فهرست مطالب

بیمه سلامت ایران - سال پنجم شماره 1 (پیاپی 16، بهار 1401)

مجله بیمه سلامت ایران
سال پنجم شماره 1 (پیاپی 16، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/21
  • تعداد عناوین: 8
|
  • امیرحسین تکیان*، علیرضا اولیایی منش، عفت محمدی صفحات 2-5
  • سید مرتضی علیزاده رضویان* صفحات 6-17

    محدودیت منابع در مقابل نیازهای نامحدود جامعه، خاستگاه تصمیم گیری اقتصادی است. ویژگی های نیازهای سلامت و وضعیت اقتصادی و نظام ارایه خدمت، موجب تدوین الگوهای متفاوت در اولویت بندی نیازها و تامین منابع برای نیازهای سلامت شده است. شناخت الگوها می تواند در انتخاب شیوه مناسب کمک کند. در بریتانیا، کانادا، سوید و شیلی ساختار بر اساس مالیات است. ساختار در آلمان و ترکیه بر پایه دو ستون مالیات و حق بیمه است. در امریکا به جز افراد ناتوان که از دولت تامین مالی می شوند، مابقی افراد جامعه از بیمه خصوصی استفاده می کنند. سریلانکا، مالزی و برزیل ناگزیر شدند از طریق درآمدهای مالیاتی، منابع مالی پوشش همگانی سلامت تامین کنند. کشورهای کم درآمد نیز در همین گروه قرار دارند. در تایلند، مکزیک و قرقیزستان حق بیمه ها از کارمندان رسمی همراه با درآمدهای مالیاتی، مبنای دسترسی کل جمعیت به خدمات سلامت است. در کشورهای درحال توسعه تامین مالی عمدتا از طریق پرداخت از جیب است، اما به دلیل بی عدالتی ایجاد شده به سمت اتکا به منابع مالیاتی حرکت می کنند. در کشورهای پیشرفته بخش خصوصی به تدریج در حال رشد است و حتی دولت هایی که نظام طب ملی دارند اجازه داده اند سهم پرداخت از جیب افزایش پیدا کند. تامین مالی به سطح توسعه یافتگی اقتصادی ارتباط دارد. در کشورهایی که سطح سرانه درآمد پایین، نرخ اشتغال غیررسمی بالا و بازتوزیع ثروت ناعادلانه باشد، رژیم های مالیاتی بهتر جواب می دهند. شیوه های گوناگون دیگری مانند انواع مالیات های نشاندار، عوارض خاص و فروش اوراق قرضه می تواند به تامین بهتر منابع مالی برای سلامت کمک کند.

    کلیدواژگان: بیمه سلامت، بیمه اجتماعی، تامین مالی، بسته خدمت
  • پریوش حیدری ارجلو، شقایق وحدت*، حسن سلطانی صفحات 18-31
    مقدمه

    در جوامع کنونی «سلامتی» حق مسلم کلیه افراد جامعه است و شاخص های نشان دهنده سلامت در جامعه از عوامل مهم در نمایش سطح توسعه یافتگی کشور است. هدف این تحقیق تعیین و اولویت بندی عوامل موثر بر تامین مالی در کشور ایران است.

    روش بررسی

    این تحقیق توصیفی، به روش زمینه یابی پیمایشی است و از نظر فرآیند اجرا، به صورت کیفی و کمی انجام شده است. در این تحقیق ابتدا با رویکرد کیفی و توسط مطالعات نظری و کتابخانه ای، الگوی تامین مالی در نظام سلامت در جهان مورد بررسی قرار گرفت و سپس با مقایسه تطبیقی و تعیین نقاط افتراق و اشتراک، عوامل اصلی شناسایی شد. سپس با استفاده از نظر خبرگان، محقق نسبت به اولویت بندی عوامل اقدام کرد.

    یافته ها

    برای بررسی فرضیه های تحقیق، چون ابعاد و مولفه های موثر بر تامین مالی سلامت رتبه های یکسانی نداشتند، در نتیجه اولویت بندی در بخش عوامل زمینه ای، عوامل ابزاری، عوامل محتوایی و عوامل ساختاری انجام شد. یافته ها نشان داد نظام مالیات محوری با 451/4 امتیازف نظام بودجه ریزی با 420/4 امتیاز و تدوین طرح تامین مالی با 368/4 امتیاز به ترتیب بیشتریت مولفه های تاثیرگذار هستند.

    نتیجه گیری

    در بررسی کشورهای مورد مطالعه و مدل ها و چارچوب های تامین مالی، متغیرهایی که بیشترین فراوانی را در نظام تامین مالی دارا بودند شامل متغیرهای مالیات محوری، صندوق یکپارچه مالی، یارانه، مشارکت مالی و حفاظت از ریسک های سرمایه گذاری بود و این نشان از تاکید مدل های مذکور به نگاه مالیاتی همراه با سرمایه گذاری دارد. نتایج این پژوهش نشان می دهد در ایران نیز باوجود نظام بیمه ای موجود، ایجاد یک ساز و کار در بخش نظام مالیاتی، نظام بودجه ریزی و تدوین طرح تامین مالی با توجه به تحریم های صورت گرفته و ایجاد محدودیت ها در سیستم سرمایه گذاری در بخش سلامت از بیشترین اهمیت و رتبه برخوردار است.

    کلیدواژگان: تامین مالی مراقبت های بهداشتی، دستورالعمل های برنامه ریزی سلامت، ارائه مراقبت های بهداشتی، مراقبت های بهداشتی همگانی
  • بهروز ناظمی، یزدان گودرزی فراهانی* صفحات 32-43
    مقدمه

    با شیوع کووید-19 در چین و گسترش آن در دیگر کشورها، بازارهای مالی در سراسر جهان به شدت تحت تاثیر این بحران قرار گرفتند. از جمله اثرات جهانی شیوع کووید-19 می توان به افزایش بیکاری در جهان، تحمیل شوک های سنگین به اقتصاد دنیا، کاهش بهای نفت خام، کاهش تجارت جهانی در اکثر کشورهای درگیر و بسته شدن درهای دنیا به روی تجارت خارجی اشاره کرد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پاندمی کووید-19 بر شاخص های عملکردی صنعت بیمه کشور صورت پذیرفت.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع مطالعه ثانویه بوده است. علاوه بر این در این پژوهش از اطلاعات آماری 1370-1399 و مدل خودرگرسیون برداری به منظور بررسی تاثیر پاندمی کووید-19بر صنعت بیمه استفاده شد. در این مطالعه پاندمی کووید-19 به صورت یک شوک برون زا در مدل گنجانده شده است.

    یافته ها

    یافته های حاصل شده از این پژوهش بیانگر این بود که انتشار کووید-19 منجر به افزایش در حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی در بخش بیمه های زندگی و غیرزندگی است. نتایج نشان داد که تاثیر پاندمی کووید-19 بر بخش بیمه های زندگی بیشتر از بیمه های غیرزندگی بوده است.

    نتیجه گیری

    در کشورهای که نرخ تورم کمتر بوده و اقتصاد باثباتی دارند، آثار کووید-19 در حق بیمه تولیدی منفی بوده اما در کشورهایی که تورم بالا را همراه با بی ثباتی اقتصادی تجربه می کنند، آثار کووید-19 بر حق بیمه تولیدی مثبت بوده است. در واقع در کشور به دلیل افزایش سالانه نرخ دیه که موجب افزایش حق بیمه شخص ثالث می شود، نوسانات نرخ ارز و تورم نیز منجر به رشد حق بیمه تولیدی شرکت های بیمه می شود. به همین دلیل رکود و رشد اقتصادی کشور در سال های گذشته تاثیری منفی در رشد حق بیمه نداشته و صرفا میزان نرخ رشد حق بیمه کم یا زیاد شده است.

    کلیدواژگان: کووید-19، پاندمی، حق بیمه تولیدی، خسارت پرداختی، صنعت بیمه
  • مریم غفوربروجردی*، میرحسین موسوی صفحات 44-51
    مقدمه

    یکی از رشته های بیمه ای که ارتباط موضوعی تنگاتنگی با کووید-19 و نتایج مرگبار آن دارد، بیمه زندگی است. بر این اساس به منظور اتخاذ تصمیمات و سیاست های مناسب، بررسی همه جانبه این بیماری و اثرات آن بر بیمه زندگی امری ضرروری می نماید. هدف این مقاله بررسی تاثیر پاندمی کووید-19 بر تعداد بیمه نامه های صادره و موارد خسارت بیمه زندگی در ایران است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر به صورت کیفی و کمی در سال 1400 صورت پذیرفت. در قسمت کیفی از مطالعه تطبیقی و تحلیل کیفی (تحلیل مضمون) استفاده شد. در قسمت کمی، داده های مورد بررسی از سامانه سنهاب و سالنامه آماری بیمه مرکزی جمع آوری شد. نمونه مورد مطالعه در این قسمت شامل اطلاعات 9 ماهه اول سال های 1397 الی 1399 در 26 شرکت بیمه است. دسته بندی داده ها با استفاده از نرم افزار Excel نسخه 2016 و تحلیل این داده ها با استفاده از نرم افزار E-Views نسخه 11 صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج حقایق آماری آشکار شده نشان می دهد که بر اثر پاندمی کووید-19 تعداد موارد خسارات بیمه زندگی در اکثر کشورهای جهان افزایش یافته است، اما تاثیر این ویروس بر تمایل افراد به خرید بیمه زندگی و بیمه نامه صادره بیمه زندگی متفاوت است. همچنین نتایج مدل رگرسیونی نشان می دهد که در ایران میانگین هر دو متغیر تعداد بیمه نامه صادره بیمه زندگی و تعداد موارد خسارت بیمه زندگی با شیوع کووید-19 به طور معناداری افزایش یافته است.

    نتیجه گیری

    از آنجایی که با شیوع کووید-19 تعداد موارد خسارت بیمه زندگی افزایش یافته و این مسیله می تواند به ضرر شرکت های بیمه تمام شود. لازم است شرکت های بیمه در تعامل با مراکز و نهادهای مرتبط، اقدامات لازم را درخصوص آموزش های خودمراقبتی به افراد انجام دهند. همچنین بیمه گران می توانند رشته فعالیت های خود را متنوع سازند تا اثرات نامطلوب این همه گیری را کنترل کنند.

    کلیدواژگان: بیمه زندگی، کووید-19، تعداد بیمهنامه صادره زندگی، تعداد موارد خسارت بیمه زندگی
  • سمیرا متقی*، مینو امینی، مهدی کشاورز، معین ضابطی، علیرضا فتحی زاده صفحات 52-59
    مقدمه

    امروزه تامین هزینه های سلامت خانوار، یک چالش مهم در نظام سلامت شناخته شده و افزایش هزینه های خدمات سلامت، مشکلاتی در زمینه تامین مالی هزینه های سلامت بر خانوارهای مواجه با بیماری به وجود آورده است. در این راستا به نظر می رسد بیمه نقشی کلیدی در این گونه هزینه ها برای خانوار ایفا کند. بر این اساس هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر بر هزینه های کمرشکن سلامت با تاکید بر نقش بیمه است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی-تحلیلی و مقطعی است که در بیمارستان های علوم پزشکی شهر تهران صورت پذیرفت. تعداد 170 بیمار (خانوار) به عنوان نمونه های پژوهش انتخاب شدند که در نهایت 165 بیمار (خانوار) وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه سازمان بهداشت جهانی جمع آوری شد و در نهایت با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در سال 1398 حدود 31 درصد جامعه آماری ما در معرض هزینه های کمرشکن سلامت قرار داشته اند. نتایج مدل اقتصادسنجی لاجیت نشان می دهد خانوارهایی که تعداد اعضای زیر 11 سال و بالای 65 سال آنان بیشتر است، سرپرست آنها بیکار و یا دارای سطح تحصیلات پایینی هستند یا دارای بیمار مزمن هستند، احتمال مواجهه بیشتری با هزینه های کمرشکن سلامت دارند. دراین میان درصد ابتلا به هزینه های فاجعه بار سلامت در خانوارهای بدون چتر حمایتی بیمه، بسیار بالاست.

    نتیجه گیری

    چتر حمایتی بیمه در کنار شاخص های اقتصادی از عوامل موثر بر هزینه های کمرشکن سلامت خانوارهای شهر تهران است

    کلیدواژگان: هزینه کمرشکن، بیمه، پرداخت از جیب، اقتصادسنجی
  • آزاده اشرفی*، محمودرضا محقق دولت آبادی، جواد فقیهی پور، کبری مافی، فاطمه دربندی صفحات 60-67
    مقدمه

    نیروی انسانی یکی از مهم ترین منابع نظام سلامت است زیرا بهره گیری از تکنولوژی های بهداشتی در مدیریت و تدارک خدمات به منظور ارتقای سطح سلامت، به عهده این بخش است. هدف اصلی این پژوهش، طراحی الگوی جامع مدیریت منابع انسانی بخش بهداشت و درمان کشور در شرایط بحران سلامت بود.

    روش بررسی

    روش پژوهش از نوع کیفی که بر پایه روش گراندد تئوری (بدون ساختار) انجام شد. تحلیل اطلاعات با استفاده از کدگذاری های سه گانه تکنیک گراندد تئوری (کدگذاری باز، محوری و گزینشی) در محیط نرم افزار MAXQDA صورت گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد موثرترین اقدامات درخصوص کارکرد اول باید در شرایط قبل از بحران، کارکرد دوم در شرایط قبل از بحران، کارکرد سوم در شرایط حین بحران و بعد از بحران، کارکرد چهارم در شرایط قبل از بحران، کارکرد پنجم در شرایط حین بحران و کارکرد ششم در شرایط بعد از بحران صورت گیرد. از سویی در این پژوهش 4 الگو مشتمل بر الگوی مدیریت منابع انسانی در شرایط قبل از بحران سلامت، حین بحران، بعد از بحران و همچنین الگوی جامع مدیریت منابع انسانی در شرایط بحران سلامت تدوین شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های حاصل از مطالعه در زمان قبل از بحران باید تمرکز اصلی بر کارمندیابی، استخدام نیروی انسانی، آموزش و ارتباطات سازمانی می باشد. در شرایط حین بحران نظام پاداش و مزایا و ایمنی و رفاه کارکنان  مورد توجه قرار گیرد و در شرایط بعد از بحران نظام پرداخت و مزایا و بازنشستگی مهم می باشد.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، بهداشت و درمان، بحران سلامت، کووید-19
  • رضا کیانی*، مجید کوششی صفحات 68-77
    مقدمه

    بررسی وضعیت صندوق های بازنشستگی ایران نشان می دهد که این صندوق ها طی دو دهه اخیر با چالش های مالی مهمی روبرو شده اند و به نوعی به وضعیت ناپایداری سیستم مستمری رسیده اند. این مسیله، توانایی صندوق ها را در تامین تعهدات خود برای بهره مندی مشمولین با پرسش جدی مواجه کرده است. یکی از ابزارهای سنجش توازن منابع و مصارف و پایداری صندوق های بازنشستگی، نسبت پشتیبان است. هدف از این مطالعه، بررسی این نسبت در صندوق های بازنشستگی با تاکید بر تامین اجتماعی و تحولات آن طی 50 سال گذشته ی این صندوق است.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی-تحلیلی از طریق تحلیل ثانویه داده های ثبت سازمانی است. داده های مورد استفاده از منابع آماری و اطلاعاتی صندوق های بازنشستگی و دفتر آمار و اطلاعات وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی اخذ شده است.

    یافته ها

    صندوق های بازنشستگی کشوری، فولاد، بانک مرکزی، صدا و سیما، ملی مس و بنادر و کشتیرانی دارای نسبت پشتیبان زیر یک هستند. با طبقه بندی این نسبت با گروه زیر 2 شاغل به بازنشسته، به این فهرست می توان به بانک ها، هواپیمایی هما، بیمه مرکزی و نفت را افزود. همچنین نسبت پشتیبان در صندوق تامین اجتماعی طی سال های اخیر روند کاهشی داشته به نحوی که طی ده سال اخیر از 81/6 در سال 1389 به 5/4 در سال 1398 کاهش یافته است.

    نتیجه گیری

    بحران در صندوق های بازنشستگی به حدی حایز اهمیت است که هرگونه بی توجهی به آن می تواند چالش ملی در کشور ایجاد کند. نتایج بدست آمده در این مطالعه نشان می دهد نسبت پشتیبان در صندوق های بازنشستگی روند کاهشی داشته و ادامه این روند مخاطرات اساسی پیش روی اقتصاد ایران پدید می آورد.

    کلیدواژگان: نسبت پشتیبان، صندوق بازنشستگی، سالمندی، سازمان تامین اجتماعی
|
  • Amirhossein Takian*, Alireza Olyaeemanesh, Efat Mohamadi Pages 2-5
  • Seyed Morteza Alizadeh Razavian* Pages 6-17

    The limitation of resources in the face of the unlimited needs of society is the origin of economic decisionmaking. The characteristics of health needs and the economic situation and service delivery system have led to the development of different models in prioritizing needs and providing resources for health needs. Knowing the patterns can help you choose the right method. In the UK, Canada, Sweden and Chile the structure is tax-based. The structure in Germany and Turkey is based on two pillars, tax and premium. In the United States, with the exception of government-funded people with disabilities, the rest of society uses private insurance. Sri Lanka, Malaysia and Brazil were forced to provide universal health coverage through tax revenues. Low-income countries are in the same group. In Thailand, Mexico and Kyrgyzstan, premiums from official employees, along with tax revenues, are the basis for the general population's access to health services. In developing countries, financing is mainly through out-of-pocket payments, but due to the injustice created, they are moving to rely on tax resources. In developed countries, the private sector is growing gradually, and even governments with national medical systems have allowed out-of-pocket payments to increase. Financing is related to the level of economic development. In countries with low per capita incomes, high informal employment rates, and unfair wealth redistribution, tax regimes work better. A variety of other methods, such as labeled taxes, special duties, and bond sales, can help provide better financial resources for health.

    Keywords: Health Insurance, Social Insurance, Financing, Service Package
  • Parivash Heidari Orejlo, Shaghayegh Vahdat*, Hassan Soltani Pages 18-31
    Introduction

    In today’s societies, “health” is the inalienable right of all members of society and indicators showing health in society are important factors in showing the level of development of the country. The purpose of this study is to determine and prioritize the factors affecting financing in Iran.

    Methods

    This descriptive research is a survey method and in terms of implementation process, it has been done qualitatively and quantitatively. In this research, first with a qualitative approach and by theoretical and library studies, the financing model in the world health system was examined and then by comparative comparison and determining the points of difference and commonality, the main factors were identified. Then, using the opinion of experts, the researcher proceeded to prioritize the factors.

    Results

    To investigate the research hypotheses, because the dimensions and components affecting health financing did not have the same rankings, as a result, prioritization was done in the field of contextual factors, instrumental factors, content factors and structural factors. The results showed that the central tax system with 4.451 points, the budgeting system with 4.420 points and the formulation of the financing plan with 4.368 points are the most influential components, respectively.

    Conclusion

    In the study of the studied countries and financing models and frameworks, the variables that had the highest frequency in the financing system included the variables of tax axis, integrated financial fund, subsidies, financial participation and protection of investment risks. It shows the emphasis of the mentioned models on the tax view along with investment. The results of this study show that in Iran, despite the existing insurance system, creating a mechanism in the tax system, budgeting system and formulating a financing plan with respect to sanctions and creating restrictions in the investment system in the health sector has the most importance and rank.

    Keywords: Health Care Financing, Health Planning Guidelines, Health Care Delivery, Public Health Care
  • Behrooz Nazemi, Yazdan Gudarzi Farahani* Pages 32-43
    Introduction

    With the outbreak of Covid-19 in China and its spread to other countries, financial markets around the world were severely affected by this crisis. The global effects of the Covid-19 outbreak include rising global unemployment, severe shocks to the world economy, declining crude oil prices, declining global trade in most of the countries involved, and the closure of the world to foreign trade. The aim of this study was to investigate the effect of Covid-19 pandemic on the performance indicators of the country's insurance industry.

    Methods

    This study was a secondary study. In addition, in this study, the statistical data of 1991-2020 and the autoregression vector model were used to investigate the effect of the Covid-19 pandemic on the insurance industry. In this study, the Covid-19 pandemic is included in the model as an exogenous shock.

    Results

    The findings of this study indicated that the release of Covid-19 leads to an increase in production premiums and claims paid in the life and non-life insurance sector. The results showed that the impact of the Covid-19 pandemic on the life insurance sector was greater than non-life insurance.

    Conclusion

    In countries with lower inflation rates and stable economies, the effects of Covid-19 on production premiums are negative, but in countries that experience high inflation with economic instability, the effects of Covid-19 on production premiums are positive. In fact, in the country, due to the annual increase in the ransom rate, which increases the third-party insurance premium, exchange rate fluctuations and inflation also lead to the growth of insurance companies' production premiums. For this reason, the recession and economic growth of the country in recent years has not had a negative effect on the growth of premiums and only the growth rate of premiums has increased or decreased.

    Keywords: Covid-19, Pandemic, Production Premium, Compensation, Insurance Industry
  • Maryam Ghafoor Boroujerdi*, Mir Hossein Mousavi Pages 44-51
    Introduction

    One of the insurance disciplines that is closely related to Covid-19 and its deadly consequences is life insurance. Accordingly, in order to make appropriate decisions and policies, a comprehensive study of this disease and its effects on life insurance is essential. The purpose of this article is to investigate the effect of Covid-19 pandemic on the number of insurance policies issued and life insurance claims in Iran.

    Methods

    The present study was performed qualitatively and quantitatively in 2021. In the qualitative part, comparative study and qualitative analysis (content analysis) were used. In a small part, the studied data were collected from Sanhab system and central insurance statistical yearbook. The sample studied in this section includes information of the first 9 months of 2018 to 2020 in 26 insurance companies. Data were categorized using Excel software version 2016 and this data was analyzed using E-Views software version 11.

    Results

    The results of the revealed statistical facts show that the number of life insurance claims has increased in most countries of the world due to the Covid-19 pandemic, but the effect of this virus on people's willingness to buy life insurance and life insurance policy issued is different. Also, the results of the regression model show that in Iran, the average of both variables, the number of life insurance policies issued and the number of life insurance claims with the prevalence of Covid-19 has increased significantly.

    Conclusion

    Since the prevalence of Covid-19 has increased the number of life insurance claims and this issue can be to the detriment of insurance companies, it is necessary for insurance companies in interaction with related centers and institutions to take the necessary measures regarding self-care training for individuals. Insurers can also diversify their activities to control the adverse effects of the epidemic.

    Keywords: Life Insurance, Covid-19, Number of Life Insurance Policies Issued, Number of Life Insurance Claims
  • Samira Motaghi*, Minoo Amini Milani, Mehdi Keshavarz, Moien Zabeti, Alireza Fathizadeh Pages 52-59
    Introduction

    Nowadays, providing household health expenses is an important challenge in the health system and increasing the costs of health services have created problems in financing health expenses on families facing illness. In this regard, insurance seems to play a key role in such costs for households. Accordingly, the main purpose of this study is to investigate the factors affecting the devastating costs of health with emphasis on the role of insurance.

    Methods

    The present study is a descriptive-analytical and cross-sectional study that was conducted in medical hospitals of Tehran. 170 patients (households) were selected as the research sample and finally 165 patients (households) were included in the study. Data were collected using a questionnaire of the World Health Organization and finally analyzed using SPSS software.

    Results

    In 2019, about 31% of our statistical population were exposed to staggering health costs. The results of the Logit econometric model show that households with more members under the age of 11 and over 65, whose head is unemployed, or who have a low level of education, or who are chronically ill, are more likely to incur staggering health costs. Meanwhile, the percentage of catastrophic health costs in households without insurance protection is very high.

    Conclusion

    Insurance protection along with economic indicators is one of the factors affecting the staggering costs of household health in Tehran.

    Keywords: Staggering Costs, Insurance, Out-of-Pocket Payments, Econometrics
  • Azadeh Ashrafi*, Mahmoudreza Mohaghegh Dolatabadi, Javad Faghihipour, Kobra Mafi, Fatemeh Darbandi Pages 60-67
    Introduction

    Human resources is one of the most important sources of the health system, because the use of health technologies in the management and provision of services to improve health is the responsibility of this sector. The main purpose of this study was to design a comprehensive model of human resource management in the health sector in the context of health crisis.

    Methods

    The research method was qualitative based on grounded theory method (without structure). Data analysis was performed using triple coding of grounded theory technique (open, axial and selective coding) in MAXQDA software environment.

    Results

    The findings showed that the most effective measures regarding the first function should be in pre-crisis conditions, the second function in pre-crisis conditions, the third function in pre-crisis and post-crisis conditions, the fourth function in pre-crisis conditions, the fifth function in pre-crisis conditions, and the sixth function should be done in the post-crisis situation. On the other hand, in this study, 4 models including the model of human resource management in the pre-crisis, during the crisis, after the crisis, as well as a comprehensive model of human resource management in the context of health crisis were developed.

    Conclusion

    Based on the findings of the study in the pre-crisis time should be the main focus on hiring, manpower, training and organizational communications. In times of crisis, the reward system, benefits, safety and welfare of employees should be considered. In the post-crisis situation, the payment system and benefits and retirement are important.

    Keywords: Human Resource Management, Health, Health Crisis, Covid-19
  • Reza Kiani*, Majid Kosheshi Pages 68-77
    Introduction

    A study of the situation of Iranian pension funds shows that these funds have faced significant financial challenges in the last two decades and have reached a state of instability in the pension system. This raises serious questions about the ability of funds to meet their obligations for the benefit of beneficiaries. One of the tools for measuring the balance of resources and expenditures and the stability of pension funds is the support ratio. The purpose of this study is to examine this ratio in pension funds with an emphasis on social security and its developments over the past 50 years.

    Methods

    The present study is a descriptive-analytical research through secondary analysis of organizational registration data. The data used were obtained from statistical and information sources of pension funds and the Statistics and Information Office of the Ministry of Labor Cooperation and Social Welfare.

    Results

    State Pension Funds, Steel, Central Bank, Radio and Television, National Copper and Ports and Shipping have a support ratio below one. By classifying this ratio with the following group of 2 employees retired, to this list can be added banks, Homa Airlines, Central Insurance and Oil. Also, the support ratio in the Social Security Fund has been decreasing in recent years, so that in the last ten years it has decreased from 6.81 in 2010 to 4.5 in 2019.

    Conclusion

    The crisis in pension funds is so important that any neglect of it can create a national challenge in the country. The results obtained in this study show that the support ratio in pension funds has a decreasing trend and the continuation of this trend poses major risks to the Iranian economy.

    Keywords: Support Ratio, Pension Fund, Aging, Social Security Organization