فهرست مطالب

آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی - سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 59، پاییز 1400)

فصلنامه آسیب شناسی درمانگاهی دامپزشکی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 59، پاییز 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/13
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سینا عبدیزاده کری بزرگ، افشین رئوفی*، حسام الدین اکبرین، آرش تازیکه، حمید توانایی منش صفحات 213-224

    پیتی ریازیس یا شوره به حضور بیش از حد پوسته های سبوس مانند روی پوست گفته می شود. بنا به اطلاعات موجود و بررسی های به عمل آمده، این عارضه در مراکز نگه داری و پرورش اسب در استان های تهران، البرز و گلستان با فراوانی های متفاوت وجود دارد. هدف از این مطالعه شناسایی علل رخداد پیتی ریازیس و عوامل احتمالی موثر بر آن در اسبان استان های مذکور است. مطالعه حاضر در جمعیت اسبان مجتمع های اسبداری استان های تهران، البرز و گلستان انجام شد و بر اساس سابقه و یافته های بالینی اسب های مبتلا به پیتی ریازیس شناسایی و پس از آن برای تشخیص علت عارضه، نمونه های لازم اخذ و به آزمایشگاه مربوطه ارسال گردید. در این تحقیق 74 اسب مبتلا به پیتی ریازیس شناسایی شد که آلودگی به جرب (76/56 درصد)، ازدیاد حساسیت ناشی از نیش حشره (32/24 درصد) و آلودگی قارچی (92/18 درصد) به عنوان مهم ترین علل پیتی ریازیس تعیین گردید. در میان فاکتورهای احتمالی موثر بر پیتی ریازیس ارتباط معنی داری بین نژاد، جنس، سن، روش های کنترل حشرات و تراکم با این عارضه وجود نداشت، اما بین رخداد پیتی ریازیس با فصل، شرایط بهداشتی، نوع جراحت همراه و بستر حیوان از نظر آماری ارتباط معنی داری به دست آمد (05/0<p). بر اساس این مطالعه آلودگی به جرب متداول ترین علت این عارضه در اسب های سه استان تهران، البرز، گلستان می باشد. پیتی ریازیس اغلب در فصل تابستان در اسب ها رخ می دهد و بیشترین جراحت همراه با این عارضه ریزش مو در ناحیه مبتلا است.

    کلیدواژگان: پیتی ریازیس، اسب، جرب، قارچ، ایران
  • فرشته خمجانی فراهانی، حمیدرضا فتاحیان*، احمد اصغری، پژمان مرتضوی صفحات 225-238

    مطالعاتی با هدف شناسایی پروتکل دارویی موثر در ترمیم اعصاب انجام گردیده است. بررسی حاضر با هدف ارزیابی اثرات داروی تاکرولیموس بر ترمیم عصب سیاتیک متعاقب له شدگی و مقایسه آن با ترمیم خودبخودی، روی 16 سر موش سوری نر بالغ انجام شد. بدین منظور، بعد از مشاهده عصب سیاتیک چپ هر موش، له شدگی عصب مذکور در همه موش های مورد آزمایش با استفاده از پنس هموستات با پهنای دهانه 2 میلی متر، به مدت 10 ثانیه انجام گردید. در ادامه حیوانات فوق به طور تصادفی به دو گروه 8 تایی شامل گروه تحت درمان (گروه اول) و گروه کنترل (گروه دوم) تقسیم شدند. موش های گروه اول، تاکرولیموس (mg/kg 5، زیرجلدی، روزانه) را تا پایان مطالعه دریافت کردند. در گروه دوم از هیچ داروی درمانی استفاده نگردید. ارزیابی هیستوپاتولوژی و ایمنوهیستوشیمی در پایان هفته های دوم و چهارم انجام و مشخص شد که تشکیل پرینوریوم بین گروه ها اختلاف معنی داری نداشت (05/0>p). در پایان هفته دوم در گروه درمانی کاهش التهاب و تورم آکسون، و افزایش شمارش آکسونی اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان داد (05/0<p). در پایان هفته چهارم ، تفاوت شدت التهاب بین گروه ها معنی دار نبود (05/0>p) اما کاهش تورم آکسونی و افزایش شمارش آن در گروه درمانی اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان داد (05/0<p). در پایان مطالعه، افزایش بیان ژن GFAP (glial fibrillary acidic protein) در گروه درمانی اختلاف آماری معنی داری با گروه کنترل داشت (05/0<p). نتایج حاصله مشخص کرد مصرف تاکرولیوس در مدت 2 هفته، سبب کاهش التهاب و در پایان هفته چهارم با افزایش تعداد آکسون ها و کاهش تورم آن، سبب بهبود سریع جراحات عصبی می گردد.

    کلیدواژگان: ایمنوهیستوشیمی، تاکرولیموس، عصب سیاتیک، موش، هیستوپاتولوژی
  • پریسا اصغرپور، زهره افتخاری، محمدقلی نادعلیان، غلامرضا نیکبخت بروجنی، محمدرضا مخبر دزفولی* صفحات 239-252

    شیوع پنومونی در گله ها به دلیل عوامل بیماری زای مختلف رخ می دهد. ویتامین D3 با اثر بر سلول های مختلف و تحریک عملکرد بیولوژیکی آن ها، پپتیدهای ضدمیکروبی را تحریک می کند. در مطالعه حاضر، اثرات ویتامین D3 بر بیان ژن های پپتیدهای ضد میکروبی در پاستورلوزیس تجربی در گوساله ها ارزیابی شد. بدین منظور، 10 راس گوساله نر نژاد هلشتاین (4-2 ماهه) به طور تصادفی به 2 گروه تقسیم شدند. باکتری پاستورلا مولتوسیدا با رقت 3 × 109 CFU / mL در نای همه گوساله ها تلقیح و بعد از تایید پنومونی، ویتامین D3 فقط به حیوانات گروه درمان تزریق شد. نمونه های خون از گوساله های هر 2 گروه در فواصل زمانی مختلف اخذ و سلول های تک هسته ای خون محیطی برای ارزیابی بیان ژن های پپتیدهای ضدمیکروبی شامل CD4  (cluster of differentiation 4)، دفنسین و کاتالیسیدین جداسازی شد. همچنین برای ارزیابی سلول های ریه، لاواژ برونکوآلویولار انجام شد. در شرایط درون تنی، بیان ژن های دفنسین و CD4، تفاوت آماری معنی داری را در گروه های کنترل و درمان در 48 ، 72 ، 96 و 120 ساعت پس از زمان چالش نشان دادند (05/0<p). علاوه بر این در شرایط برون تنی، افزایش بیان ژن های کاتالیسیدین، دفنسین و CD4 در غلظت 7-10 مولار از ویتامین D3 مشاهده شد. طبق نتایج مطالعه حاضر، مشخص شد که ویتامین D3 دارای اثرات مثبتی بر سیستم ایمنی می باشد که بصورت بهبود علایم بالینی گوساله های تحت درمان مشهود بود. بیان ژن دفنسین و CD4، اثرات تعدیل کنندگی این ویتامین را برای سیستم ایمنی تایید می کند، اما بیان ژن کاتالیسیدین، احتمالا وابسته به تجویز دوز های بیشتری از ویتامین D3 می باشد.

    کلیدواژگان: ویتامین D3، پپتیدهای ضدمیکروبی، پنومونی، پاستورلا مولتوسیدا
  • سعید صالحی، یونس انزابی*، امیرعلی کاوه صفحات 253-269
    ورم پستان های استافیلوکوکی از جمله بیماری های مهم در دامداری های صنعتی می باشند و استافیلوکوک هایی که قادر به تولید بیوفیلم ، میکرو آبسه و ماکرو آبسه هستند ، عامل ورم پستان بددرمان تلقی شده و سبب حذف گاو ها می شوند . توانایی تولید بیوفیلم توسط باکتری های مذکور بستگی به وجود ژن های حدت اپرون ica (icaA، icaB،icaC ، icaD و icaR) و همچنین برخی فاکتور های محیطی دارد. در تحقیق حاضر الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و نیز وجود ژن های حدت اپرون icaدر استافیلوکوکوس آریوس های جداشده از موارد ورم پستان گاوی بررسی شد. با توجه به یافته های به دست آمده از آزمایشات میکروبیولوژیکی و simplex PCR مشخص گردید که در گاوداری های مورد آزمایش در استان آذربایجان شرقی ، ورم پستان استافیلوکوکی شیوع نسبتا بالایی داشته و در میان جدایه های مربوطه، درصد نسبتا بالایی از آن ها دارای انواعی از ژن های حدت اپرون ica هستند که توانایی تولید بیوفیلم را کد می کنند. همچنین نتایج آزمایش سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی انجام شده در مورد جدایه های مذکور نشان دهنده مقاومت بیش از پیش آن ها نسبت به اکثر آنتی بیوتیک های مورد آزمایش بود. با توجه به این که بالا بودن میزان حضور ژن های اپرون ica مخصوصا ژن هایی چون icaA و icaD منجر به تولید بیوفیلم قوی تر و بیشتر شده و نیز مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف هم افزایش می یابد. لذا، نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده پیش آگهی نامناسبی در خصوص موفقیت درمان آنتی بیوتیکی ورم پستان های استافیلوکوکی در دامداری های منطقه می باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، کواگولاز مثبت، ورم پستان گاو، اپرون ica، بیوفیلم
  • سید حسین زمزم، آرش قلیانچی لنگرودی*، علیرضا خسروی صفحات 271-288

    برونشیت عفونی پرندگان (infectious bronchitis) یک بیماری حاد و بسیار مسری دستگاه تنفسی فوقانی است که توسط ویروس برونشیت عفونی (infectious bronchitis virus) ایجاد می شود. این ویروس از خانواده کرونا ویریده (coronaviridae) است و دارای سرو تیپ ها و سویه های متعددی است. تکثیر سریع همراه با نرخ جهش و نوترکیبی بالا از دلایل اصلی تنوع بالای مشاهده شده است. ضریب تبدیل غذایی و میانگین افزایش روزانه در جوجه های گوشتی تحت تاثیر قرار می گیرد و عفونت اغلب با عفونت های باکتریایی ثانویه همراه است. در مرغ های تخم گذار، IBV باعث کاهش تولید و کیفیت تخم مرغ می شود. امروزه بیماری IBV یکی از مهم ترین بیماری های اقتصادی در صنعت طیور است. در مطالعه حاضر، پروفایل های رونویسی بافت نای گروه آلوده (IBV) با گروه کنترل برای بررسی تغییرات مشخصات رونوشت در مراحل اولیه عفونت مورد مطالعه قرار گرفت. پس از چالش جوجه های SPF با ویروس برونشیت عفونی واریانت 2 IBV IS-1494 (GI-23)، از بافت نای برای استخراج RNA استفاده شد و تغییرات در رونوشت با فن Illumina RNA-seq بررسی شد. ژن های تغییر بیان یافته (DEGs) در رونوشت نای شناسایی شدند. دسته هستی شناسی ژن، مسیر KEGG برای شناسایی روابط بین ژن های متفاوت بیان شده مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. به طورکلی، در گروه آزمایش تعداد ژن های افزایش بیان یافته بیشتر از ژن های کاهش بیان یافته بود. در گروه آزمایشی، پاسخ ایمنی شدیدتر رخ داد. از ژن های تنظیم شده مهم در این گروه مسیر سیگنال دهی گیرنده شبه Toll، مسیر آپوپتوتیک، مسیر سیگنالینگ MAPK بود. نتایج این مطالعه می تواند یک نمای کلی از تغییرات رونوشت در نای در مراحل اولیه عفونت با ویروس برونشیت عفونی پرندگان (IBV) ارایه دهد.

    کلیدواژگان: ویروس برونشیت عفونی پرندگان، رونوشت، RNA-Seq، نای
  • زهرا صفار، صمد مسافری* صفحات 289-298

    همزمان سازی فحلی، روشی ارزشمند در مدیریت تولیدمثلی میش ها محسوب می شود. همچنین به دلیل شرایط و مشکلات موجود در تهیه داروی PMSG (pregnant mare serum gonadotropin) در کشور ایران، دامپزشکان به دنبال روشی جایگزین می باشند. لذا در مطالعه حاضر به مقایسه 3 روش همزمان سازی فحلی و میزان باروری در گوسفندهای نژاد افشار در خارج از فصل تولید مثلی با استفاده از سیدر+PMSG ، سیدر+HMG (Human menopausal gonadotropin) و سیدر+HMG+استرادیول پرداخته شد. تعداد 200 راس میش به طور تصادفی به 4 گروه50 راسی تقسیم شدند که شامل: گروه های شاهد، تیمار 1، تیمار 2 و تیمار 3 بودند. برای همه گروه ها به مدت 12 روز سیدر های پروژسترونی شرکت ابوریحان کارگزاری شد. گروه شاهد بعد از خارج سازی سیدر، دارویی دریافت نکرد، اما به گوسفندان تیمار 1، 500 واحد PMSG، به گوسفندان تیمار 2، یک آمپول HMG و به گوسفندان تیمار 3، یک آمپول HMG+ 1/0 میلی لیتر استرادیول تزریق گردید. نتایج به دست‎آمده از بروز علایم فحلی و باروری در گروه ها مورد تحلیل آماری قرار گرفت و تفاوت بین میش های دو گروه PMSG و HMG ، معنی دار نبود (05/0<p). لذا به نظر می رسد که استفاده از HMG می تواند روش مناسبی برای جایگزینی PMSG باشد.

    کلیدواژگان: میش، القای فحلی، میزان باروری، نژاد افشار
  • مصطفی عبداللهی*، غلامرضا عبدالله پور، ایرج اشرافی تمای، جمشید رزمیار، امیر اصغری باغخیراتی صفحات 299-310

    در اسفند ماه سال 1398، سه راس بره 5 تا 15 روزه نژاد مخلوط به بیمارستان دامپزشکی دانشگاه تهران ارجاع داده شدند. شکایت دامدار از وجود تلفات 20 درصدی (42 راس) در بره های 4 تا 17 روزه گله خود که تنها با شیر مادر تغذیه می شدند، بود. در مشاهده و معاینه بالینی، زمین گیری، افسردگی، ضعف، دمای 40 درجه سلسیوس، اتساع شیردان با مایعات، تاکی پنه، تاکیکاردی و پرخونی مخاطات ثبت گردید. بره ها پس از معاینات بالینی، تحت بررسی خو ن شناسی قرارگرفته و سپس در شرایط بهداشتی کالبدگشایی شدند. همچنین خون، مغز استخوان، مغز، ریه، قلب، کبد، کلیه، روده و شیردان مورد کشت های باکتریایی هوازی و بی هوازی قرار گرفتند. در بررسی خون شناسی، آنمی نرموسیتیک نرموکرومیک، لکوپنی، لنفوپنی، انحراف به چپ، حضور شیستوسیت، کراتوسیت، میلوسیت و متامیلوسیت مشاهده شد. در کالبدگشایی، زخم های سرسنجاقی در مخاط شیردان، حضور توده های خونی شبیه به دانه قهوه در محتویات شیردان و رنگ پریدگی کلیه ها وجود داشت. در رنگ آمیزی گرم گسترش مستقیم شیردان، تعداد زیادی باکتری میله ای شکل گرم مثبت مشاهده شد. همچنین از شیردان و روده دام های بیمار، کلستریدیوم پرفرینجنس تیپA و اشریشیا کولای غیرپاتوژن جدا گردید. مطالعه حاضر نشان داد که باکتری کلستریدیوم پرفرینجنس تیپA ممکن است در بیماری التهاب شیردان بره ها دخیل باشد.

    کلیدواژگان: التهاب شیردان، بره، کلستریدیوم پرفرینجنس
|
  • Sina Abdizadeh Kari Bozorg, Afshin Raoofi *, Hesameddin Akbarein, Arash Tazikeh, Hamid Tavanaiemanesh Pages 213-224

    Pityriasis or dandruff is the presence of too many bran-like scales on the skin. According to the available information and based on previous studies, this complication exists in horse care and breeding centers in Tehran, Alborz and Golestan provinces with different frequencies. The aim of this study was to identify the causes of Pityriasis and its effective factors in horses of the mentioned provinces. The present study was performed on the population of horses in equestrian complexes of Tehran, Alborz and Golestan provinces. Based on history and clinical findings, horses with Pityriasis were identified and then the necessary samples were taken and sent to the relevant laboratories. In this study, 74 horses with Pityriasis were identified that mange (56.76%), insect bites hypersensitivity (24.32%) and ringworm (18.92%) were the most important causes of Pityriasis. Among possible affecting factors, breed, sex, age, insect control and density had no significant association but significant relationship (p<0.05) was recorded among season, sanitary conditions, type of accompanying lesion and animal bedding with Pityriasis. According to this study, mange is the most common cause of Pityriasis in horses in Tehran, Alborz and Golestan provinces. Pityriasis predominantly occurs in summer and the most common type of accompanying lesion is alopecia.

    Keywords: Fungus, horse, Iran, Mange, Pityriasis
  • Fereshteh Khomejani Farahani, Hamidreza Fattahian *, Ahmad Asghari, Pejman Mortazavi Pages 225-238

    Studies have been conducted to find effective agents for nerve regeneration. The present study was conducted on sixteen adult male Syrian mice with the aim of assessment of the effects of tacrolimus on crushed sciatic nerve injury and its comparison with spontaneous repair. After exposure of the left sciatic nerve, crushing was performed using a 2 mm wide mosquito hemostatic forceps tip for 10 seconds. Animals were randomized into two groups of treatment group (Group I), and the control (Group II) with eight mice each. The treatment group received tacrolimus (5 mg/kg, q24h, SC) until the end of the study, and the control group received no therapeutic agents. Histopathological and immunohistochemical assessment was performed on second and fourth post-operative weeks, and suggested that perineurium formation did not show a significant difference between the study groups (p>0.05). At the end of the second week in the treatment group, the reduction of axon inflammation and swelling, and the increase in axonal count showed a significant difference with the control group (p<0.05).  At the end of the fourth week, the difference in inflammation severity between the groups was not significant (p>0.05) but the decrease in axonal swelling and increase in axonal count in the treatment group showed a significant difference with the control group (p<0.05).  Increase of glial fibrillary acidic protein (GFAP) expression showed significant difference between the treatment group and the control group at the end of the study (p<0.05). Based on the present results, the use of tacrolimus was responsible for reduction of inflammation in a two week period, and at the end of the fourth week, increase of axonal count and edema suppression caused regeneration of injured nerve.

    Keywords: Histopathology, Immunohistochemistry, Mice, Sciatic Nerve, Tacrolimus
  • Parisa Asgharpour, Zohreh Eftekhari, Mohammad Gholi Nadealian, Gholamreza Nikhbakht Borujeni, MohammadReza Mokhber Dezfouli * Pages 239-252

    The outbreak of calf pneumonia in herds occurs due to different pathogens. Vitamin D3 displays a regulatory effect on different cells, especially its pro-differential biological function and stimulates antimicrobial peptides. In the present study, the effects of vitamin D3 on the expression of antimicrobial peptides in experimental pasteurellosis in calves were assessed. Ten Holstein calves (2-4 months old) were randomly divided into two groups. Prepared Pasteurella multocida (3×109 CFU/mL) was inoculated in the trachea of all calves and Vitamin D3 was injected only in the treatment group following confirmation of pneumonia. Blood samples and broncho-alveolar lavage fluids were obtained from both groups at different time intervals and the peripheral blood mononuclear cells were isolated to evaluate the antimicrobial peptides gene expression. The expression of CD4, Cathelicidin, and Defensins genes was measured in vitro conditions following the addition of 10-6, 10-7 and 10-8 molar of vitamin D3. Defensins and CD4 gene expressions revealed a significant difference in the two groups, at the 48, 72, 96, and 120 hours after the challenge time, while the Cathelicidin gene was not expressed in both experimental groups. Surprisingly, increased expression of Cathelicidin, Defensins, and CD4 was observed at a concentration of 10-6 M of vitamin D3. According to the results of this study, vitamin D3 had positive effects on the immune system which was observed as significant improvement in the clinical symptoms of treated calves. The expression of lung-related Defensins and CD4 in vivo and in vitro approved the immunomodulatory effects of vitamin D3 but the gene expression of Cathelicidin is probably related to prescribing higher doses of vitamin D3.

    Keywords: Antimicrobial peptides, Pasteurella multocida, Pneumonia, vitamin D3
  • Saeed Salehi, Younes Anzabi *, Kaveh Amir Ali Pages 253-269
    Staphylococcal mastitis is one of the most important diseases in industrial livestock and Staphylococci capable of producing biofilm, micro and macro abscesses, are considered to be the cause of malignant mastitis which result in culling of dairy cattle. The ability of these bacteria to produce biofilm depends on the presence of ica operon genes (icaA, icaB, icaC, icaD and icaR) and also some environmental factors. In the present study, the pattern of antibiotic resistance and the presence of operon ica virulence genes in Staphylococcus aureus isolated from bovine mastitis was investigated. According to the findings of microbiological and simplex PCR tests, it was determined that in the farms tested in East Azerbaijan province, Staphylococcal mastitis has a relatively high prevalence and among the relevant isolates, a relatively high percentage of them contain a variety of operon ica virulence genes that encode the ability to produce biofilm. Also, the results of antibiotic susceptibility testing performed on these isolates showed that they were more resistant to most of the antibiotics tested. Due to the high presence of ica operon genes, especially genes such as icaA and icaD, which result in production of stronger and excessive biofilm as well as increased resistance to various antibiotics, the results of the present study therefore indicate an unfavorable prognosis regarding the success of antibiotic treatment of staphylococcal mastitis in livestock farms in the region.
    Keywords: Biofilm, Cow Mastitis, ica Operon, Positive Coagulase, Staphylococcus aureus
  • Seyed Hossein Zamzam, Arash Ghalyanchilangeroudi *, AliReza Khosravi Pages 271-288

    Avian infectious bronchitis (IB) is an acute and highly contagious disease of the upper-respiratory tract caused by the infectious bronchitis virus (IBV). The virus is a member of the Coronaviridae family and has numerous serotypes and strains. Rapid replication combined with high mutation rate and recombination are the main causes of the observed high diversity.Feed conversion and average daily gain are affected in broilers, and infection is often followed by secondary bacterial infections. In layers, IBV causes a reduction in egg production.Today, IB is one of the most economically important diseases in the poultry industry. Transcriptional profiles of trachea tissue of the infected group (IBV) were studied with control group to evaluate changes in transcriptome profile at the early stages of infection. After the challenge of SPF chickens with IBV IS-1494 like (GI-23, the trachea tissue was used for RNA extraction, and changes in the transcriptome were investigated by Illumina RNA-seq technique. Up-regulated and down-regulated differentially expressed genes (DEGs) in the transcriptome of trachea were identified. Gene ontology category, KEGG pathway were analyzed to identify relationships among differentially expressed genes. In general, the numbers of up-regulated genes were higher than of down-regulated genes in experimental group. In the experimental group, a more severe immune response occurred; an important up-regulated genes in this group’s was Toll-like receptor signaling pathway, apoptotic pathway, MAPK signaling pathway. Results of this study could provide a general overview of transcriptome changes in the trachea at the early stage of infection with avian infectious bronchitis (IBV) virus.

    Keywords: Avian infection bronchitis virus, transcriptome, RNA-Seq, Trachea
  • Zahra Saffar, Samad Mosaferi * Pages 289-298

    Ewes have seasonal estrous cycle so Estrus synchronization is a valuable way to manage ewes reproduction . Due to the existing conditions and some problems in preparation of PMSG in Iran, we should looking for an alternative method , Therefore, in this study Comparison of estrus synchronization and fertility in Afshar sheep out of breeding season was done with these methods.- Group1 CIDR+PMSG. -Group2 CIDR+HMG. -Group3 CIDR+HMG+Estradiol.200 non-pregnant Afshar ewes are divided randomly in 4 different groups (n=50). Estrus was synchronized in all groups by using Abu Reihan progesterone CIDR for 12 days. At the CIDR removal, in group1 any treatment were not received ,in group2 they were received PMSG(500 UI),in group3 they were received HMG (1 vial) and finally in last group they were received HMG(a vial) + Estradiol(0.1 mL). The results of Incidence of estrus and fertility symptoms in the groups were analyzed. P value between the first and Second group was not significant(P value <0.05), which seams there is no significant difference between these two groups.The results from the occurrence of estrus and fertility in ewes were analyzed. Therefore, to replace PMSG , using HMG in estrus synchronization of ewes can be a good way.

    Keywords: Ewe, synchronization, PMSG, HMG
  • Mostafa Abdollahi *, Gholamreza Abdollahpour, Iraj Ashrafi-Tamai, Jamshid Razmyar, Amir Asgharibaghkheirati Pages 299-310

    In March 2020, three 5-15 day old mixed breed lambs were referred to the University of Tehran Veterinary Hospital. The farmer complained of 20% mortality rate (42 heads) in 4-17 day old lambs of his flock that they were exclusively breastfed. In observation and clinical examination, recumbency, depression, weakness, 40 ° C temperature ,abomasal dilation with fluid, tachypnea, tachycardia and hyperemia of the mucosa were recorded. After clinical examination, the lambs were examined by hematology and then necropsied under sterile conditions. In hematologic examination, normocytic-normochromic anemia, leukopenia, lymphopenia, left shift, the presence of schistocytes, keratocytes, myelocytes and metamyelocytes were observed. In necropsy, there were abomasal petechiae hemorrhages, coffee grain-like blood masses in the contents of the abomasum and pale kidneys. The direct gram smear from the abomasum had a large number of positive gram rods. All organs were subjected to aerobic and anaerobic bacterial cultures. Clostridium perfringens type A and non-pathogenic E coli were isolated from the abomasum and intestine of patients. The highest antibiotic susceptibility of Clostridium perfringens A isolate was to ceftiofur and ceftriaxone antibiotics. This study showed that Clostridium perfringens A may be involved in the pathogenesis of abomasitis in lambs. . . . . . .

    Keywords: Abomasum, lamb, Ulcer, Clostridium