فهرست مطالب

نظارت و بازرسی - پیاپی 59 (بهار 1401)

مجله نظارت و بازرسی
پیاپی 59 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد عطائی، علیرضا علی نژاد، محمدرضا فتح آبادی صفحات 13-38
    زمینه و هدف

     نظام اداری در کشور با توجه به نقش گسترده  و موثری که در انجام امور دارد، یکی از زیرساخت های مهم توسعه محسوب می شود که بی توجهی و یا کم توجهی به آن، آسیب های جبران ناپذیری در تحقق برنامه ها ، رضایت مندی مردم و جلوگیری از شکل گیری فساد را به دنبال خواهد داشت. هدف از انجام این تحقیق شناسایی ابعاد راهبردی تاثیرگذار بر میزان سلامت در سازمان های دولتی ایران می باشد.

       روش تحقیق

    تحقیق حاضر از نظر نوع کاربردی توسعه ای بوده و ازنظر روش ترکیبی از نوع متوالی بوده که در بخش کیفی، جامعه آماری شامل مدیران، متخصصین حوزه سیاست گذاری، خبرگان نهادها و سازمان های نظارتی و هم چنین خبرگان علمی و دانشگاهی مرتبط با سلامت اداری و سازمانی استفاده شده و در چهار مرحله پنل خبرگی با 20 نفر از خبرگان، مورد بررسی قرار گرفته  و داده ها با استفاده از نرم افزار spss و تحلیل عاملی، تجزیه و تحلیل گردیده است. روش گردآوری داده ها به صورت کتابخانه ای، مبانی نظری، پیشینه،پرسشنامه خبرگی بوده و با توجه به این که متوسط مدیران و متخصصین شاغل در سازمان های دولتی با استفاده ازفرمول کوکران 338 تعیین گردیده، ابعاد راهبردی میزان سلامت اداری در سازمان های دولتی ایران مشخص شده است.

     یافته های تحقیق

    یافته های این پژوهش نشان می دهد که ابعاد راهبردی درون سازمانی (ایجاد فرصتهای برابر در بکارگیری و ارتقا، حفظ کرامت و حقوق انسانها، رفتارهای منصفانه و عادلانه در تعامل، توزیع و رویه ها، شفافیت، مشارکت در تصمیم گیری،) و برون سازمانی (نظارت عمومی، یکپارچگی کار و زندگی، عدم تناسب بین نرخ رشد و نرخ حقوق، نگرش مثبت کاری، رسانه و  اعتماد و اطمینان)، در ارتقای سلامت اداری تاثیرگذار می باشد و نوآوری این تحقیق، طراحی الگوی سنجش ابعاد راهبردی میزان سلامت اداری در سازمان های دولتی می باشد که در تحقیقات انجام شده پیشین این موضوع یافت نگردیده است

    کلیدواژگان: ابعاد درون سازمانی، ابعاد برون سازمانی، ابعاد راهبردی، فساد اداری، الگو
  • سعید مطهری، اکرم تفتیان، محمود معین الدین صفحات 39-62

    رویدادهای جهانی ماه های اخیر، همچون بیماری همه گیر کوید 19، فشارهایی را بر بودجه عمومی ایجاد کرده که درک و اندازه گیری آن را دشوار تر از قبل نموده است. از طرفی سهم وسیع شرکت های دولتی از بودجه عمومی و ضرورت نظارت و بازرسی مستمر آن ها در سیاست گذاری های اقتصادی کشور، باعث شده تا انضباط مالی شرکت های دولتی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و نیاز به پژوهش های کاربردی در این زمینه بیشتر احساس شود. در همین راستا هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی روابط بین مولفه های نظارت، بازرسی و انضباط مالی شرکت های دولتی می باشد. این مطالعه از نوع پژوهش های کمی بوده و با استفاده از پرسشنامه مقایسات زوجی و روش دیمتل به عنوان یکی از تکنیک های تصمیم گیری چند معیاره برای تعیین میزان اثرگذاری و اثرپذیری میان مولفه ها انجام شده است. خبرگان این پژوهش شامل 12 نفر از خبرگان مسایل مالی و کنترلی شرکت های دولتی است که با روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شده اند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته بوده و روایی و پایایی نتایج پژوهش با روش های CVR و آزمون مجدد توسط خبرگان، تایید شده است. نتایج این پژوهش بیان گر اثرگذاری بالای مولفه های «نظارت مستمر»، «بازرسی بیرونی» و «بازرسی زیردستان و بالادستان» و اثرپذیری بالای هر سه مولفه «انضباط مالی قبل از خرج»، «انضباط مالی حین خرج» و «انضباط مالی بعد از خرج» است. این پژوهش پژوهش با رویکردی متفاوت نسبت به ادبیات موضوع، با تمرکز بر وجوه تمایز دو مفهوم نظارت و بازرسی، علاوه بر توسعه ادبیات حسابداری بخش عمو می برای انضباط مالی، الگوی روابط بین مولفه های پژوهش را نیز برای نظارت و بازرسی بهتر مشخص نموده است.

    کلیدواژگان: نظارت، بازرسی، انضباط مالی، شرکت های دولتی
  • بهمن مرادی، یوسف محمدی مقدم، عبدالله مجیدی، حسین امیرلی صفحات 63-90
    زمینه و هدف

     این پژوهش با هدف تحلیل تجربه خبرگان درباره انواع تهدیدهای متوجه کارکنان فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در استفاده از فضای مجازی انجام شده است. این کارکنان که به دلیل شرح وظایف خارج از حیطه شغلی از این فضا بهره‌ می‌برند، بخشی از کاربران فضای سایبر شناخته می‌شوند و انواع تهدیدهای امنیتی و غیرامنیتی این فضای نوظهور متوجه کارکنان پلیس نیز هست.

    روش

    این تحقیق از نوع کیفی است. نمونه‌گیری به صورت هدفمند انتخاب، و شرکت کنندگان با تکیه بر قاعده اشباع نظری ده نفر از خبرگان و متخصصان فضای مجازی و دارای نقش نظارتی در پلیس انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش تحلیل محتوا استفاده شد. ابزار پژوهش، مصاحبه نیمه‌ساختار یافته‌ شامل پرسش‌های باز پاسخ است که برای سنجش اعتبار روایی و پایایی، محتوای آ‌ن در اختیار سه نفر از متخصصان قرار گرفت و نظر‌های آنان در مورد مصاحبه اعمال و از شرکت کنندگان در تحلیل و تفسیر داده‌ها کمک گرفته شد.

    یافته‌ها

    یافته‌ها شامل 87 مفهوم ساده بود که از این تعداد، 53 مفهوم با تهدیدهای فضای مجازی مرتبط بود که در مراحل بعدی این مفاهیم در قالب 12 مفهوم کلی (تم) دسته‌بندی شد. 

    نتیجه‌گیری

    نتایج نشان داد تهدید‌های متوجه کارکنان شامل خطر نفوذ جلبی و جذبی، شکست و افشای اطلاعات،کاربر بودن در فضای مجازی، رواج فساد اخلاقی، گسست عاطفی و طلاق، تحمیل ارزشها و الگوهای اخلاقی و رفتاری جوامع غربی، دگرگونی هویت ملی و دینی و پیدایش هویتهای فرهنگی غربی، ترغیب کارکنان به دخالت در امور سیاسی، انزوا و دوری از خانواده، قانونگریزی در کارکنان، نارضایتی کارکنان و بی‌اعتنایی نسبت به وظایف خود و بی اعتمادی نسبت به فرماندهان می‌باشد.

    کلیدواژگان: تهدید، کارکنان پلیس، فضای مجازی
  • لیلا بهرامیان، احمد ودادی، داریوش غلامزاده صفحات 91-114
    مقدمه

    یکی از بهترین راهبردهای مدیریتی، که به سازمان امکان پاسخگویی موثر و مداوم به فرصتها و تهدیدات محیطی را می دهد، چابکی منابع انسانی است؛ از این رو هدف پژوهش طراحی الگوی چابکی منابع انسانی در جهاد کشاورزی است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف، توسعه ای، و با رویکرد کیفی صورت گرفته است. خبرگان این پژوهش 14 نفر از مدیران فعال در حوزه منابع انسانی جهاد کشاورزی هستند که از طریق نمونه گیری هدفمند و قاعده اشباع نظری انتخاب شدند. داده ها با استفاده از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته جمع آوری و روایی سوالات مصاحبه با استفاده از نظر استادان دانشگاهی و پایایی آن توسط بازبینی شرکت کنندگان در پژوهش و صاحب نظران و استادان دانشگاهی تایید شد. روش تحلیل داده ها، تحلیل مضمون با استفاده از کدگذاری سه مرحله ای داده های کیفی در سطوح باز، محوری و انتخابی و اعتبارسنجی الگو با روش دلفی و نظر خبرگان صورت پذیرفت.

    یافته ها

     یافته های پژوهش حاکی از شناسایی چهار مضمون فراگیر و نه مضمون اصلی است. مضمونهای فراگیر شامل "ویژگیهای فردی، ویژگیهای بین فردی، ویژگیهای راهبردی و ویژگیهای مرتبط با شغل" است که هر مضمون فراگیر شامل چند مضمون اصلی می شود. "ویژگیهای فردی" شامل "شخصیت، عملکرد و مولد بودن"، "ویژگیهای بین فردی" دربرگیرنده "مهارتهای گروهی و ارتباطی"، "ویژگیهای راهبردی" حاوی مقوله های "مهارتهای برنامه ریزی و تدبر"، "ویژگیهای مرتبط با شغل" شامل "ویژگیهای شغلی و مهارتهای ادراکی" است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان داد شخصیت، مهارت ارتباطی و مهارتهای شغلی، مهمترین مضمونهای چابکی منابع انسانی در جهاد کشاورزی است. الگوی این پژوهش، علاوه بر غنای ادبیات چابکی منابع انسانی می تواند به مدیران جهادکشاورزی در برنامه ریزی به منظور ارتقای چابکی منابع انسانی و دستیابی به بهره وری سازمانی و به کارکنان در شناخت بیشتر تواناییهای خود و هدایت هدفمند در مسیرخودچابکسازی یاری رساند.

    کلیدواژگان: چابکی منابع انسانی، الگوی چابکی منابع انسانی، چابکسازی در جهاد کشاورزی، چابکسازی در مدیریت ادارات دولتی
  • فرشته شریعتی، نجمه جلالیان، زینب حیدرزاده صفحات 115-140
    مقدمه

    احساس عدالت تاثیری قوی بر رفتار و نگرش کارکنان دارد.هنگامی که کارکنان مشاهده می کنند که در سازمانها با آنها عادلانه رفتار می شود احساس تعلق خاطر آنها  بیشتر می شود لذا هدف از این تحقیق بررسی تاثیر عدالت سازمانی بر تعلق خاطر کارکنان با توجه به نقش واسطه ای آنومی  و. اعتماد سازمانی در دانشگاه علوم پزشکی یزد است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضراز نظر رویکردپژوهشی ولحاظ هدف کاربردی، از لحاظ چگونگی جمع آوری داده ها، توصیفی- همبستگی و از لحاظ تجزیه و تحلیل داده ها به صورت کمی است. جامعه آماری، تمامی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهر یزد به تعداد 300نفر هستند که بر اساس جدول مورگان 170 پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفت. ابزار اندازه گیری این پژوهش، پرسشنامه 65 سوالی بود که برای بررسی عدالت سازمانی و متغیرهای آن از پرسشنامه نیهوف و مورمن (1993) و از پرسشنامه آقای شافلی و همکاران (2003) برای بررسی تعلق خاطر کارکنان و برای بررسی اعتماد سازمانی از پرسشنامه کاناواتاناچی و یو (2002) و برای آنومی سازمانی از پرسشنامه لارا ورودریگویز (2007) استفاده شد و روایی آنها از نوع محتوا بود که طبق نظر صاحبنظران مورد تایید قرار گرفت و به منظور سنجش پایایی پرسشنامه ها از آزمون ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون الگویابی معادلات ساختاری با نرم افزار AMOSاستفاده شد .

    یافته ها

     یافته هاحاکی از آن است که عدالت سازمانی بر اعتماد سازمانی و تعلق خاطر شغلی تاثیر مثبت و بر آنومی سازمانی تاثیری معکوس و معناداری می گذارد. همچنین اعتماد سازمانی بر آنومی سازمانی تاثیر معکوس و بر تعلق خاطر شغلی تاثیر مثبت و معناداری می گذارد. آنومی سازمانی نیز بر تعلق خاطر شغلی نیز تاثیر معکوس و معناداری می گذارد.. همچنین نتایج بیانگر این بود که آنومی سازمانی نمیتواند نقش میانجیگری در تاثیر اعتماد سازمانی و عدالت سازمانی بر تعلق خاطر شغلی داشته باشد؛ اما اعتماد سازمانی، نقش میانجیگری را در تاثیر عدالت سازمانی بر تعلق خاطر شغلی ایفا میکند.

    نتیجه گیری

    با افزایش عدالت در سازمانها کارمندان  احساس تعلق و اعتماد بیشتری نموده  بنابراین سطح آنومی کاهش یافته و سازمانهایی با عدالت و اعتماد سازمانی بالا می توانند به طور موثر با نا هنجا ریهای سازمانی مبارزه کنند.

    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، تعلق خاطر شغلی، اعتماد سازمانی و آنومی سازمانی
  • صادق رضایی، بهروز رشنودی، ایمان امینی صفحات 141-164
    زمینه و هدف

    استقرار نظام شایسته گزینی از مهم ترین مباحث برای ارتقای کیفیت و کمیت هر سازمانی است. یکی از مهم ترین تاثیراتی که شایسته گزینی بر سازمان دارد، بهبود عملکرد خدمتی یا همان کارآیی کارکنان است که می تواند نقش بسزایی در پیشبرد اهداف سازمان داشته باشد؛ بنابراین هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی نقش شایستگی های فرماندهان و مدیران در افزایش کارایی کارکنان استان لرستان است.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف، در زمره تحقیقات کاربردی، از نظر روش، توصیفی و از نظر نوع مطالعه، پیمایشی مقطعی است. جامعه آماری تحقیق شامل تعداد 636 نفر از کارکنان فرماندهی انتظامی استان لرستان بوده که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 240 نفر به عنوان نمونه پژوهش در نظر گرفته شدند. در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته شامل ابعاد شایسته سالاری وکارآیی بوده است. اعتبار ابزار پژوهش مبتنی بر اعتبار صوری و پایایی آن از طریق آزمون آلفای کرونباخ ارزیابی و مورد تایید قرار گرفته است. همچنین برای تجزیه وتحلیل داده ها، از روش های آمار توصیفی و نیز آمار استنباطی شامل آزمونهای کولموگروف-اسمیرنوف، تحلیل عاملی تاییدی و معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که  انتصاب مدیران براساس ویژگیهای شایستگی  شامل: ویژگی های مدیریتی با بار عاملی 94/0، ویژگی های شخصیتی با بار عاملی94/0، ویژگی های ارزشی و بینشی با بار عاملی 78/0 بر افزایش کارایی کارکنان شامل سرعت عمل با بار عاملی 88/0، دقت عمل با بار عاملی 89/0، صحت عمل با بار عاملی 91/0، انگیزه با بار عاملی 84/0 و مسیولیت پذیری با بار عاملی 92/0 تاثیر مثبت و معنادار داشته است.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد چه مولفه هایی در استقرار نظام شایسته سالاری و از طرفی دیگر افزایش کارایی کارکنان نقش فزاینده دارند. این نتایج دستاوردهای نظری و کاربردی در حوزه مدیریت راهبردی برای سازمانها در بر خواهد داشت.

    کلیدواژگان: فرمانده، شایسته گزینی، کارآیی، شایستگی، مدیران، توسعه سازمانی ناجا
  • سجاد معظمی گودرزی، هما داودی گرمارودی، امیر سماواتی پیروز صفحات 165-190
    زمینه و هدف

    پیشگیری از وقوع جرم خودزنی در بین کارکنان وظیفه در استقرار نوعی نظام یکپارچه رفتاری و انضباطی در محیط پادگان در زمان خدمت وظیفه عمومی؛ نقش موثر و بارزی را ایفا نماید. هدف این مقاله پیشگیری از وقوع جرم خودزنی در بین کارکنان وظیفه و پرداختن به مسایل و مشکلات رفتاری و عوامل جرم زای آنان می باشد .

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی، و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی است داده ها با استفاده از مطالعه کتابخانه ای و از طریق فیش برداری و رجوع به منابع حقوقی و اسناد درون سازمانی تهیه و مورد ارزیابی قرار گرفته است.

    یافته ها

    در این پژوهش مولفه های مورد بررسی در متغییر مستقل (عوامل درون سازمانی و برون سازمانی) به یک نسبت بر متغییر وابسته یعنی خودزنی کارکنان وظیفه تاثیر بسزایی دارند عوامل فردی، اجتماعی، موقعیتی و رفاهی با کیفیت زندگی سربازان در حین خدمت نقش مهمی در پیشگیری از خودزنی دارد و به ترتیب اولویت اتخاذ تدابیر پیشگیرانه، آموزش، مشاوره و افزایش سطح بهداشت روانی کارکنان وظیفه، نظارت بر رفتار مدیران و مسیولان مدخل به عنوان تدابیر موثر در کنترل علل تسهیل کننده اثر مستقیم و زودبازدهی در پیشگیری از جرم خودزنی در میان سربازان وظیفه دارد.

    نتیجه گیری

    مسایل و موضوعات مدیریتی ناشی از تعامل فرماندهان و سربازان با یکدیگر و همچنین آموزشهای ویژه به فرماندهان درخصوص نحوه برخورد با سربازان و اقدامات حمایتی از نظر تقویت فکری و آموزشهای فرهنگی، توسعه معنویت و اصلاح رفتارهای فردی سربازان در پیشگیری از وقوع جرم خودزنی کارکنان وظیفه نقش مهمی را ایفاء می نماید بنابراین باید اقدامات جدی و مناسب جهت به حداقل رساندن افکار خودزنی در سربازان توسط مسیولین ذیربط صورت گردد.

    کلیدواژگان: جرم، پیشگیری از جرم، خودزنی، سربازان وظیفه
|
  • Mohamad Atai, Alireza ali Nezhad, mohamadreza fathabadi Pages 13-38
    Background and Aim

    The administrative system in the country, due to its wide and effective role in doing things, is one of the important infrastructures of development that neglect or lack of attention to it, irreparable damage in the implementation of programs, satisfaction It will lead the people and prevent the formation of corruption. The purpose of this study is to identify the strategic dimensions affecting the level of health in Iranian government organizations.   Research

    Method

    The present study is a developmental application in terms of applied type and in terms of combined method is a sequential type that in the qualitative section, the statistical population includes managers, policy experts, experts of regulatory institutions and organizations as well as scientific experts and University related to administrative and organizational health was used and in four stages, an expert panel with 20 experts was reviewed and the data were analyzed using SPSS software and factor analysis. The method of data collection is library, theoretical foundations, background, expert questionnaire and considering that the average of managers and professionals working in government organizations has been determined using the Cochran's 338 formula, the strategic dimensions of administrative health in organizations The Iranian government has been identified. 

    Findings

    The findings of this study show that the strategic dimensions of the organization (creating equal opportunities in employment and promotion, preserving human dignity and rights, fair and equitable behaviors in interaction, distribution and procedures, transparency, participation In decision-making,) and external organization (public oversight, integration of work and life, disproportion between growth rate and salary rate, positive work attitude, media and trust and confidence), is effective in promoting administrative health and innovation. The research is the design of a model for measuring the strategic dimensions of administrative health in government organizations, which has not been found in previous research.

    Keywords: Intra-organizational dimensions, Ex-organizational dimensions, Strategic dimensions, Corruption, Template
  • saeid motahari, Akram Taftiyan, Mahmoud Moeinadin Pages 39-62

    Global events in recent months, such as the Quid 19 epidemic, have put pressures on the public budget that have made it more difficult to understand and measure. On the other hand, the large share of state-owned companies in the public budget and the need for their continuous monitoring and inspection in the country's economic policies, has led to more attention paid to the financial discipline of state-owned companies and the need for applied research in this area. In this regard, the main purpose of this study is to investigate the relationship between the components of supervision, inspection and financial discipline of state-owned companies. This study is a quantitative research and has been done using pairwise comparison questionnaire and Demetel method as one of the multi-criteria decision making techniques to determine the effectiveness and effectiveness between the components. The experts of this research include 12 experts on financial and control issues of state-owned companies who have been selected by snowball sampling method. The instrument used in this research is a researcher-made questionnaire and the validity and reliability of the research results have been confirmed by experts by CVR and retest methods. The results of this study indicate the effectiveness of the components of "continuous monitoring", "external inspection" and "subordinate and upstream inspection" and the high effectiveness of all three components "financial discipline before spending", "financial discipline during spending" and "financial discipline after" Expense. This research with a different approach to the literature, focusing on the differences between the two concepts of supervision and inspection, in addition to the development of public sector accounting literature for financial discipline, the pattern of relationships between research components for better supervision and inspection.

    Keywords: Supervision, inspection, financial discipline, state-owned companies
  • Bahman Moradi, Yosef Mohammadi moghadam, Abdollah Majidi, Hossein Amirli Pages 63-90
    Background and Aim

    The aim of this study was to analyze the experience of experts on the types of threats against the employees of FARAJA in the use of cyberspace. These employees, who use cyberspace, which is outside the scope of their job descriptions, are part of cyberspace users, and hence, all kinds of security and non-security threats from this emerging space are also concerning to the police personnel.

    Method

    This research is qualitative. Sampling was purposeful selection, and participants were selected based on the theoretical saturation rule of ten experts and cyberspace experts with a supervisory role in the police. Content analysis method was used to analyze the information. The research tool is a semi-structured interview which includes open-ended questions. To assess the validity and reliability of the interview, its content was provided to three experts and their views on the interview were applied and participants were assisted in analyzing and interpreting the data.

    Results

    The findings included 87 simple concepts, of which 53 concepts were related to cyber threats, which in the later stages, they were categorized into 12 general concepts (themes).

    Conclusion

    The results showed that threats to employees include the risk of recruiting and invitations, break and disclosure of information, being a user in cyberspace, the prevalence of moral corruption, emotional rupture and divorce, being imposed to values​, morals and behavioral patterns of Western societies, changing national and religious identity and the emergence of Western cultural identities, encouragement of employees to participate in political affairs, isolation and distance from the family, lawlessness in employees, dissatisfaction of employees, disregard for their duties and distrust of commanders.

    Keywords: Threats, police officers, Cyberspace
  • Leyla Bahramian, Ahmad Vedadi, Dariush Gholamzadeh Pages 91-114
    Introduction

    One of the best management strategies, which allows the organization to respond effectively and continuously to opportunities and environmental threats, is human resource agility; therefore, the purpose of this study is to design a model of human resource agility in the Iran’s Ministry of Agricultural.

    Method

    This research is developmental in terms of purpose, and qualitative in terms of approach. The experts of this research are 14 managers active in the field of human resources of Ministry of Agricultural who were selected through purposive sampling and theoretical saturation rule. Data were collected using in-depth semi-structured interviews, the validity of the interview questions was confirmed using the views of university professors and its reliability was confirmed by a review of research participants and experts and university professors. Method of data analysis was thematic analysis and performed using three-stage coding of qualitative data at open, axial and selective levels. Model validation by Delphi method and expert opinion were also used.

    Findings

    The research findings indicate the identification of four inclusive themes(and not the main themes). Inclusive themes include "individual traits, interpersonal traits, strategic traits and job-related traits" each of which includes several main themes. "Individual traits" include "personality, performance and productive skills", "interpersonal traits" include "group and communication skills", "strategic traits" includes "planning, and contemplation skills" and "job-related traits" including "job traits" and “perceptual skills”.

    Conclusion

    The results showed that personality, communication skills and job skills are the most important themes of human resource agility in Ministry of Agricultural. The model of this research, in addition to the richness of human resource agility literature, can help Agriculture managers to plan improving human resource agility and achieving organizational productivity and employees to know more about their abilities and purposeful guidance in self-improvement.

    Keywords: human resource agility, human resource agility model, agility in Ministry of Agricultural, agility in management of governmental departments
  • Fereshteh Shariati, Najme Jalalian, Zeynab Heydarzadeh Pages 115-140
    Background and Aim

    The feeling of everything being fair has a strong effect on employees' behavior and attitude. When employees see that they are treated fairly in organizations, their sense of attachment fortifies; Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of organizational justice on employee attachment with to the mediating role of anomie and organizational trust in Yazd University of Medical Sciences.

    Method

    The research is applied in terms of purpose, descriptive-correlative in terms of data collection and quantitative in terms of data analysis. The statistical population is all 300 staffs of the Yazd University of Medical Sciences which were analyzed based on Morgan's table with 170 questionnaires and by simple random sampling. The measurement tool of this study was a 65-item questionnaire. For assessing organizational justice and its variables, the Niehoff and Morman (1993) questionnaire, for assessing employee’s attachment, the Shuffle et al. (2003) questionnaire, for assessing organizational trust, the Kanavatanachi and Yu questionnaire and for assessing organizational anomie, Lara Wardriguez (2007) questionnaire were used. Their validity was content type, which was confirmed by experts. In order to assess the reliability of the questionnaires, Cronbach's alpha coefficient test and also to analyze the data, structural equation modeling test with AMOS software was used.

    Results

    The findings indicate that organizational justice has a positive effect on organizational trust and job attachment and has an inverse and significant effect on organizational anomie. Also, organizational trust has an adverse effect on organizational anomie and has a positive and significant effect on job attachment. Organizational anomie also has a significant and inverse effect on job attachment. The results also showed that organizational anomie cannot mediate the effect of organizational trust and organizational justice on job attachment; but organizational trust plays a mediating role in the effect of organizational justice on job attachment.

    Conclusion

    With the increase of justice in organizations, employees feel more attached and trusted; thus, the level of anomie decreases. Plus, organizations with high organizational justice and trust can effectively fight against organizational anomalies.

    Keywords: organizational justice, job attachment, organizational trust, organizational anomie
  • sadegh rezaei, Behrouz Rashnoudi, iman amini Pages 141-164
    Background and Aim

    Establishing a merit selection system is one of the most important issues to improve the quality and quantity of any organization. One of the most important effects that merit selection has on the organization is the improvement of service performance or the efficiency of employees, which can play a significant role in advancing the goals of the organization; Therefore, the main purpose of this study is to investigate the role of competencies of commanders and managers in increasing the efficiency of employees in Lorestan province.

    Methodology

    The present study is an applied research in terms of purpose, descriptive in terms of method and cross-sectional in terms of type of study. The statistical population of the study included 636 employees of the Lorestan Disciplinary Command who, using the Cochran's formula, 240 people were considered as the research sample. In this research, simple random sampling method has been used. The data collection tool was a researcher-made questionnaire including the dimensions of meritocracy and efficiency. The validity of the research instrument based on face validity and its reliability has been evaluated and confirmed by Cronbach's alpha test. Descriptive statistics as well as inferential statistics including Kolmogorov-Smirnov tests, confirmatory factor analysis and structural equations were used to analyze the data.

    Results

    The research findings showed that the appointment of managers based on competency characteristics including: managerial characteristics with a factor load of 0.94, personality traits with a factor load of 0.94, value and insight characteristics with a factor load of 0.78 on increasing Employee efficiency including speed of action with a factor load of 0.88, accuracy of action with a factor load of 0.89, accuracy of action with a factor load of 0.91, motivation with a factor load of 0.84 and responsibility with a factor load of 0.92 A positive and significant effect had.

    Conclusion

    The results of this study showed what components play an increasing role in establishing a meritocracy system and on the other hand increasing employee efficiency. These results will provide theoretical and practical achievements in the field of strategic management for organizations.

    Keywords: Commander, Qualification, Efficiency, Competence, Managers, NAJA Organizational Development
  • Sajad Moazami Goodarzi, homa Davoodi, amir samavati Pages 165-190
    Background and Aim

    preventing the crime of self-injury among the conscripts when on duty plays an effective and significant role in establishing an integrated behavioral and disciplinary system in the military environments. The purpose of this article is to prevent the occurrence of self-injury crime among conscripts and to address behavioral issues and problems and their criminal factors.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. The data were prepared and evaluated using library study through collecting fiche cards and referring to legal sources and intra-organizational documents.

    Results

    The results showed that intra-organizational and extra-organizational factors have a significant effect on self-injury among the conscripts. Individual, social, situational, welfare factors along with the quality of life of conscripts while serving play an important role in preventing self-injury. Regarding controlling the facilitating causes to this crime and in order of priority, adopting preventive measures, teaching, counseling and increasing the level of mental health of conscripts, and supervising the behavior of managers and officials have a direct effect and quick return.

    Conclusion

    Management issues and problems arising from the interaction of commanders and conscripts as well as special training for commanders on how to deal with conscripts and supportive measures in terms of intellectual strengthening and cultural training, spiritual development and correction of individual behaviors of conscripts play an important role in preventing the crime of self-injury in the conscripts. Therefore, serious and appropriate measures should be taken by the officials to minimize the thoughts of self-injury in the conscripts.

    Keywords: crime, preventing the crime, self-injury, conscripts