as well as reports of organizations and research centers related to the implementation of development policies, which were collected by applying a documentary method. Besides, data source triangulation and researcher triangulation were used for coding the data and categorizing the concepts. 

    Findings

    Results of the two stages of data coding show that the challenges of development policies implementation in Iran can be categorized into five themes: 1. nature of the formulated policies, 2. characteristics of the implementers, 3. structures and administrating organizations, 4. conditions and environment of implementation, 5. implementation sources and tools. The identification of the challenges of implementing development policies in Iran can help Iranian policy makers and managers take them in their future policy-making so that they may avoid the imminent problems.

    Value

    The use of qualitative method of thematic analysis and a wide range of data sources has led to the presentation of a new classification of implementation challenges of development policies in Iran, which covers different aspects of policy implementation.

    Keywords: Policy-making, Development, Policy Implementation, Development Programs, Challenges
  • Morteza Moradi*, Rabeah Zandipak Pages 63-94
    Purpose

    The spread of internet and social networks has increased the number and speed of online rumors. In order to take more effective measures to deal with the negative effects of rumors, researchers and organizations must be aware of the main mechanism of online rumor transmission. This study is performed to investigate the employees’ information exchanges in virtual groups and their belief in rumors and their dissemination in cyberspace according to the information waterfall approach and group polarization. 

    Methodology

    In order to collect data, survey method and data analysis of correlation type were used. The statistical population of the study included the managers and employees of Hamedan Products Distribution Unit of the Oil Company, from among whom a sample size of 236 were determined. 

    Findings

    The results of path analysis show that the volume of arguments has a positive and significant effect on consistency with the arguments. Consistency with arguments has a positive and significant effect on the change of belief caused by arguments. The volume of arguments and consistency both have a positive and significant effect on belief in rumors.  Change in belief resulting from arguments and belief in rumors respectively affect belief in rumors and intention to disseminate rumors positively and significantly. Consistency with arguments plays a mediating role in the relationship between the  volume of arguments and belief in rumors. Argument-induced change in belief plays a mediating role in the relationship between consistency with arguments and belief in rumors. Rumor anxiety plays a moderating role in the relationship between belief in rumors and intention to spread rumors.

    Keywords: Arguments Volume, Arguments Consistency, Belief in Rumor, Argument-induced Belief Change, Rumor Anxiety, Intention to Spread Rumors
  • Roghayeh Aemehdoost Kohnehsari, Mohammad Ataie*, Habibollah Taherpour Kalantari Pages 95-126
    Purpose

    This study is to identify the factors affecting the quality of work-life and to evaluate their importance from the perspective of different personality types in government organizations.

    Methodology

    The research was mixed in terms of the applied purpose and data nature. In the qualitative section, the statistical population included academic and organizational experts in the field of public administration, and the relevant data were obtained through a review of theoretical foundations and through Delphi technique teamed by a group of these experts. In the quantitative part, the statistical population included managers, deputies and employees of government organizations, and the data were collected by applying a questionnaire. In order to identify the factors, exploratory factor analysis and confirmatory factor analysis were used so that the validity of the relations among factors and indexes could be assessed.

    Findings

    Six social, cultural, psychological, economic, structural and managerial dimensions are identified and prioritized based on personality types. In the personality type of high openness, the cultural dimension and the component of work ethics fall into the first rank but in the personality types of high neuroticism, extroverted, responsible (conscientious), high temperament, the social dimension and the component of work-life relationship fall into the first rank.

    Keywords: Quality of Work-life, Employee Personality, Iranian Big Five Factors (Gardoon), Iranian Government Organizations, Delphi Technique
  • Seyd Hossein Jamshidi*, Zeynolabedin Amini Sabbegh, Ehssan Sadeh, Nader Sheykholeslam Kandeloosi Pages 127-150
    Purpose

    The purpose of this study is to develop a model for the successful implementation of public policy in state-owned, project-based oil companies in Iran.

    Methodology

    This research was a qualitative study in terms of methodology. Also, since it intended to provide a model for the implementation of public policies in such companies in Iran, it was considered to be an exploratory research. The statistical population of the study included senior managers of Iranian state project-oriented companies active in the field of oil and gas as well as university professors in the field of policy-making. The size of the research sample was determined by snowball method and interview was used to collect the required data.

    Findings

    Results show that successful implementation of public policy can be measured in the light of such criteria as efficiency, effectiveness, meeting expectations, adequacy in problem solving, justice distribution, and adaptation to the conditions of the oil industry.
    Value: According to the acquired framework, three clusters of variables were identified under the headings of causal, intervening, and underlying factors, which strongly influence the successful implementation of public policies.

    Implications

    The acquired framework indicates that the successful implementation of public policies leads to increased public trust and satisfaction as well as promotion of corporate legitimacy among stakeholders.

    Keywords: Implementation of Public Policies, Project-oriented Companies, Causal Factors, Contextual Conditions, Intervening Conditions, Consequences
  • Reza Sepahvand, Saber Taghipour*, Masoome Momeni Mofarad Pages 151-173
    Purpose

    Contrary to the popular belief that workplace deviations are specific to laborers, they also exist in knowledge environments and manifest themselves in specific ways in knowledge-based companies. Refusing to participate in teamwork and sharing knowledge gained from costly research and development activities are examples of these deviant behaviors. This study intends to investigate into the effects of expertise monopoly on workplace deviations with regard to the intervening role of knowledge concealment as well as the mediating role of teamwork motivation.

    Methodology

    Based on its purpose, this study is applied and from the perspective of data collection and analysis, it was descriptive applying field-causal method. The statistical population consisted of all managers and specialists of knowledge-based companies located in Tehran Science and Technology Park. Using stratified-random sampling method, 220 subjects were selected as the sample. Data were analyzed through structural equation modeling with partial least squares approach.

    Findings

    Results show that expertise monopoly through the intervening variable of knowledge concealment positively and significantly affects interpersonal and organizational deviations. Besides, teamwork motivation moderates the effects of employees’ expertise monopoly on knowledge concealment.  

    Values

    Results of this study can be very effective in developing knowledge sharing strategies to reduce retaliatory behaviors of employees in the workplace.

    Keywords: Workplace Deviations, Knowledge Hiding, Expertise Monopoly, Knowledge-based Companies, Teamwork Motivation, Science, Technology Park
  • Masarat Ayat* Pages 175-215
    Purpose

    The purpose of this study is to investigate the case of a privatized manufacturing company assigned under Article 44 of the Constitution, which after privatization entered a crisis for various reasons and caused numerous security and social challenges.

    Methodology

    The research applied critical ethnography using the Carspecken method, based on which the researcher studied the company in detail for a period over a year long.

    Findings

    Findings show that there are some tricky ways open to certain individuals to include a certain company in the list of companies to be privatized. This inclusion is a tricky process planned and monitored long enough before the actual privatization is implemented and it is basically meant to bring about illegitimate profits for the people involved.  When the privatization is realized, crisis opens up due to mismanagement which supports special,  non-productive interests of the new owners. Then it becomes clear that such companies not only do not help resolve the crisis, but also increase the dimensions of the crisis and in fact they themselves become a challenging factor to intensify tension among the companies involved.

    Implications

    For the first time in Iran, this study tried to evaluate precisely and analytically the performance of a privatized company and pinpoint the problems it is faced with. It also clearly presents solutions to overcome such a challenge.
    Recommendations: The results and suggestions of this study provide a good platform to prevent corrupt privatizations; in addition, it helps companies involved in such crises find ways out of them.

    Keywords: Privatization, Karspiken Method, Transparency, Critical Ethnography, Article 44 of the Constitution, Crisis management